Written by Bella | March 3rd, 2016

Baru-baru ini, Uqasha Senrose mengesahkan beliau akan membawakan watak Izzah dalam teater Ombak Rindu yang bakal dipentaskan di Istana Budaya pada 22 April nanti.

Meskipun Uqasha merasa teruja diberikan peranan yang cukup besar didalam teater berkenaan, ada juga pihak yang mempertikaikan kemampuan Uqasha melakonkan watak Izzah. Iyalah, sebelum ini lakonan Maya dalam filem berkenaan memberikan impak yang cukup besar dan membuat penonton merasa terkesan.

Ada segelintir netizen juga mempersoalkan mengapa pihak Istana Budaya tidak bersuara  dan memilih pelakon yang lebih baik daripada Uqasha.

Berikut antara komen daripada netizen di Twitter :-

Kami tahu anda kecewa kerana Maya Karin tidak dapat beraksi didalam teater Ombak Rindu, tidak mengapalah yee. Beri peluang pula pada Uqasha Senrose, siapa tahu mungkin lakonan beliau pada kali ini akan “hidup” ?

67 responses to Netizen Pertikai Uqasha Bawa Watak Izzah Dalam Teater Ombak Rindu

  1. Anonymous says:

    fazura ada…tiz zakiyah ada…come on laaaa

    0

    0
    • kak nam says:

      bayaran murah….

      0

      0
      • Tundukkan Sahdo says:

        industri hiburan malaysia…wake up la. mcm mana mutu x hancur, kalau artis2 cap ayam begini yg diangkat naik. kamon!

        0

        0
        • YUK!!! says:

          tengok muka minah ni pon dah potong stim peah. teringat pada gambar dia bercium penuh syahdu dgn si nabil dulu ti wey. mulut nabil plak mcm chipanzee. eeee….say no!

          0

          0
        • opah says:

          kpd pihak2 yg terlibat, asah la bakat dia dulu. ini x, lakonan mcm taik baru setahun jagung dah dioffer dgn pelbagai watak2 berat. lepas tu melayu2 boikot, cakap melayu2 dengki x sokong industri. korang pon pakai main belasah hentam keromo aje pilih heroin. sudah2 lah menghancurkan menglowclasskan industri drama dan theater malaysia! please….

          0

          0
        • nyonya says:

          sbb nk hancurkan mutulah, mereka amek dier nh…hik3x

          0

          0
        • hellooo IB!! says:

          bagi ticket free pon aku taknak pergi tgk, confirm sakit hati tgk lakonan minah munafik ni.

          0

          0
        • Didi says:

          Mira Filzah la wey… kemon la..

          0

          0
      • senyum kambeng says:

        kan…drp ambik dia ni, baek ambik si jue aziz je atau wan maimunah. memang sah2 dah bleh berlakon. tak rugi rasa nk bayar tiket.

        0

        0
      • Kiah says:

        what the fish…dah xde pelakon lain ke???? :(

        0

        0
      • Really??? says:

        Apalah korang semua ni… ni species SENROSAK nak berlakon tepi pantai macam dia bercuti kat KOH LIPE…

        Aku rasa pengarah sengal teather ni akan suruh dia pakai SELUAR PENDEK DAN BAJU JARANG TUNJUK pusat…. lepas tu pengarah ni akan ambil adik-beradik SENROSAK untuk jadi pelakon tambahan untuk berpakaian seksi seksi atas pentas Ombak Rindu… ada kemunculan Iqram Dinzli untuk adengan peluk-peluk… ada adengan cium mulut pulak…Nabil akan berlakon sama.

        Mari lah… mari lah tengok version terbaru OMBAK RINDU version 18SX…starring UNKA-sha Senrosak… kalau korang bawak teropong dalam teater…bolehlah zoom in pusat dia yang bertindik tu….

        0

        0
        • Anonymous says:

          Gedik dgn pengarah kot…pengarah syok kt dia la tu. Byk pelakon lain kenapa si bitch ni?!

