Written by Bella | April 14th, 2016

Selepas berjaya untuk membuat rampasan produk Naelofar Hijab palsu baru-baru ini, Neelofa sekali lagi bakal bekerjasama dengan KPDNKK untuk membanteras pula mereka yang meniru serta mengedarkan jenama Naelofar Hijab palsu di Vietnam.

Pihak Naelofar Hijab sudah mendaftar hak cipta di negara tersebut dan sedang menunggu proses tersebut selesai.

Saya sudah mendaftar hak cipta di sana (Vietnam). Sedikit masa lagi prosesnya selesai dan ‘team’ kami akan melakukan rampasan di sana pula.

Bagaimanapun kami tidak akan gempur peniaga, sebaliknya kami akan terus ke kilang yang mengeluarkan tudung tiruan Naelofar Hijab.

Neelofa pada masa yang memohon agar pihak tidak bertanggungjawab menghentikan kegiatan itu sentiasa membuka pintu kepada sesiapa sahaja yang ingin menjadi rakan niaga produk mereka.

Bukan kami mahu menyerbu peniaga Melayu tetapi kami tidak mahu kegiatan menipu makan duit secara haram ini berleluasa sebab ia kegiatan menipu. Harapan kami selepas ini berhentilah menjual secara haram, jadilah stokis halal. Kami akan datang untuk melindungi pengguna tertipu.

Kalau betul hendak berniaga, jadilah stokis kami. Jangan jual secara haram. Boleh mohon jual dengan betul.

Dalam serbuan sebelum ini, Neelofa  dan KPDNKK telah berjaya merampas sebanyak 79 unit tudung palsu yang bernilai kira-kira RM 7,000.

Sumber Berita : Astro Gempak

79 responses to Neelofa Bakal Buat Rampasan Terhadap Penjual Naelofar Hijab Palsu Di Vietnam

  1. Aida233 says:

    Oh don’t worry saya tak pernah rasa tertipu pun pakai tudung NH buatan vietnam.

    1

    0
    • Anonymous says:

      dsjsewgtwkewjuixsucgfxseufdxdsa

      0

      0
      • amoi says:

        loh…ko pon ciplak design org..nak rampas2 plak…bukan ke ko g vietnam amik tudung2 tu??kakakaka…berlambak tudung kat vietnam tu org g amik n jual kat malaysia dgn harga lebih mahal…kualiti lebih kurang je pon…mcm la ko design sendiri tudung tu…puiii

        0

        0
        • Anonymous says:

          KPDNKK ni ada kuasa ke nk buat serbuan di luar negara?
          Mcm x logik je…

          0

          0
        • pesanan ringkas says:

          jgn sampai sana nanti ..kena sembelih dgn gangster vietnam sudah lah.

          0

          0
        • Zie Malik says:

          manusia kalau takut dengan bayang2 sendiri mcm ni lah ye. dulu kau ciplak org punya tudung takper lah pulok. haih neeloopah, kau pun sama gak la. cermin rumah kau tak cukop besar erk? please sis…you are not that innocent either!

          0

          0
        • aahaks! says:

          kalu korang nk tahu, neelofa ni sebnrnya adalah..bionic woman.
          malam jahit tudung beratus2 sejam, pagi serang hendap penjual2 tudung pelesu.
          hebatkan neelofa ni?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sejak bila pula tudung blh ciplak2?pakai tudung tu mmg dah kewajipan sbg org islam,kata jer nk melindungi pengguna dr tertipu ngaku jelah ko takut org beli yg lokal takut tudung ko tu x laku sbnrnya..

          1

          0
        • patut hari tu sugarscarf zaman je nelopa ni. dia tiru tudung sling sugarscarf x pe pulak.dah abis idea ke nelopa,…tu ko tiru org :P

          0

          0
    • Anonymous says:

      dimana kilang tudung dia ni? sampai sekarang …masih krik..krik..krik.

