Written by AbangNara | May 8th, 2017

Rata-rata yang mengikuti perkembangan dunia hiburan pastinya mengetahui bahawa Fazura kini turut bergelar seorang penyanyi. Lagu nyanyiannya bersama Estranged yang bertajuk “Hancur Aku” tidak kurang popular. Kehebatan nyanyian Fazura diiktiraf apabila pada hujung tahun lalu dia telah dijemput untuk membuat persembahan di konsert Grand Prix Malaysia Formula Satu (F1). Terbaru, Fazura telah pun membuat persembahan di Anugerah Festival Filem Antarabangsa ASEAN (AIFFA) di Kuching hujung minggu lalu.
Fazura

Berikut adalah sedikit persembahan oleh Fazura yang sempat dirakamkan oleh penonton anugerah itu.

Berdasarkan reaksi dari mereka yang menonton persembahan Fazura di AIFFA, ternyata ramai yang tidak berpuas hati dan kecewa dengan mutu nyanyiannya. Sampai tahap ada yang kata boleh jadi murung. Antara komen-komen menarik di Twitter:-

fazurafazurafazura

Mungkin Fazura nervours dan masih tidak biasa menyanyi secara “live” sehingga menyebabkan mutu nyanyiannya agak jatuh. Ini perkara biasa yang sering terjadi apabila seseorang itu baru sahaja bergelar penyanyi. Diharap pada masa akan datang, Fazura akan dapat menunjukkan mutu nyanyian yang lebih bagus. Teruskan berusaha.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

51 responses to Netizen Kritik Persembahan Fazura Di AIFFA

  1. kak orgy says:

    stick to acting please..ask your manager to tell the truth. you cant sing gurl.

    40

    0
    • Mat Sahdo says:

      paham2 je lah. nk panggil dayang, tok tie, misha, ning..budget kena mantap.
      satu lagu 10-30k kot. panggil fazura ni..murah sikit.

      18

      0
      • kak mah says:

        i agree, acara2 besar….ramai org tengok tv, panggil lah yg ada mutu sikit. buat malu msia je..melahirkan penyanyi bertaraf.. funfair.

        35

        0
        • lolito says:

          ni sume strategi.. pihak AIFFA nk femes cepat.. kalo fazura x nyanyi, ada ke BN n Rotikaya ni nk publish cite AIFFA? ada ke warga FB nk share ttg AIFFA? aku x tahu menahu langsung AIFFA ni smpi la ada org share cite ttg Fazura kat FB.

          Title gosip “Netizen kutuk Fazura menyanyi x sedap di majlis berprestige AIFFA”… It’s a good bisnes u know.. I can pay Fazura with a cheap price. Then thousands of netizen will share story on FB bcoz she cannot sing. At the end, AIFFA yg femes.

          20

          0
        • Anonymous says:

          “Kehebatan nyanyian Fazura diiktiraf apabila pada hujung tahun lalu dia telah dijemput untuk membuat persembahan di konsert Grand Prix Malaysia Formula Satu (F1)”.

          Keciritan apani???

          32

          0
        • Anonymous says:

          adoi…yg ckp sedap tu patut korek telinga..

          3

          3
        • Anonymous says:

          bandingkan vokal mereka dgn faz..
          jemput ya semua.

          6

          0
        • Lol says:

          Bukan setakat nyanyi Live je kelaut, tgk video klip lagu ni pun suara tak berapa nak keluar. Tu pun confirm dah habis adjust dlm studio! Sedehhhhhh!

          11

          0
        • Maria Ozawa says:

          terkucil la fazzzzz!!! by the way..hello kl.

          2

          0
        • Chohkri Yulis. says:

          Itu dpanggil Pekak Ton.
          Suara org yg tak bleh nyanyi scara bmelodi & harmoni.

