Written by AbangNara | March 14th, 2012

Agak lambat Abang Nara mendapat tahu mengenai kehadiran pelakon filem Ketika Cinta Bertasbih iaitu Oki Setiana Dewi ke Kelantan minggu lepas. Kehadiran Oki adalah untuk menghadiri Program Hari Hiburan Islam anjuran kerajaan Kelantan. Oki sempat bertemu dengan Menteri Besar Kelantan malah sempat mengikuti kelas pengajian kita oleh Tuan Guru Nik Aziz.

oki setiana dewi

Paling menarik, Oki Setiana Dewi sempat mendeklamasikan sajak yang selepas program Bicara Selebriti. Sajak seperti di bawah ini menceritakan tanggapan Oki Setiana Dewi terhadap negeri Kelantan.

oki setiana dewi

Oki Setiana Dewi yang sememangnya bercita-cita menjadi artis semenjak kecil pernah membatalkan hasrat tersebut apabila mula memakai tudung pada usia 16 tahun. Namun begitu ternyata rezeki Oki Setiana Dewi masih terbuka luas walaupun bertudung apabila ditawarkan untuk berlakon filem Ketika Cinta Bertasbih. Kini selain berlakon, Oki Setiana Dewi turut aktif menulis dan aktif berkongsikan pengalamannya di ceramah-ceramah.

oki setiana dewi

Lagi beberapa gambar Oki Setiana Dewi dengan membaca entri ini sepenuhnya.


oki setiana dewi
oki setiana dewi
oki setiana dewi
oki setiana dewi
oki setiana dewi
oki setiana dewi
oki setiana dewi
oki setiana dewi

125 responses to Negeri Kelantan Seindah Namamu – Puisi Daripada Oki Setiana Dewi, Pelakon Filem Ketika Cinta Bertasbih

  1. ayu vea says:

    Indahnya ciptaan Allah :)

    0

    0
    • saya budak terpelajar says:

      indahnya sajak yg dituju…perfect match:)

      0

      0
      • Din says:

        tengok video dia bersajak lagi best..
        cuba korang search youtube…

        0

        0
      • seksi tak semestinya cantik. says:

        cantik..muka nk ala2 org korea pun ada ni.. nk artis malaysia ramai mcm ni…sopan…
        sapa kata org berseni mesti seksi2 kn? tutup aurat lg org syg..
        artis mcm ni la yg perlu di ketengahkn kt malaysia ni.. bkn artis2 barat tu..
        and satu lg..walaupun sy bkn org kelantan..tp sy suka sgt dgn negeri tu.. klau betul2 nk tgk mcm mn konsep 1Malaysia tu sila la tgk keadaan di sana..sgt harmoni… sy sgt marah klau org buruk2 kn kelantan. they are on the right track… :)

        1

        0
      • Tak PAS! says:

        Berape lah agaknye minah ni kena bayar nak puji2 dgn sajak berbagai…selain negeri yg kotor tahap melampau, rakyatnye pun kebanyakkan pengotor (pernah nampak pak lebai korek hidung keluar bijih lepas tu lap kat kat kerusi dan tangan terus capai kueh makan..weekkkk!), tandas2 tahap puaka je pakai, kedai makan minum macam de kempen free gula dan kotor, masalah air sana sini, wanita kelahiran negeri comel2 belaka dan bergetah senang diayat jadi bini muda..pe lah yg de kat sini????

        0

        1
      • Abah Ko Chef wan says:

        solehah…ptut amik bini mcm bukan mcm manohara tu….

        0

        0
      • tolong tegur... says:

        allhamdulillah… tq kepada tak pas… kerana sudi menegur keburukan kami org2 kelantan.. mudah2 mdahan kami akan memperbaiki segala kelemahan.. segala teguran anda kami dahului dengan ucapan terima kasih… salam. sesungguhnya setiapa org Islam itu bersaudara…

        1

        0
    • parti bebas says:

      Memang indah ciptaan Allah apabila terjaga rapi & bertudung lingkup..

