Written by Bella | October 6th, 2016

Kebiasaannya, selebriti popular pasti akan menggayakan pakaian yang berjenama dan mahal meskipun bukan untuk tujuan acara hiburan dan sekadar santai sahaja. Ada yang sanggup berbelanja sehingga ribuan ringgit sebulan untuk bergaya.

Namun, buat pelakon drama Lara Aishah, Nazim Othman beliau tidak begitu suka menghabiskan wangnya untuk memakai pakaian berjenama.

Kebanyakan baju yang saya pakai murah saja. Kena pandai cari dan pada masa sama cara kita menggayakan pakaian itu penting. Warna juga memainkan peranan dalam menentukan gaya saya.

Pada pendapat saya, tidak guna jika kita membeli pakaian yang mahal, tetapi nampak biasa saja apabila dipakai.  Saya pernah membeli pakaian berjenama, tetapi yang tidak berjenama dan murah nampaknya lebih bertahan lama.

Tambah Nazim lagi, beliau sebenarnya udah lebih enam bulan beliau tidak membeli-belah.

Apabila berlakon, saya beli banyak baju untuk dipakai ketika penggambaran. Jadi saya fikir, buat apa perlu membazir? Pakai saja apa yang ada. Orang ingat saya suka melabur dalam pakaian, tetapi sebenarnya tidak. kalau nak tahu, saya seorang yang sangat berhati-hati dalam mengeluarkan perbelanjaan.

Nak cari duit bukan senang. Tambahan pula kita sebagai selebriti tiada caruman KWSP atau SOCSO seperti kebanyakan orang. Jadi, saya perlu berjimat.

Kami setuju dengan prinsip Nazim Othman, kadang-kadang baju pasar malam yang RM 10 pun lebih selesa dan kelihatan lebih cantik bukan?  Masa depan itu penting, jadi lebih baik untuk berjimat cermat.

Sumber Berita : BH ONLINE

41 responses to Nazim Othman Elak Beli Baju Mahal Dan Berjenama

  1. Anonymous says:

    tak nak tanya rani kulup jugak ke? beli baju mahal ke murah. zzzzzzzzzzzzzzzz

    2

    5
    • T says:

      seriously?
      sebab pernah nampak dia g hotel utk pakej dinner around rm200 n dia cuma makan salad je ye.
      tapi aku melantak sampai betol2 kenyang sebab fikir dah bayar n agak mahal

      0

      4
      • Nazim mmg Terbaik!!! says:

        Biasalh nazim orng yg suka berjimat,tk sombong,berdedikasi,berdisplin dn budak yg baik…akak suka dgn perangai nazim…air Muka yg tenang dan menyenangkan..bila tengok nazim teringat Adik lelaki akak…sama tapi serupa Bnyk jg…hihihi…Sayang nazim…semoga nazim berjaya dlm apa jua pun dn berbahagia hendaknya dn diberikan kesihatan yg baik2..Amin…

        25

        2
      • Kak Rosmah Sayang says:

        Kalo orangnya dh cantik pakai apa je tetap cantik…

        13

        0
    • Manusia Biasa says:

      Aku shopping Bundle jer..still boleh berstyle..and some of people around me bole ckp yg aku ni berstyle..padahal, shopping Bundle jer…kita boleh berstyle biar murah mana pun harga barang tu even x berjenama..syukur still bole pakai apa yg ada ..

      16

      0
    • Anonymous says:

      ni artis yang sedar diri.. fikir awal2.. takde KWSP..takde PENCEN.. semua kena jimat utk masa depan.. bukannya sentiasa berada di atas..

      harap che ta mencontohi nazim..

      38

      0
  2. Anonymous says:

    Mmg btol pun beli bju mahal pun bkn nk pkai bju tu je hari2.. dan xde sape tau pun bju tu mhal ke murah.. jnji selesa.. mcm tdung la jgk harga 80-90 tpi tgk mcm yg harga rm 10 yg kt pasar mlm…

    21

    0
    • Jimat mmg the best!!!!! says:

      Memang betul apa yg Nazim cakapkan tu,,,aku baju paling murah lagilah RM5 je ok…semua Dr seluar panjang jens terus ke baju sekali semua Bnyk beli di bundle je.. Kalau pandai pilih..apa yg kau beli di bundle tu semua nmpak mahal je.. Bundle2 tu pun Bnyk yg berjenama jg ok.. Orng Bnyk yg pandang tk henti2 jg bila pandai mengayakan dn memadankn… Kwan2 dn sedara-mara pun tk tahu..malah mereka lagi berkata seperti berikut,wah! pandai betul kau berfesyen nmpak class dan mesti mahal pakaian2 kau tu ya… mana shopping kau beli tu..aku pun nk jg merasa bergaya seperti kau.. kata diornglh…aku pun apa lagi.,,,ahhh Aku beli kat pavillion je..Klau nk pergilah cari kat sana…….hahahaha…..yalah diorang tu semua Klau nk beli Dr pakaian hingga ke kasut atau yg lainnya..nk yg mahal2 jekn…dan tudung2 Aku pun Bnyk yg berharga dr Rm3.9,Rm5, Rm8.9 dan paling mahal pun RM10 ok..semenjak beli dijalan tar KL ya..Tk lebih dr tu…dpt beli bnyk bila dh dikumpulkan pun……semua nmpak mahal bila dipakai…yg pasti kawan2 dn sedara mara tetap tk tahu jg…tetap memuji nmpak mahal……tu yg pastinya..dn dpt Bnyk berjimat ok kwan2 ya…..Duit yg lebih dptlah menabung utk anak2 dn hari tua nnti………kn…kn…kn…….

