Written by Bella | January 10th, 2017

Sepuluh tahun menceburi bidang lakonan, kini Nora Danish mahu mencuba nasib bergelar penyanyi apabila berkolaborasi bersama penyanyi rap terkenal Waris menerusi lagu Ini Lagi Boom kerjasama antara dua syarikat muzik  tempatan iaitu KRU dan Mixology Music.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif KRU Music, Datuk Norman Abdul Halim mereka kali ini memberikan sedikit kelainan apabila menampilkan seorang pelakon yang tidak pernah menyanyi dengan seorang lagi penyanyi profesional.  Dengan kerjasama ini, Norman harap ia dapat memeriahkan lagi industri muzik Malaysia.

Amalan ini biasa dilakukan di negara barat dan kolaborasi secara perkongsian di antara syarikat rakaman tempatan memang wajar untuk memberikan kepelbagaian kepada peminat industri muzik tempatan.  Kami berharap kerjasama seperti ini dapat memeriahkan lagi industri muzik Malaysia yang kini makin progresif.

Sementara itu, DJ Fuzz selaku peneraju Mixology Music berkata, lagu yang dihasilkan oleh beliau, Waris dan Aziquebeats itu menepati cita rasa penggemar muzik tempatan.

Pastinya peminat Nora tidak sabar menantikan buah tangan sulungnya sebagai penyanyi. Waris juga tampil berbeza menerusi lagu ini kerana beliau bukan sekadar menyanyi rap. Saya berharap kolaborasi ini mendapat sambutan menggalakkan.

Tak sabar pula kami ingin mendengar lagu berkenaan, siapa tahu mungkin Nora Danish sesuai untuk menjadi penyanyi? Mesti sedap suara Nora kan..Hehe..

Sumber Berita : BH ONLINE

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

73 responses to Nora Danish Mahu Cuba Nasib Menjadi Penyanyi

  1. Pekerja Gomen says:

    Aku dapat merasakan Nedim akan beli single ko secara pukal dan diberikan percuma pada kawan2…. acah2 mcm album laku sgt.
    ekekekeke

    60

    0
    • LOL says:

      tahniah, 2016-17…Malaysia telah berjaya melahirkan penyanyi2 cap ayam.

      38

      0
    • Nyah says:

      suara hang sedap ke nok? kalau sedap kenapa dari dulu x menyanyi? anyway jgn jadi mcm si fazura tau.. syok sendiri. lagu dance, tapi nyanyi pose2 ala masuk ratu. kuis2 rambut….hehehe

      24

      0
    • bbycumil says:

      pls..dont…cukuplah fazura sorg je yg jd “penyanyi”

      19

      0
    • Anonymous says:

      virus si kimk fazura telah menyerang pelakon2 tempatan. huhuhu

      17

      0
    • Anonymous says:

      Geng² si pazura..gedik elok berlakon nak jd penyanyi..kalau org komen kata suare x sedap,,sentap..xpaham aq..

      11

      0
    • shilalalalak says:

      shila amzah nyanyi makin hancus sbb ayda jebat?

      https://youtu.be/xcSv574rLU8

      0

      4
    • hijabistas says:

      sebenarnye saya cuma nak luahkan rasa kecewa. kecewa dengan bella daily..knp skrg outfit dia makin sendat ye? hmm..dulu masa mula bertudung elok je gambar semua baju loose. but what happen lepas kawin?

      0

      4
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Pela Nora Danish…awk nk nk mperjudikn karier seni awk..hahaha. Aku hrpkn KRU(Edry) cipta lagu tu sbb lagi bkualiti dr Dj Fuzz….Edry plak 3 thn bturut2 dpt royalti plg tinggi dlm lagu. Padahal Dj Fuzz plak byk hasilkn lagu utk artis segera ni. Klu diaorg bleh xkn pelakon2 ni x bleh..hurm. Tp jgn jangkakn lgu high note & harmony gler dr Dj Fuzz ni…lagu simple. Pagi tadi Diana Dianele nyanyi lagu br dye kt tv3…lagu style reggae ciptaan Dj Fuzz. Mcm susah nk hits. Aku dgr lagu biasa je bunyi sme 2 lagu2 dye wat utk artis len…beza Diana Dianele nyanyi je. Baik dye amik komposer len. Lagu dibuat utk pnyanyi & diubah bdasarkn suara pnyanyi. Klu kena gaya & pandai..lagu tu akan sedap. Top komposer yg byk dominasi lagu dye kat carta skg. Korg bandingkn dr segi catchy, kualiti & sound production lagu :
      1. Edry Kru
      2. Faizal tahir
      3. Faizal Tahir,Mike chan,Ezra kong,
      4. Dj Fuzz
      5. Ezra kong
      6. Audi mok & omar k

