Written by Bella | November 3rd, 2015

Nafi menganiaya salah seorang stokis jenama tudung Naelofar Hijab, pelakon serta pengacara Neelofa bakal mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang menabur fitnah terhadap dirinya.

Jelas Neelofa beliau sudah mengenalpasti stokis tersebut yang sengaja mengada-adakan cerita dek kerana sudah melanggar dua perkara dalam kontrak perjanjian selain menipu pelanggan Naelofar Hijab sehingga RM10,000.

Kami sudah kenal pasti individu yang menyebarkan fitnah tersebut, dia merupakan salah seorang stokis di Perak yang telah ditamatkan kontrak beberapa bulan lalu. Ia berikutan dia melanggar dua perkara dalam kontrak yang dipersetujui sebagai stokis. Kami juga mendapat maklumat individu tersebut sudah menipu pembeli produk Naelofar Hijab lebih RM10,000.

Perkara tersebut mendorong individu itu untuk menabur fitnah dengan niat tertentu dan kami tidak teragak-agak untuk ambil tindakan undang-undang.

Individu tersebut dalam tuduhannya memberitahu Neelofa tidak memulang wang deposit yang dikenakan terhadap stokis berdaftar selepas kontrak ditamatkan.

Namun Neelofa memberitahu wang tersebut tidak akan dipulangkan kerana setiap stokis dikenakan yuran sebanyak RM200.

Tentang dakwaan mengambil duit stokis itu sebenarnya individu tersebut tidak faham bahawa setiap stokis perlu membayar yuran RM200, namun ia sudah dijelaskan yang wang itu tidak akan dipulangkan.

Tapi kita hanya mengenakan yuran kepada stokis yang berjaya dipilih dalam temuramah yang dilakukan terlebih dahulu. Kita mempunyai syarat dan peraturan yang ketat kepada siapa yang ingin menjadi stokis.

Neelofa juga kesal dengan sikap individu tersebut yang turut menghina sikap keluarga beliau sehingga mereka dilabelkan sebagai angkuh dan tamak.

Macam-macam dugaannya dalam berniaga ini, orang akan sering memanfaatkan keadaan dan megambil peluang tersebut untuk memburukkan sesuatu perniagaan itu. Harap Neelofa bersabarlah dengan dugaan ini, berani kerana benar bukan? Chill.. akhirnya kebenaran akan terbongkar jua.

Sumber Berita: mStar Online

43 responses to Neelofa Bakal Ambil Tindakan Undang-Undang Terhadap Individu Sebarkan Fitnah

  1. Seksa says:

    Seluar yang Neelofa pakai tu pun dia buat juga ke? Seksi semacam abang tengok walaupun macam tak seksi.

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Abang setuju kalau lopa ambik tindakan pada stokis penipu tu. Bagi pengajaran sikit, bukan senang2 kita bleh burukkan nama entrepreneur lain dengan tujuan menutup pintu rezeki dowang. Kasi pengajaran sikit…

      Tapi abang tak setuju bab Lopa bela sangat adik beradik lopa tu… Kalau sorang dua mengata adik beradik Lopa mungkin kes jeles… tp kalau semua stokis mmg meluat bangat dengan adik beradik Lopa abang rasa elok suh dowang duk umah makan komisen je… Daripada menjahanamkan bisnes baik suh dowang gentel karipap kat umah je.

      p/s: Semalam tak sengaja tertengok The House (ala2 Kim Kardashian versi Maembong….) Agaknya adik beradik artis mmg lebih sudu dari kuah. Betul2 meluat tengok Caca Maembong… tak sangka dia tu pengotor.

      0

      0
      • Pakai Kain Pelikat says:

        mcm2 lah neelofa ni. mula2 tudung dikatakan ciplak, lepas tu gaduh plak dgn rizalman…sekarang gaduh dgn stokis. ini bahaya itu reputasi bisnes.

        0

        0
        • Pekerja Pribate says:

          saya pakai tudung yg beli kt pasar malam saja. sbb saya suka bertukar-tukar tudung. bagi saya fungsi nya sama saja. kualiti tu beda sikit jew. saya x teringin nk beli tudung yg mahal2 drp kalangan artis. kalau bijak kita sesuaikan dgn pakaian dan pandai pilih…cantik juga tudung 30rm dgn 100rm.

          0

          0
        • kak nam says:

          haihh…senang citer korang ikut style si yuna je.
          ambil kain lapik meja, lilit dikepala.
          problem solved! hehehee

          0

          0
        • Kiah says:

          stokis tu cakap..deposit. lopa plak cakap….yuran.
          kalu deposit, kasi lah balik. bagi aku, deposit ke…yuran ke…pulang je balik rm200 tu kpd stokis. habis citer. x pyh panjang2kan isu sebesar zarah ni.
          yg mana satu betul ni?

