Written by Bella | April 8th, 2016

Mengakui mungkin akan berkahwin dengan Nedim Nazri pada tahun ini, Nora Danish bagaimanapun tetap mengharapkan restu keluarga juga bakal mertuanya demi rumah tangga yang harmoni.

Restu keluarga sangat penting dalam sesebuah perkahwinan. Bagi saya dengan sokongan keluarga juga akan menjamin keharmornian sesebuah perkahwinan, insya-Allah.

Berbicara mengenai hubungan baik yang terjalin dengan keluarga Jejai meskipun mereka sudah berpisah, Nora menjelaskan tiada rahsia untuk beliau memikat hati bekas keluarga mertuanya itu, cuma mungkin beliau bernasib baik sahaja.

Tiada rahsia sebenarnya untuk saya kekal baik dengan mereka, bekas keluarga mentua saya sendiri memang baik dan ini memudahkan saya.

Kalau ikutkan saya juga tidaklah terlalu berhubungan dengan mereka, mungkin saya hanya perlu menjadi diri sendiri.

Untung jadi Nora memang tidak ramai yang boleh berbaik dengan bekas mertua selepas bercerai..Heh..Apa-apa pun kan Datuk Seri Nazri Aziz dah bagi green light dan pastinya keluarga Nora juga tidak mempunyai masalah untuk terima Nedim, iyalah dah selalu bukan bercuti bersama? Tentu hubungan keluarga Nora dan Nedim agak rapat..Hehe..

Sumber Berita : Utusan Online

99 responses to Nora Danish Yakin Restu Keluarga Penting Dalam Perkahwinan

  1. Anonymous says:

    elok ler..jangan tengah bunting kena cerai lagi. maklum ler…jantan pun ada history tersendiri.puik

    0

    0
    • Anonymous says:

      alah nora, dpt restu keluarga pun, ko tetap kene cerai jugak sblm ni..hahahaha…jgn lah bangga bekas mertua syg ko lebih berbanding fasha…idop manusia x selalunya indah…kang ko bg “kentut” busuk skit dkt mertua, bau “kentut” dorg ingat smp mati..

      0

      0
      • Anonymous says:

        nora…pemakan dedak.

        0

        0
        • Anonymous says:

          muka nedim…boleh belah sgt…dgn spek mata besar. hudoh la.

          0

          0
        • kak nam says:

          Kawin dulu..beranak dulu baru sembang. Let’s see how long this will last…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tiba-Tiba teringat kata-kata kawan aku

          “Biarlah gemuk, muka penuh jerawat dan tak cantik, tetapi tidak akan sesekali aku mendedahkan aurat, sebab aku sayang ayah aku, saudara lelaki kandung aku dan aku sendiri sayang maruah aku, aku bukan badut yang boleh di lihat sesuka hati, aku bermaruah”

          0

          0
        • Lea says:

          Suruh kawan gemuk Kau Tu Pegi exercise. Tak payah la poyo poyo nak up diri Sebab pakai tudung Kan. Everyone in this life has their own journey, just because Kau pakai tudung tetiba rasa mcm Bagus ( gemuk dan Tak sihat pun Tak Bagus juga, Wajib jaga kesihatan suka ta Tak menyusahkan orang Bila sakit because of your lifestyle choice )

          0

          0
        • Sentap La Pulok says:

          Busuknya hati fans Nora Danish kt atas ni…

          0

          0
        • Clap clap says:

          Lea, you deserve a cookie :D

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sape yg bodoh sgt komen dlm nie?Apsl bodoh dia sama je?Org yg sama ke nie. Serius ketara sgt org yg sama. Ko x ada keje ke. Shari suntuk komen dan like bertalu. Klu nmpk bijak, sdap gk baca. Ni bodoh2 je. Klau pn x suka nora, apsl bangang sgt komen tu. Komen la yg logik ckt. Aku ni x minat nora tp msih x bodoh lg utk faham apa yg dikata. ORG TU BRCERAI SBB X RESTUI KE? X KAN? DIA BRCERAI SBB LAKI WAT HAL. APA KAITAN DGN “WLUPUN DPT RESTU DIA MSIH BRCERAI JGK”.???? Restu tujuh petala langit pun klu suami buat hal, tetap bermasalah jgk. Okay la tuh klau seseorng tu nak khwin yg direstui, at least masalah x direstui x akan dihadapi, cerai x cerai blakang cerita. Silap2 yg brkata x padan bndingan ni sok2 bercerai berai ketrunannya ataupun dia sndiri. Hati2 lah.

