Written by AbangNara | February 11th, 2011

nasha aziz kena rompak

Malaysia sememangnya bukan sebuah negara yang selamat. Dengan kebanjiran pendatang-pendatang asing, tiap-tiap hari kita dengar kes ragut, kes rompak dan kes rogol. Berleluasa sana sini. Sampai kadang-kadang takut nak berjalan ke mana-mana. Terbaru Nasha Aziz kerugian kira-kira RM40,000 apabila dirompak semasa berhenti di traffic light.

Nasha Aziz dirompak selepas mengeluarkan duit di sebuah bank. Masa tengah berhenti di traffic light, tiba-tiba datang sebiji motor EX5 yang ditunggang 2 orang. Baik punya dia berhenti sebelah kereta Naza Ria Nasha Aziz dan pemboncengnya pecahkan cermin kereta dan ambil beg tangan yang ada di riba Nasha Aziz. Seram tak seram la kan?

Selalunya memang ada mereka-mereka (si penyamun) yang duduk mengushar orang yang pergi keluarkan duit. Sebab itu kena berhati-hati lepas keluarkan duit. Tengok kiri kanan kalau ada orang yang mencurigakan. Oh ye, perompak Nasha Aziz ini disyaki orang Indonesia. Memang celaka sungguh mereka ini. Dah la menumpang di negara kita, sedap-sedap pulak merompak.

Sebab itu kalau time tengah-tengah malam, Abang Nara akan langgar jer traffic light merah kat area rumah nie. Seram beb nak berhenti lama-lama. Mak Abang Nara pun pernah tengok kejadian rompakan di traffic light. Perompak-perompak nie memang hati kering. So kalau boleh lepas nie kita semua beli tingkap yang kebal daripada dipecahkan.

Apa pun, takziah kepada Nasha Aziz. Banyak tue RM40,000. Dan kepada anda semua, berhati-hati di jalan raya. Jangan jadi mangsa ragut ataupun mangsa rompakan. Kalau bawak keluar duit banyak-banyak, pastikan ada ke tak orang ikut masa kita tengah drive. Kadang-kadang ada perompak yang lagi jahat sampai diorang pancitkan tayar kereta. Kesimpulannya, berhati-hatilah.

P.S: Korang ada pengalaman sendiri tak bab-bab rompak nie? Kalau ada, silalah kongsikan. Mungkin boleh jadi pengajaran kepada pembaca lain.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

188 responses to Nasha Aziz Dirompak, Rugi RM40,000

  1. quEenr!an@ says:

    kesiannye…….

    • quEenr!an@ says:

      smlm kul 7.30ptg..hp aku nyaris2 diragut oleh perompak berhati bintang…aku tendang mtor die tertonggek die hahahaha padn muke..pas 2 ade mamat2 yg baik ati tlg and secara kebetulan polis tgh buat rondaan..apa lg kn angut la mamat BODOH tu… tp sblum kn angut tu die kn belasah kaw2nyer…
      PADAN MUKA KAU SETAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • joyah_sp0rt says:

        hati BINTANG??? haha.. perhh hati perompak ade bintang liplap2 lah! LOL..
        tp xpe, sumer pembaca BN bijak2 belaka, so kitorg phm ko nk ckp hati binatang kn? :p

        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          kesian sangat…. banyak 40 wibu tuh…. semoga tabah dan agnggaplah tiada rezeki ya…..

        • Csi Kuala Lumpur says:

          40 ribu cash….macam tak logik….nak beli apa 40 ribu?

          Nak bayar apa? Kenapa tak buat Telegraphic Transfer (TT) je. Kalau dah tahu 40 ribu kenapa letak dalam beg tangan?

          Macam ada tak kena jeeee cerita Nasha nie!!!! 8)

        • Nurbita Cenggang says:

          40 hibu henggit…wow. Bank2 selalunya akan kasi note rm 50. So kiranya sarat lah hand-bag si Nasha ni kan? Kalau bank kasi duit kertas 100 pun still penuh macam guni beg dia. Hmnnnnnn…..betul keeeeeeeeee? Sesuatu!

          …40 ribu ke…4 ribu?

        • Mariah Curry says:

          yer lohhh, kawan aku cakap bank selalunya akan tanya nak cheque ke atau nak buat pemindahan telegrapik dari bank ke bank. Kalau dah cecah 10 ribu, kalau betul2 lah, bank officer to akan tanya dulu si customer.

          Zaman moden dik…ada lagi orang2 kat Msia nie bawak duit berpuluh2 ribu tunai dalam beg tangan aja?

          *GARU KEPALA*

        • kekaduk says:

          Wahai Cik Nasha…kat umah tak ade internet ke? Online banking kan ada…?

