Written by Bella | February 13th, 2017

Sejak kebelakangan ini, nama Fattah Amin melonjak naik gara-gara drama Suri Hati Mr Pilot dan kisah cintanya bersama Neelofa. Selepas itu, beliau menghangatkan lagi fenonema Lofattah apabila melancarkan single Wanita Terakhir yang ditujukan buat Neelofa. Pergh, memang semakin hari semakin ramai jumlah peminat Fattah.

Tidak mahu mensia-siakan peluang dan populariti yang ada, Fattah baru-baru ini telah melancarkan sebuah buku dengan tajuk 99 Kata-Kata Fattah Amin pula.

Difahamkan, buku tersebut mengandungi kata-kata daripada Fattah sejak beliau menceburi bidang seni dan bertujuan untuk peminatnya mendapatkan inspirasi daripada buku berkenaan.

Walaubagaimanapun, buku berkenaan mendapat pelbagai reaksi daripada netizen dan majoriti daripada mereka mengecam bahawa buku Fattah itu agak mahal harganya dan hanya penuh dengan foto selfie Fattah bersama ayat-ayat yang tidak mempunyai makna yang mendalam.

Berikut antar komen netizen :-

Apa pula pendapat anda?

129 responses to Netizen Kecam Buku Fattah Amin Kerana Mahal Dan Penuh Foto Selfie

  1. Anonymous says:

    Buku tah apa2 ajer..pandai ke dek ni menulis? Asal boleh jer..banyk posing sorang2 dari isinya..lebih baik post kt majalah hiburan jer.

    31

    0
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      Hurm. Peminat bodoh je beli. Kesian kena tipu idup2

      31

      0
      • tak kose! says:

        sesiapa yg beli buku dia tu mesti die hard fan!

        17

        1
        • Pekerja Gomen says:

          Buku dia mmg takde unsur ilmiah pun.. betul aku setuju..
          Dia mmg tak paksa kowang beli pun..
          Tp dengan semua blog update pasal buku ni..
          Dah macam satu promosi plak kat buku ni.

          kadang2 aku pk patah sengaja mempromosikan buku dengan cara ni.
          Tak lama lagi mesti keluar posting
          “Buka FA terjual lebih 100,000 unit dalam masa 2 minggu…”
          Tak caya tgk..

          27

          0
        • KESIAN says:

          buku2 mcm ni, jelas menunjukkan tahap IQ mcm mana!

          9

          0
        • C Y says:

          Pekerja Gomen

          100,000 unit tu jual kt kedai. Bkn dkat pbaca.

          Mcm mnyak wangi artis tu. Puluh2 ribu jual ke sape?

          Tak caye tnye org kdai. Haha.

          0

          0
      • Anonymous says:

        DIER NAK BERENTAP DGN HAFIZ HAMIDUN SAPER PUNYER BUKU SELFIE LAGI LARIS PAT PASAR MALAM…………

        18

        0
        • Anonymous says:

          JALALUDDIN RUMI / KAHLIL GIBRAN / PENDETA ZA’BA / RAJA ALI HAJI / SULEIMAN THE MAGNIFICENT LAST PATAH AMIN……

          6

          0
    • Mata mata says:

      Bior la dia nak buat ape. Jealous la tu xde org nak publish buku hang. Kurang dia dah ada keluar buku. Ko hado? Dok mengata je. Dok cari kesalahan dan kekurangan org je. Mcm la diri tu best sgt

      5

      17
      • ntah ape2 says:

        ko ni mesti peminat die

        16

        3
        • Mata mata says:

          X minat pun. Just aku rasa org yg otak yg x membina ni mesti suka tgk org lain tersungkur drpd berjayakan. Mmg dasar hati hitam. X suka udah la. Bak kata nursajat jgn mengata . Cakap biar kasi org suka beb

          8

          7
      • Anonymous says:

        mata-mata

        kahkahkah….ayat ko tu pn mmg dh jelas ko PEMINAT FATAH..pastu acah2 kate x minat…puiii laaa….xde mkne org nk tgk die tersungkur…mmg buku x de isi..kosong..xde value…aku jns ulat buku klu fatah buat buku motivasi y santai2 pun aku beli klu buku tu ade ilmu dan value….ke ko ni x reti menilai??kesian level iq ko pn sme cam fatah…

        5

        1
        • Mata mata says:

          Haha mesti ko stress dlm hidupkan. Eleh baca benda berilmiah konon semedang walhal beautifulnara hang layan pulak. BONGOK!

          2

          1
      • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

        Penyanyi klu nk klua lagu..produser mst pastikn suara pnyanyi ok, lagu melodi bgus & drakam baik dlm studio.

        Pelakon klu nk blakon..produser mst pastikn pelakon bleh blakon, de nilai komersial & populariti utk pastikn drama/filem tu ok nnt.

        Semua ade standard ttentu la. Tp ko FA dh mjatuhkn tahap standard tu. Ibarat ko bleh2 kutip org tepi jalan ntah spe2 pastu trus wat menda.

