Written by Bella | May 22nd, 2017

Umum mengetahui tentang situasi tegang mengenai insiden yang berlaku di acara Fenomena Aidilfitri 2017 yang melibatkan  pelakon popular Nora Danish dan Fasha Sandha.  Malah, Nora juga sudah mengambil tindakan untuk menyaman Fasha gara-gara statusnya di media sosial yang didakwa mencetuskan salah faham.

Menurut Nora, apa yang beliau lakukan itu bukanlah untuk mencari gaduh sebaliknya ingin menamatkan setiap perselisihan faham mereka berdua yang tidak berkesudahan selama beberapa tahun.

Perjuangan mencari kebenaran ini bukan untuk pertahankan diri Nora sendiri. Kali ini untuk suami dan keluarga tercinta serta perniagaan yang diusahakan. Nora sekarang dah tak macam dulu lagi. Kini dah bergelar isteri.

Sudah tentulah impak kenyataan palsu yang dibuat itu telah mengguris banyak hati. Bukan saya seorang. Sebab itu Nora mengambil keputusan untuk menoktahkan segala-galanya secepat mungkin biar masalah selesai ikut saluran yang betul.

Benda ini bukan benda baru pun, selama ini banyak fitnah yang bertebaran, Nora tak layan. Tapi bila difikirkan balik, sampai bila Nora nak bagi orang lain pijak kepala? Itu yang Nora, buat bertindak.

Meskipun apa yang berlaku memberikan impak yang agak besar terhadap dirinya, Nora memberitahu beliau tidak berdendam dengan Fasha.

Sumbe Berita : Utusan Mingguan

122 responses to Nora Danish Jelas Sebab Saman Fasha Sandha : Bukan Mahu Cari Gaduh

  1. Hidop melayu! Hip hip hooray!!! says:

    Saman ini akan membuktikan beberapa perkara;
    1-penganjur acara punya salah, artis yg jadi bodoh sebab cepat melatah dan bergaduh sesama. Artis Malaysia ramai yg tiada ilmu, kesabaran tetapi memiliki ego yg sangat besar.
    2-hati budi pekerti artis pun sama seperti manusia biasa, penuh sangka buruk, dendam, ungkit mengungkit, kepuraan dan kehidupan realiti yg penuh hipokrit.
    3-ramai artis Malaysia paling bodoh kayu depan kamera tetapi paling handal berlakon dlm fb, ig dan tweets. Mereka akan sepantas kilat buat posting drama konon mereka adalah mangsa, terinaya dan tidak bersalah dlm apa jua isu. Sebab mereka tahu kemenangan mahkamah keyboard warrior dan followers adalah raja segala hakim.
    4-artis artis sampah ini akan terus membiak demi memenuhi permintaan kumpulan otak sampah masyarakat Melayu tertentu, yg dahagakan khayalan indah utk melupakan seketika tekanan hidup akibat kenaikan kos sara hidup.
    5-ramai masyarakat makan umpan, kalau artis tu berani buat sidang akhbar atau berani menyaman maka; artis itu adalah dipihak yg benar.

    73

    0
    • Shhh says:

      zed zaidi mana, masa lofa gaduh dgn anzalna sibuk je mamat tu nak damaikan dorg..skrg ni kenapa tak damaikan mereka berdua..pilih bulu ek, ke takut kne hentam, haha

      32

      0
      • Anonymous says:

        wartawan2 x perlu mengadu domba. takkan korang x tahu siapa punya angkara. wartawan2 pun 2×5….

        17

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Aku dah bosan tgk Fasha role play as a victim…
          Muak sgt aku ngan gaya pmpn yg pura2 mcm ni.
          Elok kali ni saman…. biar dia rasa….
          Ko ingat senang2 bleh buat drama dlm fb/ig/twitter…
          Rasakan!

          35

          1
        • Anonymous says:

          fasha xkn meroyan jika xde monyet goncang pokok…

          14

          8
        • Anonymous says:

          kalau nk diikutkn..neelopah dan fattah lagi drama.

          6

          0
    • rina says:

      kann

      2

      0
    • Ndbabi says:

      Come On La pendatang Myanmar!!
      Kau patut saman organizer kau yang bodoh!!!
      Tak logik la organizer kau tu boleh memandai2 sebut jenama kau nak TARIK DIRI kalau bukan dari mulut kau.
      Kau yang create drama halau menghalau ni!! Kau ingat kau besar sangat ke nak halau orang??? Kau pun pendatang je, mak dan keluarga kau dok menumpang di malaysia, ni sibuk nak saman orang!! Kau ingat kau bagus sangat ke???? Dulu masa janda acah2 baik, now dah jadi menantu Menteri, terus acah2 hebat. Sombong bongkak!!!!!!

      9

      9
    • Rina says:

      Pemakan dedak!!!! ;)

      7

      2
      • Anonymous says:

        mentang2 la kabel dah kuat. dulu waktu janda tak pun tunjuk taring. semenjak dua menjak ni laaa

        15

        9
    • Anonymous says:

      Dah kenapa plak alasan buat sidang media tu adalah bukti take bersalah…Tu bukti orang tu bongok bebal tuli…..Ko tak dengar ke OWL tu suruh penganjur mengaku salah, tu tandanya baling batu simpan tangan…Dah halau orang tak mengaku…Takut dah kantoi pergi la suap Duit Kat penganjur suruh cover

      10

      19
      • Mak Becok says:

        betul…kalau nora betul, knp x saman penganjur..ko saman fasha sebab maki hamun ko. so dari situ boleh tahu siapa yg salah..

        17

        9
        • Anonymous says:

          Penganjur ke fasha yg burukkan nora dkt ig? Duhhh !