          0

          0
    • Anonymous says:

      OMG. Ni lagi sekor bugima yg perasan!!!

      0

      0
    • Shhh says:

      Tk sesuai jugak..kenapa tk ambik je nelydia berlakon.. lakonan uqasha dlm drama pun masih lemah…nelydia dh lama berlakon..takpun..kenapa tk bg elizad sharifudin atau aishah elias..ke anzalna ke..adoi istana budaya ni pun..org bayar nk g tgk..bwk lah artis bgus sikit..spa pengarah utk teater.ni..ko cuba tiru mcm erma fatima.. dia akan guna pelakon yg bagus..sbb tulah org akan g tgk kalo erma yg buat..spoil lah mcm ni..serius uqasha mmg tk sesuai..

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku setuju…nk tarik org pergi tengok theather..kena ambil pelakon berbakat dan ada nama. barulah org galak nk beli tiket. awal2 lagi marketing dah fail. dah la nama dia dah busuk. mcm takde otak ahli2 dlm theater. tengok tiara jacquelina tu. pelakon2 …vasss!

        0

        0
        • Shhh says:

          Yup aku setuju..mcm datin tiara dia tahu mcm na nak trik org dtg..sama gak mcm erma..walaupun guna pelakon yg hampir sama..ni namanya marketing… sbb skrg ni aku tgk org dh mula suka tgk teater..dh pernah tgk teater PGL..2 kali..mmg best..mcm tu juga kalo buat konsert nyanyian kt IB..nama besar mcm dato ct, awie, ella, ziana, hafiz, yuna..sememangnya artis kelas A..atau yg benar2 layak buat konsert kt istana budaya..confirm aku tak nak abiskan duit aku tgk lakonan uqasha..uqasha kena baiki dulu mutu lakonan dlam drama..bru kita yakin dia blh buat…msa tu pun aku tk kisah keluar duit..kalo mcm nilah gayanya pengarah ni ambik pelakon..IB dh tak da class langsung..kalo nak ambik uqasaha.. jdi pelakon tmbahan dulu..

          0

          0
    • Kak Ponti says:

      habisssss…terbatal hasrat haku. dgr nama minah ni pon dh potong stim.
      takziah team dan produksi ni.

      eeemuahhhhhaahaaakkkkakk

      0

      0
    • saya yang benar says:

      since kome sume x suka uqasya, how about amik AYDA JEBAT yang cumil dan meletop utk watak ni. mesti meletoppppp

      0

      0
      • r i t a says:

        ayda tk boleh lah…imej gedik dia tu segar disanubari penonton. watak penggoda atau bitch ..gesel dan sentel tetek boleh la kot. opssss. maaf…terlebih sudah.

        0

        0
        • Momo says:

          Ayda bole ambik watak lisa uols

          0

          0
        • Gagal Segagalnya says:

          Ayda ke…Uqasha ni ke…tak payah!!! Ambil la pelakon yg dah ada nama. Pelakon yg ada aura berlakon. Teringin gak nk keluar duit beli tiket! :(

          0

          0
    • Jane Doe says:

      tiz zaqyah… i second that motion!!

      0

      0
  2. jambanku maner says:

    tau xpe..xsesuai lgsg..plastik si ukasha poyo ni..puiii..pki tudung tp prangai haremmm

    0

    0
  3. Cili Pink says:

    habis lah…hancur la. tengok lakonan dia dlm Tundukkan Playboy boleh belah je lakonan.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    nelydia lagi bagus….lg hidup watak

    0

    0
  5. aku says:

    hahaha…baik la letak tunggul ke kayu atas pentas tu…lagi murah kot payment :P free je

    0

    0
  6. Anonymous says:

    dia ni level2 ayda jebat. bakat x seberapa, havoc je lebih.

