Written by Bella | April 14th, 2017

Berjaya dipilih antara 300 individu yang tersenarai dalam Forbes 30 Under 30 Asia 2017, Neelofa akui merasa terkejut dan pada masa yang sama teruja ketika mendapat berita tersebut.

Neelofa juga sebenarnya bangga apabila kejayaannya itu mampu membuka mata Forbes kerana pengalaman beliau dalam bidang perniagaan masih lagi baharu. Buat Neelofa ia adalah satu pencapaian paling bermakna didalam hidupnya.

Semestinya saya rasa berbangga, teruja dan pada masa sama terkejut. Saya selalu berpegang kepada kata-kata, tiada yang mustahil dalam hidup ini. Yang penting adalah kualiti dan komitmen kita dalam memberikan yang terbaik kepada pengguna. Saya sendiri sentiasa berusaha untuk menampilkan kelainan dalam setiap produk keluaran Naelofar Hijab.

Syukur kepada Allah, dalam tiga tahun ini, Naelofar Hijab mene­rima pelbagai pengiktirafan. Kali ini, di peringkat antarabangsa. Saya hanya bermula secara kecil-kecilan. Akhirnya, berjaya membuka mata pelbagai pihak dalam dan luar negara.

Neelofa yang merupakan pengasas dan pengarah NH Prima International Sdn Bhd tersenarai di bawah kategori Runcit dan E-dagang. Umum mengetahui, Neelofa terkenal dengan jenama Naelofar Hijab. Untuk pengetahuan semua, mereka yang tersenarai  dipilih oleh para penilai yang merupakan antara tokoh terkemuka dalam bidang mereka masing-masing.

Sumber Berita : Utusan Online

32 responses to Neelofa Bangga Dan Syukur Tersenarai Forbes 30 Under 30 Asia 2017

  1. Anonymous says:

    siapa bosan sila like…

    77

    0
    • Anonymous says:

      aku lebih bangga jika usahawan2 malaysia membina rumah2 org tua dan anak2 yatim. itu baru aku respect…

      24

      3
      • ahaks! says:

        top 3 usahawan yg paling gedik bila nk tersenarai?

        24

        0
        • Anonymous says:

          kos tudung x sampai rm50..jual beratus-ratus.
          podahhhh!!!!

          37

          0
        • rita says:

          bangga jika ramai yg jual spender. tudung buatan malaysia, spender korang masih made-in china.

          8

          0
        • Anonymous says:

          bangga la sgt…. adik dan kakak ko bila lgi nk berhijab?
          next?

          17

          0
        • lily says:

          Selain neelofa, ada 11 lagi rakyat Malaysia yg tersenarai dalam Forbes 30. Harap Nara boleh la senaraikan yg lain2 skali.. Jgn la pilih kasih.. tahu la ko minat sgt ngn neelofa ni.. anyway, congrats neelofa.. Mungkin lepas ni boleh keluarkan produk telekung plak..

          28

          0
        • Bukan anti lopak says:

          Nak masuk forbes list ni kena apply okay… bukannya diorang yg cari. Ko yg kena submit application. Pastu juri2 dia ada je rakan2 artis Malaysia, contohnya Yuna walaupun juri utk entertainment industry.
          And ada lagi 11 orang kot dalam list. Business Lopak gempak pun sebab dia artis, not because the product is amazing ke apa ke. Bukan jealous ke apa ke, but nak kasi penerangan je.

          24

          0
      • Omak gorgeous says:

        Ada ramai je… dr lutfi buat hospital without boundries dkt kemboja utk anak anak miskin kat sana. masuk jugak top 30 forbes asia stnding vivy yusof neelopa.. takda siapa amik port pun.

        49

        0
    • melati says:

      nk bangga apa.., bukan ko yg jahit hijab2 tu semua. oh bila nk serang vietnam? hahahaha

      33

      0
      • Anonymous says:

        Usahawan2 Melayu byk yg buat camni. Ini dipanggil.. OEM.
        A company that produces parts to be sold under another company’s brand which is from factory somewhere else like Vietnam, Cambodia, Bangladesh, China or The Philippines.A value-added reseller; company selling goods assembled from other companies’ parts. All makers prior to initial retail sale..
        Hanya yg bengap je yg bangga…terpesona.

