Written by serenity | February 2nd, 2013

Minggu ini nama Nazmi Faiz memang menjadi sebutan. Isnin lepas Nazmi telah mencipta kejutan apabila tweet tentang bekas temani wanitanya, Tengku Norshufilla atau lebih dikenali dengan nama Tengku Fiella, mendakwa wanita itu ada hubungan dengan Aidil Zafuan. Nazmi telah memadam tweets tersebut dan meminta maaf dari Aidil Zafuan yang menafikan dakwaan tersebut.

Semalam Nazmi telah pulang ke Malaysia, bagaimana pun,kepulangannya tidak diketahui oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM). Dia dikatakan akan bermain untuk Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dan menandatangani kontrak dengan mereka hari ini dan bukan lagi dengan pasukan Portugal, S.C. Beira Mar.

Kosmo! hari ini melaporkan yang bapa Nazmi, Mansor Mustapha menafikan kepulangan Nazmi ialah kerana masalah peribadinya, oleh itu, ia tidak kena mengena dengan Tengku Fiella.

Buat masa ini saya tidak dapat mengulas lanjut mengenai apa sebenarnya yang berlaku kerana perlu merujuk kepada ejen Nazmi (Marco Guimaraes) dan FAM (Persatuan Bola Sepak Malaysia) terlebih dulu.

Ketika ini, emosi Nazmi berada dalam keadaan stabil dan telah berada di Malaysia bersama keluarga.

Insya-Allah, satu sidang akhbar akan diadakan dalam masa terdekat seawal-awalnya Isnin ini.

Sebelum ini,Tengku Fiella juga menafikan dakwaan Nazmi, dan mendakwa tidak kenal Aidil Zafuan. Dia turut menambah Nazmi tweet begitu kerana sikapnya yang kuat cemburu dan Fiella tidak melayan panggilan-panggilan yang dibuatnya.

Fiella turut mendakwa, ia juga boleh jadi kerana Nazmi mempunyai masalah kerana tertekan dengan tanggungjawabnya di Portugal.

Lokasi sebenar Nazmi Faiz ketika ini juga dirahsiakan oleh keluarganya, yang mendakwa semuanya akan diperjelaskan dalam sidang akhbar yang telah dirancang.

87 responses to Nazmi Faiz Pulang Ke Malaysia Bukan Kerana Tengku Fiella

  1. Kak Melah says:

    Tahap ketahan mental masih rendah…maklumlah budak2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak bleh diharap betul la budak ni..ingat boleh la banggakan negara..pemain malaysia skrg memang stakat tu je la..dengan pompuan abih melingkup..

      0

      0
      • Olga says:

        kan aku dh ckp budak melayu mmg mcm tu! x semenggah lgsung perangai! dh dpt peluang pegi luar negara tp dek kerana pompuan lingkup terus! sbb tu last time anak melayu yg berjaya bawak balik pingat cuma Anak2 sidek tu je. tu pun sbb bapk dorang tegas! yg lain semua cina+bidayuh.. melayu x kan maju sampai bila2 kalau pikiran x pernah nak berubah!

        0

        0
      • wak luuu!!!!!!!! says:

        disebalik kejayaan seorang lelaki adalah kerana ada seorang wanita di bbelakangnya. dan disebalik kejatuhan seorang lelaki adalah kerana seorang wanita diblakangnya..

        0

        0
    • badak sumbu says:

      bila i besar nanti nk jadi pemain besbol lah……maklum lah blog hiburan skrg ni suka sgt keluarkan citer psal ahli sukan ni…x payah i susah jd retis kan uols

      0

      0
      • suka Sabree Abu says:

        bosan betulla ngn budak2 bru nk up ni..xde cte len ke???

        0

        0
        • Anonymous says:

          nara tolong stop buat cite psal nazmi ni…dia bukan artis
          tukar lah tagline blog ni jd “gosip footballer terkini dan gambar footballer Malaysia terbaru sensasi”

          0

          0
        • Juliana Banoss says:

          ntah balik2 citer pasal mamat n minah sendu nih bosan…

          0

          0
    • Sharifah Zohro Juburen says:

      Bakat perlukan kekuatan emosi, disiplin dan juga motivasi !!!!