        FA ptt blaja dr Nur Risteena…Sme2 blakon kayu dlu 1 drama. Tgk dye cmne skg. Byk drama de blakon skg ok. Pastu de blakon filem. Siap de trcalon dlm Filem Festival Malaysia ke 28 dlm Pelakon Baharu Terbaik. Bkn anugerah undian peminat tau.

        Lg 1 dye kontroversi & cte2 tgedik2 xde sgt. Aku bkn jeles ng ko bro tp smpi ble ko nk cmtu thap lakonan ko? Ko suke klua mnde x bkualiti ye?

        1

        0
      • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

        Tp sesuaila jd collected item. Umpama ko ni Justing Bibir & ko femes…ko buang spender pn org nk kutip. Haha.

        Cuba paam. Org nk benda collected item tu benda bkualiti. Lg2 org tkenal mcm dye ni. Itu maksud org ramai.

        Klu international tu penyanyi contohnya dye akan kluakn contoh cam spesel edisi packaging album dye, dvd dokumentari & merch. Itu ye collected item.

        Klu kt Malaysia plg senang bleh tgk Dato Siti. Dye klua spesel piring hitam utk album akustik live dye. Mende ni bil terhad sbb x sume skg de player piring hitam. So tu collected item.

        Bkn nk cari kesalahan tp bri pandangan. Klu najib bleh ko cr salah…klu Jabatan Agama islam bleh ko ptikai psl isu pokemon. Menda cmne xkn xlh trima. Kite tgk manoriti kt mana.

        1

        0
      • Haikal Hanafiah says:

        Nursajat tu org kte dye pondan..dye xnk mngaku..org cbe bgthu bnda bto xnk dgr…kte dye pmpuan lg. Haha.

        Klu org x suke & mnde tu x beto ng salah mst rmi tegur.

        Bkn psl nk dengki. Tp psl buku tu mahal & x bkualiti. Layak jual rm15-20.

        Aku pnh jumpe buku artis msia (Utk Seketika Ku Hilang)..ms lbh kurang & harga rm60 tmsk pos, de ayat & gmbar byk. Aritu aku bli buku autobio The Beatles ms 100 gne duit brim. Br rm30 je.

        0

        0
  2. akak akak sangat says:

    Hanya layan penulis berilmu dan bacaan berilmiah.Begitu juga pelakon berilmu, berilmiah, berkarektor dan bukan bacaan sampah. Bukan cemburu, tapi kesian kepada anda yang terlalu terdesak mencari publisiti, bahan murahan. Setiap perbuatan kita, mencerminkan keperibadian kita. Kalau inilah peminat anda, silakan kerana dari sini kita tahu tahap pemikiran dan keperibadian anda.Rezeki mmg tak boleh ditolak, namun Allahswt beri anda OTAK untuk berfikir, telinga untuk mendengar, mata untuk melihat. Saya hanya mampu bersimpati dengan anda.Sekian.

    30

    0
    • Anonymous says:

      hahaha. dah tu beautifulnara ni ilmiah sgt la ek? hahaha. poyo

      11

      1
      • Anonymous says:

        beautifulnara ni free la bongok… siap kuar kat wall FB lagi linknye…

        1

        1
      • Julia Julai says:

        Sbb senang dpt org bce beautifulnara…kena de internet je.

        Lg 1…..

        Gosip/cerita murahan dh sebati dgn org melayu…atau lebih tepat org perempuan(kbykkannya)

        Hahahaha.

        0

        0
    • masliaalias@yahoo.com says:

      Ada hadith bermsd ramai manusia ke neraka kerana tdk menjaga 2 perkara iaitu kemaluan dan mulut…bersihkan hati kita…cukupla sekadar memberi pandangan, jgn sampai mencerca menghina org lain. Put Allah above all and I believe no one will say bad things to others

      5

      0
  3. melayu penyakit PHD says:

    Dia bukan paksa beli pon,mgkn buku tu utk fans dia..yg bukan fans dia xyah la panas sgt,kuikui

    59

    12
    • bijak guna peluang says:

      setuju ngan melayu penyakit PHD..dia buat buku tu tak paksa korang beli pon.. nak beli, beli lah.. taknak beli suda..korang2 yang lain ni takyah banyak komplen sangat. fattah tak letak pistol kat kepala korang paksa beli ek.
      #akubukandiehardfanfattah

      14

      10
      • bbycumil says:

        yg ats ni lofattah ke?haha g la beli..kot2 jd sumber inspirasi korang hahah

        8

        4
      • memie says:

        elok aku beli komik upin ipin boboiboy dan sewaktu dgn nya…sekurang2 aku gelak tergolek skali gan anak aku…

        20

        3
      • RMN says:

        entahnya..x faham betul lah. nak jadi penulis buku bukan payah ko kena jadi sasterawan negara. bukan perlu ko ada phd segala bagai. Penulis2 novel yg byk2 tu budak2 lepasan SPM pun ada tau. jadi apa masalahnya? Dia nak tulis..dia punya pasal. Ko nak beli? Ko punya pasal..ko xnak beli pon ko punya pasal la..

