Written by Bella | April 3rd, 2015

Nedim Nazri, memang cukup dikenali tidak gentar untuk menyuarakan pendapatnya atau mempertahankan dirinya jika sesuatu berlaku terhadap beliau serta kekasih, Nora Danish.

Terbaru, Nedim dikatakan telah mengkritik wanita-wanita yang terdesak ingin menggunkan gelaran dan mengaku sebagai Datin Seri. Sebenarnya beliau ingin menekankan bahawa hanya isteri pertama sahaja yang layak untuk menerima gelaran sebegitu.

 ’Im just saying #DontHateTheFact

By the way this statement is mine and don’t associate anyone else around me , my comment does not refer to all magazine but just to 2 which recently publish articles using titles which should not be used ,I urge the editors to check & verify before allowing anyone to claim the use of any titles Tq .. #ImStandingOnThisAlone

nedimWalaubagaimanapun, terdapat juga suara-suara yang mempersoalkan adakah Nedim menujukan kritikan tersebut kepada seseorang? Pada pendapat kami, status di laman Instagram Nedim Nazri adalah secara general. Bukan salah beliau jika ada sesiapa ayng terasa pedas dan panas dengan kritikan beliau. Sendiri mau ingat maa.

Sumber Berita & Foto: Instagram Nedim Nazri

 

77 responses to Nedim Nazri Kritik Isteri Kedua Terdesak Guna Gelaran Datin Seri

  1. podahhh says:

    Sibuk kritik konon. Bapak ko penyokong GST yg bebankan rakyat ko senyap. Mampuslah ko. Biar semua lingkup geng2 umno yg lidah bercabang ni sumer. Ko pun samer jer!!!!

    3

    1
    • Any says:

      Dia sibuk tackle betina2 sundal kt kelab disko tak oleh pula ya????

      1

      0
      • Mila says:

        anak borek bapak rintik

        0

        0
        • Anonymous says:

          Padan muka haflin tu! Gedik!

          0

          0
        • ali rustam says:

          meluat la famili diaorang ni. nak ikut perangai gangster bapak dia la. siapa yg undi bapak dia dlm PRU 13 dulu lepas aku pun x pasti. lembu2 najib. nora danish pun lembu juga.

          1

          0
        • Aliff says:

          Korang nie bodoh dan baghal tahap al himar ! Diorng dh taw diorng akan kalah pada election yg akn dtg so kaut ka duet siap2 then pndah ke foreign bank kahkahkah , nasib i berkerakyatan Amarikah yg bakal menjadi United Islamic State of America di bawah pimpinan Imam Abu Bakar Al Baghdadi dan dibantu oleh Sheikh Barrack Hussein Obama

          0

          0
        • Anonymous says:

          Nampak sgt bitchynya si haflin tu, siap perli org suruh amik wuduk semayang. Yang ko tu sebelum rampas laki org xde plak nak semayang kann!! At least bini no 1 nazri aziz tu xde pun letak datin seri kat ig dia. Dan x menyombong kat luar!

          0

          0
      • Laknatlah Korang says:

        GST…aku tak halalkan duit UMNGO dan BN.
        Penindas rakyat.
        Lingkuplah geng2 UMNGOK selamanya.
        Insyaallah.

        1

        0
        • x sabar says:

          next election…habislah bapak dia dengan si najib, kak semah dan umno dijangka lingkup. tarikh luput umno dah dekat. nak GST sangat kan? haram nak sokong korang lagi…..

          0

          0
        • minah jambu sayang nenek says:

          huh ! asek asek cakap pasal gsttt aje huh ! mengarot semua orang2 ni !! bis kalau Umno tk halalkn duit brim yg kau dh makan tu camana pulak ???????? cakap macm orang cetek pemikiran bongok ! mana2 barang2 yg ada gst jangan beli la bodoh !!

