Written by serenity | December 7th, 2011

Biasanya kalau anggota pasukan bola sepak kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat saja yang biasa kita baca kisahnya di laman gosip. Tetapi semenjak pasukan Harimau Malaya dan Harimau Muda menyerlah di arena bola sepak Asia Tenggara, minat terhadap pasukan bola sepak tempatan semakin meningkat dan semakin ramai pemain mula dikenali ramai. Salah seorang daripadanya ialah Nazmi Faiz. Apa yang menarik, dalam artikel yang dikeluarkan oleh laman media Murai, Nazmi Faiz mengakui dia ialah peminat Neelofa dan sekiranya ada peluang, pastinya dia akan bertemu pelakon itu kerana Nazmi juga meminati Neelofa:-

Jujur saya katakan, saya memang tidak pernah berjumpa dengan Neelofa. Jadi, kalau saya tak pernah jumpa dengan dia, bagaimana pula saya boleh dikatakan makan malam bersamanya? Terus-terang, saya mendapat tahu diri saya dikaitkan dengan Neelofa daripada kawan saya sendiri yang juga seorang pemain bola sepak.

Selepas mendapat tahu, saya terus membaca gosip berkenaan. Walaupun saya terkejut, tergamam dan tidak menyangka perkara sebegini boleh berlaku, tapi ada sedikit rasa gembira kerana saya juga adalah peminat Neelofa.

Buat sementara waktu, saya tidak akan berjumpanya memandangkan saya sibuk dengan latihan dan persiapan untuk perlawanan akan datang. Pun begitu, saya tidak boleh menolak andai kata berpeluang bertemu dengan dia.

Dalam pada itu, Nazmi turut dikaitkan dengan seorang gadis yang bernama Nadia Ismael. Namun begitu, Nazmi menafikan Nadia ialah kekasihnya dan mendakwa mereka hanya berkawan:-

Saya masih lagi muda. Baru saja berusia 17 tahun. Perjalanan saya masih jauh. Saya masih belum ada kekasih lagi. Saya masih lagi solo. Nadia Ismael itu adalah kawan kepada adik saya. Dia memang sangat rapat dengan adik saya. Saya hairan kenapa dia dikatakan kekasih saya.

Saya cuma anggap Nadia seperti kawan saya saja. Tidak lebih dari itu. Kalau boleh saya mahukan gosip seperti ini dihentikan kerana saya mahu memberikan fokus kepada karier bola sepak saya. Apapun, saya bersyukur setakat ini gosip ini tidak mendatangkan kesusahan dan gangguan dalam hidup saya.

Sekali lagi, saya mahu menegaskan bahawa setakat ini, saya bukanlah pemain bola sepak yang dikatakan digilai selebriti tempatan. Tiada seorang artis pun cuba datang mendekati saya apatah lagi Neelofa.

Haruslah mendengar perkhabaran ini, Neelofa akan merasa gembira, tetapi Neelofa telah mengatakan yang hajatnya untuk belanja pasukan Harimau Muda makan malam terpaksa dibatalkan atas sebab yang tidak dapat dielakkan. Tapi ini sebenarnya satu idea yang baik untuk majalah tempatan. Kalau boleh diaturkan oleh mana-mana majalah hiburan sekali pun dan gambar-gambar diambil dan dicetak di muka hadapan, kami pasti majalah boleh dijual macam pisang goreng panas. Kalau bukan Nazmi, Fakri pun boleh, kerana dia jua punya perasaan.

Larikkkkk!

***
Photobucket

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

99 responses to Nazmi Faiz Juga Minat Neelofa

  1. Baby Jane says:

    lelaki mana tak minat dgn ppuan cantik berdada besar hehehehehehe :P

    0

    0
  2. pizza says:

    Punya banyak jejaka ganteng2 kt M’sia ni, budak beringus 17 tahun ni jugak la yg ko target. Bagi la budak tu peluang nak membesar dgn normal, dah la terpaksa korbankan SPM utk main bola. Adoyaiiii Neelopa…

    0

    0
    • kamariah says:

      bkn nk jeles atau dengki….tp akak ra baik kamu fokus pd ape yg kamu buat skrg nihh…sb dgn spm pun kamu x ambil lg kamu tu bdk je lg masa dpn kamu msh panjang lg……

      0

      0
    • poyo says:

      ala,minat jerr…bukannye nak kawen pon..hahaha
      bgus main bola sepak,tapi spm pnting kotttttt….for the long term future…bola ni short term kot…once ko dah tua2,kene brenti…huhu

      0

      0
  3. kambing says:

    “Fakri pun boleh, kerana dia jua punya perasaan”

    hahaha

    0

    0
  4. saya di sini says:

    lawakssss…ahahahahahhaa

    0

    0
  5. alex adriana says:

    haha, siapalah yg propa cakap Nadia Ismael tu gf Nazmi. *heboh kot kat laman twitter.

    bagus Nazmi tumpu pada karier dulu. cinta2 kemudian.