      0

      0
      • Opah says:

        opah pon teringin jugak nk taw dimana…

        0

        0
        • Rahsia Usahawan Moden says:

          Persoalan yang biasa timbul tentulah sama ada “usahawan” dan “jutawan” segera membeli secara borong dan jual semula dengan harga yang tinggi atau menghasilkan sendiri tudung tersebut dengan keringat usaha sendiri. Untuk peringkat permulaan, mungkin kita boleh menghasilkan sendiri kerana kekurangan modal yang kecil. Tetapi, masalah akan mula timbul jika kita tidak mempunyai kemahiran menjahit dan permintaan yang semakin meningkat. Oleh itu, cara yang terbaik adalah dengan memilih dan membeli sendiri kain yang kita ingin jadikan tudung dan menghantarnya kepada tukang jahit. Atau membeli secara pukal/bulk dari pemborong-pomborong dan para pengilang. Kita boleh memesan sendiri mengikut rekaan yang kita hendak. Kos dan risiko yang terlibat juga adalah sedikit, berbanding membuka kilang sendiri.

          0

          0
        • batu api says:

          Saya nak tahu takut ada DNA babi. Kalau Vietman dan Cambodia tu..paham2 je lah. Pernah ke korang terpikir?

          0

          0
      • Kiah says:

        ehh, yg haku pelik sgt, nk serbu siap cakap pada semua tu. ibarat pencuri nk pecah kedai emas.. telepon dulu kedai tu buat appointment……

        0

        0
      • Kisah Benar says:

        Dulu saya pernah bekerja di sebuah syarikat jenama X. Produk dia (bukan tudung..) konon2nya made-in Paris uolsss. Saya bekerja sebgai kerani stok. Jaga stok masuk/keluar je. Satu pagi, sebuah lori datg dari pelabuhan Kelang dengan berkotak-kotak stok baru.. saya tanya akak yg dah lama kerja disitu, produk ni asal mana? Dia cakap, jangan ditanya, tugas kita check, jahit lebel dan packaging ..itu aje. So, saya jadi confused. Saya cakap pada owner dia berbangsa cina.. ni dah kira menipu ni tauke. Semacam tak mahu layan pertanyaan, rimas gaknya melayan saya yang lurus bendul ni. Besok harinya, time masuk shift supervisor saya datang meluru kepada saya. Terkejut saya, dia cakap, “awak x perlu lagi datang kerja besok..tempat awak telah diganti…pergi ambil upah awak kt office!”.

        0

        0
      • jemah says:

        kilang tudung tu kat Saigon vietnam mber aku beli rm 15 je sehelai, bwk bali sni jual rm 50. kualiti design semua sebijik sejibon ye

        0

        0
      • pasar malam murah/berbaloi says:

        ….pakai tudung ni ko belum tentu bau syurga!!!

        0

        0
      • org johore says:

        kelantan2 mmg poyo. buat business asyik nk menipu orang je. aku benci minah2 kelantan mcm good good je. nyampah!

        0

        1
    • fifi says:

      dear neelofa,,boleh tak lofa bt kjasama dengan mana2 stesyen tv untk buat 1 rancangan bagaimana tudung naelofar dihasilkan,ala2 ‘from factory’ gitew.. dari penghasilan idea oleh para designer ke pemilihan tekstil,dari mana kain tu diambil, ke kilang nak tgk bagaimana tudung naelofar dibuat sampaila ke labelling & packaging department n last di pasarkan ke stokis2.coz slama ni iolls tgk kedai jualan tudung naelofar shj. Klu cara mcm ni, iolls berpendapat tudung tu hanya rebrand yg ditukar tag & packaging shj. mcm tudung fareeda tew. Produk nampak tp asal usul masi kabur2

      0

      0
      • iols says:

        mampos x berani uols. pecah la tembeleng theyols.
        dato vida pun masih mengelak-elak.
        sampai sekarang kilang2 mereka berada dlm lokasi..”misteri” gitew.

        0

        0
        • Anonymous says:

          tapi ada dulu sorang comment kat article pasal family lofa yang rude, dia ckp dia kena pegi kilang lofa untuk interview kerja kat company diaorg ni. So maknanya ada la kan kilang.

