Written by Bella | November 22nd, 2016

Kecoh netizen di media sosial apabila penyanyi Nora diberi lagu sendiri iaitu Sandiwara untuk dinyanyikan pada pentas separuh akhir GV3.

Dikatakan menerima “layanan istimewa” daripada pihak Astro, ruangan komen di Instagram Nora penuh dengan kecaman dan kritikan.

Mereka menganggap Nora tidak “versatile” dan tidak berani menyahut cabaran meskipun sudah lama bergelar penyanyi.

Berikut antara komen netizen :-

Menurut Ketua Saluran Melayu Astro, Raqim Ahmad pihak beliau tidak boleh memaksa sseseorang artis itu jika mereka tidak mahu menyanyikan lagu yang diberi. Berikutan isu Nora menyanyikan lagunya sendiri, pihaknya meminta perkara itu ditanyakan kepada tuan empunya badan.

Apabila peserta menolak lagu yang diberi atas alasan sendiri, kami tak mahu memaksa. Mungkin lebih baik jika perkara itu ditanyakan sendiri kepada penyanyi terbabit.

Rasanya sebelum ini ramai juga artis Gegar Vaganza yang menyanyikan lagu mereka sendiri bukan? Tidak mengapalah, kami harap Nora buktikan pada netizen yang beliau mampu untuk memberikan persembahan yang memukau.

Sumber Berita : BH ONLINE

143 responses to Nora Dikecam Netizen Nyanyi Lagu Sendiri

  1. aku says:

    tak…yg org2 lain semua meroyan ni dh kenapa?? tak paham aku aihhh..taksub bebenor..hahaha rilex2 sudahh..dh nama pun hiburan..

    26

    4
    • kikilala says:

      Sape dulu yg konon ckp nora too high standard utk masuk gv? setaraf siti nurhaliza tak patut di pertandingkan dalam gv? Haha. Kesahnya now, dikutuk kritik..wakaka. Ntah apa yg best nora ni. Aku rasa biasa2 je. Kalau terkeluar pun xheran. Yg penting for ne, Siti Sarah n azharina layak masuk final. Yg lain so-so je

      101

      0
      • Zetty says:

        aku ingat aku sorang nmpk mak cik ni gedik. acah2 teruja bila juri kasi komen. udah, jgn nk berlakon mek. nobody is impressed. harap terkeluar lh next week.

        67

        0
        • Mama says:

          since she will sing her own song next week, why not give the others the same opportunity? there is something wrong… and I begin to question GV credibility.

          78

          0
        • I hate GV3 says:

          Ketua Saluran Melayu Astro, Raqim Ahmad tu kena tukar lah. Banyak sangat isu dan kontroversi yng merepek. This contest is becoming… a joke. Nonsense!!!

          45

          0
        • Anonymous says:

          walaupun intan sarafina tercungap..dia berani gak mencuba. ko …awal2 tewas sebelum berjuang. loser!!!!!!

          50

          0
        • amoi says:

          Zetty,

          bkn ko sorg..ramai yg pendpt sama dgn ko…aku pon termasuk stuju dgn komen ko..makcik ni over…gedik semcm…bajet diri mcm diva la kot..smp lagu pon nak pilih sendiri…org lain terima jer…dia jer asik dpt ape yg dia nak..unfair utk org lain…menyampah betul aku!

          32

          0
        • Anonymous says:

          Buat pertandingan sendiri… komen diri sendiri… hadiahkan diri sendiri… artis poyo 4ever

          5

          0
        • zmanja says:

          masalahnya..bile dapat lagu sendiri..muke ala2 terperanjat..
          padahal dah tau kot dia dpt lagu tu….camni, dia tau la dia mmg akan ke separuh akhir x gitu…atau dorang2 ni mmg dah tau awal2 lagu yg bakal dpt sekiranya ke konsert seterusnya…konpius hakak japp..ape2 pon #GmieScreen tetap terbaik… :)

          2

          0
      • Keluarkan Dia says:

        dah la tukar lagu..bawak backup singer jemputan. so lame!!!!

