Written by Bella | July 14th, 2017

Pelakon dan pengacara popular Neelofa kini telah berjaya merampas gelaran selebriti paling popular di Malaysia daripada Nora Danish selepas pengikut Instagramnya meningkat kepada 4.9 juta orang. Nampaknya segala kontroversi yang melanda Neelofa agak berbaloi juga kan?

Neelofa turut berkongsi berita gembira tersebut di akaun Twitternya bersama peminat beliau yang selama ini tidak pernah berhenti menyokong kerjaya seni beliau. Tidak dinafikan fenomena Lofattah juga yang menjadi perhatian ramai sehingga hari ini antara penyumbang utama kepada peningkatan jumlah pengikutnya itu.

Tahniah kami ucapkan kepada Neelofa atas gelaran selebriti paling popular di Instagram. Semoga Neelofa akan terus berjaya di masa hadapan.

98 responses to Neelofa Selebriti Paling Popular Di Instagram Dengan 4.9 Juta Pengikut

  1. minah jambu suka saahara yaakop says:

    lov u lofaaaa…

    4

    29
    • Ani says:

      Katy Perry followers berpuluh juta pun album terbaru tetap x laku. Pengikut Instagram tak menjamin apa2. Org kampung je yg terpesona.

      65

      1
      • Hihihiks says:

        10 juta pon kalau xde bakat yg organik, mutu pengacaraan pon hambar, tersasul-sasul tanya soalan ..IG penuh dgn selfie dan fesyen je lah Lopak oiii!

        58

        0
        • Cili says:

          4.9 juta hijabster yg angan2 nak masuk ratu jadi si lopak walaupun bakat… suam2 kuku!

          #silakecamsaya.

          50

          0
        • Org Johor says:

          Femes sebab jual tudung bukan bakat
          Nara hoi.
          Kelantan oh Kelantan … x habis2 dgn semangat kenegerian yang kuno dan berkolot tu. Poyo jer!

          45

          1
        • Kelajalang says:

          geli aku dgn kelantan..suka over bangga dgn negeri sendiri…blogger nara yg perangai kekelantanan yg memualkan akan terus bercerita hebatnya perempuan kelantan…tu ha tok vida ayam…ayam gigih buat lagu. sedangkan orang ramai mengutuk nk termuntohhh!!

          7

          0
        • Pink59 says:

          Sejak sejak akhir ni jarang nmpk pakai kasut tongkol, pergi cycling, suka kucing. Jarang berlaku ni. Hajjah demam panas ke

          3

          0
        • Jom Bertarannum Atas Kapal says:

          tunjukkan scroll degree mu hajahhhhh… semua benda mu tunjuk.. bahkan bercuti dengan anak raja pun mu tunjuk…. kenapa scroll degree mu tak tunjuk?? mu kan kaki show off!! berlakon kayu, mengacara xde info.. apa bakat mu ada??

          1

          0
      • Cempaka says:

        Famous pon…tapi masih tak boleh nak move on. K bye!!

        47

        0
      • influencer takeover says:

        keep in mind.. dalam ramai-ramai followers tu ada supporters dan ada juga haterzz yang follow.. so sebagai influencer, you should be prepared with enough knowledge and know how to handle with this situation.. itu yang membezakan artis tu profesional ke amatur.. disayangi ramai ke sendu suam-suam kuku gitu.. jadi artiste ni pun kena ada falsafah tau.. bukannya calang-calang orang boleh jadi artis popular yang disayangi jutaan manusia.. wah gitu kekdahnya..

        37

        1
        • Pemerhati says:

          Im one of her follower but after aksi dia dlm MELETOPS….”tak nk datang pun ta peee”..im now her haters who still follow her…so #LOFAjanganperasan

          68

          1
    • Mat Sahdo says:

      Pengikut.. 4.9 juta.
      Ex bf…2.
      Laki…ZERO!!!

      33

      0
    • peminat lofattAHzura says:

      counting days 35 hari lagi akan berlangsungnya sukan sea kuala lumpur 2017.. lofattahzura wira negara kesayangan kita semua.. teruskan perjuangan korang menjadi influencer kepada jutaan peminat sekalian.. muah muah muah..

      0

      5
    • Munah says:

      4.9 juta… Anugerah Best Actress haram x pernah menang. Setakat Bintang Popular fans fanatik ko yng gigih pangkah…hmnnn boleh simpan je laaa! Zzz.