        26

        0
    • Lopok says:

      Serious xbangga. Sebab:
      1.jual tudung ciplak
      2.banyak kontroversi
      3.byk lg org lain buat bnda lg mnfaat. Stakat jual tudung apalah sgt
      4.apa beza kau dgn pnjual pasar malam.diorg pun jual tudung
      5.sbb kau artis yg pndai memanipulasikan org. Tu ja beza dia.
      6. Blog saampah ni mmg xada bnda lain selain lopak. So kalo ad org yg lg bagus pon dia xkan siarkan. Sbb blog ni kipas susah mampos lopak.
      7. Aku salahkan diri aku sbb baca blog saampah ni
      8.konco lopak lepas ni suma pakat2 nk dislike komen yg kononnya ‘jahat’ sbb xsembah artis yg kaki up diri sndiri ni. Kakilobi.
      Sekian

      64

      0
      • Anonymous says:

        Jangan risau. Aku like komen kau. Wakakakakaa

        12

        0
      • kihkihkih says:

        kannnnnnnnn……ntah2 die yg pg melobi kat forbes tu, pastu bg puji pujian kat diri sniri. BORING!!!!!!minah ni byk sgt sejarah mende2 mcm tu.

        19

        0
      • Anonymous says:

        Haha.. Last last kau dapat ape? Dapat like je.. Neelofa tentu tentu berjaya.. Hidup ini simple.. Jadikan kejayaan seseorang itu sebagai pembakar semangat.. Jangan nk tau complain.. Org tu berjaya sebab itu lah sebab ini lah.. Rezeki org weyh x payah la nk dengki.. Kite usaha camne nk jadi cam die.. Usaha doa tawakal.. Peace

        5

        5
      • Rosy says:

        Ada 9 lgi malaysians yg tersenarai…x perlu nk highlight dy sorang

        6

        0
  2. CNN says:

    Ok.
    Perang dah bermula. Bom itu digugurkan pada jam 7.32 malam (waktu tempatan), mensasarkan kompleks terowong di daerah Achin di wilayah Nangarhar, tempat sekutu Daish beroperasi.

    1

    1
  3. Anonymous says:

    bagus lah…ko bukan lagi artis. ko sebenarnya..usahawan. k bye.

    7

    0
  4. jgn lupa says:

    top 30 ke…masuk kubur sama je. tiada apa yg kekal. pangkat, harta, status dan rupa.

    13

    0
  5. Anonymous says:

    kau tanggung la dosa. jual tudung tapi tetek masyarakat tersembol.

    16

    0
    • iw says:

      btol, satu contoh & trend yang tak patut ikut, tutup kepala, telinga, rambut, leher, cuping telinga dengan tudung tp tetek terjejol & tersembul..

      BTW nape si mawar tudung fareeda tue tak tercalon, tak bajet ke nak lobi2

      19

      0
      • Anonymous says:

        ya..x silap mufti ada tegur. pengusaha2 tudung jgn pentingkan keuntungan dan trend. silap2 besok kepala ko yg terbakar.

        11

        0
  6. zzz says:

    setakat masuk magazine…apa nya sgt.
    lain la ko dah bina hospital ke berbijik-bijik, buat sekolah tahfiz ke…

    11

    0
  7. anti hipokrit says:

    kau top 30…adik beradik ko sendiri x berhjab. how?

    13

    0
  8. Anonymous says:

    Fazura bila bertudung lagi cantik dari Neelofa….

    34

    0
  9. sakit mata says:

    tak habis lagi ke citer minah ni? bosan laaaa…

    14

    0
  10. nice says:

    Anak org kaya, retis plak tu..senang la nk market brg, byk kabel,huhu untungla

    15

    0
  11. alahaiii says:

    alahaiii komen2 kt sini..dh name rezki dan peluang dia..yg kutuk2 dpt ape..

    1

    12
  12. anon says:

    Pasal minah gedik attention seeker ni lagi……bosan betol. Pls get lost…

    8

    0
  13. nealora says:

    vivi yusuf tak tercalon pulak…compius ni

    0

    2
  14. dodo says:

    Duit banyak jgn plak lari drpd LHDN. Kng xde back up plak nak berperang..

    1

    1

Leave a Comment

Optional