Written by AbangNara | June 19th, 2013

Kalau hal rumahtangga sudah dibawa masuk ke mahkamah, maka akan keluarlah segala cerita yang disorok selama ini. Semalam ketika perbicaraan kes cerainya, Noniswara mendakwa pernah ditolak suaminya di atas permukaan jalan raya ketika memujuk suaminya pulang ke rumah.

noniswara

Laporan polis mengenai kejadian itu telah pun dilakukan. Malah menurut Noniswara lagi, suaminya kini tidak lagi memberi nafkah kepada dirinya. Kata Noniswara:-

Dia tidak lagi bagi nafkah kepada saya. Dia hanya bayar sewa rumah saja itupun hanya beberapa bulan. Awal tahun ini defendan tidak bayar sewa rumah. Saya baru pindah rumah tanpa pengetahuan dia kerana saya tak sanggup bayar Rm8,000 sebulan.

noniswara
Noniswara dan suaminya, Datuk Rosman Ridzwan telah berkahwin pada 31 Julai 2009. Dikatakan punca perpisahan mereka kerana kewujudan orang ketiga yang dikenali oleh Noniswara sendiri. Sama-samalah kita nantikan keputusan mahkamah kelak atas kes ini.

P.S: Kia Cerato akan dilancarkan 2 Julai ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

67 responses to Noniswara Dakwa Ditolak Suami Di Atas Permukaan Jalan Raya

  1. aku1st says:

    yes aku first!!!

    yes..yes ..aku1st!!!

    0

    0
    • kahkuh says:

      tu la orang cakap, hidup ni ikut kemampuan.. jangan la jadi seperti “biar papa, asal bergaya”

      0

      0
      • miss ynwa says:

        8,000 sebulan?? kauu duduk semi-D ke pent house ke istana ke rumah agam??
        8,000 sebulan tu gaji miss 4 bulan taw..miahhahahhaha

        0

        0
        • i luv u pani says:

          Ntahnye, mahal sgt kan rumah die, member I yg expatriate duduk pavillion residence tu pun baru bayar 6,000 sebulan. Kaye sangat Ex-husband die ni..

          0

          0
      • Noraniszawara Iblis says:

        Kesian ? I tak kahwin pon dgn dato , tapi dia beli kan I rumah , CASH OK . Kau Mampooooooooooo ?

        0

        0
    • Nurul says:

      Tahniah sebab dapat first!!!!!

      0

      0
    • ayam jepun says:

      AHHHHHH !!!! SUDAH LAH MAKCIK !!!! PI NAIK HAJI LAGI BAGUS !!!! DARI PADA KO PI SOSIAL SANA SINI !!!!! SEDARLA !!!!

      0

      0
    • aku 1st says:

      yes!!!! Aku hebat… korang semua lembab

      0

      0
    • running man says:

      dlm banyak2 c0mment yg aku bce kat sini yg paling aku menyampah sekali ‘yes aku first’!! knp dh terdesak sangat ke nk jadi fam0us?? malu la weh..xde menantang lain ke k0 nk tulis?? sewel!!

      0

      0
  2. bee says:

    well macam biasa si nara yg membawa berita sensasi rumah tangga orang dan seangkatan waktu dgnnya. memang tak takut mamat ni dgn tuhannya.

    0

    0
    • x says:

      well miss bee, bace gosip artis pon tak elok juge..

      0

      0
    • hmmm says:

      Betol la tu..xptt kita masuk cmpr atau gosip hal org..tp cik bee kena tau beautiful nara ni blog apa?noniswara tu sapa?sumber plak dpt dr mana?hmmm..saya cdgkn cik bee dan yg stuju dgn cik bee utk tidak membaca artikel ini..

      0

      0
  3. bell says:

    Umah sewa RM 8000 sebulan??!!!!!! mahalnye la.. boleh buat downpayment keta tu..

    0

    0
  4. makcik pink says:

    ala biaq p la rumah tangga depa. kita wat hal kita, depa wal hal depa. kita tak yah dok kalut sgtla pasai org. jaga diri dgn kluarga sndri sudah. ok bye

    0

    0
  5. Aku tak tau says:

    Kpd yg lebih arif…

    Kalau lelaki bkahwin dgn janda..dan sepanjang perkahwinan tidak d kurniakan anak..adakah pihak lelaki harus bagi nafkah lagi kat bekas isterinya?