          0

          1
        • benci org ckp bodo says:

          bodo jgk minah jambu ni…brim tu mmg duit rkyt pun…
          yg kjaan duk kaut2 sblm ni…

          0

          1
      • Anonymous says:

        Aku x ada la suka nedim nie, tapi bab ini, aku sokong. memang betolll pun

        2

        0
        • Anonymous says:

          Selamba je buat hashtag gilatalak utk mak bosned! Bosned yg buat hal, apehal yg mak dia ko seret?? Nara tolong print screen sket si bimbo punya komen kat ig. Kurang ajar gila.. She is the new hanez suraya!

          0

          0
        • saiyuki says:

          @minah jambu batu belah batu bertangkup

          apa ke bangangnye ko ni nak??
          umno tak halalkan brim?
          hotak ko berjambul…
          brim tu duit rakyat..bkn duit umno..
          hadap sgt ngn duit brim tu jd la bodo mcm katak kena hempuk ngn tempurung..

          0

          0
    • joyah says:

      tahu pulak si nezim ni bengang bila haflin tu caras mak dia & perabih duit bapak dia. kalau rezeki tak berkat memang cenggitu lah jadinye dik (kalau la).
      btw, macam tu la rakyat rase bila tgk pemimpin umno habiskan duit rakyat. yg kau rasa sekarang ni 1% je dpd rasa bengang kitorang dik!

      1

      0
  2. Pkr says:

    Ni lagi satu anak2 umngok yg berjoli duit rakyat. Mampuslah kau!

    1

    0
    • who cares says:

      anak2 menteri sama je. semuanya guna duit daddy joli main betina2.
      cam kimak.
      contoh kepimpinan UMNO.

      1

      0
      • minah jambu sayang nenek says:

        biar la dia pakai duit bapak dia kenape ? bukan Nye dia pakai duit nenek engkau !!

        0

        1
  3. neffs says:

    lantak laa nak pakai apa pun..hohohoh

    0

    0
  4. Anonymous says:

    anak dgn bapak …sama je. semuanya xleh pakai. org2 sibuk dgn GST kau sibuk dgn betina. lancau

    1

    0
  5. Kak Yam says:

    Ada aku kisah. Yg galfren jual jubah x pakai hijab tu apa cerita wei. Bonggok semua. Semuanya sibok nk glamer!

    1

    0
  6. hantu longkang says:

    nampak sgt ditujukan utk datin seri haflin aka mak tiri baru dia..haha..tp pikir logik mmg desperate sgt bini muda bapak dia..siap letak salutation di semua ig fb twitter title datin seri tu..euwwww anak beranak x malu..bini muda gila title..ayah gile mkn duit rakyat..anak pulak gile perabiskan duit bapak..

    0

    0
    • Misznurul says:

      yeah,dia tujukan direct ke mak tiri dia, si model aka business woman Haflin tu,sbb bapak dia datuk nazri tu baru kawin dgn pompuan tu…i think he’s deserved untuk sound pompuan tu…euw

      0

      0
  7. no 5 says:

    Tapi dlm islam no 2,3,4 pun sama taraf dan x de beza dgn no 1

    3

    0
  8. ayraa says:

    hahaha nampak sgt mengata mak baru dia si haflin tu.. tah ape yg bess title datin seri ni pun x tau laa.. bkn bleh bwk masuk kubur pun.. kt batu nisan xde letak ko dato ke datin ke tan sri ke puan sri ke berseri2 ke.. phuiii

    1

    0
    • dee says:

      yep, betul tu, masa talkin pun tok imam x baca title tu. eeuww… i real datin lg kalau bole x mo org pgl i datin.

      1

      0
  9. rianda says:

    #GoWorkInsteadOfSpendingTheMoneyUdontEarn.
    heh. pandai cakap je.padahal kau pun sama perabes duit elaun menteri p bawak girlfrend jalan sana sini.