        2

        9
    • Anonymous says:

      bodoh laa ko ni…bl org kate BUKU TU X BERILMIAH terus ckp org PHD laa ape laa…wei,mangkuk hayun mmg buku x berilmiah….inspirasi pale bana die….aku pn tgh nk terbit buku ni nti jgn lupe beli tau…

      “tiap-tiap hari aku cuba bangun pagi,mandi,sarapan tp bila aku celik2 mata je dh pukul 12 t/hari…hahaha..kelakar kann”

      #qalifmoden

      sape kecam aku nk tls buku camtu die mmg PHD…kahkahkah…

      27

      0
    • shidah says:

      macam ni la.kalau suka dan nak support dia beli la.nak komen kutuk pon sy tak beli pon dan tak baca lagi buku Fattah tu.so tak tau apa isi dia.mungkin itu usaha dia cari rezeki.dia usaha,dia dapat.

      kalau suka baca buku ilmiah.silakan beli.

      macam kata mutalib uthman,yang kutuk buku ni bangang la,buku ni bodoh la..kadang buku kategori pandai dan berilmiah pon dia tak beli jugak..asyik mengutuk memaki gn ‘mukabuku’.

      1

      4
  4. Lol says:

    99 kopipaste…..

    11

    0
  5. azreen says:

    what was he thinking? or was he even thinking

    28

    0
    • nice says:

      Tula weyh, aku pun xfaham kenape die nk jual buku tiba2, nmpk sgt nk duit semata2 sbb mcm xde pengisian buku die tu

      10

      0
    • Anonymous says:

      sbb fatah ade peminat y taksub dan bodoh y IQ level lembu secara x langsung fatah pun terkena tempias nye…sebab peminat y low class menyebabkan sel2 otak fatah x berhubung dgn baik…kahkahkah…kan fatah dh ckp buku ni tuk peminat bodoh die..sbb tu buku ni xde ilmu..kosong…fatah buat pn ske2 je..

      4

      1
  6. Anonymous says:

    Hahahahahaaaaaa baik beli buku komek shinchan wahahaha

    20

    0
  7. njr says:

    bilaalahh baucer buku nak dapat nak pi beli buku fatah amin ni,…hurmmmm

    13

    2
  8. A reader too says:

    Bukan Fattah Amin shj buat mcm ni. Ada juga instafamous and bloggers pun buat buku menghimpun status FB sahaja dan SOLD OUT Tepuk dada tanya selera/iman. Budaya membaca memang mulia, tetapi pilihan bahan bacaan berkualiti juga sama penting. Sama mcm baca blog hiburan ni. heheheh.

    21

    4
  9. pia says:

    lawak btol kisah ko ngan klcc tu..sng buat duit nmpk

    10

    0
  10. Ohyeah.. says:

    Fattah keluarkan buku bergambar bukan novel. Yg beli pasti peminat dia ja.

    8

    3
  11. Anonymous says:

    Kalau sy fatah amin..sy akn mghilangkan diri sampai 2018 haduuh apalahh

    14

    2
  12. Anonymous says:

    dalam tu kan ada cd akustik dia. rasanya bukan dia sorang artis yang buat buku. sebelum ni ada jugak. even matlufti yang bloggers pun jual buku. xpaham aku kena org kita asik kondem org lain. rezeki Allah bagi dia. yang beautifulnara pun satu dari dulu tak abis tulis kisah buruk fattah. teruk sangat ke dia sampai tak ada satu pun kebaikan yang dia pernah buat?

    14

    19
    • Anonymous says:

      Kau dh baca belum buku-buku mathlufi? Now, that’s the real buku ilmiah. K..don’t even compare mathlufi with this guy.

      17

      1
    • Anonymous says:

      Kau dah baca belum buku matluthfi sebelum nak compare dengan Fattah Amin? Now, that’s the real inspiring and ilmiah books. Don’t even compare matluthfi with this guy. Smh.

      3

      0
    • Think says:

      Kau dah baca belum buku matluthfi sebelum nak compare dengan Fattah Amin? Now, that’s the real inspiring and ilmiah books. Don’t even compare matluthfi with this guy. Smh.

      3

      0
    • Anonymous says:

      nmpk x guys level IQ peminat fatah camne???oii…IQ lembu hang ni mmg x reti nk beza eh buku santai y ade isi dgn buku santai y xde isi???mat lutfi tu ade value tersendiri..fatah???no value…kesian fatah dpt peminat bodoh camni..

      2

      2
  13. pi jahanam.. says:

    Dari apa isinya mudah diketahui bahawa sesenteng mana tahap ilmu si patah ni. Sebahalol mana pula pemujanya. Sebangang mana pembelinya. Dari yg dipuja sehingga pengikutnya, satu set kebodohan umat.

    22

    2
  14. melayu oh melayu says:

    Senang buat duit nampak! Sangap bodoh betol laa peminat / pembeli buku tu yek..