    Mohon yg arif menjawab..

    N to bee…bukan nara saja yg bawak kisah sensasi rumahtangga artis,
    Blogger lain n media massa lain serta akhbar pun ada kuarkan kisah mereka..

    Butttttt..still ada benarnya kata bee….takut mereka2 ni benggang n akan buat sesuatu yg tak di ingini…seharusnya dititik beratkan jugak sebelum siar…

    0

    0
    • ehh says:

      selagi jd isteri, selagi tu kne bg nafkah, tmpt tnggal, mkn mnum, pakaian

      0

      0
    • Anonymous says:

      xkire la kawen ngn jnda ke hape…dh masa akad nama wife die kire wife die dah..tgjwb die..bkn nk kire ade anak ke tidak..tp pasti mmg tgjwb die lg..nafkah mmg patot beri..kcuali nafkah batin..tp law dlm edah nk rujuk boleh la..n bila die dh cerai pun org xkate die janda untuk suami 1st..org akan kate dia jnda c datok ni…tp aku xtaw la undang2 kite camne kn..ni yg aku taw la..

      0

      0
    • liza says:

      nafkah hanya diberi kepada anak2..bukan kepada bekas isteri (itu kalau sudah bercerai dan habis tempoh edah la)..hubungan yg terputus adalah hanya di antara si suami dan si isteri..hubungan antara anak, ibu atau ayah tidak akan terputus sampai bila2..tanggungjawab bekas suami kepada anak masih wajib dilaksanakan…tp kalau belum bercerai..si suami tetap bertanggungjawab ke atas isteri. begitulah yg saye paham..kalau salah..mohon maaf. ^,^

      0

      0
  6. mutiara says:

    rm8k sebulan..baek dari dulu beli rumah je..nape nak sewa..

    0

    0
  7. ayam jepun says:

    AHHHHHH !!!! SUDAH LAH MAKCIK !!!! PI NAIK HAJI LAGI BAGUS! DARI PADA KO PI SOSIAL SANA SINI !!!!SEDARLA !

    0

    0
  8. miss s says:

    wahh mahalnye..?xkan xde umh sendiri??
    mse blm cerai ingt mase dpn dulu..

    0

    0
  9. nurin says:

    semoga nonis tabah.. InsyaAllah, Allah akan menolong.. Berserahlah kepada Allah

    0

    0
  10. Anonymous says:

    tgh mkn bskut …tercekik bc tang byar sewe umh 8k…hahhaa..murasss giler..
    law aku tuh boleh wt bg mak aku,byar kete bulan2,byr segala2 jenis bil,beli gajet,pegi jejalan..tu pun xhbs lg kot 8k…ni mak aiiiiii..kayo gile datok nih…igt la..hdup bia berpada2..tgk tgl anak bini ngn sewa byk tu…ni mmg hbs madu sepah dibuang….kang Allah tarik rezeki buat naye dkt org..apo kono eh jang tol la..

    0

    0
  11. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    kenapa tak mati je masa jatuh kena tolak atas jalan tu?? ingatkan mampos dah kena lenyek lori bawak babi….ko mmg patut pun di treat mcmtu betina oii

    0

    0
  12. SH says:

    Biasalah masa suka, kentut pun wangi. Kalau dah benci..mau ditanam hidup hidup. Dah kena dah…org lain tu aku tak tau la pulak.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    cam teduhan kasih je.kene rampas dari orang yang dikenali.. semoga kak nonis tabah dan bersabar.

    0

    0
  14. sakit mata says:

    Bukan ke Makcik ni ada banglo sendiri yang cukup mewah sebelum dia kawin dengan Dato’ ni…katanya hasil dari berlakon…kenapa sekarang nak sewa-sewa rumah pulak..pelik..so yang tu rumah siapa sebenarnya?

    0

    0
  15. nina says:

    8k tu blh wat byr keta aku utk setahun…huuuuuuu…sedihnyer..

