Written by AbangNara | July 31st, 2017

Nampaknya kontroversi yang melanda dunia hiburan tanah air minggu lalu begitu hangat diperkatakan sehingga ramai selebriti yang bergelar isteri tampil untuk memperkenalkan suami masing-masing. Iyerlah, masing-masing takut suami kena rembat dengan wanita lain. Hehehe. Isteri mana tak sayang suami kan? Terbaru, Tya Adnan telah mengingatkan kembali “wanita-wanita” di luar sana bahawa Syukri Yahya adalah suaminya.

tya adnan syukri yahya

Sebelum ini, ada seorang wanita pernah mendakwa Syukri Yahya pernah menghantar mesej tidak senonoh kepada dirinya menerusi applikasi WeChat. Biasalah dunia serba moden ini, ramai yang cuba menyamar atau mengambil kesempatan. Yang menariknya, Tya Adnan turut memberikan satu komentar panjang lebar tentang isu yang sedang hangat ini. Menarik juga kata-kata Tya Adnan.

tya adnan syukri yahya

Abang Nara memang bersetuju dengan pendapat Tya Adnan. Ramai wanita di luar sana yang tidak kisah dengan status “suami” seseorang itu. Walaupun dah tahu, tetap nak mengorat dan beramah mesra juga. Akhirnya bila dah kantoi, rumahtangga si lelaki jahanam dan kebahagiaan yang kononnya dicari tidak ditemui. Masih ramai lagi jejaka bujang di luar sana. Elakkan mencari suami orang. Jangan bina kebahagiaan di atas air mata seorang wanita lain. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

100 responses to Nie Lelaki Aku, Jangan Ada Yang Nak Bawak Pergi Karaoke Plak Ye – Tya Adnan

  1. Makwek says:

    Pepah Nasi, mohon hadam. Tp pepah nasi dpt 1st hand pun, masih cari yg 2nd hand. Cmne tu?

    20

    0
    • move on says:

      next

      3

      0
      • Ng says:

        Jgn nk duk salahkn pmpn jek..laki klu sejenis gatai bijik mmg ssh nk jg,kita bini ni la mkn ht suami gatal mkn luar..sama2 salah..kne tulis status sound suami n pmpn len sama2..bru adil..

        54

        0
        • Anonymous says:

          Tau xpe. Bila suami sendiri yg gatal salahkan perempuan. Pastu kua ayat bertepuk sebelah x bunyi la apela. Kalau da memang gatal tepuk sebelah ke x tepuk ke bunyi jgk. Laki tu kena belajar rasa tjawab bila da kawin sikit. Sikit2 salah pmpuan. Da kawin buat cara kawin la. Kalau ko sendiri tak mula. Xdenya jadi. Ko ingat sume pmpuan nk ke dekat laki org?? Xde sape nk hidup berkongsi oii . Xde pun pmpuan kt dunia ni gedik nk laki org sgt. Kalau da memang takdir, elak cmne pun kalau da tertulis cmtu, kawin jgk. So kita yg Islam ni jgn nk marah sgt Kat pmpuan ye. Kena ingt sikit

          76

          1
        • Huhu says:

          Kalau laki y start dlu,aku tetap xleh terima wlpn pmpn tu mlayan @ x..sekian

          15

          0
        • lawanyer Anzalna ni.. terpegun tgk setiap gambar dia.. lebih lawa dari neelofa. neelofa mukabiasa je. bila dia pkai vogue jer baru nmpak lawa. anzalna ni mmg pkai apa pun lawa.suka anzalna ni sbb dia merendah diri. Anzalna ramai sayangkan awak! Awak cantik baik hati

          4

          62
        • Anonymous says:

          Betul. Laki klau dh jenis gatal. Mcm mana pon gatal jgk. Dpn kita pijak semut tak mati. Kwn2 pon smpai bole tak percaya sbb nmpk mcm syg sgt kt bini eh tup2 dlm diam dia buat keje. Laki ni pandai ada aje cara dia. So kita jgn la nk menyalahkan perempuan aje. Kena igt sama.

