Written by Bella | May 23rd, 2017

Selepas disenaraikan antara 300 individu berpengaruh dalam Forbes 30 Under 30 Asia 2017, kini selebriti Neelofa dilantik sebagai duta Transformasi Nasional 2050 (TN50). Mempunyai jumlah pengikut yang tinggi di media sosial, Neelofa mahu menggunakan medium tersebut untuk menarik perhatian rakyat Malaysia agar terlibat dalam pembentukan TN50.

Saya rasa apa yang paling penting sekali adalah untuk mereka semua terlibat secara langsung sebab sekarang ini mereka rasa mereka tidak diperlukan dan tiada fungsi dalam pembentukan TN50.

Jadi saya mahu wujudkan kesedaran supaya pengikut saya termasuk mereka di luar sana faham bahawa kita semua adalah sebahagian daripada pembentukan TN50. Apa yang boleh saya utarakan adalah menggunakan media sosial saya sebab sekarang ada banyak cara seperti IG live, Instastory dan pelbagai lagi di mana saya akan menggunakan ia sepenuhnya sebagai platform utama.

Pastinya, selepas ini, saya akan terlibat secara langsung dan saya sebagai medium untuk tarik mereka (rakyat Malaysia) untuk menyertainya dan mendengarkan apa yang hendak disampaikan.

Sementara itu, Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin berkata, kesemua duta yang dilantik akan memainkan peranan dan pengaruh mereka dalam bidang masing-masing dalam menarik minat lebih ramai belia untuk terlibat sama dalam pembentukan TN50.

Nampaknya kerajaan Malaysia juga akur bahawa populariti Neelofa mungkin boleh memberikan impak besar terhadap pembentukan TN50. Ermm..Apa komen anda?

Sumber Berita : Astro Gempak

124 responses to Neelofa Dilantik Sebagai Duta TN50

  1. nok gebuzzz says:

    hadoi….xd yg lagi layak ke?hmmm…

    40

    0
    • faz says:

      kan..x habis2 dok promote si mek gedik yg bakat entah dimana.

      26

      0
      • Mak BECOK says:

        entah, mcm la perlantikkan ni akan mengurang kos sara hidup. penting ke???

        25

        0
        • NONA says:

          PENTING WEIII, SBB USAHAWAN2 BERJAYA MCM SI LOPAH NI LAH PENYUMBANG TERBESAR GST DAN CUKAI KEPADA KERAJAAN. KO INGAT SAJA2 KE NAMA DIA TERCALON FORBES? MESTI ADA MUSLIHAT. SENANG LA GOMEN NK MONITOR SIAPA YG BUAT DUIT.

          K BYE.

          33

          1
        • Bila Kak Mah Berbicara says:

          bagus. nanti senang la dapat dato.
          oleh itu berjinak-jinak lah dengan umno ye…

          25

          0
        • abang suka yg seksi says:

          cara2 wanita bertudung cepat berjodoh: gedik lebih lagi beb .. wajib selak sikit kain kerap2 kt event tu nanti. tkpon pakai jeans sendat mcm hari tu. ni tk ko bkelumbong mcm ustazah nk ajar mgaji, jantan ingat ko adik fynn jamal pulak. tengok pun x stim!!!

          14

          2
        • Jemah says:

          Biar tudung tapi seksi harus. Jgn jadi Najwa Latip..mcm makcik2 nk pergi berzanji dressing nya!

          5

          15
      • Anonymous says:

        Adoii..Apa korang melalut ni hingga nma Najwa Latip pun terpetik niii.

        9

        0
    • Ali Zizou Zizou says:

      wey wey weyyy.. nak komen pun agak2 laaa. 3 juta wanita2 di msia xde kerja kot. pergi buka business.. kasi peluang wanita2 berniaga. at least dpt wang jana pendapatan. ingat DAPig ke nk kasi hang peluang dan org2 melayu? tengok s’ pore dah laaa.

      19

      0
      • Anonymous says:

        aku x suka najib tapi sayang umno. siapakah yang harus aku undi?

