Written by serenity | August 16th, 2017

Mungkin sebilangan dari pembaca BN sudah mengetahui yang penyanyi dari Amerika Syarikat dan bekas penyanyi dan penghibur Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger, telah membuat persembahan untuk majlis persandingan Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim dan Dennis Muhammad Abdullah.

nicole-scherzinger-arrives-in-johor-baru-goes-to

Nicole mengesahkan kehadirannya melalui beberapa siri gambar yang dimuat naik ke Instagram dan video Insta-story yang menunjukkan dia bersedia untuk menghiburkan pasangan pengantin baru diraja pada malam 14 Ogos.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Nicole memuat naik gambarnya yang kelihatan anggun dalam pakaian berwarna merah dan satu pakaian berlabuci warna hitam di hadapan Istana Bukit Serene.

Bagaimanapun, lebih ramai memfokuskan kepada lawatan Nicole ke sebuah outlet Kentucky Fried Chicken (KFC) setelah habis membuat persembahan di majlis perkahwinan itu! Dalam Insta-story Nicole, dia merakamkan saat-saat dia singgah di KFC dengan ditemani pasukan pengiring polis. Dia juga dilihat memesan makanan dengan penuh glamor di kaunter pesanan sambil memikirkan apa yang patut dipesannya.

Nicole kemudiannya dilihat beredar meninggalkan KFC dan makan ayam goreng dalam keretanya, sambil diiringi polis.

nicole-scherzinger-arrives-in-johor-baru-goes-to

nicole-scherzinger-arrives-in-johor-baru-goes-to

Netizen memberi komen, disebabkan namanya Nicole Scherzinger, dia pasti memesan Zinger Burger.


Kita harap Nicole berseronok ketika berada di Malaysia dan khabarnya dia masih belum ada rancangan lanjut apa yang hendak dibuatnya di sini. –beautifulnara.com

73 responses to Nicole Scherzinger Buat Persembahan Untuk Pengantin Diraja Malaysia, Pergi KFC Dengan Polis Pengiring

  1. miamore says:

    mmmmuahhh!!!

    1

    1
  2. wekkkkkkk says:

    mesti pekerja KFC yg berdepan dgn Nicole ni terketar2 iman di dada, entah2 tersalah tekan nilai amoun bayaran KFC tu atau free terus..sbb mata x tntu hala, nk tgk keseksiaan Nicole waktu tu,
    tak apa cuci mata jap, bukan sng nk dpt tgokkan…

    hehehehehehe…

    22

    4
    • Anonymous says:

      Bukan senang? Aku rasa senang je nak jumpa pompuan seksi kat Malaysia. Ramai je pompuan kt mesia pakai seksi mcm tu. Ada yg pakai lebih seksi dr dia.

      28

      0
      • wekkkkkkk says:

        kt disko2 /pub2 adalh..tapi kalau kt luar2 rasanya x ada yg belah smpai pusat, kalau org luar byklah..mcm negro, siang2pun pakai..mak ai..besarnya genetik mereka ni.
        kalau kaum lain pakai selain melayu, seksi2 tu dh jemu tgok..putih tapi hambar…hitam tapi kaki x bunting padi…hambar jugk.

        1

        8
        • Anonymous says:

          Naifnya kau wekkkkkk. Pegi je KLCC tu, berlambak pompuan Melayu Islam pakai mcm si Nicole ni. xyah gi night club.

          22

          0
        • wekkkkkkk says:

          jadi x hairanlh kalau org2 pompuan arab dh berseksi2 kt sini, purdahpun dh simpan selama melancong kt Malysiakn..sbb sini dh bkn mcm Negara Islam, jdi yg pakai tudung skrgpun hanya trend saja…betul x..& x hairanlah yg berniqappun ada seks luar nikah, bini org main gn laki org, darapun x dara, apatah lagi jika seksi-seksian dn lawa ,mesti pelacur kelas atasan. Org yg melanggan placur pun pandai milih.
          Adakah melacur salah satu pekerjaan kt sini. Tidakkn…semuanya curi2.

          1

          8
        • greenfingers says:

          yg tu klu pki seksi pon xnmpk seksi. Nk termuntah ada

          4

          0
      • Anonymous says:

        Hahaha boringlah kau ni. Sexy mmg lah ramai, tp takdela femes cm Nicole ni ha..

        2

        0
    • Groot says:

      entah2 staff situ xkenal pon si nicole ni, masuk beautifulnara baru tau..ekeke..