          0

          0
      • HSY says:

        Restu Allah jangan lupa

        0

        0
      • Anonymous says:

        ND ni taste dia anak2 menteri yg tak handsome. Poket penuh…sapu. Janji glamer…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Byk dedak ditabur…hodoh pon hodoh la… Kan?!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sapu, kaut dan jilat selagi boleh. Nak harap duit berlakon mmg xde hasil. Dimana ada dedak disitu ada Nora!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sebab kalau anak menteri yg hensem or org kaya yg hensem, tak pandang muka nora no hehehee

          0

          0
        • sarah says:

          taste nora ngan fasha xde beza… xde beza…. muahahahahahahhahahahaaahahaha

          0

          0
    • missE says:

      kata jelah ko nak perli ni fs kan senang. Huhuhu. busuk betul hati, iyer lahh tak payah la kau nak keluor statement soal RESTU bagai. jgn mendabik dada tinggi sangat takut besok lusa kawin anak menteri pon tiba2 kelaut jgn sorok muka dlm peti ais yerrr

      0

      0
      • Anonymous says:

        tengah bahagia..mcmlah la yg keluar. bila cerai nanti. kau mesti mesti ingat nora. kawin dgn org kaya…risiko berdepan dgn madu2 yg muda amat tinggi. time will tell…..

        0

        0
    • Anonymous says:

      muka nedim mcm pengkid… :(

      0

      0
    • Mat Ronggeng says:

      Apakah ke-TAHI-an beautifulnara ni keluarkan 2 gossip pasal Nora Danish dalam satu hari? Cerita benda yang sama. Pasal Nora tak kahwin kahwin dengan Nedim. Tak boleh combine jadi satu cerita ke? Petang nanti Nora Danish tercirit tahi dalam tandas pun korang quote dlm gossip korang….

      Macam student PMR dah takde idea masa tulis essay/karangan…. main hentam goreng je…janji tulis panjang-panjang….. ceh…

      0

      0
      • bosan dengan blogger biased says:

        asalkan si Bella dapat meluahkan kebenciannya kepada nora..biarkan je la… ye Bella?

        0

        0
      • korea says:

        betui tu.. abg nara x professional, tulis cerita tentang nora buat org yg baca tu rasa benci kat dia.. nampak sgt nk buruk kan nora, reporter ni penting n besar impact dia pd masyarakat.. abg nara jgn pilih kasih, mentang2 abg nara x suka dia, tulis yg buruk2 pasal dia.. come on lah

        0

        0
    • senyum kambeng says:

      oh dedak…dedak mempunyai potensi yang besar sebagai bahan pakan sumber energi bagi haiwan ternakkan dan mampu juga membuat ramai orang jatuh cinta. betapa powernya dedak….

      0

      0
    • kamal says:

      yang paling penting ubah perangai tu……dpt restu pun kalu perangai buruk pun x kekal jgak

      0

      0
  2. melati puki longgar says:

    aper ko merepek setan. perlu restu dari keluarga???? abih yg ke hulu ke hilir sampai gi overseas tu family korang kasi restu lah???? gi sana sini kasi restu biler nak kawin masih nak kena mintak restu lagi ker???? pls la Ketot makin merepek lah ko ni.

    0

    0
    • gian batang says:

      AKU TENGOK NEDIM NI LANGSUNG TAK HANDSOME. NO ATTRACTION AT ALL CAM NER NORA BOLEH SUKA BOLEH TERPIKAT???? DULU NGAN JEJAI PUN SAMA LANGSUNG TAK HANDSOME JUGAK TAPI NORA KAWIN NGAN DIA. NORA SUKA YG TAK HANDSOME EH JANJI ANAK MENTERI.