          0

          0
      • Anonymous says:

        pernah tengok romantika fizo & mawar..pegi honeymoon sambil keje..si mawar siap g cari kain sendiri nak buat tudung tuh..xbaik buruk sangka..pernah juga ada rancangan tunjuk macam mana tudung fareeda ni dbuat

        0

        0
      • Anonymous says:

        Wey aku pun xsuka fizo mawar tp fareeda tu ade la dy tunjuk kat rancangan apetah aritu. Dari proses beli kain kat luar negara,matching warna,design dan proses jahitan semua. Fareeda mmg ade production house sendiri kat msia ni. Walaupun xsuka (saya pun xsuka) tapi fitnah tu dosa besarr deknon

        1

        0
        • Anonymous says:

          beli fabrik tudung yg da betahun dkat malaysia n orang da pakai 2 3 tahun lepas tu pun dekat luar negara ker anon 12.32..ni bukan fitnah ni da viral da ni ….ker anon 12.32 x update sangat

          0

          0
  2. Anonymous says:

    Menggelabahnya si Neelofa ni. LV, Chanel, Prade Long Champ tu berlambak je orang tiru takde pulak dorang sibuk buat rampasan. Nampak sangat insecure dengan brand sendiri. Orang kalau dah yakin barang dia elok takdenya sibuk nak buang masa buat rampasan sampai ke Vietnam because they know they have their own followers who will buy their original product no matter what. Menyampah bila over terlebih ni. Tegur kang tak boleh.

    0

    0
    • Anonymous says:

      50 juta sales..ko gila tak pergi rampas tudung pelesu? Nanti boleh jual 100 juta…hehhehe

      0

      0
    • Anonymous says:

      kan..pening kepala lah geng2 jual tudung ni. cina dan india buat business pun x kecoh sampai camni.

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul tu. rezeki masing2 la kalau sorang laku, sorang tak laku. hari lain tempat mungkin rezeki dtg.

        0

        0
    • Anonymous says:

      kalu xsalah aku levi’s pernah saman thailand pasal isu ciplak ni tapi tak menang pun..sapa yang berani cari pasal dengan negara2 sebelah sana..kita lihat sajela

      cuma yang aku pelik 79unit tu..kira tudung pakai unit ke???

      0

      0
    • angdakbodo says:

      betul tu, dia ciplak rekaan orang takpe pulak. anat.

      0

      0
    • zorroKL says:

      Dato Vida pun sama…xde kilang. Whoppps.
      Jus pamogah lah sgt…padahal air gula perasa delima. Mana tak cergas nye, gula masuk dlm badan jadi glukosa. glukosa mmg la kasi cergas opah2 korang tpi buat sementara waktu je la. Bahasa omputih “sugar spike”. Sebab tu la orang yg minum tu kencing manis naik lepas sebulan. Alahai…

      0

      0
    • lahaiiiii says:

      inilah yg susah nyer kalu ko x design sendiri tudung ko… keluarkan tudung ko sendiri. pengeluar/pengilang yg asal jual patent tudung ko kt org lain pulak. sbb hak cipta bukan ko yg punya sis. ko gigih nk serbu tu sbb ko nk kekalkan harga dan “jenama” ko kan? sedarkah.. si lopah ni pun kira stokis la juga. lain kali buat kilang bukak sendiri la…
      heheheheh…lawak lawak!

      0

      0
  3. lopak says:

    Haha. Apa la kau ni.. Nak buat rampasan pi bgtau awal2. Kau ingat takda sapa ke orang Malaysia yang kenal orang Vietnam. Especially supplier tudung. Bersepah kot connection dgn kilang kat Vietnam.

    0

    0
  4. roy says:

    tak boleh blah statement dia…
    menjual secara haram jadilah stokis yang halal
    tu dia…ingat ada tudung haram ker?

    padahal tudung nak tutup aurat kat kepala.celah mana boleh jadi tudung haram kalau beli yang tak ori?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku rs lofa,baik ko bt tudung terbuka kat tengah baru xde org nak tiru,tudung sm je pun,bentuk empat segi,bentuk oval pusing2 sana sini letak pin lilit lg akhirnya fesyen nya sm gak dgn org sebelah2 kt,psl tudung pun nk jd isu…

      0

      0
  5. pfft says:

    buat rampasan.bagi kat kau balik.lepas tu kau jual balik
    sebab kualiti sama je.
    hahhaha,
    sukati kau la lopa.tak berkutu pun kepala orng perempuan tak dpt tudung kau

    0

    0
    • Anonymous says:

      sebijik gila tudung fake dan real tu. cuma jahitan dalam je lain sikit

      0

      0
      • Miss Purple says:

        Aku beli yg ori pun xsedap pakai…asyik jatuh je,kain xbest…mahai lak tu…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bila aku tgk harga tudung lofa,tba2 aku cancel nk beli sbb dgn harga tudung lofa tu aku blh beli 3-4 lai tudung cakenis kat uptown siap blh bt 2-3 jenis fesyen lg nk gayakan,time malas lilit jer time tajin sikit blh pki gak cam gaya tudung lofa,yg pntg ttp kepala..