        35

        0
      • Anonymous says:

        X payah bertanding lagi…ko x confident pun!

        20

        0
        • org ganu benci nora says:

          lagi dia siapa pulak kan? org mana pulak? tok vida asal mana???

          7

          0
        • kisah benar says:

          Aku pernah jumpa mak cik ni kat One Utama dulu. Menyombong gila babe. Waktu tu era Di Persimpangan Delima. Berlagak seolah-olah dia lah paling cantik kat situ. Podah!

          13

          2
      • Anonymous says:

        Azharina x ada sole . Suara garau pun . Siti sarah best singer

        0

        14
        • Anon 9.30pm : Ko pekak kot ni?? Ko x dgr siti sarah dah 3 minggu berturut2 performance dia out??Suara ke laut dalam andaman…Lagi2 nyanyi lagu siti nurhaliza…Hancur beb! Azharina every week performance dia meletop…Ko rase??

          21

          1
        • Anonymous says:

          Anon 9.30 pm. Hahaha.. Ko nak compare dgn Azharina? Azharina tu suara soprano dia mantap dik.. Ala2 penyanyi filipina.. jelas sempurna setiap sebutan liriknya terutama huruf R, B, D, K, S. Ko rase???

          13

          0
        • Bongok says:

          Kau pehal sole… soul le… ckp je la melayu. Soul=jiwa. Sole abah kau

          6

          0
    • engkau says:

      ntahlah diaorg…taksub bebenor, idok ler teman tahu…hihhi..
      rilex2, chill2 udah ler…hiburan semata2..hihhi..

      3

      12
    • Lol says:

      astro pilih bulu. x aci. pehal kasi dia tukar lagu? kalau ko nyanyi dangdut ahad lepas, nescaya ko pun bottom 3 mak cik. nk lagu pilhan ko je, pegi la nyanyi depan anjung rumah ko. masuk GV buatpe. sbb tu ko gigih tukar lagu kan? please la produser GV.

      60

      0
    • Azwana Alia says:

      balik kpd perkara asas. d mana keadilan? ini kan pertandingan. kalau ko buat hal mngada-ngada nk tukar lagu pelbagai..nyanyi dalam jamban umah ko je lah kak. why bother x3.

      33

      0
    • Lahai says:

      Setuju, klau mcm ni lh politik dlman GV, besok org2 kn boikot mcm AF juger. Byk sgt pmainan n politik dlman Astro. Harap ubahlh. Astro masih x lh lwn AJL mhupun Bintang RTM dr segi mgelolakn ptandingan. Maaf…x profesional lansung.

      56

      0
    • jaj says:

      kan? lantak la dia …mulut2 puaka semua tu lek lek dah…hahha

      0

      17
    • Kak Lina says:

      Whai anak2 ku..pegi gigit dia please!!!

      22

      0
    • Anonymous says:

      Sila keluar tolongggggg!!!

      12

      0
    • Anonymous says:

      GV dah makin serabut..semak!

      9

      0
    • minah jambu says:

      a..ah betol tu..diorang ni eh mulot asek memekakk aje tk habis2…rilek suda la memang nora tu tk leh nyanyi lagu lain dia leh nyanyi lagu sendiri aje mungkin minggu yg akan datang ni terkeluar lah dia ..helo nora say gdbye to GV ok..