      38

      0
    • Anonymous says:

      4.9 juta pun kena reject juga. Single juga…meroyan juga. Alahai….fun la sangat!

      25

      0
    • Lopok says:

      Popular maksudnya banyak org follow.
      Banyak org follow maksudnya org tu nk tau prkembangan dia.
      Xsemestinya minat.
      Boleh jadi meluat, menyampah tp still nk follow sbb nk cari bahan nak kutuk. Samala mcm nora danish.
      Sebabkan perangai lopak yg busuk hati, dengki, jdi xmustahil dh ramai org xsuka dia. Xminat. Jadi lopak jgnla perasan ya. boleh jadi haters dia brtambah sejak kontroversi fattah n dh trbongkar busuk hati dia kat fazura.

      20

      0
    • ikan keli says:

      muka neepropa macam ina naim

      0

      0
  2. terang bulan says:

    bkn dengki… tp separuh drpd nyer adalah penjual online… aku yg x pemes ni pun sibukkkk je penjual ni dpk hrp aku follow back….

    47

    0
    • CNN says:

      Haha… tau tak pa.. pastu kat komen penuh dgn online seller… nak tinggi la… nak gemuk .. nak kurus.. nak putih…nak hitam… nak rapat nak padat…hubungi bla bla… gamba retis just tayang pasir…

      24

      0
  3. Anonymous says:

    Wah tahniah.

    ps: I love Fazura.

    47

    0
  4. Anonymous says:

    hahaha….tp malangnya ABPP jatuh pada Fatah.

    30

    0
  5. PeMeRhAtI says:

    Kontroversi ?? Bukan dia sendiri ke yg cipta kontroversi???
    Apa2 pun tahniah la ye..
    cuma dah2 la tu kacau kebahagiaan org lain.. awak sendiri kata sudah tiada apa2 dgn si dia, buat apa lagi mencari dan mengacau si dia.. si dia pun mungkin sudah jumpa dgn kebahagian yg dia cari, tiada guna lagi mahu terkejar kan si dia kalau dia pun dah tak ingin.. lepaskan je la dia..
    cari la kebahagian awak sendiri,.. klau betul awak hebat, awak popular, awak berbakat buktikan lah.. jgn nak upkan diri sendiri dgn gosip2 murahan.. itu yg buat org menyampah

    47

    0
  6. Anonymous says:

    peminat bgaduh dsebabkan artis..punya la bangang peminat2 dorang tu…

    8

    0
  7. Anonymous says:

    tahniah hajjah psycho hahaha

    25

    0
  8. Anonymous says:

    omg nara nampak sangat fan lofa nya… sume post yang baik2 je hahaha

    26

    0
  9. Anonymous says:

    nara ni mangkuk bertingkat2..

    19

    0
  10. Anonymous says:

    But average LIKES on her post is 50k to 70k…which is only 1%

    35

    0
  11. nok gebuzzz says:

    anon 10.18…betul…tapi yusof iskandar punya pengikut pon x seramai lofa…tapi likes yusof lagi byk dari lofa….so yusof lagi popular dari lofa dan retis2 yg lain…

    37

    0
  12. melati says:

    Percaya lah Neelofa kaki propa ni…dr Rm50 juta pun saya tk caya diani….Melayu2 Haprak & Bangsat jer minat Neelofa ni..waakakakakkaaa

    11

    1
  13. nana says:

    haters kot ramai..saja bzbodi nak tau pasal lopak

    11

    0
    • ogy ahmed daud haterzz says:

      ahkak ogy ahmad daud yang sendu pun ramai haterzz hokay.. walaupon menang artis popular 30 tahun yang lalu.. biasalah jadi artis ni berjuta yang suka berjuta jugak yang benci.. benci tapi suka pun boleh.. mula-mula benci lama-lama jadi suka kemudian sayang jatuh cinta jadinya.. sweet gitu..

      3

      1
  14. wekkkkkkk says:

    yg mengikuti kbayakan ” mengutuk lopak”…Nara & Lofa & Kelantan …berpisah tiada.