          26

          0
        • Mat Sahdo says:

          Pompuan skrg senang. Puji lawa, belanja makan dan bawak gi shopping sikit kt klcc, settle. Minggu depan naik Genting sure dpt makan kerang!

          6

          1
        • Makwek says:

          Terpaksa salahkan perempuan jgk biar perempuan2 lain sedar sblm jadi ‘Afifah Nasir’. See what happen after Aliff Aziz buat conference. Semua org nmpk Aliff malaikat skrg ni, dan si perempuan yg kena kecam sbb sblm ni dia dah keluar excuse dorang pergi ke sana sbb urusan produksi. Nmpk si perempuan plk yg bitchy sbb si laki dah balik ke bini.

          17

          0
        • Mami Laurent says:

          Laki dia ni kategori muka kartun. Perasan sgt… harap badan je. Kalau laki mcm ni tutup lampu bila jer berjimak terbayang muka Zac Efron!!!

          0

          0
    • takminat says:

      kalau takde bende faedah utk ckp baik diam je kak tya, mmg la niat nk warning, tp better kak tya berdoa pd Allah spy Allah lindungi rmh tangga kak tya, bkn dok canang2 camni.. suami kite bkn hak mutlak kita pun..

      90

      1
      • opah maheran says:

        yup, betul tu. Masing2 yg takde kaitan nk menyelit muke dalam isu hot ni. Mcm adik lopak n skrg bini si SY. Masalahnye dorang tak layak pon utk bg komen. Kalau che ta tu ok r jugak. Byk pengalaman dalam perkahwinan.Yg bini SY tu jge je laki ko tu. Asenye laki ko tu yg mintak pic boobies ank dara org, xyah tunggu mne2 whore ajak g karok, laki ko dh bukak langkah dulu. Perumpaannya macam fazura nak cite pasal tips mencapai range vokal yg superb. Ko ase

        55

        0
        • Bella Astillah yg takde pape, ko yg sentap

          8

          1
        • opah maheran says:

          Tak sentap pon. Tapi kelakar sebab time SY mintak pic boobies model lawa tau plak bini die senyap sebab malu ngan pangai SY. Tapi, skrg, bile kes org lain menyibuk plak. Npe? Ari tu mulut ko bisul ke sbb tu xdpt nk bg komen. Skrg dh surut bisul tu. Sbb tu bru bleh bg komen.

          41

          0
        • Anonymous says:

          Laki dia yg gatal jugak. Pastu termalu sendiri.

          19

          0
        • Anonymous says:

          hahahaha…setuju dengan opah,mengelabah gila la si tya ni tp dok off komen takut orang ungkit pasal kes laki dia la tu…

          6

          0
        • Tipah Layola says:

          Dia nk kasi amaran pd laki dia. Tapi nmpk sgt ..terus salahkn pompuan lain. Padahal laki dia tu pun 2×5…memburu kerang lain juga.

          11

          0
        • opah maheran says:

          Haha.. La ni si jed jedi gemuk plak menyibuk. Die mmg.. pantang kes artis singapore je nk menyibuk

          0

          0
      • Betty says:

        Tya hoi, setakat muka laki hang, simpan bawah katil lgi bagos. Tak hinggin nk ikut ke karaoke pelbagai. Ko pergi dgn dia jew. Buang masa…

        4

        0
    • Taik adnan says:

      Tya ni insecure sebenarnya. Dah2la tu xyh nk masuk cmpur hal org. mcmla hg tu baik sgt.Kalo x sebab laki hg xdak sapa knai hg pon
      . Mentang2la laki hg dok blakon ngn pompuan cantik tu yg hang meroyan tu.