        • sy xminat siti ok says:

          kakak aku penah kene ragut di apt. cemara kat tasik pmaisuri tu…waktu tu dia baru lik keje, kuar je dr kete….trus kene ragut!!!!! 2 org peragut kurg ajar tu try nk tarik hanbag kakak aku tp xberjaya…akak aku jerit2,tp xde org tlg….yg xtahan tu, ade saksi yg nampk..tp dia wat xtau je…dia leh tgk je akak aku kne ragut…..bile akak aku tnye, knp xtlg mase dia jerit td…org tu leh jwb dgn selambenye…dia takut…pdhal saksi tu lelaki….hmmmmmm…

        • kite says:

          org skang takut sbb pikir nyawa sndri gk..agknye sbb bnyk kuar kt berita org yg kn ragut bnyk mati kot

        • secret says:

          ape pro n kontra nk tolong org ni. bukan ape. org zaman skrg ramai yg lupa daratan. time susah beriye mintak tolong org. ble da senang…lupe. ntah2 ble bselisih bahu pn, xtegor. daripada bdepan manusia yg macam tu, adalah tidak berbaloi nk tolong. peragot skrg bkn mcm dlu. skrg style ragot dan bunoh. tak pasal je mati sbb nk tolong org. ish3…..pragot alaf 21 kn lg advance. org mengandong pn, diragot smpi mati. jawab2. kesimpulannye. tepok dada, tya selera. takat nk call polis boleh kot. nk tolong, sori ar. pragot zaman skrg hati kering.

        • Lovely says:

          Kekadang org nak pi tolong pulak kena tikam. Peragut bukannya kira. Pernah kena pada kawan aku baru kuar duit cash dari bank RM10k dia ikut sampai rumah. Peragut tu pakai keter Vios terus sentap ketika orang tu bukan pagar dia jerit mintak tolong bila kawan aku baru je nak pergi peragut dah kuarkan pistol. Gila kau nak pi tolong nyawa free2 melayang.

        • ntah2 total barang2 hilang tu 40 ribu kot..mungkin mase tu duit die ade 10ribu, handbag lv yang die pakai 20 ribu, handphone 5ribu,jam tangan 5ribu..haha

        • Zzzzzz says:

          Selalunya orang2 berduit macam artis2, hartawan, business men, policians nie…ada personal officer yang handle duit mereka..

          Entahlah…macam tak real je citer ni..

        • shark says:

          suka htla nak bw duit byk ke tak ada internet ke tak lg pn dia tak bising2pn c nara je yg kuarkn so komen jala apala..

        • minah murai says:

          ish..takutnyer.. kita bajet bila dh masuk dlm kete 2 dh kira slamat dh..
          rupa2nye tak selamat jgk..

        • aku paling benci peragut yg meragut sehingga ada nyawa melayang..dah banyak kes mangsa ragut meninggal…mmg dieorg ni xde hati perut..mintak2 la ahli keluarga dieorg kena mcm tu..barulah die tau mcm mane rase kehilangan ahli keluarga…huh!!!

      • quEenr!an@ says:

        opssssssssssss sory salh taip lak BINATANG not BINTANG..huhuhuhu….

        • bb says:

          hehehe.comel jer.=)

        • csd says:

          satu lagi tips. in case korang tak tau ape2 jenis martial arts utk keselamatan diri, lepas korang sepak jatuh tegolek perompak bermotor tu, korang lompat2 pijak perut perompak tu sambil jerit mintak tolong! hokkay!

          show no mercy when people treat u like shit!

      • bleacan~hangus says:

        fuyooo..kena rompak rm40.000 nasha kool je..kesiannya..
        tak spti makcik dandut yg x dapat duit 500 …mcm nak bunuh org..

      • gilo says:

        kalo dlm bahaya tu bagi je la harta karun anda…pentingkan nyawa anda, duit bole dicari, nyawa?? takde subsidi woi!!!…nanti tak pasal2 kena ugut + rompak+ rogol +bunoh +bakar…mantop punya pakej!!!

        • cik su says:

          betul tu. tp si nasha ni tak sempat nak bagi, org tu dah pecah tingkap, kebas dulu. nasib nasha tak apa2. gamaknya kalau bukan staka pecah tingkap, tp pecah kepala ke hish… nauzubillah!! kerajaan, tolongla buat sesuatu!!

      • kak jah kaki propa jerr says:

        choiiiiiii…very the brani..kagum la u…mst perompak ni slalu g bukit bintang cucuk bintang choiiiiiiiiiiii

  2. hepigirl says:

    kena pakai kereta buruk jer..bawak duit beribu pun orang ingat takde duit.

    • ermmm says:

      org pakai motosikal kapcai pun kene ragut jugak..

      • hepigirl says:

        abis yang naik motosikal kapcai tu letak handbag terang terangan..haruslah kene ragut..

        • ermmm says:

          itula..pakai keta mewah ke,moto kapcai burok ke, org tu kalo niat dah nak ragut,mmg dia x pandang kaya ke miskin…

        • hepigirl says:

          tp kalau keta mewah tu mmg peratusan di ragut tu tinggi sikit…kapcai buruk tu kalau letak handbag kat bakul depan tu haruslah kene ragut gak..
          mcm naik kereta pun, kene sorok handbag gak, letak kat kaki sebelah pemandu ker..tmpat yang tak nmpak sangat..kalau tak berenti kat traffic light haruslah kene pecah tingkap ngan org yang tak berperikemanusiaan.

