Written by Bella | November 7th, 2016

Sejak isu cukai tertunggak Rozita Che Wan menjadi viral, ada beberapa pihak mula memberikan pendapat masing-masing.

nora-3

Isu itu juga menarik perhatian pelakon Nora Danish yang mencadangkan agar selebriti diberikan pelepasan cukai bagi menampung perbelanjaan mereka untuk tampil lebih menarik.

Umum mengetahui selebriti memakan belanja puluhan ribu ringgit untuk menjaga penampilan diri mereka. Malah, ia adalah sebahagian daripada kerja mereka.

nora-2

Bagi saya sebagai rakyat Malaysia memang ini adalah tanggungjawab kita [membayar cukai]. Cuma apa yang saya harap ada sikit pelepasan buat selebriti macam kami ini.

Bukan apa, dalam waktu sekarang kami banyak mengeluarkan wang untuk penampilan diri.  Jadi, ini adalah sebahagian daripada kerja dan ia barangkali boleh dimasukkan sebagai kos kerja kami.

nora-1

Boleh tahan juga saranan Nora Danish. Apa pula pendapat anda tentang cadangan Nora ini? Sejujurnya kami rasa rakyat biasa  pun ingin menjaga penampilan diri mereka. Hmmph..

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

145 responses to Nora Danish Minta Artis Dikecualikan Bayar Cukai Untuk Jaga Penampilan

  1. aku says:

    jaga penampilan??? what the heckkkk!!! tolong..tolong sedarkan aku dr mimpi ngeri ni..hahahaha che ta kena cukai berjuta2 pun..sebab buat biz kan..so, sama je la dgn businessman or businesswoman yg lain…ape nak d kecualikan sbb dia artis?? otakk dia..hahaha

    164

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Sayangnya….
      Muka je cantik… tp kat kepala bukan otak..
      Sebaliknya seketul tahi….

      130

      0
      • Anonymous says:

        sorg lg yg sesuai jd menteri sbb otak iras2 ahmad maslan.. ko nk jga penampilan utk sape? ko beli brg brand2 utk sape? sape kisah pun penampilan ko tu? selain nedim tu!!! ko kaya nk enjoy sakan nk bgaya.. org bawah yg selekeh pulak kna bayo cukai?? rase nk lempang je laju2

        130

        0
        • Anonymous says:

          no-ra…pls tkr nm to no-brain.bimbo to d max statement hang. sjk da suam2 kuku ni buatla statement bodo ye x..lm sgt hang luang masa dgn bf haprak tu bengap dia merebak kt hang jgk. #facepalm

          61

          0
      • pepeknora says:

        hahahaha…aku setuju..lepas ni ramai2 kita jadi retis…hahahahha

        16

        0
      • OrangKampungKolot says:

        Tahniah Kak Nora sbb entry ni dh ada lebih 100 komen mengalahkan entry Elly Mazlein. Taktik akak berjaya dan ramai orang mkn umpan dan berjaya diperbodohkan. Akak kira setanding dgn rompakan palsu KimK. X yah kena rompak pun popular. #BeautyWithBrain

        1

        1
      • ZANA says:

        DIA JD CENGGINI SEBAB DHA TIDAK BERHUBUNG .. HAHAHAHAHA

        5

        0
    • susher says:

      dia bukan rakyat malaysia agaknye

      11

      0
    • BIMBO in da house says:

      susah kalo bimbo! suruh la bf ko tu bekerja keras, minta duit dgn dia duit utk beli brg2 make up & baju mahal2.

      45

      0
      • nora lbh baik ko diam says:

        nok, bf & bapak bf pon songlap duit rakyat mana la depa mampu nak tanggung si nora ni. esok si bapak dh tgolek takda jawatan, rasa lah nnt sengsara. btw nora, kami pon bekerja takda plk nk minta pelepasan cukai utk penampilan diri. kami pon menjaga penampilan, bknnya pegi kerja pakai baju kelawar.

        30

        0
    • kentang jenner says:

      mmg artis kena jaga penampilan, tapi ada ke kami suruh beli yg branded? yg gatai nk beli mahai2 tu pasaipaaa. nahhh aku org sarawak dh maki guna loghat utara ni mmg betui2 marah dah ni….ermm x mrah sgtla, cuma ontahla….bengang dgn statement bangang

      26

      0
    • kak ema says:

      another stupid bimbo in the industry

      25

      0
    • mak jemah tepi tingkap says:

      makjemah setuju jika sume wanita diberi pelepasan cukai utk jaga penampilan diri, bra, spender dan segala berkaitan fizikal mak jemah.

      takde la makjemah pakai tudung kepam ni spnjg hari, makjemah pun nk juga tax free alat solek, pegi gym, pegi spa untuk hubby makjemah.

      bra mak jemah dah tiga puluh tahun x tukar. ketiak makjemah berjurai x sempat cukur sbb sibuk sgt dgn daily chores.
      semua nye sepatutnya tax free utk mak jemah dan sume wanita.