      0

      0
      • ar3fix3d says:

        Biar muka pecah.. asalkan poket berisi bro.. :)

        0

        0
        • Anonymous says:

          pilihanraya dah nak dekat. pak tua nazri takut la kisah peribodi anak lelaki dijadikan isu. tu la cepat2 suruh kawin pelbagai…..orang2 dok bercakap nanda sumbang. 3 tahun..habok pon tarak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          stok dedak banyak….

          0

          0
      • peah london says:

        hahahaha….. abis tu kalau anak menteri pinang kau, kau nak tak ???
        mesti nak punya, boleh langsai segala hutang . senang hidup . lantak lah orang luar nak kata apa pun…. bukan orang luar yg tolong kau bayar hutang. lagipun zaman serba mahal… kalau tak ada duit, hidup pun asyik gaduh.

        0

        0
      • fixurheart says:

        Biarla tak ensem..bukannya kawin ngan ngko pun…

        0

        0
    • Yekeni says:

      Yes, mak restu. Tu pasal mak ikut sekali. Boleh jagakan cucu bila masa merpati sejoli berdua duaan.

      0

      0
  3. N says:

    Mungkin nora takut nak kahwin kerana nedim anak menteri tu tak ada pekerjaan? kalau pru akan datang bn kalah teruk apa nedim boleh bagi nora makan? nora bijaklah dia tu seorang yg fikir masa depan.

    0

    0
    • maizan hanim abdul hadi says:

      Duit si bapak Nedim tu makan tak habis 7 keturunan….

      0

      0
      • Anonymous says:

        mmg laa xabis mkn sbb ROMPAK DUIT RAKYAT..cube duit sndri x smpai 1 keturunan pun dh abis….

        0

        0
        • Bukan Penjilat Dedak says:

          Duit rakyat…duit Umno…duit Najib. Yg miskin bertambah miskin…yg kaya asyik membuncitkan perut saja!

          0

          0
  4. N says:

    Mungkin nora takut nak kahwin dengan nedim kerana bfnya takde perkerjaan? kalau bn kalah teruk apa dia nak bagi nora makan? nora tu bijak dia fikir masa depanlah. mungkin nedim tu setakat stok geli2 je….nak kahwin dia carilah yg stabil dan matang utk masa depan.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau dier bijak dah lama dier cari yg stabil yg matang for her future & utk buat kawin. aper kejadah dier buang masa year in year out ngan jantan tak handsome & tak der career ni. terus berkepit ke hulu ke hilir bijak sangat la tu………….umur makin naik pepek tak lama lagi kering sampai bila nak enjoyyyyyy…..

      0

      0
    • Manan says:

      Main2 sudah la nadim buat ape jilat bekas jejai..jejai pon x nak ko pulak nak kutip, jd la mcm Bapak ko tu mak tiri sikit punye mude cunmelecun.

      0

      0
  5. kiahh terompah says:

    betul restu ibu bapa mertua penting . nanti kalau dah cerai then ex husband kawen lain boleh laa pergi mengasut jadi syaiton tantuk 7 kann . pastu ex husband pun bercerai laaa dgn wife baru lepas tu ex wife kpd si ex husband ckp benda ni ‘ restu ibu bapa tu penting ‘ .

    0

    0
    • ermmm says:

      dulu kawen ngan jejai dapat restu jugak kan..apa bercerai tak sempat beranak pun…heh.propa sangat ko.

      0

      0
      • charsa says:

        tul tu…restu kuarga lah sangat….

        0

        0
      • Mama says:

        Restu pon kalau dah ada betina dtg mgacau..jantan plk mmg dah giler kt perempuan tu..dia nk buat cmner lg..kalau awk kne time tu awk nk ckp propa ke awk nk ngis tak henti2

        0

        0
      • hmmm says:

        restu memang restu, tapi dah ada pompuan birah mengacau, tu yang bercerai….tapi dia tetap berbaik dengan mertua dia…

        0

        0
  6. Bitter Sweet says:

    Harus lah ada pertimbangan sendiri. Dah tahu ko dah jadi ex, tak payahlah lagi terhegeh-hegeh dpn family ex. Ada masa-masanya lah kalau nak datang berjumpa. Siapa tak rimas weiiii …… u must be extremely happy now cos’ none of u ended up with him, so the whole scenario served the purpose of seeing yr arch rival in the same mess as u once were.

