Written by serenity | April 22nd, 2016

Sudah lama tidak melihat Zizie Izette berlakon tapi dia masih seorang selebriti, bukan? Ramai mengetahui Zizie telah bertudung namun dia baru-baru ini memuat naik satu gambar dirinya dan rakan-rakan sedang melancong di Osaka, Jepun dengan tidak bertudung ke akaun Instagramnya.

Sebaliknya dalam gambar itu Zizie mengenakan topi dan menampakkan sebahagian rambutnya.
 photo 12907165_595708307250676_911807886_n.jpg

Ada yang mengkritik tindakan Zizie ini. Bagi mereka, melihat orang berhijrah memberi satu bentuk kekuatan pada masyarakat.
 photo Screen Shot 2016-04-22 at 12.36.17 PM.png

Tetapi ramai juga yang mempertahankan Zizie dan menganggap pengikut di Instagram tidak perlu menghakimi beliau. Sekiranya tidak suka, unfollow saja, kata mereka. Setakat ini Zizie tidak memberi reaksi kepada kritikan yang ditulis di Instagramnya.

Tapi komen pengkritik itu ada benarnya. Mengapa bertudung dari awal jika ingin membuka tudung akhirnya. Kalau diketahui memang tidak bertudung, orang ramai tidak akan kisah, bukan? Apa pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

124 responses to Netizen Kecam Zizie Izette Buka Tudung Di Osaka, Jepun

  1. Anonymous says:

    sekor lagi..kantoi.

    0

    0
    • Kiah says:

      Geng2 Uquasha jugok kaedahnyer. Allah hanya wujud di Malaysia ke, Zie???
      Jilake betul…

      0

      0
      • Anonymous says:

        buat style che ta. bila org kecam cakap.. “saya tahu apa saya buat”.
        k bai. hehehehe

        0

        0
        • Lol says:

          Bila niat asal bertudung adalah untuk menjual tudung, maka inilah hasilnya!

          0

          0
        • kutu says:

          saka che ta dah masuk dlm body zizie pulak dah. kesian… :(

          0

          0
        • Man Gombak says:

          Mmg pelik bila tuan badan sendiri yg upload gambar ‘mengundang kecaman’ mcm ni kat ig! Sebijik mcm che ta jugak. Motif???

          0

          0
        • minah jambu x suka hipokrit says:

          tk perlu nk jadi org arab sgt. terikut-rikut last2 yg hado. tu la pesalnyah. mereka pon x betul. dtg sini dh ler berlagak nk mampos..masuk disco minom arak pulok. bini pakai hijab mcm zorro si laki pakai shorts nampak bulu kaki kerenteng. eeee…please lah. minah jambu benci jantan arab. dah lah ketiak bau nasi rempah.

          0

          0
        • bibsy says:

          kalau nak ikut style che ta, nanti si zizie ni patut jawab “saya pakai inner ikut warna rambut n kepala”

          0

          0
        • R i t a says:

          korang pakai topi lah..legging lah..aku spender pun x bertukar. :(

          0

          0
        • ellizette hodoh says:

          Tokey tudung ell’izzette pun tak pakai tudung… sure tak best tudung yang dia sendiri jual… hadoi la makcik ni. Tak bijok laa…. jahanamkan nama baik bisness sendiri.

          0

          0
      • peah loren says:

        Mak Cik Zizie…. awat hang jadi lagu tu ? di Jepun tu dorang friendly muslim. Siap ada tempat lagi untuk muslim sembahyang. Tempat sembahyang tu pulak lebih moden, bersih & byk function daripada masjid kat Malaysia ni . Mak Cik Zizie x malu ke kalau org Jepun tu tahu Mak Cik muslim tapi x tutup aurat ? Kalau yer pun tak malu…. jaga lah nama baik agama kita. Agama Islam memang selalu di pandang serong kat luar negara sebab umat dia sendiri . Ada jugak yg x tak tahu apa itu islam… kalau dah macam ni gaya nya, macam mana orang nak kenal islam ?

        0

        0
    • Misha Ayub says:

      kenapa harus membuat gempar? dah namanya pon retis chuols!!!
      hidayah theyols 2-3 tahun je maksima. lepas tu geletik dan gedik lah semula.

      0

      0
      • Minta Nasihat says:

        saya teringin nak berhijab, nampak anggun juga. tapi pada masa yg sama saya suka free-hair dan selesa dgn t-shirt dan jeans. bulan puasa je saya cuba berhijab. please advice…korang mcm tu ke masa mula2 nk berhijab? kasi lah tips…kalau satu hari saya tutup, saya tak nak lah buka2 macam ni.
        thanks.