      ……listen…listen…listen…

      0

      0
    • kak timah says:

      mungkin lepas ni ramai yg akan jadi ahli sukan daripada jadi artis sebab jadi ahli sukan lebih popular asyik masuk blog berpuluh puluh entri ngalah jaguh sukan dunia

      0

      0
    • jatuh kerana bitch

      0

      0
  2. lin says:

    masalah hormon

    0

    0
  3. Zorro KL says:

    KERANA PEREMPUAN…HABIS SEMUANYA….ROSAK !!!!

    0

    0
  4. duri says:

    siap sidang akhbar berbagai..mcm neelofa ckitlah girl nie mase gmbar kat ats nie..

    0

    0
  5. lorna says:

    Menyampah tol!!!!next plez

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Please focus to your career first.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Hampeh. Buat malu lah wey, takkan sebab perempuan yang macam ni dah give up. Ni semua poyoooo!!!

    0

    0
  8. fairus sulaiman says:

    Mmg dasar budak xamik SPM la dia ni ,xde otak ke apa ?? tau nak senang je hidup .. , hidup ni kena lah bersusah-susah dulu baru senang dikemudian hari .. confirm 5 tahun lagi budak ni mesti menyesal dgan tindakan dia ni sekrang ,, peluang sekali seumur idup je kot, S.C. Beira Mar.tu loaned out Nazmi dkat PKNS tapi kelab portugal tu nak amik balik ke dia ni lpas dia maen dkat PKNS ? ,elak dia jual je terus dkat PKNS budak ni perasan dia tu Balotelli ke ? .. kata orang bitch konon, kau tu yang stupid SOB la ..

    0

    0
  9. xx says:

    maaf la nak cakap..kebodohan terserlah sangat ni.
    kau matang ke tak ke tak boleh nak fikir ke apa kau dpt kalo kau terus kt sana?
    UNLESS kau mmg kena pulang la sbb dorang suruh pulang lah kan tp mcm fishy je aku rasa tetiba pulang pas issue pompuan tu. Nazmi, worth ke kalo kau balik sbb stress dengan pompuan ntah dari mana ni?
    dengan SPM tak hambek, hadoi laaa..

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      Mmg dasar budak xamik SPM la dia ni ,xde otak ke apa ?? tau nak senang je hidup .. , hidup ni kena lah bersusah-susah dulu baru senang dikemudian hari .. confirm 5 tahun lagi budak ni mesti menyesal dgan tindakan dia ni sekrang ,, peluang sekali seumur idup je kot, S.C. Beira Mar.tu loaned out Nazmi dkat PKNS tapi kelab portugal tu nak amik balik ke dia ni lpas dia maen dkat PKNS ? ,elak dia jual je terus dkat PKNS budak ni perasan dia tu Balotelli ke ? .. kata orang bitch konon, kau tu yang stupid SOB la ..

      0

      0
    • fairus sulaiman says:

      Mmg dasar budak xamik SPM xde otak tau nak senang je hidup .. , hidup ni kena lah bersusah-susah dulu baru senang dikemudian hari .. confirm 5 tahun lagi budak ni mesti menyesal dgan tindakan dia ni sekrang ,, peluang sekali seumur idup je kot, S.C. Beira Mar.tu loaned out Nazmi dkat PKNS tapi kelab portugal tu nak amik balik ke dia ni lpas dia maen dkat PKNS ? ,elak dia jual je terus dkat PKNS budak ni perasan dia tu Balotelli ke ? .. kata orang bitch konon, kau tu yang stupid SOB la ..

      0

      0
  10. wife aaron says:

    ape apew pun mesti luahkan kt twitter. kan dah jd camni. haha padan muka !

    0

    0
  11. kekwat says:

    sape binatang ni yg ingin gosip murahan…aku tak knl pun…menyampah mcm smpah je

    0

    0
  12. AAB says:

    Sib baik ko ahli sukan…
    Kalo ahli Seniman kompem dah kene skolah ngan Zed Zaidi…

    0

    0
  13. loli says:

    aku rs si nazmi ni stress kt portugal.mngkin dgn training nye,kwn2 n bhasa.trainingnye bkn longgar mcm training kita.ada kat blog kelab bola nazmi main ni ckp nazmi xperform baik n xmdatangkn ape2 kesan pd kelab tu pon.siap dia ktuk coach bola kita.tp hrp nazmi xkluar psl pmpuan ni.mmg bodoh.dgr kt dia main utk pkns jer!!!!! pmain hoki malaysia pmpuan ada je 2 org main utk spain elok je.pmain bola je yg bnyk sgt krenah nye!!!