    0

    0
    • sweet sour says:

      bukankah nora kata dunia ni adil…so maknanya nanti kahwin nedim, datang pulak bekas isteri tu cucuk jarum..tah2 mak nedim pun masih sayang kat ex yang dulu, sapa tau…dunia berputar kekdahnya,,hahhaa..jgn mare yer peminat nora.

      0

      0
      • Minah ISA says:

        MAK NEDIM MNG SAYANG EX MENANTU DIA, SAMA GAK DGN PAK MERTUA. MNG SAYANG. BACE JE KOMEN DI IG EX MENANTU. SAPA X SAYANG, EDUCATED, CANTIK, BUDI BAHASA, BACKGROUND FAMILY SGT BAGUS. HUMBLE. PEGI LAH CHECK GAMBA SEMUA. MESTI ADA KOMEN BAIK2. BKN MCM MERTUA LG SATU, MENANTU TAK BERTAULIAH & BODOH BIMBO MCM ND YG DISAYANG. SMPI HATI BUAT ANAK SENDIRI CERAI BERAI DISEBABKAN ORG LAIN YG TAKDE KEPENTINGAN DLM KELUARGA TU. ANEH SEKALI. KUAT MAK ESAH ND! KELUARGA ENTAH DTG DRP MANA?? PELIK. ASAL KELUARGA BELAH ARWAH BAPAK TAK PERNAH NAMPAK. PUTUS KELUARGA KE??? YG TU TAK TAYANG. PFFFTT

        0

        0
  7. nok gebuzzz says:

    mcm perli fasha jer…..ye la nora kan kesayangan keluarga jejai n nedim…wait n see
    harap bahagia lah ye…..lagi satu jgn bangga sgt keluarga nedim tu baik sgt…esok lusa x tau ape jadi!

    0

    0
  8. melati says:

    Yg penting , berhati2 dgn Fasha ..!!! Nora…….

    0

    0
  9. muahaha says:

    Jejai gak untung. Ex bini2 hot. Haha

    0

    0
    • Anonymous says:

      memang untung si jejai ni rupa tak der badan pun langsung tak sado tapi dapat henjut 2 actress yg hot satu ketot satu tinggi awwww…………….

      0

      0
  10. Anonymous says:

    Dh berjaya’buat’ fs baru fikir nak kahwin …….Selagi x berjaya selagi cuba…..Tahniah nd…..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Sori. Keberkatan drpd Allah S W.T tu jg penting.

    0

    0
  12. Uhi says:

    Tak pelik ke lepas fasha cerai dah tamat idah si nora danish tu buat statement nak kawen tahun ni. Mission dah berjaya kot runtuhkan umhtangga fasha baru dia go next plan iaitu kawen ng nedim. Hahaa, teruk jugak kedengkian nora danish ni ye. What goes around comes around nora danish, ur future mother n father in law pn akn buat benda sama kt kau mcm ko buat ko fasha, ingtlah laki tu ada ex wife n bila2 je boleh cucuk jarum kt ex law dia.

    0

    0
  13. Gg says:

    X pelik ke lepas fs cerai dah tamat idah si nd tu buat statement nak kawen tahun ni. Mission dah berjaya kot runtuhkan umhtangga fs baru dia go next plan iaitu kawen ng nedim. Hahaa, teruk jugak kedengkian nd ni ye. What goes around comes around nora danish, ur future in law pn akn buat benda sama kt kau mcm ko buat ko fs, ingtlah laki tu ada ex wife n bila2 je boleh cucuk jarum kt ex law dia.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau takdir dia memang nak kawen tahun nie dari dulu macam mana???? tak ke kau dah fitnah orang. kalau kau nak komen agak2 lah jangan sampai tabur fitnah.. pernah dengar tak “ketentuan”.. belajar bijak kalau nak komen jangan ikut hati dengki tu sgt..sekali ex bini dia cucuk jarum tu pun “ketentuan” ke tu macam kau cakap mission dia juga???? kikikiki

