Written by AbangNara | August 19th, 2015

Menarik misi pencarian Nora Danish kali ini. Mana tidaknya, ada seorang gadis yang menyerupai wajahnya telah pun memuatnaik gambar berbikini sehingga menyebabkan timbul salah faham. Gambar gadis mirip Nora Danish ini menunjukkan yang empunya badan sedang menikmati percutian di kawasan pantai. Ia telah dimuatnaik menerusi akaun Instagram @therichkidsofmalaysia. Ramai yang terkejut dan terus meminta Nora Danish mengesahkan sama ada gambar ini miliknya. Ternyata ia adalah hasil suntingan atau memang ada gadis yang begitu jelas menyerupainya.

nora danish berbikini

Tidak mahu maruah dirinya dipersoalkan, Nora Danish telah berkongsi gambar tersebut di akaun Instagramnya dan memulakan misi pencarian gadis tersebut. Setelah Abang Nara membuat sedikit pemerhatian, memang Abang Nara mengkagumi kemiripan si gadis ini dengan wajah Nora Danish. Sebijik betul. Namun bila 2,3 kali pandang, memang jelas itu bukan Nora Danish sebaliknya orang lain yang menyerupai wajahnya.

nora danish berbikini

Tidak lama kemudian, Nora Danish telah pun mendedahkan identiti gadis tersebut. Rupa-rupanya si gadis adalah kawan kepada Nora Danish yang berbangsa Cina. Sekali tengok memang mirip mukanya. Memang boleh terkeliru dibuatnya. Diharap dengan penjelasan ini, tiada lagi yang memfitnah Nora Danish berbikini. Sian Nora Danish lepas satu demi satu kontroversi melanda dirinya. Sekali sekala bagilah Nora jalani kehidupan dengan tenang. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

41 responses to Nora Danish Cari Gadis Berbikini Mirip Wajahnya

  1. cik mek molek says:

    tgk jendulnya tu cukuplahhhhhhhhhhhhhh

    0

    0
    • Anonymous says:

      saje je ND neh..konon misi pncarian..sekali kawan sendiri..???

      heh, saje up cite ke hape..
      dah rase tak fofular nak buat cite neh ke??

      pelik2 je org sekarang..prttfttttt

      0

      0
      • Anonymous says:

        nara ni yg tak paham citer. dua2 tu perempuan berbeza. yg gmbar perempuan sorg tu namanya sabrina iskandar. yg gmbr berkumpulan tu perempuan cina which is kawan dia.

        0

        0
    • anon says:

      CEK MEK HUDOH…..tak baik menghina org. Cer tunjok gambar kamu, nak tengok, biar kami judge pulak. Org mcm ni mesti hudoh luar & dlm.. Ni mesti kes jealous kat nora sb nora cantek..

      0

      0
  2. Jambu Madu sedap says:

    Idong dia lg kembang skit mcm buah jambu air ….
    Cuba bukak sunglss tu … tau tu bkn ND.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    ape belit2 neh..sekali kawan die, nak cari? misi pencarian?

    nampak sgt dah xde cite ND oii..terase sejuk beku dah ke..suam pn tak ye

    0

    0
  4. aku tetap aku says:

    eleh. cube tengok betol2 gamabr no 1. bikini warna orange ok. pastu gambar 2 bikini warna putih. lagipun gambar 1 and 2 mmg sah2 muke tak sama terus. cermin mata pun tak sama. nora nak cover la tue.. poyo la. motif blur kan gambar no 1? yang gambar no 2 tak pulak blur.

    0

    0
    • makEnon says:

      Gambar no 1 tu dia blur kan sebab dia fikir gak lagi yg budak tu org melayu. Kang ‘haters’ ND melebih lak cakap buka aib la apa la sbb tak blur kan pastu g upload kat ig dia. Kira bagus la dia blur kan drpd dia biar terpampang tayang tetek pompuan tu. Yg gambar no 2 tu sbb pompuan tu cina. Okay?