    9

    1
    • tecit says:

      tula pasal bangang sgt2 sape yg beli. sangap. buat stok kott. ke nak g goda fattah bwk gamba pegi jumpe bomoh.

      ni same kes dengan hafiz hamidun laa. buat buku tp lg byk gamba die dr kata2 ilmiah. mungkin publisher yg same ngn fattah kot. hahaha.

      10

      1
  15. Anonymous says:

    buku tu just untuk bagi inspiration kat fans dia.
    yang x suka tak payah lah beli.
    itu salah satu rezeki Allah pada dia, keluarga dan orang keliling dia.
    kenapa kita nak pertikai kan?

    4

    9
    • lolingatthecomment says:

      say what?
      ‘inspiration’?
      lol

      5

      2
    • Julia Julai says:

      Inspirasi? Bkn buku tu utk tgk gmbo lelaki hensem gedik posing?

      Come on la face the reality. Rmi org mnat dye sbb rupa paras je.

      Klu aku pminat Neelofa & dye kua buku cmni…xkn aku bli buku dye utk cr motivasi. Sbb aku nk tgk rupa & fesyen dye je.

      0

      0
  16. Anonymous says:

    58 hinggit? baik aku buat gi beli beras ke,minyak masak ke,ikan ke,ada gak paedahnya,perut pun konyang,giler punya orang,kau buat buku blue pun aku takkan beli tau.Lopah je yg beli.sebab lopah skrg tahap merenyam,miang keladi.kihkihkih

    13

    2
    • KenapaSemuaSukeFikirNegatif says:

      ikut suka hati dia la nk letak rm58 ke? rm100 ke? rm200 ke? ada masalah pd awk ke? dia xsuruh awk beli pon kan??? so what ur problem dude?? dia buat tu utk fans dia je or maybe one of the sweet moment dlm dia one day nnti bile dia da xde dlm dunia seni…kite xtau niat org xpayah nk kecam org sgtla kay….aku pling xsuke komen2 negatif jnis mcm ni…suka nk jatuh2kan org n xleh dok snng tgok rezki org lain….and 1 more thing…fyi…i am not his fans….so just aku luahkan my opinion je sbgai hamba kite menumpang atas muka bumi ni…ingt2la kata2 kita semua k…..tu je….yg lain2 pon sama…nk komen biar cerdik skit….dan jgn nak aib2kan org lain….kita sapa nk judge org….fikir2kan lah….

      1

      6
      • joe says:

        Pendek kata nak sokong/hentam tak payah over sgt la…yang dapat riban2 si fatah tu jugak… Perfttt

        1

        0
      • Anonymous says:

        semua cap ayam

        0

        0
      • Julia Julai says:

        Klu sanggup kna kutuk mcm mse dye blakon kayu tu…ko watla….

        Aku tnye ko…ko ske x dye blakon kayu tu?
        —mst x ske kn.

        Sme gkla buku posing dye yg mahal ayat skit tu.
        —de org x ske

        Klu org x suke…org bgthu je…mcm ko x sume mskn x sedap.

        0

        0
    • C Y says:

      Pe plak ko ni? Nmpk sgt ko kurang bce buku & jarang bli buku.

      Mmg skg kos tinggi. Tp msalahnye aku pnh jmpe buku org msia rm60 tebal, ayat byk & siap de gmbor bwarna lg. Buku ni jual 2000 unit je. Djual direct dr owner…xde kt kedai..kecuali kedai Atilia de. Petghn thn lps jual tanpa promosi viral cm FA. Skg br nk dkat 1000 unit jual. Tu dh dpt 60k. Pastu bahgi 70%/30% ng produser & owner.

      Dyeorg mmg dh untung byk dh. Klu tgk gaye kos buku FA dlm rm8 je 1 buku. Dye ptt jual dlm rm15-18 je. Klu value power gle br djadikn rm30-40. Lg2 org cm FA untung sgt mst dpt jual 5000-10000 ke org kedai. Tp peminat bli 80 je. Untung ko FA. Sian org kedai.

      0

      0
  17. makcik kepoh says:

    najis sungguh si patah nih. k bai

    7

    4
  18. Anonymous says:

    relaks arr….sape nak beli boleh beli…tak yah arr nak kecam bagai….hurmmm

    10

    6
  19. fikir sejenak says:

    xsalah die nak buat macam tu….tapi realitinya kalau bahan ilmiah yg dijual pd harga buku fattah ni mesti ramai yg berkira2. hurmm buat pilihan yg tepat, jgn terlalu obses dengan seseorang artis hingga jejaskan kehidupan anda ;)

    12

    0
  20. cool beb says:

    Adik2 semua…
    fattah jual buku dgn harga rm58 bkn sbb dia nak kaya tpi kos nk cetak buku bkn murah. Tmbah dgn ekonomi yg tak stabil zaman skrg ni, semua brg mahal. Kertas mahal, ink mahal… bkn byk pun dia untung. Nk beli brg smua kna gst. Dia jual buku dgn hrga tu sbb kosnya pn tinggi.

    Jgn tuduh sebarangan, fikir dulu.