      0

      0
    • anon says:

      Ape yg peliknya??? Jodoh pertemuan di tangan sape??? Sape yg dengki sape ni??? Sape yg buat kat sape ni?? Sape yg rampas laki sape yg tengah mengandung???? Ko ni sedara dia ke yg tau psl dia org tu??? Hatejah ke ni ni??? You dont know what really happened behind closed doors…..so SHUT THE FUCK UP…

      0

      0
  14. Fido Dido says:

    Gedix forever. Kawen jela korg..bosan dgn cite ni nara oiii

    0

    0
  15. anti umngok says:

    mcm poyo ye minah ni. restu pun kau tetap dapat title ‘kak jan” juga. puih.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    perempuan yg mencari dedak…muka pecah rumah pon boleh asalkan (isi tempat kosong)

    0

    0
  17. Anonymous says:

    The Dedak and The Ayam….

    0

    0
  18. hmmmmmmmmm says:

    Dua2 pernah melalui perkara yg sama..xkn nora nk ambil kputusan utk kawen ngn si nedim klu dia still rs was2..mungkin si nedim ni antara lelaki yg dia rasa selamat n selesa utk bersama even org kata mcm2 psl dorg..doakn je yg baik2..moga2 hubungan dorg berkekalan..

    0

    0
  19. ku says:

    kesian dia 2 tu.
    buatlah apa statement pun natizen tetap meluat tak suka.
    makin dikutuk makin disembur.
    lebih baik nara jgn keluarkn apa2 statement depa 2 tu.
    ke mana shja berdua..belangkas pun tau renggang.
    mak pak dok tengok sja ke…? kesian..
    oh ya betullah masing2 dah tuakan,..boleh pikir.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Pelakon cap ayam…lakonan sendu!

    0

    0
    • semalu says:

      mak fasha ke ni??? banyak hantar komen….mak dia kan mcm budak2 tak matang, , selalu menyebok..

      0

      0
      • Mak ngko says:

        X bkn mak fasha tp mak engko ni hah..ko yg suruh mak komen kan.. Adooyai buat lupe pulak ye nak..

        0

        0
  21. Biasalah says:

    Kawin je lah. Memekak je la penjilat dedak ni!!!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Perli ke tak tp hakikatnya restu keluarga tu mmg penting… itu tak dpt dinafikan. Sesiapa yg terasa tu bawak2 la bertenang. Aku rasa nora takde niat pun nk perli sesape.. dia hanya jwb pertanyaan wartawan sbb hari tu kan kuar paper ayah nedim bg green light diorang kawin maksudnya ayah dan keluarga diorang beri restu. Fans fasha or fasha sendiri patut muhasabah diri.. kenapa rumahtangga fasha tak kekal (tak kisah la apa faktor pun) yang pasti ini balasan terhadap fasha. Ko runtuhkan masjid org, masjid ko pun takkan kekal. Itu baru balasan donia… what goes around comes around..

    0

    0
    • lu apa hal? says:

      balasan?
      nora tu kena cerai dulu kut….so dia pun kacau rumahtangga orang ke?
      jejai nangis lepas ceraikan fasha….maknanye dia lebih sayangkan fasha.
      sib baik fasha cool….happier skarang.

      0

      0
  23. Semalu says:

    Untuk pengetahuan you all’s, mentua takde istilah bekas kerana air sembahyang tak batal. Allah hualam.

    0

    0
  24. Kematu says:

    Kalau tak silap dalam islam mentua tiada istilah bekas kerana air sembahyang tetap tak batal. Bekas isteri dan bekas suami bila terputus haram hukumnya bersentuh. Kalau tak silaplahkan.

