Written by AbangNara | October 10th, 2012

Menulis blog bukanlah satu perkara yang mudah. Salah satu perkara yang menyukarkan Abang Nara sepanjang berkecimpung dalam dunia blogging ini ialah “hosting”. Sejak BeautifulNara dilancarkan 4 tahun lalu, Abang Nara sudah berpindah “hosting” sebanyak 3 kali. Sedih kan?

nob

Abang Nara pernah dihalau keluar oleh sebuah syarikat kerana jumlah pelawat yang terlalu tinggi. Pening kepala Abang Nara dibuatnya. Mana nak carik hosting baru dalam masa yang singkat. Luckily tak lama selepas itu Abang Nara bertemu dengan Netonboard.

nob

Kalau anda perasan, BeautifulNara kini dapat menampung sehingga 8,000 user online pada satu masa. Ini semua terima kasih kepada custom cloud server daripada Netonboard. Untuk makluman, server-server sebelum ini hanya mampu menampung 1,000 users online. Nampak tak betapa hebatnya kuasa server Netonboard?

nob

Dan sememangnya server yang stabil adalah perkara paling penting untuk setiap blogger. Yang lagi best, Netonboard punya customer service memang mesra, pantas dan cekap. Kalau ada masalah, Abang Nara hanya perlu BBM dengan mereka dan akan terus dapat respons. Sila tengok video di bawah untuk mengetahui lebih banyak kelebihan cloud server Netonboard.

Paling best, harga untuk cloud server Netonboard ini sangat berpatutan. Malah anda boleh Do It Yourself(DIY) server yang anda rasa sesuai untuk blog anda. Kalau nak lagi hebat, boleh tambah RAM. Pilihan di tangan anda. Bolehlah sesuaikan dengan bajet.

nob

So tunggu apa lagi? Kalau anda seorang blogger, webmaster atau menjalankan perniagaan online, silalah cuba sendiri kehebatan cloud server Netonboard. Abang Nara berani jamin anda tidak akan menyesal. Maklumat lanjut sila layari www.netonboard.com.

12 responses to Netonboard Memang Awesome!!!

  1. love jack sparrow says:

    apa guna server terbaik, kalau beautifulnara sekarang ni menyakitkan mata, scroll down pun, menyibuk je video yg DIPAKSA TENGOK. Dh click x, masih MENYIBUK JUGA. tolong jgn menyakitkan mata pelawat.

    0

    0
    • ha gitu kah... says:

      hang punya blog pn lain dr yg lain…tertarik dn menarik…berwarna- warni sama mcm kisah2 artis2 dn yg berkenaan yaa..berwarna-warni gak kisahny…patutlh jgak pengunjung hang bertambah ramai noh..ada tarikan kuatlh katakn..tmpat komen pngunjung pn cantik noh..apa tkny kenalh cari sesuatu yg boleh menolongnykn klau pngunjung tu semakin ramai..apapn tahniahlh yaa..ah chek pn nk cobalh nnti2…he..he..he… apapn terima kasih atas maklumat hang tu yaa…maklumat yg penting gak tu…he…he…heeeee………

      0

      0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      kalau nak buang iklan semak yg kat tepi tu. u download adblock. free je. kak cham dh try mmg berkesan.. skrg x pening lg dgn iklan tu dah..

      0

      0
  2. hoi!! says:

    ni blog gosip artis kan? n ini pun bukan entry artis kan? so nextttttttttttttttt!!!!

    0

    0
  3. Ko Kesah says:

    server netonboard mmg laju..mcm bukak folder jer if xde iklan menyemak..

    0

    0
  4. guptucky says:

    The Republican Party in the Coordinated States choice persuade!

    0

    0
  5. Failed! says:

    stabil ker??…baru je lepas down and website unavailable!!..hahahaha…makan diri sendiri!!…adoiiii!!…review bkn kemain lg!!..

    0

    0