      4

      0
    • tuan says:

      dalam vt GV si nora cakap astro yg suhh tukar lagu, tapi nih Astro pulak cakap nora yg nak tukar lagu sendiri & kne tanya si nora sendiri, mane satu nih betol….berbelit2

      2

      0
      • Anonymous says:

        kaki penipu… ingat kabel laki kuat lah tuh… mane tau astro pecah rahsia sebalik perangai sebenar nora nii…

        3

        0
    • astro n dato vida berkomplot says:

      hahaha ini semua drama dato vida qu puteh dia mesti pertahankan orang kampung dia..org kelantan mmg camtu…konon2 selamatkan gmie drama jelah ni even juri pun takde kuasa macam si vida tu…nora mmg akan samapi final lah..wake up korang takde penaja xderlah gv tu

      3

      1
  2. dato vida says:

    puak2 kelantan mcm ameng, zarul dgn si nora ni memang dpt keistimewaan kot dlm GV3 ni sebab DSV yg sponsor… si ameng tuh dah salah lirik ke laut ada lagi, si nora ni mcm2 peel haishhh… si zarul tuh plak mamat poyo… bajet2 suci aje… phuihhh la semua org2 kelantan GV3 ni

    5

    26
  3. #dapatkeistimewaanlagi says:

    Muhsan ngan minah perasan baguih nih!

    5

    0
  4. nok gebuzzz says:

    sory la…mmg x minat minah ni,dah muslimah tapi boleh pulak nyanyi terpekik telolong…
    harap2 sarah,zarul.gimie n azharina buat yg terbaik…

    26

    0
  5. robyn says:

    Bukan Astro tersilap bagi dia lagu ke malam tu seperti yg Nora katakan? Ohhh boleh minta tukar lagu rupanya!

    “Menurut Ketua Saluran Melayu Astro, Raqim Ahmad pihak beliau tidak boleh memaksa sseseorang artis itu jika mereka tidak mahu menyanyikan lagu yang diberi. Berikutan isu Nora menyanyikan lagunya sendiri, pihaknya meminta perkara itu ditanyakan kepada tuan empunya badan”.

    Statement ketua saluran melayu astro tu….. sesuatu!!

    Moga tiada ketidakadilan di GV…. tapi nmpknya mcm memang ada!!

    31

    0
  6. melati says:

    tgh Ramai penonton GV ni..jaga2 lew penonton, tk elok lew pilih kasih..!!! nampak sesangat , lupa lirik boleh lagi nyanyi & boleh pilh ;lagu plak konon tak bleh nyanyi dangdut, pastu nyanyi plak lagu sendiri !!! penyanyi lain yg bertanding tk sakit hati keww cuma mereka diam jew ….yg pandai kipas D Vida silap2 boleh jadi juara..!! Boikot jew lah GV ni mulai Ahad ni saya tak nk tgk GV lagi..!!! semuga abis GV3 ni mesti jadi mcm AF …..org muakkkkk…!!! bodo lew Asterok (ASTRO)..tk prihatin langsung…memang lew D Vida sponsor tapi ASTRO jaga lew nama baik..nasihat kan Juri2 & D Vida tu jgn pilih kasih..!! aper nk Heran kalau D Vida tk nk sponsor thn Depan byk lagi Com2 besar nk taja …..hmmmmm..

    4

    0
  7. Anonymous says:

    Astro macam lalang ….

    12

    0
  8. Anonymous says:

    Konsep lagu pilihan media …tapi Tanya empunya badan…. statement ketua saluran melayu astro yang weak ….very lame

    11

    0
  9. mak anon says:

    booooooooooo~ utk ahkak nora.

    6

    1
  10. Anonymous says:

    kalau nk main pilih2 lagu pegi kat karoke jela kak oiiii….

    15

    0
  11. TT says:

    kalo cmtu peserta lain mintak la tukar lagu kalo xmo nyanyi lagu yg penganjur bagi…kalo nora boleh takkan penyanyi lain tak boleh plak kan….kata tak boleh paksa…

    10

    0
  12. dramalg says:

    ade drama lg…kak ogy.. over to u kak..

    17

    0
    • kak ogy says:

      thank you diknon ..
      ini yang hakak cakap awal2, dulu hentam akak .. now see, too much drama .. we want to see great performance, bukan drama! one time we allow this to happen, lepas sorang sorang tunjuk belang .. you all dah senior, act professional, be versatile! naik muak akak!