    0

    0
    • lala says:

      biasalah tu org luar kutuk..kn kuatlah..buktikan sebaliknya..bkn lari mcm tuh..lagilah org pandang rendah

      0

      0
  14. Anonymous says:

    Serius tak fikir masa depan..peluang yg ada bkn calang2..kesian dik kerana perwmpuan jd mcm ni..mmg tak kemana la budak ni

    0

    0
  15. melayu hampeh says:

    org melayu..mmg lah hampeh ahahaha

    0

    0
  16. vividatv says:

    Amboi korang. Sukahati je hamun dia sampai macam tu kan. Boleh x google dulu sebelum maki hamun. Dia balik untuk sukan SEA ok. Beira Mar lepaskan dia 6 bulan kot untuk tujuan latihan dengan match sekali.

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      Kau tu yang patut wat research dulu, Beira Mar mmg lpaskan dia yg tu btol, tpi yg balik Malaysia sbb sukan sea , tu suma BS .. sdangkan coach Kim swee pun xtau pulak pasal dia balik malaysia untuk apa . lagi satu dia yakin sgat ke dia terpilih untuk sukan sea , ? xterpilih wat malu je wei ..

      0

      0
      • vividatv says:

        Ye la kau menang. Aku mmg kantoi sikit part2 research ni. Nape tak copy je bulat2 terus dari foxsport tu? Anyway, kurangkan hamunan tingkatkan sokongan.

        0

        0
        • Ana Dahlia Ke? says:

          vividatv.. kau tak malu le buat komen ikut kepala sendiri n takda fakta. pelik aku ngan spesis macam ko ni. ikut cakap sedap lutut.

          0

          0
        • vividatv says:

          Ana dahlia ke? Name pun siap bertanda soal. Menunjukkan betapa tidak pastinya kau kan. Bukan aku dah admit ke silap aku tyme fairus sulaiman tegur fakta salah aku. Malu atau tak bukan satu isu asalkan berani menyatakan pendapat. Kalau salah mesti ada yang akan perbetulkan. Pernyataan yang salah tu la biasanya pemula kepada setiap kajian yang lebih mendalam. Maaflah mungkin try and error tu dah biasa dalam hidup aku. Almaklumlah budak engineering kan. Haha. Ok. ~sempat aku layan komen kau kan pada hal lagi 15 minit je nak masuk ofis.

          0

          0
        • Ana Dahlia Ke? says:

          Engineer try and error? cakap ikut rasional fikir kena logik. baru lah boleh jadi engineer. bankrup company ko kalo semua bende nak try n error n research pun ke laut… oh lagi satu org tak pandang lah engineer macam ko. kalau rasa tak pandai, aku boleh kasi tutor applied maths free untuk kau and perhaps company kau sekali. BOO!!!

          0

          0
    • Anonymous says:

      korang yang ntah pape. main tuduh melulu. tak baca paper ke? pkns beli dia utk main ok! so dia balik utk training utk liga super laaaaaaaa. ada paham??! bodoh tak siasat, tuduh melulu

      0

      0
  17. noraabas says:

    berilah nazmi masa..dia masih muda..kalau ada rezeki masa akan datang mana tau..mungkin kepulangan ini lebih baik ..ini semua kerja tuhan

    0

    0
  18. Anonymous says:

    ”The young midfielder has been released for six months, to allow him to play in Malaysia and prepare ahead of the upcoming SEA Games at the end of this year”

    Jan 31, 2013 11:42:00 PM SOURCE from [ goal.com ]

    Yg duk komen bash2 budak ni pun sama je dua kali lima,nampak sgt kepala otak n perangai melayu nye…smua benda nak melatah,bukan reti la nak cek dulu betul atau tak,harap keyboard warrior je lebih

    0

    0
  19. vividatv says:

    Ye la kau menang. Aku mmg kantoi sikit part2 research ni. Nape tak copy je bulat2 terus dari foxsport tu? Anyway, kurangkan hamunan tingkatkan sokongan. Haha