    0

    0
  6. enot says:

    minat je takpe,,jgan lebih2 lak..t tak fokus plak nak men bola kan..

    0

    0
  7. akak nazmi says:

    x yah nak bergambar2 sgt dgn artis pompuan ni nazmi. kangble da jd atlet majalah,mulalah performances menurun.asik dgn gosip jer..

    0

    0
  8. sasa says:

    minat x pe….jgn terlibat dlm ape2scandal ye dik..awk tu br je nk nek..rugi klu byk kontrovesi..dh r SPM x amk lg…..don wori…artis malaysia ni rmai…5-6 thn lg, ade lg artis lg cun n meletup….so, tumpu pd bola dlu k……

    0

    0
  9. ashiteruwwww says:

    jgan la rosakkan budak2 nie…

    0

    0
  10. lala says:

    rase nye pemain bola kita ni kene ade kontroversi yang hangat2 macam apek la.. baru lah boleh perform… ala2 apek gitu… kikiki…

    0

    0
  11. sasa says:

    minat x pe….jgn terlibat dlm ape2scandal ye dik..awk tu br je nk nek..rugi klu byk kontrovesi..dh r SPM x amk lg…..don wori…artis malaysia ni rmai…5-6 thn lg, ade lg artis lg cun n meletup….so, tumpu pd bola dlu k……….

    0

    0
  12. Cik Rini says:

    perkataaan last tu…”Laarikkk..”.. paling maharajalawak…best3!

    0

    0
  13. pink says:

    adeeeh.. habisla.. huhu.. pemain bola ni harus ingt.. kalau menang.. mmg ramai la peminatnye.. kalau kalah.. jgn hrp la de memuja.. hensem ikot mane pon.. artis2 mmg takkan pndg pon.. sume pasal publisiti.. nasehat aku.. korg fokus je pada kerjaya bola korang.. tak yah duk layan sgt artis2 yg ntah hape2 mcm si neelopak ni..

    0

    0
  14. miss a says:

    what????tp dlm twitter tu dyeowg ckp mcm mmg couple yg real punye…adakah????

    0

    0
  15. Sara says:

    Yeke dia solo? Huhu ada peluang ni XD

    0

    0
  16. tutti fruitti says:

    yg tukang tanye soklan pun satu hal….jgn ler buat soklan2 bodoh…sapekah artis pujaan anda….artis yg anda minat…bile jawab jadikan kontroversi…jadikan gossip…

    Nazmi len kali klu nak jwb soklan suwoh OKS jek jawabkan….jiran sblh umah Neelopa pun tak nak tanye….hehheheh….cabut…

    0

    0
  17. oblong ballakong says:

    eleh nicol david yg menang lagi byk trophy tu pun takde orang nak belanja ker

    ooh i lupa

    sbb dia bukan muslim kan……

    peminat sukan malaysia pilih kasih sial….

    0

    0
    • ntah says:

      emo pulak dah

      0

      0
    • peace says:

      xde kebulur nicol david nk carik org belanja die..die dh penat mkn sbb duit byk..

      eh, silap la..sbb nicol tu ppuan..xkan ppuan nk belanja ppuan..nnt gosip lain plak jdnye :p

      0

      0
    • battygnie says:

      Berapa ramai agaknya rakyat Malaysia yg tengok pertandingan Squash? Rasanya tak ramai kalau bandingkan dgn bola sepak atau badminton. Saya rasa secara umumnya org kenal dia sebagai Ratu Squash/Juara Dunia etc tapi setakat tu jer, org tak tengok pun match-match dia.

      0

      0
      • gigi says:

        Lee Chong Wei pulak camne?..hero malaysia jugak.Alaaaa senang kate orang Melayu je yg kecoh dgn gossip murahan macamni. Cuba korang bace suratkhabar Cina/ India..Tengok sendiri ape isu yg dorang selalu share dgn public..then compare dgn melayu punye…dari situ da boleh nampak mentaliti berbeza. Berpada-padalah wahai manusia.Malulah!