          0

          0
      • Anonymous says:

        tipikal masaalah peniaga2 kecil bumiputera. stokis ramai ,tapi produk x cukup. x dpt tampung permintaan. stokis x dpt bekalan,,,putus la mata pencarian. dulu i pakai simplisiti ,,,pun sama. pergi kedai nk beli simplisiti,,,itu xde,,,ini xde. imagine….

        0

        0
        • Bakal Lawyer says:

          kalu i sebagai lawyer stokis tu, i akan tanya di makamah. you sebagai owner, kalau you tahu stok you x cukup, kenapa ambil sampai 700 stokis?

          0

          0
        • mendouza says:

          ni mcm kes perfume che ta..dah baya..minyak wangi sampai skrg xsampai2..huh!

          0

          0
      • k dash says:

        saya pakai tudung yg cap kangaroo tu je. rm 5. kualiti ok je. yg penting menutup aurat. x kisah lah x mahal pon.

        0

        0
    • lola says:

      hahh.. dah mula dah… kan dah kena saman. i dh agak dr mula mesti lofa akan saman. there u go… watch your mouth once ure talking to this girl

      sorry i support sugarscarf sekarang. i xpakai naelofar dah hehe…

      0

      0
    • Anonymous says:

      apa syarat2 nya? kenapa dia yg melanggar syarat? kenapa stokis beli sampai 10k? itu aku x paham. media n blog pun satu ngong…cerita separuh-separuh. x tahu siapa benar..siapa salah.

      0

      0
    • Anonymous says:

      semunya gara2 rm200….

      huhuhu

      0

      0
  2. Abang sayang says:

    Do whatever u want lofa. But people know the truth about you & your cocky family now. Selamat bersara abg tujukan padamu..
    Nasib baik lah tak jadi permaisuri ya Allah. Tak sggup kalau betul ada permaisuri prangai mcm tu. Kakak ke mak ke, it runs in the family. Cousin2 kau sndri pecah tembelang kau dgn mak kau, smogs bertemu ke jln yg benar..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Nee,abang tak kisah siapa you nak saman ke,you nak pukul ke,yang penting Abang cinta padamu sayang,sesungguhnya hati abang hanya untuk mu sayang ku, Nee, I love U so much…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    aku tak pakai tudung neelofa ni,aku pakai tudung baru,lagi cantik,tudung neymar.

    0

    0
  5. org kg says:

    aku pakai tudung 10ya je…comey jugok!

    0

    0
  6. analulu says:

    Jangan nak HIGHLIGHT sgt isu ni boleh? Standard lah dah ada stokis isu2 mcm ni mesti akan timbul. Jgn nak gunakan isu ni utk cover malu hg tu lepas dah kena hentam dgn org baru terhegeh2 kata masalah stokis lah. Staf tak efisien lah. Ini semua ALASANNN. Kaki spin neloofa ni.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    tudung apa cenggini huh ..
    dada masih nampak shape tetek. memang padanlah ko diduga. sbb ko dah permainkan islam dan hukum. fungsi hijab bukan sekadar tutup rambut. tutup aurat, dada n bentuk badan juga.

    0

    0
  8. Irfan says:

    akibat rm 200…melayu2 naik makamah.
    sedih bangsa ku!

    0

    0
  9. Anonymous says:

    drp sibuk menyaman stokis, baik ko tambah stok tudung you neelofa hoiii !!!

    0

    0
  10. melati says:

    Memang pompuan Kelantan camni ker??? semua tudung2 ciplak kat Indon ler bingai punya Neelofa…..ko jgn lah kater tudung2 tu ciptaan ko….yg beli tudung2 ko tu sebab namer ko jer Neelofa….org Kelantan sangka ko ni Femes..tapi kt KL ni ko suam2 kuku…kalau ko balik Kelantan jer org2 saner menyembah ko…perasan btol lah Minah bangkai ni…

    0

    0
    • csm says:

      Mana dapat fakta yg “kalau ko balik Kelantan jer org2 saner menyembah ko” tu? Lols! Org kelantan tak heran sgt la dgn artis. Tak habis2 dgn hasty generalization mcm tu

      Aku doakan one day akan ada org Kelantan tolong kau yg dalam kesusahan, then you will know langit tinggi ke rendah. Amin ya rabbal alamin

      0

      0
      • Anonymous says:

        Saya sokong awak. Caka pasal benda lain tapi tetap nak kaitkan dgn orang Kelantan. Memang si melati ni jenis yang makan taik hidung basi.

