Written by Bella | March 29th, 2017

Gara-gara memakai baju yang agak singkat dan seluar jeans yang ketat, Neelofa baru-baru ini telah dikecam oleh netizen. Mereka menganggap penampilan Neelofa itu tidak bersesuaian dengan gelaran Hajjah.

Iyalah, masyarakat kita selalu berharap agar mereka yang mempunyai gelaran sebegitu akan menjadi seseorang yang lebih baik dan turut menjaga setiap aspek diri mereka.

Berikut antara komen netizen :-

Bukan mudah untuk bergelar selebriti popular seperti Neelofa. Setiap tindak-tanduknya pasti akan diperhatikan oleh peminat.  Kadang-kadang, peminat ibarat ingin menentukan setiap pergerakan dan penampilan artis mengikut apa yang mereka mahukan.

115 responses to Neelofa Dikecam Netizen Gara-Gara Berpakaian Singkat Dan Berseluar Ketat

  1. anon says:

    mak aji ni makin BEBAL kan wpun dia tau haram tu…gelenyar garit sungguh…klu lah RM 50 juta bisnes ko buat ko makin hitam hati mempermainkan hukum Allah, tobat lah mokcik oiii…mgu lepas kat MeleTop boleh plak pakai tudung tersembol tek sebelah…huiiii kenyang haji nabil …

    29

    0
    • Anonymous says:

      file under: pengkuda agama…

      13

      0
      • Anonymous says:

        mcm ni la yg aku dambakan selama ni.. finally i found. thanks lopah belanja. kalu mcm ni ..arwah nik aziz tengok terus bangkit dr kubor.

        4

        24
        • Layola Haron says:

          If you want to be a hypocrite b*tch, it is up to you but then… don’t wear hijab lah. Embarrassing not only to yourself to Muslimah.

          42

          0
        • Anonymous says:

          ramai org paham makna hijrah tapi ramai yg ambil mudah bab istikomah. sbb tu ramai yg jdi pelik. kt sekolah2, cikgu suruh adik2 tutup kepala tapi x tekankn pasal tutup aurat secara total yg mana shape body/susuk tubuh pun dikira aurat. akhirnya semua jadi… hijabster …muslimah songsang.

          41

          0
        • jgn nk perlekehkan ulama says:

          ni babi punye statement… bodo bebal punye org. nape nk dikaitkan ulama dlm hal ni bodoh..mak ayah mu x ajar ke

          23

          0
        • Anonymous says:

          Atas Islamik, bawah Yahudi…

          17

          0
        • bbycumil says:

          dah lama perasan sebenarnya..lg2 lepas dia launch tudung bawal dia..tudung atas dada..baju singkat kat depan..tgk la baju dia pakai masa MLM minggu lepas..singkat sampai nmpk zip seluar dia pakai..haihh mengeluh tgk fesyen dia skrg..

          18

          0
        • Hawa says:

          Dressing mcm mau masuk sarang pelacur…Eee! Ketahian apakah ini wahai pemakai2 tudung di Mlysia?!

          21

          0
        • Anonymous says:

          jgn nak permainkan nama arwah tok guru..

          25

          1
      • Kiah says:

        gambar cam nih sesuai upload lps kol 12 malam.. sbb mata dh ngantok so tak la sengsara jiwa lepas tengok. kan?

        6

        0
        • Doakan yang baik.. Semoga kita tergolong dari golongan orang yang beriman..

          Korang kata pakaian dia tak sopan tapi mulut korang serupa macam pakaian dia

          16

          10
        • Anonymous says:

          beb x payah nk salahkan netizen kalau artis yg digelar hajjah pun hmnnn…mempersendakan agama.

          26

          0
        • Kata Kata Berlian Opah Aku says:

          artis harus peka sbb org memandang. kalau hajjah tak mahu dikutok, buat perangai elok2 sikit. you are a public figure. you sow you reap!

          11

          0
        • Anonymous says:

          lopah kalau pakai cawat sekali pon fans dia tetap akan mendoakan dia.
          sebb manusia bukan perfect katanya…kikikih

          29

          0
      • cirit di muka??? says:

        ni kena bagi selekan kentut keluar tahi ???
        cirit kat muka ??