        0

        0
        • TuanAgus says:

          agreed…satu2 atlet melayu tumbang disebabkan media…publisiti kemain melampau kalau menang…termasuklah ahli2 politik sama nak tumpang nama..skrang ni artis2 n blogger2 hiburan pon nak join sama…kepada BN tolong stop tulis entry mcm ni…..awak tak membantu langsung dari segi apapun…they dont need publicity..yg untungnya awak, yg jahanamnya diorang dan sukan negara…

          Leave them alone..they just don’t need you…..

          0

          0
    • sue says:

      meh suh nicol main bola sepak meh…

      0

      0
  18. frinses says:

    GEDIKS

    0

    0
    • akis says:

      gatai.dari hang minat kat perempuan yang dedah2 aurat ni, lebih baik awak minat benda yang boleh mendatangkan faedah.awak kan tak ambil SPM lagi, bila awak keluarkan statement macam ni, tgk brapa ramai yg beri feedback..orang ramai x suka la dik..kesian lah kat family awak tu.nanti dieorg pun kena tanggung jawab2 soalan…cuba jadikah KFCM sebagai pengajaran..

      0

      0
  19. puiii says:

    biasa nye pmain2 bola ni mmg artis da target awl2..
    dr dlu smpai skrg..xbrubah2..

    0

    0
  20. naniey din says:

    neelofa nie!!!…eee sibuk jer…..eee!!

    0

    0
  21. euu says:

    xensem pon budak hingusan nihhh,,,,,,, seswai la ngn lo0pa yg xbpe nk cantek tuhhh………xhbs2 ngn gosip c neelofa 2

    0

    0
  22. Harimau Muda says:

    woii , sudah2 la tu gosipkan budak nie …… cian kt dia , karier bola sepak masih lagi panjang budak nie ….. jangan la fitnah budak nie , nanti takut performance down plak … lama2 jatuh prestasi budak nie gara2 gosip liar , renung2 kan dan selamat beramal ….. mohon Ong Kim Swee kasi sound pihak2 media hiburan , hanya pihak2 media sukan sahaja dibenarkan temu bual pemain2 Malaysia

    0

    0
  23. mem says:

    oi…tulun jgn kacau nazmi oi..biar dia main bola utk negara puas2 dulu…hadoi….
    adik nazmi…..baik2 la pas ni…ko tu da glamer…jgn jadik mcm apek sudah….adoiyai….

    0

    0
  24. lily says:

    abg nara , fakri pon ade perasaan .. tak payahlah nak perli2 dye lagi.. over sangat lahh.. bile menang kemain puji.. bile kalah kutuk2.. ingat senang ke nak main bola.. abg nara try lah main.. jangan pandai cakap je..

    0

    0
  25. Angelixs says:

    Super bengong la Nara ni…. apsal cakap macam tu kat fakri!! Kalau nara main agak nya boleh challenge beliau ke?

    0

    0
  26. gurusamy says:

    jauhkan footballers dari artis!

    0

    0
  27. orang says:

    oi nara ko xde perasaan ke..ko fikir la cket..kalo ko mati, nnt ko nak mintak maaf kat fakri macam mana?ko ingat ngn mengaibkan orang, rezeki ko menulis ni halal ke?truk la ko ni

    0

    0
  28. da princess says:

    teringat pesan hasrizal RTM smasa temubual dgn skuad harimau muda @ TV1 semalam, “gadis2 di luar sana jgn diganggu individu ini (Nazmi Faiz),kerana beliau ada tugas berat utk negara…”

    Media jangan la provoke unhealthy kontroversi to dis young footballers…patriotik la sikit beb!

    0

    0
  29. aku kah..neelopak.. says:

    si lopak tue kalo tutttt..tekkk…dia tak besa takda lah dia popular de…famous sebb tuttt..tekkk.dia besa lah kot..hahah

    0

    0
  30. BRO says:

    Neelofa lg. Aku rase rmai lg prmpn yg lbih cntek dr die kt luar sne. ntah pape la. Asek cite psl lofa. aku da naik boring tgk. Korg sndri bleh tgk gadis kt luar sne lg cun la dr artis2 ni sume. diorg ni cntik make up je. x make up muke cm hantu kak limah blk umah.

    0

    0
  31. magnum almond says:

    fokus je kat bola tu..jgn layan sgt artis2 ni..biase la,bile da menang bola ade je artis tu, artis ni nk menghimpit2..nyampahhhh..