      70

      1
  13. org johor says:

    kalu ada org kelantan..mesti serabut. mana2 pun begitu.

    34

    4
    • Anonymous says:

      yes agree

      19

      0
    • apai says:

      kalo ade JDT keparat lagi serabut, x sedo diri je statement nie. Johor syok sendiri je… ari tu kate kononnye sultan die tolak jd agong walaupon “rakyat” nk sgt die jd agong. padahal rakyat johor je yg nak. nk main sentimen negeri pon cermin diri dlu mangkuk.

      10

      6
      • Tukiman says:

        Johor kaya dari Kelantan. Jangan lupa ye!

        12

        8
        • ko gila says:

          pi mampus la ngn ko punya kaya..yg kaya sultan ko..ko?? papa kedana..masuk cc bayar 2 ringgit sejam semata2 nk carut…sedeyyyhhh

          14

          2
        • Semua sama je says:

          Betul tu.

          Tanah johor, rumah pakat orang Singapore Beli. Penuh dgn Singaporean yang Beli belah kt johor tu. Kalau nk banding Kelantan, Negeri Muslim pun kerajaan yang TAK ADIL Bagi peruntukan. Tapi Rakyat Kelantan bijak, Pandai Cari duit. Kalau pergi Kelantan rumah Besar. Kalau pergi johor?????

          Tolong laa Jangan main sentimen Negeri kat sini.

          18

          2
        • Anonymous says:

          habis siam2 pakat2 ceronoh sg golok kelantan… sedih ke idok???

          3

          5
        • ika says:

          Papa kedana pon bukan menyusahkan ko.yg penting dlm rumah aku semua cukup

          0

          4
        • mr rasional says:

          statement guna kepala lutut plus menampakkan kebodohannya…based on apa statement ko ni??? pls bukti skit..ckp tin kosong cam haremm

          0

          1
      • booooo says:

        Tak salah pon rakyat johor mintak sultan johor jadi agung. Ko ni marah kenapa. Tapi masa pasukan kelantan jugak lah tmj tu tolong derma yg permain gaji masa nak raya hari tu.tapi kalau kelantan banjir adalah sultan johor derma duit masa banjir pantai timur.tau

        0

        4
      • Perakian says:

        kali ni aku setuju ngan kau,sebab aku lagi tak boleh hadam ngan BANGSA johor ni. berlagak ngan sultan dia berlagak ngan negeri dia konon bagus. Sultan ngan tmj pun penuh kontroversi,daulat le sangatt ! org kata kaya sebab sultan lanun je. tengok sultan Perak,berilmu, berdaulat,handsome. cukup kriteria sebagai sultan berdaulat.

        3

        1
    • Anonymous says:

      aku ohrang perak benci gak johor. poyos.

      11

      2
      • nora says:

        Tapi kenapa rumah aku tak pernah kena beli ngan singapore ek. bukan org singapore je .org kelantan perak sana jugak beli rumah lt johor.

        0

        2
        • boo says:

          Kalo boleh tahu tanah mane sultan johor jual.se tahu bukan jual tapi pajak.tulah kalau tak tahu lebih baik diam.Bukan org singapore je banyak kt johor.tu org kelantan pon sana jugak.menyemak kat johor.

          0

          5
      • nora says:

        Org perak tu lagi poyos mcm babun

        0

        7
      • mr rasional says:

        woi jgn memalukan org perak ngan anti negeri lain…ko baca sejarah sikit between johor n perak tuh…jgn jahil sgt

        2

        0
  14. Cik Jah says:

    Apa apa pun…Cik Jah gumbira tengok GV terutama bila depa smua nyanyi lagu2 lama. Cik Jah rasa smua penyanyi lama ni hebat2 belaka…cuma Cik Jah nak minta sikit jee…org2 yg seusia cam Cik Jah ni haa…dah lebih 40 tu..x yah ler terkinja2 ..kita mesti cool.org laki x nmpk bughuk…tp pompuan..bughuk benor nampaknya tenghutama yg kalau meloncat sikit…mau bergegar pentas…mcm badan Cik Jah…if meloncat..mau org bawah bergegar…