        0

        0
        • akupontaksempurna says:

          sy mula bertudung umur 11 tahun.. tu pon sbb ayah marah.. die xnak bwk jalan2 kalo x pkai tudung.. siap kna tengking dpn rumah berdegil kunun nye nk follow die juga.. sejak dr itu sy bertudung bile keluar rumah.. tudung mse tu pon bentuk petak tu je.. buat bntuk 3 segi ikat kt bwh.. bkn berfesyen pon.. mse tu juga kite dh belaja kt sekolah bahawa menutup aurat tu wajib.. so dari waktu tu sy dh tau kewajipan sy sbg seorang muslim..

          nk bertudung, hati kena ikhlas.. niat utk menutup aurat.. awk niat nk bertudung tu utk ape.. kalo utk fesyen mmg end up nye awk akan bukak tudung la.. kalo kite jujur nk tutup aurat kerana tuntutan agama, kewajipan awk sbg muslimah.. awk takkan berani nk bukak tudung di luar rumah sebab awk akan rse takut dgn dosa yg awk akan lakukan..

          saya dlu lps baligh, rase malu bile org tgk diri kite bile x bertudung.. nmpk perubahan2 pd diri kite, fizikal kite.. org lain sy tak tau.. setiap org pengalaman berbeza2.. wallahualam..

          sy doakan awk akan diberikan petunjuk dan hidayah untuk berhijab sepenuhnya tanpa desakan fesyen dsb..

          0

          0
        • Love says:

          Hi..
          I rasa seronok baca comment you.
          I pun tak berhijab dulu and selalu gak kena b**** stare kalau masuk solat kat surau2. Heheh..
          But, you know…the reason you want to do it is for Allah. Not to please anyone or by force from anyone. You do it because of Him, to please Him, to get His love and His blessings. InsyaAllah, you’ll find yourself much much happier as well as more ikhlas bila berhijab.
          I wish you all the best in life and may Allah swt keeps giving the best for you.

          0

          0
        • Saya sayang Allah says:

          Ikhlaskan diri untuk berubah ke arah kebaikan.. be strong !!! Kuatkan diri.. tutuplah aurat sebelum aurat ditutupkan.. ramai yg dah mati nak hidup semula sebab nak beribadah kepada Allah.. kita boleh bayangkan .. org yg bertudung labuh ni.. InsyaAllah terpelihara dari kes2 ragut.. jenayah seksual.. n banyak lagi..korang boleh lindungi hand bag korang dlm tudung labuh.. jist imagine.. kalau korang ambil 2 gula2 yg satu ada tak dibuka pastu satu lagi masih berplastik.. tertutup.. then korang baling kat atas tanah.. mesti korang ambil yg tertutup dgn plastik tu sebab masih bersih kan..samalah ..tudung ni melindungi aurat yang tak sepatutnya dipertontonkan.. longgarkan pakaian ..labuhkan tudung.. memang nak berubah ada yg ganggu..syaitan..manusia yg bersifat seperti syaitan.. just be strong..InsyaAllah ..Allah bantu.. beribadahlah di dunia ini..sebab hidup ini hanya sekali.. berimanlah dengan sebenar benar iman kepada Allah… sama2 berubah..

          :-)

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ni nasihat sy Ikhlas untuk anda. Pndngan org memang kte hrus ambil kira tapi x smua btul, kte sbagai manusia dberi akal fikiran untuk amik yang baik Dan buang yang buruk. law kte ad niat berubah kearah lebih baik Ikhlas kerana Allah s.w.t ,insyaallah lmbt laun Allah s w.t bagi jgk ksmpatan kpada anda.DOA yang pntg..

          0

          0
        • hati tulus says:

          situasi sama sebelum dpt anak, pakai tudung on off tp kesedaran datang klu dgn kehendakNya, sekarang tudung elok tutup dada, pakai baju lengan panjang & labuh lepas punggung, hehehe tp still la pakai jeans…niat…niat yg baik Tuhan pasti dgr…coz mmg nk berhijrah

          0

          0
        • che taik says:

          pakai legging pun ok…janji kita tahu apa kita buat.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Awal2 pakai tudung memang rasa x cantik, rasa selebet selekeh semua ada (syaitan hasut). Memang dugaan bila tgk subang bergantung dulu boleh show off. Tapi after few months, akan terbiasa sendiri. Akan rasa safe. Lama2 jadi malu bila pakai tudung singkat. Lama2 terfikir, eh dah pakai tudung kenapa aku pakai ketat lagi eh. Benda slow2. Lagi satu, kita bergaul dgn org yang akan support kita ke arah kebaikkan. Tu je. In Sha Allah one day.