    0

    0
  32. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    si budak kecik ni suka ngan neelofa? biar betol? tapi kalau suka biasa2 aje tkpe lahhhh dh neelofa tu jambu tapi jangan sampai suka n nk bercinta ngan neelofa pulak ! u tu kecik lagi banyak lagi cita2 yg belom tercapai jadi teros kn capai cita2 sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tercapai ok…..sementara kau nk capai cita2 neelofa pn dh tuaaaaaaaaaaaa dahhhhhhhhhhhhhhh !!

    0

    0
  33. NARA NAK WAT KELAKAR PULAK DAH says:

    NARA OO NARA..LAWAK TU JANGAN SAMPAI XDE BATASAN.. FAKRI TU WAKIL MALAYSIA KOT..NARA ADO?

    NWAY, MSTI LOFA TGAH TERSENYUM SINIS COZ DAH BERJAYA MENDAPAT PUBLISITI MURAHAN..PAS NI BERJELA2 LA EPISOD ‘GOSIP MURAH’

    0

    0
  34. amelia says:

    haik….nih nak kambing itam kan nazmi lak???udah2 la tu…biar le die neh main bola je…xyah la kite nak sebok2 pasal hal peribadi die…..

    0

    0
  35. Aku dah cakap jangan kacau dak nie dulu…biar dia bina karier dia dulu…aku sepak sape2 yg kacau dia..hahaha~

    Jersi Harimau Malaya? EPL? Ikut link ni http://cebagoomarket.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/cebagoomarket

    0

    0
  36. me says:

    anak jiran aku ..

    0

    0
  37. rosaklah says:

    jgnlah nazmi bercintan dgn retis..rosak die kang!!

    0

    0
  38. Rin says:

    yer kerrrr…? korg rs lopak tu minat nazmi kerrr? aku rsa lopak tu minat org lain. tah la..

    0

    0
  39. dfbh says:

    agak agak la ..takkanlah neelofa nak mamat tak hensem camni..muka jawa comot lak tu..mmg la dia ni cam bohsia..tapi dia mesti memilih jugak yg hensem2..tahpape wartawan..tak logik langsung..takkan nyer neelofa nak budak ni

    0

    0
  40. meeradiana says:

    habiskan spm thn depan..
    thn ni dah dapat pelepasan amik spm sbb sukan sea..
    jgn nk pk artis sgt..

    nway aq mmg suke budak ni atas padang..
    not bad.. :)

    0

    0
  41. budakbangang says:

    yang si nadia ismel duk heboh2 lam twitter ape kes??lps murai.com kuar statement ni, tetibe je nadia ismael melenting…hurmmm

    0

    0
  42. gigi says:

    tolonglah jgn buat gossip murahan lagi..lepas sorang buat cerita baru pulak.Tolongla media Malaysia.Sayangkan bangsa anda.Jgn hancurkan mereka dgn cerite2 tak berfaedah…Biarlah dia hebat main bola.Tak payah dok cipta macam2 cerita lah!!!…

    0

    0
  43. Poligami says:

    Pehh nazmi..kau agak2 la neelofa aku punya.. Haha.. :)

    0

    0
  44. BuboqChacha says:

    laa……… mati2 aku ingatkan dya kaple ngan nadia tu . kea dya yg tanak ngaku ? tahla ….

    0

    0
  45. Ieda says:

    Aloh3x……. tlg lh. bdk hingusan nie leh lak nk main feeling. kalau dia main feeling ats padang utk negara tu aku accept g. nie main feeling dgn neelofa tu!! palstik sungguh………… baik ko mantap kan jer skill ko nazmi oooiiii

    0

    0
  46. Kak Su says:

    Mende la pihak media ni? Nak kenen2 pemain bola sepak ngan artis je. Jgnlah ganggu fokus dorang terhadap bola sepak. Cukup2 la kontroversi yg dah ada.

    0

    0
  47. saya gedik says:

    ye ke tak kapel dgn nadia tu???
    dlm twitter, nadia tak habis2 dgn … ‘the moment when your boy … blah blah blah’.
    pastu ada org tanya dah break ke belum, dia jwb: ‘NO. we’re still LOVING each other’.
    pastu masa nazmi tu score goal: ‘you did it baby! you did it for me!’

    gila stalker aku! hohooo.

    jangan nak membongak lah wey!

    anyway, good luck in your future nazmi.

    0

    0
  48. k\s says:

    sial siot dak nadia tu..heboh kt twitter pasal nazmi..persan je muke da ar x lawa..neelofa pon sme dlm twitter..nnti korang bace ar sendiri..due2 muke x lawa hidong besar je

    0

    0
  49. “Fakri pun boleh, kerana dia jua punya perasaan.”

    hahahahha… panjang lebarnye citer…. yg nieh gak lawak.. huhuhuhuhu…..