    11

    0
  15. damai says:

    Baca komen korang kelakar btl, nora yg fm day 1 dia jadi penyanyi x ada kontrovesi toba2 masuk GV mcm2 kontrovesi lah pula. Jgn lah salahkan penyanyi tapi salahkan Astro kerana mrk x blh kata apa2 ig DSV decide something, if you want sponsor also please give guideline, she cant interfere about judges marks and comment about singing. Astro cuma interested in $ come in only

    9

    0
  16. Hang pi mana... says:

    Bila jadi hal mcm ni, aku respect kat elly mazlein sebab xtolak lagu2 yg diberikan dari awal. Klu nak ikutkan lagu berpisah jua tu dahlah susah nak nyanyi plus lirik ada kena mengena dgn dia. Dangdut bkn forte dia pon dia sapu gak!

    33

    0
  17. jaj says:

    malu la tgk komen2 korang ni. mcm xde akal. biar la dia nk masuk GV tanak nyanyi lagu dangdut ke hape ke…korang ke tolong bagi dia mkn? tak kan? so shut up n let the GV rules THEM!

    0

    21
    • Anonymous says:

      alah, nyanyi rock terkinja-kinja boleh lak??? puihhh!!!!

      18

      1
    • Anonymous says:

      ko lagi x malu puaka… sini komen memasing… memasing nyer internet… bukan minta ko duit… ko x suke puiii blaah mampos jauh2 xyah msuk sini… baca2 sakit hati nk bebel2 tp bodo piang ko msuk sini baca jgk… atokk ko suruh baca komen kitaorg ker bangangg…

      2

      0
    • diey says:

      tau tak muka kau mcm muka jalan raya uppss tercakap pulak nnti terasa pulak ! siapa kata kami bagi makan? ada kau NAMPAK gosip “peminat” beri makan artis? tak kan? SO SHUT UP N LET US RULES THEM WITH OUR OPINION !

      1

      0
  18. annabella says:

    Im not her big fan since then. Aku perasan dari dulu lagi dia ni macam perasan bagus. Zaman AJL ala-ala nak beat Siti tapi tak dapat. Nan hado di tepi gantang. Baru nak minat dia since bertudung ni tapi sejak masuk GV nampak macam sama je macam dulu. Perasan. Mohon keluar je la kak.

    16

    1
  19. Fuza says:

    Over gediks.

    26

    0
  20. apapuntakboleh says:

    Bella weiiii memang la ramai je yang nyanyi lagu sendiri tapi semua pun 1st episode je kottttt…ni lagu sendiri utk separuh akhir…mcm pelik. dah la boleh tukar lagu. Dapat la anugerah…padahal bukan sedap pownnnnn kakakaka

    8

    0
    • lalala says:

      ishhh tak baik ckp mcm tuu.. sora nora ok jer.. tpi dia nyanyi mlm tu, aku tak phm lngsung lirik dia.. mamat sora rock tu lg clear sebutan dia dri nora.. ingat dh tukar lgu, dia nyanyi lg grand dr pserta len.. tpi mlalut sungguh aku dgr.. hahaha

      10

      0
  21. Anonymous says:

    Mmg patut kena kecam!!!

    15

    0
  22. Anonymous says:

    Menggelupor..suka budget sweet2!

    16

    0
  23. anon says:

    ak suke time gv siti nordiana…sbb dia slalu ada penigkatan setiap mggu n lagu dibawak berbeza-beza..penuh cabaran..sekrang gv3 ni lagu sume dh makanan dorg..xmencabar..huhu..ce bg lagu lain dr yg lain…mesti wow

    18

    1
    • mr rasional says:

      nana xde pulak bg lagu english…plus ada gak dapat lagu memori berkasih tuh?bkn lagu sendiri???…

      2

      2
      • Anonymous says:

        Nana nyanyi lagu sendiri tu masa minggu awal-awal. Ini dah separuh akhir! Takkan nak gedik-gedik nyanyi lagu sendiri lagi?!