        • ermmm says:

          mmg betul kata ko tu hepigirl, tapi statement yg ko ckp tadi tu, yg pakai kete buruk baru org ingt xde duit tu yg x brapa betul sgt.. =)

    • myraa says:

      kalau penampilan kita macam peminta sedekah, baju compang camping, bau busuk, bawa duitt 1 juta dlm karung guni pun org tak tahu

  3. yanie hakim says:

    ksian nya k.nasha kna rmpk…pnglman sndr kena rmpk tu xda la tp kna pukau di pjbt dl ada lah hbs duit pjbt 70k lesap bgtu sj…

  4. ermmm says:

    kdg2 org yg kerja dlm bank tu yg jadi informer…diorg tau kita keluarkan sjumlah wang yg byk pastu buat call dgn geng2 utk merompak kita..kire mcm inside-job la..pastu nanti diorg bahagikan hasil rompakan tu.. skang ni susah nk percayakan org,walaupun they claim to be seorg yg btanggungjwb dan amanah dgn kerja tapi sbnrnya tidak..

  5. mamarazi says:

    ni kojer org kiter ke org luar ni… seram jger kan.. tp takper ler nasha oii kome hilang duit jer asal kamu selamat udah ler…

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      sekarng orang kite ngan orang luar bangsa asing ni dh tkda beza nya diorang sama je sepakat……..orang kite guna kn orang bangsa asing untok buat gini semua …merompak menyamun….meragot….semua ni diaorang sepakat…….jenis pemalas nk keja nk cari duit ngan mencuri ….mudah kn…..tk payah keje…….

      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        kesian jugak minah jambu kt nasha ni……..n betol kate mamarazi hilang duit tkpe asal kn nasha selamat kire alhamdulillah……..duit boleh di cari

  6. MCM2 HAL.. says:

    dulu rumah saya pernah lah kena masuk perompak..tak ingat tahun bila.. perompak tue sowang jew.. dia pkai helmet, dia letak pisau dekat leher my mom lah.. benda nie memang berlaku depan mata lah..memang takut gileer rasa mcm mimpi jew..tp Alhamdulillah r dia x cedera kan sape2.. Perompak 2 until nw still x dpat di berkas pun… takut plak bile teringat blik..huhuhu

    • baby says:

      i pun de pglmn. prnh gak da org try pch msk rmh sewa wktu stdy dulu tp jd coz i dah tgk dulu. then, i pun prnh nmpk org curi dompet dpn mt i. wktu 2, thn br. mmg sesak gler ar..dia org ni ada gang.x buat sorang. dompet 2,dia g pas2 kat membe2 dia then hlg dlm ms 5saat.i nak gtau sape pncuri pun x dpt.

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      dulu minah jambu nye rumah pn kena mashok perompak jugak….tapi yg minah jambu heran bin ajaib kn perompak ni dia tk ambek barang2 duit minah jambu ! itu semua dia tk heran!! perompak ni dia ambek dn bawak lari minah jambu nye coli !!!! puas minah jambu kejar tapi tk dapat……..lu pikir lah sendiri ye terima khaseh…………

  7. Lola_Amani says:

    kecian nye….. huhuhu… skrg ni bahaya la.. kene lbh berhati2

  8. Kasih says:

    kdg kala org dlman bank yg pecah lubang bgtau kita kluar kan wang… dh bnyak kes begini sebenarnya.. payah nk percaya kan sesapa pun skarang nie… pape pun berhati2 lah sumer ya…

    • kucai says:

      ko ni kan nak kutuk org dlm apsal? cakap nak bagus jer..
      aku mmg menyampah bace komen ko ni.. mcm bagus jer.. menyampah tgk komen ko.. sbb tu ramai yg dislike..

      • Kasih says:

        kucai, apa masalah ko ni… aku tulis apa yg btl.. yg ko nk hangin nape lak…

        btw sila baca komen2 yg lain pun ada gak tulis benda yg sama cam ni… ko xsuka jgn la baca k.. xyah nk kecoh2 yer… tp ko bc dan komen juga kn.. what ever lah.. malas nk layan…. ;)

        • mamarazi says:

          tak yah ler dilayan orang seperti kucai ni yer ate suke benor kome menyampah baca komen orang lain padahal ramai lagi sebenar nyer menyampah nak baca komen kome tu ha kucai ooii…

        • yanie hakim says:

          ksian org cm kucai ni.. xbek tau menympah dkt org nnt2 bergnda2 org yg menympah plak dkt hng ni kucai.. adoyaii malu kucai… hihihi..

        • effie says:

          ala kasih si kucai ni cakap ramai dislike komen ko, tapi aku tgk ramai je yg dislike komen dia dr yg like..

          dia nih spesies mcm ‘minahapetah’ yg suka gila meroyan kat komen org..pelik aku..