    0

    0
  50. Dh2 la tu korang. Nazmi tu kksih ak! Pompuan tu bkn sape2 pn dlm hti nazmi.. Full stop!!

    0

    0
  51. saya tengok tkde ape yang salahnya kalau meerka berdua saling meminati pun. tapi betul lah, beri sedikit ruang masa. bagi neelofa sukses sikit berlakon, nazim setel spm dulu. kami peminat merestuinya. yang tak restu kerana dengki tidak dpaat dada sebesar neelofa.

    0

    0
  52. Kak Su says:

    Lagi satu drp Neelofa sibuk nak belanja makan pemain bola sepak HM lebih baik dermakan je duit tu kpd rumah anak2 yatim.

    0

    0
  53. simah hussein says:

    hahahaha…chooiiii sgt statement paling last tu!! choi choi choi!!

    0

    0
  54. alippo says:

    setakat gol cm 2 pn da kecoh..kalu mng xpe..setakat beat keeper bahrain x pyh nak bangga sgt la..keeper 2 bkn world class pn..len la kalu keeper 2 world class player..xpala jugak..x abis2 nak ckp gol bertaraf dunia..da byk la org wat cam 2..dlu akmal rizal score tuk malaysia pn gol cm 2 gak..lagi jauh dr mamat nie..xde plak ckp world class.plik org malaysia nie terutama org melayu..

    0

    0
  55. cikgu disiplin says:

    Pompuan tak berhemah dan arak akan menghancurkan karier seseorang lelaki. fikir2kan

    0

    0
  56. nama saya rahsia says:

    Pelik la ngn artis2 ni…bajek2 je nk try tu nk try org ni…dl target vip,patu pemain bola plak?yg dorg2 ni plak bile dh bagus,kaya lupe la awek,tunang,bini..tp nazmi tak kot..

    0

    0
  57. safa says:

    tolong selamatkan wira2 kita drpd gosip2 sebegini..sesape yg tgk rancangan stadium angkasa aritu, mesti ingat kata2 terakhir hafizal hamad n OKS…

    0

    0
  58. batu caves says:

    hm…rase nye mmg btol nazmi faiz ngan si nadia ismael tu….klo tak cye tgk sndri tweet nadiaismael tu..”wil be missing him” la ape la..nape la si nazmi ni tak ngaku je..kan senang…klo nazmi tu bkn bf die tak kan die nk post2 tweet cmtu..

    0

    0
  59. miEmiEShinAra says:

    eee..pape nta minat neelofa tu…
    poyo jer..
    jealousss ur cmnie..

    0

    0
  60. miEmiEShinAra says:

    lau btol lha nazmi faiz nie bf si nadia tu.
    npe at sini die kate kwn baik..
    but bile on teitter photo msej nazmi faiz bg at nadia ismail..
    now jadi isu right..

    0

    0
  61. huhuhu says:

    np laa artis2 nie poyo sgt ,, ble dak bola mng jew sume nux … bnyk wet jew sume nux … dh2 laa ,, ta bek tgok wet urg …nami kau bru17 ,pnjg ag jln idop kau … aq taw kau bole pgi jauh … kau pk fmly kau dlu … cpai cte2 kau … kteurg kwn2 skong kau:)….

    0

    0
  62. Wow it is a great resource.. I�m enjoying it.. good article

    0

    0
  63. This might not be the ideal place to inquire about this, but I’m searching for a pest management provider within the pittsburgh region and have no method to find out who is the best. I located this company which is definitely close to me and wished to see if anyone has any evaluations on them. Beaver Pest Control Pros, 323 College Ave, Beaver, PA 15009 – (724) 506-8486

    0

    0
  64. This may not be the best place to ask this, but I am looking for a pest management business inside the pittsburgh region and have no way to find out who’s the very best. I uncovered this business which is truly close to me and wanted to see if any person has any evaluations on them. Priority Pest Control, 524 Ross St, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 346-6413

    0

    0
  65. This may not be the best place to ask this, but I am searching for a pest control provider within the pittsburgh region and have no method to find out who is the most effective. I found this business which is definitely close to me and wished to see if any one has any testimonials on them. Quality Pest Control Pittsburgh, 415 Dinwiddie Street, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 294-8947

    0

    0
  66. Hi simply just dropping by that would enhance a person on your own website. It really is especially contextual, this makes a remarkable website. I in addition enjoy reading the info that you may have published on here and in addition am excited to see future updates on your website, keep me informed. Thanks

    0

    0