        19

        1
      • wekkkkkkk says:

        abang suka yg seksi says:
        May 23, 2017 at 2:59 pm .

        ala…biasalh…kalau asalnyer sbelum brtudung seksi , lahir dri dewi remaja…maka dedak2 dri keseksian masih adalah.
        Lahir dri dewi remaja…mana ada yg bertudung labuh masa tu..semua seksi gila. gila2 seksi…smpai la skrg..masih ada dedeknya…

        4

        0
        • Joe says:

          setuju..kalu nk jadi muslimah sejati xyah join industri ni. mcm ko duduk dlm jamban lebih kurang. tetap wap kepam bau taik tu lekat dibaju.

          6

          0
        • Anon says:

          weiyhhh,thats why dia berubah,sokong dia ke arah kebaikan,tinggalkan masa lalu,at least dia berubah tak seksi mcm dulu kan?

          1

          0
      • Saodah Jemun says:

        Artis Astro yg paling xda kualiti.

        16

        2
        • wekkkkkkk says:

          Anon says: May 24, 2017 at 10:50 am

          ..sipi-sipi masih ada lagi…mana leh tinggalkn terus.

          0

          0
      • Anonymous says:

        kat spore melayu walau hebat mcmmana pun,kau akan sentiasa disekat ditapis
        disukat dan dikuotakan

        6

        0
    • Anonymous says:

      Aku rasa dia layak je. Dari kita-kita yang baca gosip retis ni & tinggalkan komen berunsur dengki dengan kejayaan orang lain. Mmg bakat lakonan dia tak best mcm Zara Zya tp tak dpt nak nafikan dia mmg usahawan berjaya.

      24

      0
      • Not a hater but.. says:

        Lopah ni lebih kpd tokoh usahawan bukan seni. Berlakon pun setahun sekali. Buat menyemak je berada dlm industri ni. Dah lah mutu lakonan pun alahai…ngantuk tengok lakonan ko dikk. Elok belah je secara terhormat!

        8

        5
        • Anonymous says:

          Belakon setahun sekali pun dikira artis la tu. Ini duta TN50. bukan duta anugerah skrin.

          16

          0
      • Anon says:

        suka artis tak yah nak banding-bandinglah,even zara zya pun takde aura,sekarang pun suam tinggal nak beku jer

        0

        0
    • Anonymous says:

      Sumber dari Astro Gempak. What do u expect?! Artist residence Astro la katakan!

      2

      4
    • Lopok says:

      Woi nara ni mmg bias laa. Asyik cita psal minah ni jaa. Bosan. Tak up lgsung crita pasal #HSC yg tgh hot skrg. Nmpk sgt nara ni pon busuk hati mcm lopak. Sekian.

      4

      1
    • Somi says:

      layaklah,dari ko asik nak mengeji je!

      1

      0
  2. sajat says:

    publisti lebih..bakat ..nan hado. selamat berangkat ke mekah. duduk sana terus pun x pa.

    22

    2
    • whoppps. says:

      pergi mekah kejap je…nak doa supaya dapat anak raja..buat laki.

      6

      3
    • Pungguk says:

      I agree! Cerita2 Lopak ni majoriti tidak ada kena mengena langsung. Heran mengapa masih lagi berada dalam industri hiburan n seni. Wasting time..

      6

      3
  3. Anonymous says:

    bosan nya cerita dia ni..

    15

    0
  4. Anonymous says:

    transformasi gedik…makan byk la minah2 gedik nk jadi lopah berangan kawin dgn anak raja.

    11

    1
  5. Anonymous says:

    Dia lagi….hmmm…sila pergi terjun…

    12

    1
  6. Gurlz87 says:

    knp byk sgt tak suka & benci ngan lofa ni? dia ok jer aku tgk..kesian die asyik2 knk kritik jer..

    3

    20
    • Dani says:

      sebab banyak phd,sakit hati dengan dia,makin dikutuk dicaci maki,makin gah dia melakar kejayaan satu persatu.Haters?,hanya mampu jadi keyboard warrior jerlah sambil menahan ketar menaip satu persatu makian mengajak yang lain mengeji,kejilah sampai puas,insan bernama neelofa ni tetap gah namanya,see?beliau dilantik jadi duta #tn50,bukan calang-calang wanita tu,satu hari jangan terkejut bila dia dapat title Dato di usia muda.

      1

      3
  7. kasih says:

    adoiii x layak langsong!!!

    11

    1
  8. Anonymous says:

    Apa nak transformasi lagi …. kita ni x habis2 dgn konsep tapi perlaksanaan x ada…

    32

    0
  9. Anonymous says:

    Filem transformer pun dah ada banyak siri …. buang masa je ni…..

