Written by Bella | July 28th, 2015

Nora Danish bulan ini nampaknya tidak habis-habis dihimpit dengan kontroversi, masih lagi panas dengan isu perbalahan beliau bersama bekas isteri Nedim Nazri, terbaru kecoh di Instagram Nora apabila ada peminat beliau telah mempertikaikan bentuk segi tiga yang dilukis di leher beliau yang dianggap menyerupai lambang Freemanson.

Mendapat pelbagai komen negatif mengenai foto berkenaan, Nora akhirnya telah tampil menafikan perkara tersebut dan meminta agar peminat tidak terlalu berfikiran negatif.

Freemason? Gila Ke apa Korang Ni? Cuba goggle Freemason punya lambang!!! Jgn negatif sgt la dgn semua benda. Tolong lah.

Memang jelas ada lukisan berbentuk segi tiga berwarna perak di leher Nora Danish, tetapi kita tidak boleh terus menuduh yang ia berkaitan dengan iluminati. Memang minda masyarakat kita harus berubah, takkan semua segi tiga mesti ada unsur iluminati?  Relax la..

Sumber Berita: Murai

 

36 responses to Nora Danish Berang Dituduh Pakai Lambang Unsur Freemanson

  1. Anonymous says:

    la itu bukan lambang freemason lah…cuba tengok betulx2. ke mata dah rabun

    0

    0
  2. aku says:

    dalam islam..kita d larang buat sesuatu yg menyerupai agama lain….or budaya lain..or apa2 la yg bertentangan dengan agama islam…. so..paham2 la yer.. walaupun bukan seperti yg d sangka..tp bila menyerupai tu..ia akan menimbulkan fitnah. sbb tu islam menegah kita dr melakukannya…so that kita x terkena fitnah tu….ha..faham x

    0

    0
    • akj says:

      jgn nk ckp..habis tu ramai org islam lukis inai dekat tangan tu ape..bukan mcm org india ke?
      fikir sikitlh menulis tu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        lukis inai pon ade had die..bukan suke2..setakat pergelangan tgn je..dah tak lukis gambar2 dewa etc..

        0

        0
  3. And1 says:

    maka nya nora jangan buat sesuatu yang akanmenimbulkan fitnah..daripada buat lambang segitiga tu baik nuat lambang bulan macam Sailormoon kan elok org x pertikaikan..anyway aku sorang ja ka yg perasan mulut dia macam Joker dlm filem Batman tu..huhuhu

    0

    0
    • eleh says:

      Macam muka jantan aku tengok muka si Nora ni. Tang mana yang cantiknya. Pelik lah. Takde muka arab pun. Lantak kau lah nak pakai lambang apa pun.

      0

      0
  4. Bro says:

    saje je 2 nak tarik perhatian,supaya hari2 nama naik kat blog2 hiburan.Sentiasa top.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Tu tatu ke ape?kekal ke eh?tanye sbb tak tau…

    0

    0
  6. nak tau says:

    Tu tatu ke ape?kekal ke eh?tanye sbb tak tau…

    0

    0
  7. ... says:

    tak habis2 dia nih.. dah macam budak2 sekolah menengah plak dok buat trend ntah apa2..

    0

    0
  8. loloq says:

    Dah tua dah tangan pun dah berkedut. Buat-buatlah bertaubat.

    0

    0
  9. Skywalker says:

    Baik lah tak ada sosial network mcm instagram , facebook, twitter ni…dah kalau nak post ape2 pun abis org kutuk2..bile naik hangin kata kita ni cepat melatah…
    Yang artis pun satu hal…sebelom post gambar, pikir dua kali…samada gambar tu mengundang kemarahan peminat awak atau tidak…
    Yang post gambar baju macam tak cukup kain pun sama…malu lah kalau mak ayah korang tgk…hish!Nauzubillah ~

    0

    0
  10. bedah bedot says:

    Umur dah meningkat. kedutan mula muncul…. sebagai wanita islam, harap menutup aurat je senang cite

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Nara lagi sekali menaip guna kepala lutut.. pegi study dulu boleh?? eja pun tak betul nak buat article pasal freemason.. its FREEMASON not FREEMANSON!

    0

    0
  12. mulut celupar says:

    nora sengaja tarik perhatian kan?? walaupun bukan simbol freemason, tp nora free2 dah kena kritik.

    0

    0
  13. Lara says:

    Itu kan lambang piramid makanan, dia nak ingatkan tekak dia untuk diet la tu.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    kriitik kritik kecam kecam tak habis2 org malaysia ni.buka minda think positive. jgn bersifat kekampungan boleh tak?

    0

    0
  15. Anonymous says:

    nara english bersepai!!!