        • Syed Hakim says:

          masalah rupa nya si kucai ni ya, maaf kan lah dia kawan2.. kurang kasih sayang tu..

        • Nia Reezalia says:

          nia rasa yang dislike komen kakak2 dan abang2 ni semua mesti kerja si kucai ni. apa ni kucai janganlah macam ni ya sebab masing2 ada hak dan pendapat sendiri dalam memberi komen ya.

        • haniezz says:

          betul ckp kasih…jgnckp yg curi ratus2 / ribu2…bile org dlm/olm online curi 1 sen pun kat akaun org tp yg dia buat dr 100 org, xke byk tuh? sehari 50 org, sebulan?
          byk dh dgr cite2 ni

        • baby says:

          a’ah..adik i pun prnh kena.dia actually da duit dlm b.islam ke ape ntah.so bp i g la trnfr duit kat akaun b.islam dia.then, ble g cek,xder. so, tanye la kat bank. dia org jwb, duit “termasuk” dlm akaun bank muamalat. x plek kew?o kt org jew yang x tau?

        • Saya says:

          alahai, bwh sgt plak peginye post td.. nk repeat kt atas ;-

          kucai, sy yg dislike awak!!!!! dh kalo nympah baca post Kasih, kenapa baca? kalo xbaca mana tau mcm bagus?? Saiiikkooo ~

      • ermmm says:

        pesal ko ni kucai, ko keje kat bank ye? pasal tu la ko emo sgt dgn komen ni? hahah..kalo betul ko keje dlm bank, ko kene amanah la…come on la, tkkan perompak tu mcm tau2 je org bawak duit byk kalo x di inform oleh org dlm bank tu……lagi pak guard yg bawak van penuh dgn duit beratus2 ribu tu pun duit boleh hilang, cakap kene rompak paduhal die sndiri yg rompak..

        • aku tetap aku says:

          gerenti kucai ni keje kat bank, jika x nape lah dia kecoh2 cam ni kan.. aku baca komen kasih tu ok saja, x ada pula bukan2.. org macam ko ni kan kucai memang suka cr masalah ya dengan orang.. biar lah apa yang kasih nak komen dah itu kenyataan nya.. dan aku setuju benar2 setuju dengan ermmmm duit dalam van pun boleh kena kebas apatah duit yang kira cash out kan..

        • jagung says:

          korang jgn taktau kucai tu makcik cleaner kat bank..

        • anak dara says:

          merangkap informer lah tuee…. hehehe….

      • joyah_sp0rt says:

        ntah ko ni! uncle aku pn keje bank, manager lg.. tp lau aku citer psl org bank x amanah sumer tu, dia relax2 je..lg sokong ade! sbb ape yg kite kata btul, helooo even pak haji pn lum tentu hati baik tau! ni kn pulak org cm kite… renung2 knla & slmt b’aal..

        no emo2 hokay! joyah x suke! LOL

        • mamarazi says:

          betul tu joyah, kawan2 aku yang keje bank pun bagitau yg kadang2 orang dalam ler yang jadi dalang nyer.. ate siapa lagi yg tau kita bawa duit iyer tak…

        • joyah_sp0rt says:

          kan… lg 1 driver yg bwk van duit tu pn xleh cayer! nti mulala duit yg dibwk kene rompak la,ape la.. pdhal “org2” dia jgk! wtf!!

        • ermmm says:

          respect dgn uncle ko joyah,mmg die sorg yg brtgjwb sbb tu dpt jd manager…slalu pegawai bank yg x puas hati dgn gaji sendiri atau pun yg jenis tak tahan tgk duit byk tu yg slalu pecah amanah kan…

        • joyah_sp0rt says:

          tq2.. kembang bontot uncle aku lau baca komen ko hokay! hahaha. really appreciate it!

      • Saya says:

        kucai, sy yg dislike awak!!!!! dh kalo nympah baca post Kasih, kenapa baca? kalo xbaca mana tau mcm bagus?? Saiiikkooo ~

  9. joyah_sp0rt says:

    aku pnh kena. ms tu pkl 5 pg. x sedar rupenye si perompak dh follow aku dr t.lite yg 1st aku benti time kuar dr rmh unty aku.kebetulan jln nk masuk rmh aku mmg gelap, then smpi je, aku nmpk ade 2 bijik mtr ikut aku.kiri kanan. siap main2 lampu. dlm hati dh rs yg mcm ade smtg akn jd. lps tu aku t’kejut biler dy pecahkn cermin dpn tpt aku drive! perhh akak & adik aku dh nagis2 ketakutan, nsb la aku ni bijak ckit, aku x benti.. aku trskn p’jlnan, diorang kejar aku.. smpi je kt area rmh aku, kebetulan ade bdk kilang tgh tggu bus,diorg masuk shift pg kn.. so cpt2 si perampok2 tu cabut! lau la aku dpt tgkp diorg, 1 je aku nk bg… aku nk bg TAMPARAN WANITA yg mcm lagu ELITE 2!! haha.. tp aku rs yg cuba nk rompak aku 2 is MAT REMPIT! biasela xde keje kn!