          0

          0
        • jiee says:

          hi..saya pun macam tu juga dulu..niat nak pakai tudung start ada masa umur 22tahun tanpa paksaan/nasihat siapa2..tiba2 saya sentiasa rasa tidak lengkap.mcm ada yg kurang setiap kali keluar rumah.tidak selesa.agak lambat saya sedar tapi syukur alhamdulillah saya masi dberi kesempatan untuk berubah..

          saya start buat keputusan bhijab lepas “tanya pendapat” kwn2 sebab sya sebenarnya nak sokongan dari mereka bkn pendapat.saya takut akan perubahan,takut org tengok kita lain mcm.yalah dulu pakaian mcm mana tiba2 berhijab.tapi syukur alhamdulillah sya ada kwn yg baik yg sedarkan kesilapan saya yg risau pandangan orang instead of takut dengan Allah SWT.dia pesan melalui sms “kalau sudah ada niat tu better cepat2 teruskan,jangan tangguh”

          so petang tu sya direct minta teman adik beli anak tudung and tudung bawal banyak2.adik terkejut tapi dia diam n sokong sya.keesokkan nya sya terus berhijab dan alhamdulillah masih berhijab sehingga sekarang (25tahun).hrp dapat beri awak sedikit inspirasi:) saya pun masih byk kekurangan..

          0

          0
        • Dhia says:

          Salam dik. Bagus dah tu awak dah ade niat nak mula menutup aurat. Pada saya menutup aurat ni mcm kita solat. Dia adalah bentuk arahan daripada Allah. Suke x suke kene buat..tujuan paling utama to Please Allah..of coz kita semua nak please Allah kan? Setiap hari reinforce diri cakap mcm tu. Lama2 kita akan faham ini semua untuk Allah..kenapa aku x nak buat. Bila dah tutup aurat usaha jadi lebih bail drpd sebelum ni. Org suke gune modal ayat alaa dah bertudung pun lagi teruk yh x pakai tudung. Cube check solat. Betul tak solat kita ada penghayatan tak or semata2 ritual je(pergerakan) sbb solat dpt mencegah kemungkaran. Sebab tu ade yg menutup aurat tapi haru biru cume bab menutup aurat dia dah buat. Allah kira tau walau sekecil usaha. All da best ya dik.

          0

          0
        • umirah farhanah says:

          saya dulu start berhijab dari darjah lima..time tu sekolah da bagi syarat untuk student darjah lima & enam di wajibkan bertudung..Alhamdulillah dari situ saya belajar dan masih bertudung sampai sekarang..takde sedikit pun perasaan nak bukak tudung tu..walaupun zmn remaja byk dugaan & cabaran..tapi bila da biasa pakai tudung percaya lah nak bukak pun rasa segan if di public..janji niat kita betul nak menutup aurat dan demi Allah..tu yang pelik retiss skrg bertudung n bukak balik ..wondering dorg bertudung bcoz of what?? saya percaya jika niat kita betul dan terus istiqamah..inshaAllah boleh.

          0

          0
    • Zizizizo says:

      Sebenarnya nak pakai tudung tak perlu tunggu dtg keikhlasan. Sama mcm solat.. benda wajib .. tapi kita pun jangan la kecam2 org sgt sbb iman ni turun naik. Takut nanti kita plak kena duga mcm ni. Apa2 pun ambil la pengajaran. Jgn kutuk2.. nanti tambah dosa kita

      0

      0
      • kak mah says:

        nampaknya setakat ni saja hidayahnya. balik ke asal nya…
        nak buat ibadah dan pahalan biarlah sedikit..sederhaha tapi tak putus.
        jangan drastik tapi akhirnya….terbengkalai mcm projek UMNO/BN.

        0

        0
      • Hamba Tuhan says:

        Tak Terbayangkan!!!!!
        Setiap sehelai rambut wanita yang diperlihatkan kepada lelaki ajnabi (BUKAN MAHRAM) akan diganjarkan sebanyak 10 kali ganda dosa….Itu hanya untuk sekadar yang sekilas pandang.tak termasuk yang memandang secara renungan nafsu dan terbawa- bawa dalam ingatan atau khayalan..Mengikut kajian,PURATA rambut manusia yang ada dikepala adalah sebanyak 100,000 helai. 100,00 x 10 = 1,000,000 (satu juta dosa), itu hanya utk SEORANG lelaki ajnabi yang melihat rambutnya…..Katakan dalam sehari paling kurang 5 lelaki ajnabi yang melihat..
        5 x 1,000,000 = 5 juta dosa yg boleh diperolehi hanya dalam masa tak smpai 5 saat….dan ketahuilah, samada kita tahu atau tak, dalam sehari ada berpuluh ribu saat yang perlu kita lalui untuk sampai pada keesokan harinya..(jika umur panjang).katakan pula aurat dibiarkan untuk ditatap oleh lelaki-lelaki ajnabi selama 20 tahun… jika dikira umur kita hidup di dunia… Katakanlah 5 juta kiraan dosa itu untuk sehari maka jumlahnya setahun: 5 juta x 365 hari: 1,825,000,000
        DAN JIKA DEDAH RAMBUT SELAMA 20TAHUN? 1.825 BILLION DOSA X 20 TAHUN: 35.5 BILLION DOSA? Masya Allah!!
        Itu kalau sehari 5 orang sahaja yang melihat..klau 10? 20? 50? 100? 1,000????????