    0

    0
  16. jingle_jick says:

    tue bukan lambang freemason, yang tue ILLUMINATI….adik beradik freemason la sengal…kalau nora danish nak tunjuk dia betul, ape kata snap logo tue clear sikit…bg kitaorg tgk…sekurang-kurangnya takdelah fitnah…

    0

    0
  17. Nek Bunga says:

    Apahal pompuan ni pakai simbol disyaki simbol pengikut SYAITAN, Freemason/Illuminati yg. diKUASAI Zionis yg. mahu menubuhkan SATU K’aan Dunia atau SATU Dunia baru (New World Order”)”, kat leher dia tu?! GANJIL betul ni!

    Sebenaqnya juga, makin ramai si ekoq-ekoq PENYAMAQ, yg. ditaja Barat-ZIONIS, dan EJEN-EJEN/KULI-KULI tempatan depa, MENYAMAQ masuk Islam atau guna nama Melayu/Islam, pakaian & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH lagi) – untuk termasuk berkahwin dgn. pemimipin/usahawan Islam/Melayu yg. penting; dan terus menyonsangkan mereka terutamanya jadi puak LIBERAL Islam/Melayu – yg. ramai dah hidup mcm. omputih!

    Lihat i illuminatisymbols.info:
    A complete guide to Illuminati symbols and meanings

    ….Pyramid

    The pyramid represents the command structure of the Illuminati with very few people commanding from the capstone. The 13-step pyramid found on the US dollar bill represents the 13 families of the Illuminati……

    0

    0
  18. Nek Bunga says:

    Apahal pompuan ni pakai simbol disyaki simbol pengikut SYAITAN, Freemason/Illuminati yg. diKUASAI Zionis yg. mahu menubuhkan SATU K’jaan Dunia atau SATU Dunia baru (New World Order”)”, kat leher dia tu?! GANJIL betul ni!

    Sebenaqnya juga, makin ramai si ekoq-ekoq PENYAMAQ, yg. ditaja Barat-ZIONIS, dan EJEN-EJEN/KULI-KULI tempatan depa, MENYAMAQ masuk Islam atau guna nama Melayu/Islam, pakaian & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH lagi) – untuk termasuk berkahwin dgn. pemimipin/usahawan Islam/Melayu yg. penting; dan terus menyonsangkan mereka terutamanya jadi puak LIBERAL Islam/Melayu – yg. ramai dah hidup mcm. omputih!

    Lihat di illuminatisymbols.info:
    A complete guide to Illuminati symbols and meanings

    ….Pyramid

    The pyramid represents the command structure of the Illuminati with very few people commanding from the capstone. The 13-step pyramid found on the US dollar bill represents the 13 families of the Illuminati……

    0

    0
  19. Her Ladyship says:

    1…..Wats your intentions? Sis
    2…..Kalau draw boleh “padam”, kalau Sticker boleh “kopek”, BUT if is TaTu….???

    0

    0
  20. lilki says:

    freemason la bangnara.. bukan freemanson

    0

    0
  21. Nek Bunga says:

    Apahal pompuan ni pakai simbol disyaki simbol pengikut SYAITAN, Freemason/Illuminati yg. diKUASAI Zionis yg. mahu menubuhkan SATU K’jaan Dunia atau SATU Dunia baru (New World Order”)”, kat leher dia tu?! GANJIL betul ni!

    Sebenaqnya juga, makin ramai si ekoq-ekoq PENYAMAQ, yg. ditaja Barat-ZIONIS, dan EJEN-EJEN/KULI-KULI tempatan depa, MENYAMAQ masuk Islam atau guna nama Melayu/Islam, pakaian & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH lagi) – untuk termasuk berkahwin dgn. pemimipin/usahawan Islam/Melayu yg. penting; dan terus menyonsangkan mereka terutamanya jadi puak LIBERAL Islam/Melayu – yg. ramai dah hidup mcm. omputih!

    0

    0
  22. Nek Bunga says:

    Lihat di illuminatisymbols.info:
    A complete guide to Illuminati symbols and meanings

    ….Pyramid

    The pyramid represents the command structure of the Illuminati with very few people commanding from the capstone. The 13-step pyramid found on the US dollar bill represents the 13 families of the Illuminati……

    0

    0
  23. nina says:

    HAI SALLY TALIB! EH SALAH! HAI TONG JI HYO! EH SALAH LAGI! HAI NORA POYO YANG ACAH-ACAH HIPSTER.

    KBYE

    0

    0
  24. munir says:

    aku rase die pakai lambang piramid tu sebab die masuk MLM.

    0

    0
  25. Sarah says:

    Cuba Google ‘Triangle Pendant Necklace’..banyak buah rantai ni dijual secara online. Freemason punya simbol langsung tak sama dgn apa yang ND pakai..! Kenapa lah ramai orang bodoh yg suka komen diinternet ni..!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    itu sticker nk tutup lovebite la tu…

    0

    0
  27. anon says:

    tu sticker nak tutup lovebite la tu..

    0

    0