        4

        1
      • Anonymous says:

        Rosak..rosak. Apa beza kau dan Uqasha?

        20

        0
      • Anonymous says:

        mostly org kelantan mmg cenggitu…datang key el buat serabut..

        26

        1
        • Lala says:

          Zaman skrg dah x boleh judge org melalui dressing. Sama je semua…especially retis!!!

          14

          0
        • Org Perak says:

          Kelantan mmg poyo gitu. Johor pon sama lebey kurang. Semangat kenegerian diaorg camne tah.

          26

          2
        • Anak KL sejati says:

          Aku setuju! Aku stdy dkt perak. Kwn2 stdy aku majoriti org perak. Dtg KL sbb ada lawatan. Aku org KL rilex je berbaju kurung. Dorg sume baju nmpk pusat. Seluar sendat. Rambut warna warni. Kwn lelaki sume kata rilex je bdk KL. Bdk kampung kelam kabut masuk bndr nk rupa GRO.

          41

          4
      • Anonymous says:

        tudung pendek nampak tetek, seluar ketat nampak nonok, baju singkat atau Mak Aji lopah dah singkat akal. Kasi malu kaum Mak Aji ajer …………

        4

        0
    • iw says:

      Hajjah? tahun bila dia buat Haji, tahun bila dia gi daftar? kalo perempuan yg ta kawin or takde suami kne bawak sedara perempuan kan?

      nape mcm tak ikut SOP Tabung Haji je? bukan ikut kuota & giliran?

      Cepat berbenor dia skipp

      2

      12
      • Anonymous says:

        dia ambil pakej mahal…

        18

        0
      • Kiahkepoh says:

        Kau ni baru bangun tido ke apa ? Aku agak dah setahun kau tido. Dia boleh je skip benda2 mcm tu kalau dia ada duit berkepuk. Ambik la pakej mahal, x payah tunggu tabung haji. Dan dia bawak famili dia la. Hafiz hamidun pon pergi jugak tahun lepas, tu pon muda jugak. Tak nak tanya ke?

        14

        0
      • Anonymous says:

        Selagi pookie tak kena rodok berlaki. Mcm ni lah gaya..tak berubah!

        4

        1
      • Anonymous says:

        Bila ada duit dan nama xyah daftar..terus potong que. Dia pegi package RM280K dgn mak and daddy. Sekali dgn viesanthi. Bila dh kaya semua boleh beli.

        3

        0
      • Anonymous says:

        plg mahal dalam sejarah malaysia..rm250k seorang

        0

        0
    • Farhan Ermmmm says:

      Aku ok je tgk. Hehehehe

      1

      3
    • Minta simpang says:

      The thing is…..
      Dia ni katik!
      Lain la kalau kaki panjang & shape lawa mcm amber chia / ramona zam2 / nasha aziz gitteeeeewwww….
      Tu la dia bila pakai tudung semata2 utk biznes dan bukan dtg dari hati yg ikhlas, dah rindu la tu nak pakai baju ala2 org free hair :(
      Dah la hajah, mcm ni prangai nak kawin dgn anak raja? Allahuakbar.

      39

      2
    • Kak Mah says:

      Tudung x salah tapi manusia yg mencemar imej tudung tu sendiri. Sebab manusia gemar ikut trend dan suka memaksa lebih2 lagi di Msia ni.

      17

      0
    • Lol says:

      Neelofa artis simbol seks hijab yg pertama!!!

      16

      -3
    • Mata mata says:

      Ala dia pi haji pun sbb dia mampu dr segi harta dan tenaga. agak2 masa korang g haji nanti cukup x ilmu tu

      0

      1
  2. Anonymous says:

    tak payah la korang tegur org kaya….kebal diorg ni.duet bleh tebus dosa agaknye ……

    26

    0
  3. bila senah berbicara says:

    org pantai timur dah jdi org pantat timbul…

    3

    0
  4. Anonymous says:

    zaman skrg ni semua sama je. free hair ke…berhijab ke. xde beza….

