Written by serenity | August 29th, 2016

Sebelum ini, Neelofa melalui perniagaan tudungnya diberitakan berjaya meraih jualan kasar sebanyak RM 50 juta setahun. Sabtu lepas, Neelofa selaku pengasas Naelofar Hijab telah menerima anugerah penghargaan di majlis gala Tribute to Women Malaysia 2016 dalam kategori perniagaan.


 photo 10.jpg

Neelofa telah diberi anugerah tersebut oleh Raja Permaisuri Agong, Tuanku Hajah Haminah bersama 13 tokoh dan ikon wanita lain, antaranya Vivy Yusof bagi kategori perintis muda dan Pandelela Rinong bagi kategori sukan.

Lagi 17 gambar dari majlis tersebut dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Neelofa.

 photo 9.jpg photo 14.jpg
 photo 17.jpg
 photo 16.jpg
 photo 18.jpg
 photo 15.jpg
 photo 7.jpg
 photo 13.jpg
 photo 11.jpg
 photo 2.jpg
 photo 8.jpg
 photo 3.jpg
 photo 6.jpg
 photo 1.jpg
 photo 4.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to Neelofa Terima Anugerah Wanita Dalam Kategori Perniagaan Dari Permaisuri Agong

  1. Anonymous says:

    tahniah..

    0

    0
    • Adoi La says:

      Baju apa yg ko pakai tu Lopah hoi? Mcm tirai rumah Senah Gemencih je.

      0

      0
      • Anonymous says:

        cantek la baju lopa..kau neh xde seni ke..

        btw lopa xperlu mekap tebal..sb dh cantek..bkn lah minat sgt dia..tp suka tengok je..congrats lopa.

        0

        0
        • Bedah says:

          Burok…corak utk org tua! Pleaseeee!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          kau kate buruk sb kau xske diakan..aku gerenti klu bagi kat kau pun kau nak..silap2 sampai berhari2 dok tayang.
          eleh dengki..org hati kaudu neh mmg camtu

          0

          0
        • Nyah says:

          Melayu..kritik sikit dikatakn dengki. Sesungguhnya mmg out la dress tu beb. Nampak sarat ..corak baju kurung makcik2 kampung pergi dengar syarahan agama kt dewan serbaguna..

          0

          0
        • srh says:

          apesal pelik sgt bentuk bdn adik dia si ameera tu. dah mcm org beranak 2-3 org. tak sesuai langsung pakai mcm tu.

          0

          0
        • minah jambu say no to DRUG says:

          dia punye suka la..

          0

          0
      • TT says:

        Skirt gown kembang tapi atas sendat ??! labuhkn la skit gown tu ye baru kene ngan imej. Nk nmpk lawa pon jgn abaikan plak syarat menutup aurat dgn sempurna baru afdal….

        0

        0
        • Anonymous says:

          tukang kira dosa pahala dah sampai dahhh….si lofa tu bisnes dah juta2, award bisnes sana sini, derma sana sini…

          ko?! habuk pun xde…sebab? sibuk jaga tepi kain orang….hahhahha loser!

          0

          0
        • Anonymous says:

          So kalo dah dpt award, duit berjuta maka berlesen utk x menjaga aurat lah gitu? Yer lah, mati nanti bleh bwk anugerah tu sekali.

          Apa salahnya amik positif teguran org tu… alhamdulilah, kaya, cantik, ada anugerah, jg plak aurat, baik budi bahasa, jg agama… Indahnya kejadian Allah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          memang la award sekeping tu xleh bawak ke kubur cik kak oii…tapi usaha di sebalik award tu di ambil kira…berapa banyak hakak2 dpt mencari rezeki dgn meniaga tudung lopa ni..untuk menyara keluarga…

          hisshh ko ni..cuba la berpikiran di luar kotak sikit…

          lagi satu..ye…apa salahnya ambik positif atas teguran ya?….apa ke payah nau ko nak ucap tahniah? susah sangat ke?

          ini tidak, celah baju lopa jugak ko nak intip kan??….susah sangat ke ko nak bergembira atas kejayaan umat islam yg lain?

          tetap jugak ko nak tengok yg buruk kan? so apa pencapaian ko? dah selevel lopa? belum eh? so pi buat kerja!

          hahhahah again another loser!