    0

    0
  20. kakak nazmi says:

    pasni men bola elok2 yer dikkk…jgn sibuk nk bercinta jer…

    0

    0
  21. tengku fiella says:

    Heran sungguh aku budak ni wat balik malaysia dari portugal mcm celah gigi je. Aku nk p dlm negara pun nk kena tempah tiket berbulan2. Jap lg aku nk kol tnya tiket p portugal kot2 ada. Hahahahaha

    0

    0
  22. fasha says:

    Bodoh la org2 yg komen, mcm dia yg paling tahu sume cerita dgn details, tau nak mengutuk je.. apa punya manusia.. cuba kalau dia balik sebab masalah lain yg korang tak tahu.. free je masing2 dpt dosa fitnah… Wish him luck la, wartawan je yg sibuk psl dia , korang pon jd penyibok skali, melulu x kena tempat

    0

    0
  23. tengku minah jambu merah biru says:

    mengarot betol !!!

    0

    0
  24. jiran sebelah rumah nazmi says:

    dulu masa nazmi jaringkan gol .. dia di sanjung2 .Kenapa skrg di kutuk2 bagai .Kasihan .. dia maseh terlalu mentah ……Keluarganya org baik2 ….

    0

    0
  25. shiro says:

    balik nangis blakang pintu la woi

    0

    0
  26. boom boom says:

    perempuan tu punya pasal lar !!! couple dgn budak. cougar betul !

    0

    0
  27. marc says:

    kekuatan mental atlete malaysia mmg x boleh caya sgt.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    ada aku kisah?

    0

    0
  29. Trex says:

    U such a LOSER!! Peluang ade tapi buang mcm tu je… Beri malu name Malaysia je.. Budget nak jadi romeo la tu.. So drama king! Blahhh la next topic pls..

    0

    0
  30. JJ says:

    Muke mcm endon la mamat ni.. Mcm mane blh tsangkut kat die nih.. Oh ya janji glamor duit bkepol2 kan.. Peace!

    0

    0
  31. inna anzalna says:

    ni lagi satu nak ikut jejak apek, lebihkan gosip yg ntah apa2 dari karier…hmmm

    0

    0
  32. inna anzalna says:

    ini lagi satu nak ikot jejak apek, lebihkan gossip… karier ntah ke mana!

    0

    0
    • Cik pah menyampah says:

      Apex KFCM tu paling tidak pun dah dpt gelaran best goalkeeper in Asia dan jd duta utk beberapa jenama.. nazmi?? SPM pun xde.. aku nasihatkan nazmi dah alang2 balik msia ni amik SPM dulu la dik ooii

      0

      0
  33. Anonymus says:

    Hello!nazmi sendiri dah sahkan berita dia dipinjamkan 6 bulan oleh Beira Mar kpd pkns itu tidak benar!dia memang dah ikat kontrak 3 thn dgn pkns!maknanyer bye2 beira mar forever!check ler FB astro awani!

    0

    0
  34. miss dombol says:

    saya suka christiano ronaldo

    0

    0
  35. Anonymus says:

    kelakar bile Aidil cakap tak kenal..dulu Apex pun cakap dia tk kenal, tp last2 org tk kenal tu dah jadi wife dia

    0

    0
  36. Nazmi faiz says:

    Sy balik sbb PKNS menawarkan gaji rm25k/bln.. Boleh sy meminang tengku fiella.. Fiella , nantikan rombongan i yer..

    0

    0
  37. Tengku fiella says:

    Sorry .. I dh ada aidil lambung…

    0

    0
  38. nazmi faiz says:

    I balik sini sebab nak ambil SPM itu pun you all nak kecoh. Lagi pun kat Portugal takde awek awek cun kat sana yg kenal I. So susahlah nak berteman. I kesepian kat sana.

    0

    0
  39. aku gak ngerti, tapi aku ikut senang kalau ada yang pulang.. :)

    0

    0
  40. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    tkpe la buat masa sekarang nazmi jangan nk mateair mateair lagi fokus pada bola ok jangan nk becinta2 nanti main bola pon tk betol……dengar nasehat keluarga kejar cita2 sampai berjaya n menjadi kaya ok !! helo tengku fila u jangan nk kacau2 nazmi lagi ok ! skarang dia dh fokus pada bola n nazmi u jangan nk layan panggilan2 dari mana2 pompan pon buat masa ini ok ! kerana panggilan2 semua tu membuat kn u ROSAK !!!!