    3

    0
  10. Anonymous says:

    sbb kelantan….biasalah org kelantan

    7

    7
  11. Anonymous says:

    ramai lg yg lebih layak. mcm vivy yusof. lg nampak bisnes yg dia buat dan berjaya. nampak staff, gudang, showroom fashionvalet.compar dia.staff pun mak kakak.model diri sendiri..adoiii

    23

    1
    • Anonymous says:

      Aku rasa klau Neelofa ni bkn artis, x mungkin Neelofar Hijab ni laris kot. Umpama dh ada ‘tongkat’.

      Namun aku salute pd usahawanita yg berjaya dlm biz yg tiada status selebriti, kabel , ank kaya, ank VVIP etc

      8

      0
  12. melati hidung kembang says:

    enough la…artist with no raw talent.

    14

    1
  13. Anonymous says:

    pun bosan dahhh jugak.

    5

    0
  14. Anonymous says:

    zzz

    2

    0
  15. Anonymous says:

    another macai

    2

    1
  16. Anonymous says:

    pemakan dedak detected…

    2

    0
  17. Anonymous says:

    so boring with people named neelopak…
    common lah msia..what theeee

    6

    2
  18. Anonymous says:

    Mak cik tak kenal awak. Tapi tahniah atas kejayaan awak. Kesabaran awak dalam menerima segala dugaan hidup ini. Awak kecewa tapi awak masih boleh senyum. Awak di kata tapi senyuman masih diwajah. Sabar , orang yang sabar akan menang. Allah sentiasa tahu akan keiklasan hati kita.

    13

    0
  19. Gurlz87 says:

    nasib baik bkn dato vida & dato terlajak laris jd duta..hahahaha

    7

    0
  20. TENGKU TEMENGUNG says:

    SUDAH LA TU. MUAK TAW KE…MUAK.

    4

    1
  21. takfaham says:

    makin dikutuk makin murah rezeki lofa..alhamdulillah..tahniah lofa,

    17

    1
  22. Anonymous says:

    ape y transformasi TN50 ni???klu dh gagal nk capai wawasan 2020 xpyh nk berangan TN50….xsmpai TN50 dunia dh kiamat…najib ni bodoh kkdg igt dunia ni kekal selama2nye bwh umno…kahkahkah…buat nye lps pru pembangkang y dpt malaysia,bye2 laa TN50 ko tuh…dgn lopak skali masuk lopak air…

    18

    0
    • kak becok says:

      program2 ni dpt peruntukkan beb. nanti ada la budget gomen kasi. tu la byk program2 anjuran umno-bn. menjana pembangunan insan katanye.

      4

      0
  23. Anonymous says:

    Ramai nya yang busuk hati…klu dia x layak habis sapa yang layak…ko ke????
    Klu setakat jadi natizen tu layak le…hahahaha…

    5

    4
  24. yus says:

    dia ni bijak pandai cantik kaya hajjah berharga pakej lengkap bukan mudah nak jadi ketahap ni tp sayang dia sendiri yang cemarkan ‘berharga’ semasa musim loffatah gagal kawal penampilan. sgt2 sayang dik kau bisa jadi intan permata

    2

    3
  25. Anonymous says:

    pru dah dekat kan? ambil lah yg muda , bergetah dan cantik pancing undi.
    ambik shara yaakob atau wan maimunah, semua pakat2 lari nanti.

    8

    1
  26. Anonymous says:

    cantik, muda dan gedik…rencah terbaik join umno. nanti jadi bini no 2 vvip. mcm zizie…

    11

    0
  27. jiran lupak says:

    anak raja dah reject…kena la join project umno.
    cari mangsa2 yg lain pula…kot2 ada yg terpesona dgn kegedikkan dia tu.

    5

    1
  28. Anonymous says:

    Aku tak kenal neelofa. Tenguk kt TV tu nmpak ok cantik sopan saja. Gedik tang mana ehhh? Udah ler tuu. Jangan buat dosa kutuk mengutuk. Kita sama2 doakan kejayaannya anak bangsa Itu rezeki dia. Klu dia nk kawin anak raja. Itu jodoh dia. Tak payah la panggil dia dengan nama tak elok bagai. Mak ayah dia bagi dia nama elok elok. Nk posa ni bersihkan hati kita. Raya kita pergi beraya rumah Neelofa. Ok guys? Jommm

    11

    4
    • Anonymous says:

      suka gelak menggilai mcm berjimak…

      4

      4
    • Anonymous says:

      tonasi suara tu gedik ..mcm minta diasah bijiknya.