          Nak thu antra org pekak ton?
          Pg dgr lgu Waris dgn Nora Danish. Waris confirm pekak ton.
          Dlm lgu tu Waris byk mnyanyi tp suara dia jelas gile gune autotune. Suara Nora Danish rasenye xde gune xpun level autotune sikit sgt.

          Kt amerika autotune ni kebiasaan je. Rapper byk gune suara dyeorg sdap ble rap. Autotune sbnarnyer vune utk kasi enviroment lagu lg sedap. Tp skg gune utk baiki suara org. Hahahhaa

          1

          0
      • lalaland says:

        I would have thought the same thing but in reality, Fazura’s management requested higher that Tok Ti’s std and other famous artists in Malaysia. This was for a company’s annual dinner and she asked for 70k. Regretfully, they had to pay coz higher management’s personal request. From what I know, employees were all very disappointed by her performance that night. Just hope she contributes to tax.

        0

        0
    • bbycumil says:

      aku x fhm ape ko cuba nk buktikan..nk tunjuk versatile ke? aku rase org suh fazura nyanyi kt award ni sbb kekonon si fazura ni international..katenye femes kat Philippines..wat malu malaysia je wey..nnt org luar ckp “cenggini je kualiti retis international dr malaysia?” siyes wey, stop nyanyi pls..fokus berlakon je..bab lakonan ko sgt bgs..ape kate ko jual bakat lakonan ko tu kt luar negara?bkn bakat nyanyian yg ermmm

      14

      0
  2. minah jambu suka sahara yaakop says:

    hehe…

    1

    4
    • Anonymous says:

      fazura tolong masuk kelas vokal ok…..i tak dengar u nyanyi, tapi byk sgt komen2 yg errmmmmmmmm

      14

      0
      • Anonymous says:

        dik…kalau dah xde bakat…ko amik bomoh pun suara ko tetap ke laut selat sunda..

        26

        0
        • Chohkri Yulis. says:

          Itu dpanggil Pekak Ton.
          Suara org yg tak bleh nyanyi scara bmelodi & harmoni.

          Nak thu antra org pekak ton?
          Pg dgr lgu Waris dgn Nora Danish. Waris confirm pekak ton.
          Dlm lgu tu Waris byk mnyanyi tp suara dia jelas gile gune autotune. Suara Nora Danish rasenye xde gune xpun level autotune sikit sgt.

          Kt amerika autotune ni kebiasaan je. Rapper byk gune suara dyeorg sdap ble rap. Autotune sbnarnyer vune utk kasi enviroment lagu lg sedap. Tp skg gune utk baiki suara org. Hahahhaa

          0

          0
  3. Meen says:

    dia kalau nyanyi mesti kena hentam terok. kosert f1 aritu.
    itu tandanya kau dalam bidang nyanyian bukan forte kau faz. please stop embarassing yourself.

    27

    0
  4. Anonymous says:

    suara macam ni tengah in ke? ke penyanyi mcm ni tengah in?

    5

    0
  5. Acik says:

    harap rupa je cantik …….
    lain kali kalau tak pandai nyanyi jangan lah menyanyi….cuba buat satu kerja tu tapi tumpukan sepenuh perhatian ……alang kepalang ko jadi pengarah drama lah lagi senang Fazura !!!!

    13

    0
  6. stranger says:

    sory tue say…rata2 yang komen nie pro #lofattah ke?…sebab tau yang dia dan fattah akan rakam lagu duet ost HSC KAN….tak baik betul…saja je nak jatuhkan fazura… kalau penyanyi lama nyanyi tak sedap pun korang telan juga kan…menyampah betul…

    5

    26
    • Anonymous says:

      kau ni salah topik la…x pyh nk babitkan fattah. dah nyanyi x sedap..x sedap lah.