    3

    2
  15. melati says:

    Tapi saya paham yg 4.8 juta Pengkut IG Neelofa tunggu nk Kutuk jew bukan Peminat ,.yg 0.9 peratus tu Group2 kete tayar terkankang yg Biol. yg ni baru Peminat Neelofa….waakakakakakakaa

    3

    1
  16. wayang says:

    sorang peminat dia buat tiga empat akaun nak bash artis lain.. lofattah .. alofa..millofa lah…. pastu tulis kat situ dari pelbagai negara.. kononnya level international… parah

    16

    1
  17. Positif says:

    Apa salahnya ucap tahniah..hari ni hari jumaat uolz..jgn kuat sgt mengata..nk bnding dgn artis luar mmg la lagi berjuta2.. come on lah rakyat malaysia pun baru nk cecah 30juta.. 4.9juta dah cukup ramai tu..
    Tahniah lofa..anggaplah ini ujian..ramai yg suka kita pasti ramai juga yg benci kita..itulah dunia..Salam Jumaat Syawal ke 20

    6

    5
    • buah jambu pink says:

      pendatang asing pun follow lofa gak.. jangan dilupakan pendatang asing.. mereka pun ada insta, fb, twitt account… lofa ni dah sampai level international influencer.. bukan biasa-biasa punya selebriti yang kita ada tau.. always support lofa.. asalkan you kuatkan semangat, you should be fine..

      1

      14
    • Anonymous says:

      geli aku dgn kelantan..suka over bangga dgn negeri sendiri…blogger nara yg perangai kekelantanan yg memualkan akan terus bercerita hebatnya perempuan kelantan…sedangkan orang ramai mengutuk

      6

      3
  18. lofattzura says:

    betul ke lofa dikenali sampai di hollywood, bollywood?? apa produknya yang sungguh mengagumkan tu.. curious nak tahu ni.. ke ni propa je lebih.. haterz tunggu masa nak kecam je pandai.. ada masa sungguh komen berpuluh ribu riban setiap post neelofar… jenuh nak scroll down.. well lofa happy je ramai yang follow.. lofa harap korang semua sihat-sihat belaka dan hidup tenteram dan bahagia hendaknya.. sayang korang semua.. muah muah muah. hakhakhakzzz (gelak lofa yang sweet)..

    6

    0
  19. Anonymous says:

    Satu fan…4-5 akaun. Lepas tu gambar 2 -3. Followers hantu je byk!

    11

    0
  20. Anti Kelantan says:

    Siap ucap tahniah…kahx3. Bodohnya … mcm la Neelofa boleh menurunkan harga minyak. Tuihhhh..

    7

    1
  21. Aielana Sophie says:

    tak minat lopa…tapi mukanya merata rata…di tv, di internet di surat kabar….
    susah nak lari dari bayangan mu Lopa…

    apa pun lopa ni tidak dinafikan…cantik..kaya…bijak…
    tapi setiap orang ada kekurangannya…dia kurang tinggi..

    10

    0
    • Anonymous says:

      Dan kurang bakat!!

      16

      1
    • tall dark handsome says:

      biarlah anak-anak lopah yang tinggi-tinggi.. ketinggian lopah tu macam average malaysian girl.. so ibu dan bapa sekalian, pujuk dan galakkan anak-anak anda minum susu dan makan banyak protein dan zat besi untuk jadi tinggi macam european.. wah gitu.. orang asia pun boleh tinggi 6 kaki ok.. move on please..

      8

      1
  22. Anti Hajah Gediks says:

    Siap ucap tahniah…kahx3. Bodohnya … mcm la Neelofa boleh menurunkan kadar jenayah. Tuihhhh..

    1

    2
  23. Anonymous says:

    I follow…tapi bukan suka…nk tengok2 jer…family propa..show off sj lebih. 4.9 tu half haters…yg lain nk bodek…skodeng..nk jual brg..nk ampu…nk takde pilihan tp terpaksa.
    Dalam dunia seni u cannot go far la lofa.
    I suka yusuf iskandar..bujibu…much better.

    15

    1
    • hiburan nenek kau says:

      who are you to downgrade artis kesayangan negara? you pernah menang bintang paling popular ke nak kritik orang bagai.. dasar haterz low class.. dengki je pandai. bila suruh tunjuk contoh tauladan, hampeh..

      neelofa tu ada supporters di belakangnya.. uolz nak angkat idola pilihan hati masing-masing.. it’s up to you.. yusuf iskandar pun ada haterzz so it’s fair.. setiap selebriti ada haterzz.. yang penting apa reaksi kau terhadap haterzz. adakah kau nak meroyan? adakah kau relax biarkan?

      2

      16
  24. Meatball says:

    Setakat 4.9 million followers pon nk bangga si Ariana grande Dan Selena Gomez yg ada 100@200 million followers tu x de pon nk bangga2 Sgt .Kat dunia bleh la dpt berjuta2 followers kat kubur sok x de sape nk follow kau.