    0

    0
  7. bukan nama sebenar says:

    ohemgeee!! udah xde pelakon lain kt malysia ni ke? Terbatal niat nak g tgk teater Ombak Rindu arghhhhhhh

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Fazura dlm Langit Cinta menjadi.. So i think Fazura is the best option for Ombak Rindu :) Bukan nak kata Uqasha xbagus cuma belum cukup ilmu di dada..hee Untuk jd pelakon yg bagus kene mula dr bawah. So in my opinion artis2 baru termasuk Uqasha harus mula dgn watak2 sampingan dulu. Lepas quality lakonan dah bagus bru boleh berganjak kpd watak utama.. :))

    0

    0
    • Shhh says:

      Fazura ok..sbb aku pernah dgr..watak izzah pernah ditawarkan kepada fazura..sbb da few syarta yg pengarah tk dpat ikut..so fazura tolak..pengarah yg sama tawarkan dia dlm filem Langit Cinta..better Fazura dri Uqasha..tkpun Siti Saleha, Nelydia Senrose atau Elizad Sharifuddin..3 ni pun ok kan..

      0

      0
  9. Anonymous says:

    lepas drama tundukkan playboy hancur dibuatnya…theater pulok?
    cegah sebelum terlambat.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    whattt???tk nmpak lg scene dia mnanges time blakon..nk bw watak izzah?..emm habes la..cuba la bg watak ni kat nora Danish..kompom pegi

    0

    0
  11. Me says:

    Bagus lagi tengok filem boboiboy dari tengok dia berlakon..kalau tiket sold out pun gimik je tu.tak pun fans fanatik dia yang beli..jangan jadi macam teater hanez suraya dah la.hancur sebab heroin kontroversi..rasanya banyak artis lain yang boleh bawa watak izzah..mcm fazura (maybe bz), tiz zaqyah, siti saleha, fatiya, izara, siti elizad..si uqasha ni boleh ke berlakon teater,watak berat plak tu.tengok je la super spontan yang live tu..control cantik je dengan makeup & bulu mata palsu dia tu

    0

    0
  12. Who cares says:

    Zara zya ade..fazura ade..anzalna ade..mira filzah ade..nelydia ade..nad zainal ade…tp kenapa mesti uqasha???why????

    0

    0
    • Anonymous says:

      fathia latif pun okay…sedap juga nk tengok. dia ni…dah la sundal besar.

      0

      0
      • Who cares says:

        Nak ikutkan ramai je lg yg bagus2 plus cantik..si uqasha ni kat super spontan pun org dah kecam.alangkan drama yg boleh take bnyk kali pun dia berlakon kaku..ape ntah lg live..

        0

        0
  13. Anonymous says:

    teater ombak rindu perlukan pelakon tidak berhijab…. ini murai keluarkan haritu … ? xtau la nape x minat dgn minah ni …. cr org lain bolehhh..

    0

    0
  14. peminat teater tegarr says:

    Teater Ombak Rindu Perlukan Pelakon Tidak Berhijab???? haritu nk cr yg tak bertudung…. minah ni pakai tudung ke idokkk? alahai.. cite ni best kot.. sbb pelakon nanti org xmo dtg..

    0

    0
  15. nuhh says:

    TBH… Uqasha belakon a bit kaku. Klau diikotkan,, novel tundukkan playboy itu bagos ! Tpi cara Uqasha bawak that watak macam tak sampai.. Nak tgk cerita die pon mcm ^@&#^#& sikit coz watak die tak sampai.. Byk yang die kene improve! Uqasha & Nelydia.. Aku prefer Nelydia ! Hopefully theater nie menjadi la watak Izzah tu.. Practice makes perfect !

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Mmg betoi….lakonan minah ni hancuss dlm drama tundukkan playboy itu…kaku, mcm kayu, mcm baca skrip jer….tolong laahh….cari pelakon lain…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    laaaa…minah ni ke y nk berlakon kat teater ombak rindu..mak aii..agk dh x de pelakon lain ke..minah ni berlakon kaku le…aku x leh hadam le dia berlakon cite tundukan playboy tu..dh le nmpk tua dri hero..berlakon kaku..nk wat watak baik pn mcm x sesuai..nape le dia org x ambik zara zya berlakon jadi heroin cite tundukan plaboy tu..