      0

      0
      • aku tetap aku says:

        habis bikini warna orange dan putih tu apa cer? cermin mata apa cer? bentuk muka pun lain lah. yg pompuan cina tu berisi yg nora danish 1st pic tu bentuk muke pun lain. agak2 lah nak backing ND. ape nak hairan artist islam pakai bikini. sebab takut kene kritiklah nak cover line cakap mcm2.

        0

        0
  5. bukanFashaSandha says:

    ek elehhhhhhhhh…..nk cover la tu

    0

    0
  6. Anonymous says:

    mcm x logik.. xkn kwn sndiri pun x perasan.. lain la klu dia kta tu kwn dia dri skolah then lma x jumpa.. klu stakat sthn dua x jumpa msih bole cam lah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kata kau bodoh kau marah kan???rasa nya kau komen membuta tuli sbb tak tahu crta dari awal..lokasi dan 2 org perempuan itu berbeza..yg cina tu mmg kawan dia tapi yg sorg tu org lain..org gila yg post pic tu dlm ig yg bash 2 org itu adalah nd..skrg dh tahu kan siapa yg org dlm pic sorg tu…dh jumpa tuan badan dia..harap jelas..

      0

      0
  7. lara tak lara says:

    apa nak heran dalam dunia ni ada 7 orang muka sebijik. katanya laa.

    0

    0
  8. Lara says:

    Gambar “kawan Chinese” dia tu kan sama2 kat atas boat ngan si Nedim and the gang kot kalau tak silap, tapi pelik la bila si ND ni pun macam tak berapa maklum akan hal ni bila tercari2.
    *Ternampak gambar ni kat MissK, takder nak follow si ND ni la.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    klau pn bkn pic yg nie.. yg sbnrnyer bkn ko adik bradik kaki bikini,suar pendek, bj low cut ker… bkn ker? sedih la ko nie…

    0

    0
  10. nara says:

    nak jumpa sebab nak pastikan muka dia tu fake atau betul2 sebijik macam nora. apa kesah sekarang kan zaman muka fake semua botox kan aado. haha

    0

    0
  11. please says:

    Bukan la.. Nora Danish cume nk jumpe face to face aje.. Ajak lepak n pergi makan, ambik gmbr dengan muke yang same dengan die. Tk lebih dri tu. Yg kwn die tu pulak tibe2 terkeluar dekat insta Miss_kepoh. Tu yang jadi kecoh. Tkkn la die nk g post gmbr kwn die sendiri if die dah tau yg tu kwn die. Logic pls malaysiannnn!

    0

    0
  12. yaya says:

    aku dah usha akaun perempuan ni…
    mmg pic yg duck face tu 1 je mcm wajah ND ala2 laa..yg lain semua x sama lansung wei…

    huhu….sabar la ND awk kena fitnah ni….tp gila terok pic2 perempuan ni dlm ig dia..x tahu bangsa apa//mix atau?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    for me, i rasa memang pic Nora..memang sebijik…unless photoshop la..tang muka tu Nora la…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Dari ‘kajian’ iolls kat comment2 ig nora tu semua kata yg ni… Sabrinaiskandar and naziranazrin :D

    0

    0
  15. jeni says:

    Biasala retis berbikini…tu pun nak heran..to retis…jangan ajet ajet suci…bak kata retisss jugak

    0

    0
  16. Nora Juga says:

    Tu lah namanya Artis..kalo nak ‘peace’ tanpa ‘pencemaran’ fitnah orang.. tak yah jadi artis.. dah sebut dalam AlQuran suruhan menutup aurat kan?.. so selagi aurat terbuka selagi itu fitnah menimpa.. nak pantun dua kerat jugak ke ND?

    0

    0
  17. Akhir Ashaari Saka Alyahya says:

    Apr lah korang nih!!! Dua-dua tu individu berbeza!! Issue pun berbeza. ND cari yang mirip dia tu – tak tahu sebab apa. Yg chinese tu dia kata kawan dia sebab Miss Kepoh post pic tu.. Miss Kepoh ingat itu ND. Tak tau cerita diam sudahlah. Abg Nara ni pun satu.

    0

    0
  18. zaza says:

    nora dgn bunga citra. dua2 muka lebih kurg. tp rasa2 sape lg cntik? hihihi.