      2

      0
  2. Miss Unibes says:

    Yeap! Tak sabar nak dengar lagi2 ada Waris. Ni bila nak nikah Nora Danish & Nedim? Aku tak sabar nak tengok baby korang. Mesti sebijik muka Bung Mokhtar. Aku dah lama prasan Nedim mirip Bung Mokhtar. Nanti dah tua confirm Nedim macam Bung Mokhtar.

    26

    1
  3. anon says:

    KAH KAH KAH

    7

    0
  4. Mcm2 says:

    Hahahahahaa..pnyanyi pulak..

    4

    0
  5. Anonymous says:

    hancurrrr mcm si pajurah gak ke ni???

    9

    0
  6. Anonymous says:

    rasanya mcm nk hancurrrr mcm si faz juger.

    6

    0
  7. Kak Mah says:

    amat tak teruja dgn kehadiran gosip ini. next???

    3

    0
  8. Anonymous says:

    oh tidakkkkkkkkkkkkkk….

    8

    0
  9. Anonymous says:

    kawin je lah… usia pun makin meningkat.

    6

    0
  10. zainab says:

    kih kih kih….penyanyi la pulok.

    3

    0
  11. Mama says:

    Nora Danish…jgn buat lawak please mcm Ayda Jebat, Fazura dan Fattah Amin. Thanks!

    13

    0
  12. Jemah says:

    jangaaannnnnnnnnn!

    2

    0
  13. Anonymous says:

    why..oh why…. whyyy???? :(

    6

    0
  14. katak says:

    1-2-3…. lariiiiiiiiii.

    5

    0
  15. manyun says:

    nora kasi 5 bintang utk suara nora

    3

    2
  16. Anonymous says:

    topik ni..lawak !!!

    7

    0
  17. Kak Ram says:

    job dah xde ke? tudung zip mana??? cepat tutup muka kita semua.

    20

    0
  18. kekodok says:

    org2 kelantan, terengganu, pahang…. bersedialah menghadapi musim banjir lagi sekali ye.

    21

    1
  19. zzz says:

    shit!

    6

    0
  20. azwan says:

    why even bother? next gossip pleaseeee.

    6

    0
  21. Anonymous says:

    Klu Fazura wat lagu “hancur” si Nora ni kompom tajuk “lebur”

    21

    0
  22. memie says:

    kedai kopi asyik bukak tutup ke, nyanyi la plak…elok aku dgr suara aku sendiri je ahakssss

    22

    0
  23. mimi says:

    aku xleh bayangkan suara dia yg lemah gemalai tu nyanyi.mesti control je

    8

    0
  24. Mimi Asneeda says:

    Biarlah.. bagi dia cuba..klu best teruskan lagi, klu hancur duk diam2 dkt kedai

    5

    0
  25. Anonymous says:

    rimas lah mak cik ni.

    2

    0
  26. avril lain says:

    Jgn pilih tajuk lagu ‘berkecai’ ke ‘hancur’ ke ye nora..nnt ngn ko pn kelaut

    6

    0
  27. Anonymous says:

    kalu sore level nyanyi kt karaoke….x pyh dik. buang masa.

    5

    0
  28. noradanishblockakukatinstagram says:

    dah xder orang nak panggil berlakon…

    5

    0
  29. Anonymous says:

    kasi can la.. peminat 2 juta

    2

    0
  30. Najeeb says:

    tolong jgn perasan ok artis2 sendu. harap followers je…bakat? nan hado!

    6

    0
  31. Anonymous says:

    peminat 2 juta pon, kalau suara pancit…. cannot go juga.

    10

    0
  32. jamal tongkol says:

    x payah la ko ni. buat cafe pon sendu. bubur pun cair tawar.
    hangat2 taik ayam.

