Written by AbangNara | December 11th, 2012

Entah di mana silapnya, tahun 2012 adalah tahun penuh kontroversi buat Neelofa. Lepas satu dan satu lagi cerita kurang baik telah timbul mengenai dirinya. Terbaru, pereka fesyen, Nurita Harith meluahkan rasa tidak puas hatinya terhadap Neelofa menerusi akaun Twitternya.

nuritha harith

Nurita Harith menerusi status Twitternya berharap ini adalah kali terakhir dirinya bekerjasama dengan Neelofa kerana sikap tidak professional dan tidak menghormati orang lain. Di bawah ialah status yang telah ditulis oleh Nurita:-

Hope yesterday was the last job of me with this Neelofa girl. Very disrespectful and unprofessional

neelofa
Neelofa bagaimanapun enggan memberi sebarang komen apabila dihubungi oleh portal Murai. Mungkin tidak mahu membesarkan lagi perkara ini. Satu langkah yang bijak bagi Abang Nara. Kata Neelofa:-

Maaf. Lofa tak nak komen apa-apa. Sebenarnya ramai wartawan yang telefon dan bertanyakan tentang perkara ini, tetapi Lofa memang tak bagi komen kepada siapa-siapa pun. Minta maaf ya

Diharap tahun 2013 yang bakal menjelma tidak berapa lama lagi akan membuka lembaran baru dalam karier seni Neelofa. Kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi. Semoga Neelofa terus maju. Yang penting, kalau nak kahwin jangan lupa jemput Abang Nara. Hehehe ~~

108 responses to Neelofa Enggan Komen Dakwaan Kurang Professional Daripada Nurita Harith

  1. Anonymous says:

    First! Yess! ;)

    0

    0
    • Anonymous says:

      dgr cerita mmg ramai org tak suka dgn si lofa ni.. rmai org dr industri seni ni samada artis, staff2 syarikat penyiaran, krew2 belakang tabir yg tak boleh nak masuk dgn budak lofa ni…
      dia tak sedar ke ramai org tak suka dia?

      2

      0
    • taeminnie says:

      kalau tak silap dia pernah tweet pasal wadrobe nona tv3 buruk kan?
      bajet jee

      2

      0
    • shhh says:

      btul aku setuju..abg nara nie kalo pasal lofa bukan main lagi….bowink doh…

      1

      0
    • Mak Jah says:

      Aku memang dah lama nyampah dengan nelopah nih. Dengan kakak dia sekali aku menyampah. Attitude ke laut. Puiiiiii

      2

      0
  2. anakayam says:

    da agak daaa….

    0

    0
  3. taeminnie says:

    ha yela, taknak komen pape..
    memang betul la cerita tu..
    motif taknak jawab pape?
    nak bagi wartwan terus kejar ko kan..

    2

    0
  4. ntahpapentah says:

    mmg x bape bkenan ngan neelofa sejak kes dia ngan tasya shila tu.. x puas ati kemenangan org lain.. harap neelofa ubah sikap ye…

    2

    0
  5. taeminnie says:

    banding gambar pertama dengan gambar kedua tu, eww..
    makin jatuh ke bawah bajunye..

    0

    0
    • neeloooofoooo says:

      salah topik nie…

      0

      0
      • taeminnie says:

        tak la, tak salah topik..
        aku dah komen kat atas tadi..
        aku cuma komen kali kedua untuk baju dia tu..

        0

        0
        • neeloooofoooo says:

          oke… tapi kan btl gak ko tulis 2…coz aku rasa designer yg reka baju 2 xde la buat baju 2 sampai jadik cam 2… mesti dia nk seksi meksi nie.. ye la kat bwh kan ttp…atas buka la

          0

          0
  6. neeloooofoooo says:

    kipas payah mati neelofa pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…..

    0

    0
  7. neeloooofoooo says:

    apesal comment i x kuar ni

    0

    0
  8. ck beatriz says:

    haii, nelopak lg..abg nara ni msti suke nelopak ni..bkn mn back up lg..hahahhahaah…

    2

    0
    • pascual says:

      mn si nara xsk kluarkn psl neelofa ni psl si nara tu org klantan.mst dia nk kuarkn psl neelofa tu!!! nk glamorkn org klntan jela.