        1

        1
  24. Anonymous says:

    DSV ni orghe kelate ko….????

    1

    4
  25. Elly says:

    Lepas aku..ada juga pewsris drama queen yg ikut aku ye..

    10

    0
  26. Kak Lina says:

    Jom pakat2 boo dia Ahad nanti ye!!!!!

    11

    0
  27. Ctn says:

    Die dr awal tak patut masuk pon. Apa lagi dia nak cuba buktikan. Mmg die boleh nyanyi. Gv ni bukan ke untuk artis yg dah lama xnyanyi. Yang dah jrg kuar tv. Tak patut dia masuk dr awl. Tlglah terkeluar next week. Tiap kali dia nyanyi je orang tak bgi perhatian sangat.
    Gedik la hai pompuan ni. Dah la kuat sentap ni.

    15

    0
  28. Anonymous says:

    Kalau korang nak komen boleh tak jgn kaitkan negeri??? Dah la negara Malaysia kita skg ni mcm dah di ambang kiamat. Korang masi nak batu api. Org Kelantan, Sabah, Sarawak, selangor, Pahang , perlis, kedah , johor kita sama je 1 negara..

    26

    1
    • X says:

      Betul tu.aku sokong.dulu aku ingat orang kelantan nie malas,jahat,pengotor.rupanya ada lagi satu nak tambah perangainya mcm sinora.

      8

      2
  29. Anonymous says:

    mcm2 hal la mek kelate ni…habis drama elly, drama engko pulak…selagi GV ni tak abis mcm2 drama la yang akan keluar nnt…mananya yang pakai bomoh, mananya yang sentap, mananya yang tarik diri, mananya yang tukau lagu, mananya yang lupa lirik, mananya yang dh keluar nak masuk balik..eh mana2 laaaaa

    12

    0
  30. budak sabah says:

    nora kelantan, neelofa kelantan…tok vida kelantan…mmg mek kelantan gila gedik erk???

    6

    7
    • Anonymous says:

      Kau jgn nak menyamar atas nama budak Sabah lah anak HARAM mak kau! Org Sabah tak ckp mcm tu la bodoh! Semoga Allah menempatkan kau dikalangan org beriman.

      8

      1
    • Anonymous says:

      Cara kau type nmpk sgt bukan sabah. Ee Busuk hati eh kau ni nak laga2 kn negeri pula.

      4

      0
  31. Anonymous says:

    aku dpt rasakan yg die ni ade penyakit meroyan, xigt meroyan ape org tua2 panggil
    sbb mcm ni la …sekejup baik ,kejap sedih, kejup gembira mcm2 la..
    ye la kene tggl husband mase lps bersalin. nasihat untuk elly, berubat la .. mungkin mase ko berpantang haritu ko berpanjangan bersedih..ye lah mak pun xde dh ..g la berubat

    3

    2
  32. Kinah says:

    harap sangat nora x masuk final.
    aku anti dia sgt lepas tukar lagu.

    12

    0
  33. Anonymous says:

    Sangka GV kali ni mutu quality yg menaikkan rating sebab yang bertanding bukan calang2 orang tapi hampa ….kontraversi pulak yang lebihhhh….
    Kak ogy nk Tanya skit skrg sapa yg berdrama…ASTRO?

    8

    0
  34. Produser says:

    retis yg mengada-ngada. x perlu masuk. kaw mmg kekwat dri zaman dulu lagi persimpangan delima tu. siapa yg kenal kaw tahu lah perangai kaw. patut la kaw tenggelam awal.

    6

    0
  35. Anonymous says:

    makin teruk GV ni..entah apa2 je. serabut…pilih kasih, drama…pincang gile.