          0

          0
      • lily hepburn says:

        Fesyen ni zaman nenek i muda2 dulu..ala2 summer dress gitu…cantik tu mmg cantik..tapi tk berapa sesuai dgn majlis kt istana..

        0

        0
        • Anonymous says:

          kau spe nak kate seswai ke tak..majlis tu klu betol ade protokol, dia xpkai sembarangan lah..

          0

          0
    • Dj FM says:

      Bila nk pergi serbu Vietnam. Hari tu beria-ria je. Cakap mcm keling. Just smoke..no fire!

      0

      0
    • Hmnn says:

      Tumpang tanya…buku lali kira aurat ke tak?!!!!

      0

      0
    • Failed says:

      Dress mcm tudung meja. Eee!

      0

      0
    • Lol says:

      Money cant buy class or style. Thats so tragic!

      0

      0
    • Anonymous says:

      berdosa mengutuk org

      0

      0
  2. kiki says:

    congrat neelofa

    0

    0
  3. sosalinda says:

    Congrats Lofa! Teruskan usaha. btw, siapa yg dlm gambar ada mak lofa tu?

    0

    0
  4. chetaktaulah says:

    ramai artis jual tudung,tapi “gitu2 aje”
    but siLopanie..
    She has tat “commercial value” and also strategic..
    Rezki yg Allah dah peruntukkan unt Dia
    Syukur..
    Alhamdulilah..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    buruknya baju…bad taste

    0

    0
  6. Ros says:

    Tahniah. Walaupun menipu pasal 50 juta dan vietnam. Plsla, bisnes melayu. Tudung lak tu. Kalau 2-3 juta tu caye lah. Tengok balance sheet?

    0

    0
  7. Zombie says:

    Gasak betul Neelofa dalam bidang usahawan …. Tahniah la ..

    0

    0
  8. babe says:

    Dress dia macam tiru wedding dress Anzalna. Gaun style Cinderella gtu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Setuju dengan youuu… tapi baju lofa ni sarat sangat, pastu pendek… kelakar… kaler punn cam x menyerlah d situ,, sangat kelam… kulit dia kan tan patut dia carik kaler yg ssuai ckit… apasal lofa ni?? Pakaian hari bkn main lagi cantik2 tp bila adaa majlis ke anugerah ke slalu out… urmmm… just my two cent, i tak benci lofa ok??

      0

      0
  9. Datin Sally says:

    Gaun tu semak la. Ko ingat birthday celebration ke. Tak kena. Corak berserabut. Semak…looks so cheap!!

    0

    0
  10. Opsssss! says:

    Mcm x sesuai dress tu ..pakai kebarung pun lagi anggun!

    Saya kasi 2 bintang! Tahniah kerana mencuba!!!

    0

    0
  11. Dr V says:

    Baju adik dia cantik…sedap mata. Dia punyai …hahahak

    0

    0
  12. Mama says:

    Kenapa plk tak pcaya dia bley jd jutawan..ingt bizns melayu tak bley bjaya ker..korang yg busuk hati tu plz la buka mata..jgn suka mgata org..dia berusaha kot utk bjaya.ko tahu tak brapa bnyk dia kluarkn duit utk blja ilmu bizns..bljar cara2 nk bniaga..bljr ilmu bniaga online..bkn 100 byr tuan puan oiii..abis ribu raban juta..so tak mustahil pulangan ats ilmu dan stretegi bizns yg dia dpt tu dia dpt untung blipat kali ganda..rmai eh skrg org melayu buat bizns bjaya..dan rmai jgk yg dah jd jutawan.dah mampu hidup sng..
    Kita yg dok mgomen itu ini nie dpt apa..duit xde dosa jer dpt.
    Skurngnya bila dia bjaya dia bntu buka pluang bniaga utk org2 melayu yg nk cari duit..