        0

        0
        • gigih nya manusia says:

          sibuknya akak…dok hitung dosa org. dosa akak 0 ehhh?

          0

          0
        • Islam sejati says:

          Orang akan cakap tak mesti yang tutup litup tu baik. Tapi yang tak tutup tu memang dah tentu tak baik. Nanti ada pulak yang marah aku cakap depa tak baik. Yelah..tak baik itu terkait dengan Tuhan. Tuhan suruh buat lain,kita buat lain. Baik ke tu?

          0

          0
      • Anonymous says:

        setuju.. dugaan masing2..

        0

        0
        • Anonymous says:

          ya….tudung bukan segala nya. yg penting nawaitu dan iman.
          pakai tudung ketat berlegging dan berjeans…hancur juga.
          bulu mata lagi…aduh…sonsang nya.

          0

          0
    • titi says:

      ala, aku dah memang agak dia ni macam nak taknak je betudung.. hari tu teserempak kat RnR heading to ipoh (sebab dia nak attend wedding sam), selempang je shawl nya dengan nampak rambut, sekadar ada kain atas kepala kekdahnya.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    retis oh retis, ada yg berjeans kotak, ada yg berlegging, ada yg ketat terjojol…..apa nk jadi korang neh ha. kalu x ready..jgn paksa diri.

    0

    0
    • melati pokai says:

      YANG TAK ARTIS APER KURANGNYA JAH, PEAH, PETOM PAKAI T-SHIRT LENGAN BOGEL LENGAN EXPOSED PAKAI T-SHIRT LENGAN PENDEK. TANGAN TU BUKAN AURAT KER???? PIKIR-PIKIRKAN LAH……DOK ASYIK MENGUTUK ARTIS DIRI SENDIRI PUN ADER KEKURANGAN.

      0

      0
      • kuis sikit says:

        mestilah artis harus kena kutuk. ko tu masyarakat tengok. buatlah perangai elok2 munah. ni x, dah la pakai tudong, makeup mcm artis dangut, dressing x payah ckp lah. iblis tengok pun pelik. lepas tu bila kena tegur, x boleh terima kenyataan pulak. berak tengah jalan lepas tu tak nk buang taik ko tu. tu yg susah. peace.

        0

        0
        • lol says:

          ni lawak…
          100 likes. emuahahahak.

          0

          0
        • imam muda says:

          org yg bertudung tk semestinya tergolong dlm org yg bertakwa.

          hanya insan2 yg terpilih saja. itu dah termaktub dalam al quran. ramai yg mahu bertakwa dgn berhijab tapi tewas dek hawa nafsu, ego dan duniawi. so, at the end jadilah orang yg.. bertahi.

          ni lah contohnya. gagal total…

          0

          0
      • Anonymous says:

        x perlu nk salahkan org awam la woi.
        ko sendiri yg cari nahas…ko sendiri yg menjemput utk dicarutkan.

        0

        0
        • anti pengomen samdol says:

          bila artis ditaja gitu gini, tu ha mcm che ta tuh bersalin kt hospital, amboi kemain cakap “….dah dia artis!”.
          bile artis buat salah, cepat2 plak compare dgn org biase.
          podahhh….sesuai le muka kaw. tk payah ler jdi artis. jual karipap je.

          0

          0
      • Lara says:

        betui.. cer tengok antara kita ni ramai naw pesen pakai tudung tapi legging ketat ya ampun, ngan baju singkat nampak lurah segala. yang bajet2 baik sikit pakai tshirt tapi nampak ketiak, lagi hazab dari minah free hair.

        0

        0
        • Hit says:

          yup. yang penting adalah value kemanusiaan. keliling aku ni ramai betul pakai tudung sampai lutut. ada yg balik dr mekah terus berpurdah. siap sarung tangan lagi. TAPI…..value sesama insan tak ada langsung!! dah tak boleh nak senyum ngan org sekeliling,. tak boleh nak bercampur ngan org lain berlainan agama…tak boleh nak duduk kat kedai kopi join kawan2.. eh pelik lah aku.

          0

          0
        • minah jambu x suka plastik says:

          x perlu nk jadi tumur tengah…bukak je lah tudung korang. buat malu pada bangsa asing je..

          0

          0
      • melati says:

        yg Bernama Melati Pokai ni…saya Rasa Bapak awak ni mesti drebar Bas kan…..sebab tu rezeki ko ketat…saya kutuk artis sebab saya hado…..Bapak ko pokai sebab tu ko anggap artis cam tuhan ko….(((!!!!!