      0

      0
      • taksuke rr says:

        elleh…org kelantan pun x suke meelofa tu…
        wat malu org kelahiran negeri serambi mekah jerr…wekkkk

        1

        0
  9. nenek neelopak says:

    serius, beliau cantik. tapi nan hado.
    tak suke beliau sebab unproffesional.
    sebab lain beliau TAK BEST.
    sekian terima kasih.

    1

    0
  10. manusia biasa says:

    baju dia.. terserlah die sengaja menunjukkan keseksian.. masyaallah…….

    1

    0
    • comot says:

      pembetulan..bukan masyaallah..nauzubillah atau astaghafirullahala’zim..masyaalah digunakan untuk memuji kebesaran Allah Taala..

      0

      0
      • lara says:

        baaaaru saya tahu. thank u at least ada jugak terselit somthing berfaedah untuk timbaan orng jahil macam saya. Allah bless u.

        0

        0
  11. Idzham says:

    lamanya tak jengah kat sini.. masih tak berubah si Nara ni.. Nara ni kalau bab nak aibkan artis@ mana2 orang, dialah org yg pertama dan suka sgt2 benda camni kan? suka menjatuhkan, laga2kan dan aibkan orang betullah si Nara ni.. kawan dia si Zubir skrg dah slow sikit dah, lambat laun si Nara ni pulak kot…. aku takdela minat sgt Neelofa tapi bila diamati page Beautifulnara ni, memang……. ramai yg dah jadi mangsanya penulisannya (penulisan Nara yg kononnya baik secara tersurat tapi secara tersiratnya amatlah bahaya dan boleh membinasakan maruah orang)… insaf2lah Nara, duit hasil camni ko bagi makan anak bini jadi darah daging??? Bila kau nak mintak maaf dengan mangsa2 kau semua tu????

    1

    0
  12. Idzham says:

    lamanya tak jengah kat sini.. masih tak berubah si Nara ni.. Nara ni kalau bab nak aibkan artis@ mana2 orang, dialah org yg pertama dan suka sgt benda2 camni kan? suka menjatuhkan, laga2kan dan aibkan orang betullah si Nara ni.. kawan dia si Zubir skrg dah slow sikit dah, lambat laun si Nara ni pulak kot…. bila diamati page Beautifulnara ni, memang……. ramai yg dah jadi mangsa penulisannya (penulisan Nara yg kononnya baik secara tersurat tapi secara tersiratnya amatlah bahaya dan boleh membinasakan maruah orang)… insaf2lah Nara, duit hasil camni ko bagi makan anak bini jadi darah daging??? Bila kau nak mintak maaf dengan mangsa2 kau semua tu????

    0

    0
    • roti takda kaya says:

      aku pelik betul dengan orang kutuk2 nara nih. walaupun aku xda la sependapat sangat ngan bang nara tapi xda la sampai nak kutuk2 bagai. personally aku rasa blog nara ni lagi ok dari blog r*** k*** (sorry to say). kalau diikutkan blog nara xda dengar2 nak kena saman.makin banyak view ado ler..aku xsuka blog orang lain xda la sampai nak kutuk2 maki hamun bagai.unfollow sudahhh..nampak sangat dengki ngan bang nara.keh3 nak tegur suruh nara mintak maaf kat mangsa2 nara tu pe kata ko mention sape orangnye n ape yang nara dah buat and email personally kat nara.ni baling batu sorok tangan..kui3 :p

      1

      0
  13. Idzham says:

    apsal delete komen aku Nara???

    0

    0
  14. miss propa says:

    Lopak x mo komen sbb tgah deal ngn lawyer nk saman. So, zed zaidi akn jd org tgah kg la. Wakaka

    0

    0
  15. Idzham says:

    lamanya tak jengah kat sini.. masih tak berubah si Nara ni.. Nara ni kalau bab nak aibkan artis@ mana2 orang, dialah org yg pertama dan suka sgt benda2 camni kan? suka menjatuhkan, laga2kan dan aibkan orang betullah si Nara ni.. kawan dia si Zubir skrg dah slow sikit dah, lambat laun si Nara ni pulak kot…. bila diamati page Beautifulnara ni, memang……. ramai yg dah jadi mangsanya penulisannya (penulisan Nara yg kononnya baik secara tersurat tapi secara tersiratnya amatlah bahaya dan boleh membinasakan maruah orang)… insaf2lah Nara, duit hasil camni ko bagi makan anak bini jadi darah daging??? Bila kau nak mintak maaf dengan mangsa2 kau semua tu????