    5

    2
    • Anonymous says:

      instagram mmg takde mende berbiliion2 sekali pun…sedangkan gomez yg million2 followers tu pun org tau bukan berbakat mn pun dlm nyanyian…ini zaman viral bukan zaman bakat….lepas retis viral mati….cerita dia akan mati…tapi kalau dgn bakat cerita dia akan survive sampai bila2 lahirkan peminat dr generasi2 mendatang mcm PRamlee.

      13

      1
      • Meatball says:

        Ni nape nk marah2 ni??relax la ni kan pendapat masing2 adoi!! Aku tau la ko minat lopak ni tp x yah la over Sgt! Ko ni baru lepas hisap ganja ke tiba2 je naik angin!

        3

        5
  25. Pemerhati says:

    Half haters..and 1/4 fake account yg nk bash org yg hentam lofa.. lg 1/4 mamat2..bapa2 yg syok sendiri…kesian lofa.

    11

    1
  26. ini tidak adil tidak adil bagikuuu says:

    perasan tak kalau nara update pasal lopak ni kompom ayat helokkk ja. takdanya nak kondem dia.

    8

    0
    • anon says:

      Laa….ko tak tau ke yg nara ni kan org kelate, mestilah dia banyak siarkan kesah2 org kelate dia. Kuat perkauman ni. Tengoklah crite2 yg biasa2 je pun dia siar kalau yg dtg dari negeri dia….neelopa, keluarga senrose….& mana2 minah or mat kelate. Hatitu psl pemain bola apek pun masuk blog ni, mcm lah popular sngt, tapi org kelate, nara siar jgk kat sini. Boring…

      17

      2
  27. Anonymous says:

    Kat dlm liang lahad…ko sorang je.

    13

    0
  28. johnny bravo says:

    Minah gedik plain jane ni bangga dgn jumlah pengikut IG dia?? Sebenarnya ramai kaum kerabat kelate ko yg ikut ko tu. Org kelate kan mcm cina, kuat oerkauman dia. So mat2 & minah kelate lah yg follow ko, yg lain tu meluat je tengok ko.
    Hajah bodoh sombong ni takyah nak bangga sngt, bkn blh wat ape pun.

    13

    0
  29. dreamer says:

    Dah bergelar hajjah pun bongok jugak, riak gile. Nasib baiklah rupa tu biasa2 je & pendek, kalau dia lawa tinggi lampai tak taulah mcm mana agaknya dia ni perasan.

    12

    1
  30. Anonymous says:

    4.9m so what !!

    6

    1
  31. Anonymous says:

    followers ramai sbb aktif menunjuk2 kekayaan kat ig.. nyampah!!satu sifat yang tak bole buang dari belum pakai tudung sampai dah hajjah~~~

    10

    0
  32. aku says:

    kahkahkah…ramai giler org jeles ngn lofa..yg penting dia popular, kaya, bijak & lawo dari korang..korang ada apa..x abis2 meroyan kt media sosial..bodohhhhhhhh!!!!!!!!

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Hajah berpakaian selebet,drama kisah kemaruk celah kangkang.dimana hebatnya.Banyak duit tu hebat ke?

    9

    0
  34. Anonymous says:

    #ifaku

    2

    1
  35. Anonymous says:

    laaaa…follower beli..boleh sembang kencang..haha..apedehall…search je kat ig ..berlambak org jual servis beli follower…yg jual ig..kemaruk instafames …boleh silakan beli..aahahha..alahai..nothing special about nilopa…

    7

    1
  36. Anonymous says:

    hahah baru cantas berapa ratus ribu dah bangga? to be honest dulu follow lofa but bila dia show yg dia tak respect orang lama masa ABPBH last time tu terus i unfollow. bole jer dia ber kau aku dengan raja azura dan sharifah shahira tu.. nampak sangat lofa nie tak respect org yg lebih tua. nak jadi queen kat istana kena humble hajah… buka syok sendiri..