          0

          0
  6. Saerah says:

    Ko dah patent kan brand & design ko belum?

    0

    0
  7. AKU says:

    lofa lofa…….ingat skit hukum dunia ni

    0

    0
  8. mastura says:

    oops. jutawan takut jatuh miskin ke org ciplak tudung?
    tudung yg ori ni neelofa jahit pakai tangan kat rumah ke yg special sgt sampai kene ke kilang vietnam beria2 nak buat rampasan? lawakla kau neelofa.

    0

    0
    • Amy mastura says:

      Oh pandai-pandai mengguna NAMA Aku eh…apa ingat artis pun Tak ada
      Tengok blog…Bongok Kau,ketiak Masin letak perencah Maggie cukup
      rasa Hebat Hebat rasa.. Ketiak Masin salt ketiak kau

      0

      0
  9. semek_bunga says:

    neelofa weh….bakpe la g pecah bol ni… lain kali kalu nk adekan rampasan, terus awk dgn team ke kilang dia… xperlu war2kan pada media…. pihak lain klu nak buat serbuan, bukan main lagi siap ade unit risikan…. lawak sungguh… jap nak guling2 sambil gelak jap. kbai

    0

    0
  10. anon says:

    eh kau ni lopak…dah macam pengawas sekolah nak rampas2

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Kak pakai ygl pelesu pon comei jugak…lagi murah..boleh beli tiga

    0

    0
  12. Anonymous says:

    dah nak serbu sana pulak. hari tu kata tak ada berkaitan dengan vietnam. kalau tak berkaitan ko relaks2 jer lh lopak. pandai pulak cakap duit haram bagai. yg ko belakon pegang sana sini tak haram. LV, channel, mk sepah2 jer yg tiruan relaks je company tu tak serbu 1 duna saman. ni ko takat jual tudung dh berteriak.takut ko muflis ker

    0

    0
  13. Hans cicak kembali lagi. says:

    Nee,abang tak kisah sayang,sayang nak tangkap mereka atau rampas barang mereka,Abang tetap cinta padamu sayang.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    nk serbu kilang kat vietnam….kilang kat m’sia kat mn? area mn? daerah mn? negeri mn?

    0

    0
  15. Anonymous says:

    KPDNKK malaysia ada kuasa kah di Vietnam?…………….. kau yang beli tudung di sana lepas tu kau letak lebel nama kau…… bila orang bising mengelabah…… 50 juta?

    0

    0
  16. ummi says:

    inilah beza org yg berilmu dgn berniaga tak ada ilmu. Dia tahu bagaimana untuk mendaftarkan patent dan tahu hak dan boleh mengambil tindakan sivil. Good for you girl,! tak sia-sia MARA invest in you, nurture you in mrsm to give you a solid foundation for life.
    fyi brand lain2 tu ada mmg ambik action juga kat kilang di China dan juga ambik action kepada pembeli. Banyak kes pembeli pakai henbeg fake kena rampas beg bila masuk butik brand ori.

    lagipun mencuri design hakcipta berdaftar orang hukumnya mencuri jugak kan. Kata Islam tapi ada mencuri yg halal ke?

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau berilmu….cakap la mana kilang ko samdol!

      0

      0
      • ummi says:

        itukan dah termasuk bab trade secret kan.
        Yg suka mencuri pattern / copywrite orang ni dipelopori oleh orang Yahudi, tak mau upah designer tapi cilok pattern yang dah terkenal to ensure barang laris. Tapi nampak gayanya org Islam pun dah berlumba2 buat benda yg sama. Mcm org kampuchea, vietnam dan bangla, pi beli tudung yang ori, balik tetas tudung tu, tekap pastu potong kertas paten hantar balik negeri. kalau bangla pulak terus jahit kat kilang tingkat atas kedai.

        tapi uols boleh tau lah fake ke ori sebab every designer bila design dia akan tetapkan ira kain , cara potongan dan folding formula. baru tudung drop elok saja, yang cilok , potong ira salah, folding jadi caca merba pakai jadi serabut tarik sini tak kena sana terjungkit. Ok lah go on, nanti bila orang curi idea korang barulah menggelupur.