  10. Gosipgurl_fea says:

    oh.. sangat bahaya ni!

  11. littlemia says:

    pernah kena ragut kat trffic light depan klang parade..masa tu tgh bawak motor OTW gi [email protected] time…..huhuhu memg serius ingat 2 org mamat tu nak ngorat rupanya nak amik beg lam raga….aku pun tah nape ari tu tetiba nak letak lam raga motor beg tu..tpi sian kat peragut tu..hanya berjaya dpt sepasang telekung n duit RM 1..wallet smua lam poket suar aku ye encik peragut..x pe aku sedekah telekung tu kat mak korang…..

    • quEenr!an@ says:

      hahahahahahahahahaha….

    • indah says:

      hehehhe sama gak mcm aku, dlm handbag ada sekupang ja, ic n slip spm kwn aku.. sbb kwn aku pnya beg masa tu nak sgt letak dlm raga moto… beg aku yg ada barang smua aku dah suruh kwn aku kepit siap kat blakang.. dpt balik smua tu dia tgalkan dekat tong pos rumah org…

    • Ladi gugup says:

      littlemia… semoga terbuka hati diaorang nih tuk nak bertaubat…. amin….
      Beringat jangan letak apa2 dalam raga ok..

      • littlemia says:

        skrg dah x bawak motor..tu tragedi 10 tahun lepas..skrg bawak kereta handbag letak kat bawah sit,,,masuk keta cepat2 lock….mlm2 memg x lalu la tempat yg sunyi2…..gi petrol pump pun waktu siang jer..malam2 memg x kan singgahnyer……tpi tu la kalu tuhan kata jadi maka jadi la kan..tpi kena waspada gak lagi yg prempuan…lindungilah kami ……..skrg ramai sgt yg bersifat binatang

    • Mysara says:

      Sbb baik spesies ragut pastu terus blah. kalu kes rompak yang check dulu apa ada dlm beg tu, tgk ade rm1 je, naya kena ganti dengan ‘barang’ lain..ade kes gitu kan..eii na’uzubillah..ngeri..

  12. littlemia says:

    then nak cita masa studi…tgh lepak2 kat hall umah sewa ramai2..tetiba ada sorg lelaki yg x berapa kacak masuk n tepinga2..maybe tekujat tgok ramai sgt prempuan kat hall umah tu….then slumber tya aminah ada x..then trus lari..haha ape motif????ape lagi tu sure perompak yg kecut….

  13. nana says:

    Pempuan kena selalu baca doa sebelum keluar rumah.

  14. miss_pinky says:

    org indon mmg sakai.
    dtg sini buat pangai mcm kt sane.
    g balik la, myemak je.!!

  15. Caldina says:

    Nasha dear…. Will you marry me…. ?

  16. nama says:

    red mummy would be so happy to hear bout this.. =)

  17. Reena says:

    Duit tu anggaplah sebagai kifarah & takde rezeki.. kekadang kita pun tak pasti ngan sumber duit tu kan so mungkin ini antara cara ‘harta’ kita dibersihkan. Insya Allah, Allah akan gantikan duit tu ngan rezeki lain kalo Nasha redha. Yg penting, Nasha selamat..muka tak kena simbah asid apa bagai..manalah tau.. perompak/penyamun/penjahat/penjenayah zaman ni kan suma stok tegar..org mati ke, kena langgar ker dorang pedulik hape..janji dapat apa yg dorang nak. Duit hilang, boleh dicari..nyawa melayang..lu pk lah sendiri..

  18. dark28angel says:

    ni pengalaman saya kene ragut:

    bonceng kawan py motor dari PWTC..letak h.beg kat tengah2 antara penunggang dan pembonceng, sampai jer kat cheras leisure mall jalan plak jammed, tetibe muncul dr arah belakang 1 motor da himpit motor kitorg n terus tarik beg saya. dek kerana terlalu terkejut, saya sempat tarik balik h.beg tuh..adegan tarik menarik beg berlanjutan sehingga peragut td hilang sabar n try tendang motor kitorg..bila da tgk cmtuh, saya terpaksa lepaskan beg saya.
    yg anehnyer..saya lgsg tak menjerit n kawan saya pun tak taw ape yg berlaku kat saya..hihihi..bile beg tu da terlepas ke tgn peragut tu, baru saya ada kekuatan tuk menjerit n mintak kwn saya kejar balik peragut tuh…malangnya motor diorg laju giler, mane nak challenge dgn kitorg yg bwk mtr burok jer…bile g report polis, inspektor tu bgtaw kawasan kat situ myk Indon..
    mulai saat tuh, saya sgt trauma bile bwk hbeg kat mane2 jalan yg sesak…kepada kengkawan semua, berhati2 lah…