      1

      0
    • bulan says:

      Sweet betul oki ni

      0

      0
    • Adibah says:

      negeri serambi mekah…nak kata apa lagi ;)
      siapa seorang ulama’ yg dimaksudkan tu?

      0

      0
  2. amirnawawi says:

    Fuhh! Boleh tahan jugak si Oki nih. Lemah lembut orangnya..

    0

    0
  3. diana says:

    Subhannallah,cantiknya dia,tabik sama die

    0

    0
  4. Elvi says:

    Sopan, anggun, elegan serta modern.. Inilah contoh pakaian muslimah sesungguhnya.

    0

    0
  5. imani says:

    yeayyy..abang nara dah upload story pasal oki..w’pun da bc kt blog org lain..tp still tggu abg nara upload story pasal dia..
    thanks :)
    oki setiana dewi…sgt2 cantik..sungguh.. :)

    0

    0
  6. nakama nufar says:

    cantik nye dia.. she my idol..

    0

    0
  7. Ya says:

    Subhanallah. Alhamdulillah.

    0

    0
  8. Cantiknya…boleh ndak awak kenalan?

    0

    0
  9. nekjahseries2 says:

    nekjah pon nk jd cam oki n kalo blh insyaAllah~~~~~doakan nenek ye sume

    0

    0
  10. farabella says:

    Subhanallah, cantik dan indah dipandang..

    0

    0
  11. budakbangang says:

    wah cantiknye!!jauh bbeza ngn artis melayu malaysia

    0

    0
  12. momomomom.... says:

    lagi bagus dari manohara…
    tapi nak buat camne..yang seksi lebih di jadi kan pilihan….

    0

    0
  13. kami.. says:

    pic last seksi ckit..ckit je….tudung jenis cmtu mmg ikut bentuk

    0

    0
    • wanita says:

      Apasal kelantan???

      0

      0
    • amin says:

      tudung tu elok sj..tp tali beg tu y buat kan ikut bentuk..jangan la mudah cari kesilapan org..tak elok la kakak..

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko ni org pakai tudung pun seksi, kambing pakai tudung agak2 ko nak kata seksi jgk ke? ade je yg x cukup kat mata kau..

      0

      0
      • kami.. says:

        xde lah..bukan cari kesalahan..tegur je…tahu la sebab tudung kain mcm tu mmg lembut n ikut bentuk..sllu tgk perempuan pakai tudung labuh drpd kain mcm tu nmpak seksi…

        0

        0
      • Anonymous says:

        kau pkai tudung jenis kain apa?

        0

        0
      • Anonymous says:

        dia pakai tudung jenis kadbord,keras mcm robocop je.. nak tegur pun biar beragak2 sket.. kalau xnak ikut bentuk badan langsung, kain lembut langsung x boleh..nnt aku suruh ariani buat tudung dr besi konkrit, tegak kaku je… tolonggg laaaaaaaaaa

        0

        0
  14. cinta_wanita says:

    Apasal kelantan?

    0

    0
    • kacak says:

      sebab kelantan jemput dia p sana… kalu negeri lain jemput p tempat diorang nnt dia wat puisi lain lak.. klu nk jemput la…

      0

      0
      • org melaka says:

        pasal negeri lain tak sesuai dgn sajak tu. cuba tukar melaka? tak ker pelik bunyi nyer

        0

        0
    • mintun says:

      Sebab: “Program Hari Hiburan Islam ANJURAN kerajaan Kelantan”
      Kalau Sabah buat, dia pegi Sabah
      Kalau Perlis anjur, dia pegi Perlis,
      Kalau Yaman jemput, dia pegi Yaman,
      Kalau India jemput, dia pegi India.

      senang kan? (Asal Kelantan aje, mulaaaa lah timbus persoalan itu ini…)

      1

      0
    • labu says:

      negeri lain..sibuk buat konsert..sibuk jemput artis seksi2..tu yang terlupa nak jemput yang bertudung ni..tu pun tak reti nak pikior lagi?

      1

      0
  15. hiros says:

    indah puisi…
    w/pun bukan org klantan..
    tpi memang negeri tersebut mendamaikan..