      13

      0
      • Jefff says:

        Masing2 skrg takut kepong laki. Hantu Apepet Nasir dok hasut laki org masuk karoeke. Sila beli rantai besi Tya oiiii.

        0

        0
        • wekkkkkkk says:

          ala Tya, kalau suami sedekah “air ” pada org lainpun, x kan habis punya, mesti ada stok lagi utk Tya…ada org ckp la, org2 tua la, 40 suapan makanan ke dlam mulut akan meghasilkan darah, 40 titik darah akan menghasilkan “air lelaki tu”., jadi apa nk takut..”air sentiasa ada”…jdi x salah kalau laki u “buang”ke tmpt lain…”air’ tu akan sentiasa ada..

          wakakakakakaka

          1

          6
    • miss lollipop says:

      masalahnya, bukan org yg bwk laki korang gi karaoke, tapi laki korang yang bawak perempuan gi karaoke.. suma bajet nak salahkan perempuan termasuk perempuan sendiri, .. salah laki sendiri yang ayat baikkkk punya manis simpan dalam laci..

      12

      1
      • Anonymous says:

        Ya..ya! Laki depan bini pandai berlakon. Belakang bini, mcm musang nk terkam! Tu la laki…ckp pergi memancing tapi melencong ke kelab dangdut.

        0

        0
  2. nana says:

    jgn sibuk ngata org tya oi…. laki ko pon ntah2 jenis gatal, bak kate ko laki ni lumrah la kalo menggatal. cuma nasib la pompuan tak lyn laki ko. takot nnt umpan laki ko mengena tau la nasib.

    38

    2
    • Anonymous says:

      dia berhak mengata sbb risau laki dia kena caras nana oii

      25

      2
      • nana says:

        patut nye tulis la status untuk laki die. ingat laki die baik sgt ke. asyik nk salah kan pompuan je. kalo tak kenyit mata tak de nye nk jd

        15

        0
        • Anonymous says:

          Kan dia tulis tu, laki ni mmg dah bodoh. Sbb tu pmpn yg kena cerdik. Contoh mcm kes si ALiff la. ELok dia buat press conf, terus dia tolak skandal dorg kat fifah sorang.

          0

          0
  3. Booooo says:

    KIte boikot sma2 adik brdik pipah pepok mcm kite boikot hamis sraya.last2 duk umh c hnis mngadap lki.dlu nk sgt jntan tu,mngadap la hbis2

    24

    1
  4. sue says:

    Fuh!! Bernas, tepat dan padat!

    9

    0
  5. anzlopak says:

    Oii tya… sdap mulot ckp nahh.. tk nk yg 2nd hnd ye.. esok2 ko jdi jnda sapa nk sondoi 2nd hand hang bwh tuuu… bngga sgt dgn laki.. mulot jgn cabul.. dok diam2 jga laki elok2 nahh..

    15

    3
  6. wekkkkkkk says:

    “Depa nak main je pun dgn hampa, balik-balik umh dkt umah bini dia jugak dia sondoi'”
    Amboi, kata2 tidak menampakan wanita bertudung.
    Lelaki ni mmg dia sygkn bini, sapa x syg bini, mcm tu jgk isteri..sama2 syg.
    tapi ingtlh kita sbagai isteri ni tmbahan lagi yg berkerjaya, godaapun byk diluar, bkn utk lelaki je.
    Org lelaki ni kalau dia kata mau jugk dgn wanita2 yg dia suka, x kisahlah 2nd hand ke, kalau wanita itu membahagiakan dia…dia ttap mau punya…dia main belakang kita, mana kita tau. Tapi x guna jugak hanya ada status suami, padahal suami balik lewat dn ada betina lain, bila balik rumah bini, dh penat, terus tidor, kalau dia mau sondoi binipun, mgkn terpaksa, kalau x bagi nnti bini syak wasangka..