          19

          1
        • Mak ngah says:

          Bodoh. Tak bace ke kenyataan dua dua pihak?! Si fasha tu dari dulu hentam nora tak tentu pasal. Dah nora cuba nak ambil hati dia bagai pun masih dikutuk! Last2 play victim jer pelakon hebat tu. Dia yang insecure sebenarnya. Busuk sangat la fasha dah hitam sangat kot hati tu sampai tak reti nak diam……

          19

          1
      • Anonymous says:

        haah ek..nape die x saman penganjur.. nora ni sesuatu sgt.. acah2 baik

        4

        7
  2. Adudu says:

    Umur dah meningkat. Kalau nak noktahkan segalanya, better dgn cara ignore je. Sebab lagi amik tahu, lagi sakit hati. Kata dah ada suami, bisnes dll. Hal2 tu lagi buatkan u bahagia. Musuh akan bertambah sakit hati tengok kebahagiaan u.

    26

    14
    • Anonymous says:

      This is what happen when u met wrong guy. Bukan takat bercerai je. Siap bergaduh dengan bekas bini lah, bekas mertua la, dan segala jenis bekas yg berkaitan laki tu. To FS, stoplah meroyan kat media social. David Teoh kena tampar depan PM pon tak meroyan mcm kau. Lagi memalukan tu. & to ND, takyah nak rasa statement FS tu jatuhkan maruah kau atau bisnes kau.Kalau product kau bagus, takdenya peminat nak beralih arah taknak pakai product kau. Tengok je lah Fattah Amin. Berlakon kayu pun still menang ABPH. Itu bukti dia ada peminat yg setia yg yakin dgn bakat dia. David Teoh(again) kena tampar depan PM terang lagi nyata lagi, takdenya dia nak saman si Mat over tu. Itu bukti orang cerdik dan matang handle masalah.

      69

      3
      • Noramyanmar says:

        Come On La pendatang Myanmar!!
        Kau patut saman organizer kau yang bodoh!!!
        Tak logik la organizer kau tu boleh memandai2 sebut jenama kau nak TARIK DIRI kalau bukan dari mulut kau.
        Kau yang create drama halau menghalau ni!! Kau ingat kau besar sangat ke nak halau orang??? Kau pun pendatang je, mak dan keluarga kau dok menumpang di malaysia, ni sibuk nak saman orang!! Kau ingat kau bagus sangat ke???? Dulu masa janda acah2 baik, now dah jadi menantu Menteri, terus acah2 hebat. Sombong bongkak!!!
        Nora ni mmg babi

        1

        7
      • Anonymous says:

        Kes david teoh tu memang dia takkan la nak marah depan public. Dia ada biz nak jaga beb. Dan cust dia mostly melayu. Kalau dia melenting depan public, nanti timbul kes melayu boikot MIG. Ini cara orang cina buat kerja. Tak ikut emosi, kawal ikut kesesuaian.
        Ni kesah ND ngan FS ni lantak pi la.. Hahaha..

        9

        0
        • Anonymous says:

          yang ko nak kaitkan bangsa ni apehal? Cuba ambil yang elok-elok. Ini lagi suka tengok orang bergaduh.

          0

          0
      • Sado says:

        Diri kene lempang lain..tp bila melibatkan mak ,suami n adik beradik panas dia lain mcm weh….si fasha meroyan ni terang2 slalu kutuk family ND so biar keling tu kene kaw2 saman..
        cuba kalo bini n anak2 DT kene lempang,mau setahun kita dgr pantun dia kt melodi..btw wartawan xnk korek kes saman/tuntutan harta fasha kt jejai ke?mana pergi wartawan2 diva ni weh

        17

        1
    • Anonymous says:

      bla bla bla..masih x terjawab siapa yg menghalang supaya fasha tidak hadir ke majlis…

      16

      7
      • Anonymous says:

        KES NI MCM KES DATO HATTAN. DIA YG SALAH TAPI… DIA SENDIRI YG CARI PASANG LAWYER. PUIHHH!!!

        16

        4
      • Geram says:

        Nak jawab hapenye..dah fasha si drama queen yg buat2 dihalau org padahal xde ape pon…sndiri yg insecured ada hati nk buat drama kt event org…so lepas ni harap mana2 jenama jgn amik si keling ni sbgai duta..masalah tau x berurusan ngan keling ni..ingat pepatah dulu2,kalau jumpa ular n keling,ketuk si keling dulu

        11

        0
    • Anonymous says:

      entah la, kalau tengok muka nedim mcm nk tampar aje.
      kenapa eh?

      77

      0
      • Kak Over says:

        Kau ni Mat Over ke…kikiki

        14

        1
        • wekkkkkkk says:

          knapa nk tmpar nedim…Nedim sailang kekasih ko ke…skrg dh jdi bini dia lah..

          0

          5
        • kak over says:

          aku tahu, sbb dia berangan hot. padahal..x hot pun. aku pun rasa mcm tu.

          16

          1
      • Anonymous says:

        Sibuk nah nak menamparlah..benci orang tu benci orang ni…tulah inilah..bingit ah aku dgn orang2 yg setiap detik dan saat meroyan kondem2 artis…byk lagi benda2 yg berpaedah yg patut dibuat..puasa pun dh nk dekat..meroyan ajer orang2 ni.

        6

        1
    • ... says:

      Dia diam salah. Dia ambi tindakan pun salah. Dulu dia ignore je makin menjadi pula. Macam mana ni. Dulu memang dia nak saman Fasha tetapi Jejai merayu sebab yang kena bayar saman tu Jejai bukan Fasha. Jejai mana cukup duit nak bayar saman Nora. So si Nora kesiankan Jejai terus withdraw.