        0

        0
    • Mat Izrail says:

      Hello Melati bangkai. Kau ni apahal nak babitkan orang Kelantan dalam hal ni, hah? Kau penah pegi Kelantan ke? Dekat Kelantan takde orang beli tudung Neelofalah woi. Orang Kelantan takde masa nak layan cerita artis. Yang kau dengki sangat dengan Neelofa tu pasal? Kau tu pakai tudung ke? Kalau dah hati busuk macam taik memang tak nampak keburukan diri sendiri.

      0

      0
    • bunga_larangan says:

      mcm haremm je ayat ko kan

      0

      0
    • kelip2 says:

      woi melati…. kau ni kelantan2 dah kenape… main sembah2 plak….. ko g cek kat rumah org kelantan ade muke lofa ke kat sejadah?…. kau ingat kiblat org kelantan tu arah rumah lofa ke?…. kau bab sembah2 ni jangan main2….. ko ingat org kelantan ni sesat ke sampai nk sembah lofa ni…… ko nk kutuk ko kutuk la…. sembah2 jangan sebut org kelantan ingat Allah….. kau nk kutuk lofa kau punye suke…… jangan kaitkan agama ngan negeri……. mengucap la……… xkan x belajar maksud sembah tu ape?????????

      0

      0
  11. exnhstockist says:

    used to be stockist naelofar…. terus terang ckp… dia mmg amik duit kami dulu… rolling 3-4 minggu baru dpt barang. n kalau mood diorang tak baik… isi dalam satu packing 100 pcs tu … ada 7 warna shj…. n warna pun out yg diorang sendiri pun tahu tak blh jual. modal kami min 100 pcs keuntungan 30%, dalam 100 kalau mood baik.. semua blh jual, kalau mood tak baik… 20 blh jual 80 tak blh jual… (kombinasi warna tak sekata… sepatutnya max per colour tak melebihi 5 pcs… kalau mak dia buat… mmg ok, tapi kalau yg lain lain buat… pakai hentam saja) so rugilah kami. lagi satu…. dia siap amik gambar cheque …. payment voucher 22/10, tapi bg post dated cheque 10/11, and yet u dah upload dalam ig…. amount 3k plus je…. takkan itu pun tak ada duit nak immediate refund… and blh pulak pakai cheque?? dengan kami ni semua nak cash…. cheque mana laku…… so sorry la, saya bukan nak buka aib NH, tapi saya rasa, NH ada channer nak buat PC, tapi stokis tak ada PC nak buat…. maklumla kami semua ni siapa…. bukan seorang dua je yg terkena…. tapi ramai… sampai ada yg masih berhutang nak bayar duit customer…. sebab customer tak nak option yg kami offer iaitu stok yg NH bagi…… kami pun tak blh salahkan customer…… NH sebelum kami buat bayaran, kami dah request… waktu nak dpt duit… semuanya “yes!”, tapi lepas dpt duit….. habissss semua……. saya tak mendoakan benda yg tak baik… cuma saya harap pihak NH lebih bijak menangani masalah sebegini. Saya sedih bila org ramai dah mengeluarkan cerita cerita lama, kisah silam keluarga Neelofa, Aunty Tini…… Kita kena fikir Keluarga n adik adik Neelofa yg mungkin tak tahu cerita sebelumnya… so isu yg aibkan mereka tu saya tak setuju… go n fokus kepada business shj… kisah lampau jgn diungkit, jgn dibuka n manusia berubah. Saya cuma berharap… pihak NH lebih bijak berurusan… tak ada stok, jgn amik duit kami dulu… sediakan stok… siap barang kami dtg bayar, amik barang jual n order stok lagi…. lagipun masa korang rolling duit kami ni lama….. sebulan ooooo…… jadi tak adillah…….. tugas Neelofa sendiri, promo tudung dia….. dah banyak peluang yg ada, invitation, Meletop, semua tu bagus untuk NH, sebab kalau brand lain… semua kena bayar, tp u free….. sementara masih ada demand, buatlah yg terbaik… berniaga seperti org lain berniaga… NH ada kelebihan tersendiri…. Free TV advertising…. Tapi dari segi cara bisnes, matketing, attitude terutamanya…… pls pls pls…. u guys really need to improve…. Pls be professional….. if you dont like my comment…. its up to you … but i once was your top dealer….. time tu… procedure u i satisfied, amik brg n pay….. no waiting… berniagalah REaDY STOk…. u kaya, siap declare 12million untung…… so y cant u just invest on your stock? dont take our money to be rich n role our money…….TQ

    0

    0
    • PENCACAI LOPAK says:

      aku setuju dengan kau! kalau puak2 dia siap boleh pilih kaler tudung.siap diskaun 40%….pastu sub sale pada orang luar. padahal dlm agreement stockis x boleh buat macam tu…tapi bila puak-puak dia buat bolehhhh pulak!!!!!!!!!!! buss lopak ni tahap KG.COM………sapa-sapa yang jadi stockis dia ni mmg bodoh! sila laaaa jadi orang cerdik pandai kalau nak berniaga lopa oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      0

      0
    • Diva Meletops says:

      I sokong u… setiap kali dapat pack i sakit hati… color oren 10 helai… hitam… pink… color2 yang model pakai satu pun takde.. bila call HQ … reason… dia kata… dorang jahit mana2 color yang ada dulu… kalau lambat…. nanti stokis marah… WTH!!! Takde planning ke sebelum launch. Dont be so greedy… u all dah jual kat stokis… dah dapat jual… tapi stokis yang kena promote macam nak mati color oren tu!!