        0

        0
        • Anonymous says:

          bila org curi idea kitorg? meh sini akak nak habak.
          akak pun ada business. bezanya akak business buat furniture. furniture ni mmg akak and husband akak yg design. mungkin ada 100 org lagi dlm dunia ni yg ada idea yg serupa..menjual patent yg rupa lebih kurang..jadi, although design akak and husband akak ni is original to us, the idea isn’t. Great minds think alike they say kan? tudung neelofa ni isnt original. idea dia tak original. mmg dia ada sebab nak marah org jual jenama dia, pakai nama dia, lelong harga lain, kualiti lain. thats her right. tapi just because she sold a bunch of designs that seem to attract customers worldwide, it doesnt mean she owns the design. unless semua tudung-tudung yang dia jual mmg tak pernah dilihat jenisnya, kualitinya dan fesyennya. dia bukan fashion designer, bukan dah berkecimpung dalam bidang ni dari muda. akak adalah salah seorg pembeli tudung-tudung dia. jenis tudung yg dia jual dh byk di pasaran both before and after her brand came out. cuma harga dia berpatutan so akak suka…akak also suka setengah kaler-kaler dia

          0

          0
    • Anonymous says:

      org berilmu xkan beli tudung cekik darah ni woi.
      allah swt tak tanya brand apa….plizzz…nawaitu kena tepat.
      kaw pun awal2 dah tersasar drp kiblat.

      0

      0
      • citot says:

        Kepale hotak kau. Siape ckp pakai tudung brand neelofa ni dapat pahala? Asalkan menemui hukum syarak tutup aurat and kau happy and selesa sudah lah.

        0

        0
  17. Padan.muka.hang says:

    Masa kau curik design org xda pulak Kira tipu makan duit haram. What goes around comes around lah… Hahaha

    0

    0
  18. mak jemah lopak says:

    memang makcik aku g vietnam.. mmg diorg jual SEBIJIK sama wey, dr tudung, material,logo material n bungkusan SAMA! mmg nelopak buat tudung tuh kat sana kut.. haha now dah banyak ciplak kat sana nak saman n rampas pulok! kate 50 juta setahun..kuikui

    0

    0
  19. melati says:

    hahahaha..kelakor lew Neelofa ni….tudung ko bukan ciptaan ko!!!!!…ko cuma guna namer jer, nk Rampas aper nya..gi terjun KLCC tu Neelofa…

    0

    0
  20. melati says:

    nk serbu kilang yg buat Tudung………masalahnya ko sendiri pun order kat Kilang untuk taruh jenama ko..!!!,…kalau ko ader Kilang maner kilang ko Neelofa..!!!..Neelofa kalau ko terbaca lah aper saya tulis ni…..Aper kater ko gi cium katak maner lah tahu Katak tu makbul kan angan2 ko yg RM 50 juta tu…..saya pasti Neelofa bila tua dia akan meroyan camgini…AKU KAYA , AKU ADER RM50 JUTA @ SAPER TIRU JENAMA AKU……hahahahahaaha selamat meroyan Neelofa…..kucing pun malas nk layan Neelofa ni….

    0

    0
  21. Maria says:

    Boleh tak kalau nak kata, ni ibarat belanda dapat tanah hehe
    yela, dulu katanya dia amek tudung dr vietnam tu jual kat sini dan rebranding je. la ni, dia nak serbu kilang skt vietnam sebab kata ciplak. siap buat copyright bagai. org sana yg hasilkan dulu dan jual kat dia, skrg dia claim tu semua hasil dia.

    lg satu, dia ni betul ke tak nak menunjuk2 dan unfollow kekawan retis sbb rasa kekawan retis riak bila upload gmbr g holiday n beli barang? sbb dia pun masa g london bukan main upload gmbr tpt mewah2. siap upload gmbr jam baru berkali2. lol