    10

    0
  33. Anonymous says:

    why not but nanti jdi mcm cafe ko la. sunyi..sepi no customers. huhuhu

    7

    0
  34. kuis2 says:

    buatlah benda lain sis. ko tetap nk glamer gedikkan diri ke hadapan walaupun vokal ko akak pasti… level2 budak2 AF yg pegi audition x lepas tu.

    8

    0
  35. Anonymous says:

    Ingatkan aku sorang je yang tk excited…

    3

    0
  36. Anonymous says:

    Please Go wahai pemakan dedak!

    2

    0
  37. Coco says:

    Bullshit singer

    2

    0
  38. Anonymous says:

    adoiiii……cukuplah ade si patah amin suara katak tu…x pyh laa di tmbh lg katak…

    6

    0
  39. Anonymous says:

    Katak semakin membiak. Rosak negara!

    6

    0
  40. kakaknelopah says:

    Belakon jer la nora. Takyah nak nyanyi sangat. Kang kena kecam, u kata netizen ni jahattt, mulut longkang la. Kang klua sora katak. ????

    3

    0
  41. Sam says:

    Kenapa suma pelakon nak jadi penyanyi ni???? Kalau sora sedap takpela jugak, tapi kalau stakat autotune tu pastu lagu so-so x payahlaa.

    3

    0
  42. Ela Rassa says:

    Nora kasi 5 bintang…tp ela rasa..ela rasa…bintang takde nora oiii.sebab ujan dah turunnnn.ha3 sore pun suam2 suku.nk menyanyi.blerghh

    2

    0
  43. Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

    Pela Nora Danish…awk nk nk mperjudikn karier seni awk..hahaha. Aku hrpkn KRU(Edry) cipta lagu tu sbb lagi bkualiti dr Dj Fuzz….Edry plak 3 thn bturut2 dpt royalti plg tinggi dlm lagu. Padahal Dj Fuzz plak byk hasilkn lagu utk artis segera ni. Klu diaorg bleh xkn pelakon2 ni x bleh..hurm. Tp jgn jangkakn lgu high note & harmony gler dr Dj Fuzz ni…lagu simple. Pagi tadi Diana Dianele nyanyi lagu br dye kt tv3…lagu style reggae ciptaan Dj Fuzz. Mcm susah nk hits. Aku dgr lagu biasa je bunyi sme 2 lagu2 dye wat utk artis len…beza Diana Dianele nyanyi je. Baik dye amik komposer len. Lagu dibuat utk pnyanyi & diubah bdasarkn suara pnyanyi. Klu kena gaya & pandai..lagu tu akan sedap. Top komposer yg byk dominasi lagu dye kat carta skg. Korg bandingkn dr segi catchy, kualiti & sound production lagu :
    1. Edry Kru
    2. Faizal tahir
    3. Faizal Tahir,Mike chan,Ezra kong,
    4. Dj Fuzz
    5. Ezra kong
    6. Audi mok & omar k

    1

    0
  44. Mentimon says:

    Urghh..x pyh buang masa laaa. Ko jual belacan lagi untong. Orang pon x gelak! Org Msia kuat mkn belacan. Dah bf ko pun boleh jadi maskot..

    1

    0
  45. kak mah kebabom says:

    Hihi kelakor..bior ler dia nk nyanyi syok2 sendiri je nih..kalau gebang2 tu ade le bende nk bgtau kt wartawan nnti dia pun ada album jgk kenn..

    0

    0
  46. Cocopie says:

    Fasa sanda..bila pulak u nk ikut jejak nora danis jd penyanyi..kuikui

    0

    0
  47. Khairunnisa Lazi says:

    amyra rosli pelakon gak nyanyi ok je…xde kne kecam pun

    0

    1
    • Anonymous says:

      ok ape…suara pun sumbang….nyanyi berckp2 aku pun blh…bkn x kene kecam..org dh mls…atau org x dgr kot lagu die..kahkahkah…suara besar cam suara bapok je..

      0

      0
  48. ND Supporter says:

    Tak saba rasanye hakak nak dengar sore ni nora ni… mesty meletop2 dalam carta radio nanti….

    0

    0
  49. saya suka banget lagu itu, :)

    0

    0