      8

      0
    • Pelam masam says:

      Udara x sampai ke otak sbb hidong terlalu besar sbb tu bongos!

      2

      0
  2. Anonymous says:

    dah xde citer lain ke nara?

    13

    0
  3. oh me says:

    cukup2 lah dgn bf ko anak menteri tu tak byr cukai. minyak keta pun boleh claim. bakal bapak menteri menteri boleh lah suggest sikit hari approve lah tu. abes kitaorg yg keje opis2 ni tak jaga penampilan? untuk keje gak? jgn nak jadi unfair mcm menteri2 yg nora

    67

    0
    • Anonymous says:

      oh me. aku sngt stuju dngan ko..
      dia ingt dia sorng je yg krja?
      habis tu kita yg krja nie x payah jaga penampilan?
      simpan sikit bodoh tu..

      48

      0
    • rakyat marhaen yg meluat says:

      setuju!
      ape dia ingt kita dtg keje kt ofis ni pakai baju tido ke?
      akaiii ada??

      39

      0
  4. nok gebuzzz says:

    Eh!!sedap jer x nak byr cukai sbb utk kepentingan diri sendiri…x fair tok org kat luar ni yg kj separuh mati kena byr cukai……

    43

    0
  5. kepala ting tong says:

    aku nk gelak….at least korg tu bercuti sakan kt oversea…merasa utk melancong kt eropah…..kite org ni silap2 ada yg xprnh melancong pn sbb duit asyik kene kutip ngn si penghutang negara ngn cukai2 bodoh kt malaysia ni….korg jer la yg jaga penampilan….??kite org xjaga penampilan….??sponsor korg lg byk kot…kite org ni nak apa suma kene kuar duit sndri….aduyai….ckp xpikir org lain tul…ppuuii….

    95

    0
    • rakyat marhaen yg meluat says:

      kita nk mkn pun tercungap2…
      Korea selatan buat tunjuk perasaan suruh PM letak jawatan sebab corruption.
      Indonesia mntak penjelasan Jokowi sebab kes penghinaan kt Islam tu.
      Malaysia? makin ramai yg jd mcm lembu kena cucuk hidung ada la…

      45

      0
  6. nanananinanu says:

    no brain..

    31

    0
  7. Anonymous says:

    ni mmg statement bodoh, orang biasa pun nak jaga penampilan ingat kau sorang je nak lawa ke nora, makin hari makin bebal and menyampah aku dengan si burmese ni

    33

    0
  8. dee says:

    Artis hidup senang lenang..bercuti sana sini, alih2 mintak perlepasan cukai!!! Abih tue rakyat biasa macam kami, keje bagai nak rak, tak cukup duit ngan makan gaji, g buat keje part time keluar cari duit lebihan untuk tampung keperluan keluarga kena pulak bayar cukai! mana pergi keadilan??

    43

    0
  9. Artisbodoh says:

    Wtf??? Nampak sangat kebodohan kau nora, tak malu langsung! Hello? Penampilan kau lagi penting dari tanggungjawab utk negara ke??

    34

    0
  10. aishah nama sebenar. says:

    ko artis je ke nak kene jaga penampilan… kami yg keje kilang, opis, pasaraya, makcik cleaner ni tak yah jaga penampilan ke.. kami pun bayar cukai jugak.. dah nama cukai pendapatan.. bayar jelah.. bukan pun tertulis kat situ.. nama cukai tu CUKAI PENAMPILAN… otak senteng betullah…. ko yg gatal nak berbelanja ikut kehendak.. pehtu nak kecualikan cukai untuk ko.. ingat cantik sangat ke…

    56

    0
  11. Anonymous says:

    bayor jangan tak bayor,ada Piyem kesayanganku Tok Jib uban kisah.

    4

    0
  12. sentap says:

    pala otak korg…sedap2 mkn mewah…pki brand..g merata oversea…rakyat lain byr…ko nak dikecualikan…apa kelebihan korg…retis pun suam2…baik jaga amal ibadat…kang ckp lebih org kata aku cam bagus2…statement bodoh…

    24

    0
    • hhh says:

      kelebihan dia menggatal dgn anak menteri tu je.tp mngkin idea dia boleh diluluskan dgn bantuan hang nedimm

      10

      0
  13. zzzzz says:

    beauty without brain.

    14

    0
  14. Anonymous says:

    Aku nak gelak…tapi x sampai hati nak gelak. Dah la bodoh, sengal. Kalau bodoh, sorok la wey. Buat malu ex bapak mertua, mantan MB… bakal laki anak menteri. Tolong la… dah cukup busuk nama parti UMNO la. dapat pulak sengal artis yang bodoh macam ni. Kalau cukai kau tak nak bayar sebab jaga penampilan, bull shit la. Kalau cukai hang x mo bayar, zakat mesti lagi berat kan. Boikot ND. Nasib baik x beli lagi tudung dia.