    0

    0
    • gadis kelate says:

      terima kasih .nanti datanglah makan angin ke kelantan bersama family . =)

      0

      0
    • lulu says:

      yee aku setuju,walaupun aku bnyk x berkenan ngan org kelantan,terutama lelaki, tapi serius aku rs kelantan tu negeri yg best. u all patut berbangga dgn nik aziz..

      0

      0
      • Anonymous says:

        sedapnye nasi ulam kat tempat dekat ngan jual2 kraf tgn tu…kelantan..nak p tp jauh yg amat..dekat 10 jam dlm bas p aritu…kalau nk p shoping jgn la p cuti2 umum..ramaiiiii

        0

        0
    • barley ice says:

      aku pon suke kelantan..penah sekali p sane..susah nak jumpa orang bangsa asing (cina, india)..even pendatang asing pon x nampak..sume muka2 melayu belaka..memang best! makanan sana murah2..memang rasa nk repeat lagi..eloklah kelantan tu tak jatuh kat tangan ‘orang dacing’..kalu tak haruuu..sume brg nak naik harga

      0

      0
  16. mrs.sheikh says:

    cantik kan.. terjumpa dia di klia hari khamis mgu lepas .. flight dia kul 6 camtu ke KB. sangat soft spoken..gemalai dan mmg sama mcm dlm sinetron.
    :)
    untung la rakyat kelantan…

    0

    0
  17. saya says:

    cantik sgt :) lembut je muka dia,tenang je :)

    kan bagus kalau pengarah filem malaysia buat mcm ni..
    yg watak bertudung pilih yg betul2 bertudung.
    cth filem nur kasih tu pilih irma ke :)

    0

    0
    • mrs.sheikh says:

      betul.. yg original bertudung lg nampak originality — peh abis aku kene lahar pas ni :D

      0

      0
  18. bulan says:

    cantiknya oki ni.x jemu tgk…

    0

    0
  19. Intan says:

    Setuju! Sesuai pilih pelakon yg benar2 bertudung berlakon cerita islamik. Elak pegang2 cam Nurkasih tuh. Konon jer Islamik, tp pegang, pelok, tido sekatil, semua ada. Congrats to TV Al-Hijrah, berusaha wajibkan tutup aurat dlm semua drama diorang. See…kalau nak seribu daya, kita kan negara Islam.

    0

    0
  20. Tina turner says:

    1st pic laki tinggi sebelah tuan guru tu capt aku tu huhu. Walaupon garang nk mampos, tp baik orgnya..

    0

    0
  21. nikmunir says:

    amboi abg nara..kalo artis laen..cepat jer berita masuk bn..tapi knape yg ni..mbak oki da pulang ke tanah air 4 5 hari baru kuar ek..haha..ape pon..suka sngt puisi pada malam tuh

    0

    0
  22. Me says:

    Jadik bini sultan kelantan pun bagus gak ni.. Hehe

    0

    0
  23. Bukan Siapa-siapa says:

    harap tak ade yg prtikaikan knpe lbih kn org luar dr artis m’sia sndri..artis m’sia tak lyak…pkai bju mcm tak ckup kain..m’malukan..tapi klu konsert2 tu, mmg ta skong laa.

    *cube byangkan oki dduk sblh dgn miera liyana..^.^

    0

    0
  24. […] Abang Nara , Oki juga ada mengikuti kelas pengajian Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat. Malah Oki sempat […]

    0

    0
  25. Terbakor says:

    cantik oki ni kan. beruntung dapat ikuti kelas tuan guru.. pakaian pun pun sedap je mata memandang..

    0

    0
  26. subuh says:

    inilah muslimah yg patut dicontohi cara berpakaiannya. sedap tul mata memandang, tak perlu pakai kain sekerat, ntah kenapa hati terus terpikat. wajah menenangkan, tak perlu pose lentok mengiurkan dan menayang aset. bila lihat oki, betapa aku rasa kbykn murahnyer artis malaysia yg menayang bodi. sorri.