    Kalo mmpu beli, kalo x mmpu jgn beli… dduk je diam2

    6

    19
    • nice says:

      Ala kak, kalau ckp pasal kos semua bagai, apesal org lain boleh jual murah dari die jual, huhu mcm die sorg plak jual buku ade gst

      18

      1
    • Anonymous says:

      akak,umur akak bape kak??apsal akk ni bodoh sgt??mcm laaa dia sorg je penulis kat malaysia ni….agak2 laa kak oii klu nk back up pun….kakak laa sgt level IQ pun cam bdk skola…sesuai laa tu jd peminat fatah…

      1

      2
    • C Y says:

      Pe plak ko ni? Nmpk sgt ko kurang bce buku & jarang bli buku.

      Mmg skg kos tinggi. Tp msalahnye aku pnh jmpe buku org msia rm60 tebal, ayat byk & siap de gmbor bwarna lg. Buku ni jual 2000 unit je. Djual direct dr owner…xde kt kedai..kecuali kedai Atilia de. Petghn thn lps jual tanpa promosi viral cm FA. Skg br nk dkat 1000 unit jual. Tu dh dpt 60k. Pastu bahgi 70%/30% ng produser & owner.

      Dyeorg mmg dh untung byk dh. Klu tgk gaye kos buku FA dlm rm8 je 1 buku. Dye ptt jual dlm rm15-18 je. Klu value power gle br djadikn rm30-40. Lg2 org cm FA untung sgt mst dpt jual 5000-10000 ke org kedai. Tp peminat bli 80 je. Untung ko FA. Sian org kedai.

      0

      0
  21. hmmm says:

    kbykan buku2 based on artis ni bukan diorg tulis pun..editor yg dok copy kat fb, insta bagai tu atas arahan publisher dn kebenaran artis tu..publisher untung, artis dpt duit, editor hmmm..

    9

    0
  22. anon says:

    Laa….kenapa kecam dia, dia paksa korang beli ke? Kalau rase mahal jgn beli, bodoh… Aku tak pernah minat kat mana2 artis, tempatan or luar negara, so dpt free pun aku tak nak, usah ke nak beli…

    6

    8
  23. bukansiapa says:

    sy bkn fans dia tapi think positif la.. dia nk jual buku ke, spender ke, pen ke itu hak dia. rezeki dia atas apa dia usahakn. rezeki masing2 x sama. ada yg jual tudung, jual magkok bertingkat, produk kecantikan,.. kesian artis malaysia da mcm hollywood da hihihi itu x bole ini x bole

    4

    8
    • Haikal Hanafiah says:

      Klu org solat pastu bacaan x bto pastu de org tahu agama tego..Pastu FA blakon sentuh pempuan de org tego biasa tego…..pe pdpt ko?……

      Benda x beto mstlah de org tego….mcm ko tgur najib gkla. Tgk rmai org tgur skg. Nmpk sgt dye x bto…g jual buku mahal ng ‘motivasi’ mcm tu.

      Baik bubuh gmbr posing je dlm tu. Sbb org minat dye bkn sbb bakat. Sbb dye hensem kn & crite gedik dye….kn?????

      2

      0
  24. Anonymous says:

    harga buku ‘mari belajar solat’ karya Muhammad Ali Imran beli kat popular baru rm3.90…ada gak faedah…murah+ilmu. buku patah ?

    13

    0
  25. tecit says:

    bodohnye yg beli hahahaha. zaman skang nak dapat selfie artis senang sgt. pegi je kt ig depa melambakkk.

    Lainla zaman dulu. Nampak gambar artis tersayang kt newspaper ke majalah ke sanggup beli. siap tampal atas kertas. pastu laminatekn siap tuuu. pastu buat buku.

    7

    1
  26. Anonymous says:

    Bangap bin bangang!

    3

    0
  27. sakit mata says:

    hahahhaha…sapa suh beli..dah tau mamat ni bukan ada apa yg istimewa dia boleh share…kecuali citer dia bercinta dengan sipolan dan sipolan…

    3

    1
  28. Anonymous says:

    58 – kos minyak aku seminggu
    58 – bole beli 10kg minyak masak
    58 – saving aku 2 minggu
    58 – beli baju kt uniqo time sales
    58 – bwk anak mkn mekdi
    58 – brg basah utk beberapa hari
    58 – duit jajan aku d ofic utk seminggu
    58 – pampers
    58 – susu anak
    58 – hanya yg bodoh piang beli buku ni, beronani sorg2 tgk misai buruk c patah ni

    9

    0
  29. Anonymous says:

    syaitan dlm badan…tu yg mengamuk tu….

    4

    0
  30. Anonymous says:

    jual utk org yg nak beli….klu rasa mahal..x payah beli…mcm tudung jugak…bersepah yg murah…kenapa beli brand “n” yg mahal tu sedangkan bentuk n colour sama je

    2

    4
    • saya says:

      haha..ko punya comparison..tak hagak2 ye

      at least tudung tu beli mahal2 pon berfaedah tutup rambut (salah satu aurat wanita)..malas pulak nak elaborate pasal kualiti kain, design etc..

      ate yang buku ni cer bagi salah satu faedahnye..ape? (tanya je)

      6

      1
  31. AZIM says:

    SAYA JUGA AKAN MENGELUARKAN BUKU TERBARU.. DIHARAP AKAN DITERIMA SEMUA PEMINAT BERJUDUL “99 KATA KATA KESAT”

    15

    0
  32. Anonymous says:

    hashtag qalif moden tu apa? ada orang tu mengaku kalifah ke?