      6

      2
    • wekkkkkkk says:

      kalau nk pegi braya ke rmh lofa….lofa kata balik dri Mekah selepas raya ke 2…..semua group tyr terkangkang kata tagline “melati”…dh ada menunggu ..agak2 lofa bukak pintu x utk group tu..

      0

      1
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      kahkahkah…. kau time raya ader hati nak gi rumah lopak ?
      lopak kalau anak raja datang baru dia bukak pintu…. org biasa datang x der nyer nak bukak pintu. Raya tahun ni baik gi open house PM… kat sana boleh lah jumpa artis.

      1

      1
  29. Anonymous says:

    Korang jeleskan

    1

    3
  30. Anonymous says:

    Takde kepentingan bagi aku. Harga gula tetap naik, gst tetap kena bayar… ptpn ..minyak tetap takde subsidi.

    12

    0
  31. AKU says:

    bodekkkkkzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    4

    0
  32. Anonymous says:

    x jeles langsung. aku pernah kerja dgn org2 politik gomen ni sume. ckp berdentum-dentum tpi bila time nk bayar…payment semua buat2 pekak. bila time nk guna khidmat kita, tabur janji semua nya manis jew. bila time nk collect payment kena menyembah diaorg mcm nk jumpa raja firaun. serik!!

    9

    0
  33. Anonymous says:

    Doubt she truly understand what is TN50 is all about….if I don’t , for her sure impossible….

    1

    3
  34. Anonymous says:

    good luck la ye berkerjasama dan buat projek dgn org gomen ni. projek dah lama settle, payment mcm siput.
    alasan yg dberi selalu.. budget ciput ..x dpt kelulusab tapi bila korek2 info..rupanya “org2 tengah” yg sapu dulu habuan kita. kita yg penat tp org lain kenyang just goyang kaki.

    4

    0
    • Anonymous says:

      itu bese beb…firm aku ni buat projek under gomen rumah mesra rakyat dl bwh SPNB..skrg dh tukar nme…ape ntah nme…projek tu start dr awl thn 2012…rumah dh siap tp payment ktorg smpai skrg x byr…pastu bl antar dokumen asik laa hilang…bl mnta geran ckp laa fail hilang laa,x jmpe laa..xtau laa,staff skrg ni sume baru2 xtau ape2 laa…mcm2 alasan wei…bkn satu dua fail byk…smpai ade y terpaksa batal sbb ade mslh dgn kontraktor..kontraktor bwh SPNB ni asik laa bertukar2…mne y ade duit tu cari laa kontraktor sndri…setiap kali kontraktor bertukar,plan pn bertukar so byk laaa keje ktorg nk buat..y SPNB tau nk cpt je..tp bl mnta payment mcm2 alasan..klu nk tau SPNB ni dl y pegang ank zahid si hidayah tu..skrg ni xtau laa die pegang lg ke x…sakit jiwa weii berurusan dgn gomen ni…staff bertukar ganti,pengarah pn sme tp keje asik x settle..skrg 2017 pn masih byk lg x settle..payment??? masih belum byr lg..itulah dia kerajaan bwh pimpinan UMNO…

      0

      0
  35. Anonymous says:

    tahniah neelofa, semoga lebih maju jaya di masa hadapan. god bless you

    3

    0
  36. K byeer says:

    Blog ni satu je yg gigih promote Lopah. Blog lain dah move on..

    4

    0
  37. Yg Letih says:

    Bosan juga. Next?

    2

    0
  38. Cik Hafiza says:

    cerita selalu xde kena mengena kerjaya seni. ni la susah bila artis harap cantik tpi bakat..almost zero!