    35

    0
  15. abc says:

    jaga penampilan??sluar jean koyak sana koyak sini….ontahlaaaaaa

    23

    0
  16. Anonymous says:

    Artis dikecualikan untuk bayar cukai?

    Tak payah cakap banyak la, aku kasi 3 perkataan cukup:

    KEPALA HOTAK KAU

    Apa beza kau dengan rakyat2 marhaen macam kita??

    43

    0
  17. nana says:

    pramugari, setiausaha, promoter produk pun kene jaga penampilan..

    23

    -1
  18. Hey you says:

    Nora ko buat lawak ek..guling aku baca lawak xbole blah ko ni hahaha

    9

    0
  19. Abah kau says:

    Ni beza pompuan cantik without brain dan wanita muslimah yang berakhlak. Dah sumber pencarian menjurus kepada perbuatan haram dan melalaikan, pastu ada hati nak keistimewaan khas. Cukup2 la ahli politik yang memanipulasi keistimewaan bila berkuasa dengan mengenyangkan seluruh keturunan. Tenang ke bila hidup bergantung dengan imbuhan dari keturunan yang berpengaruh? Cerai, kawin, turun naik mahkamah dan bukak aib memasing. Kalau pengaruh politik tiada lagi nanti, tak mustahil merempat. Beringatlah

    31

    0
    • Anonymous says:

      Wah bagusnyer ceramah awak tu yer mengalahkan ustaz ustazah..tak salah nora danish memberi pandapat.nak setuju ke taknak itu hak awak tapi tak perlu beri ceramah forum perdana…cakp banyk kutuk2 pun tak guna..silap2 awak tak pernah sekali pun miss episode drama2 tempatan kt TB tu jugak..kalau pelakon2nya termasuk hero atau heroinnya haprak2 dan jongos2….pandai pulak siap mengutuk…tak gitu.?

      0

      44
      • Geno la dio tu says:

        Anon 7 nov 16
        4.58pm
        Hg ni sah species xleh terima teguran hahaha.

        9

        0
        • Anonymous says:

          Bukan tkle kena tegur..yg menegur tu beria2 beri ceramah siap masuk sidang politiklah sgt. ..takde salah atau betul dlm hal nora danish memberi pendapat..semua orang tidak sama pendapat..so jgnlah berlagak konon awak tu pandai sngt atau baik sngt..ini pendapat masing2kan…kenapa sampai nak merepek macm kerepek lemau.. apa hal?

          0

          20
        • Anonymous says:

          Aku jugak tak setuju dgn pendapat nora danish..tapi jgnlah sampai mengutuk dia macm takde hari esok..konon baik sangtlah awak2 tu semua..haram konon..crita2 kt TB tu terjengkit2 terjenguk2 jugak..nak nengok hero dan heroin pujaan kau…hipokrit..

          0

          15
      • Anonymous says:

        Anon 4:58pm…rasanya orang yg komen mcm awak ni yg x pernah miss drama tv3 tu..kitorang yg x layan drama2 melayu ni laa otak matang sikit nak komen ape yg salah ape yg betol..mmg betol pun ape yg anon 4:32 tu cakap..ape yg salahnya nk bagi ceramah forum perdana? x perlu tunggu jadi ustaz ustazah baru boleh ceramah/nasihat org..sape yg ada ilmu lebih baik kongsikan dgn org..

        10

        0
        • Anonymous says:

          Anom 5.46..wah ramainya orang malaysia otak cetek macm kamu yer…terimalh pendapat dan berbahaslah kalau kamu hendak berbahas..bukan mengutuk.BODOH!!

          0

          5
        • Anonymous says:

          Anom 5.46..wah ramainya orang malaysia otak cetek macm kamu yer…terimalh pendapat dan berbahaslah kalau kamu hendak berbahas..bukan mengutuk.BODOH!! Kau kata ada ilmu tak salah kongsikan? Ini bukan kongsi ilmu..ini kongsi dosa..hahahaha..bodoh..dlm kamus kau ‘berkongsi’ tu ‘kutuk’ ya?