      63

      1
    • Anonymous says:

      Teruskan saman, masa Fasha merampas hak Nora dulu, sepatutnya Nora pun bole menang saman kerana Fasha menganggu kehidupan Nora dan menyebabkan penceraian tapi Nora move on dgn kandungan dan lupakan, dan puak2 penyokong tamil masih menyokong idola mereka, kononnya Idola mereka hebat, dan Idola mereka pun terus mencaci keluarga Nora tanpa henti2, tapi skrg dah terlalu melampau elok la di saman sbb bukti semua dah ada, dgn saman ini puak2 penyokong tamil dan mama bole berehat dari mencaci Nora dan seeloknya jgn ada lagi dlm dunia hiburan, boleh teruskan meniaga roti canai semula #bilatakuthastagdelete #sebelumbuattakpikirakibat #ygsalahtetapsalah #jgnputarbelitmcmceritatamil

      66

      2
      • Anonymous_Rubbish says:

        UNTUK PENGETAHUAN KAU , SI BURUNG HANTU TU MEMANG PERNAH CUBA UNTUK SAMAN DIA SATU KETIKA DAHULU , TETAPI SAYANG NYA DIA TIDAK BERJAYA , SO ENGKAU , JANGAN CAKAP IKUT SEDAP MULUT , IKUT KEPALA OTAK DAN IMAGINASI SAMPAH KAU TU YA

        5

        19
        • zz says:

          Untuk pengetahuan kau si burung hantu ni pernah saman n WITHDRAW kembali saman tersebut setelah di pujuk oleh ibu jejai

          14

          0
        • Sandhat says:

          Idiot. Tu lah kau telan bulat2 apa si keling tu cakap kat ig! Cer baca statement pihak ex suami, wartawan!! No brain!

          6

          2
    • Anonymous says:

      Cuba FS & ND ni tiru si DT. DT kena tampar depan PM & live lagi. Setakat kena halau dari majlis tu, tak semalu kena tampar depan PM ok dab empayar bisnes DT lagi besar dari ND(if you want to talk about kerugian) tapi takde nya dia nak saman-saman malu ke apa. Pakai seksi, bergambar peluk dengan bukan mahram sana sini takde pulak korang dua nak malu atau rasa terhina eh? FS & ND ni truly the best example of budak-budak yang berlagak nak jadi orang tua.

      22

      1
  3. kamal daud says:

    nora, just forgive and move on. Allah knows. u gonna be alright inshallah. sabar and solat Allah beri pertunjuk and inshallah everything gonna fall in the right place. ameen

    48

    0
  4. Wekkk says:

    Nsib baik suami kya ye..blh la sman.klu x dduk diam je la kt ctu.

    10

    7
    • Kedondong says:

      Satu statement fasha bakal menjerat si nedim ni “.makan duit ORANG” Kerja apa sangat anak menteri ni.jejai nampak jugak la bisnes bas doubledecker n helikopter dia tu. Si nedim takat jawatan bendahari ketua pemuda umno pandang renggas jer. Dahlah bongkak.

      9

      1
  5. sentap says:

    dpt suami anak menteri..kaya raya…bleh la mendongak ke langit…nak puasa dah pun…setel je la cara baik…

    14

    10
    • kaki belek IG says:

      bukan nak bias tp dok perati je ig si FS tu sejak jejai talakan dia macam2 statment kuar smp kait kan orang itu ini yg xde kena mengena.. bukan setakat nora ex in law dia pun dia bahan skali … smp jejai pun dimalukan kat ig kata org tu kacau dia la apa la, kata hidup dengan duit sndri kenapa nk tuntut hak rumah yg jejai bli masa kawen dlu? kalau dah kaya beli la sndri ni tak semua kerabat lepak dalam satu rumah pastu claim fmly Nora org support .. errmmm actually 2×5 je la .. mla2 kesian gak ka FS ni tp lama2 nampak dia ni blh tahan putar cerita.

      33

      0
    • Anonymous says:

      Nora tetap akan menang..tambah2 nak dekat pilihan raya ni kn…suami org bn, bapak mertua org bn..bn tak nak calar image bn..

      6

      1
  6. BunnyLynBaLok says:

    Hadap jelah yang nak kene saman tu..Lain kali fikir sebelum bertindak..Bagi aku terus kan lah saman..sebab nak tengok menang ke kalah..Dan pihak Fasha berani ke x..sebab HashTag die aritu gempak sangat..
    #samanlasayataktakut
    #beranikeranabenar
    #akubanyakbukti

    73

    0
  7. mulut celupar says:

    pengajaran, mulut jgn celupar di media sosial..nnt kena saman, terutama yang xberapa berduit tu

    42

    0
  8. loyalmalaysian says:

    sama je la korang

    5

    5
  9. Anonymous says:

    teruskan saman, dari kau janda sampai kau dah kawin, banyak sangat cerita dari fs dan followers.. bila fs up apa2 status mesti kaitkan nora dan keluarga pihak jejai. selagi fs tak di beri pengajaran selagi tu cerita seribu episod dia tak habis dan selagi tu dia akan kaitkan nora. harap menang saman dan buat pihak fs stop kaitkan nora .. itu yang terbaik..

    92

    0
    • Anonymous says:

      Dengan yakin nya..nora akan menang…tunggu je kenyataan dari nazri aziz..”saya tak ada kena mengena dalam hal ini”…somi pun kena jaga imej umno kn..mesti akan menang

      3

      3
  10. wekkkkkkk says:

    …masa jdi janda..senyap…sabar je segala tohmahan..sabar je…pendam je…bila dh ada title isteri…wah bkn main power skrg.

    Benar ke salah ke…bkn halnyer…
    Bila dh ada “segalanya”…mka beranilah.

    1

    48
    • Anonymous says:

      of kossss lah. dah brapa kali fs ni kluarkan statement berbaur malukan nd. tp dia sbr ja. tak ingat ke yg fs prnh kluarkan statement “hasutan org lama” bila dia post psl problem dia dgn jejai. blm lg dia kutuk keluarga jejai. nd rsnya tak prnh snth psl keluarga dia. fs ni hbs semua kaum kerabat dia snth

      61

      0
    • Roti sendat says:

      Diamlah kau. Merepek!!