    0

    0
  16. nana says:

    aduiai 4 taon kawin xde umah sendiri…datuk apa ni? sewa memahal wat apa? sewa umah dia setahun dah boleh dapat umah sebijik…xpaham la kan

    0

    0
  17. Mak Limah Lengang Kangkung says:

    aik DATUK pun sewa rumah ker..daripada byr bulan2 8k tu baik beli rumah byr kat bank tentu2 rumah tu jadi hak sndri..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    aku tergelak baca paper pagi tadi pasal sewa pent house RM8k..hanya org bodoh aje yg buat mcm tu..huhu..patut la laki kau tinggalkan kau..huhu..hidup kalau nak berlagak sgt semata2 kononnya kau artis, tapi berlagak atas duit jantan, tak payah la makcik nonis oii..ni cerita sewa tak mampu bayar RM8k sebab nak bgtahu satu Msia la yg laki kau SEWAkan pent house tu dgn harga tu? aku rasa satu Msia akan cakap KAU DGN LAKI KAU SAMA2 BODOH!

    0

    0
  19. bang ali says:

    wow rumah sewa rm8000.00 sebulan? kalau tkt gaji saya nk duduk setengah bulan pun tk mampu…bersyukurlah dgn apa yg ada…walau rumah kecik tapi rumah sendiri…

    0

    0
  20. fatty jul says:

    padan muko kau nonis..dulu pun ko buat cenggitu gak kat org..amek kau

    0

    0
    • Amoi Comel says:

      Memang betul. Kalau kita buat kat orang, esok2 kita terima la balik perkara yg sama… Karma

      0

      0
  21. KT Pari says:

    Aikk….millionaire pun cume menyewa je rumah? Tapi datuk2 yg kawin dgn artis ni mmg pandai. Dia tak belikan rumah bila kawin dgn artis2 ni, agaknya dia org tau perkawinan tak kan kekal lama. Kalau beli kan susah pulak berebut bila berlaku perceraian. Mcm si Norish dulu pun sama. Rugi jugak kawin datuk ni, rumah sebijik pun tak dapat. Ingatkan bila kawin dgn org tua kaya dpt lah jugak harta, ni tidak. Merugikan kemudaan & keglameran je….
    Cer tengok dada si Nonis ni dlm gambar yg pertama tu, mcm tak kena je, tinggi semacam. Pd hal masa gambar bawah masa dia kawin tu nampak mcm flat je….Ape2 pun all the best lah Nonis, dah nak sngt kawin dgn “somebody”……

    0

    0
    • nonis stock geli2 says:

      nonis stock bini buat geli2 aje..agak2 dah puas atau dah dapat stock geli2 yg baru, kasi tinggal laaa ahkak nonis..bukannya bergetah pun..hehe

      0

      0
  22. key Pop says:

    beli rumah harga 150k kan… 18 kali bayar da rumah tu ko punya… kecik² 150k pn, 3 bilik tidur..3 bilik air..1 stor..lengkap..kete boleh parking smpi 2..hah..adeh~

    0

    0
    • Anonymous says:

      150k? kau dok mana dik? kelantan?

      0

      0
      • key Pop says:

        apa kene mengena dengan kelantan?
        kat mn² negeri pun berlambak jugak rumah 150k…
        malah ada yang buat rumah kos rendah 50k, 80k…alahailah…
        aku rasa kat KL pun ada..MENIPU BENO kalau tak de langsung…
        lain lah kalau kau tinggal kat KOREA..haha…
        apa laaaaaa…

        p/s : saya bukan orang kelantan dan saya tidak tinggal di kelantan.. tapi saya di didik untuk menghormati semua org tak kiralah dari manapun dia berasal..Kelantan walau mundur pembangunannya dan mungkin org² kelantan yg ada kat KL atau luar dari kelantan kehidupan dorg x sama macam kt kelantan, yg saya tau kat kelantan PERPADUAN DI KALANGAN RAKYAT ISLAM ITU SANGAT KUAT. belajar menghormat org ye… kalau kita hormat org, org pn hormat kita.. :)

        0

        0
        • Anonymous says:

          Adoi terslh klik..nk klik like…ader jer kt kl ni.apartment jelah.tp still rumah sendiri kan…xkisah ler atas angin ke atas tanh ke..mati nnti ke dalam tanah jugak…dr dok atas tnh menyewa…baik beli je kan…hmmm