    3

    2
  39. wekkkkkkk says:

    muka jenis lebar…kalau kawen , berank pinak, kalau x jaga bdn, hancus nnti gemok mcm .era belakon dlm filem cinta kolesterol…rasanyer..lopah akan gemuk mcm tu jika kawen..dn x jaga bdn…

    2

    3
    • Eka says:

      kesian,so sad,kutuk badan lepas kahwin pun jadilah,asal dapat melampiaskan kemarahan berbaur dengki yea. #salamtakziah

      1

      0
  40. Justice says:

    X de mslh pon klu neelofa jadi duta or whateva for whatever products tp its just fans or industry dont do justice ble neelofa win for something irrelevant for exmple bintang pling popular sdgkan its a kayu pengukur for ur popularity towrds industry for the whole year isn’t it?so kesian bgi penggiat seni yg btol2 abdikan diri just utk karya.sdgkan bidg yg die giat aktif is bussiness.. i thot fans msia da brilliant but not..if it was me i will vote n aldy vote only for those who deserve to the things that i vote for…klu nk vote neelofa for anugerah usahawan xpela

    2

    2
    • Anonymous says:

      I agree…and those who voted and rooted for her deserve a Darwin Award.

      2

      2
    • Anonymous says:

      dia aktif mengacara pun terpaksa partner sbb partner2 tu yg memeriahkan suasana tp bagus jgk dia kena lantik ni biar semua org tgk betapa hambarnya majlis bila dia kemudi sengsorang…kalau sorang2lah….masa dia kena sampaikan anugerah bh hr tu ada pengacara2 lama memeriahkan dia pulak cut gitu je…aduhai kesian yg lain2 tu…hambar betul..

      4

      0
  41. Anonymous says:

    Tn50 ni jibby punya la

    1

    1
  42. Anonymous says:

    Project Khairi Jamaludin….masyukkk!

    1

    1
  43. Anonymous says:

    bosan jugak dah. next??

    2

    0
  44. Anonymous says:

    Besok Najib tumbang..ko pun tumbang bersama. Undi BN makin menurun…

    2

    1
  45. atukyangcubaperbaikidiri says:

    Pelik betul orang sekarang, serba serbi orang lain buat tak kena di mata korang, serba serbiiiiiii. Anak-anak, klau tak mampu nak cakap benda baik, adalah baik kita berdiam/tutup mulut jaga kelakuan jari. Janganlah cakap benda yang tak baik malah yang tak sahih bukan saja pada Neelofa tapi pada semua orang. Cermin dulu diri sendiri sebelum mengata orang. Allahurabbi dunia akhir zaman dah, semoga diberikan petunjuk dan hidayah pada yang “sedap-sedap mengata” tu. Cuba istiqfar sikit, ASTAGFIRULLAHALAZIM

    5

    2
    • aku kawan mak becok says:

      baik tok…tima kaceh

      1

      0
    • Anonymous says:

      atuk pun patut cermin diri. pergi la madrasah…masuk sini buatpe???

      2

      0
    • anon says:

      laa kalau dah pangkat atuk, buat ape lah baca blog gosip ni. Pergilah baiki diri kat surau ke masjid ke……bukan buleh pahala pun baca gosip2 ni… Blog ni utk org2 muda je..

      2

      0
      • wekkkkkkk says:

        sian atok…kena hentam..

        sebenarnya ” atokyangcubaperbaikidiri” ni adalah utk menjadi muda kembali”..

        wekkkkkkk

        0

        0
    • Justice says:

      Sori mak cik..im not try to be jeoleus here or anything coz i got nothi’ if i did it..coz im not artist ,..actress….juz to be one who brave to give opinion cuz as msian plz learn how to appreciate what we call talent..so my opinion is just to educate mind of the peoples out there yg x nmpk how corrupt our industry coz we are not truly appreciate people with talent but easy dragging ourselves towards gosip murahan ….kdg2 ble kie sentuh ssome issue bru org akn trsedar..sometimes…so how u try to stop people to be like u said..i also want to deliver my opinion..,sorry….x slh tegur kannn..hihi

      2

      1
  46. aku kawan mak becok says:

    baik tok..tima kaceh

    1

    0
  47. johnny bravo says:

    Naik muak tengok minah gedik ni sama mcm muaknya tengok siti norhaliza, mcm takde org lain, asek2 dua ekor ni je…

    2

    4
  48. mas says:

    at least dia dh brjy mnjd usahawati yg brjy…ok la tu..mcm bas sani…lakonn pong drop gok..tp brjy mnjd usahawan..x semua apa yg kita nk pegang akan semua kita genggam…