    2

    0
    • Anonymous says:

      Tau takpe! Hashtag tu actually ditujukan dekat diri dia sendiri. Aku tak penah tgk lak si nedim ni kerja. Asyik melancong perabeh duit dgn gf jendul dia tu adelah. Duit rakyah bapak dia rompak then kasi kat dia. Menyampah gile aku ngan mamat ni. Bajet hensem padahal sendu2 alam je muka!

      2

      0
  10. bekerjadengankudratsendiri says:

    Kelakar sungguh #myadviceGoWorkinsteadofChasingWealthYouDontEarn

    1

    0
  11. Anonymous says:

    tah.. dah la gengster ada kes bunuh dulu.. ada hati nak nasihat org.. haktuihh laa..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    aku perasan juge kalau pembaca berita kat tv.. nak sebut Lt. Kol. pon tak gheti.. tahan sebot Lat. Kol. bangang ke ape.. pembaca berita nowadays pon tak study n takde ilmu.. takat ada degree n diploma tapi tak peka pangkat darjat.. lagi 1 artis ygn sengal.. si umie aida.. kalau laki dia dato’ paduka.. patotnye dia datin je.. ni ada pulak guna title datin paduka.. mane dia blanjo agaknye…

    0

    0
  13. ... says:

    elehhh..apa ada pada pangkat nedim oii .. bukan boleh bawa mati.. kekeke
    anyway tahniah dpt mak tiri baru…

    cantekk siott..

    0

    0
  14. pak munawir says:

    perlu ke nak mention “magazine low standards di Malaysia” ha??? kalau dah magazines pun di pandang ‘low standard’ msti brg2 murah, brg pasar mlm, org2 naik bus tu pun di pndg ‘low standard’ oleh dia ni. ada kena mengena ke? perumpamaannya mcm tu laa..
    # nyampah plak aku kat anak2 pak menteri ni.

    0

    0
  15. anon says:

    Nedim ni naive ke ape…..tujuan perempuan tu kawin dgn ayah dia sb pangkat & harta. Yes she is a gold digger. Kalau bapak dia nazri drebar bas, perempuan tu nak ke. Of course dia nak guna pangkat dan juga duit ayah nedim. We now live in a material world, everything is about fame & money.

    3

    1
  16. bijan says:

    aku geram gak kat bini2 muda gila pangkat ni..bini 1st susah payah ngan laki, bini muda yang beria..padahal langsung x menyumbang apa..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    si podahh tu mmg patot pakai gelaran podahh tu.. bodo sangat asyik salahkan umno.. mane2 pemimpin pon sama.. pas, pkr, umno ke parti jadah ape ke semua pemimpin sibuk ngumpul harta kekayaan masing2… tempat keje anak menteri pon ada.. tapi mcm sengal je keje.. sbb yg kaye bapak dia.. anak? hampasss…

    0

    0
  18. dikcik says:

    anak-anak menteri ni sekoq2 perangai masing2 macam setan!!! huh

    0

    0
  19. bob says:

    nedim ni yg salah…he should check a new protocol..i think since 2008, xkre die de bpe bini, all his wife can used that datin, datin seri or bla..bla..bla….nedim pls check!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Agree! Nowadays, bini 1,2,3,4 semua blh pakai tittle dah..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Check dekat mana? Jgn pakai ckp xde bukti?

      0

      0
      • cilikering says:

        boleh cek kat website protocol/istiadat JPM. siap boleh dload lagi.

        nedim ni klu nak make things clear, pls do ur research first. ape guna duit byk gadget up to date tp tak paham pasal protokol kerajaan. bknnya undang2 encik nedim oi, the proper word is protocol, (-_-) !!!

        and u refer magazines as pathetic, sheeesh tu pun salah dipakai!

        #growupwillya

        0

        0
  20. amin says:

    GST- laknat lah UMNO dan ahli2 nya.

    0

    0
  21. bini abah ko no2 says:

    next pilihanraya….terkubur la bapak kau dan najib.