    Kita pompuan jgn tinggi mendongak kelangit sgt jika suami ada disisi. Allah ciptakan lelaki 9 akal dn wanita 1 akal…fikirkan di situ. (itu kata2 yg selalu disebut kn)..aku sendiripun tertanya2, apa ada pada lelaki 9 akal tu..

    34

    1
    • Anonymous says:

      Kau ke yg disondol kat luar tu? dah mmg pon klu sondol luar tu sbb nafsu. klau ada kes nak btol2 pn msti kes terpencil. tu pun kdg2 nak betol2 betina di sondol sbb dah kantoi oleh bini n cerai berai. amek je la mana yg nk kt dia.

      0

      4
    • anonymous says:

      hadis lelaki 9 akal perempuan 1 akal tu PALSU….jgn nak sebar2 kan ya cik kak wekkkkk

      2

      1
    • Bedah says:

      Mmg ksr ayt tu utk sorg pmpn btudung tp lumrahnye btul pe die ckp..cnth kes pipah n alip ni..pipah truk dikecam,si alip??wt pc n ckp mntk maap ngn bini n sume org n setel..ko ghase?kalo aku jd pipah tu mmg aku plak wt pc dedahkn pekung alip tu spy bersih nme aku..aku ctekn spe yg mulekn dlu,spe yg ajk kuar dlu..aku tnjuk bukti skali..alang2 nk kte org tu slh org ni slh kn..lgpn alip tu bkn org msia pn,kalo xlaku leh blik spore

      1

      0
  7. LADY GAGAP says:

    elok jugak tya ni ingatkan tapi udah2 lau tu baik alip aziz n pipah kita doa kan supaya segera selesai. dunia akhir zaman mcm2 berlaku, tya jg laki tya elok2 ye

    5

    0
  8. nenek mu kata says:

    Toksah ingtkn pompuan2 lain.. jaga laki baik2 sja… kbhagiaan brmula dr rmh… lagi2 suami seorg artis… eemm byk godaan beb..

    13

    0
    • Anonymous says:

      toksah di ingatkan?? kalau tak di ingat kan, makin bertambah laah pompuan cari laki orangg oiii ‘nenek mu kata’..

      7

      1
      • sakit mata says:

        yang duk marah tya ni memang jenis suka laki orang kut…

        5

        2
        • c says:

          bkn marah..tapi suka mengomen dia..konon2 dia mcm otai dh lama berlaki..dn konon2 dh lama makan garam…

          5

          0
        • Anonymous says:

          aku x rasa yang marah tya ni jenis suka laki orang pun,mentang2 dia dh kawen so pendapat dia leh diterima la ek,perempuan bujang pulak x boleh bagi pendapat ke?bila bagi pendapat je terus je cop spesis perampas?orang kritik tya ni pasal laki dia punya kes minta pic breast kat anak dara orang pun belum settel lagi tapi dia sibuk komen pasal kes alip dengan pipah.bagi aku masing2 jaga suami sendiri la lagi2 si tya ni yang laki sendiri ada kes mengatal.tya ni patut diam,jangan nanti suami dia x pegang tangan perempuan lain masuk karaoke tapi masuk hotel plak..hari tu beria SY keluar kenyataan takut berlakon berpegangan dengan perempuan walaupuan sebagai emak,aku tengok kat ig selambar je amik gambar rapat2 dengan si seksi liana rosli..xde pulak takut or trauma…huhh

          2

          0
  9. wekkkkkkk says:

    Amboi, kata2 tidak menampakan wanita bertudung.
    Lelaki ni mmg dia sygkn bini, sapa x syg bini, mcm tu jgk isteri..sama2 syg.
    tapi ingtlh kita sbagai isteri ni tmbahan lagi yg berkerjaya, godaapun byk diluar, bkn utk lelaki je.
    Org lelaki ni kalau dia kata mau jugk dgn wanita2 yg dia suka, x kisahlah 2nd hand ke, kalau wanita itu membahagiakan dia…dia ttap mau punya…dia main belakang kita, mana kita tau. Tapi x guna jugak hanya ada status suami, padahal suami balik lewat dn ada betina lain, bila balik rumah bini, dh penat, terus tidor, kalau dia mau sondoi binipun, mgkn terpaksa, kalau x bagi nnti bini syak wasangka..