    2

    0
    • Advisor says:

      Thats why i rse klu bab bussiness ..usahawati then she deserved..tp klu bab hiburan i rse xde ape sgt nk dibanggakan…that why fans kene bijak la..klu undi jgn smpi org bole pertikai…btol x…

      1

      1
  49. Anonymous says:

    org kelantan mcm x de retis lain.
    sekor ni je ke…

    6

    0
  50. Advisor says:

    Sori la weii klu ape aku nak tnye sentap …ak slalu fikir nape lofa selalu dpt title pengacara popular sbb aku x penah dgr ade org mmg admire cara pengacaraan lofa,,,,esp dri kalangan retis .bape bnyk events n rncgn tv die di invite to be d host ..then level pak nil n fara fauzana n even ac mizal sgt high cmpare to him…even fazura pon dlu pengacara kan n bukan nk puji language die sgt rich…bershaja …..tpi lofa punye gaya so unnatural…xde pon sane sini dpt job mengacara …cam org yg undi die ni just to make sure die dpt award…at least ade…sori ek…aku juz terfikir..pak nil dulu…bnyk gler job mse die tiap2 thun dpt award…sbb tu pelik mudah gler skrg nk dpt award..

    11

    1
    • Anonymous says:

      Setuju, ckp pun laju dan kekadang x jelas. Apa yg hebat sgt pun x tau.
      Rating ‘Meletop’ pun bknnya setinggi ‘Melodi’. Aku rasa dia menang pun sebab kerahan tenaga sekelompok fans club dia yg gigih beri undian dan bkn dari undian iklas org awam.

      7

      2
    • pemerhati saja says:

      Tu u kena fikir kenapa org minat dia…u kata dia bakat takde, mengacara xpndai mcm artis2 yg u sebut..tapi knp fans dia ramai?.. dia ni sentiasa positive biar org ckp apa pun..terima aje lah hakikat neelofa ada sesuatu..aura seorg yg berjaya..no matter what..salam ramadhan

      2

      3
      • advisor says:

        as I mention above ye kak..i said “sori ye klu ade yg sentap’…sbb i tau fans akn bermatian la kot for her.if u said so aura org berjaya.i mmg tergelak…then u shud put her as she shud be treated..i just being fair to everybody..letak neelofa pada tempatnye means bende yg die sepatutnye dpt anugerah..vote according to means..tp xpela..i da faham la what type of her fans its ok…i tegur je mane yg patot..like dato siti ..org ckp die penyanyi no 1 negara …sape yg ade pernah denied.bcoz she deserved..kann….thats why i just mampu gelak by ur statement..being a positive or someone yg ade aura would make u deserved that kind of honour ….sori…i cannot be agree with u dear.bcoz its so fake to be the one..

        0

        0
    • Anonymous says:

      takde peliknya sekarang semua duit..dia kayo beli paper byk2 suruh fan club signed…retis yg kaya2 ni mcm politician..dia ada kuasa…mcm siti xde paper pun cakap dia perampas dulu sbb kak ipar dia org kuat paper…dia yg berkuasa atas wartawan2 tu…sekarang lopa dah rapat dgn ahli politik lagi berkuasalah dia…

      2

      0
  51. Anonymous says:

    Between, perlu ke TN50 kna ada duta? Maknanya Jibby pun x confident yg TN50 mampu menjadi sepopular Wawasan 2020, sehingga terpaksa lantik Duta ‘ untuk’ menarik segolongan remaja memahami apa itu TN50.

    Wawasan 2020 x perlupun duta namun ‘quote’ itu popular sebab cara publisiti yg dilakukan efektif etc

    Dan aku rasa W2020 lbh popular dr TN50 wlau dh diperkenalkan hmpir 20 tahun

    3

    0
  52. Anonymous says:

    Aku dulu masa sekolah jeles klu ada orang dapat markah lebih tinggi. Kepada yang jeles dg kejayaan Neelofa ni gunakan jeles awak tu berjaya like Neelofa. If not better!!! Be positive!!!$

    4

    2
  53. adelia says:

    advisor, ko tak yah pulun piker psl neelofa tu…baik ko piker cara nak jd manusia yg baik & cara nak improve kn diri sdiri.