      0

      0
  11. Anonymous says:

    pemakan dedak….

    3

    10
    • Jgn lupa pasah yg dulu says:

      Abis ko rasa si pasah x mkn dedak?bp byk harta jejai dia da mkn?ko ingat jejai tu kaya sbb bermula dr bwh?secara logiknya jejai=nedim,dua2 kaya sbb pengaruh bapak..cuma bapak jejai pnah lebih kaya sbb status MB/ex MB..buat2 lupa plak rakyat Malaysia ni…btw teringat plak kisah lempang melempang pasah dgn awek caucasian cun semata2 berebutkan jejai dulu….dasar keling gila harta mcm tulah…bila da tua x laku terus meroyan…
      Sbb tu kwn2 dia ni jenis wajah2 nan hado…yg cun2 mcm fazura,uqasha n amylia rosli suma dibuat musuh

      14

      0
  12. Natural says:

    Teruskan nora.mmg nampak fasha mmg xbetul.Kalau post kat ig pun mcm perli nora.Fasha ni attention seekers.Peminat pun tau nora da move on.Org da move on jgn diganggu.I think fasha kene jmpe doc psikologi.To fasha kalau salah minta maaf ja.Jangan ego sgt.Nora pun da xheraan.Serius mmg da tahap menyampah kt fasha.Lepas brcerai ni mcm makan blik apa yg dikata

    71

    0
    • Pido says:

      Kau tu yang attention seekers!!!! ND TU propa je tahu sebab tu diam je konon dia tu tak salah hahahahahaah bodoh

      0

      20
      • Anonymous says:

        diam je konon tak salah pulak… ni nak saman pun dia salah gak..? bodoh jgn tunjuk sgt kt org, malu! wpun x nampak muka, ttp memalukan jugak komen kau ni… kau jaga je fs kau tu jgn dia ter’overdose’ plak cam once upon a time dulu.

        1

        0
        • Sado says:

          Jgn biar pasha TERoverdose and jgn biar TERterjun tingkap..kakakakahh..bp kali da weh si pasha ni cuba bunuh diri!!!sume sbb kene reject jantan!!pasha ni gile tau x gile!gile glamour gile publisiti gila otak gile meroyan ngan nek gile bl nampak org lebih cantik+sukses dr dia

          0

          0
  13. Anon says:

    Go on. Give FS a lesson.

    37

    0
  14. Anonymous says:

    Ramai yang sokong kalau Nora saman jer.
    Biar dia terdiam once and for all.
    Makin banyak royanan F lately…..saya yang takde kena mengena and tak minat dua2 artis ni pun tersentap tengok bahasa dia kat socmed.

    44

    0
  15. Anonymous says:

    The truth has to be unfold.
    Kalau saman is the only way then do it.
    Lets see who is right and who is wrong once and for all.

    43

    0
  16. Anonymous says:

    saman aja kadang bagi excuse tak ada endingnya klu tgk org mcm tu..jadi beban otak aja mikirkan setiap kali dia upload.tak minat baca pun, jadi mau tau apa storynya..

    10

    1
  17. Posa nak dtg dah says:

    Ini bila punya statement plak..tlg jgn laga2 kan..now si kena saman sudah membebel kembali di ig tp off comment and tak mention sape2..cukup2 lah buat ND mcm ni..Biarlah diabahagia..dah jodoh dia dgn anak menteri..si tinggi pun kawen pilih anak menteri jugak kan..

    23

    0
  18. Pasha Sendat says:

    Korang ni bagi nasihat mcm jer korang paham apa yang ND rasa. Cuba kalau kena batang hidung sendiri. Atau pun adik, kakak, emak, bapak, nenek, atuk korang yang kena, kompom korang lebih naik minyak dari si ND ni. Jangan-jangan korang lagi naik minyak. Ada yang makan pelempang macam DT. Kesimpulannya, jangan la korang budget-budget nak jadi pakar penasihat. Orang yang tekena tu lebih tau sakitnya.

    28

    0
  19. akak peghati je says:

    si Fasha Sandha tu tak habis2 lagi ke up caption ig? dari lepas bercerai, sampai ke sekarang, dok ulang cakap saya kuat situ lah. kuat tang mana tah. kalau kuat, macam nora danish tu haa lepas cerai, kena tinggal tgh ngandung, dia kuat hadap org amek laki dia, hadap netizen kutuk dia, kuat hadap mertua dia. takde nak up hari2 “saya kuat” kat media sosial. kau pk dah laa, semua org tua syg dia, apa makna nya tu? org tua ni bodoh sgt ke tiba2 nak syg gila dekat dia kalau dia betul2 jahat? family jejai, adik2 jejai semua, family nedim semua sayang dia kot. boooooo fs.dengkiiiii

    5

    0
  20. Anonymous says:

    dlu selalu ckp no commentt,no comment,skrg comment sgt la….dr dlu selalu cite kias2 pasal nd & bekas keluarga mertua.nd dlu smpai skrg ttp kesyangan mertua,tp fs? kerana mulut badan binasa kn..nd saman bukan sbb berdendam tp fs da selalu sgt upload mcm2 pasal nd & bekas keluarga mertua..sdap mulut tulis nd halau fs,sedangkan fs ade bukti ke?last2 penganjur sndri yg mengaku salah & nd tiada kaitan..selalu sgt update status tntng kesedihan hati,untk ape ye?? selalu tulis move on tp sndri pn xmove lg…lau bekas mertua jahat kenapa ank2 fs selalu d rumah mertua ye!!

