Written by Bella | February 21st, 2017

Fenomen Lofattah menjadi sensasi di Malaysia, sejak gandingan Neelofa dan Fattah Amin didalam drama Suri Hati Mr Pilot menjadi kegilaan ramai. Baru-baru ini, peminat mereka dikejutkan dengan khabar angin gembira dimana Neelofa dan Fattah dikatakan bakal berlakon bersama sekali lagi menerusi drama Hero Seorang Cinderella.

Namun, ia hanyalah harapan semata-mata dan tidak akan menjadi kenyataan apabila Neelofa mengesahkan beliau memilih untuk mengundur diri daripada berlakon dengan Fattah. Walaubagaimanapun, Neelofa tidak menjelaskan butiran lanjut kenapa beliau berbuat demikian.

Sebelum ini, saya sudah maklumkan kepada pihak Astro, pengarah Michael Ang dan tenaga produksi yang saya memang telah bersetuju untuk menjayakan drama bersiri Hero Seorang Cinderella. Atas sebab-sebab tertentu, saya mengalah dah tidak akan membintangi drama bersiri tersebut.

Ingin saya tegaskan, bukannya saya tidak mahu, awal-awal lagi saya telah menyatakan persetujuan saya. Namun begitu, atas sebab tertentu, saya terpaksa mengalah dan tidak dapat berlakon dalam drama bersiri tersebut.

Kalau nak tahu apakah sebabnya, kena tunggu pihak stesen atau tenaga produksi sendiri untuk memberikan penjelasan.

Erm, nampaknya kehangatan fenomena Lofattah mungkin akan berakhir. Pasti ramai peminat mereka kecewa dengan pengunduran diri Neelofa. Tidak mengapalah, mungkin ini adalah yang terbaik buat mereka pada waktu ini selepas dihimpit dengan pelbagai kontroversi.

Sumber Berita : Astro Gempak

101 responses to Neelofa Sahkan Tidak Jadi Berlakon Dengan Fattah Amin

  1. Anonymous says:

    lepas kena sembur ngan lawak buku sumpahan joras kat MLM, malu giler lopak ngan patah.

    23

    1
  2. Anonymous says:

    bagus juga…neelofa berlakun kayu. lagi bagus izara aisyah.

    56

    1
  3. nilopa wekkk says:

    bagusla jgn tak jd lak..ko tu belakon keras mcm kayu simen besi..sorry aku tak suke tgk ko belakon..

    21

    0
  4. Anonymous says:

    cuba gandingkan Fattah Amin n Nellydia for that Drama..just my 2cents idea..hehehe

    22

    4
  5. Anonymous says:

    Mira Filzah

    4

    19
  6. Anonymous says:

    ada hati seseorang yg perlu dijaga???

    14

    0
  7. Anonymous says:

    Mira Filzah masih fresh….please ambil dia..

    7

    19
  8. Anonymous says:

    boring…

    4

    0
  9. Anonymous says:

    Fattah and fazura please..wlpn fazura byk kontrobasi..tp tolak tepi. Ak rs stu gandingan meletopp yg bakal buat spesifically bakal permaisuri malaysia ni jeles. Mana tahu fazura kapel ngn fattah pulak lps ni.

    14

    2
  10. Anonymous says:

    Fattah + fazura = fattura

    11

    2
  11. Googlechrome says:

    Nak fáthia latip

    12

    2
  12. tweety2805 says:

    itu lah yang sebaik2nya….
    cukuplah segala controversy yg sedia ada…
    x mampu nak ngadapppp segala news pasal #lofattah ni
    kalo berlakon sesama lagi dari ig,utube,fb dan segala macam..
    huhiiiiiii ;)
    #jangankecamsaya

    12

    0
  13. Anonymous says:

    JANNA NICK ATAU FAZURA CANTIK.JANNA NICK WALAUPUN KAT LUAR NMPK TOMBOY TAPI KALAU BERLAKON WATAK PEREMPUAN YANG LEMAH LEMBUT MEMANG MENJADI.