      11

      0
    • Betullahtu says:

      Aku Baguslah mcm tukn…

      1

      0
    • tu dia says:

      Aku punya lagi Murahlh…. Semua Banyak bawah Rm10

      3

      0
    • Anonymous says:

      Wei akupun beli Murah2 je…

      3

      0
    • Anonymous says:

      Murah2 Terbaik…….

      2

      0
    • kucingku sayang says:

      Yake Murah…Atau auta je lebih….

      2

      0
    • opocot says:

      Baguiiiiilah tang tu noooooo….

      0

      0
    • biar cantik dipandang mata says:

      Yg penting Klau nmpk cantik dan ok.. Murah pun tk kisahlah oiiii

      1

      0
  3. marimuthu says:

    byk lg isu serius pasai dunia..pasai baju pn dia nk crita ka?

    1

    10
  4. nok gebuzzz says:

    betul tu…beli mahal pon org bukan tau…lagipon semua jenama byk tiruan…beli murah x semestinyer x bagus…aku beli wallet rm19.90 kat maiden dah 7thn pkai x koyak pon…masih elok lagi…huhu

    5

    0
  5. Anonymous says:

    please define “murah”

    4

    0
  6. kentang jenner says:

    saya rasa golongan artis ni, “murah” dorang tu paling2 pun H&M kot..aku pulak H&M tulah baju paling mahal aku shop..wkwkwk tp aku salute la nazim wlupun kurang pasti “murah” pakaian dia tu takat mana. at least dia ngaku beli murah..ada artis xnak org tahu dia beli murah

    9

    0
  7. nana says:

    dato alif terlajak laris kata rm300 paling mahal baju2 dia.semua tempah thailand bandung etc.

    3

    0
  8. Shhh says:

    semenjak dia sakit ari tu..then kembali sihat..nazim byk berubah..bagus lah..sepatutnya dri dulu lgi amalkan..harap che ta pun baca lah..

    11

    0
    • Anonymous says:

      Chek tah..jgn haraplah berubah… Dressing up saja nk yg tahap tertinggi je..

      3

      0
    • Anonymous says:

      Chek tah..jgn haraplah berubah… Dressing up saja nk yg tahap tertinggi je..ialah tengah nk perasaan bagus kau!!!!

      4

      0
    • tentangnazim says:

      betul. sejak dia sakit dan dah elok,perangai berubah sangat. dulu follow ig dia. mulut laser gak, poyo plak tu. sampai unfollow lah. lps tu senyap jap. tetiba ckp sakit dan operate. lepas tu nampak cara berckp pun tertib dan sopan. terus follow balik hehehehe..sejak tengok lara aisyah terus suka watak iskandar. romantik habis!!

      2

      0
  9. Anonymous says:

    Chek tah sedang terkejut dgn kekayaannya..

    5

    0
  10. Anonymous says:

    Chek tah yg bergetar dadanya yg dah dibaik pulih dr segala segi!!!!

    3

    0
  11. minah jambu - safety first says:

    minah jambu paling paling mahal baju 49.90 hehe mahal ke murah ? kalau kasut pulak minah jambu beli yg murah2 aje around 29.90 seluar dalam minah jambu beli yg murah jugak satu seluar dlm 1.00 aje beli lah dalam 10 helai muai kan hahahaha..ha kalau kotex minah jambu beli yg brand whisper yg ini mahal sikit la hehe..minah jambu beli yg overnight punye pasal kalau beli yg murah sangat nanti gatal gatal lah eeeee minah jambu tk boleh lah …!

    0

    3
  12. Anonymous says:

    tak suka laki bibior hitam

    2

    1
  13. Fidot says:

    Benda mcm ni pun nk jadi topik gosip ke Nara oi…. ngok ngek betul…

    0

    0
  14. josh says:

    Alaa….artis2 ni bknnya banyak duit sngt pun yg nak beli yg branded n mahal2. So kena mengakulah beli yg murah. Tapi bagus jgk, sb setengah artis sanggup bergolok bergadai nak beli yg mahal n bergaya…

    0

    0