    0

    0
  13. hati says:

    Kasut neelofa mcm kasut permaiunsuri China zaman dulu2

    0

    0
  14. zupzapzupzap says:

    Wow Pandalela pun ada…cantik nya dia…gojes

    0

    0
  15. Kalau dress dia tu labuh tak nampak kaki ok lagi. Ataupun daripada dia gunakan kasut tinggi platform lebih baik dia guna kasut tinggi biasa.. normal high heels. Ni tak, suka tayang platform heels dia tu, ketinggian platform dia tu dah macam bentuk speedboat aku tengok. Neelofa dengan platform heels aka kasut speedboat berpisah tiada.

    0

    0
  16. sayabukanorangprotokol says:

    ermm dress code untuk anugerah yg melibatkan Permaisuri Agong mmg tak ada ke? Masa zaman balajr etika dresscode dulu, rasanya ada dinyatakan pakaian yg kita pakai tak boleh bewarna kunig/ corak2 yang telalu menyerlah melebihi Permaisuri Agong. Macam Vivy Yusof cantik dah dan kene dgn tema.

    0

    0
  17. badang says:

    nak sgt jd tinggi sampai kena pkai kasut 7 inci…minah lu pendek pendek la….cipap busuk

    0

    0
  18. hcubeshop says:

    Tahniah buat Neelofa atas penerimaan Anugerah Wanita.

    0

    0
  19. Nani says:

    Dato ifa taziah x tersenarai ke?

    0

    0
  20. ain suzana says:

    cantik vivy. ada class.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    i like her dress, cuba tengok betul2 detail dress tu, cantik sangat tapi kalau panjang tutup kasut dia tu lagi cantik

    0

    0
  22. Uglyshoes says:

    Aduh mak oi. tinggi nya kasut! Ini kasut utk ppoan KETOT.

    0

    0
  23. Anynomous says:

    Cantik vivy..simple but classy..bkn xsuka lofa..tp dia try so hard utk classy..tp xjadi..mgkin kasut 2 kot..

    0

    0
  24. melati says:

    Ampun kan saya Tuanku…..”.cuma bertanya Dato Vida yg byk menyumbang dgn menaja racangan Hiburan & sumbangan2 nya tidak layak ker tercalon ANUGERAH Wanita katergori perniagaan…Apakan sumbangan Neelofa , ???? cuma mengatakan yg perniaagaan nya cecah RM50 juta setahun trus tercalon….!!! Ampun Tuanku sekadar bertanya..???

    0

    0
  25. antikasutala2hookers says:

    NEELOFA, KASUT KAU TU, SGT FAIL HOKEY. HABES HILANG CANTIK BAJU KAU GEGARA KASUT KAU YG HAZAB TU. SEKIAN.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    muskil lah boleh jual tudung berjuta2……… buka lah kilang di Malaysia………. beri peluang rakyat malaysia bekerja

    0

    0
    • Gone by the wind..! says:

      betul3….
      saya sokong…!!!
      kenapa eh si lopa tak terpikir buat mcm tu…?

      0

      0
      • anonymous says:

        sbb xda budget laaaaa……korang jgn nak percaya sgt kononnya 50 juta bagai tuu..ni smua mlut minah propa ala che ta gitu..kalau aidijuma tu aku percaya la jugekk..

        0

        0
  27. Bunga says:

    Oh myyy KASUT? ha ha ha..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    org dah memang kaye.. mula niaga pun dah juta2.. apepun boleh la..

    0

    0
  29. Poppy says:

    kasut cap kapal api.

    0

    0
  30. sentap says:

    pesal adik lofa cam pompuan dah beranak pinak…lengan sado semcm…tudung pun buruk…baju menampakkan bentuk badan…

    0

    0
  31. tecit says:

    wehhh ape ni? aku rase gown die tu lawaaaa sgttt3!

    Aku memang xminat neelofa k.

    But this dress is awesome. Berbanding baju2 die sebelum ni. Haha. Terutama yg dikatekan sotong dulu tuu. Huhu.

    0

    0
  32. cikna says:

    perghhh kasut diaa….tingginya…
    kalau artis yg korang suka mesti korang kata baju ni lawa kan…haaaa
    apa2lah korang ni…tak suka jgn mengeji, kalau suka jgn terlalu menyanjung…

    0

    0