    31

    0
  21. Anonymous says:

    Aku ni bknlah peminat nd, tp tidakla benci jugak sma dgn fs. Tp seriously aku sokong nd saman fs ni bg dia sedar sikit n ckup2 sindir2 org d ig. Aku ni org luar pn rsa meluat tgk sindiran nya tu..aihhh..rimassss..cubalah move on je..pastu kata bkn sindir org tu..padahal smua org tau sapa yg dia mksudkan..sama lah mcm dia kata dia tak berak, tp semua org nmpk tahi dia mencicir.

    45

    0
    • bgg says:

      kan … mla2 tu malas amik kesah tp bila dh belit2 cakap macam tutttttt… maka aku sokong dia di saman sampaiiii menagis lg

      25

      0
  22. izz says:

    xpayah saman pun xpe..cam xkuat jer bukti untuk saman tu..xsebut nama..ig personal..bek saman yg keyboard warrior jer..lagi terang2 bukti..

    2

    7
    • Iloveyou1 says:

      Hahhahaha padan muka FS tak takut pun kau nak saman , dia kesian kat kau sbb kau mmg nak duit orang :)

      5

      6
  23. Teamnoone says:

    fashasandhaMy positive boss from @syuscouture .
    Me: ada orang hantar surat lawyer kat kita la.. ?
    .

    Boss: Don’t worry, semua tahu kebenaran, bukti pun ada. Benda jadi pun BERMULA dari side dia, PENGANJUR event dia?
    .
    .
    Me: its ok, Peguam kita ada, Allah pun ada. ?
    walau apapun, negara ada undang2. Nothing to be afraid of. Kesian kan… ?
    Perlukan duit daripada saman orang , bertambah senang hidup dia.
    But sorry … i am not afraid of anything. ?
    Its not about pride sangat ni, ini lebih kepada nak BULI orang sbb dia rasa dia di ATAS sekarang . ?
    .
    Boss: Allah ada, Undang2 pun ada. Kita di pihak benar, Allah akan tolong walau dalam mana cara sekalipun
    .
    Me: thank You Lady boss ? (Disini saya TIDAK meletakkan nama sesiapa ya, jadi silakan jangan letak nama sesiapa di sini. Ini hanya luahan hati saya, dan TIDAK MERUJUK kepada mana2 pihak ) ?
    Saya turn off commenting now, sebab takmau nama tak berkenaan masuk ke akaun saya. Thank You @wlfs4eva
    #orangsibuksambutpuasakausibuknaksamanorang ?
    #samansamanperangaibudakkecik

    Post sebelum tu FS kata tak nak komen dah.. So korang nilai lah sendiri..

    4

    0
  24. wekkkkkkk says:

    kan dh nk puasa ni, x lama lgi raya, korang bgduh2, masing2 ada anak dari Jejai…satu hari nnti terjumpa / tertembung jugk. Nnit kalau umur pjg, masing2 dh tua, anak2 pun dh besar dn anak2 nk kawen, dh tentu korang akan menangis2 ingt kisah2 silam yg dulu2tu.

    dah la, dah la, semua tu onar hidup…cukup la FS oi, teruskn hidup, ND pun teruskn hidup..bumi Allah ni kecik je…bila dh tiada kt dunia nnti…baru nk minta maaf.

    3

    0
  25. IhateND says:

    Come On La pendatang Myanmar!!
    Kau patut saman organizer kau yang bodoh!!!
    Tak logik la organizer kau tu boleh memandai2 sebut jenama kau nak TARIK DIRI kalau bukan dari mulut kau.
    Kau yang create drama halau menghalau ni!! Kau ingat kau besar sangat ke nak halau orang??? Kau pun pendatang je, mak dan keluarga kau dok menumpang di malaysia, ni sibuk nak saman orang!! Kau ingat kau bagus sangat ke???? Dulu masa janda acah2 baik, now dah jadi menantu Menteri, terus acah2 hebat. Sombong bongkak!!!

    1

    29
    • Anonymous says:

      ni lagi sekor beruk FS terlepas….atau FS sendiri…perhaps?

      16

      -1
    • I Hate Burung Hantu says:

      Memang sangat bodoh kan si myanmar tu, otak cetek , nampak pandai tp bodoh

      0

      20
    • Rangga says:

      Kata di pihak yg betol. Kata banyak bukti. Aku tanya yer, kalau fasha dah bunyi hebat perkasa dalam ig, kenapa tak tanya nora terus masa dihalau. TAKKAN LER TERUS NANGES. Itu lagii tak masuk akal begok!

      6

      0
    • Tamil nadhu mari says:

      Since pasah gelar nowa pendatang myanmar ayoh gelar pasah pendatang kalingga nadhu *kelingkelingkelingkeling

      2

      0
  26. NO ONE ELSE BUT ME says:

    SAMAN JE SI HATI BUSUK TU…PADAN MUKA.DIA TAK ABES2 DGN SIFAT DENGKI DIA TU.. KAMPUNGAN BETUL..ANAK BERANAK. DIA..MERAIH SIMPATI ORANG.. MENANGGIS SAMPAI SEMBAB MATA KUNUN..BUAT APE DTG EVENT TU.. MUKA TEBAL. .PEGI KAU MAIN JAUH2.. HATI HITAM BUSUK TERCEMAR DI MUKA KAU.

    13

    1
    • I Hate Burung Hantu says:

      SAMAN LAH , KAU INGAT DIA TAKUT KER DGN JEMBALANG HODOH MACAM KAU ., DAN BALACI2 MYANMAR TU ? KAU INGAT DUA HADAP SGT ? TAK LUAK PON OKAY . X PERLU MERAIH SIMPATI , RAMAI YG SAYANG DAN SUPPORT DIA , ARTIS2 DAN ORG2 TRNAMA SMUA SUPPORT DIA , SI MYANMAR TU SIAPA SUPPORT DIA ? SIAPA? LAKI DIA JERRR KOT HAHA , DIA DATANG UTK BFF DIA SAJAT LEPAS SAJAT SHOW TU DIA BALIK TRUS OKAY . KAU TU YG BUSUK HATI BUSUK SGALANYA PASAL KAU BUSUK ,

      2

      17
      • Fasha Keling says:

        Eh eh.. Kau Fasha Keling ke yang tergila dengan Jejai Lombok. Hahahahah!!! Last-last apa ko dapat lepas Jejai Lombok ceraikan Nora Mianmar???? Hahahahahha!!!!