        0

        0
      • melati says:

        Yg bernama merlati pokai ni…! Mak bapak ko mesti dh bercerai kan…sebab tu ko tulis macam org takder didikan Mak Bapak, sebab mak ko tidor gan org lain, bapak ko main gan Jantan…..ini kenyataan…tak percaya tanya mak ko…

        0

        0
    • melatek says:

      artis2 kebanyakkan zaman muda ala bohsia. gediks…merenyam. bila tua perangai lama masih ada. tu la pasal…atas kelitup, bawak merumit-rumit kegatalan. heheheheh

      0

      0
  3. Anonymous says:

    hidayah..bukan semua org dapat. ha, hambek ko..topi hip -hop dia kasi.

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    saya suka saya pakai,x suka saya x pakai….boleh jawab mcm tu esok kat SANA??

    0

    0
  5. batu api says:

    apa beza che ta dan dia ni. sama je…jom kecam!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Beza dia dgn che ta, dia ni mcm cool sikit bila balas kritikan org. Kalau che ta cara dia balas takmo kalah, bahasa pun very the makcik makcik.

      0

      0
      • mata2 says:

        beza banyak…laki dia kaya raya bung moktar tu. 3 generasi pun x habis makan. zain… krik krik krik.

        0

        0
  6. Anonymous says:

    kes siasatan dibawah kanun: hipokrit.

    0

    0
  7. loyalmalaysian says:

    by the way, kenapa dia pakai tudung sebelom ni? aku x paham

    0

    0
  8. Bunga cengkih says:

    Bertudung tu dah jadi trend kalangan artis. Tengok org pakai tudung nk jugak pakai. Kadang pakai sekadar nak dapatkan pujian. Kadang untuk bisnes. Kenapa eh? Hukum hakam letak tepi yg penting pujian peminat. Apa la nak jadi dengan malaysia ni.. Hadoiii

    0

    0
  9. Anonymous says:

    org melayu smpai mampos kecoh pasal tudung , hidup keje hitung dosa org je , memajukan diri , memajukan negara xnk . sibuuuukkkkk nau ngn tudongggg . org kapir laknat lg bagos lah skurang2 buat baik sbb ihklas nk buat baik bukan pasal netizen bodoh hauk kaki gosip keje mengecam idop org je .

    pastu mula kuar ayat nnt masuk kubur begolek sndiri , eh klu biar dia mmpus mereput pun pihak berkuasa polis etc ttp akan tanam lah klu ko xtanam mayat dia skalipun .

    0

    0
    • Anonymous says:

      hi zizie…. topi apa ko nk pakai. try topi koboi. sesuai dgn muka ko yg lebar mcm bontot kuda tu. sayonara.

      0

      0
      • wuhuuu says:

        wow mngutuk pakaian dia fahamlah lg , ni kutuk muka dia yg Allah cipta tanggungla ye . nk tgok sikit muka tu mesti sempurna sgt sgt

        0

        0
    • Anonymous says:

      Astagfirullahilazim, mgucap byk2 yer anon 1.29pm, tudung tu xder kaitan ngan melayu. menutup aurat tu wajib.

      0

      0
  10. sari says:

    lepas ni akan kuar statement ” ini antara saya dengan Tuhan”

    0

    0
  11. Anonymous says:

    azwan ali pergi mekah dekat 10 kali pun belum dpt hidoyah. inikan pulak minah kaki clubbing neh!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    adik..kakak..sama je. kaki kelentong. yuk…podah.

    0

    0
  13. sangkak lah says:

    ada juga fans si bongok dok gigih back up ….alololo.

    0

    0
  14. MARTHA TILA'A says:

    TAK BAIK MEMPESENDAKAN HUKUM ALLAH SWT. INSAFLAH SIS…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Bila aku tgk zizie bukak tudung aku jd teringat ke rebecca nur islam….satu geng …..Pakai tudung xikhlas….Duet banyak boleh buat tebus dosa agaknya….Artis malaysia bila daH kaya dan sebelom jd artis xla kaya mane…..

    0

    0
  16. Bung Karma says:

    dunia akhir zaman….makin byk kes2 memperkecilkan dan mempersendakan hijab. solat taubat ke belom ni???

    0

    0
  17. melati says:

    ko buat lew aper pun, itu hak ko….tapi aku nyampah gan Neelofa ni….konon jutawan muda……hahahaahahahaha…Neelofa kalau ko baca ni , ni aku nk citer kalo ko hader RM50juta ..standard ko kawan gan Menteri..lah Neelofa , bukan nya Pegawai KPDNK…pastu tunjuk 2,3 helai baju rege 7k..konon rampasan….hahahha ..mereng Neelofa ni..

    0

    0
  18. pelik says:

    seperti bangga pula dia selfie dan topi tu. publisiti murahan???