    0

    0
  27. saya says:

    i love u oki. :)

    0

    0
  28. artis msia sedar la sikit kiamat da nk dekat says:

    subuh, artiss msia yg sengkek kain mcm gambar izara yg abg nara post tu hehhe
    wupssss

    0

    0
  29. gigi kayu says:

    ape la lorat nau dia p kelantan pon…macam la bagus nau klantan…..org klantan pon kuar nak cari keje…kalau best nau…dok jer la kat klantan tu…puuuiiii

    0

    1
    • anak perak says:

      ini statement org yg dengki..
      byk beno setan duk brtenggek kt kpala kome.
      astaghfirullah..

      0

      0
    • cucoq udang says:

      hang nih oghang melaka ka??? jgn jeles dgn kelantan no…negeghi hang pun ok gak … hangpa ada mamak boliwood apa nama dia? datuk shahrukana ka…?

      0

      0
    • Anonymous says:

      ingat org kelantan je ke yg kluar dr negeri dia cari kerje? ingat negeri lain takde yg terpaksa keluar dr negeri dia? tu org melaka, negeri 9, johor tu, smua duk terperap dlm negeri dia je ke?

      apela gigi kayu..duduk dlm tempurung la ko ni..padan gigi pun kayu, otak pun kayu.. at least rumah org kelantan smua duk umah tanah lot. tak pyh nk bertingkat2 himpit2….
      kelantan tu pun malaysia so ikut suka diorng la nk gi negeri mn pn…kayu…

      0

      0
      • ahkak gile glam says:

        gigi kayu jgnla sengal sgt kan kita ni SATU MALAYSIA walaupun fahaman politik berlainan…haiyaaaa

        0

        0
      • Anonymous says:

        ntahnyee org indon pun cari mkn kat kl, kita kan semua satu malaysia.. kat tv x abis2 cite indon, pasni org indon pun satu bangsa satu malaysia..

        0

        0
  30. mek nab says:

    HIDUP KELANTAN….I LOVE KELANTAN…

    0

    0
  31. chem says:

    Syukran..syukran..

    0

    0
  32. bkn siapa2 says:

    mmg kami tertuah jd anak klate………. chantek sungguh ciptaan TUHAN (ALLAH) nee(OKI). semoga ia menjadi ikutan remaja@retis d luar sana.

    0

    0
  33. […] Agak lambat Abang Nara mendapat tahu mengenai kehadiran pelakon filem Ketika Cinta Bertasbih iaitu Oki Setiana Dewi ke Kelantan minggu lepas. Kehadiran Oki adalah untuk menghadiri Program Hari Hiburan Islam anjuran kerajaan Kelantan. Oki sempat bertemu dengan Menteri Besar Kelantan … Continue reading → […]

    0

    0
  34. buah ceri says:

    biasa ajeeee gambo dia ni….. tak ada yg spesel… gambo bogel tak der ke ?

    0

    1
  35. huhar says:

    Bagus sgt la klate tu.prangai mek2 die cam hape aku nengok.puja lah pujaaa..

    0

    0
    • icha says:

      dh agak akan timbul isu ni..ade je org yg xpuas ati..tiada sesiapa yg perfect kt dunia ni..xyah nk cari kesalahan org lain..

      0

      0
    • full name says:

      msg2 ader baek n brukk… klau rmai org2 klate yg jhat n prangai x bgs kt tmpat korang, tgur la kami secara berhemat… x slah menegur… mnusia kan mudah lupa.. tgs kte untuk slg ingat- mengingati.

      0

      0
  36. suka says:

    puitisnya sajak… suka baca ayat2 dia..=)

    0

    0
  37. feyus says:

    Sememangnye Kelantan kaya dengan keindahan dan kesenian. TAHNIAH!! puisi yg cukup glamour.
    Gambar Dirang Sekitar Kes Bunuh dan Bakar

    0

    0
  38. poodah says:

    hanya org malaysia saja yg tau kelantan tu cmna.. oki ni hanya nmpk luaran saja.. xpala, niat dia dh baik..