    0

    0
  25. Anti myanmar says:

    Ala ketot mmg la nak restu fam.. Fam nedim mana suka dia.. Mak tiri pun baya2 dia confirm tak sebulu.. Kang kalau takde restu caner nak beraya ngan fam nedim..nak angkut fam myanmar Beraya lagi.. Sebab tu skang jadi gundek jek.. Duit dapat beraya boleh balik umah in laws lagi.. Leh angkut whole myanmar posing kat tangga.. Tak nak angkut ke nedim beraya kat umah jejai skali.. ???

    0

    0
  26. Cinta buaya dedak dan ayam ketot says:

    kembangnya idung…….yg si mamat pulak…. pecah cermin! macam ni pon bole masuk news selalu. Apa kontribusi depa kpd masyarakat? . MENYEMAK aje.

    0

    0
  27. krik2 says:

    Lea butooo lu..

    0

    0
  28. Hamba says:

    Bosan… lantak la korg nk khwn ke.. dh khwn lum nikah ke.. lantak korg la.. dh ke hulur ke hilir mcm laki bini.. byk la duit anak menteri tu kn.. untungla.. nasib ko la nd nk jd pe.. BN hari2 nk letak cerita yg membosankn… cerita yg sm. letakla cerita lain lak.. sudah2la tu..

    0

    0
  29. Aku sebatang kara says:

    Laaa jadi kawin ke ngan Nora Danish? Your step mum is more hotter??. Cuba Cari yang hotter then Hafni can?

    0

    0
  30. Anonymous says:

    bawa bertenang..tak baik jump the gun.. mungkin dia ikhlas bercakap pandangan dia sendiri sebab dulu kan ada ura2 yg Datuk Seri Nazri tak berkenan dia dengan Nedim..mungkin sebab tu juga dia ambil masa yg lama untuk decide kahwin dengan Nedim sebab dia nak ambil hati semua dulu..kita bersangka baik saja..my parents dulu for almost 30 years kahwin tak dapat blessing daripada org tua..memang banyak kali my nenek masuk campur tangan. banyak kali my mom berendam air mata tapi for her love for my father, dia tabahkan jiwa. my mom tak put effort sikit pun untuk ambil hati my grandma sebab tahu dah x berguna sebab my grandma was a very hard person. tapi berkat sabar, after 30 years Allah buka pintu hati dia utk berubah. keyword is: sabar.

    0

    0
  31. dina says:

    grow up lah nora….x yah pose muka kekonon kiut tu….
    ko dah tua la…hidung kembang …..mulut mcm joker citer batman…

    0

    0
    • hmm says:

      asyik muncung mulut aje. macam lah hot sangat bibir tu. perasan. tanpa filter nora ni biasa-biasa aje. kulit muka pun tak bersih.

      0

      0
    • anon says:

      Ni org islam ke kafir? Tak suka nora sampai sanggup menghina ciptaan ALLAH….bangangnya.. Kau tu lawa sngt ke. Ni mesti jeles sb nora cantek…

      0

      0
  32. Insaf 2612 says:

    dah sebabkan orang lain bercerai. cakap banyak. shut up lah. dh tau mekap tebal pun lg nampk kertu!
    kuat penangan mak esah kau…..pelik. ex mertua pun buta. makan banyak sgt kot

    0

    0
  33. Hmmm says:

    Fans Pasah memang busuk hati…nampak buruk Nora je. Pasah tu lagi teruk dulu, tak payah cerita. Google je nama Pasah. Masa kacau laki orang tak ingat…
    Tak pandai bawa diri, suka sindir mertua bagai
    Cakap macam dia tak ada dosa n salah langsung
    Masa dpt kawin Jejai, best woman wins kononnya
    Bila cerai , salahkan Nora. Salahkan mertua
    Cermin lah tu

    0

    0
  34. josh says:

    BRAVO KPD PENGOMEN2 ISLAM. Ramainya yg busuk hati, korang kenal dia personally ke? Dunia akhir zaman, asek nak dengki kat org je….

    0

    0
  35. fan nora danish says:

    kawin2 jer lah..
    asyik selfie jer..
    masak nasi reti ke tak?

    0

    0
  36. Rosmerah says:

    Im not surprise if karma slaps her back just as how FS got her karma.

    0

    0