    11

    0
  5. b_rua says:

    Mesti ada ustaz2 dan lebai2 yg terstim tengok minah kelantan ni. Keluar le fatwa cepat2 supaya tak terpancut tegot awek2 lain.
    Kenapa kalau orang islam isu2 semasa mesti berlandaskan seks dan pompuan. Kuat sunnguh nafsu korang ni. Pikir le jauh sikit seperti ekonomi negara yg tenat, orang politik ambik duit rakyat, rasuah, IS, orang tak ada keje….ni tak benda yg remeh tu yg nak diperbesarkan dan nilah buat melayu ketinggalan dan kena kencing dek orang umno

    9

    9
    • Anonymous says:

      kau ni salah masuk ruangan. ni gosip la kak bukan nk berpidato pasal harga minyak naik. apalah statement mcm budak baru tumbuh bulu.

      9

      5
    • regina says:

      dah nama pun laman web gosip retis op kozlah kitorg borak2 pasal hiburan dan sbgainya.. ko nak sembang pasal ekonomi ke apa, pergilah laman web laen!

      0

      0
  6. siti kassem says:

    tak payah jadi timur tengah. cabut je tudung korang…be yourself.

    13

    0
  7. aih says:

    wahh lofa… baru tahu cam mana rupa miss v anda… cukup cantik awak ni…
    amik gambar dan buat model lancap…

    0

    2
  8. mat sahdo says:

    lantak ko lah lopak.. ko bukan bini aku pon.

    5

    0
  9. Mat Motor says:

    Stim pulak abang tengok

    0

    0
  10. Kak Kay says:

    Kadang-kadang, peminat ibarat ingin menentukan setiap pergerakan dan penampilan artis mengikut apa yang mereka mahukan.

    Wow! Bukan mengikut kehendak peminat ok. Takde kena mengena. Teguran kami berdasarkan apa yg Allah perintahkan. Teguran utk kebaikan. Bukan menjahanamkan!

    22

    0
  11. fuckers says:

    ramai betul melayu jaga tepi kain orang…its her life answerable to god……

    0

    15
    • Mak Becok says:

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si Homo/porno puaka Zionis Penyamaq penjajah penakut lanun DAPig oi! Bangsat lu & spesis jijik lu menghina bangsa Melayu kami mcm. ni!

      1

      0
  12. didi says:

    dia bniaga tudung,,kena la pakai tudung,,kena la p haji,,tu semua teknik marketing..lantak dia la nak pakai apa pn,,tu fesyen,,soal agama xperlu la netizen meroyan,,hg sndiri pn solat xcukup,tudung jarang,yg jantan pn kaki seluk tetek org,,hipokrit

    2

    4
    • Anonymous says:

      at least mrk2 y tegur lofa tu dh terlepas dr di pertanggungjawab di akhirat nti…tggjwb saling tegur menegur..xkn nk tggu diri jd baik br nk tegur klu camtu makin bertmbh maksiat kat muka bumi ni…tggjwb org y menegur tu dh lps..dh tegur tp terpulang nk terima ke x..dan aku hrp kat akhirat nti kau blh bg lofa syafaat sbb ko menyokong perbuatan lofa y x bertepatan dgn syariat islam…

      7

      0
  13. Anonymous says:

    sakit btg abg tgk gmbar lofa

    1

    1
  14. ngaummm... says:

    Lantak la dia…janji dia tak tunjuk petpet dia mcm siadi putra tu tunjuk bebird dia..

    3

    1
  15. Nachos says:

    One thing for sure, tudung dia memang makin singkat.

    15

    0
  16. nakbaby says:

    Semoga saya diberi rezeki anak dan dapat merasai melahirkan seorang zuriat dari rahim sendiri. Aminnn. Doakan saya dikurniakan zuriat ya. Semoga anda yang mendoakan saya dimurahkan rezeki dan sentiasa bahagia. Aminn.

    27

    0
  17. Boleje says:

    Nara statmt bukan senang nk jadi celeb popular seperti lofa. Actually senang kalau lofa sedar diri. Tu je…Maaf lari topik.. tk bole angkt masa komen english dia kt maharaja lawak mega. Helluuu..english najib ali way better than her but najib still guna bahasa msia n indo dg baik.

    16

    0
  18. Anonymous says:

    aku mmg rimas tgk pompuan bertudung tp serupa telajang. tak yah pakai sapa pon x bising. ko buat mcm nie ,enjatuhkan agama la . jantan bodo je amek ko buat bini. benih tak elok.