    0

    0
  22. bola maniss says:

    correct me if i’m wrong… rasenye law baru la ni ; isteri no. 2, 3, & 4 boleh dpt tittle datin or whatsoever tu.. diulangi correct me if i’m wrong…

    0

    0
  23. gosk says:

    U = Undur
    M = Mohd Najib
    N = Negara
    O = Ok

    0

    0
  24. Kesian la ada pulak yg terasa. Tp pihak yang terasa mmg termakan cili. Tgk lah IG @HAFLINFASHION dah meroyan sgt dah tu.. siap suruh bossned ambil wuduk semayang taubat. Bossned got his point. Haflin tak perlu lah too much expose and upload nama datin seri right after kahwin. Do respect to the first wife and cukup bagus dpt kawin dgn datuk seri. Anyway itu duniawi saja… nama tu takleh masuk kuburkan. A good example to Zizie Izzete…salute her!! Down to earth and rilex..chill and cantek lebih jauh dr haflin. Haflin no brain and have no sensitivity. Peace yo!

    0

    0
    • Shhh says:

      sebenarnya mmg tak kenal sapa Haflin..aku ngat kan Haflin pengacara 999 kat TV3 tu…skrg bila da gosip mcm ni..baru kenal…da yg ckp dia pengacara..tak pernah nampak pun..

      0

      0
  25. ^^jijah^^ says:

    NI BINI NO 3 NAZRI LA…

    0

    0
  26. booyah says:

    LOL nedim butthurt mak tiri guna salutation.

    0

    0
  27. AKU says:

    wahhh tahniah nedim dapat mak baru…huhu…nanti meroyan lagi yea bila dah dapat adik baru!!!…jgn lupa update…simpan elok2 harta kekayaan yg ko banggakan tu elok2 sebelum adk baru ko ngap…huhu

    0

    0
  28. sherry85 says:

    If im not mistaken..pernah ade org bgtau sy.
    Kalau lelaki tu Tan Sri, of course sblm2 die pernah dpt pangkat Datuk Seri, Datuk..
    So, bini 1st mmg layak pakai pangkat yg 1st iaitu Puan Sri.
    Bini Kedua kena pakai pangkat kedua tertinggi, Datuk Seri same goes to bini no 3..
    Correct me if im wrong…
    Tp, tu kalau si suami belom ceraikan bini 1st.Tp kalau dh bercerai dgn bini 1st, tatau lah bini 1st masih boleh pakai gelaran tu ke idok..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Hashtag Go work konon.si nedim ni patut ckp kt diri dia sndri..keje apa yg dia buat pun xtau.menghabiskan duit joli sana sini..duit rakyat yg ayah dia kebas tu joli xde rasa bersalah.

    0

    0
  30. Boa says:

    Anak menteri paling bodoh dan gila glamer,menghabiskan duit bapa die joli dgn ppn.Kalau ko takde duit ko fikir nora danish pandang ke?

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      tk pandang tk pandang…buat ape nk bermateair ngan mat sengkek yg tkde duit ?? lebih baik pileh yg berduit n berharta cerah masa depann tk lah stress sampai nk terjon diri dari atas katil huh ! babtu jadi pompan jangan pandang hensemmmmm aje..jantan yg tk bekeja pon dorang sayang pasal dia hensem..bila dh kawin bini pulak yg bekeja tangong laki yg dudok rumah tungu bini balek keja bawak makan nk buat happe jantan yg semacm tu !! betol tk noraa ?? lov u noraaa..lov u nademm..

      0

      0
  31. nicejobs says:

    ek elehhh.. mana tak tumpah kuah kalo tak ke maggi

    0

    0
  32. dina says:

    byk2 isu …isu bini no2 yg budak ni meroyan.
    alahai rafizi…ko ni dah lah kaki fitnah…sudah2 lah tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dlm bnyk2 isu, isu ni je yg ko nampak rafizi ckp?? Ko ni dah la malas berfikir, bodoh pulak tu.. Sudah2 laaa..