    Kita pompuan jgn tinggi mendongak kelangit sgt jika suami ada disisi. Allah ciptakan lelaki 9 akal dn wanita 1 akal…fikirkan di situ. (itu kata2 yg selalu disebut kn)..aku sendiripun tertanya2, apa ada pada lelaki 9 akal tu..

    0

    4
  10. Anonymous says:

    oh boring….gosip lain please.

    1

    0
  11. mok cute says:

    adoi…nak kata pompuan je gatal…laki ko klo x layan x menjadi..tu pasal laki berani buat hal naik tocang dek kerana bini2 ni dok serang betina yg menyundal je…laki sendiri ko cover…butakan mata dah sah2 laki menggatal sama

    19

    0
  12. lalabila says:

    2nd hand…. ha ha ha mrh mak mak janda & pak pak duda… suami tya 2nd hand ke? Org tk kisah la… klu dah suka org peduli apa…
    Zmn ni kena jga laki sndri.. jgn hrp org tk kcau laki ko.. tkut nti laki sndri yg p cari ppuan lain..kan… ha bkn bole pcya sgtt..

    11

    0
  13. anzlopak says:

    Timah… ko ada mulot tak? Aku pun ada la…

    1

    0
  14. Ade la gak bbrapa kali nmpk anzalna face to face cntk woi cm patung barbie beauty with braindia ni..

    1

    8
  15. wekkkkkkk says:

    apabila baru stahun jagung berumahtangga..kata2 mcmlah dunia ini x luas..mcmlah suami tu hak mutlak smpai mati, kalau smpai mati brumahtnagga aku ucapkn TAHNIAH, mulut mcm puaka, kata2 wanita bertudung..ayat penuh dgn kata2 kasar.
    Bukankh di Jab.Agama ada bahagian, nikah, rujuk dn cerai…kena fhmlah kenapa Jab Agama buat mcm tu, jika suami nk mengatai, dia ttp gatai dn nak juga kawen lain…kita pompuan x kan nk ikat dia dn bagi nasi tangas.
    Sondoi bini sondoi jugk, makwe pun dia sondoi, kalau si suami nk buat jht senang je.

    19

    0
    • Anonymous says:

      lakinya setakat pelakon suam2 kuku jer pun….kelakar kan…hahahaha. teringat pulak citer siti sarah kata banyak pompuan nak goda en.suib dia. rupa cam baldi pecah pun bajet hot. bini messi pun kalah.

      7

      0
  16. Kedondong says:

    Bongkak Nye…kau tunggu aku goda laki kau sampai dia x nak sondol kau dah. Sampai kau jadi 2nd hand…

    12

    1
  17. komarad says:

    aku dah kahwin pun tak menggatai dgn pompuan lain…. tapi kalau ada pompuan lain yg mula menggatai terlayan jugak kot……………………….

    2

    3
  18. c says:

    karaoke ada 2 jenis. Yang mana satu u maksudkan…

    4

    0
  19. aihh says:

    hahahaha.. balik umah bini gak yang disondol.. habis tu. takkan nak sondol perempuan lain..

    statement cam setiap hari kena sondol..

    2

    0
  20. Anonymous says:

    MENYAMPAH U WIFE…KLU TAKUT KNA REMBAT JNG SURUH U SUAMI BELAKON….SIMPAN JA…..DLM RUMAH…..

    3

    0
  21. . says:

    kami suka kak tya ckp lagu tu…..laki kami pun ada jugak pompuan nak try tp dia x layan tu depan kami la belakang kami tak tau mcm mana… allah tu maha mengetahui….