    0

    0
  22. sukati aku jer says:

    jahatnya neelopa ni. bg aku la,
    1. klu orang2 tak mampu pkai tudung dia yg mahal tu, x salah pon beli kt pasar malam atau online jual yang hampir sama dengan yg dia punya. n rasanya memang sama pon dia tu ambik orang punya claim yg dia.
    2. tudung yg sama harga berbeza, opkos orang pilih yg lebih murah kan?
    3. atau tudung dia x laku pon? tu menggelabah cari publisiti?
    3. apa yang haramnya seakrang ni?? duit dia tu halal sgt ke? n tudung singkat nampak leher nampak tertonjol tu halal ke?
    4. setakat dia pegi ambik stok tudung kt vietnam pastu jahit label besi tu, nak cliam harta dia, rekaan dia 100% xyah la/
    5. dia ni dari dulu mmg jahat. mulut jahat. family pon celupar. ala bukan tak pernaha da isu kan? dari zaman dewi remaja lagi.
    kbai.

    0

    0
  23. Haha says:

    eleh ko xnak gempur peniaga sebab ko takot kena parang dgn diaorg kan!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Hahahahahahaha…lawak pagi ni…sama dgn FO…..xnak ngalah

    0

    0
  25. Anonymous says:

    org kelantan kecoh buar biznes. kilang pin xde. kecoh je lebeh.

    0

    0
  26. hate fake says:

    just bagi pendapat klu betul tudung lofa ni hebat sgt then wat la kilang tudung kat kelantan baru org tahu hang ni minah kelantan yg wat tudung sendiri boleh la nk bangga tp klu setakat hang sewa ofis mahal2 pun tapi mcm takde bukti tudung tu rekaan hang sorang tak guna jugak org masih pertikai lgpun selain anda benang hijau,sugarscarf pun wat selendang rekaan pun lbh kurang tapi tak pulak tuduh hang meniru

    0

    0
  27. hate fake says:

    lumrah artis klu dia wat ape2 pun jika seakan sama dgn org lain tak dikenakan tindakan pulak klu dia kena siap kecoh macam kapal keling nk karam

    0

    0
  28. zeel says:

    fuhhh…takut baca komen2 korang yg pedassss..

    tu lah korang ..cakap lebar lebur kata tudung lopa mahal la..aku jual tudung murah rm10 tak nak plak korang beli

    0

    0
  29. Yekeni says:

    Takde salah untuk siapa2 buat dan jual tudung design mcm nilopak sebab design tu tidak dipatentkan.

    Yg salah ialah jika mereka letakkan label yg bernama naelofar. Itu saja.

    Anyway syarikat2 yg jual tudung ni, boleh tak jgn cat fight? Rezeki kan dah ditetapkan Allah. Mcm mana orang ikut, tiru, kalau dah your rezeki, tetap your rezeki. Bila you takut sales akan menurun bila orang tiru, bermakna you tak yakin akan rezeki Allah.

    Kalau org copy kita, bermakna mereka akan sentiasa hanya berada di belakang kita. So always be few steps ahead of them.

    0

    0
  30. Hamba Allah says:

    Ibarat korang tulis status fb yg best best, free je kan tulis status kt fb, pastu orang lain copy paste kt fb dia, buat mcm status tu dia tulis sndiri n dpt beribu ribu likes padahal status fb tu korang yg punye. Pun korang da bising, pm inbox, dan mcm mcm lg, inikan plk bisnes huhu

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Cik lofa beqenti jual tudung tu mai kita juai org plk..ney kutip hat dlm ney dlu p juai…sblm daging ngan organ dpa x leh pkai membusuk nanti…cepat2..kihkih

    0

    0
  32. someone u know says:

    masa kau tiru sugarscarf pattern xnak rampas pulakkk..dasarrrrrr

    0

    0
  33. lisa says:

    aku beli tudung ala2 neelofa ni kat vietnam..banyak aku beli..and murah…berbaloi lah..kt nak yg murah..bukan yg mahal..kalau kt beli mahal untungnya die…bukannya kite..kite pgguna pon nak fikir jugak duit poket kt..so pada aku sama jer…aku siap tye org vietnam tu…die ckp owner neelofa byk hntr kain tudung kat dieorang suruh dieorang jahitkan…tp neelofa kate tak ada…wallahhuaklam..

    0

    0