      15

      0
    • Anonymous says:

      stranger ni kuli batak patah zakat n fantanzura yeee???x baik main tuduh2..aku bkn peminat lofataik tu…tp mmg fazura ni x blh nyanyi…bl org hentam ckp org pro lofatah laaa…otak tu kasi kembang skit kak…telinga ko pekak ke ape…aku dgr faz nyanyi cam dlm jamban….dia dgn fatah tu sesuai laa berduet….katak sama katak…2-2 kuat perasan…sesuai sgt…katak jantan seharusnya kawen dgn katak betina jgk supaya dpt melahirkan generasi katak kat malaysia ni…x gitu kak??

      13

      4
    • kak blueberi pakai burberry says:

      mat saleh yg boo fazura mase konsert F1 aritu knl fattah amin ke?terimalah kenyataan yg fazura xde bakat dlm nyanyian..xyah nk backup lebih2..terima je kenyataan dgn hati yg terbuka..giteww

      12

      0
  7. Anonymous says:

    ni lagi satu perasan. species fattah amin.

    9

    1
  8. Anonymous says:

    abg nara dgn management dia ni geng lofatah ke..kes ig fazura,kes fazura kena kutuk dgn lofatah..kes fazura puji pelakon lain x masuk post…yg buruk2 di post ye…

    18

    3
  9. oppa says:

    sorry,admin kene betulkan penggunaan bahasa..”kehebatan nyanyian fazura diiktiraf” tu mcm ayat perli ..dan “mutu nyanyian jatuh??”..admin..bile masa nyanyian fazura dipuji hebat sebelum ni yg buatkan u ckp “mutu nyanyian jatuh”..dia kalau nyanyi mmg asik kene kutuk je admin xdenye dipuji,,fazura klu menyanyi tu minat u..keep on going.. despite all the criticism,die da berduet dng org Indonesia n phil kot.. no matter what but it an accomplishment ..still proud of u..

    3

    10
  10. krik krik krik says:

    Apa motif dia dipanggil nyanyi malam tu? Sengkek sangat ke kerajaan negeri Sarawak nak bayar penyanyi asal Sarawak yg berkualiti seperti Dayang Norfaizah? Aku tengok AIIFA live hari tu. Bila diaorang panggil Fazura nyanyi terus aku tukar channel lain sebab aku tahu persembahan dia memang acah acah diva tapi suara ke laut ke gunung.

    8

    2
    • Anonymous says:

      motif kau tuduh Kerajaan Negeri Sarawak sengkek? FYI dayang ada buat persembahan masa opening AIFFA ..n bukan AIIFA ..ras pan berlagkoro..perem ting tong..mun x tauk diam ko sia seyh!,,

      1

      3
  11. fatimah busung says:

    kuat betul jampi si fazura ni ya. orang tak putus2 panggil die menyanyi.

    11

    1
  12. Anonymous says:

    apa masalah nye …x sedap tukar channel…..yg mengutuk tu ada bayar apa2 kat fazura ke sampai meroyan separuh nyawa…

    3

    7
  13. anon says:

    Honestly, l think she can sing. Ok je, jauh lagi sedap drp mawi yg semmgnya tak blh menyanyi…

    1

    11
  14. Anonymous says:

    suara fazura ke?

    2

    0
  15. Anonymous says:

    Siapa jadi duet dia mmg malang…..tak dapat tunjukkan kehebatan vokal..terpaksa nyanyi lagu yg sesuai ngn vokal pazura yg tak da kualiti langsung,imej pun terjejas

    14

    0
  16. Anonymous says:

    dpd kondem kekurangan orang lain baik muhasabah diri tu….Islam ke korang ni bila hina orang lain???

    0

    12
  17. Anonymous says:

    ak xdgr n xphm sore fazura tu……. kegilaan apekah ini??