    0

    1
  22. Eyeee says:

    over plak minah tya ni..kau lupa ke kes laki kau mintak gambar boobies kt wechat teww??
    jangan nanti ada kontrovesi lagi dh la ye..
    jaga la laki memasing elok2..
    seriau pulak aku yg bujang ni nak berkahwin kalau mcm ni la alkisahnya.

    8

    0
    • wekkkkkkk says:

      ko mesti kawen…jgn masa tua nnti brckp dgn kucing…kata Melati

      1

      0
      • Eyeee says:

        i sebaya bella..muda lg..takut la nak kawen..nnt bakal laki i p cari pompuan lain pimpin tangan g karok..macam alip pimpin pipah…hahahaha

        1

        0
        • Anonymous says:

          kalo pilih lelaki bermasalah macam si alip ni mmg risau la..kalau awal2 kenal dah tau dia punya perangai macam longkang,u blah je jangan jadi macam si bella plak.

          2

          0
  23. minah says:

    tak habis2 nak salahkan perempuan, bila hal curang2 cmni terjadi mesti nak salahkan perempuan.Kalau laki orang tu yang tak mengatal pada awal n belagak mcm org bujang takde nya org perempuan ni duk tergila2kan laki org tu. kau igt semua perempuan nak ke kt laki orang?? hari2 makan hati, hari2 sakit hati, lepas tu tak boleh publishkan relationship suke2 hati, nak dating ke sana ke sini kena sentiasa jaga2, takut kalau part belah laki tu nampak, lagi2 takut kantoi dgn bini die. smpaikan nak update relationship kt media sosial pun kena hati2. perempuan mana nak mcm tu??

    5

    0
    • Jadi perempuan biar bijak says:

      Ade je yg perempuan bujang duk gilakan laki org..smpai bercerai la laki tu dgn bini dia sbb nak kan si pompuan ni..ni kes member aku ye..
      berskandal kemain lama..dah kene serang ngn bini org tu pon still teruskan lagi..smpai dorg suami isteri tu bercerai..
      skrg member aku ngn jantan tu duk affair gitu jugak..x kawin2 lg..kata nak kawin..dah makan tahun dah aku rasa..

      yg sorg lagi plak skandal ngn laki org jugak..snggup ni jd bini no dua..
      tak paham aku..nak kata laki tu hensem tak pun..kaya pon, tak..ape yg di pandang nth.

      1

      0
  24. tipah says:

    Poyo punye bini… Klu suami tu sedar diri , dia sendiri x kan layan pempuan
    kat luar…. patut nye ko sound laki kau tu, bukan nye org kat luar …
    Ko ingat laki ko tu baik sgt ker ??
    Klu ko takut laki kena kacau , ko simpan laki ko dlm almari kat umah…

    9

    0
  25. Peah says:

    Alahai bini cengkung muka tengkorak ni….laki ko sndri yg gatal…hati da jtuh cinta dan berkenan kat org lain…ko nak salahkan perempuan…ramai perempuan yg menghentam perempuan…dsebabkan seorang lelaki…igtlah wei…cinta,kasih dan syg tu bila2 saja akan hadir…disebabkan ko kenal dia dlu…ko jumpa dia dlu…ko jadikan dan canangkan dia hak mutlak ko…langsung ko x pkir ad insan yg trlmbt mengenali suami ko…x smestinye dia x boleh memiliki cinta suami ko…allah temukan ko dlu ngan suami ko bkn brmakna itu hak ko…allah lmbtkan pertemuan wanita lain dgn suami ko bkn kerana allah nak jadikan dia perampas…semua ini qada dan qadar allah…jika dlu masa awal cinta ko rasa bgaimana manisnye cinta…bgaimana indahnya cinta…smp keluarga ko ckp apa pun x mungkin ko akan dgr…sbb da dbuai cinta…gitu la juga perasaan yg dlalui wanita terlambat sdetik ni…adakah adil ko nak pnggl perampas????? Sdangkan dia pun melalui fasa jatuh cinta…