        5

        0
  27. I Hate Burung Hantu says:

    Sungguh memalukan , Otak yang sangat cetek , sgt bodoh si ND tu , kesian aku kat dia , sampai ke supporters dia sekali bodoh tak pakai otak bila komen , Yang kau nk sama si fasha tu kenapa , apa ke bodoh kau tu , yg spttny kau saman itu adalah pihak jakel , yg mencetus kan perbalahan ni semua itu adalah pihak jakel ., buat malu sendiri jer nanti kita tgok lah siapa yg menang kes saman bodoh dr ND tu ya

    1

    20
    • I Hate Bengap bin Bebal says:

      Ngko pun sama. FS supporters yg bengap nak komen. Suka hati ND la nak saman ke atau tak. Yang si FS bebal sangat nak dengar cerita dari sebelah jakel and sajat jer. Dok betul atau tak, si FS ni pun tak tau. Yang engko ni lagi la. Trip bijak. Padahal bengap bertingkat. Mcm si keling tu. Bengap bin bebal.

      9

      0
      • SokongNoRa says:

        Meroyan nak marah ND tu dh knp? Nak ckp bodoh bagai..dia saman sebab FS kata kata hinaan kt dia dan family dia di ig ke…korang x baca? Main hentam ja cakap org bodoh…kena batang hidung sendiri baru tau!

        4

        0
      • SokongNoRa says:

        Meroyan nak marah ND tu dh knp? Nak ckp bodoh bagai..dia saman sebab FS kata kata hinaan kt dia dan family dia di ig ke…korang x baca? Main hentam ja cakap org bodoh…kena batang hidung sendiri baru tau!

        3

        0
    • nur says:

      Kenapa nak takut………. FS sendiri ckp dia xtakut kena saman….. skrg dah tahu kebenaran……(FS sendiri yg salah) BARU nak ckp suruh ND saman org lain plak…………….. kesiannye penyokong FS

      6

      0
  28. Anonymous says:

    yg pasti saman tu dpt dr aliran dari duit gst rakyat bayar…x cukup perabis duit rakyat pakai duit rakyat jgk pasal hal dlm kain drg ni….nedim anak dan kroni pemakan dedak…..

    1

    8
  29. Ntah Pape says:

    yang cari gaduh adalah FS. Sampai harini dia masih perli2 ND tapi dia buat kat instastory. kalau dia buat kat insta pun dia turn off comments. saman je ND, she needs to be taught a lesson

    14

    1
  30. Rina says:

    Come On La pendatang Myanmar!!
    Kau patut saman organizer kau yang bodoh!!!
    Tak logik la organizer kau tu boleh memandai2 sebut jenama kau nak TARIK DIRI kalau bukan dari mulut kau.
    Kau yang create drama halau menghalau ni!! Kau ingat kau besar sangat ke nak halau orang??? Kau pun pendatang je, mak dan keluarga kau dok menumpang di malaysia, ni sibuk nak saman orang!! Kau ingat kau bagus sangat ke???? Dulu masa janda acah2 baik, now dah jadi menantu Menteri, terus acah2 hebat. Sombong bongkak!!! ??????

    1

    13
  31. Sofhi says:

    Aduhai , sungguh tak ku sangka , supporters2 Burung Hantu ni , diorang punya akal dan fikiran yg trsgt cetek , kecetekan itu memang di luar jangkaan I , sungguh malang ada supporters mcm supporters si Burung Hantu,Bukan apa , dah lah tidak berkualiti , lepas tu , u all sekadar minat sahaja , tp , x tau mcm mana isu itu boleh trcetus . u all main hentam jer , and by the way , i baru tau si Burung hantu tu ada aktif kan fan club , siap promote kat IG lagi . motifff… tetibe . kenapa pulak tetiba nk ada fan club bagai ,nampak sgt nk meniru , dulu x ada pulak sibuk dgn peminat , berlagak lagi adalah dgn org . dh x ada yg nak back up mcm we all yg back up fasha kerrrrrrr HEHE.. sedehhhhhh uollssss

    0

    6
  32. Salina osman says:

    Kalau xtau citer xyahlah nak membongak kalau ckp bodoh marah tu lah mak suh gi sekolah sibuk ikut jantan

    1

    2
  33. Minah ego says:

    Sudah 2 la so puan owl oiiii..Please move on…..Ko Ni dah kenapa nyahhh…………..nk berlagak Dengan Duit laki buat apa nyahh..
    Laki ko Pon bukan orang hebat Mana pun, Duit laki ko dapat tu pun entah kutip Mana….Ko plak asyik kejar jantan kaya dari dulu nampak sangat la x ado kasih sayang…Tu yang jeles tgk orang lain berjaya ,bahagia..

    0

    15
    • Anonymous says:

      pendek, hidung kemek ade jgk org nak kawin… si FS dr ade laki smpi dah cerai xde kejayaan selain meroyan kt IG.. umah pon belas ihsan jejai..