    7

    0
  18. faz tiga suku says:

    Adele,whitney houston,mariah,beyonce etc etc etc etc semua bole jadi penyanyi,
    Kenapa i tak bole…. aku pun nak jugaaaaaaaaak…nasib baik tak giler cuma otak aku senget sikit

    7

    0
  19. Anonymous says:

    wtf !!!!!! are u kidding…..plss stop alreadyyy

    3

    0
  20. BornToBeHopeless says:

    hopeless singer

    2

    0
  21. Anonymous says:

    orng malaysia ramai kecam faz. Jason dy 2 suka suara low note faz.. lepas ni mesti faz ada duet baru dr luar negara lg & tukang kecam mesti lebih gigih kecam last2 makin top fazura ni.. bgs2

    0

    3
  22. Feldegast says:

    Sedapnya suara Fazura, nada tinggi boleh tarik sampai key huruf L, artis lain takat G je apa kelas. Tambah pulak suara lemak merdu, kenyang dan tenang jiwa dengar dia menyanyi. Kalau sakit perut terus ok tak perlu ke tandas.

    Dengar kata lepas ni Fazura duet dengan Usher. Fazura pun nak go international jugak.

    1

    3
  23. Anonymous says:

    Bnyk sejarah itam…patah jgn kawin ngn dia….cari pompan yg baik2….dia blom tunjuk taring dia kat u lagi…pikir berkali2 kalau nak dia
    Patah u very innocent guy tau

    8

    0
  24. Anonymous says:

    Kekadang kita dok cakap buruk orang, tapi sekurangnya dia ade peningkatan la dipanggil ke sana sini. Rezeki dia bukan kita tentukan,betul? Apa pulak pencapaian korang setakat ni?

    0

    0
  25. Anonymous says:

    baik la die jd penyampai anugerah je….mesti org akan puji cantiknye fazura…ni kan da kene bambu…..

    4

    0
  26. Anonymous says:

    baik la die jd penyampai anugerah je….mesti org puji cantiknye fazura…ni kan da kene bambu…..

    1

    0
  27. Embarrassed says:

    Tgk haritu pun sebab nak tggu Donnie Yen kluar. Fazura, you just cant sing at all full stop. Sumbang habis. When i watched, i really feel malu for Msia. Dahla filem kita semua teruk, ambik penyanyi pun hancurrrr. Really memalukan malaysia.

    5

    0
  28. Mingka kelly says:

    Acara tu pun mcm kenduri kawin kat dewan serbaguna punye std. Tak heran la klu yg dpggil nyanyi pun set set tu juga

    2

    0
  29. she says:

    Fazura u are very talented actress. Mmg best u berlakun. Just cocentrate berlakun je. Terima hakikat that u can’ t sing

    3

    0
  30. mamizura says:

    fazura…hang tok sah nyanyi anymore kang banjir 1 malaysia. pi berlakun kot kot jadi faztta…pulak…famous satu malayis.a….. pi jadi cinderella….toksah jadi penyanyi…..

    2

    0
  31. naz77 says:

    xsalah mencuba tapi kita selaluya tahu dimana kekuatan dan keupayaan kita.. untuk ini saya nk cakap fazura bole menyayi tapi bukan sebagai penyayi sebagai penghibur saja. baik akak masuk jadi pengacara nona akk rasa lagi bagus…

    0

    0
  32. akak says:

    ramainya yang kena cari Fazura kat Padang Mahsyar.. maaflah yer..

    0

    0
  33. citelah pasal legend bkn katakpuru says:

    ala nara ni pun ciplak cerita dia pun bkn tgk aiffa ni…yg dia tau dok update pasal retis negeri dia je….btw aku suka pembuka dan penutup aiffa ni..suara ella best jer cam dulu2 nyanyi standing in the eyes ..penutup Datuk L Krishnan cerita pasal legenda P Ramlee

    Sewaktu penerimaan Anugerah Pencapain Sepanjang Hayat Aiffa 2017.beliau berkata beliau mencari gulungan filem ‘Bakti’ yang ghaib menerusi tajaan RM100 ribu Tun Taib..filem tu filem pertama arahan bersama dgn P Ramlee….hmm sayang betul..

    1

    0

Leave a Comment

Optional