      45

      0
    • ayu says:

      ntah2 cashier tu pun tak kenal nicole ni.. layanan seperti biasa jer…

      14

      0
    • Anonymous says:

      apa ko merapu ni wekkk, betul la org tu cakap, skrg ni ramai je minah melayu pakai mcm nicole ni SECARA TERBUKA, dah tak malu, dah takde curi2…kau je yg belum nampak realiti melayu islam di Malaysia ni…liberal tahap dewa, tunggu Allah nk jatuhkan bala je…nauzubillahiminzalik

      10

      0
      • wekkkkkkk says:

        merapu x merapu, hakikatnya benar mah..cuba u tgok kt Bkt Bintang, lewat2 mlm, org arab pompuan, byk tau, seksi..msti ada sbb..x kn nk tayang free je. Tapi pompuan Arab Saudi x mungkin, sbb Arab Saudi orgnya kaya-kaya, x kira lelaki atau pompuan.. arab lain je. Kalau u ada free, pi lah sana tgok2 je.

        ya tungggu Allah jatuhkan bala pada si pelaku pemakai, bukan aku ya Anonympus, aku tau, ayat tu bkn tujukan pada aku.
        so..no hal.

        2

        1
  3. wara says:

    seksa mata…seksi…

    2

    0
  4. Bukan Peminat Sape2 says:

    Boleh tahan taste pengantin diraja. kalau rakyat marhaen dh lama kena bahan ni.

    36

    0
    • putihkaseh says:

      Jangan komen lebih2, nanti org Johor marah, klau negeri lain dah lama kena hentam, tapi di sana jgn, nanti kena saman tau …..

      21

      0
      • wekkkkkkk says:

        rakyat negeri lain adalah bangsa melayu jugak kan, sbb hidung negeri lain x sama dgn hidung Johor.
        Hidung melayu jawa lain, hidung melayu banjar lain, hidung melayu asli lain.,bla..bla..bla..tapi semua ada mkn belacan hri2.

        5

        2
        • Anonymous says:

          melayu tu melayu lah….pehal jawa, banjar nak guna nama melayu kat depan ????? jawa, banjar tu bukan melayu…

          3

          3
        • kikikiki says:

          wekkkkk tu memang orang indon. Dekat kampung dia penuh indon. tempat lain mana ada penuh indon mcm tu

          4

          0
      • wekkkkkkk says:

        Anonymous
        says:
        August 16, 2017 at 2:38 pm

        ala Anonymous…kalau dlm surat beranak, tulis kt situ: Keturunan: Melayu.
        Tapi bila jumpa sesama org kpg terus ckp…orak ening, goblok ko, madang, bonggol, haruk, tambok, terkurihing…kulaan…semua tu keturunan Melayu kan..bangsa Melayu.

        Dan keturunan Melayu asli u tau x ckp nyer mcm mana..aku tau..mls nk taip.
        sila nyatakan..

        3

        0
        • Anonymous says:

          Dekat ic tuh melayu mix cina pun akan ditulis “melayu” jer. Pasal jawa, banjar tu semua orang tahu asal indon..cuma nenek moyang dorang dah buang negara asal dorang masa zaman british… jadi dapat lah ic jadi org Malaysia cop melayu. Padahal melayu ori mana ada ckp mcm indon.. melayu ori ada slang tersendiri

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          jdi nnti kalau ada anak dri pasangan diraja yg kawen ni pun tulis: Keturunan: Melayu…dh dari azali undang2 mcm tu kan…bagussss…x perlulh kita bertekak…ha kalau Anonymous ada masa pi lah Bota Kiri, Bota Kane, Manong, Parit dn Taiping byk Melayu tulen sana..
          ata…lantoknyerle..esok kita jumpa ye..bye
          bbaru ni kite balik sane..belum musim dorian lagi…

          1

          0
        • wekkkkkkk says:

          kalau musim dorian, meh le ke kpg kita…Kg. Gajah, Bota…Parit..mkn free..meh le..

          0

          0
        • bla bla bla says:

          org asli la

          0

          0
    • wekkkkkkk says:

      kikikiki
      says:
      August 16, 2017 at 5:31 pm

      kurang ajar kau…aku byk bahasalah boleh ckp, x kiralah apa bahasa dlm malayia, (Cukuplah M’sia).. sbb byk kawan, bukan mcm ko..katak bwh tempurung…

      0

      0
  5. azreen says:

    giteww pakaiannya buat persembahan diraja…?

    32

    0
    • Anonymous says:

      show dia after yang offical..normally ada party after tu. Manusia biasakan tak lari dari hiburan ko rasa pakai bju mcm tu xkan wat persembahan nasyid

      2

      2
  6. kecoh says:

    entah-entah KFC tu pon salah satu franchise Tun Aminah..

    12

    0
  7. Unknown says:

    patut gaya bahasa jadi lain. serenity tulis rupanya hehe

    4

    0
  8. Mak jemm says:

    Mesti bangsa johor amat berbangga atas jemputan persembahan nicole dgn pemakaian nak terkeluar tetek di persandingan di raja tu. Tahniah bangsa johor.