    0

    0
  18. rima says:

    Mmg minah ni tak pandai berlakon…tgk jer dlm drama tundukkan playboy itu….hancuss…kaku dan mcm baca skrip jer….tolong laa….cari pelakon lain…

    0

    0
  19. macammacam says:

    confirm…memang CONFIRM lingkup laa teater ni nanti,,,,x de org p tengok nnti..cayo laaa ehh….ape bende laaa ramai lagi kot artis berbakat..mcm ellizad sharifuddin,,saleha,,zara sya ke…tp siyes laa elizad belakon mmg boleh feel laa….i loikeeee,,,, =)

    0

    0
  20. Anonymous says:

    nadia brian is better…

    0

    0
  21. Lyn says:

    FASHA SANDHA paling deserve..! tgk aja dia berlakon dalam cerita “hidupku, solatku, matiku”.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    senang citer tak payahlah tengok…selesai masalah

    0

    0
  23. Anonymous says:

    please la uqasha..tak sesuaiiiii

    0

    0
  24. feefdf says:

    Haritu masa tengok BPBM excited gak nak tengok Ombak Rindu. Tahu tahu heroin si dia ni. CANCEL !!!!!!

    0

    0
  25. seri melur says:

    pelik la pgrh pilih pelakon kayu dan plastik ni.. takk ssssuai lgsg.. pliiizz ler… crita tunddukan playboy itu pun jd tak minat nk tgk bila ada minah plastik ni..

    0

    0
  26. keli says:

    tak jadi aku nak tengok. hahaaha. fasha sandha , zara zya kan ada. tak menarik langsung.

    0

    0
  27. pengkritik tetap says:

    uqasha – muka fake dan bertudung (ada scene 18sx,plz lahh!)
    siti saleha – muka mat saleh (kenot)
    elizad/fazura – muka ego (x sesuai)
    zara zya – muka pompuan tabah (x kena dgn watak)
    fasha – ok jugak tp dah jadi mak2 ni toksah lah berlakon pgg2 lelaki
    nelydia – paling sesuai (muka budak kampung, muka takut2, muka redha laki kawen lain, muka isteri mithali, pakai baju kurung nampak sweet je)
    dia berlakon pun selamba je peluk2 lelaki, so sesuai lah kot
    *elizad boleh bawak watak lisa surihani, mmg kena sangat!

    0

    0
  28. tekejut says:

    ombak rindu perlukan pelakon yg bagus.. bukan mcm uqasha ni.. please la.. kata nak master piece.. ni kalo ambik sah2 jadi master hancussss..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Frust betol la …tolong la. Tak minat dia ni.

    0

    0
  30. suraya says:

    aku dah tak penah nampak warna mata asal dia. mana dia beli contact lens eh??

    0

    0
  31. Usha says:

    Dia ni dh la buat plastik surgery tiru muka Nelydia, dulu dia burukcm muka mak dia, lps tu bedah sana sibi, besarkn mata, mancungkn hidung, naikkan pipi, suntik kolagen lps jd cantik mcm Nelydia. Dia ni betina fake taw, cara percakapan pn tiru nelydia kalau ko kenal dia real dia ni mggedik je, nk blakon pn tiru Nelydia tp mjd kayu, sbb xde personaliti tersendiri itu lah kayu, minah call girl, bitch terlebih

    0

    0
  32. Anonymous says:

    drama tundukkan playboy boy tu pun i tak hingin nak tenggokk…

    0

    0
  33. hitam says:

    watak izzah tu berat. bukan takat muka cantik tp mampu buat penonton rasa kasihan, rendah diri, terlalu byk simpan duka dlm hati and lurus. maya karin did a very good job.
    tapi uqashah tak sesuai lah. belum lg kot. drama kat tv3 tu watak senang2 pon tak menjadi. dlm drama tu mcm budak2 teenager bercinta ngn makcik2. muka dia martured. jgn ckp drama, super spontan pon dia spoil, takat nak jadi bahan jadi pompuan cantik dikalangan pelawak2 lelaki je.

    0

    0