    5

    5
  14. Anonymous says:

    Dah la Neelofa nnti half way berlakon ada yg tak kasi kot.

    Why not Anzalna yes yes… Once musoh lopa…

    Anzalna can be no1.. Followed by Janna Nick and Mira.
    Fathia pun da problematic jugak.

    Ya Michael Ang try these girls.

    Ini semua dsebab kan lembu saekor terpalit semua dengan
    lumpoh… Idiot u Sharnaaz

    5

    4
  15. Uqasha Senrose says:

    ni semua korang pnya pasal la sebok suh depa kawen. terbawa-bawak sgt. agak2 la wei. jaki jipang sungguh

    5

    1
  16. M says:

    “Saya terpaksa mengalah” – macam dia tarik diri. Kenapa produksi yang kena bg penjelasan? Hakak tak faham.

    14

    0
  17. anonymous says:

    tak payah lah berlakon lagi….nanti banyak controversy…promote tudung dia tak habis2….. HSC ni ada banyak scene lovey dovey nanti Hjh menggeletis lagi.

    9

    0
  18. anonymous says:

    kalau nak heroine baru apa kata Ariana Adnan….

    3

    4
  19. M says:

    Mira Filzah @ Amyra Rosli @ Izara Aisyah please.

    1

    2
  20. Anonymous says:

    Janna nick is the best.berlakon pandai.masih muda,natural beauty.tanpa mekap pun cantik.Janna nick please astro.tqsm

    5

    4
  21. Anonymous says:

    kasi la peluang pd org lain…muka ko…ayda jebat. bosaaaannnn!!!!!

    22

    0
  22. kk says:

    cinderella?? anzalna paling sesuai kottt

    7

    2
  23. mak bedah says:

    mira filzah pun berlakon mcm kayu balak keras kejong..

    23

    1
  24. lopak says:

    fazura dah tua la.muka dah tak fresh..

    1

    1
  25. Anonymous says:

    So??

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Sasqia Dahuri or cha cha maembong.. 2-2 talented dan cantik kalau ada yang perasan..

    0

    14
  27. mak labu says:

    kalau iffa raziah ok tak…cadang je..wakakahakahkahkahhh

    4

    2
  28. Anonymous says:

    Fazura mana mau drama…lagipun dah tua sikit. Nora Danish dan Uqasha pon sama. Muka matured…

    10

    0
  29. Anonymous says:

    As long as not Ayda Jebat. Dah muakkk!

    14

    0
  30. mrs pip says:

    fathia la ganti neelofa… mcm?

    4

    1
  31. Anonymous says:

    michael ang …hishhh…habislah. sama je genre dan jalan cerita!!

    6

    0
  32. Abg Sayang says:

    Ummie Nazira…manisss!

    7

    4
  33. patahseribu says:

    susah2 michael ang aje la jadi heroin..hahahahahahaa.

    18

    0
  34. Anonymous says:

    Fazura muka dah kepam. Nora Danish pon sama. Muka yg dah dimamah industri!!

    5

    0
  35. Anonymous says:

    Fazura fazura fazura. Micheal ang..pls amik fazura..biar lofa jeles..ko g lh ngn rms tu..fattah ad gf baru yg lg hot nnti..

    4

    3
    • Anonymous says:

      bodoh nye laa peminat batak fatah ni….nmpk sgt pelakon dan peminat kat malaysia ni x pro…asal berlakon sme,single msti nk gosip2 kann???pro laa skit…

      2

      0
  36. Akak muda says:

    Jgnlh ayda jebat,akak tak minat nti boring akak nengok kalu akak fatah blakun lah dgn fathia puti2 melati mera2 delima sesuai hero cinderela klau mcm gini punya heroin..fazura ngam juga msti cocok sma c fatah cntik sma padan..michel ang..! Fazura atau fathia atau pilih je dua2,buat versi dua cinderela huhuhu br1m lum msuk lahh

    3

    3
  37. Anonymous says:

    Setuju..Michael Ang jdi heroin ..tukar tajuk jd “Hero Seorang Hang Li Po”

    Mesti kelakar!