    0

    0
  19. tjvg says:

    drpd nk kta mka ppuan 2 mcm nora danish..aku skali pndang nmpk mcm mka ppuan chef pngacara rncngn selera tv3 tu…x ingt plak nma dia.

    0

    0
  20. Nara poyo says:

    Nara memang ngok sama mcm staff dia Bella yg selalu salah eja n buat ayat mcm budak darjah 3 itulah terlebih sudah bnyk mkn mee maggie cuba lah bawa makan kismis minda boleh juga behubung sel2 otak … Shame on you Nara kn buat cerita tapi tak tahu cerita sebny nya apa lah nasib anak2 kau , dah jadi bapa anak 3 pun masih tak tahu lagi cerita bebelit2…

    0

    0
  21. Elly says:

    Salah story….. Both girl is different…

    0

    0
  22. Mamat says:

    Dua2 tu org lain tapi sebab @miss_kepoh tu upload gambo tu dan fitnah kata itu ND thats why ND explain…itu ler…nk fitnah org ikut sedap rasa syok buka aib org tapi fakta palsu…so ape maksudnya tu @miss_kepoh????? Maksudnya ko ni bodoh bin/binti bangang…..takdo koje cari koje…tapi bodoh!!!!

    0

    0
  23. anon says:

    Mcm nora ke, tak sama langsung. Nora lagi lawa…

    0

    0
  24. aku says:

    BOSAR KOPEKKK

    0

    0
  25. cik mek molek says:

    miss kepoh tu mmg bodoh… sejak bila dia x bodoh.

    0

    0
  26. Nora Danish says:

    Nara,

    You salah faham ni.
    Misi pencarian perempuan itu ialah kerana dia mirip saya. Dan wanita cina itu ialah rakan saya. Mereka berdua ialah dua orang yang berbeza.
    Next time kalau tak faham jangan buat posting di blog sebab boleh buat orang lain salah faham juga.
    Terima kasih.

    0

    0
    • aku tetap aku says:

      pulak dah… abis yg dlm insta you cakap jangan guna gambar dia untuk memfitnah you kata itu gambar you tu ape cer? kalau dah pompuan cina tu kawan you dan gamabr 1st tu bukan dia, sah lah gambar 1st tu u kan. hahahah

      0

      0
  27. Nora kaki putar says:

    Kimak kau lah Nora Danish!! yang atas tu ko la bodoh! sebijik sejibon…yang bwh tu mmg nampak la bukan ko…mane ada manusia yang sebijik bibir,dahi,hidung cam ko..bentuk muka yang atas dgn bawah tu lain!

    0

    0
    • xxx says:

      u r stupid. the first one is sabrinaiskandar. just add her ig. the pic is there. Lain kali jgn tuduh terus2. same goes to nara. tahu post yg bukan2. didn’t do any research. im not a big fan of ND but I hate ppl posting the wrong stuff. Nara n miss kepoh are both idiot. Tahu cari attention saja, walaupun fitnah. tidak takut dosa ke?

      0

      0
    • Anonymous says:

      kimak kimak kimak…ckap mcm org bodoh..low class sgt cara kau komen..kikiki

      0

      0
  28. Whateva says:

    Mmg dia tu… tak kan kawan ada iras2 pun x kenal… nk cover line tu

    0

    0
  29. nora dania says:

    Korang ni bodo ke ape? Cite 1st dan cite ke2 tu cite lain2. Yg nara ni pergi gabung cite tu dah kenapa? Tarik sama org baca sama bodoh mcm dia.

    Cita atas tu die cari pompuan muka sama mcm dua.

    Cita bawah tu miss kepoh upload gmba pompuan berbiki kat laut. And claim tu nora. Tp sebenarnya tu kwn nora yg chinese tu.

    Takkan cite senang mcm tu pon korg tak paham bodoh.

    0

    0
  30. ucop says:

    wow..mantapnye nora pki bikini..i like
    xpyh malu nora i support u..xsbr nk tgk pic bikini nora yg lain..kipidap

    0

    0