    4

    0
  36. Ros says:

    Kelantan biasela. serabut. laki lak komposer. astro mmg kroni. GV je pun. kalau juara lagu kat tv3 satu ketika dahulu, itu baru layak nak gaduh2 sebab mmg standard tahap dewa. stakat GV program astro ni, janji rating tinggi, tayang, bukan hebat mane pun. In short, muslimah x patut nyanyi tp malaysia kan byk penunggang agama dan trend mengurangkan dosa. sekian. Nora sile blah balik kg ngan pamoga bongok ko tu.

    8

    1
  37. kak lina kempongpong says:

    sesuai..ilmu pergaduhan aku menjadi akhirnya. hembus..hembus..biar semua dicela.
    hahahahahak

    1

    2
  38. aih says:

    menci tgk Nora dapat layanan istimewa… nyampah

    2

    0
  39. Anonymous says:

    konon minum pamoga.. nyanyi dangdut pun kecut ke kak???

    6

    0
  40. odah sport says:

    setiap kali nora ni nyanyi aku g dapur buat air milo tabur.. bosan siot cara dia nyanyi. xde wow factor langsung.. puihh..

    6

    0
  41. Yoyo says:

    Booooooo… Nora = loser

    6

    0
  42. Anonymous says:

    Betoi2….suara xla sedap mana pon, suara siti sarah lgi power. Pastu soh nyanyi lagu dangdut x nak, konon x sesuai ngan imej muslimah dia…abis tu yg nyanyi lagu rock tu apa ke jadahnya, terpekik terlolong, pastu x dgr biji butir seni katanya, nyanyi syok sendiri. Klu dah cenggini, bukan penyanyi versatile la, lagu dangdut pon xleh nak bwk….poyo..

    7

    0
  43. odah sport says:

    setiap kali mek nora ni nyanyi aku g dapur buat air milo tabur untuk tgk next peserta.. mek nora ni xde wow factor pun .. sora pun biasa.. apatah lagi style pun xde.. puihh ada hati nk berlagak diva.. puihhpuihh

    3

    0
  44. Anonymous says:

    Ye saya pon tak setuju….kalau mcm tu semua org nak nyanyi lagu sendiri….ini pertandingan okey….nora kena bagi lagu lain….

    3

    0
  45. Aku says:

    Baca MStar hari ni. Rupa rupanya bukan Nora sorang tukar lagu pilihan media, rupa rupanya Siti Sarah dan Zarul pun tukar lagu. Podah 3 artis ni. Aku sokong Intan dengan Ameng je sekarang.

    1

    1
    • Lulz says:

      Ada baca jgk.. Tp si zarul tu,, dpt lagu yg pernah dinyanyikan,, so dia tukar.. Acceptable lagi la alasan dia.. Yg di sarah & nora,, alasan gapo.. Sokong gmie je la.. Maintain je suara dia

      6

      0
      • Anonymous says:

        bagus zarul… amik challenge lagu lain.. hafal 2 lagu xpenah nyanyi kt gv minggu depan.. keep it up

        2

        0
      • mr rasional says:

        at least sarah amik lagu penyanyi lain..kalu dia nak,better dia nyanyi lagu hit dia “kesetiaan”..plus lagu jaclyn tuh ,pernah gak dato ct nyanyi

        0

        0
        • Be Rasional says:

          Kau Ade2 je alasan kau nak back up kan…? Dah mcm menegakkan benang yg basah aku tengok.. Lagu penyanyi lain pun tapi tetap lagu zon keselesaan dia jgk sbb dia yg pilih sendiri.. Asyik nak salahkan nora je..

          0

          1
  46. Anonymous says:

    So, Sarah pun minta tukar lagu lah ye.. Maklumlah.. Beyonce la katakan.. Divaaa la sangat.. Sepatah lirik aku tak faham kalau dia nyanyi.. Voice control la sgt hahaha.. Nyesal aku..