      0

      1
      • shasyahabib kelentit says:

        I setuju juga! kat kios i ada melambak stock lama kaler buruk yang x laku,bila minta tolong tukar kat HQ mcm2 alasan kasi. padahal I ni VIP stockis dan NO 1 Stockis, dulu boleh ja aku tukar, auntie tini kasi je…bila masuk campur tangan sara hancur berderai…sayang seribu kali sayang dgn reputasi NH……..Tsya Beauty pun HANCUR LEBOR!!!!!!!!!i dah beli barangan NH ni bernilai 1.5 juta. tapi bila minta lofa datang ke kios i, lofa minta bayaran RM10,000 ribu! kami di pergunakan gila gila……stop la x perlu dolak dalih dan berlakon lagi NH! i had enuff with ur GAME! so now i keluarkan my own product! I NAK IKUT JEJAK LANGKAH SUGAR SCARF #BOIKOTTUDUNGLOPAK

        0

        0
    • sara says:

      xpuashati saman jer… xyah panjang lebar kat sini… xde maknenyerr…. 1sen xdpt….

      0

      0
  12. PINK GARDEN says:

    you are too cheap! go away please lopak! kaki belit! tak mengaku salah sendiri! #BOIKOTTUDUNGLOPAK

    0

    0
  13. AZURA TEK LAYUT says:

    Minta Astro tamatkan kontark dengan lopak!! boring laa tengok muka kau tiap2 mingu dalam meletop.ada ramai lagi artis yang betol betol layak dan lebih bagus dari kau ni! harap muka tapi ATTITUDE out! #BOIKOTTUDUNGLOPAK

    ELOK LA KAU DAN NABIL SAMA2 BERMASALAH…ASTRO TOLONG BUANG 2 EKOR MONYET NI!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    untung 12 juta???

    0

    0
  15. . says:

    lofa suka pakai seluar longgar nipis camtu.lepas tu suka kangkangkan kaki.buruk gila fesyen kau nampak mcm kelantan gua.

    0

    0
  16. hurm says:

    Pernah pergi sekali ke butik lopak kat ttdi.
    Mmg takkan pergi lagi lpas ni dan tak minat dah nak pakai tudung lopak.
    Kat ig tgok byk je design baru, tapi bila sampai sana hurm hampa, biasa2 je, tp beli gakla sbb dah sampai kan. Bila di tanya kata jual kat tmpt lain pulakkkk.
    Layanan mak dia ok la tapi pekerja2 dia mmg tak professional dan sombong berlagak semua. Lepas ni mmg tak akan beli lagi dah tudung lopak, segala tudung lopak yg ada aku dah buang tagged dia malu nak pakai yg ada tagged lopak.
    #BOIKOTTUDUNGLOPAK

    0

    0
    • BOIKOT TUDUNG LOPAK says:

      setuju! mybe masa tu mood mak tu ok..ada kes juga CUST SINGAPORE mgamok kat mak dia..ada viral dlm fb tempoh lalu…….belum dgr mak dia carut lagi wey!!!!!!!!!!!!! #BOIKOTTUDUNGLOPAK

      0

      0
  17. Awek sharnaaz says:

    Sib baikla lopa xjd kawen ng sultan klntan…klu x naya sultan klntan weii kn kikis dek lopa n fmly

    0

    0
  18. Hani says:

    Assalammualaikum,

    Saya dulu beli tudung neelofar first keluaran. Berbelas helai saya beli, semua warna ada.

    Bila masuk batch kedua, maaf cakap kualitinya amat tak memuaskan.
    Pertama : Jarang, nampak leher saya.
    Kedua : Kedut-kedut jahitan kelipatnya. Sangat tidak kemas.

    Terus saya stop beli, saya istiqamah taknak membazir lagi. Nak let go tudung-tudung NH saya, itupun tak tau la ada orang nak beli ke tak. Ingat nak sedeqah sahaja pada saudara mara, yang tak menepati syariah tu saya bakar lebih baik.

    #Ingatan pada kaum Hawa : Cantiknya anda bukan kerana tudung, cantiknya anda kerana peribadi dan tingkahlaku. Insaf nya saya.

    0

    0