    0

    0
    • Jambu says:

      salah… hanya orang Kelantan saja yg tau. :)

      Org Malaysia (selain Kelantanese) tak pernah sampai pun menghina bagai.. termasuklah menteri..

      Mungkin itulah sebabnya orang Kelantan terharu dgn sajak Oki.

      Takpelah, tak payah cerita negeri2, politik2 ek. masuk bab Kelantan je nk campur aduk politik. aduh. Mcm bukan Malaysia je Kelantan nih.

      Kita kenal Oki, hayati sajak, cukup lah. ke mcm mana?

      Ikhlas,
      Orang Sabah

      0

      0
      • Tirana says:

        Kan? Kenapa kome pandang orang Kelantan ni macam kome pandang buruh orang Indonesia? Orang Indonesia ke mana2 ke kita kena hormat. Tu pun kalo hgpa ada akai la… Ni apatah lagi orang Kelantan, orang Malaysia kita jugak, walaupun bahasa pelik sikit. At least respect la guys. Heran kome dok bercakap psl jumpa awek kelate seksi la, lelaki gedeber la. Aku kesian dengan korang tak dimurahkan rezeki oleh Allah untuk bertemu dgn org Kelantan yg hebat2, para ustaz/ulama’, profesional, CEO2 company besar… Serius aku kesian korang takde rezeki. Kalo kome nak tau CEO pertama PETRONAS, orang Kelantan, CEO/MD Proton dari dulu hingga kini org Kelantan… kalo nak ngungkit, mcm tu la. So, kome sume baca artikel abg Nara ni baik2, tak payah nak ngungkit2. kata 1Malaysia, ke retorik je?

        0

        0
      • kacak says:

        klu ore kelate bangga dgn kelate, klu org johor bangga dgn jawa, klu org nogori bangga dgn minangkabaunya, klu org pinang bangga dgn anak maminya… jadi ape bezanya antara kita rakyat malaysia ni… sume same.. klu xde semangat kenegerian xkan ada semangat cintakan negara….huhu…

        0

        0
  39. ahkak gile glam says:

    baguslah abg nara kuarkan citer ni, asik kuar citer psl video lucahlah, gambar bogel lah, at least sejuk mata n hati bila baca benda2 baik mcm ni, WELL DONE team beautifulnara!!!!!

    0

    0
  40. lonely says:

    sejuk mata aku tengok

    0

    0
  41. datin says:

    Masyaallah… shes so sweet :)

    0

    0
  42. Aku says:

    Tak payah la nak kutuk sesiapa berdasarkan negeri mereka. Dah berkumpul kat Padang Mahsyar besok, takde nyer kita disoalsiasat asal negeri mana. Kita perkuatkan iman dan bekalan supaya semua sedara sesama Islam menjadi penghuni syurga. Amin…

    0

    0
  43. Siew Ling says:

    tak bersolek pun terserlah kecantikannya…hasil cahaya wudhuk.. ( teringat statemant artis malaysia..heheh..berkat wudhuk tapi muka suntik bagai…hheehe )..

    0

    0
  44. aku kesah? says:

    org luar xpyh nk berdengki la..setiap negeri ada kelebihan masing2..aku pnh dok klantan 3thn belajo sana..terbaik..klo diberi peluang aku nk dok sana lagi..mmg negeri terbaik yg pnh aku pergi..yg dengki 2 semua busuk hati..jeles x bertempat..

    0

    0
    • aku miskin tp kaya says:

      aku pun….
      kalau boleh nk trus menetap di negri tu.
      walau miskin tp kaya.
      tp negeri yg miskin tu la harga makanan murah,berlambak2 smp x abis nk makan,
      kat tpt miskin tu la, sara hidup lbih rendah dr negeri kaya raya,
      negeri miskin tu la jln raya jem giler2 (keta sebijik dua kut sbb rakyat miskin takleh beli keta)
      banyak lagi lah keburukan negeri miskin tu yg menyebabkn aku teruja nak tinggal kat situ smp bila2.
      (mak aku pun dh tempah kubur kat pondok kat sana..kena bayar woooo…)

      sekurang2nya kat situ masih ada pantang larang wpun rakyat dia dok langgar semedang.
      apa2 pun, aku harap sgt hukum syariah boleh dijalankn di Kelantan sbb kat malaysia ni dh byk sgt maksiat.
      hanya yg punya iman kukuh sj yg tahan godaan….