          0

          4
        • Anonymous says:

          Kongsi ilmu apa namanya ni? Aku tgk semuanya yg kau tulis mengutuk tu adalah….kamus awak ajer ‘kongsi’ maknanya mengutuk..hahaha

          0

          3
        • syah says:

          Anonymoussays:
          November 7, 2016 at 5:52 pm

          “AKU MAMPU BERHUJAH DENGAN 10 ORANG YANG BERILMU, TAPI AKU PASTI KALAH DENGAN SEORANG YANG BODOH.KERANA ORANG YANG BODOH ITU TIDAK FAHAM LANDASAN ILMU”- IMAM SYAFIE…

          so,aku mls nk berhujah dgn org BODOH mcm ko dan nora danish ni…buang mase…renung2kan lah kata2 imam syafie tu yeee….nk nasihat kan org berbahas dgn baik tp ko pggl org bodoh…

          1

          0
      • Eliiot says:

        Hai boipren tak keje ke yang jawab nih? Panas ke? Benda betul tu sebab panas kan?

        3

        1
  20. Astronaut says:

    Beauty without brain

    6

    0
  21. anonymous says:

    artis je ke yg jaga penampilan.yg keje office ni pkai mcm badut ke g office

    9

    0
  22. Rock Oooo says:

    dah nak sama bodoh dengan nedim :))))

    13

    0
  23. Haterrtokrammm says:

    Apa ke bangang artis satu ni ..selebriti dikecualikan?? . . Ko tak mampu nak bayar cukai suruh je bf ko tu yg bayarkan.. buat statment mcm xde otak…nak sembang penampilan diri?? Tutup aurat ko dulu baru sembang kencang sana. . .nyampahhh!!

    13

    0
  24. Anonymous says:

    statement bodoh ND

    8

    0
  25. One Loop says:

    Jangan lupa minta dikecualikan artis-artis membayar GST sekali. Minta juga “0” tax utk pakaian dalam, tuala wanita dan seangkatan dengannya.

    14

    0
  26. Anonymous says:

    Ada 2 kemungkinan:-
    1. Reporter ni anti ND so dia putar belit cerita;
    2. ND memang kurang bijak
    Thumbs up for #1
    Thumbs down for #2

    0

    31
  27. nora bimbo says:

    such a bimbo

    8

    0
  28. Haters says:

    Banyak cantik muke ko..ko yg hdup mewah nk dikecualikn cukai,org len yg bmati2an kje,nk bjln dlm negeri pn kdg xmmpu,kne byr cukai plak..len kali jgn jd beauty with no brain eh..pttnye org cm kola lg byk kne byr lg bgs..puiiii

    9

    0
  29. Anonymous says:

    Artis malaysia ni memang bodoh bodoh eh semua. Otak semua hilang tah kemana. Habis orang lain kena bayar cukai untuk tanggung benefits untuk kau la? Hei mangkuk, aku tak peduli, tak hadap la artis cantik ke hodoh macam longkang. Takdenya aku manusia bodoh sangat nak memuja artis yang konon cantik.

    14

    0
  30. norabagilimabintang says:

    jom semua orang SATU MALAYSIA kitew jadi artis, lepas itu kitew ENJOY.
    psstt: Maharaja lawak musim baru bila nak audition??

    8

    0
  31. cik ct kembang says:

    inilah dikataka artis kurang bijak….

    2

    0
  32. Anonymous says:

    Lalu Sgt ke movies/drama kau ni ND?..Cantik Sgt ke kau rasa diri kau ni sampai mintak tax exemption???. Adele yg taraf UK’s national treasure pun Bayar income tax; pengasas Yves Siant Laurent pun Bayar; Lady Gaga pun Bayar; semua Bayar…tetiba engkau yg muka cukup makan, berlakon suam2 kuku and over exposed gossip dgn anak si nazri Ada hati nk tax exemption utk penampilan diri konon. Apa sumbangan kau pada Negara Dan industri perfileman selain daripada filem2 kelas B Dan bodoh????…

    33

    0
  33. Anonymous says:

    nak aja aku maki ni pompan bodoh tau. aku bukan malaysian pon sakit hati baca comment dia ni. cant believe malaysians idolise such stupid shallow celebrities!

    8

    1
  34. MakJemah says:

    Ini statement plg bodoh. Beauty but no brain. Di kecualikan cukai utk jaga penampilan? Wtf? Kami ni rakyat marhain yg mkn gaji pakai bj labuh pun kena byr cukai? Kau yg pakai bj ketat singkat nak suruh dikecualikan byr cukai?apa sumbangan artis pd ekonomi negara? Ko punya gaya hidup mewah ke sana ke mari dgn bf. Korang jd artis pun xde sapa suruh. Ko pakai brg mahal2 pun kami x minta. Come on lah think twice before u speak !!!

    15

    0
  35. Anonymous says:

    kesian ko ni…muka cantik tapi bangang

    5

    0
  36. Anonymous says:

    xcantik pn ND ni…kepala otak kau!!!!!!!!!

    4

    0
  37. mak kau peh laki lah NORA DANISH! says:

    I can’t believe Malaysians are still idolising such stupid, shallow, otak kat bontot celebrities like her.