      0

      0
  33. mey says:

    Geli pula aku tengok pengampu2 c nedim jadi batu api kat ig die 2,kebanyakan perempuan pula 2.Nak tarik perhatian nedim reply komen korang sanggup pula mengutuk mak tiri nedim.tambah riak la anak menteri bodoh ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Masalahnya mak tiri nedim tu bimbo!! Dah la perampas bimbo pulak! Pompuan mana x hangin baca dia kutuk mak nedim! Kutuk nedim je dh la apehal nak kutuk mak dia plak, nak masuk campur hal rumah tangga mak dia? Aku lagi meluat dgn pengampu kat ig si bimbo tu, tu semja stok2 pisau cukur la tu! Puii!

      0

      0
  34. perabih duit bapak says:

    Nedim pun perabih duit rakyat
    Bapak menteri
    Klau bapak ko org biasa2
    Xde nya nora danish nak ngko
    Rupa biasa2
    Keje pun malas
    Dok melepak je
    Nasib bapak ko kaya
    Yg si haflin tu pun satu
    Nak claim diri datin seri lantak ko la
    Haflin claim title tu since nov thn lps
    Tp makin lama makin over
    Siap tulis kt ig twitter fb bagai wife to DS nazri aziz
    Ko ni nk cari kemarahan anak beranak nedim pehal. Sian jgk 1st wife mak si nedim ni
    Dpt madu bimbo kaki show off
    Tgk zahida rafik dh bertahun jd wife no 2 vvip rilexx chilexx je
    Zahida umh kt london ade harta byk
    Xde pun bgtau kt ig ke hape. Hormat 1st wife
    Ko ni haflin luar biasa btol kakakakkaka

    0

    0
  35. rakyat marhaen says:

    ambilah apa saja di dunia ini tanpa mengira hak,buat lah ap pun,gunakanlah kuasa ikut nafsu dan hati sendiri…..tapi bila mati…tida kuasa dan pangkat serta kekayaan yng dapat membezakan…..antara yang ‘berkuasa’ dan ‘lemah’

    0

    0
  36. Anonymous says:

    aku tgk dia ni dah gelegak hati sbb like father like son right? moga terus dpt hidayah Allah.

    0

    0
  37. mojo says:

    Kawin je la cepat2.sebelum kepala bertukar jadi dahi saujana mata memandang.takyah nak kritik orang sangat.kerabat kau juga.

    0

    0
  38. Rahsia says:

    I think haflin meroyan sendirilah. Dia taruk datin seri allkan in ig. Yg si nedim refer to magazine. So if magazine is isteri lg satu tu depa print as datin seri sharifah saidatul shahnaz. So both meroyan xtentu psl huhu. Agak2 sbb tu kot xkawin2 nora-nedim ni sbb mesti nora takut byk madu nnt wakakakakakaka

    0

    0
  39. haflin gold digger says:

    alahaii haflin ni memang batak sangat dah kenapa ? meluat sangat okay..
    bab ni aku setuju n nedim walopon aku tak berapa nak suka dia..

    0

    0
  40. Nyampah says:

    Ah nyampah aku si nedim ni. Sibuk nak komen pasal title, yang ngko ngusung anak orang ke hulu ke hilir tak ingat. Tak sedo diri.

    0

    0
  41. aslam says:

    Budak despatch ni tak sekolah ke? Guna koma dan titik pun tak reti nak space kan? Ke memang setakat darjah 3 jer?

    0

    0
  42. aji says:

    sepatutnye utamakan dulu soal sumbangan jasa faedah utk rakyat…..bukannnye sibuk dgn titlle pangkat…..bagi aku pemimpin mesti kena usaha dan berkorban utk kesejahteraan rakyat

    0

    0