    9

    5
  26. Sarah says:

    Hina org dapat lelaki second hand bagai….sbb pa Allah benar kahwin lebih dari satu kalau second hand tue hina sgt..xdak istilah second hand pun dalam hadis Quran..yang penting ikut syariat…kalau menggatal pi karaoke tue dh bukan syariat..berdosa pulak

    9

    0
  27. Pipah says:

    Tu ckp org yg sombong.. Ingat..laki kita bkn hak mutlak kita..pinjam dari Allah..Dia yg tentukan segalanya. Kita xtau apa akan jadi nanti. Jgn panaskan keadaan..lg2 plk klu suami kita dh penah ada kes sebelum ni..

    10

    0
  28. Anonymous says:

    Sickening seeing all these comments. Stop it guys. Entertainment industry kat Malaysia ni penuh dengan sindir menyindir over social media. Nampak sungguh immature. Comment as reminder sudah. Tak payah sindir. Very unnecessary.

    1

    0
    • Betch says:

      Well leave this page, since all the comments are so negative and unnecessary. You want goodie two shoes, am afraid this URL is not for you. Hint: There are sufficient supply of self-help books, you may also google if you are frugal.

      2

      0
  29. Serabut Hangpa Ni says:

    Sickening seeing all these comments. Stop it guys. Entertainment industry kat Malaysia ni penuh dengan sindir menyindir over social media. Nampak sungguh immature. Comment as reminder sudah. Tak payah sindir. Very unnecessary.

    1

    0
  30. Anonymous says:

    Laki x blh pikiaq..hang tu pun tak mampu pikiaq hang tu bodo…spesis cam hang ni la artis laki suka buat bini sbb dia tahu dia jahat mcm mn pun bukan salah dia pada pandangan pompan bodo cam hang ni…pompan lurus cam hang utk promo keluarga bahagia…belakang cerita laki hang yg gatai…

    7

    0
  31. sue says:

    honestly, I like her frankness. after all, when the time comes to face reality, agaknya kebanyakan laki akan ceraikan bini dia tak to be with his mistress? in the end, the 3rd party will remain as what she is: a mistress. sorry to say this, tapi laki tak rugi pun. he can have the best of both worlds (so disgusting!). so ladies out there, laki tak jaga maruah diri sendiri itu masalah dia, yg penting kita jaga maruah diri kita sendiri. Bak kata Sarimah dlm movie Madu Tiga, “jangan jatuhkan maruah wanita”

    2

    0
  32. r.nazeeya says:

    jangan jadikan trend, sana berkokok, sini pun bekokok sahut bersahutan, kalau tak de pekara yang baik untok disampaikan berdiam itu adalah yang terbaik

    4

    0
  33. anon says:

    retis dgn retis aku tak heran lah nak up caption mcm ni
    yg aku meluat rata2 mak2 org dlm fb semua dok caption cam ni
    ehh igt laki ko tu sapa dan ko tu sapa ??
    semakkk wei !

    6

    0
  34. suzana says:

    apa2 pon, lelaki tetap boleh kahwin 4 jika lelaki tersebut mampu adil dan mengikut syarak. walaupun tindakan alif tersebut sangat tidak bermoral, tetapi perempuan di luar sana jangan meroyan dengan statement lelaki boleh kahwin lagi. ada je lelaki yang kahwin 2 atau 3 yang bahagia.

    0

    1
  35. Anonymous says:

    Ceh muka laki mcm Mr Bean. Please lahhh!!!