    0

    0
  19. Ida says:

    yg pakai tudung byk x betul sekarang ni.
    nobody is impressed hokayyyy.
    do whatever you like lah. belum sampai seru….free hair je.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Dah kahwin dah tua masih bodoh lagi wat keje 2 macam ni…memang bangang artis Malaysia ni…

    0

    0
  21. adudu says:

    tapi anak angkat dia memang comel

    0

    0
  22. Anonymous says:

    aku tgk zizie ni dr dulu baju mesti nk ketat,,ingat dia bila ber shawl dia akan melonggarkan pakaian dia,,,mcm sma jer,,msti nk tunjuk body dia yg ala2 plus size model tu..huhu

    0

    0
  23. x sombong says:

    kpd artis yg bertudung…contohilah mizz nina,,,bertudung sopan,aurat dijaga,x sombong,x bngga diri even anak terkaya di malaysia…auratnya dijaga…e2 br berubah ke arah islam..bertudung kerana ALLAH..

    0

    0
  24. belinda says:

    Korang jgn ingat artis2 je. Orang biasa pun ramai yg camtu. Pastu, kutuk2 org yg free hair. Padahal, dorang pun 2 kali 5 je, lagi teruk dari aku. Haha. Tidur dengam Jantan semua. Aku pun tak pernah buat camtu…. -.-

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Kejap tutup kejap buka..ko ingat msok neraka kejap2…mcm bodo la plk…dia sendri yg pos..dia ingat org lain x leh nampak kot gila namanya ney…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Tudung sekadar utk berfesyen… teringat pada Rebecca Nur Islam. Bertudung jugak tapi pakai ketat sampai Nampak shape apam kembang kat bawah pusat dia tu. Dahlah tengah bunting…hadoiii….buruknya.

    0

    0
  27. seri says:

    yg aku x paham nye…takat negara Jepun sgt bertolerensi dgn Muslim dan hijabi..tapi dier bukak tudung gak…pastu kalau dah bukak tu…x pyh la upload…mengundang sgt ko kakak

    0

    0
  28. pehah says:

    bagi saya bukan artis saja macam nie. org biasa pun buat jugak.. kat malaysia sibuk tgk kedai pasal tanda halal.. tapi bila keluar malaysia tak risau pun kedai yg di masuk tu ada tanda halal ke tidak..

    0

    0
    • kikiki says:

      Dlm mlysia pon ramai mlayu2 yg mkn kedai cina.. baik kedai tepi jln.. baik kedai dlm pasaraya.. kedai yg nmpk class mesti mlayu nk msuk sbb mklum la kwn2 nmpk glamour la kan.. halal haram ape ade hal.. kt i-city pun sama.. ade bbrapa kedai mkn yg xde sijil halal.. x silap aku kedai laksa.. pkeje melayu.. diorg ckp halal tp bila aku mtk sijil halal nk tgk xde plk..
      Melayu kne pandai ckit jgn jd BODOH.. cek dulu halal haram baru msuk..

      0

      0
      • Lalink says:

        Hahaha..lawak lak. Lua malaysia tak de tanda halal jakim ye. Honestly kalau takde tanda halal x semestinya tak halal. Kalau rasa x yakin, boleh masak sendiri. Beli kat pasar malam pun tajde tanda halal juga. Org berduyun duyn beli juga :3

        0

        0
  29. Anonymous says:

    perlu ke nak bandingkan orang biasa dan artis? artis banyak followers. secara tak langsung, orang akan terikit-rikut. orang biasa lantaklah.

    0

    0
  30. adoihaiiiii says:

    artis kalo mmg lah ko akan dikutuk. ko public figure kan?
    mana2 artis baek dlm n luar negara, kalo buat benda pelik2, mmg akan d kecam.
    buat2 tk paham konsep plak. org biasa saper nk tengok diaorang. lantak lah. biar laki diaorang settle. bonggok punya pbandingan. dia sendiri yg cari pasal. siap berselfie nmpk leher segala. so?

    0

    0
  31. Puiiii says:

    Bil letrik aku naik mendadak weiiiiiii. .
    Ape kejadah nyer sume benda naik sekali dgn letrik pun naik jgk. . Rmh aku xde ekon. Pggunaan letrik mcm biasa mlm je sbb siang kje. rmh xde org. . TNB bg jwpn bangang sbb el nino. . Musim hujan bil letrik x turun pun tp musim panas bil naik . .
    X ckup ke gst tu??? Krajaan xde apa2 inisiatif ke utk selesaikn mslh rkyat???? Rkyat semakin terbeban. . Lps 1. . 1. .
    Pegi mampos laa aku x hingin undi bn

    0

    0
    • theresa cock says:

      undi la lagi UMNGOK..lepas tu komplain.