    1

    0
  33. Anonymous says:

    Kalo tau diri tu miskin x yah beli abis cite… nak menyemak mengusut kan fikiran dan beraura negative buat apa….?????

    2

    6
  34. Hanya aku says:

    ini buku bgmbr la ngok.. bukan buku spt apa yg dmksudkn shnz ahmd tuh.. suka hati dia la… nk bli.. bli.. tak nk sudah..
    artis korea.. jpun rmai yg buat bgni utk fans diorg..
    #BukanMinatSangatPonDenganFattahAmin

    4

    3
    • anonymous says:

      yg ni btul weh..ak x minat sgt pn si FA ni..minat kpop je..ms zmn jahiliah pnah la bli buku bgambar artis kpop rm80…haha lg keck n xda kata apa pn..cerdiknya si FA ni dia kaji camne Kwave tu jana pendapatan hasil diehard fans dia..antranya buku selfie cmni la..so artis yg ketinggalan je yg x buat lg…hafiz hamidun pn cerdik.. pemula..haha

      3

      0
  35. Anonymous says:

    dlm rezeki kita ada rezeki org lain….
    mungkin terjual nye buku Fattah dapat bantu org keliling dia.
    jadi derma ke kan…think +ve

    5

    3
  36. meluataku says:

    syiok sendiri mamat ni!!

    terbit kan buku, muka sendiri…ayat tah per2 dalam tu…

    mahal gile!!sape beli mmg ler…die hard fans betol!fattah pun tak pandang korang..yg dia pandang duit brapa masuk hasil terbit buku ni..
    alah, fotostat je!baru brapa ringgit!

    tah per2 artis sorang ni…

    5

    2
  37. Cik Borneo says:

    andu bah…..

    1

    0
  38. apa punya buku la..x dak inspirasi langsung tp pnuh dgn ayat bodo. dah blakon mcm lembu pstu nk jual buku plak haha hya org bodo ja bli. kt malaysia ni jual batu celuk tpung pun org bli psai byk org bodo

    3

    1
  39. pembelibijak says:

    itulah namanya publisiti. serius, korang buat la ape2 pun bisnes, asal popular, ramai fans and folowers, plus hensem/cantik, serius kompem laris produk korang. tapi alhmadulillah lah, aku x mudah terpengaruh dengan benda2 mcm ni, asal barang yang dijual tu terbukti bermanfaat bagi aku, baru aku beli, lantak lah penjual tu popular ke tak.

    jadilah pembeli yang bijak dan tidak dipergunakan dengan benda tak berfaedah, dan jangan fanatik sgt dgn artis2 ni ya. dia bodoh2 jual barang, kau bodoh2 beli barang x berfaedah, rugi duit je !

    1

    1
  40. lantaklah says:

    At least, he should’ve used a proper language. What with the short-forms?
    And, dear his fans, what kind of inspirations you can get from this selfie book? Catch your dream, and show it off? Is that a life that you wish to have?
    I suggest you to buy Hlovatinta instead.

    3

    0
  41. Anonymous says:

    99 nama ALLAH S.W.T pn ko tak hadam …nk suh org baca 99 kata2 ko la..jilakeeee

    3

    0
  42. mak c kina says:

    klu setakat buku mcm profile ni,peminat ko blh buat scrap book sendiri la…skrg dah maju..blh print sendiri je..xperlu nk tgu ko buat buku & jual..

    3

    1
  43. kakak fattah says:

    korang ni tau mengutuk je…beli tak pung pang cakap…setakat tengok luaran dah banyak bunyi…tengok dalam pun tak…aku beli so what…isi dalam dia boleh diguna pakai ayat motivasi dari korang setakat bunyi pungpang mengata orang …RM50 tu dpat cd…ok la…tak suka tak payah beli n komen…buku ni sama je macam buku quotes englis 88 love life..hah confirm tak tau…sebab dia fattah tu korang keji maki…dia kena maki lagi dia berjaya kan diri dia…

    3

    4
    • sangap patah says:

      Motivasi??? Motivasi ke.. Marstubasi??? Bangang bodoh buku koleksi selfie serta ayat ayat tak berilmiah ko kata dapat motivasi??? Ko memang sah sah sangap patah nihh..

      5

      0
  44. Mime says:

    Buat buku plus gambar2 dia tu ok je…tapi harga tu cm nk ambil kesempatan je nk kaya cepat…tapi yg jual tudung mahal sbb dia artis apa hal..sama la niat nya kn…

    3

    0
  45. Piah says:

    Patah amin bijak amik peluang..yg bodo peminat2 kayuuuuuu..kuang3x

    4

    2
  46. Yang Menghargai Buku says:

    Ada berbagai jenis buku dik.

