Written by AbangNara | November 9th, 2010

gambar nasha aziz

Sila tepuk tangan untuk Nasha Aziz kerana masih membuatkan pengunjung Malaysia International Festival Week teruja dengan catwalknya. Kalau tak silap kami, sebelum bergelar pelakon, Nasha Aziz memang merupakan seorang model. Jadi tak hairanlah bila terserlah keprofesionalannya semasa mengayakan rekaan fesyen di atas pentas catwalk. Kagum kami.

Bukan senang untuk berjalan di atas pentas sambil diperhatikan oleh beribu-ribu orang. Kalau kami confirm tersadung kaki. Tak pun terkincit dalam seluar akibat nervous yang melampau. Kami dapat tengok tahap confidence yang tersangat tinggit dari raut wajah muka Nasha Aziz. Ternyata pengalamannya dalam bidang modeling memudahkan aksinya di atas pentas catwalk.

Lagi gambar Nasha Aziz semasa di MIFW dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada blog Runwithme.

gambar nasha aziz

gambar nasha aziz

gambar nasha aziz

gambar nasha aziz

117 responses to Nasha Aziz Masih Ligat Beraksi Sebagai Model Catwalk Di MIFW

  1. aqu says:

    PUHH…SEKSANYA…

    0
    0
    • fadah says:

      memang seksa….hhhuuuuuhhhh.panaaassss…

      0
      0
      • shalee says:

        AUW da 40 tp tetap cantek

        0
        0
        • aries_april says:

          40 dh ek?
          ingt 35 cam tu

          0
          0
        • Miss pocO says:

          dh 40 buatla cara 40…huhu…

          x sesuai…!

          0
          0
        • muslimah fillah says:

          dah 40 tapi tak kahwin2..tu tandanya tak ada siapa yang nak sebab lelaki yang JAHAT sekalipun dia akan pilih PEREMPUAN YANG BAIK(tak pamer2kan kecantikan dikhalayak ramai untuk dijadikan bahan tontonan) untuk dijadikan isteri.. tapi kalau model tu biasenya dijadikan isteri sebab nak lepaskan NAFSU…tak bahagia langsung kehidupan macam tu..nasib baik aku bukan model…. kalau aku jadi model pasti orang pijak2 aku,macam COKLAT FORERO ROSHE yang TAK BERBUNGKUS… orang nak coklat yang BERBUNGKUS CANTIK,kalau jatuh pun orang still nak…

          0
          0
        • buek says:

          maaf,tp cara tegur macam ni sgt kasar..tegur la secara berhikmah,,kalau nasha aziz atau mana2 model dgr mesti makin benci diorg dengan org yg berdakwah

          0
          0
        • BumbleBee says:

          ko ni nama dh muslimah dh….tp mndai2 jer assume jodoh org…

          0
          0
        • neutral says:

          Ni nama nye “muslimah” tp xde alim.

          Alim maknanya berilmu dan mengamalkan.
          bkn caranya ni nak menegur org. Insaf la wahai muslimah fillah.

          0
          0
        • real says:

          giler merepek teori kau ni.. ramai lg pompuan seksi, yg dedah sana sini berkahwin gak.. lgpun jodoh dia belum sampai, xkan nk persoalkan ketentuan tuhan plak..

          0
          0
        • amy says:

          jangan menilai seseorang dr pakaiannya yg tertutup or terbuka.tudung lingkup x semestinya baik.yg dedah2 x semestinya buruk pekerti.kalau anda sorg muslimah yg baik anda x mungkin akan bersuara spt muslimah yg memiliki pekerti buruk.sape kita untuk menilai dosa pahala or kebahagiaan hidup seseorang.skrg ni pon da ada crita ustazah ditangkap khalwat.maybe solat nasha lebih diterima NYA…dr solat awak sndiri…renung2kanlaah dan selamat beramal

          0
          0
        • saya says:

          muslimah fillah..
          cara teguran anda agak kasar.
          xsangka pulak anda layan beautiful nara kn ;)

          0
          0
        • chix says:

          erm, x pyh la guna nickname muslimah fillah tu….ko bukannye Allah yg tentukan jodoh si nasha tuh…mane ko tau, tah2 bsk luse dia kawen plak ke, ade gak org yg nak kat dia….aku nak tanye ko…ko ni dah kawen ke blum?…kalo blum, beristighfar cepat, kot nanti ko gak jadi andartu….kalo dah kawen, beringat2….mane tau hubby ko nanti suke kat pompuan cam nasha aziz tuh atau pun marriage ko pun x berpanjangan….