    12

    0
  38. HUHUHU says:

    Hari ini Hari Mak Janda bagi statement. Yang title lain jgn kacau

    3

    0
  39. mira says:

    stupid

    2

    0
  40. Anonymous says:

    P MAMPOS!!

    1

    0
  41. Ardy says:

    Kalo gitew mai lah kite sume jdi artis :D

    4

    0
  42. Jezebel says:

    Kepala hotak ko berjambul nora danish…dahla hodoh..bodoh pulak

    4

    0
  43. Anonymous says:

    statement paling “win” sekali tahun ni. Artis tak payah bayar cukai sebab nak jaga penampilan???? What the sardine fish?! harap dahi luas jendul, tapi otak tong. apa? kalau kau cantik, pakai cantik, kasut cantik, subang cantik, dahi cantik, kau dapat menyumbang kepada kesejahteraan negara ke apa? adeh. kalau nak lari dari cukai sangat, duduk dalam hutan, pakai cawat daun jela.

    11

    0
  44. Anonymous says:

    Sngt tidak bijak kenyataannya.

    3

    0
  45. xoxo says:

    hahahahaha….habis tu kami dari golongan kerja profesional ni xyah jaga penampilan ke??

    6

    0
    • Pekerja juga says:

      Aku yg kija lhdn pon xde pelepasan ape2. Same mcm org biasa. Ni ko plak artis nk dpt pengecualian bagai. Sng hidup artis eh…

      7

      0
  46. anti bimbo says:

    bodo tu simpan sikit. kot kot nak guna pakai untuk masa depan. ni la akibatnya lama sangat dengan si bonet tu.

    pasni pakai jela baju @ suar koyak rabak cam ko pakai, fashion namanya. tak perlu cukai untuk penampilan.

    5

    0
  47. suri says:

    usahkan mereka yg bekerjaya, ni ai yang suri rumah sepenuh masa pun nak kena jaga penampilan jugak kak oi.. takut kang japgi laki cari lain. so boleh la laki ai dikecualikan cukai yer dok?

    4

    0
  48. @#@#@#@# says:

    Artis aje tau cantik..org lain g kerja bogel ke??
    Kalu ko bukan retis, aku rasa mcm mak lampir penampilan ko..

    9

    0
  49. Gurlz87 says:

    sukati dia jer nak ckp mcmtu. ko ingat org biasa yg bukan artis ni tak payah jaga penampilan ke Nora oiiii.. ko ckp senang lah sbb ko artis byk duitttt.. jgn plak ko yg tak byr cukai jgakk…beauty with no brain!!!

    5

    0
  50. Dah babgang jgn tunjuk kt org says:

    DRpada kjaan buat pengecualian cukai kpd artis bongok seperti Nora Danish xberapa cerdik nih baik kjaan buat pelepasan cukai bg merrka yg mempertahankan negara.jap aku nk tanya ko la Nd apa sumbangan ko kod negara smpai nk kena pgecualian cukai?bodoh bangang.tu la kwn lg dgn ank menteri kan dh bodoh mcm dia jugak

    9

    0
  51. kakikucinghitam says:

    penampilan kau depan Allah mcmana nora? Jaga x

    9

    0
  52. Anis says:

    Pendapat paling vangang

    3

    0
  53. Anonymous says:

    Baik bagj pelepasan pada golongan miskin kg dgn miskin bandar…
    kalau setakat die nie nk mtk lepas cukai…
    kalau aku la menteri…mampus aku xlayan

    6

    0
  54. Fidot says:

    Nora danish weh, kalau betulla ko yg bg statement camni, mmg ko patut di cop sbg artis PALING BANGANG & BIMBO. sekian… #ntahbilenkkawendengannedim

    6

    0
  55. singgahsebentar says:

    Nora Danish minta kerajaan supaya celebrity jangan dikenakan cukai.
    Rakyat Msia pula tak minta banyak, cukuplah sekadar kita minta Nora Danish jangan jadi BANGANG!

    4

    0
    • Nat says:

      Jangan putar belit boleh tak? Dia minta “sedikit” pelepasan cukai atas kapasiti seorang artis bukan untuk dia 1 orang saja. Bukan dia sorang ja artis. Dia bayar ratus ribu cukai. Manakala ada artis lain ada yg kurang berpendapatan tinggi pun sampai ada yg melarat. Mereka semua perlu belanja untuk kulit/rambut/badan tak kira lelaki perempuan. Siapa nak ambik heroin gemuk kusut masai atau hero muka kusam penuh jerawat. Logik la suggestion dia. Itu pun yg dia buat.. saranan. Yg Nara pls la kita tahu u nak UP ur blog tapi headline sangat la mengundang kebencian.

      0

      24
      • Nature says:

        Still unacceptable

        1

        0
      • Anonymous says:

        shut up!