    42

    2
    • wekkkkkkk says:

      mungkin salah satu permintaan org Netherlands…mana tau…mungkin.
      Sudah tiada ke retis di Malysia ni utk menghiburkan, atau mmg tiada yg layak utk santapan pengantin dn org awam utk memandang.

      Kesianlah Negara Malaysia ni. Rakyat dh kebaratan sgt. Kalau dulu anti penjajah, kini Malaysia dijajah semula dlm berbagai bentuk.

      17

      0
      • MSJ says:

        Sebenarnya orang Malaysia ramai tak tahu yang pengasas negara kita ni sebenarnya sangat kuat pro-British. Sebab tu Malaya punya undang2, sistem kerajaan dan pendidikan mulanya banyak tiru UK punya. Tun Mahathir mungkin PM pertama yang lebih pro-Timur.

        Saya rasa kalau negara kita dijajah Perancis mungkin lebih banyak masalah lepas merdeka sebab2 pemimpin2 Melayu yg pro-Perancis mesti nak hapuskan terus sistem raja dan terus bergaduh dengan orang Melayu konservatif.

        10

        10
        • wekkkkkkk says:

          nasib baik tanah rezab melayu masih d kekalkan..kalau x, org melayu yg malas keja, dh gadai jual tanah kt kaum lain yg menwarkan rege tinggi.
          Contoh lah kalau tnh sawah padi sekrg :-
          1. 1 ekar RM58K..sesama melayu beli.
          2. 1 ekar RM150K..jika bkn rizab…enth2 lebih.

          8

          0
  9. Yomama says:

    bukan ke ada majlis khatam quran lah, baca doa mintak keberkatan ape bagai, pastu ada acara nyanyian pakai baju camni? maybe dia gi majlis lain kot..

    20

    0
  10. Anonymous says:

    org malaysia mmg cmni , klu tgok org atas bawah pastu kutok bertalu2 , jgnkan yg seksi yg bertutup pun dicerca sepuas hati .

    bangsa minda kelas ketiga . eh silap , bangsat yg sbnrnya .

    1

    10
  11. MSJ says:

    Majlis lain. Yang ini dibuat malam di Istana Bkt Serene.

    2

    4
  12. Anonymous says:

    puih bersederhana ..kalau dah nama raja…bukan salah pun mntak retis luar dtg..bkn semua suka siti pun..aku pun suka nicole…tapi tak reti ker nak prepare dress elok2 sikit kat dia…nicole ni pulak bkn memanjang seksi…dia selalu sempoi jugak…mariah carey dtg sini pun tutup tetek..gomez aku malas komen sbb dia bkn ada suara pun….wahai tuan puteri pakaila tudung, taula anda kalau bercerai pun no problem sbb anda anak raja…

    9

    0
  13. Anonymous says:

    apa yang nak dibanggakan. kot la dia hadir dengan berpakaian sopan bagi menghormati keluarga di raja..ni pakai lebih kurang aweks malaysia jg. aweks lg seksi dr dia..huhuhu

    4

    0
  14. minah says:

    apa yang nak dibanggakan. kot la dia hadir dengan berpakaian sopan bagi menghormati keluarga di raja..ni pakai lebih kurang aweks malaysia jg. aweks lg seksi dr dia..huhuhu

    1

    2
  15. NICOLE says:

    sakitnya mata tgk penyanyi undangan berpakaian terjojol macam tu di perkahwinan diraja. sangat x hormat majlis. bukan nak suruh pakai tudung pun.. pakai yg sopan sikit jadi lah. ini kan PERKAHWINAN.. bukan acara kelab malam.
    buat majlis khatam quran mohon keberkatan pakai tudung. bila malam boleh tgk bogel2 plak.. teruknya. loss my respect.

    15

    0
    • ZINGER says:

      Sependapat…
      apa punya pakaian mcm tue utk perkhawinan diraja…hahha…artis malaysia dah X laku dah kaaa…ooppss…
      Bangsa Johor lah sgt…ooppss..

      8

      0
    • Anonymous says:

      xpenting pun respect kau tu .. xluak x mati x hadap pun tunku aminah ngn respect ko yg cuma mmpu mencaci kt blog gosip ..

      1

      13
  16. kriput says:

    choiii dasar dengki.
    biar je la, bukan guna duit korang. kau hado???? kau mampu??? sekadar rakyat jelata. tin kosong

    0

    7
  17. ... says:

    aku gelak jaa bila baca komen2 rakyat marhean respect habis anak sultan nikah style sederhana. tengok la resepsi nanti ke apa?? tu diaa panggil retis hollywood dtg buat persembahan ntah berapa juta la bayaq!! daulat raja2 melayu sekalian. contoh ketua agama .