          0
          0
        • chix says:

          sori ek muslimah fillah, coklat FERRERO ROCHER, bukan FORERO ROSHE….hihihi…

          0
          0
        • oh bulan! says:

          muslimah fillah nma cm baik2 jew…tp chowww!! kate tusilah xley jage sey…….. ingt sikit jodoh maut ditangan TUHAN…bkn ditangan anda!

          0
          0
        • gelihati says:

          dia ni budak lagi tu….usah ambik port sgt

          kalau baca komen dia kat bawah tu, dia dok turn 180 darjah…..lawak betul

          0
          0
        • borneo80 says:

          tauk2 kau ya…..ko sapa TUHAN…..dah keja nya mcm ya…….ko rasa ko bagus glakkah….

          0
          0
        • anon says:

          elehh.ko pun aku rase x berapa nk muslimah sgt.sbb ko pun suka tgk dan baca gosip2 artis ni. ahahah.konon muslimah.tapi kaki gosip.

          0
          0
  2. aqu says:

    aku 1st ar..hehe…
    persoalan..nasha xpakai b** ke??

    0
    0
  3. yuna sada says:

    seksi itu membawa kepada seksa….
    sakit mata tengok…
    usia da tua..

    0
    0
  4. jijah says:

    cantik..tp sexy sgt..dlm usia beliau skrg..

    0
    0
  5. gugu says:

    1st….

    0
    0
  6. […] Panas, Nasha Aziz Masih Ligat Beraksi Sebagai Model Catwalk Di MIFW Submitted by selebriti on November 9, 2010 […]

    0
    0
  7. akulaitu says:

    i like her…

    0
    0
  8. nadya says:

    damn!! shes hot!! i like her too!!!

    0
    0
  9. walid says:

    tak kisahlah usia muda ke tua ke..seksi tetap haram bagi wanita islam..

    0
    0
  10. bawa2lh kahwin

    so tua t merana keseorgn;p

    tu belum sakit lg ha sapa nk jg ko wah2;p

    0
    0
  11. applelady says:

    she’s hot…n…sexy in d same time…RCW pon x se-pro dia!anyway PELIK btl dgn org2 yg suka komen dosa pahala haram dll nie…maybe korg juz nak mengingatkan sesama ISLAM tp klu korg tue dah perfect sgt n baik takkan korg pon join sekaki bace blog2 mcm nie!!!tlg lah jgn nak amek brt sgt per yg ringan mksd aku tgk komen biasa2 dah lah coz kiter semua bkn PERFECT sgt…n jgn lbh2 kutuk org sok2 tkena btg idung sendiri or sedara mara kiter br tau rase time tue!

    0
    0
    • pinky-minky says:

      relax aa applelady.. tak salah untuk layan blog nara ni bukan blog lucah pon.. tak salah tuk bagi pandangan masing2..mana la tahu artis2 yg berkenaan baca komen2 tu dan tergerak hati nk berubah, kita gak dapat pahala.. betul tak?

      0
      0
      • bud says:

        entah. relaxx la applelady. dah tegur benda betul. yang kau nak gelabah apahal? tula, kalau org menegur taknak terima. podacittt

        0
        0
    • emilda says:

      btol tu applelady..jgn jadi hipokrit.

      0
      0
      • hothotheat says:

        tah appleladygagas nh…statment ko cm gud2 plak..