    24

    0
  19. loyalmalaysian says:

    apasal tudung yg disalahkan…salahkan org yg pakai la…tudung tu mcm tu jugak…mcm byk kemalangan tp salahkan jalan pulak…jalan tu cam tu gak …blame the attitude OK???

    8

    0
  20. Mak Becok says:

    Hajjah berpakaian mcm. betina sund*l?! Teruknya artis betina gedik ni; patutlah Fattah pun lari!

    11

    2
  21. kannnn says:

    ni la jd nya klu netizen slalu desak or tanya artis bila nk btudung/bhijab..keikhlasan tu bkn betul2 dtg dr hati..actually dorg bkn tbuka hati pun utk suma tu tp dorg btudung atas faktor2 tertentu..ni antara contohnya ye tuan2 puan2..pastu nmpk artis ni mcm ni mcm tu..netizen jugak yg pong pang kiri kanan..so, tepuk dada tanya selera..

    4

    0
    • regina says:

      setuju! Kebanyakan artis jadi mcm ni (kejap on/off pakai tudung atau pakai tudung singkat dan sendat) adalah disebabkan salah rakyat Malaysia sendiri.. dorg yg suka sgat soal dan tanya bile artis ni nak bertudung, berhijrah dan sebagainya, pastu artis2 ni semua nak tutup mulut ramai org yg bertanya tu jd dorg pun setakat bertudung ala kadar jerla.. bagi akulah kualiti lebih penting dari kuantiti. Apa lah gunanya ramai org bertudung tp sebenarnya masih lagi tidak menutup aurat mengikut syariat. Umpama buih2 di lautan…

      0

      0
  22. Anonymous says:

    Camonlah.. typical pompuan melayu pakai tudung & berpakaian gitu. Tu belum part yg pakai tudung baju ketat seluar legging. Fuhh… biasa sangat tengok diaorang gitu. Islamik lah sangat..

    7

    1
  23. suka berubah says:

    Bila berpakaian sopan org akan hormat kita. Tukar kepada yg lebih baik. Semoga hari ini lebih baik dari semalam.
    Sekian.

    6

    0
  24. Anonymous says:

    Tudung makin singkat…seluar makin sendat. Mabrur???

    15

    0
  25. Maid says:

    Aku kalau nmpk pompuan melayu seperti ini aku hanya senyum aja. Semuanya sama aja deh!

    3

    0
  26. Org Indo says:

    Zaman dulu ke..skrg Melayu tetap bodoh.

    0

    1
    • plumbum says:

      Indon lebih ramai bodoh bro termasuk lo..tgk aje negara ko sendiri, berapa ramai tak sekolah..di Msia jrg jumpa..di Indon nak ke sekolah pun nak bayar rasuah..nak minta kerja pun kena rasuah..rakyat ramai yg mcm org utan..lagi nak acah2 bagus..hahaha

      1

      4
      • Org Indo says:

        Klcc dibina atas usaha warga Indonesia..ingat ya. Tanpa kami KL tiada bangunan kilat pak!

        1

        9
      • Mak Becok says:

        Yg. lu nak HINA bangsa se BUMIPUTERA Indonesia kami di ALAM MELAYU kami ni apahal?!!

        Bini atau suami lu dah dibut*hkan di jub*q oleh si DAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing ni?! Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit2 otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq penjajah penakut lanun DAPig oi!

        0

        0
    • Mak Becok says:

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si Homo/porno puaka Zionis Penyamaq penjajah penakut lanun DAPig oi! Bangsat lu & spesis jijik lu menghina BANGSA Melayu/iIlam kami mcm. ni!

      0

      0
    • Mak Becok says:

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si Homo/porno puaka Zionis Penyamaq penjajah penakut lanun DAPig oi! Bangsat lu & spesis jijik lu menghina bangsa Melayu kami mcm. ni!

      0

      1
  27. adelia says:

    yg komen ttg dosa org lain ni..bahasa korang pun dosa juga. jgn sibuk ngata org tp diri sdiri pun malaikat sblh kiri bz mencatit.