    1

    1
    • advisor says:

      ni fans laa ni…xpela..kite ckp bende btol pon.. last2 looser suh muhasabah diri…mcm beautifulnara ni tmpt tuk puji memuji jerr..x bole nk giving opinion lgsg.tgur sikit x bole.if u jnis muhasabah diri..u r not here reading my comment…hihi..lucu laa

      1

      0
  54. Anonymous says:

    paper last week ade wartawan komen psl dia kan..artis muslimah yg suka jaja kisah cinta ..siap Tanya kat wartawan x nak tau ke..

    1

    0
  55. Anonymous says:

    Kepada Neelofa haters. Saya doakan ko org sukses. Mana tau besuk lusa ko orang pulak jadi usahawan kaya raya mcm Neelofa. Buat kenduri jangan lupa jemput saya ya!

    0

    0
  56. muak dgn retis konon serambi mekah says:

    blogger kelantan gigih promote retis kelantan….dkt page resepi cerita pasal tempoyak dorg menyemak komen pasal budu..first laki kelantan cerita pasal kawin org pahang…pastu cerita budu best….pastu berderet2 org2 kelantan komen pasal budu…
    serabut betul org kelantan ni…jiran aku kelantan letak tong sampah hari2 depan rumah…mmg serabut la org kelantan ni mana2 pun…jenis suka cari pasal…percaya atau tak blogger kelantan ni jgk yg promote jd popular padahal dia boring gila

    1

    2
    • wekkkkkkk says:

      muak dgn retis konon serambi mekah
      says:May 24, 2017 at 9:40 am

      ..jiran akupun sama letk tong smph dpn pintu rmh masuk dia..ok la, sbb rmh dia, tapi jika duduk apart/flat..jgnlah letk tong smph di dpn pintu masuk utama., sbb kita sebelah pun pintu masuk utama, byk ulat2 gemok kuar dri tong smpah di tu ..MMG PENGOTOR LA ..rata2 mcm tu…sama je.
      Harap muka je molek, sependa bertahi lalat..Kalau leh..jauhkan lah dpt menantu kelantan..bukan ckp sombong..tapi kalau leh, jgnlah…jauhkanlah..

      1

      1
      • muak dgn retis konon serambi mekah says:

        aku dok apartment yg dia letak tu dpn rumah aku…sial tak drg ni…?

        0

        0
  57. melati says:

    Ingat lagi 3 tahun…nk tgk kemajuan…nk tunggu lagi 33 thn aduiiiii..!!!! malas dh…

    0

    0
  58. Anonymous says:

    harap astro keluarkan neelofa dari jadi host Melodi. sangat x professional bila dia refuse to talk about HSC. Bila ketawa mengilai pulak. Kalau bagus sangat in business lantiklah dia host dalam programme business pulak. then boleh tau dia betul bagus ke tak. speaking English pun hancur.

    5

    0
  59. Anonymous says:

    setakat jual tudung kat pompuan2 yg delusional perasan muka mcm neelofa bila pakai tudung dia tu xde maknanyeeee…..

    1

    0
  60. Anonymous says:

    Lopak masih de hubungan sulit ngn rms….pompuan jijik kaki scandal

    0

    0
  61. Zul says:

    Okay lah…Neelofa ni bijak dan berpelajaran.. tengok lah muda2 dah kaya kerana berniaga..sesuailah jadi duta TN50. Tak kan nak lantik orang yang tak lepas spm, bimbo dan berniaga tak balik modal jadi duta pula.

    Entah2 yang rancak mengeji Neelofa ni kebanyakannya mereka yang miskin dan hadap brim kerajaan, tu yang jeles sangat dengan rezeki orang.

    2

    2
    • aku says:

      aku setuju…yg x suka tu kebanyakannya pompuan…lebih kepada cemburu..sbb lofa ada segalanya, cantik, bijak, kaya & jadi idaman ramai lelaki…diorg semua x dapat terima hakikat…kuikuikui..mengaku je la kannnn…

      2

      2
  62. Laila says:

    Tahniah lofa..ramainya yg dengki kat lofa kan..sbb dia cantik..bijak..usahawan berjaya..
    Teruskan usaha lofa..biarkan yg mengata terus dgn dosa..jadi kan pembakar semangat utk lebih berjaya.

    1

    2
  63. Anonymous says:

    very boring girl with very boring life

    1

    0

Leave a Comment

Optional