        3

        0
      • joey says:

        kalau macam ni punya pemikiran, tutup universiti kat malaysia ni. tubuhkan akademi jadi artis je. jadi doktor, jurutera, arkitek sume x guna. penat guna otak naikkan ekonomi negara, artis jugak dpt pelepasan cukai.

        dunia akhir zaman. bak kata pink

        where oh where all the smart people go?~

        9

        0
      • Nobrain says:

        Kepala hotak ko. Ko ngn dia sama bodoh. Mcm tu ramai la yg nak berstatus artis sbb nak pelepasan cukai. Elok lg amek hero heroin bnyk jerawat dr amek heroin bodoh mcm dia. Abis tu yg keje customer service/PR/pramugari smua tu kene pelepasan cukai jugak la. sbb mana ada org nak amek pramugari bnyk jerawat. Bodoh tol.

        5

        0
      • Anonymous says:

        Aduh bodohnya kau. Silalah jadi artis jugak supaya boleh masuk join secara rasminya geng ‘artis bodoh nak bayar cukai sikit tapi nak enjoy hidup macam dunia dah nak kiamat’.

        4

        0
      • ayoi says:

        der bini aku pn pramugari lg laa nk kne jg muke,kulit,alat mekap je dh beratus tiap2 bln nk g beli..tp xde pulak bini aku bising nk mnta pelepasan cukai…setakat artis pkai baju x cukup kain,suar koyak rabak,sponsor sne,sni xperlu kot nk mnta pelepasan cukai…fesyen artis ni dh lbh kurg sme dgn mat pet bwh jambatan der…suar koyak,baju gelebeh jaga penampilan laa sgt…org y g keje pkai smart2 pn relek je xde kecoh2..ntah celah mne y dikata jaga penampilan pn aku xtau…y artis laki pulak x abis2 pkai suar ketat smpai nk terkeluar kote…fesyen pn cam bangla blkg umah aku..smart lg bangla blkg umah aku ni haaa..xde pkai suar ketat,senteng…

        2

        0
  56. Alia says:

    Ni la org tua2 kata ckp tak pakai otak….rupa ja lawa tapi otak kosong.oiii cuka tanggugjawap setiap org berkemampuan. So artis nk control cantik nk lawa tak yah dikenakan cukai ….hangpa sapa tak payah byr cukai….kami ni rakyat malaysia tiap2 bulan potogan utk cukai.utk kecantikan diri kami buat budget serakat yg mampu …..ni kaya nk kaya lagi …..artis2 malaysia perangai bodoh …..bodoh tahap gaban….sesetengah artis yg ok.elok la hang p kwn dgn cik ta tu

    2

    0
  57. Mak cik bedah says:

    Assalam … sikit je mak cik nak ckp ni,,,, apa beza nya artist dgn pembayar cukai yg lain??? Nak cantik , nk jaga penampilan biar la selari dgn pendapatan,,,jgn jadi biar papa Asal ..bergaya,,,,ni,,, sesetengah artis suam kuku,, glamour yg lebih,, so fikir2 la,,,,cukai wajib di bayar pada yg di kenakan,,,,ingat tu Nora,,,

    2

    0
  58. Astronaut says:

    Nie salah satu contoh manusia yang
    1) otak kat telapak kaki
    2) cakap tak guna akal fikiran
    3) tak berilmu

    3

    0
  59. makk jemhah says:

    nora danish bukan sahaja janda tapi nodo otak kat lutut.
    lu sembang

    2

    0
  60. ???hmm says:

    Hadoiiii, nk gelak terguling2 bca statement ND..xde kepentingan langsung penampilan ko pd ekonomi negara, artis je ke yg nk melawa, hbis kami smua yg bkn artis ni biar mcm hantu ke..

    3

    0
  61. Rina says:

    Artis aje ke yang kena jaga penampilan? Biar betul…aku ni tak suka nak cakap orang bodoh, tapi…fikir2 kan lah haish…

    2

    0
  62. Makcik cleaner says:

    Ko je nak jaga penampilan. Makcik cleaner tak payah jaga penampilan.bijaknya nora danish.ko pegi meninggal boleh tak.

    3

    0
  63. Si pembayar cukai says:

    Tu yang boleh jadi gap antara golongan kaya dan miskin . Makin kayalah kau makin miskin lah kami sebab cukai kami yang menanggung
    #silameninggal

    2

    0
  64. ND takde otak says:

    Kesah plak aku dgn penampilan artis. Bole pergi mereput ko ngn pakwe ko tu . Otak taknak guna !!

    4

    0
  65. Anonymous says:

    Kang aku kata mu ni bodoh peminat mu marah. Sibuk nak bg stment bodao buat ap. Ddk diam2 sudah lah. Sibuk nak jaga penampilan, kau taw tak bbp ramai rakyat malaysia ni yg hidup kais pagi mkn pg pernah tfikir x. X kisah lah kau nak melawa, cukai tu salah satu tanggungjawab..lupa lah kau org burma bkn rakyat malaysia pun,apa kau nak kisah kan

    3

    0
  66. Wanie says:

    Kalau ckp bodoh, marah.. Tpi statement memang bodoh!