    15

    0
  18. minah logik says:

    ayoyo…ni baju pergi kfc je dek non oiiii…. takkan la nak buat persembahan depan raja2 nak pakai baju pergi kfc je…. adoyaiiiiiiiiii

    0

    1
    • Sumandak says:

      Ya ba… Banyak betul tukang complain.. korang Ada kena jemput ka tgk persembahan tu? Camana korang boleh confident cakap dia pakai baju cenggitu masa persembahan.. agak2 la..hahaha..nda kan la si Nicole Ni lapar mau mampos sampai x sempat tukar baju mau gi kepsi.. benda baju pun jadi hal..
      Suka ati drg la mau panggil Artis Mana pun buat persembahan.. mampu..minat.. lantak la.. nda kena minta pun duit kamu untuk bayar show..

      0

      4
  19. ank johor says:

    Banyak betul yg kaki ngn bangsa j ni. Haha salah ke team bola kitorg power??

    0

    12
  20. Anonymous says:

    pakat ramai2 perkahwinan di raja yg simple sopan sederhana jd contoh bla bla bla…. sekali tu hah budget tuk retis hollywood daaa.. ni nicole g kfc baru nmpk yg xnmpk… rakyat marheeeeen buat karokee sendiri jerrr makcik sebelah umah nyanyi.. tu sbb pengantin dpt budget baju kawin labuci bling bling…
    puji suci murni tak perlu melambung sgt.. belakang tabir istana lagi over mane kite nak tau…

    9

    0
  21. Anonymous says:

    baju kawin simple2 sudah… budget nk bayar retis hollywood lah

    2

    0
  22. anon says:

    x paham nape p KFC… kat majlis kawin tu die x makan ke?

    3

    0
    • wekkkkkkk says:

      ada nasi ambang kot….hehehehhehe
      `1 dulang tu utk dikongsi ramai2..tapi Nicole nyer 1 dulang utk dia je..tu sbb dia terkedu..
      hehehehehehe

      2

      0
  23. Nurulhuda says:

    Ketua agama Islam punya majlis.hahaha klu dah mmg kaki pub nak buat camana

    8

    1
  24. Anonymous says:

    Tukar topik jap. Sapa kata baju pengantin sederhana? Sederhana dr segi design ye. Harganya aku tak rasa sederhana. Kesimpulannya, tiada yg serba sederhana dlm majlis kahwin diraja. Sekian.

    9

    0
  25. Anonymous says:

    a ah majlis lain… majlis sebelah istana nih kita panggil majlis umah jiran..
    majis kawin diraja kan serba sederhana.. tak kan ade retis seksi.. marah org johor kang.. fitnah majlis kawin tercontoh..

    2

    2
  26. ccoqnum says:

    johor royal jemput artist datang separyh bogel mcm ni? haihhh…jahanammmm

    6

    0
  27. kakikucinghitam says:

    ape pun sempoiii nicole mkn ayam ngappp gitu je haa mcm upin ipin

    0

    2
  28. Anonymous says:

    Berhibur ketika ramai yg makin derita ….

    7

    1
    • wekkkkkkk says:

      …di kala di himpit segala kenaikan barang., bukan sahaja plastik di caj 20sen, malahan bekas makanan plastikpun di caj 20sen, aduhai, kesianilah kami wahai pemimpin yg tidur lena dan mewah di kala ini.
      Mampukah Malaysia kembali seperti asal, tiada gst, free plastik dn tiada Br1m pun x apa.
      Apakah benar GST itu memajukn negara, tidak di ketahui oleh kami yg bernama rakyat yg hari2 kena caj..

      11

      0
  29. LiberalDIjulang says:

    No dress code for royal wedding reception?pfttt!

    4

    0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      eemmmm minah jambu banyak hairan pasal komen semua nye bagos2 tkde pulak yg kutok2…alhamdulillahhhh….

      1

      2
  30. bunga wisteria says:

    mesti bayar juta2 kat nicole ni utk menyanyi…sedekah lagi bagus la duit tu

    0

    1
  31. nuyu says:

    mase akad nikah hari tu , netizen puji simple la,,gni la gtu la,ye..aku pon suke,tgk kau skali die pggil nicole mai wat persembahan..hahahahah.kalau korang faham la ape yg nk aku smpikan ni

    2

    0
  32. anon says:

    Kenapa amik mak hitam ni, dah takde artis lain ke. Bukan popular sngt pun dia ni. Justin Bieber lagi bagus wlpn lagi mahal.

    1

    0
  33. aaakulahhh says:

    alahai…yg pengantin lelaki ko suruh pi belajar agama bagai..
    skali time majlis, yg puteri nye tudung/skarf pn x pakai…tp sedara mara pengantin lelaki yg bukan muslimah pn reti pakai tudung nampak jambul tu…

    pastu di panggil artis camni punye hiburan utk majlis,
    pakaian nye lagi..
    wow…sungguh keberkatan ituuuu..

    1

    0

Leave a Comment

Optional