      0

      0
  45. peach says:

    alhamdulillah…=)

    0

    0
  46. Aya Ariel says:

    alhamdulillah…kelate di hatiku..

    Islam di junjung,raja disanjung,rakyat dipayung..

    alhamdulillah..syukur menjadi anak jati kelate..walaupon di lahirkan di kota melaka =)

    0

    0
  47. cattaleya says:

    orang kelantan byk nyer ngedebeh .. but she so sweet ! syukuran.. :)

    0

    0
  48. anna althofunnisa says:

    syukran oki sbb sudi dtg kelantan..harap kerajaan kelantan jemput lg.. dr jemput artis2 yang kurang akhlaknya…nasib baik kat kelantan xde konsert artis2 perempuan yg xpakai tudung…yelah artis ni kan role model.patut tunjuk teladan yang elok kat rakyat/peminat/penyokong

    cuba korang semua tengok oki berpuisi secara live di youtube sungguh terharu…boleh meninis air mata kalau sesape yang menghayatinya

    0

    0
  49. Hawa says:

    mohon abg Nara dpt remove gambar yang last tu :)
    prihatin ^^

    0

    0
  50. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    elleh nk remove gambr yg last konon ! dh baik sangat la kau tu ! ape pangkat yg kau ada pandai2 nk suroh bang nara remove pohdah !!!! bang nara jangan remove ok bang nara caaaaaaayang bang nara huh !!!!! bwek !!!!

    0

    0
  51. nick@pett says:

    ingat Bang Nara yang buat tadi,,,
    hebat puisi ni,,,,

    Abg NARA anak jati Kelate pun xbuat puisi mcm ni….

    0

    0
  52. stella says:

    ala , org klntan pun pkaian terdedah sna sini . . Tp sja bt x nmpk . . Cm taik mentri nya . . Tgk ja laa pkaian gf pnjga gol trkenal klntn tu . .

    0

    0
    • anak perak says:

      pompuan kelantan yg pakai dedah, menterinya pulak yg kome kata taik tu nape? isyhhh….

      nak bagitau kat kome2 semua, negri yg pemimpinnya dr kalangan alim ulamak, yg kenakan denda bg penduduknya jika berpakaian tak senonoh di khalayak awam punnnn takleh nak kontrol perangai rakyatnya yg mcm T*** apatah lg negeri yg pemimpinnya dah mcm T*** nak ‘tarbiah’ kan rakyatnya yg mcm T**** jugak!!

      astaghfirullah..

      (takde guna cakap kalau hati dah kelam..huh)

      0

      0
    • Tirana says:

      Ada lagi nak main negeri2…

      Kesian la korang, aku kesian sungguh dgn org mcm kau tak dimurahkan rezeki oleh Allah untuk jumpa org Kelantan yang baik.

      Mungkin hari2 kau jumpa org Kelantan mcm ni sbb apa tau? Sbb ko suka gi clubbing, baca gosip org, lepak shopping mall dan buat kerja2 tak berfaedah.

      Ko tak pernah jumpa menteri2 Kelantan kan? Ko tak pernah jumpa CEO2 org Kelantan kan? Ko tak pernah jumpa ulama2 org Kelantan kan? memang lah! Sbb Allah tutup rezeki kau sbb perangai kau tu.

      Kesian.

      0

      0
      • anak perak says:

        betul tu…jgn ingat org kelantan semua jahat2,buruk2 saja..
        yg kome nampak memang cuma yg buruk sbb pemikiran kome yg sempit.

        kat negeri lain pun berlambak yg buruk.
        kat mana pun sama je lah…

        (aku sendiri pn belum tentu baik..huh)
        peringatan utk diri sendiri dn org2 lain yg lupa– sesiapa yg mengata seorg mukmin yg lain itu jahat,akan Allah gandakan ke atasnya segala kejahatan dan begitu jua sebaliknya..

        astaghfirullah…

        0

        0
  53. alang says:

    Kepada artis2 malaysia (yg mana bertudung) tolong ikut stail Oki…ini dak.pakai tudung nampak leher..pakai tudung baju ketat..pakai tudung nampak subang..pakai tudung ada setongok bongol kat kepala…ish..
    ngok ngek tul..

    awak tu contoh..