    15

    0
  37. Anonymous says:

    bangga,tp comennnn semua busuk

    1

    0
  38. Anonymous says:

    sekali klau da kene reject dgn kerabat,kerabat negeri lain pun akn reject kau.retis yg dah kene reject korang tak payah mimpi atau brangan nak masuk mane2 istana
    contoh dah ade,kau tgk fazura suda ler skrg lopa pulak

    12

    0
  39. Anonymous says:

    Lofa mmg seorg yg berjaya dlm perniagaan..tp untungnya dia x perlu nk bersusah payah dlm marketing utk introduce about herself krn sah2 ko tu da mmg artis. Cuba mak cik kiah jual tudung..siapala cik kiah tu org x kenal..wlpn tudung nya berkualiti..akn ambil ms jgk utk naikk..sbb mkcik bukan artis.
    Lofa ni jg nmpk trlmpau self oreinted..kat ig semua gmbr selfie..bila ckp psal teamwork pn..muka cameraman produser ke apa pun yilekk..last2 ko post muka ko jgk.
    Secondly napa lofa suka mcm bangga diri..mcm berlagak bila bercakap. Malah ko pnya tutorial tudung pn muka berlagak gila..adakah ko perasan ko tu cantik sgt. Padahal harapkn shading utk tutup muka bulat. Fourth mmg jarang nmpk natural face smpai g pantai pn ko nk contouring bagai

    1

    0
  40. intan says:

    sweetie H si stalker … 50%
    sweetie L dgn beberapa account … 30%
    peniaga online termasuk stokis tudung dia … 20%

    4

    1
  41. Haters gonna follow says:

    I follower but only because I nak follow all the dramas!! Kang dia private tak boleh Pulak aku nak tengok baby Love meroyan bengang Dgn Fattzura. I personally do not like her bagI aku mutu lakonan dia memang tahap balak cengal punya kayu and tahap pengacaraan memang tidak natural langsung!

    8

    1
  42. Anonymous says:

    NASIB AKU BUKAN SALAH SATU FOLLOWER NEELOFAKE

    2

    1
  43. Anonymous says:

    NASIB AKU BUKAN FOLLOWER NEELOFAAAAAA

    2

    0
  44. Anonymous says:

    Muka Cantik Tapi Sayangnya Berlagak. Mula2 Minat Dgn Lopak. Time Menang Anugerah N X Sambut Salam Lelaki. Tapi Sayang. Sekarang Semua Nak Disambutnya. HahAha

    11

    0
  45. Anonymous says:

    11

    0

    0
  46. Anonymous says:

    SPAM

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Blogger Kelantan ..mmg rasis.

    2

    1
  48. hate u says:

    berlagaknya pompuan ni..i tak kenal pun sape dia..

    1

    0
  49. team gagal total ke istana says:

    Bumi ada 204 negara
    7billion org
    Follower kau 4.9 juta
    Tapi sampai raya tahun depan dan seterusnya kau tetap single
    Faham kan hajah
    *emoji kartun ketawa sambil tutup mulut*

    4

    0
  50. Mil says:

    Seriously, neelofa already failed to educate her fanatic fans with her love saga. Inikan pulak nak didik anak bangsa? She should keluar statement in paper to her fans yang over supaya jangan membalakkan orang lain. So far, dia tak pernah buat camtu. Suka sgt ke fans dia buat onar? Ada banyak followers tapi tak tau buat perkara betul. Seriously, whatever it is for?

    3

    0
  51. adin says:

    tak nak salam dgn lelaki konon nak jaga aurat ……..
    tu sebab main rentap je piala masa menang tu hari …….lagi nampak kasar nya bahasa …..cuba ambik piala tu dgn cara menundukkan diri tu sikit je nampak le sopan sikit …

    1

    0
  52. CAKARAN YESTANA says:

    banyak akaun fake yang follow.acaner tuh?
    ramai polower senang sikit nk feed info ye dak….masukkan semua dalam 1 group.

    0

    0
  53. Kasut Tongkol says:

    4.9mil jadi tak kawin tahun ni ke postpone tahun depan lagi sampai pak jamil mampus.

    0

    0
  54. i benak you says:

    dengan 4.9 juta followers adakah ianya memberi kesan pd ekonomi malaysia..?

    whooo caresss

    0

    0
  55. ikan keli says:

    neelopa dan ina naim bini sohai muka serupa macam kembar

    0

    0
  56. jah sembelit says:

    Bile nk berenti berlakon mengacara???? Berlakon mengacara dah la mcm berak xlawas sembelit 15 tahun….fokus biz sudah….

    0

    0
  57. Ina Kembar Lopfa says:

    ala…banyaknya followers awak…kita nak jugak… sedekahla barang sejuta dua.. sampai hati buat instegrem x ajak kembar sendiri

    #duhaihati
    #tenanglahdikau
    #usahditurutkehampaan
    #tikamimpi
    #hanyalahigau
    #kembarlofa

    0

    0
  58. asd says:

    test

    0

    0

Leave a Comment

Optional