    0

    0
    • tak minat lopa pon says:

      idzham.. rasanya pe yg abg nara publish ni dia ceduk dr paper atau mana2 pnya blog.. bukan dia reka2 crite pon.. yg ko sibuk nk insafkan org tp cara ko pon mcm nk suh org insafkan ko… rasanye ko dh x payah nk jengah kat sini lagi la.. tu yg terbaik..

      0

      0
  16. Anonymous says:

    Diharap tahun 2013 yang bakal menjelma tidak berapa lama lagi akan melenyapkan neelopak dari dunia seni

    1

    0
    • Anonymous says:

      harap macam tu nyahhhh ko neelopak.dunia seni tak sesuai tuk ko wat mencemar udara seni jer…lakonan ko macam kayu nan teguh macam kayu jati kusyen mak aku.hahahahahaha

      1

      0
  17. dorami says:

    bila di fikirkan kontroversi dia tahun ni semuanya sebab mulut lazer dia..agaknya betul la orang kata perempuan kelantan ni ramai yang cantik tapi mulut jahat.

    1

    1
    • MilikNya says:

      Tak elok cakap macam tue . Mungkin tak semua mulut macam dia . Jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga . Macam mana kalau orang cakap benda yang sama dekat negeri awak . Be rasional be professional :)

      1

      0
      • Abg Khalid Ipoh says:

        takyah nak kenegerian sgtla ‘dorami’.. manusia kolot dan asabiyah sgt ko ni!! mana2 negeri bersepah je pompuan mulut jahat. kat ofis aku pompuan mulut jahat dari Selangor, suka cari gaduh dan mengata orang. kat kolej dulu pulak minah dari Negeri Sembilan.. so what? aku asal Perak, ada jugak pompuan mulut jahat kat negeri aku ni.. pompuan2 kat negeri kau pun bersepah yg mulut jahat termasuklah kau ‘dorami’..

        1

        0
    • taeminnie says:

      yang ni aku tak setuju. . .
      perempuan negeri mana2 pun sama je ada yang mulut lazer ada yang tak..

      #akuorangperak

      1

      0
      • Pelik says:

        adik ipo aku org kelantan..dia cantik n perangai dia pn cantik…x cam lofa ni…org dari negeri mana pn kalau sewel..ttp sewel…..bukan kelantan jer…

        2

        0
      • Menyampah says:

        btl tu teaminie…kalau org ckp pompuan negeri johor semua jahat..sy pn marah gak….

        0

        0
    • Yuyu says:

      Benci benor bila disebut negeri ni.

      1

      0
    • gadis kelantan says:

      eh eh pepandai je nak kautimkan macam tu
      cantik tu yes la, mulut jahat tak semua k
      kau mulut longkang ni apahal?

      0

      0
    • lisa says:

      maaf ye..xsme org kelantan mulut jahat….walaupn sy org kelantan xde la nk ckp dri nie baik..sblm ckp cm 2,make sure u 2 perfect ok??
      ckp siang pandang2 ye…org dr negeri len pn belambak ag yg mulut jhat n lbh truk dr 2 pn ade.

      0

      0
  18. Anonymous says:

    Ala yang cantek nara ni suke.cer kalau neelofa ni buruk,hitam,gemok confirm nara x back up.statement kena la fair nara,

    0

    0
  19. kipas lipas says:

    aar.. xpe..wat salah pun xpe..nara &kpmn back up & sokong minah ni gile2

    0

    0
  20. taeminnie says:

    hari tu aku tertengok dia mengacara nona, aku rasa menyesal sangat tertengok :/

    1

    0
    • miss propa says:

      Sy sokong. Ntah apa2 dia mngacara nona. Mcm budgect dan syok sndirik. Podah lopak.

      1

      0
      • Mimi says:

        Aku pun tertengok dia mengacara Meletop dengan Nabil tu. Menyesal aku. Asyik dok potong cakap Nabil je, pastu nak ramahmesra terlampau pegang pegang Nabil. Kau ingat kau cantik sangat ke semua nak kat kau. Please lah.