    0

    0
  54. PeaceYaw says:

    Aku suka Puisi nie.. semua negeri kat Malaysia nie pon aman..jadila Satu Malaysia ok. Org luar jgn kutuk org Kelantan. Org Kelantan pun jgn kutuk org luar. Kan Baguih naaaa… Peace Yawwww..

    0

    0
  55. hamba Allah says:

    terima ksh kt semua yg puji kelantan sye tak pernah komen kt beautifulnara tp slps sye membaca tentang perkara ini sye seperti terpanggil..
    skrg ini sye bljr d k.lumpur dan sye sgt terkejut melihat begitu ramai manusia yg tdk solat..tdk kira lh negeri mne2 pon smua ad..tp ingin sye tegaskan di tempat sye bljr ketika ini hanya org KELANTAN yg sye jumpai solat sepenuhnya..maaflh sye bkn ign mengangkt negeri sye tp itulah hakikatnya…perkara itu sye lihat di depan mata sye sendiri…
    alangkah gembiranye sye lahir di kelantan walaupun ramai yg kata kelantan kotorlah, busuklah, miskinlh dan mcm2 lg..sye dilahirkan dan dibesarkn di negeri dibwh pntdbiran ulama” itulh yg membuatkn sye terlalu bersyukur dan berterima ksh krn menjd diri saya….InsyaAllah akn sye bawa sgala yg sye peljri di klantan kpd smua kwn2 sye d k.lumpur..

    0

    0
    • cattaleya says:

      betul tu… tapi dlm beribadah pun..smpat nak mengumpat. pandang rendah kat org lain… yg penting niat… kebanyakan nyer talam 2 muka. baik,lmh lmbut kt dpn.. tapi.mmmmm????… :)

      0

      0
  56. cattaleya says:

    kalau la org2x kelantan tak terlalu ’emo’ dlm segala hal, rasa nyer…cde la org nak menghina ,mencaci dan merendahkan martabat dieorg…. tapi sebaliknyer.. tgok negeri brunei. alhamdulillah… xde bencana.aman damai… :)

    0

    0
    • full name says:

      cam ne la x emo dik…. sebab sorang org klate jahat abez di benci nye sluruh rkyat klate n pemimpin3 nye.. contoh, isu apek, sebab apek playboy abez jantan klate di katanye playboy. tp isu norman hakim yg gatal tu x der la pulak nk ckp org pahang gatal… lg fasha sandha, x der r n ckp sumer pompuan pinang tu gatal2.. cer bygkan law norman hakim n fasha sandha tu klate… komfirm2 akan kuar isu kenegerian… itu la masalah kami org2 klate.. its not easy to be klantanese but we r ready to go more…. insyaALLAH!!!!!!!!

      0

      0
      • meme arrr says:

        betul3….
        sebab sorang yg busuk, habis yg lain terpalit bau. Tp yg peliknya juz kelantanese jer yg kena gtu.
        kalu org johor jahat, takde la pulak main isu kenegerian ni..
        skeptikal betullah manusia ni semua.

        0

        0
  57. pasbu says:

    oki. oklaa.
    yg spoil ada nik castro. cacat segalanya.

    0

    0
  58. minah says:

    cermin diri sendiri lagi baik!

    0

    0
  59. dewi says:

    indahnya ciptaan Allah.. dia ni bukti yang nak jadi artis, pelakon tak perlu dedah aurat. masih terserlah cantiknya kan? tak payah make up 10 inci, baju sendat tak cukup kain, rambut macam karat lori sampah dan berposing peluk sakan dgn jantan.

    0

    0
  60. agnis says:

    simpel bos makasih infonya

    0

    0