          0

          0
        • key Pop says:

          tu la pasal… kan..kan…kalau stay kt apartment..hamek ko parking la smpi 17 biji kete..ada org kisah?? ye x?hahaha

          kn..8k…bnyk gila tu….ni dok…org dok kabo rumah 150k..terus d tanye kita dok kelante ke dok? amboi…molek sungguh bahasanye…

          0

          0
        • key Pop says:

          semangat tol type komen smpi x perasan bnyk tol “dok” nye..haha

          0

          0
  23. Anonymous says:

    Hari tu nonis jd jemputan Dlm rancangan primadona…tajuk perbincangan hari tersebut “sanggup berhabis untuk cantik” lbh kurang mcm ni la tajuknya…si nonis ni punya jawapan asyik “Susah nk ckp” entah berapa Kali…bla ditanya dia Akan bg jawapan 2 3 patah then Susah nk ckp2 …makcik if Susah nk ckp better jgn ckp…if jawapan dr u pun mmg Susah nk dipercayai cz u mmg sanggup berhabis Utk cantik mengaku je la…muka u tu bukan pakai produk pun ..u dh ubah dh muka u tu…dulu cantik but biasala org dh cantik tk bersyukur nk juga ubah tgk muka skrg dh pelik

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Kalau dah kawin dengan datuk gatal….terpaksa la terima akibatnya. Tak kan tak tau. Dulu kan datuk tu buat yang sama pada isteri dia . Masa tu Nonis la orang ketiganya . Itu la yang dinamakan hukum karma.

    0

    0
  25. apernie says:

    kalau dah hidup seanng pastu ader gak nak cari laki lain..
    aku pun taknak lagi bayar nafkah…

    0

    0
  26. nora says:

    karma is a bitch isnt nonis? :)

    0

    0
  27. noniswawancara says:

    this is malaysia..yg kaya bertambah kaya..yang susah bertambah susah..huge gap!

    0

    0
  28. just-plain-me says:

    huge gap? r u sure? i used to stay in India, Vietnam and London..Malaysia is far more better than 3rd world country ok..Malaysia ni rakyatnya mostly berpendapatan sederhana..byk juga yg kaya..tapi tak lah sebesar itu mcm u cakap..tak huge la..

    0

    0
  29. mulut puaka says:

    tu la balasan amik laki org sbb nak duit nak harta.. skang padan la muka buret ko kena reject.. HOHOHOHO

    0

    0
  30. Anonymous says:

    laki nonis nie bergelar datuk ke? awattt kaya sangat? makan duit rakyat ke??? opppssss…..terlebih sudah

    0

    0
    • Dee says:

      kenapa bila ada Melayu kaya je orang selalunya mempersoalkan kekayaan mereka…dan as usual…suka bersangka buruk ingat mereka kaya sebab makan duit rakyat. Melayu tak boleh kaya ke? Melayu yang kaya tu rezeki mereka, mereka pun hamba Allah mungkin ujian mereka ni berbeza. Lebih baik kita bersangka baik tu lebih bagus.

      0

      0
  31. loli says:

    duit nonis dah d habiskn ank hekan dia la tu..mntk tlg best fren u la mkcik nonis.rebecca kn lakinye kayooooo jgak!! laki dia mrh dia bersbb.

    0

    0
  32. lipas says:

    what happens when you marry someone for their money~
    :) So marry someone to be happy, not to be rich.

    0

    0
  33. Lumrah Dunia... says:

    Nilah yg dikatakan, habis madu sepah dibuang…
    masa sayang, cinta.. segala-galanya indah…
    bila dah benci, dah bosan, dah ada pengganti lain…
    ko humban je kat atas permukaan jalan…
    ada ke patut ko buat camni Datuk oiii???!!!

    0

    0
  34. Wataujugakla says:

    bagi yg ketinggalan zaman..kat malaysia atau luar negara banyak giler org melayu kaya raya..kebanyakan yg betul2 kaya ni low profile je.
    Tapi yg kayap yg dok belagak lebih.
    Aku kerje banyak hotel..latest aku transfer kojap kat langkawi.
    5mlm hotel event mkn besau org kaya malaysia.
    melayu mmg ramai… low profile je TERBAIK
    korang pi Australia contohnye melayu kayo ramai gile.

    0

    0