    2

    0
  67. NEMO says:

    taktau nak gelak ke nak kesian. akak sekolah mana dulu ek?

    3

    0
  68. iz says:

    Aku SETUJU dengan Nora Danish yang meminta selebriti diberi pelepasan cukai kerana GOLONGAN ISTIMEWA ini perlu sentiasa menjaga penampilan. Memang betul, harga barangan, alat solek, dan pakaian semakin mahal. Jadi, mereka perlu berbelanja besar.

    Ya, para pekerja sektor lain TAK PERLU diberi pelepasan cukai pun sebab kami ni pergi kerja pakai compang camping, pakaian koyak rabak pun tak mengapa. Malah kami pergi kerja muka berkerak pun tak apa, malah tak perlu nak bersolek, menggayakan rambut apa semua tu sebab kami TAK ISTIMEWA macam golongan selebriti tu pun.

    Sekian dari kami, golongan serabai.

    6

    0
  69. QQ says:

    banyak cantikkkk……..

    Penjawat awam kerja bagai nak mati untuk kemajuan negara, dah la kerja untuk perut sendiri ….nak kecuali cukai????

    2

    1
  70. QQ says:

    Patutnya artis yg kena bayar cukai LEBIH …………….

    3

    0
  71. Lala says:

    Eh nora ni terkena badi nedim ke..bpak mertua ku opps

    1

    0
  72. joey says:

    artis sengal macam ni, kasi boikot je produk dia. kita jugak kasi dia kaya. daripada bagi duit gaji kasi dia lawa, baik la bayar spa utk diri sendiri. x lawa gaya dia pun, at least duit gaji bagi kat diri sendiri

    1

    0
  73. Bimmmm says:

    Bimbo tahap dewa

    1

    0
  74. Wanita says:

    Beza orang abis skolah dengan tak abis skolah bagi pandangan

    2

    0
  75. Anonymous says:

    aku pun nak komen gak weh..kepala hotak ko. ND..beauty without brain.

    2

    0
  76. Anonymous says:

    betul2 tak habis sekolah ko ni ND…

    1

    0
  77. Anonymous says:

    betul2 tak habis sekolah ko ni ND…apesal la komen aku tak kuar ni marah betuil aku ni dgn ND without brain ni

    0

    0
  78. makcik cun nih says:

    ayo…dia ingat aku yang gempal ni x hingin nak jaga penampilan ka… lagi mau bayaq GST banggang… dah tu, aku pun xmau bayaqlah..aku pun nak pi interview koje cun giler… modal tu nak cari kerje… skrang ni dok bayaq cukai sakai tu, x cukup budget nak beli bedak mekaup kot nak kerja..

    0

    0
  79. Anonymous says:

    Kasihan. Lobang hidong ND lagi Besar daripada size otak dia.

    1

    0
  80. Anonymous says:

    bodohnya statement.. terkesima sekejap

    1

    0
  81. kak mah kebabom says:

    Kahkahkahhh…kakmah gelak je baca komen korang..muka berkerak la..mcm hantu la..serabai la..kiki..tk usah diheran dgn golongan artis ni..udah takat itu je tahap pemikirannya..tempek penkek 10 inci kt muka pandai laa..bknnya dia fikir utk kemajuan negara kita ni..

    0

    0
  82. Mat K says:

    BIMBO.

    0

    0
  83. Anonymous says:

    xsangka BODOH rupanya minah bernama NORA DANISH nie…hahaha
    terus unfollow :p

    1

    0
  84. ilya says:

    Terserlah kebodohanmu ND. Adakah itu sbb yg sama kak mah mkn duit rakyat. Nak jaga penampilan…org lain keje pnt2 kene bayo cukai. Ko shopping sdp2 x mo bayo cukai…rasa nak maki je. Haktuih

    2

    0
  85. noon says:

    kerja asik berselfie jer jantan betina ni….
    cukai berat pulak nak bayar…expect rakyat lain yg tanggung…apa daaaaa…..

    3

    0
  86. Anonymous says:

    hahahah nih name nya bangang abadi tau… apa koe punya stmnt nih… tak guna ko ada rupa tapi akai ko tuhh bodoh abadi…

    1

    0
  87. saya says:

    ini lah dikatakan THE LEGEND OF BIMBO!

    3

    0
  88. keadilan says:

    artis yg tak sedar diri.. dh terlepas ckp.. pstu nk salahkan wartawan plak ke? ckp manipulate la bagai.. aduuu sedih btul la ko ni.. shame on you!!