    1. Buku latihan. Yang kau kena beli untuk anak kau buat latihan cikgu kasi. Kulitnya dulu warna coklat. Dalamnya ada beberapa jenis. Ada yang petak besar. Ada yang petak kecil. Ada juga yang jalur-jalur.

    2. Buku teks. Yang ini ada di sekolah sampailah ke universiti. Sekolah buku teksnya ada yang percuma. Ada kena bayar. Tak kiralah sekolah rendah atau menengah. Masa di universiti, kau kena beli dik. Yang kau photostate itu namanya kau copy tanpa izin. Dosa dik,

    3. Masa di sekolah kau dah jumpa dah buku ini. Dipanggil majalah. Ada yang kau suka. Ada yang kau tak suka. Ujang, Gila-Gila, Motokar, Motorsikal, macam-macamlah. Ada juga edisi pertanian seperti Mangga. Kahkahkah.

    4. Ada juga diberi nama novel. Macam-macam seleksi ada. Kisah anak-anak. Kisah sekolah, kisah cinta dan kisah ibu bapa. Semua orang suka baca. Sampai rasa nak jadi hero dan heroin dalam kisah itu.

    5. Collective item. Aduh yang ini susah nak cerita. Ada buku yang dibuat sebagai hadiah untuk peminat. Contohnya masa Ning Baizura kahwin dulu. Beliau buat buku khas gambar kahwinnya untuk peminat. Itu namanya collective item. Samalah dengan buku Fattah Amin dan buku Hafiz Hamidon.

    Collective item ini boleh juga jadi seperti baju, mug, key chain. Dan, ia juga boleh jadi seperti kalendar dan buku! Faham?

    Kot kalau Sharnaaz atau sesiapa lagi nak buat, buat sahaja. Peminat akan suka. Yang tak minat, akan bising dan pertikai. Sebab mereka tak faham buku itu masuk dalam kategori apa.

    6. Buku Agama. Buku ini kau dah tahu dah. Langkah pun tak boleh. Kena buh atas macam Al-Quran. Tinggi rasa hormatnya kepada buku sebegini.

    7. Buku terpakai. Kahkahkah. Buku yang kau dah baca 14 ratus kali kemudian kau nak jual. Hahaha.

    8. Buku tak laku kau. Hahaha itu kau jawablah sendiri.

    9. Buku pinjam. Biasanya buku ini akan buat pemiliknya marah-marah.

    10. Buku ilmiah. Buku ini banyak keluar sebagai buku how-to. Maksudnya jika kau tak reti sesuatu perkara, kau baca jadi kau akan faham dan tahu.

    11. Buku motivasi. Buku-buku ini untuk kau yang selalu mahukan semangat di dalam diri. Baik-baik dan selalu jadi bagus untuk bangunkan spirit di dalan diri kau.

    Dan banyak lagilah!

    Harapnya kau fahamlah kenapa entri mengenali buku ini keluar. Kalau tak faham lagi tak tahulah. Aduhlah. Susahnya nak terangkan.

    Semua pakat duk hentam buku itu teruk, kenapalah begitu begini. Aduh aduh aduh. Tolonglah faham. Ia bukan sekadar buku!

    Khairul Hakimin Muhammad,
    Menghargai buku.

    5

    4
    • hargai ilmu nilai masa bukan sampa says:

      Ko tulis panjang panjang sapa nak baca? Lain kali lukis je, senang..
      Btw, sapa beli buku patah ni memang bodoh laa.. Menghargai buku kenalah pd manafaatnya.
      Kalau beli buku patah, buat ganti tisu tandas, tak berbaloii baloiii..

      0

      2
    • Yekeni says:

      Oh buku ilmiah tu salah satunya buku ‘how to’ eh…. i wonder if there is a book tajuk ‘how to publish selfies and useless quotes for dummies’ ….

      I think kalau dia nak buat buku seperti memorabilia untuk peminat dia tu, dia punya pasal lah. Tapi mungkin pada pandangan orangramai, harga yg diletaknya tu tak setimpal dengan siapa dia…

      I beli buku memorabilia Lee Kuan Yew, hard cover, special limited edition from straits times setebal2nya mcm kamus dewan, yg boleh lempar kat kepala bocor tu pun tak sampai gini harga.

      0

      1
    • anonymous says:

      haha terbaik bro.. bdk zaman skrg bkn tau apa buku..

      0

      0
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Sbb tu ko sesuai bce buku FA..
      wakkakakakakaa

      0

      0
  47. Anonymous says:

    Chill relax nak beli and baca silakan
    Nak baca free pergi mph popular borders
    Baca free je…
    #Jangan Kecam# Positif

    0

    2
  48. Anonymous says:

    FA amik peluang ni utk kaut keuntungan. Sbb sbgai artis ak rs dorg semua aware yg dorg ni popular x lama pn. Paling pn 2 tahun la..lps tu senyap balik..tme tu nk buat bisnes pn susah. So sbgai bisenes women ak setuju ngn FA. Cuma yg bodoh adlh peminat2 FA aja.