      0

      0
      • Haruslah says:

        So nk undi dapig? Hakkk tuuiihhhh. Lg huru hara mcm sampah!!!!!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          otak ko tu y pig…59thn umngok memerintah ape y org melayu dpt????abis sume tanah org melayu di jualkan kat cina dapig…x caya ko tnya najib kesayangan ko tuh…tp tp tp….opkos laa org umngok xnk mengaku…org umno bese laaa mne nk mengaku…1mdb pun smpai skrg x ngaku….asik putar belit je…100j KBS pun senyap je…huahua….lg cam sampah !!!…macai2 cam ko pun sampah !!….ulat sampah !! lg jijik dr ulat smapah…hahaha…

          0

          0
    • Anonymous says:

      Kan TNB ada cakap tariff elektrik naik bulan ni.
      che adik hoi, apa yg x naik kt msia skg ni?

      0

      0
      • Puiiii says:

        Ye la makcik/pakcik hoi. Mmg aku tau pon tarif letrik naik. Pedulik hape aku dia bgtau ke x. So ko nk aku diam je la klu dia bgtau tarif naik??

        0

        0
        • hehhe says:

          eh..berlagak pulak. mampus lah ko situ..
          bayar je lah. bukan hal aku.

          0

          0
        • Puiiii says:

          Haa.. sentap plk!!! Dah tau bkn hal ko yg ko gatal tgn nk komen pe hal??? Ko pegi mampossss dulu!!!
          Kaki sentap x blh dikomen. Klu konen org bkn main pndai.. nk myamar tukar2 name. haakkkkkk puiii

          0

          0
  32. bicara RM says:

    She’s a bitch. What do we expect?

    0

    0
  33. Anonymous says:

    memang pun pembohong dari emak ke anak………… peduli lah dia ada lakinya yang ada buah pinggang baru….. tentu kuat tanggung dosa dia… nanti buaya kinabatangan pun kalah…..

    0

    0
  34. GURLZZZZ says:

    ARITU TREND ARTIS BERTUDUNG.. SKANG TREND ARTIS BUKAK BALIK TUDUNG.. NI LA JADI BILE BERTUDUNG SEBAB TREND… PERCAYA LA AKAN DATANG BUKAK TUDUNG AKAN JADI TREND DORG PLAK.. HURMMM

    0

    0
  35. x says:

    Aku dah cakap artis tu sampah masyarakat.drama filem semua kisah kemaruk celah kangkang.apa jadahnya hari2 ditamu ditv kisah kemaruk celah kangkang.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    yaa bukak….saya suka. buat apa tutup hati x iklas….

    0

    0
  37. lalink says:

    just wonder… dia bukak tudung confirm la berdosa sebab buka aaurat… Tapi yang duk mengutuk mengeji ni memang tak dapat dosa ke? lols :3 #tanyaje

    0

    0
  38. sam says:

    takpe… dosa laki dia tanggung.
    korang jgn sibuk. jaga kain korang dah.
    itu yg paling terbaik…
    nk bukak pun ok. x jadi isu besar.
    besar ke? dia bukan bunuh org…

    0

    0
  39. Ostad Muda says:

    naper org asyik komen kalau artis bertudung atau tidak? Perlu ker? Kalau nak ikut syariat Islam banyak lagi yg boleh di komen tapi tak jadi isu pulak?

    0

    0
  40. Artis Hampeh says:

    BERTUDUNG HANYA SEMATA2 NAK JUAL TUDUNG! NI LAH ARTIS.. TAK PAHAM AKU.. KO INGAT DOSA PAHALA TU, UNTUK MAINAN EK? HAIHH.. HAMPEH LAA KORANG NI!

    0

    0
    • anon says:

      Aku pun tak paham, dosa pahala tu mainan ke??? Kalau mcm tu, kenapa duk sebok mengutuk org kat sini? Dpt pahala ke? Lbh baik kalau tak baca blog gosip ni. Gih mengaji quran lagi baik…

      0

      0
  41. Anonymous says:

    Mcm mn pulak dgn artis bertudung tp menyanyi? Netizen x kecam pulak. Tula org ISLAM dekat MALAYSIA. Islam hanya means pkai tudung je. Xleh nk tukar mentaliti rakyat Malaysia. Semakin tenat ak tgk..rerajinlh dgr IKIM fm.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    elok anzalna..wlpn jual tudung..tp x bertudung..x hipokrit..