    • siti says:

      oh terima kasih atas peringatan. mulai sekarang kene cuba pakai beg kecik2 skit… tak pun baik tak pakai beg terus, tarok dlm poket ke… hish apa nak jadila.. :( kang ada yg buat demonstrasi dpn duta indon suh pantau rakyat diorang

  19. xparanoid says:

    biar rm 40k melayang, jangan maruah diri atau pun nyawa… x perlu2 marah pendatang asing sbb warga malaysia juga boleh jd penyamun/peragut ni…same je..kalau dah jahat, apa pun sanggup buat…to nasha: yg kuarkan duit byk2 tu buat apa? pakai cek x buleh ke? zaman tenet ni, pakai paypal sudeyh..oh, kat msia blom maju lagi kut…paypal guna USD..tapi takkan bank2 malaysia xde interbank transfer?….kat negara2 barat, byr benda guna credit card, kalau x nak utang pakai debit card…lebih selamat dilindungi dari fraud…malaysia nak capai wawasan 2020, tp masih bawak duit berkantung2 ke shopping mall?

    • ermmm says:

      tapi skang d msia sudah keluar dlm news ttg kes penipuan kalo buat transaction pakai internet..skang org pandai rompak kta pakai internet jugak,buat website bank palsu…tu yg payah, makin kta nak bijak dan bhati2,smakin itula org nak tipu..

    • nina says:

      rasanya biasa je tu kalau bawak duit 40ribu. toke cina pun mesti dh lali dah bwk duit cash ribu reban. sales harian dr kedai bawak pegi ke bank, dan sebaliknya. tp tak heboh la kang org melayu ngamuk plak

  20. maknyah says:

    40k? bullshit..bajet lu artis..lu kaya la..tapi mungkin lu kaya la hahahaha…

    keluar duit darin bank 40k….die keluar kt atm ke kaunter?? atm 10k je maksimum..tu pun kalo hsbc…

    mungkin hand bag die 39k..tingkap pecah 400 rat..hp nokia 3310 100rm..kuar duit 500…hadoii

    • joyah says:

      apsal bullshit pulak? byk je org2 business bwk keluar duit puluh2 ribu. ko je yg tak tau. bukak la minda tu sikit

  21. no name says:

    bila org asing wat hal..kita melenting,maki2…bl org sendiri wat slh senyap lak..tak nak maki.. agak2 ni sifat ape yer…kat tempat aku pon ader kes rompak, bila polis tgkap siasat asal usul..rupenye org malaysia..org malaysia rompak warga sendiri, org malaysia rogol warga sendiri, org malaysia bunuh warga sendiri…malunyer aku sebagai warganegara..

    • ted mosby says:

      tpi yg rmai rogol ngan rompak org indon tu la psal skang jenayah johor truk sbb kat situ rmai indon anjengg

      • boneng says:

        i dont like ur comment, bukan semua org indonesia begitu, jgn kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.. i knew some very nice indonesians…and yes, i’m the one who unlike ur comment

        • pak man says:

          org indonesia di tanah indonesia mmng baik2… mcm kamu juga… tapi kita tgh ckp kejadian di malaysia ni.. kebykan kes rompak/rampok dilakukan oleh org indonesia. mungkin kebetulan… tp itulah yg terjadi di sini. hrp2 jgn kena pada kamu ya… penjenayah tetap penjenayah. salah tetap salah. kalau org malaysia rompak, kita marah. orang indonesia rompak pun kita marah. tak perlu defend mana2 penjenayah hanya sebab sama negara/bangsa

    • mia says:

      btul la…aku plg tkut perompak indon…sbb diorg ni jenis berani mati punye org….rogol, bunuh…sume tu…tp mcm da trend plak skrg…rompak+bunuh…even perompak tempatan sdr pun ade yg begitu..

  22. bb says:

    sian nasha aziz.bb pun takut klu drive sorang.handbag msti letak kat bawh sit penumpang. n kete bb dah sedia kayu dkat hand brek.kat sit blakang pun ade.klu ade nak pecah kete jer, ketuk jer ngan kayu tu.

  23. kibo says:

    adehhh…banyaknye duit dia bawakk…aku selalu bawak 4 ringgit je dalam wallet…hahaha..tapi kalau ada jugak yang nak rompak tak tahulah..

    • joyah_sp0rt says:

      perompak x nmpk ngok dlm beg ko ade brp jumlah wit! yg pntg dy dpt ragut! susah2 srh jela peragut2 or perompak2 ni ragut rumput lalang mcm lembu tu lg bgs! huuhu

  24. ted mosby says:

    MMANG CELAKA SI INDON PEHAL AR RMAI SNGAT INDON KAT MALAYSIA NI KRAJAAN LAK WAT BODO JE BUANG JE ORG INDON NI AMIK ORG BANGLA LAGI ELOK….AKU ANTI INDON INDON ANAK HARAM

    • joyah_sp0rt says:

      bangla or nepal mslh lain plk.. diorg suke gado sesama sndr, then slh sorg mati! adehh!

      pendek kata, sumer PATI mmg menyusahkn la.. eh cop2 i mean pendatang. xkira la dia masuk cara halal or harem, mmg menyusahkan! haishh!