    4

    0
  49. Anonymous says:

    org melayu ni nak barang free jer……sebab tak mampu meroyan pulak.
    produk2 kecantikan yg ntah apa2 tu boleh pulak promote and beli.
    drama2 sampah nak tengok jerr sebab dah bayar kat astro tiap2 bulan….hehe

    2

    2
  50. Anonymous says:

    alaaaaa…..nanti bila nak submit tax form tu kau masuk lah dalam tax allowance yg up to RM1000….apa susah sangat….kalau berkira sangat lah duit tu.
    kalau sengkek sangat gi jer library baca buku ilmiah…..sebok nak pandai kan.
    Fattah tu baru nak rasa nikmat populariti mana ada masa nak tulis buku biography sastera ke apa…..pikir guna otak lah…org tu busy.

    2

    1
  51. Anonymous says:

    Gossip terkini dr oh bulan. Ad gmbr lofa dan rms. Ak cam x sggup kalau malaysia ada bakal permaisuri mcm lofa. Xdpt terima…xdpt terima.. Gedik, perasan, the family pn mcm acah2 bagus..especially nabila and shanaz..mmg x dpt win rakyat pnya heart..

    9

    0
  52. Aurora says:

    Hmm aq setuju sgt si sharnaz tuu sound dia nie..biar dia sedar..mcm kata sharnaz apa sumbangan dia smpai blh publish buku..xpaham aq..

    3

    1
  53. Anonymous says:

    A picture speaks a thousand words. Kirakn byk jugak dier tulis tu. Hee

    2

    0
  54. CR says:

    Pilihan di tangan kita sama ada nak beli@tidak. Setiap org ada pandangan, kreativiti dan rezeki masing2. Fikir pun tak ke mana.

    2

    2
  55. Mak kau ungu says:

    Tahukah anda, hafiz hamidun dan fattah amin sebenarnya adik beradik?

    5

    0
  56. intan says:

    org dah offer dia buat buku
    biarlah
    publish company think blh buat untung
    because he is kinda idol
    the book is for his fan
    bkn nya buku ilmiah utk semua org
    ntah pape
    xsuka xyah beli.. dan xyah kutuk in public menambah dosa
    xpaksa pon

    2

    1
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Org x offer. Dye sendri cr penerbit ok. Ble cmni penerbit ptt kena salah byk sbb trima offer terbit buku dye.

      0

      0
  57. Pokok says:

    Semua team yg tlg publish buku2 mcm ni..penerbit,editor,penulis,jurufoto etc adalah org2 yg desperate nak kaut untung. Yg nampak terlebih desperate + murahan sgt ialah subjek dlm buku ni tk lain tk bukan si FA. Dari gosip dia smpi kuar buku ni maka confirmlah yg dia ni spesis artis sendu…huhuhu…teringat sheila majid punye ayat..”nak kuar berita pastikan kita layak utk org baca”

    5

    1
  58. Sam says:

    Lepas ni so Lopak plak akan kuarkan buku….Zzzzz
    Fans memang senang diperbodohkan. What a pity.

    4

    0
  59. Sam says:

    Lepas ni si Lopak plak akan kuarkan buku….Zzzzz
    Fans memang senang diperbodohkan. What a pity.

    1

    0
  60. Yekeni says:

    Opportunist…. ataupun he is fully loaded with self esteem, self confidence, self perasan… so full of it…. he he he… kim kardashian ni rupa-rupanya sumber inspirasi artis2 eh….

    2

    0
  61. Haji patah says:

    Ni bukan hargai peminat..ni ambil kesempatan atas peminat! Haih senangnyela nk jadi kaya…berlakon sekali…pura-pura cinta…nyanyi lagu sikit..terus bikin buku..jual mcm thesis phD.. #projekjotajotaaaaa

    3

    1
  62. hargai ilmu nilai masa bukansampah says:

    Btw, sapa beli buku patah ni memang bodoh laa.. Menghargai buku kenalah pd manafaatnya.
    Kalau beli buku patah, buat ganti tisu tandas, tak berbaloii baloiii..

    2

    2
  63. min says:

    Dia buat untuk fans dia laaaa..yang lelain meroyan apahallll??? bijak dia guna popularity untuk tambah income..peminat2 yang beli bukan main seronok, yang tak membeli plak meroyan lebih..hati itam macam sanaz la korang nehhhh!!

    1

    1
  64. Yana says:

    daripada kau abezkan RM60 duit kau tu beli buku tak berfaedah baik beli buku ilmiah, cerdas sikit otak kau tu.. tak pon bagi aku RM60 aku ajar kau tusyen sikit biar tambah ilmu kau sikit nk buang duit kau tu kt mne, lg2 zaman sekarang mmg nk kena pkai duit byk

    1

    1
  65. whatever says:

    kasian pada penulis penulis novel & komek2 yg pikir sampai tak cukup rehat. macam ne senang lah buat duit. buku macam status fb. sila meninggal. k bye

    1

    1
  66. Ros says:

    Perasan ensem.. Poyo giler

    1

    0

Leave a Comment

Optional