    0

    0
    • anon says:

      Laa….gitu pulak. elok ke jual tudung tapi tak bertudung??? Hari tu ramai yg duk mengutuk nora jual tudung tapi tak tutup aurat. Kenapa nora kene kutuk tapi anzalna ok pulak? Double standard betol. And no, aku bkn peminat nora, cume kelakar je bila baca komen2 mengarut org…

      0

      0
  43. melati says:

    sabar jer lah Ezzeti, tapi yg penting ko jgn Neelofa , cita Berapi2 serbu sana sini, jutawan lah…tapi Kilang dia tak penah nampak !!!! camgini kew org2 Kelantan..!!!..memalukan Org Kelantan…….Dato Vida lg baguiii walaupun dia ckp berapi2 tapi dia Hado,,,bukan cam Neelofa Rampasan RN7K..tapi riuh sampai nk ker Obersi buat serbuan …kelakar lew Neelofa ni, patut masuk Maharaja Lawak ler…hahahahahahaahahahaaaa

    0

    0
  44. melati says:

    memalukan Org Kelantan Neelofa ni…kikiki

    0

    0
  45. Anonymous says:

    nak share gak ceta mula2 btudong,sy skol kt luar negeri,pindah ciikgu suruh pkai baju kurong,cuma 1je hihi,hari2 cuci haha..pastu masuk klas plajaran agama,cikgu suh pkai tudung cari ,selongkar almari nenek ada kain ttup kepala klu lelaki balik haji.tak tau apa nama..gunting y kat lipatan dlm,pkai u..abg lak slalu ngata kolot..selubung2..dari sana mula interested..mmg tak lepas dah tudung..klu kluar negeri gak..masuk pub gak pkai tudung rasa konfident..psal masuk pub suka tgk live konset..tapi last masuk pub cuti nuzul alquran or isyrak miraj,rasa takut klu masuk pub tapi pkai tudung anything happen gempa bumi kh apa,kn mendatangkan fitnah..so dr situ tak nak masuk2 pub dah..lama2 dari tudung..dah balik pegi umrah n haj..teruskan ttup kaki lak..now thanks syukran n Alhamdulillah Allah iam completed cover as a muslim insyaallah until end..

    0

    0
  46. hamba Allah says:

    assalamualaikum . maafkan saya , saya rasa zizie izette pun manusia jugak . korang tak perlu nak judge dia cm tu . korang pun ada buat silap pd Allah . itu urusan dia dgn Allah . so biarkan laa bnda tuh . hentam orang ikot suka tak pikiaq hati orang . tu pun dah dikira berdosa jugak . kita manusia semua tak sempurna .

    0

    0
  47. dina says:

    apa yang nak diheran kan?….

    0

    0
  48. melati says:

    Sekurang2 nya Zeeti tak ler ckp beso macam Neelofa…..nk serbu ler,RM50 juta lah…..Tuhan pun nyesal hantar Neelofa ni kat Bumi…….!!!

    0

    0
  49. anon says:

    Ala….pengomen2 semua tak payahlah nak tunjuk baik. Kalau baik, tak de pulak nak kutuk mengata org. Dia nak pakai ke, tak nak ke, dia punya pasallah, Tu antara dia dgn tuhan. Ramai je artis2 yg tutup kepala sb trend je, tapi pakai sendat giler mcm si erra, rebeka islam, neelopa, ziana zain, rozita dll. Pernah terserempak dgn siti kat uk, tak pakai tudung pun, cume pakai topi je, pd hal dah hajjah pun.
    Seblm mengutuk org tu cermin diri sendiri dulu. Diri tu dah sempurna sngt ke….. we should just mind our own business. Jgn jaga sngt tepi kain org.

    0

    0
  50. dexter says:

    Wahai pengomen2 budiman, dia pakai tudung or bukak, tu urusan dia dgn allah. Takyah kutuk dia. Kita duk mengomen psl dia ni dpt pahala ke??? Dosa tu bkn sb tak tutup aurat saje, tapi mengutuk menghina org pun berdosa jgk tau?

    0

    0
  51. tabu says:

    Zizie Ezette rupa macam bantal busuk campur soya bean, harap putih je lebih, kalau itam mesti dah lama kene cerai…

    0

    0
  52. Ikan says:

    orang melayu kemaluan kat kepala..itu yg kena tutupppppp…hahaha

    0

    0
  53. Anonymous says:

    terpulang la pada diri sndri, xperlu nk menjatuhkan hukum. sapa kita nk menghukum.berani buat berani tanggung. kita sndri pun bnyk yg xbetul.

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Terjumpa kata-kata UAI..”kejap pakai tudung kejap bukak tydung..mu ingat masuk neraka kejap-kejap”..deep..?

    0

    0
  55. dora says:

    pakai tudung bab nak berniaga je..tudung pun mahal giler…artis kebanyakkan nak meniaga je…nawaitu x ikhlas tu pasal klo g oversea buka tudung..klo pakai kecoh 1 malaya..org len dah lama bertudung…

    0

    0
  56. get lose says:

    kenapa artis sekarang bangang….dah bkk tu dahla pastu post sendiri undang cakap2…dah jd bini latuk pun lg mau femes ka?

    0

    0
  57. adip says:

    ntah anak korang kehulu kehilir dgn anak org? maknya sibuk gosip..

    0

    0