    13

    0
  38. Anonymous says:

    Ayda Jebat, Janna Nick, aku dah muak!!!

    7

    0
  39. Anonymous says:

    SEBAB TU AKU SUKA LAYAN CITER OMPUTEH JE …
    CITER MELAYU MENGAROT2 !
    TAK ACTION TAK REAL..PUII LAHH
    OKBOI.!

    3

    1
  40. Anonymous says:

    azwan ali pun ok….byk lah yg kena carutan nanti.

    3

    1
  41. cik kiah says:

    fathia lagi sesuai digandingkan dgn fattah amin.sama2 tinggi,kulit cerah dan dua2 masih muda.kalau fazura dah mcm kakak dgn adik la..tak sesuai langsung.

    4

    1
  42. Anonymous says:

    drama yg last akak layan Patahnya Sebelah Sayap.

    4

    0
  43. Anonymous says:

    enot sama michael ang…mesti lain dr yg lain…

    6

    0
  44. penonton yg mahu kelainan says:

    sharnaaz sama azwan ali…fuhh.
    jadi drama “anu dalam balang”…ha..baru box office.
    ini asyik cinta monyet je.
    kreatif la sikit kan???

    6

    1
  45. penulis skrip. says:

    wan maimunah….dgn zul arrifin. wan maimunah jadi sugar mummy dan zul anak ikan.
    ganti gayatri.

    -1

    3
  46. mermaid says:

    Zara Zya, because Lofa took her place for SHMP. It’s only fair to give back Zara’s place with FA in another drama. Then it’s fair. If not, take someone who is unknown but talented.

    5

    1
  47. Anonymous says:

    Zaibo sama Kencana Dewi…habis cerita!

    1

    0
  48. i ummi nazeera. says:

    Ada x pengarah filem m’sia baca komen kt sini. buatlaaa satu medical series kaa. cemuih ah, cite cinta. pehtu fans dok gaduh sana sini. korea jepun semua ada dh genre medical. buatlaa satu pls.

    w/pun den bkn peminat lofa, i salute u for this. harap lps ni shahnaz xsibuk la nk nompang populariti lofa & fattah. at least depa 2 ni business ada, produk ada, cite drama pn ade. i rs shahnaz pn kurang gk ada business .. tp lbh well known dgn provokasi terhadap sesama artis. kurang2 kan lah yeeeeeee …

    2

    1
  49. ihsan says:

    die dah kawin ngn RMS…

    0

    0
    • Halia says:

      Ko ingat rms tu ank org biasa2 ye, main kawin ikut suka dia. Dia pemegang tahta tau, kawin bukan benda yg main2 dlm institusi raja. Depa ada adat protokol kena ikut n one more, kena dptkn restu sultan dulu sebb dia pewaris kot. Dgq2 hajjah cunning kena reject ngn org istana xtau le

      4

      0
  50. Diknonn says:

    Fattah pun tak payah la berlakon cerita ni. Rehat jap. Kasi chance la kat orang baru mcm ben amir ke erwin dawson ke. Neelofa dah tentu2 orang tak nak tengok dah haha sebab dah bosan.

    2

    1
  51. Mana anak anda? says:

    asyik ngadap jln citer bodo..pastu anak pun cerdik sgt main beskal pagi2 buta..dah eksiden salahkan kereta..tu bodohnya makcik2 yg ngadap lopatah dan 7 ptg ni..

    1

    0
    • Ohyeah.. says:

      Aiii….kutuk ja neelofa atau fattah kalau suka tapi jgn la tambah pedih kt hati mak bpk yg kehilangan ank2. Habih semua nk kaitkan ngan lofatah. Mana hati nurani anda?

      1

      1
  52. Anonymous says:

    Pls vote fr fazura fr this drama. Sama cantik sma padan..cuma utk makeup fazura..mke sure pkai kasut tinggi 5 inchi. And pkai extension rambut..sbb rambut nmpk nipis sgt.

    1

    0
  53. Anonymous says:

    bagi sherry jela ganti lopak..barula gempaks..

    2

    0

Leave a Comment

Optional