    4

    2
    • Anonymous says:

      Kesiannya kak Nora kena bash macam2 oleh fanatik sorg peserta tu.. Tak layak tau korg ckp Kak Nora mcm tu.. Kak Nora adalah bekas Juara Bintang HMI RTM.. Mungkin performance Kak Nora di GV tak menyerlah but everyweek she did well and at least no mistakes!

      3

      8
      • Anonymous says:

        suara sengau lah nora ni… sebutan word-to-word ade abjad x jelas.. sume penyanyi pon memang lah very well kalo g show mane2 nyanyi lagu sendiri atau lagu dah biasa practice.. tp kt gv xbole lah buat mcm show bapak sendiri taja… suka2 tukar lagu nak..

        1

        0
  47. anna says:

    hm tak aci dpt layanan “istimewa” dari ramai pihak. kalau boleh tukar lagu dah lama artis lain pilih lagu ikut nada dorang jer tak payah nak tepekik tekinja teloncat bagai but ini ialah “pertandingan”. Nak berjaya kenalah ada usaha sbg contoh siti nordiana dulu dapat lagu dangdut takda pun gosip “nana nak tukar lagu rock la bab tak sesuai dangdut” ada? tiada kan sebab dia sahut cabaran dan ikut peraturan “pertandingan”. kalau boleh la nak change lagu mungkin zur eda tu dah lama nak tukar rock sebab suara dia tak masuk kalau dangdut, kesian kat dia tersingkir sebab imuniti guna kat gmie. Bagi aku la pendapat aku baik dato vida guna jer imuniti dia kat artis yg terkeluar lama dah macam rem atau elly sebab kesian tgok seperti berat sebelah ! lagi satu jgn libatkan elly punya drama yer bab drama elly dah habis cuma haters dan peminat buat sambungan jer dah la lupakan yer.. tak kisah kak nora dapat lagu sendiri cuma nampak “tidak adil” senang je bawa lagu hak milik tu tapi yg lain? kesian kena tarik lagu kena buat practice. tapi tak palah nasi dah jadi bubur. huhu segala kesilapan mohon maafkan yer. assalamualaikum

    2

    1
  48. Anonymous says:

    Tu tandanya nora salah seorang dari pemenang nanti, tahun lepas nana pun dapat lagu sendiri dan menang, tahun ni plak selain nora yg lakinya produser, siti sarah lakinya pelakon,pelawak lebih lagi ada kaitan dgn sepah yg telah mempopularkan asstro utk mengaut keuntungan akan menang. Lain tahun, tak perlulah ambil peserta yg ahli keluarga, yg mempunyai kaitan rapat dengan astro atau juri.mengabihkan boreh je.

    2

    0
  49. diva says:

    astro kene la firm, x pyh la layan diorg request tukar2 lagu ni, bukan pertandingan lah namanya kalau diorg sendiri boleh pilih lagu msg2

    1

    0
  50. nini says:

    mmg xpuas hati dgn acik nora nih…knp la dia xterkeluar lg..kesian gmie masuk bottom 2..harapan nak shidi dpt imuniti.tp dato vida dh kena pakai awal pulak imuniti dia..

    0

    0
  51. geram says:

    bagi aku lah dia tukar lagu dangdut ke rock sebab nak jaga imej aku tak persoalkan lah.. sbb kita respect org nk jaga imej tapi lagu adele ni dia nak tukar lagu All I ask by adele ke lagu dia sendiri memang patut dikritik.. sebab lagu ni balada jerr pun takda pun dangdut nya..

    0

    0
  52. ahad 28nov says:

    SO? korang dah puas hati keputusan yang ke final GV3?
    NORA tetap nyanyi lagu pilihan media tu masa konsert semi..
    AMENG pun akan nyanyi lagu sendiri gak… 2 lagu utk final lagi…
    so, kutuklah AMENG gak camtu…

    0

    0
  53. kok bisa orang pada caci Nora, semoga Nora bisa terus berkarya.

    0

    0