    • suke ati akulah...aku popular...ko ader?..xde diam..haha says:

      x payah am ik warga asing senang…bangal pown dah wat pragai skunk..kaco bini org…mintak krajaan tapis kemasukan warga indon nih..jangan amik yang serabai2…rambut pnjang2 yg laki tuh..eee takowt tgk..mcm ape ntah…

      • akak says:

        yg itu stok kat indonesia pun tak diterima. tu pasal la diorang dtg ke malaysia sbb krjan malaysia terima dgn hati terbuka. siap bagi IC merah FREE jer. foreigner lain walau dah tahap profesor pun, tetap susah nk dpt visa, apatah lagi IC. yg indon ni, senang2 je dpt

  25. bb says:

    bb pun pnah kena ragut.dpan surau plak tu.nasib baik kita bawak duit 10 hengget jer.bawak beg duit pasar jer.nak beli bunga kantan pun tak senang la si peragut ni!

    • suke ati akulah...aku popular...ko ader?..xde diam..haha says:

      hahahhaha…klakar ko nih…ko tanam jelah sayur2ran kat umah…

      • bb says:

        2 arr..nak jer tanam secara hidroponik.hehehe.

        • akak says:

          nampak gaya bukan org kaya2 je kene pakai bodyguard (spt yg disyor setelah kes arwah dato susila). tp yg miskin2 mcm kita ni pun nak kene pakai guard jugakla. bahaya!

  26. hati2berhati2 says:

    doa orang teraniaya termakbul !!

    nasha apa lagi..berdoa la….kan nanti dpt naik pelamin cepat ngan jutawan ala2 tan sri gitu……doa doaaa okeys…

  27. ikan buntal says:

    untuk pemandu2 wanita..aku saran kan handbeg jgn letak dalam kereta sama ada di seat belakan sebelah tingkap atau pun seat depan betul2 sebelah tingkap…handbeg tu klu boleh letak aje kat tengah2 antara seat dpn kiri kanan tu..tak pun letak kat tempat kaki tu..sbb dh 2 kali aku baca kes2 ragut ni klu wanita yg drive si peragut perompak ni mesti pecahkan cermin tingkap..mesti dia dh intai aje handbeg tu kat dlm keter tu…

  28. syikin says:

    hmm. aku penah gak 2 kali kete kena pecah.. tp yg heran nye.. penyamun bodo ni bukan kira kat mana diorg nak merompak.. kete aku kena pecah kat pasar malam.. tempat ramai orang lak tu… habis sume harta benda dlm kete tu.. klu aku jmpe peragut mmg aku dah smpn dalam hati.. nak langgar kasi MAMPOS…

  29. oni says:

    40 ribu .. betul ker .. mcm x caya je .Muat ke masuk dlm handbeg .Jarang tau org bawak cash 40 ribu ..

  30. suke ati akulah...aku popular...ko ader?..xde diam..haha says:

    hahhaha…saper makan cili die rase pedasnyer..erm..ape2 pown berhati2lah…kat mane2 pown skunk bnyak org jahat2…ahhhhhhh…

  31. aspire5580 says:

    peragut tak kenal laki or pempuan..ada member tgh dok bwk moto..letakla beg kat bakul..pastu ada mamat peragut naik moto himpit dia dan capai beg kt bakul..berlaku dgn pantas ..

  32. Firas says:

    Abg Nara dah buat pengakuan berani 2. Dia langgar lampu isyarat tgh malam. POLIS, tlg keluarkan saman. Hehehehe… Tak pe la NASHA, jdkan ini pengajaran. Dalam radio pun selalu ada pesanan jgn letak di tempat duduk sebelah or riba hand bag. Yang lain pun hati2 la k. LEBIH RELA dicuri duit oleh org lain (yg xmerbahaya la) daripada dicuri or ditipu rakan sendiri.

    • erkk.. says:

      jgn ckp abg nara je…saya pun langgar lampu merah bila dah lewat malam. (kalo jln tu lengang xder org la…)
      keselamatan beb…

      tapi kalo tgh malam n keta masih berduyun2 jgn la korg langgar lampu merah lak. tu cari nahas namanye…

  33. Auta says:

    ak 4 ribu pun xde dlm akaun..haha~~~~~~
    nak kuar 4ratus pun takut wooooo…….ramai minat nak culik duit ak..(^_~)………

  34. bunga says:

    kesian..malang tidak berbau

  35. no name says:

    hmmm….fuhhh bnyak 2…

  36. missniza says:

    memang hari2 ade je kes jenayah kat malaysia ni..saya pernah terserempak kes samun kat kawasan stesen minyak. Cust tu keluar keta nak pi bayar kat kaunter. Tiba2 dtg sorang budak naik motor dgn selamber jer tarik cust tu punya rantai….dan blah.Semua tergamam.