        0
        0
        • mizzlynn says:

          ntahnyer…aper daa apple lady nih..baca blog pun kira jahat ker..?? setakat nk tau aper perkembangan artis ape slhnya..bukalah minda tuh sket..jgn sempitkan minda okay..even diri tk perfect, at least kitaorg usaha tuk baiki keadaan..bukan trime jer..usaha tu penting..jgn jadi hipkorit ok..

          0
          0
        • muslimah fillah says:

          jangan la kita salahkan applelady..maybe dia mempunyai pendapat yang berbeza,,kita raikan pendapat dia seperti mana kita raikan pendapat ulama’ dalam mengeluarkan sesuatu hukum…

          baik.saya seorg perempuan..jujurnya,memang saya suka baca blog ni(sejak kebelakangan ni) sebab saya ingin tahu perkembangan dunia yang menjadi TANGGUNGJAWAB saya untuk memakmurkannya and jadikan ia as a better place as mentioned in our holy Quran and Sunnah..

          so,its not a fault if niat saya untuk membaikpulihkan keadaan,nampak cara saya mungkin kurang berhikmah tapi at least I try to make people know and think some matters which one is good and which one is bad..

          I hope all people have to think deeply our(ummah) vision and mission to be the greatest ummah in holding this world..

          DUNIA ITU ADALAH AMANAH DARI TUHAN.. kalau kita tak pegang amanah itu, apa yang kita nak jawab bila Tuhan tanya di akhirat kelak “APA SUMBANGAN KAMU PADA ISLAM?”

          0
          0
    • raksasa jahat says:

      aku sokong ko.. baca ilek2 dah ler… siap kondem lebey2 yg x thn tue.

      0
      0
  12. aku serius says:

    gulp!

    0
    0
  13. Pipvz devil says:

    Ler dah mng e2 bidang die..msti le terror..minat gile ar kt minah ni lg2 kalu blkon ngan rsyam nor..syok abez..kalu layan bjam2 pn snggup..hehe

    0
    0
  14. silentgirl says:

    nasha ni hot!ske die blakon..die sgt pdn ngan rosyam nor.the way she speak while acting tu xmgade yg di buat2 cm stengah artis.btol la..lg ske nasha than rozita.

    0
    0
    • siti says:

      nasha xngengada? tgk nasha berlakon sejak awal kemunculan dia lagi, memang beza cara dia bercakap dulu ngan skang, begitu juga hidung dia, sgt berbeza

      0
      0
  15. fadah says:

    dulu minat sangat ngan nasha aziz nie..paling syok dia berlakon ngan rosyam…

    0
    0
  16. kerak nasi says:

    umur dah banyak .. kalau kawin pun belum tentu boleh beranak .Terlampau enjoy masa muda .. takut nanti dah tua tinggal sorang2 ..

    0
    0
    • idupkranabrani says:

      mana la ko tau dia nak anak ke tdak. bkan smua org pikir bgitu. Sampai tua pun tk leh garanti skarang ni dan bkan smua org takut tingal sorang pon. Smua ni assumptions based on fears! Jgan la berpandangan negatif sangat terhadap kehidupan d dunia ni darling.

      0
      0
      • kerak nasi says:

        syg ,ingat lima perkara sebelum datang lima perkara .Sihat sebelum sakit ..kaya sebelum miskin .. muda sebelum tua .. lapang sebelum sempit dan hidup sebelum mati ..

        0
        0
        • mia says:

          hahaha…betul2…lihat juga filem 2012…

          0
          0
        • Aku says:

          Kawen nie penamat kpd buat dosa ke? Jawapan aku TIDAK…hahaha..best jugak kita tnya kita yg jawab nie..

          Kalau hati xnk berubah, sampai bercucu cicit pun xkan berubah jugak yaw..heheh..so pegang prinsip..BERUBAH SEBELUM MATI.

          Org kawen muda2 tu pun kalau Tuhan xnk bg rezeki, xde anak gak… So bnda nie sume keje Tuhan..toksah la dok persoal bnda2 yg korang pun belum tentu bleh dpt atau tak..