    4

    2
  28. elehhhhh..poyo! says:

    ala, yg kecam ni pun perangai serupa jin, baju tah apa2..tak payah nak kecam sgt laaa..kecam diri sendiri dulu, kecam ahli keluarga terdekat dulu sebelum nak kecam org lain..apa dia buat tu antara dia dgn Tuhan..yg korang semua nak jadi Tuhan tu dah kenapa? lupa diri ke?

    5

    3
  29. suhaimah58 says:

    sbb tu nak mendapatkan haji yang mabrur tu bukan mudah .. menunaikan haji mmg mudah nak2 lagi yg ada duit berlebih, tp nak istiqamah dgn mabrur tu sgtlah susah .. semoga kita diberi hidayah selalu oleh Allah, aamiin ..

    15

    0
  30. anon says:

    ko menangis masa kat ikim tu…saka ko ke???

    17

    0
  31. Pondan Jual Nasi Lemak says:

    Tak tahu apa nk komen…dah nama pun manusia/retis youols. Bukannya ustazah..atau wali.

    9

    0
  32. Tumpang Tanya says:

    Bila rezeki melimpah..senang ke Mekah, tapi istikamah fail…adakah ini ujian??

    11

    1
  33. Jamilah says:

    kita hanya merancang..tuhan tentukn. iblis dan jin afrit masih bersarang dihati. kalu x tkkn jdi sampai mcm nie!?

    4

    0
  34. Abg Suka Lopek says:

    Kadang2 minah tudong buat nk buat charity juga. Abg ok je..

    2

    0
  35. tina fazlita says:

    meleleh burit lofa….kelentit tersemboi!!

    7

    0
  36. Kamal says:

    Entahla.. Kdg2 rase die ni mcm xready lg je bertudung… Patut dah jdi hajjah lg tahu apa yg patut apa yg tak patut.. Kt yg tak pergi haji ni pun mmg la patot tahu jgk… But…. Hajjah kan… Patot lebih istiqamah…. Hurm… Adik die dah tak bertudung balik… Trbalik da dunia ni

    19

    1
  37. Anonymous says:

    Jadilah ko org munafik yg memperkudakan agama demi mengaut untung…

    10

    0
  38. meowww says:

    ulang alik tandas je la haji nabil

    1

    0
  39. Anonymous says:

    lofa just in case you come across this ingatlah balik bagaimana perassan insaf dan kerdil kita sebagai hambaNYA semasa kaabah betul betul di hadapan kita.. kami tak expect pun lofa berjubah berpurdah tapi tolonglah tutup apa apa yang wajib ditutup, lebih manis dan sopan sesuai dgn title Hajjah
    ramai orang menyimpan niat hendak ke tanah suci tapi belum ada rezeki

    kami tegur sebagai saudara sesama islam bukan dengki kan lofa

    9

    0
    • anonymous says:

      teguran ni bagus..betul2 smga lofa berubah ke arah lbh baik (dgn ikhlas) dan istiqamah berhijab dgn sempurna lillahi taala..pengikut lofa dah 4.5mill so smga dpt jadi contoh yg baik..aamiin
      sm2 lah kita beringat..yelah kdg2 harta juta2 kemasyhuran forbes ke ape ke… org dok nmpk macam rezeki Allah..tp lupa itu bleh jd ujian atau kifarah gak..hermm ujian mcm ni lg susah weh

      2

      0
    • aaakulahhh says:

      lofa ni pakai tudung pn sbb kompeni dia jual jek.
      kalau x dah lama jd cam uqasha n adik dia tu..
      tengok gaya dah tau dah..

      17

      0
  40. aaakulahhh says:

    aku rasa minah ni kalau bukan sbb kompeni dia jual tudung tu..
    mesti dah lama bukak tudung cam Uqasha tu…

    16

    0
  41. Mak Becok says:

    Betina sund*l tak da kelas! Hajjah boleh pakai mcm. ni – menjijikkan! Esok mungkin bikini pula! Geram betul aku!