        1

        0
      • hihi says:

        aku x tgk MELETOP sbb ade minah ni la.. aku cube nk tgk tp serius ntah ape2.. hahah

        1

        0
  21. Faezah mengilai-ngilai says:

    # Marilah sama-sama kita bertaubat sebelum matahari terbit dari sebelah barat.

    “Siapa yang bertaubat sebelum terbit matahari dari arah barat, nescaya Allah terima taubatnya” [Hadits Riwayat Muslim]

    Sesungguhnya Allah membentangkan tangan-Nya (rahmatnya) di malam hari untuk menerima taubat orang-orang yang bebuat dosa di siang hari, dan membentangkan tangan-Nya (rahmatnya) di siang hari untuk menerima taubat orang yang berbuat dosa di malam hari, sampai matahari terbit dari arah barat”. [Hadits Riwayat Muslim].

    #Rasulullah saw. bersabda: Hari Kiamat tidak akan terjadi sebelum matahari terbit dari barat..Aku share ni sebab aku pun takut, aku banyak gak dosa. Marilah sama-sama kita bertaubat. Neelofa pun sama bertaubatlah…takutnya aku…
    #Maaflah lari tajuk

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Amboi Nara. Asal apa-apa yang Neelofa buat pun semua tindakan bijak ye??

    Apa2 jelah Nara oiii.

    1

    0
    • Boo Nara says:

      Kalaulah ada satu blog lain yang author lagi berhemah dari NARA ni, confirm aku tak jenguk sini dah. Nara tak patut masukkan unsur personal dalam entry. Bias. Kalau boleh report/block beautifulnara ni lagi bagus. Nara ni kadang-kadang penulisan dia berbaur biadap.

      1

      0
  23. Rizal says:

    ramainya yang dengki dengan si cantik Neelofa kat sini, makin bertambah murahlah rezeki Neelofa..

    0

    0
    • Aku says:

      bukan dengki la encik rizal…dh memg kenyataan perangai lofa cam tu…bukan kali ni jer….

      1

      0
    • Anonymous says:

      dengki???? tolooonggg la……
      buat ape nak dengki dgn manusia yg ramai org benci ni…
      bukan dengki..menyampah le..

      1

      0
  24. Menyampah says:

    Lofa ni dri dlu smpi skg asyk wat hal jer…muka cantik..tpi perangai ziro….

    0

    0
  25. Menyampah says:

    sejujurnya aku cakap lofa ni memg cantik..manis jer muka dia..kalau dia x gedik n perangai dia ok…aku pn suka kat dia ni…aku pn x nk komen bnyk2 takut nti ada pengomen lain y menyerang sy..anda semua tahu siapa orangnya…so jaga2……

    0

    0
  26. EDEN says:

    Aku tgk lopak ni memang takde bakat jdk pengacara.Belakon pun tak best.Kalau’Ter’ tengok MELETOP tu asik nak nengok dia menggedik and tayang body dia yg kunun mantop tu.

    1

    0
  27. kipas pengsan says:

    tak lama lagi lofa nie jadik lah macam zaiton sameon..seksi tak hengat..xsiden pastu mereng..suma org tak nak g dah..sombong dan bongkak

    1

    0
  28. telingabulat says:

    bajet hot sgt si lofa ni!

    1

    0
  29. taufoofah says:

    janganla mengutuk orang terlampau sangat…macamla kau orang duduk serumah. Jangan menghukum seseorang jika tak tahu hujung pangkal dan tidak mengenali dengan dekat…..,

    0

    0
  30. Kiki says:

    Kalau seorang je complaint sikap Lofa, mungkin lah jeles kan. Tapi kalau ramai krew complaint, kau nak cakap apa dah. Hrm. Untunglah Lofa, ada Nara sayang dia.

    0

    0
  31. whatsoevar says:

    orang jeles xdanya mau mengaku.puikk!dislike la!

    0

    0
  32. shhh says:

    tak suka…tak suka ..tak suka..aku memang tak suka dia nie…sejak dari dia masuk dalam industri seni ni…sehinggalah sekrg…cuba jgk nak minat kat dir..tpi ntah x da sbb aku nak suka kat dia nie..aku lbh minat tgk anzalna dri dia nie…mcm na dia blh jadi Dewi Remaja…dlm ramai2 juara Dewi Remaja dia ni yg paling tak layak..dn paling byk kontroversi..next pleaseeeeeeeeeeeeeeeeee……….