          Dia still Islam..alhamdulillah..cuma amalan idup dia YANG KITA NAMPAK shj xkena ngan Islam.. so TEGUR lah secara BERHEMAH.

          Ingat tau..Tuhan xsuka org sombong..sbb bila2 masa je Tuhan boleh bolak balik kan ati manusia nie..huhuhu..so jgn la [email protected] melampau2.. Da korang dok kata dia nie xcukup agama sbb pakai baju mcm telanjang..so korang yg byk ilmu agama tu…AJAR lah cara hidup Islam yg betul.. JANGAN SESEKALI kej @ hina org mcm nie..

          Nabi pun xpernah kutuk @ maki hamun org bukan Islam..apatah lagi org Islam..

          Satu ag aku nk ckp..nk tegur org @ nk wt amalan kebaikan xsemestinya kt masjid/rumah kebajikan/rumah ank yatim…huhuhu… Mana2 pun boleh.. Kalau korang sanggup tutup mata sambil menaip dlm web lucah sekali pun…tegur lah org2 Islam kita yg obses sgt kt web tu.. xde salah pun.. Janji korang xtengok..

          Kita nie sebenarnya Al-Quran bergerak..so biarlah berfungsi.. sebarkan apa yg baik dan elak mana yg xbaik.. Sudah2 la kutuk sedara sendiri..TAK SAYANG KAT “POINTER” KORANG KE? esok2 xkan ada dekan yg bleh adjust “pointer” korang tu tau..huhu..

          Assalamualaikum..>(“,)<

          0
          0
    • silentgirl says:

      arghhh…saya syg pointer sy! sy xkutuk sdara sesama islam..

      0
      0
  17. ali says:

    susah nak mintak bontot lagi seksi bulat 2 dan berisi d mesia ni.apa2 pon settle for cantik juga la tgok depan.

    0
    0
  18. cilipadi says:

    nasha lom puas bercatwalk sbb tu dia lom ready nak nikah…kalu dah nikah kureng la plak offer n body pun xcun …agaknyela..tp aku rasa umuq cam dia ni dah bole pencen ler…

    0
    0
  19. aries_april says:

    nasha bla nk kawen ek?
    ari tu bkn nk kawen ngan cina ke?

    BTW…dia still cam dlu…
    nice…bleh d pndng..x jmu…
    cma…usia mkn mngkat….kdtan dh nmpk

    0
    0
    • muslimah fillah says:

      eloklah kedutan nampak..bagi dia sedar dan berfikir tentang kematian..

      seseorang yang mempunyai wajah yang berkedut seribu dan dia redha, lebih baik dari wajah yang mulus tapi jadi bahan bakar di akhirat kelak kerana ketamakannya(nak cantik saja)..

      0
      0
  20. Miss pocO says:

    makin teruk…

    0
    0
  21. cilipadi says:

    ntah ler…jap kata dah kawen jap lom…kompius aku…nway aku pun memang suke tgk dia berlakon..tp dolu2 masa muka dia lom jd plastic xde la cung camni…after dia do someting je muka dia cung …xsilap bahagian pipi, rahang dia dolu xde camgini…

    0
    0
  22. ayu says:

    cantik!

    0
    0
  23. Reena says:

    She’s a nice person. Humble, professional & very sweet. I loikeee…

    0
    0
  24. miz cokelat says:

    applelady….bla masa lak bca blog cmni haram ishk3.kalu tgur bnda yg btul x de salahnye pn n mmg jdi kewajipan kta sbgai sedara islam menegur apa yg x elok.

    0
    0
  25. aku says:

    muke nk ade iras deja moss dah
    ketat n berkilat
    kalu die ckap die xambik botox mmg tipula
    ishk3..