      8

      1
  34. nur says:

    TO ND,
    Finally, i sokong u saman FS yg sangat melampau, before this i kesian kan FS, tp dia sampai kutuk ND family, cakap ND Pendek, akal pun pendek, ckap keluarga ND org Support, ND makan Duit Laki..,,,,,,just because dia di informkan oleh sajat dia x boleh hadiri event through phone call….. kalau dia kena halau dengan penyapu ke, ade org tarik rambut dia halau dia dari kerusi ke sampai keluar pagar ke……………. ok kot nak marah…………

    14

    0
  35. nur says:

    Hanya setakat dapat info dari sajat sampai nak kaitkan family org……………. betul2 melampau….. waktu nd kena cerai dulu…………..xingat ke sape yg jdi punca…….. no wonder puan sri xboleh terima FS.

    9

    0
  36. nur says:

    skrg ni penyokong FS memang malu, FS rupe-rupenya main hentam sesuke hati….xde bukti pun..ayat penyokong FS selepas ni:
    Ala dah kahwin dgn anak menteri, beranilah saman….dulu xberani lah nak saman…

    To FS and penyokong,
    kamu patut malu dgn diri kamu, dah buat salah, buat2 sembunyi muka plak………..yes, past is past, u pun boleh ckp cerita 8 tahun lalu, lupakan jelah…………. but do u know? betapa terseksanya hati seorg perempuan yg kena cerai waktu mengandung ?

    so please lah……….. kita buat full stop cerita ND nad FS. macam Neelofa buat kat anzalna….. biar cout keluarkan perintah mahkamah……… FS xboleh sebut nama ND lagi sesuka hati selepas ni…..

    9

    0
  37. to says:

    Tulisan FS:

    Ya, aku tak sehebat kau,
    tapi 2 benda kau xboleh lawan aku
    -dari dulu aku hidup dengan DUIT kerja AKU sendiri,
    bukan dengan duit LELAKI.
    Unlike u, dari dulu satu keluarga pun orang kena tanggung, Pathetic,
    -aku adalah ibu kepada 2 anak2 aku.

    Macam ni ya, jangan risau ok, aku takkan attend mana2 event kalau ada nama kau….
    walau atas jemputan org lain. puas hati?

    End

    # lainkalijangancaripasal
    #dahkahwinpuntakmoveonlagike
    #dahlahpendekakalpunpendek
    #teruskanlhpura2bahagiadalamIG
    #akudahceraidhpunapalagikaunak

    1

    1
  38. to says:

    kenapa sekaranf ND nak saman baru cakap perangai ND macam budak kecik, kenapa plak tetiba FS jadi ustazah siap buat hashtag lagi…..#orangsibuksambutpuasakausibuknaksamanorang ?

    aik…..bukan hari tu cakap xtakut ke kena saman……

    seriously, at this moment…..FS. your attitude is suck…

    7

    0
  39. to says:

    kenapa sekaranf ND nak saman baru cakap perangai ND macam budak kecik, kenapa plak tetiba FS jadi ustazah siap buat hashtag lagi…..#orangsibuksambutpuasakausibuknaksamanorang ?

    aik…..bukan hari tu cakap xtakut ke kena saman……

    seriously, at this moment…..FS. your attitude is suck…

    5

    0
  40. ek ele says:

    fanatik nd ngn fs serupa najis loji taik . obses sgt dgn retis mcm gampang ..

    0

    1
  41. Yekeni says:

    Saya neutral…

    Tapi pernahkan dulu nd tarik diri dari drama sebab fs hadir di lokasi semasa dia masih shooting? Tak mungkinkan pisang berbuah 2 kali?

    Kenapa penganjur memandai kata nd akan tarik diri?

    Jln cerita mcm tak kena

    Apa2 pun, money can settle things…

    0

    3
    • Saksi says:

      Dia cuma tarik diri..dia x halau pon..btw bda tu berlaku ketika nora baru bersalin n br habis hari slps sah diceraikan..tambah2 fasha plak br pulang dr thailand bercuti ngan jejai…n apa tujuan fasha hadir ke shooting spa q tersebut sdgkan jadual dorg x brtindih…nk tunjuk best women win?busuk hati??awk rasa??

      4

      0
      • Anonymous says:

        Aku pn bkn peminat dua2 artis ni..tp bg aku fs mmg selalu provoke org dlm diam..n play victim..tp tak dnafikn nd mmg agak smbong tak mesra peminat sgt..tp tu tak brmaksud dia brsalah, cuma dia ada attitude prob skit..dlm kes ni fs yg tak pndai habis2 menyakat nd..sdgkn nd sebuk dgn life dia..fs akn lebih meroyan bila nd tak melayan kerana dia tak dpt play victim..sbb tu dia akn up status panas2, smpai nd buka mulut balas, fs akan play victim…itu yg aku tgk la..same kes dgn ex mil n adik jejai..berlama2 disindir2 di ig (tp tak sebut nama knonnnya, tp smua org tau sapa yg dia mksudkn)..then 1 hari bila adik jejai meletus kemarahan sbb tak tahan maknya disindir2, fs apalagi play victim trus konon apa salah dia n apa2 lg la..pastu tuduh org penyebab pnceraiannya..aduss…

        3

        0
  42. Tamil says:

    Fasha, you bunyi mcm wanita kuku besi hebat dari keturunan baka mak you kan. I nak tanya ni, kalau dah hebat sangat kenapa tak terus call nora or jumpa PA nora jer masa you kena halau tu??? Takkan you terus bad mood and nangis kot?? Tak logic laa. I think you saje je nak drama kan. Jentik sikit terus mengamuk siap tulis pasal physical orang apa bende. Serious you sound super insecure lah. You ni BULLY lah. Dari dulu dah i baca you suka sindir sinis nora, family dia, ex husband, ex mak metua sekali masuk bakul benci you. Nasib diorang tak nak layan you ni. Siap your mom pun masuk campur dengan sumpah seranah tak kuasa i!
    AND PLEASE LAH, gambar you kat article ni sumpah nampak macam mak tiri giler yg diambang sewel. Move on and stop being so full of hatred and bitter. Your face look so old and tua dah. Nora masih macam anak remaja. Positive vibes jer i tengok dia tu. And you are egotistical rubbish. Kampong style asyik nak cari gaduh.