    1

    0
  33. shhh says:

    bila tgk kat nona smalam..aku rasa kecian sgt ngan fafau..fafau pengacara tetap nona..tpi minah gedik ni..jarang muncul kat nona dpt gi paris, dpt gi luar negara..tpi fafau cuma mengacara kat dlm negara jer..tk taulah adakah penerbit nona sengaja buat mcm tu atau fafau tak layak pergi luar negara…korang perasan tak…

    1

    0
  34. jojo says:

    Nara gatal! Bini ada gatal….bini xde pon gatal!…Gatalllllllllllll……eeeeeee….

    0

    0
  35. Miss nina says:

    Betul tu shhh……aku pun perasan. Kenapa asyik dia je dpt pergi luar negara? McM tak fair kan?

    1

    0
    • shahz says:

      pd firasat aku, fafau x boleh pegi overseas tu maybe sbb dia ade komitmen dgn hotfm.. si lofa ni kan freelance.. so mmg slalu ade chance pegi overseas..

      0

      0
  36. kiah propa says:

    dengarnya, staf2 bella vita dikerah vote abph sehari 500. hihiiihii. jgn tkejut kalau tasha shilla kalah. kerja keras uols.

    0

    0
  37. AkooAnggun says:

    Nak amek no.ke nak buat komen kat sini?

    0

    0
  38. watever says:

    papepon neelofa ni tetap antara wanita melayu yg tercantik di malaysia ni
    she is sooo beautiful, cantik tak terkata
    aku rs mana2 lelaki di malaysia ni sanggup buat apa saja utk dia
    jgn tipula wahai kaum lelaki malaysia..jgn cakap korang akan berdiam diri je kalo ko rang kebetulan terperangkapo satu bilik dgn neelofa tanpa seurat benang

    0

    0
  39. aznil says:

    katernye brbalas2 msg kutuk2 b.i nurita..katernyelaaaa..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    saya memang tak suke die :) sorry..

    1

    0
  41. Anonymous says:

    ore kelate…huhhh bosan

    0

    0
  42. HERO TUA BANGKA says:

    AKU TENGOK PEREKA DAN RAMBUT DAH SEAKAN
    SI CIK KAK TERSANGKUT ATAS POKOK ARA….

    NEELOFA AIR MUKA ATTITUDE.

    0

    0
  43. lili says:

    PERHATIAN!!! PERHATIAN!! Kepada semua yg x memuji or memuja neelofa, komen2 anda akan di DELETE oleh nara secara AUTOMATIKNYA!!!

    0

    0
  44. Boo Nara says:

    Kalaulah ada satu blog lain yang author lagi berhemah dari NARA ni, confirm aku tak jenguk sini dah. Nara tak patut masukkan unsur personal dalam entry. Bias. Kalau boleh report/block beautifulnara ni lagi bagus. Nara ni kadang-kadang penulisan dia berbaur biadap.

    Nara love Lofa.

    1

    0
  45. ieda says:

    No Komen??betul la tu perangai die mcm tu.Muke je lawa tp perangai hancus..

    0

    0
  46. Lagubestbest says:

    Publisiti camni yang buat lofa laku. Dia xksah, janji masyuk.

    0

    0
  47. tak suke says:

    ASAL KECOH NEELOFA ORG KELANTAN? MMG LAHIR KT KLTN..TP SKG DIE BUKAN DUK KELANTAN PUN…TIME KECIK2 PUN DAH G MRSM…so proses pembesaran n remaja die tu bukan kt kelantan, got it?

    x suke laa sesetgh org nk stereotype neelofa tu mulut jahat so sume prpmn kelantan mulot jahat…dah la x rational…sensitivity lgsg xde..

    btw, x suke neelofa sbb ak suke tok guru n kelantan, so mcm wat malu negeri serambi mekah jer…hehe peace

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Xsuka lopah ni sbb
    Belakon xbest…
    Mengacara pon xbest…
    Fake n plastik je nampak….xnatural….bukan muka dia tp body laguage n air muka dia..look so fake n plastik….

    1

    0
  49. Anonymous says:

    kena salah dia diam la…cube klo salah org laen,mati2 dia hentam…xcun mn pn minah ni..perasan je lbeh..

    0

    0
  50. […] Neelofa Enggan Komen Dakwaan Kurang Professional Daripada Nurita Harith (105) […]

    0

    0
  51. nnn says:

    sy org kelate…tp x suka tengok lofa mengacara///x best…jadik kesian kat nabil….ayik kena potong jer cakapnyer…

    1

    0