    0
    0
    • muslimah fillah says:

      ha,yang ni tak boleh main agak2..kalau dia tak pakai botox sekalipun dia sepatutnya pandai jaga MARUAH..
      saya harap dia baca komen2 kat sini,teringin nak face to face dengan dia tapi tak ade peluang dan memang tak diberi ruang…
      “KECANTIKAN SEORANG WANITA ITU TERLETAK PADA SEJAUH MANA DIA MENJAGA KEHORMATAN DIRINYA”, thats all…

      0
      0
      • ms.nurse says:

        Tanya la aku yg dah expert, tau siapa pakai2 ke tidak from experience kerja,. Yg ini ko jgan ragu2 lagi ;)

        0
        0
  26. Maimoon says:

    Amboi! Bukan main lg cik andartu ni tekinje2 atas pentas. Dh rezeki dn minat dia kan. Kalau nasha tukar karier jd kerani ke ttu tak seswai dgn jiwa nasha. Saye pn teingin nk jd model tp saye malu. I dont hv gut like nasha. Go on gurl!

    0
    0
    • muslimah fillah says:

      tak perlu jadi model lah maimoon, jadi ROLE MODEL lagi bagus…dapat pahala..hehe
      lagipun TAK SEMUA BENDA YANG KITA SUKA ITU BAIK UNTUK KITA…jangan nanti kerana minat kita gembira tapi at the same time Allah murka kat kita…(^^,)

      0
      0
      • muslimah fillah says:

        lagi 1,kita kena faham konsep rezeki…tak semua rezeki tu boleh bawa kita ke syurga…kadang-kadang ada rezeki yang mencampakkan kita ke neraka wa naudzubillah,moga dihindarkan…sama2 la kita doa nasya aziz ni berubah ke arah yang lebih baik ye…dah baik dah hati dia,kene renovate je..(^^,)

        0
        0
        • cawan says:

          u ni komen x konsisten .. senang citer .. cakap x serupa bikin .. bunyi macam bagus .. tapi berbisa ..

          0
          0
        • redgurl says:

          minah ni macam talam la.. menyampah pulak aku baca komen kunun2 muslimah dia tuh padahal dok baca page [email protected]. pastu yg dok pi search cerite camni pe hal..g la search citer2 yang baik2 n muslimah macam yg ko nak.. nak bg dakwah tp cara tak betul..pergi la belajar n timba ilmu agama dulu.. salah cara ko tuh

          0
          0
  27. meita says:

    mcm muka anita sarawak..

    0
    0
  28. mimi says:

    mmg cun!

    0
    0
  29. ed says:

    WOW! sexy…

    0
    0
  30. nameless says:

    baik lah…

    0
    0
  31. phreak-id says:

    dah tua esok, mesti taktau nak kerja apa lagi.. huhu

    0
    0
  32. non says:

    muslimah fillah ermmm…dasatnyer komen u nie..tp xpelah semua berhak bersuara..kite ckp2 pasal nasya nie dia x tau pe2 pun..tup2 pahala yg dia dapat..huhuhu..

    0
    0
  33. KotakKatik says:

    she gorgeouss …. love it … tapi dress dier dalam Laila Isabella ………… cantik gileeeerrrrrr punyer (tetibe lak)

    muslimah – cara menegur yg agak kasar … agak melampau … dan x berhemah

    applelady – agree with u .. huhuhu

    0
    0
  34. popop says:

    muslimah fillah ni ckp putar belit..nak tegur org tp dr starting komen dy dah kondem org..sgt menyesatkan…muhahaha

    0
    0
  35. cik da says:

    muslimah fillah…sbgai sesama islam, bagus kita ingat mengingati….tegur menegur…tp cara anda tu mcm iri hati aja bunyinya…adakah sbb nasya lbh cantik dr anda?..hihi..jgn marah

    0
    0
  36. popop says:

    whut ever org ckp,kondem nasha kene trima la sbb tu pandangan org pd diri dy..applelady pon ko xptt nk kritik pendapat org..ptt ko ckp bia nasha blaja dr pendapat n kritikan org..

    0
    0
  37. kurus says:

    hah..abeh dah??