    5

    0
  43. Bangkai says:

    Fasha sandha tamil nilam! Gambar hodoh dowww!

    3

    0
    • Kaknab says:

      Walau aku tak berkenan dengan fasha ni…tapi aku x leh tipu diri…yg dia memang cantik. Tak mekap pun cntik sebab pernah jumpa masa kenuri khwin dia.

      0

      4
  44. jasmin says:

    dh bapa nedim pn tk peduli psal isu tu, hahaha…kasihan ko nora , agak2 duit ko ckup tak tuk naik turun mahkamah?fasha tu ko jn fkir dia tak mampu, sedangkan jejai dia boleh saman, ni kan ko..well peminat nora korang bertabahlah yer..just wait and see..

    0

    6
    • Sado says:

      Dah tu yg dia sibuk membodek mak tiri nedim apehal??dia saman jejai pon belom tentu menang…fasha tu saket mental tau x! Btw #orangsibuknakposefashasibuknaksamanbekassuamiapehal

      3

      0
  45. Anonymous says:

    Fs ni statement dia bongkak sgt. Terlampau egois. Ntah apa yg dia nk buktikan pun tak tau. Kata tak takut dsaman, dh surat saman dtg diam2 jela nk buat luahan hati d ig la..pastu terang2 ngadu kt boss mcm dh cuak je. Paranoid la fs ni, kdg apa yg dsebut bkn bnda yg btul2 terjadi, tu hanyalah dia sndiri pnya tanggapan n hasutan org sekeliling dia je..ishh2 kesian fs ni kdg2 byk kaki cucuk dsekeliling dia, fs fikir la secara tenang, jgn dengar nama nd, jejai, adik jejai, exmil denga cerita sikit terus nk baran..kdg org saja cucuk ko fs. Buka mata hati kau utk menilai jgn terbawa perasaan dendam sgt.

    3

    1
  46. nu says:

    belakang fasha: hanya jutawan malaysia yg baru je tetibe jadi bff, adik beradik yg tak tahu kerja ape.

    belakang nora: ps Raja noora, cho,min, jejai (Kerabat raja), nedim-husband & family in law (menteri), adik beradik yg berkerjaya sentiasa support antara satu sama lain….. nora xde duit byar lawyer pun, puan sri memang ade kat belakang.

    Baik FS buat mcm anzalna, mintak maaf jelah…..

    4

    0
    • eh ah eh ah says:

      skali Allah nk tarik balik , kejap je so takyah la berlagak sgt bekap kuat kerabat raja menteri bagai .. klu salah tapi menang kat dunia sbb duit sbb bekap kuat akhirat dpt balasan jugak ..

      0

      3
      • jgn gaduh dah nak puasa says:

        kalau fs x meroyan tak tentu pasal, xde nye ND nak saman…………..dasar perempuan xsedar diri……. dah buat salah insaf lah….. daru dulu buat salah….sampai sekarang…………. masih xreti nak merendah diri…………. kalau FS merendah diri, akui kesilapan yg lalu dan sekarang………… org pun boleh respect kot….. sbb xde manusia yg perfect atas dunia ni…

        tapi

        kalau dah buat salah…stilll berlakon innocent….play as a victim je memanjang….org pun fedup kot…..

        3

        1
        • eh says:

          klu penganjur x bodoh petik2 nama nd ckp mcm2 xdenye org nk meroyan , even da explain ke apa ke sape mngada adakan bende yg xde , terlajak kata mana bleh gostan .

          plis refer to the root cause of the problem , cara y’all sembang as if fs mengamuk x bersebab .. busuk hati sgt eh korg ni smpi yg jelas dan nyata pun x nmpk lg .

          may Allah swt help fs . amin

          0

          2
  47. MamaRoyan says:

    Aku baru lepas mlawat iG Fasha..seriuss aku nak cakap..Fasha ni mcm jadah..HashTag menyindir xhabis habis..Die sentuh org xpe..bila die kene sentuh trus mnyalak bukit..Dah terang2 sindiran untuk ND tp boleh pulak ckp..xtulis nama sape2 n xtujukan kepda sesiapa..Fasha makin lama makin jd BiNGAi..kate ko penah blajar LAW dulu kann…Bela lahh diri kau sebaik mungkin..Jgn LAWyer Buruk sudahhh…
    #Dahmacamjandameroyan

    5

    0
  48. nur says:

    cukuplah play innocent…………..dulu waktu FS meroyan kat ND, pengikut FS salahkan Nora. Sekarang dah terbukti FS salah sendiri, Pengikut FS salahkan Penganjur plak…………Cakap xperlu saman lah bagai…….eh………..buat2 terlupa plak FS kutuk keluarga ND ……..cube kalau Nd kutuk mak FS yg cukup tajam lidahnya itu……..try ND buat hashtag #lainkalijgn cari pasaldgnaku #mak FS and family org support # dahlah gemukakalpunpendek…….

    mesti saman 100 juta agaknya……

    1

    0
  49. benci perampas says:

    Hashtag Nora Kepada FS
    # lainkalijangancaripasal
    #dahceraipuntakmoveonlagike
    #dahlahgemukkakalpunpendek
    #teruskanlhpura2bahagiadgnjutawanmalaysiadalamIG
    #akudahkahwindhpunapalagikaunak

    Agaknya…..kalau nora buat mcm ni…ape tindakan FS?

    2

    0
  50. wek says:

    Tak nak komen apa-apa pasal ni. cuma nya nak bgtahu fasha jika berlakon bab menangis suka menjerit-jerit air mata satu line tak berjujuran pun. contohi fazura & abil lakonan mantap. Semoga berjaya.

    0

    0

Leave a Comment

Optional