    0

    0
  41. mak cik juai nasi lemak tepi jln says:

    muka toya je

    0

    0
  42. jin chu says:

    klu dh blgger hiburan dan wartawan hiburan msuk cmpur psl idup player bola sepak.. memg rosak la karier player2 ni..

    0

    0
  43. HAMPEH2 says:

    “Jadi khabar angin yang menyatakan saya dipinjamkan ke kelab ini selama enam bulan dan akan kembali semula ke Beira Mar, tidak benar. Saya sudah bebas sepenuhnya daripada Beira Mar dan tak akan kembali ke sana,” katanya pada sidang media memperkenalkannya sebagai pemain baru PKNS FC, semalam.
    From Berita Harian

    Adeiii la…rugi sungguh peluang dah depan mata,usaha sungguh2 je la xyah pikir benda lain..last2 camni jadinye…frust tul aku org mcm ni…ape pun aku still nak tau ape reason sebenar Beira Mar lepaskan budak ni…

    0

    0
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      agak nye dia tk fokus pada bola tkkkkkk asek asek nk melayan kendakkkkkkkkk je jadi orang kt sana pon fed up lah !!!!! jangan2 dia tk turun training asek pontengggggg je ! kepala hotak dia tu dh berserabot ngan bayangan fiella felila felila ! aidil aidil aidil ! camana dia nk fokus ngan training dia !!!! ha jadi orang fed up n ambek keputusan antar dia balek mlaysia padan muka dia !!!!! layan lagi lah pompan2 yg ada kt mlaysia ni last last HABOK pon tkdak !!!!

      0

      0
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      lagi pon si tengku fiella ni dia bukan nye jambu sangat yg nk di bangga2 kn ! lagi jambu Anez suraya.. izzara aishah..tasha shila..nlofa..fasha sandha artis2 ni muka lagi jambu huh !!!!! harapkn ada nama TENGKU kt depan tu aje huh ! minah jambu pon ada nama TENGKU kt depan nama minah jambu ! jantan2 ni pon satu kemarok sangat ngan pompan yg ada nama TENGKU kt depan nama dorang !!! kenape eh ????? boleh minah jambu tau ???????????? mengarot !!!!!!!!!!!!!..

      0

      0
  44. miss y says:

    ruginyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    0

    0
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      ada peluang di sia2 kan …sekarang nk salah kn sape ????? nk salah kn si fiella ni atau si aidil ?????????????? jangan salah kn orang lain mesti nk salah kn diri sendiri yg tk tau bawak diri !!!!

      0

      0
    • .. says:

      xde ruginya pun,ku x larat nk simpan duit byk2. malas nk men bola lgi weii. plez la. tunjukkn bakat korg skrg. kalo rugi ganti je la ku men. pergggghhhh laa korg ni. rugi rugi rugi je tau.org kepenatan men die pula merepek.

      0

      0
  45. Anonymous says:

    kelabu asap…hampeh!!!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Peluang hanya datang sekali dik sayang teramat sayang mcm mana pemain bola sepak malaysia nak maju kehadapan setanding pemain luar negara, macam ni club2 luar negara nak ambil pamain malaysia selepas ni kena fikir 100x huhu

    0

    0
  47. ada aku kisah says:

    pegi cari tengku tu kahwin sudah… dah balik malaysia kan… ni lah budak poyo… lagi muda2 bina karier ni tidak sibuk takut minah kena rebas.. macam2 kasilah pada pemain bola yg betul2 kental azamnya mengharumkan nama MELAYU di dunia… ni tak jadi layu pulaks..

    0

    0
  48. JHudd says:

    si budak nazmi nih bengang laa kot sebab players lain seme ada girlfrens dorang dia pulak sorang sorang minag portugese tak nak kot sebab tu gian nak balik

    0

    0
  49. Howdy! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d
    ask. Would you be interested in trading links or maybe guest
    authoring a blog article or vice-versa? My website addresses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
    If you happen to be interested feel free to shoot me an email.
    I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

    0

    0