    1

    1
  36. Anonymous says:

    Tiap2 hr aku nk ulang alik naik komuter g keje pon susah. Ada jantan si pengutip tiket ktmb alor setar ni dok kacau aku. Apa jadahnya time org ramai brkerumun nk bg tiket, dia sempat lg ckp brkenan, minat kat aku. Hg igt aku x tau hg tu da ada bini sorg n anak pompuan. bole p tnya aku ni da kawin ka dak. Pstu nk kacau aku lg bila aku ckp da ada bf. bole plak hg mngaku bujang. Lawak betoi. Aku da stalk dlu pasai hg sblm hg nk mengena aku. Sblm jd lbh serious, lbh baik aku elak. Laki ni kdg dia nk cr pompuan utk senangkan hidup dia ja walaupun aku ni bkn senang tera mna pon. X mau la dok kacau rumahtangga org. Tp yg syok bini dia asyik dok post psl kes alif aziz ni, x sedaq laki dia merenyam ngn pompuan. Siap nk cili bagai. Haha. Bkn semua pompuan jenis menggedik ngn jantan. Jga anak pompuan hg elok2, sok lusa org len dok buat cmni kat anak kita, apa perasaan kita sbg ibu bapa.

    0

    0
  37. renesmee says:

    klu pasangan ada pegangan agama..insya’allah bnda buruk tak kan jd….

    1

    0
  38. renesmee says:

    insya’allah..klu pasangan ada pegangan agama perkara buruk xkn trjadi..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Ajak tengok movie je la mcm tu..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    I tried to end an affair with a married man even though we’re deeply in love because I know this is not right and eventually, i’m gonna get hurt so bad.. i try to walk away but he keep chasing me. Help me. I can’t see straight, I feel like coming back to him. he gave me attention and love like no one before. i can’t afford to lose him. please help me..

    0

    1
    • Jadi perempuan biar bijak says:

      what is it that makes you cant afford to lose him??
      what have he gave you for all this while?
      he kept on chasing you..ada dia ajak u kawiin? or just kejar for fun..
      please la..u perempuan..sampai ke hati you nak sakitkan hati perempuan lain demi kebahagian u?
      and u yakin ke akan bahagia?
      i tak reti nak nasihat lebih2..tp i ada experience berdepan dgn masalah ni..so think twice before u act…

      1

      0
  41. puff says:

    nak jugak bersuara si tya. alaaa makkk aiii..

    1

    0
  42. Anonymous says:

    apahal si tya ni pulak masuk campur?
    bukan si syukri ni pun baru2 ni ada kes dgn budak wechat ke.
    kemain phobia nak bercakap dgn artis wanita lain konon.
    tya u kena ingat ramai lagi wanita yg jauh lagi cantik n more interesting then u.
    anytime si syukry tu boleh dapat…hehe

    3

    0
  43. Throwback says:

    Jadi mmg betol la laki dia ni menggatal dulu? Beria2 laki bini ni menafikan, tp in reality its really happen. Statement tya ni mengiakan laki dia pun pantang dgn pompuan cantik.. hehehe

    4

    0
  44. Anonymous says:

    takburnya dia

    1

    0
  45. winkkkk says:

    takburnya dia dapat laki tu…. #karmawillhityoulatertoo

    1

    0
  46. niasha says:

    tya si muka cengkung . mmg ptut pun dia takut laki dia kne kebas . hahahaa !

    1

    0
  47. Alia says:

    Dia ni apa yg mengoyan tak tentu pasal…kisah laki org tu tak sama dgn laki hang….sapa mau laki org tapi jenih laki org ni pandai memgayat dah berbini sbb tu dia kot mana pun dia nk gatai juga .hang pun tau pompua lemah dgn godaan lelaki nk salahkan org pompua buat apa …bila laki hangpa gatai hangpa nk salahkan pompua kat luaq tu.kdg2 pompuan kat luaq jenuh dok kelepiaq tapi laki org ni dok mai tebiang juga ….jgn nampak kuman diseberang gajah depan mata tak nampak pulak ….timunnnn betoi laa

    1

    0
  48. kajol says:

    ciannya tya takut laki kena rampas ngan pompuan lain. laki ko tu gatal lah tya, muka je innocent

    1

    0

Leave a Comment

Optional