    0
    0
  38. applelady says:

    im not one of her fans tp dia mmg cantex n anggun tak nampak mcm 40thn…mmg lah patutnya umr mcm nie dah bubh ke arah kebaikan…but please lah u all jgn judge org lbh2 sgt kiter tgk, bace n komen thru dis blog tuk suke2 jer lg pun kiter2 nie pun manusia biase n tak perfect sok2 tkt t kiter kater org kiter yg lbh+tak yah lah nak hitung dosa pahala org coz kiter nye sendiri tak tehitung…amek ringan sudah lah citer2 mcm nie…coz dia ada otak,bdn dia bj dia, duit dia biar dia pikir sendiri coz dah terlbh cukup umur pun:D

    0
    0
  39. tong says:

    emm .. bukan tengok kat blog ni saja .. dah banyak gambar sosial artis kita tengok ..sekadar mengingati .. sebab dah banyak juga contoh artis yg masa muda nya begitu gah .. bila dah tua kelihatannya macam x tentu arah ..

    0
    0
  40. popop says:

    best pe ade komen2 sengal ceni..kalo pagi2 bace ceni mmg ketawa jela..komen merapu2..pastu berbalas2 yg mengarut.mmg terhibur aku bace.lg best bace komen dr bace blog kt atas…muhahahahah

    0
    0
    • buek says:

      same,kadang artis aku tak minat sgt,cam rozita che wan ke ape ke aku click komen terus..nak gelak,kadang bawak kerepek makan depan laptop…tgk komen org

      0
      0
      • aku pon same mana ada layan sggt artis ni
        cuma seronok nak berkomen kat sini
        ketawa seorang2 baca komen bodoh2 dgn
        alasan ntahapeape…lawakkan!
        satu hari tak masuk BN mcm pelik je aku rasa,
        aku bleh rindu..

        0
        0
  41. non says:

    nasha nasha nasha…satu hari dia akan mendapat petunjuk..Insya Allah..kite doakan dia..dan berapa pula wanita megimpikan utk cantik seperti dia..jauh di sudut hati dia mesti dia pun faham dia perlu menuju ke arah yg lebih baik..amin..

    0
    0
  42. yuyu says:

    hot glerrr!!

    0
    0
  43. poyo says:

    nasha chanduri~~~ahaks!

    0
    0
  44. ainashikin says:

    ni nape dengki ngn nasha ni…bio la dier…janji xkaco org…agi satu abg nara ni xtau ke dia ni sememgnya model walau dh jadi pelakon..nmpknya abg nara msh kurg ilmu lg…hihihihi…

    0
    0
  45. Miss pocO says:

    untung pakcik2 yg duk kat bawah tu…

    boleh tgok free…

    0
    0
  46. popop says:

    ainaashikin aku rase ko yg bongok xcukup ilmu..blog bn ni general..abg nara xkutuk pon..ko tu yg kurang ilmu sbb ko xreti tulis blog cm abg nara..bongok!!!hahahahahahahahahha

    0
    0
  47. nobody2611 says:

    popop ko lg la bongok….yg c ainaashikin komen 2 pasal ko naik hangin.ni kn free 2 coment….lalalala…..

    0
    0
  48. iddiey says:

    jangan menilai seseorang dr pakaiannya yg tertutup or terbuka. <—- ayat paling bangangggg

    0
    0
  49. amina says:

    BN, Didi Alias catwalk bukan main kutukk.
    Nasha Aziz catwalk bukan main pujii.
    Nampak sangatlahh. -,-

    0
    0
  50. porno izle says:

    nsightful thoughts here. Are you certain this is the best way to look at it though? My experience is that we should pretty much live and let live because what one person thinks just — another person simply doesn’t. People are going to do what they want to do. In the end, they always do. The most we can yearn for is to highlight a few things here and there that hopefully, allows them to make just a little better informed decision. Otherwise, great post. You’re definitely making me think! –Barry

    0
    0
  51. aku says:

    aku tetap “selera” tgk dia ni…hehehe

    0
    0