    2

    0
  89. Nora gf nedim says:

    Bodoh tahap GABAN..kawin je la nora dengan boyfren ko yg bengap tu..sama2 BODOH. SESUAI LA SANGAT KAMU 2 NI..KE hulu ke hilir bersama!! Tak kawin2..apesal yekk?

    2

    0
  90. Yekeni says:

    Ni lagi satu artis tak beberapa cerdik bersuara. Luculah artis2 ni. Seriously, are all celebrities ni tak berpelajaran ke? But then again, memanglah celebrities ni kebanyakannya not well educated. Or else they would have become doctors ke lawyers ke kan.

    Rasanya rakyat yg pendapatan tak brapa tinggi yg harus diberikan pelepasan sikit. With earnings yg setakat cukup makan ataupun mungkin cuma sedikit kelebihan, dengan kos kehidupan yg tinggi. Ni, untuk menjaga penampilan diri? Untuk pakaian yg bertukar2, beg2 yg satu almari? I can’t stand stupid women! Seriously!

    3

    0
  91. loyalmalaysian says:

    amboiii….byk cantik muka ko…

    1

    0
  92. Anonymous says:

    salam semua,

    Ini nak komen lah cadangan nora danish ni…. dalam soal cukai pendapatan tk ada layanan istimewah untuk mendapat pelepasan cukai hanya kerana mereka ni artis dan byk mengeluarkan wang hanya untuk penampilan…. Hello bagaimana pula orang yang bukan artis perlukah juga mencadangkan pelepasan kerana mereka tk berhias… macamana cantik pun o berabis nak buat penampilan agar nampak cantik tk guna juga.. kecantikan akan terserlah dari sikap seseorang. Buruk macaman pun orang tu jika sikap yang baik dia akan nampak cantik… Perbelanjaan banyak dikeluarkan mengikut rentak artis kalau dah tahu byk perbelanjaan yang keluar so kena lah bersederhana. Mau dilihat cantik atau penampilan yang baik tak semestinya nak berabis nak mengeluarkan perbelanjaan. Artis kena ingat diluar sana ada lagi yang lebih susah dari mereka so kena ingatlah….

    0

    0
  93. YANTI says:

    APA KATA ARTIS MUDAH DIPENJARAKAN SBB SELALU MEMBAWA CONTOH YANG TIDAK BAIK PADA PIHAK UMUM.SBB ARTIS NI KAN SELALU KELUAR KAT TV UNTUK TANTAPAN UMUM…

    1

    0
  94. kaklily says:

    comment yang paling bodoh sekali daripada seorang artis….

    2

    0
  95. meluataku says:

    stupid comment from NORA DANISH!

    DIKECUALI KAN???

    Sebb jaga penampilan????
    HAHAHAHHA SENGAL UBI jugak minah gatal ni

    4

    0
  96. beauty with brain says:

    wtf!!!!!! serius beauty without brain..nk elak cukai sbb nk bg ko cantek..hotak ko..org ni keje makan gj pun bayar cukai la..bangang

    1

    0
  97. zana says:

    hallo!! setakat nak jaga penampilan tu tak payah la.. patut golongan fakir miskin & pertengahan ni lah yg kena di kecualikan dr cukai! bukan artis je yg nak kena melawa, jg penampilan diri.. semua org la nk kena penampilan ni. jgn ingat artis je nk melawa (padahal xde lawa mana pun. bedak 5-6 inci mcm tepung gomak) berlakon pun ntah ke mana. kayu semua :( hampeh .. bru blakon sekerat filem dah demand itu ini.. apa mangkuk jamban punya statement ni???

    1

    0
  98. lini says:

    statement cam xbape bijak je..

    1

    0
  99. ChessShire says:

    Bagi saya sebagai rakyat Malaysia memang ini adalah tanggungjawab kita, kata Nora, merujuk kepada keperluan membayar cukai pendapatan.

    0

    0
  100. Isteri Bakal Pemain Bola says:

    Kesian betul aku tgok korang smua ni.. Nora Danish yang dikatakan hipokrit, hidup mewah bagai, pkai tak ckup kain, otak bodoh, terus on the spot dapat pahala daripada korang smua.. Dan yg mana pahala yg dh abis dipindah (bagi yg suka kutuk) akn dpt dosa drpd nora danish. Nasihat sy.. Korang tak suka dia pun, tak setuju dgn pendapat dia pun.. Sekadar dlm hati je la tak suka tu.. Kan dh termakan dgn dosa dia.. Pahala korang pun berkurang.. Korang kutuk dia mcm mne pun.. Dia takkan baca bahkan dlm diam yg dia tak tau pun .. Dia dpt pahala drpd korang.. Dosa dia pun berkurang ..sbb korang yg kutuk dia dh ambik dosa dia..

    0

    0