    10

    1
  42. Anonymous says:

    Pesyen apapun dipakai elokler blaus atau top tu labuh and cover ‘camels toe’ tuuh …,

    9

    1
  43. umi says:

    ikut la cara berpakaian siti nurhaliza.sentiasa sopan

    0

    2
  44. Anonymous says:

    adoi hajjah lopaaaaa

    0

    0
  45. Anonymous says:

    tgk lofa berpakaian aku terigt satu ceramah kat tv..ustaz ade ckp klu sblm kt g haji perangai kt kurg baik tp kt bertekad nk ubah jd lbh baik kt tgk perangai kt slps blek dr haji..klu same cam dl mkne nye ade y x kne dgn ibadah haji kt tp lps blek dr haji kt jd lbh baik dr sebelum tu,bersyukur laa sbb Allah masih sygkan kt dan Allah mmg nk kt jd baik…so pd lofa,muhasabah diri kt blek…istighfar byk2…ade org 10x g haji pn tp perangai still sme x berubah sbb ape???jwpn sume ade pd kt…berdoa laa semoga amalan kt semua di terima oleh Allah..dn kt buat ikhlas krn Allah bkn sbb makhluk…

    26

    0
  46. Anonymous says:

    Semasa mengacara di TV rancangan MELETOP pun neelofa ada pakai seluar sendat. Blouses yg di pakai walau longgar beropol2 tapi singkat bhg depan showing …. You know what ??? Neelofa you hv a lot of fans. So accept comments positively

    Btw Siti and all artis, klu lemak dah mula menimbun dan baju kain dah sendat. beli jer la baju lain. Duit kan banyak!!

    Ada artis dan personaliti TV veteran yg still mengacara tu pulak kalau sia senja tu, pakaila fesyen yg sesuai dengan usia. jangan terikut ikut fesyen org muda. Tak sesuai langsung!!!

    2

    0
  47. Anonymous says:

    jilat sedap ni…

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Artis senior kt JOM SINGGAH tu? Setuju la. Mak cik tak payah pakai gaun lagi. Tak nmpak muda pun. Klu mak cik pakai gaun labuh atau kurung moden loose kan cantik. Wajah ok lagi. Cuma kurangkn mekap tebal tuh. Dah tua ni mekap tebal buat mak cik nmpak lebih tua. Jangan mare!!!

    1

    0
  49. Siti Payong says:

    Dulu aku sokong juga Neloffa ni, tetapi sekarang ni aku nampak dia ni gendik semacam…..kalau jadi hos sesuatu rancangan TV pun aku nampak hambar saja, asyik dok nak cakap inggeris aja ,pada hal bahasa inggerisnya kelaut!!….

    3

    0
  50. anon says:

    siti nurhaliza tu pun 2×5 jgak…title hajjah ke laut…lagi terok sbb ada laki pun tak boleh tegur…laki kertu…

    0

    0
  51. Anonymous says:

    peha besar…betis besar…kaki pendek…pakai seluar ketat…HODOH. by the way dia ni x de lah cantik gila mcm yg org gembar gembur kan. biasa shj. hambar.

    3

    0
  52. Puteri Beradu says:

    Ko kenapa lofa?? nak tunjuk kat sapa sebenarnya? Tak cantik, tak manis ko pakai macam tu. Jadilah wanita yg baik. Cukup2lah menyeksi! Cukup2lah…dosa Yg tiap saat kita lakukan, dosa riak, dosa lambat solat atau sengaja tinggal solat, dosa bersentuhan lelaki perempuan, dosa hati, dosa masa buka aurat dan menyeksi dulu… ajal maut kita tak tau. Takut kejap2 lagi mati..saya pun mcm tu, banyak dosa. takut sgt kejap2 lagi mati…Kita semua sama, bakal Jenazah. sama2 kita ingat mengingati ye.. saya pun byk dosa, sume orang buat dosa..so kita sama2 muhasabah. Awak cantik, muda, popular tapi akan tiba masa cantik, muda, popular tu akan hilang. Ingat tua, mati, sakit.. semoga jadi wanita yg baik2 ye.

    0

    0
  53. ohyeah.. says:

    ramai yg beranggapan berhijab itu hanya menutup rambut sahaja.

    2

    0
  54. Anonymous says:

    dlm citer beauty n the beast yg belle tu skirt tu terangkat sebelah…so mayb neelofa nak tiru…perasan dia beauty kut….hehe

    0

    0
  55. Anonymous says:

    trying so hard to keep up with RMS exes ke apa ni????

    0

    0

Leave a Comment

Optional