  37. raiema says:

    saya pun baru2 ni kehilngan duit rm960…saya smpan dalm kereta coz saya ada urusan d bank….pagi sebelumny saya ambil duit kat bnk 20ribu….nsb baik yng 20ribu saya trus bawa ke ofis…tapi yng bg herannya mcna [email protected] bleh tahu kita ada bawa duit bnyk……………….

  38. selayang says:

    hai..kome2 di atas xbce paper ker…40k 2 bkn sume cash..
    duit hnye ad 10k je dlm beg 2..30k lg adlah aggaran brg kemas si nasha ni..

  39. moh says:

    harap bersabar

  40. meow says:

    tak selamat nye org yg [email protected] ni. sekarang Tuhan bayar cash je. tengok la..

  41. Kekasihku Seru says:

    sialan pny perompak…mmg aku anti ngn indon ni..mcm syialll je..dh la dtg xde permit lagi ko nak buat taik kt negara M’sia yg aman ni….bongokkk laaaa

    • selayang says:

      msia ni aman ker??????????…..
      lau xde wrge asing yg jhat 2 pn msia ni xlh dikatekn aman jgk….ad jgk malaysian yg buat hal..
      sory..ini cme pndpt sy…

  42. mamaHom says:

    bhy bg tau taktik kat cni..ntah2 perompak pon bc bolg nara ni…huhuhu

  43. bunga raya says:

    dh xde rzki…mgkin ini ujian dr-NYA..

  44. ms anon says:

    perompak/peragut/penyamun/pencuri semua nya mmg brengsek..tulah suruh sekolah pandai pandai pemalas last2 jadi malaun..eee mintak jauh le dr kena kat diri sendiri..
    aku pun pernah kena ragut duluuu…tapi peragut tu tak berjaya ragut beg aku sbb aku melawan sekuat2 kederat aku..dlm otak fikir habis lah perfume baru beli dlm handbag aku ni..habislah mekap aku nanti nak kena beli mekap lagi takdok pitih dah..main tarik2 beg..last2 dia giveup..huhuhu..nasib baik aku tak kena belasah dgn peragut mangkuk ayun tu..
    sharing is caring

  45. sioh says:

    nsb baik la kena rompak je….kalo kena rogol ke or diorg cederakan muke botox kak Nasya ke sape yg nak jwb?

  46. kiki says:

    aku x heran la kalau nasha kene rompak.. tapi aku heran dgn muka die… kikikikikikiki!!!!

  47. nelsa says:

    b careful at keramat au4, wangsa maju&wangsa melawati.black area,siang/malam,they are very active,they x care quiet/bz place!should use sling bag and x wear any jewellery.this century,more u show off more dangerous going to happen on u

  48. sheilaaa says:

    tatuttnyew…aku pon penah kene ragut ms ats moto..br balik kelas beb…mamat moto RXZ ragut beg aku..abes buku2…kakuleter..kd metrik…ngan purse aku…waaaaaaa…….seb baik duit sket je ade…henpon plak jatuh berderai kt ats jalan…huhuhuhu….
    tp kan LEBAM gak lengan aku pasal tali beg drentap smpai putus….dah la pakai baju kurung ms tu…kalu jeans daa lamer aku terajang moto mamat tuh….hek hek….smpai skrg fobia nk nek moto agi…. korg hati2 la yer…..jage diri baik2…..:-[

  49. akoo says:

    pekejadahnya 40k cash dye bawak tuhh?? nk bayar along peke??

  50. skillseks says:

    40k?banyak tuuuu..
    Nasha aziz tak bw teman ke?

    Pendatang indon tak sedar diri..
    dah la tumpang negeri org..

  51. huhu says:

    skrg ni mmg byk kes org pecah cermin kereta n ragut beg dr riba pemandu/penumpang…

    so beware..handbag jgn letak atas riba atau atas seat bahagian belakang..kalo blh, letak kat bawah seat, kire kat ”lantai” kereta. benda camni penah jadi depan mata aku..

  52. student bandung says:

    ni ni baca ni..true story! jadi 2tahun yg lalu..

    aku kat depan Mydin..baru lepas beli brg2 dapur dgn mak..mak aku jln slow2..aku jalan laju2..aku sampai kereta, baru teringat kunci kereta dekat mak..aku pon tunggu mak aku..

    nak dijadikan cerita, ada sorang makcik ni jalan dgn handbag..melenggang lenggok..haa dtg motor dr arah blkg pastu ragut beg tgn makcik ni..menjerit la dia..motor tu pulak lalu dpn aku..kebetulan plastik yg berisi susu pekat F&N terbukak..ntah semangat mana yg masuk dlm bdn, aku capai satu tin, aku campak kat mamat yang bwk motor tu..kena!! tapi tak jatuh!

    along the parking tu org2 cuba campakkan sesuatu kat peragut tu..takdir Tuhan, jatuh bergolek la dorg..dtg pekerja Mydin ramai2 pakat sepak peragut tu..lemah tak bermaya..hantar pergi balai polis..

    peragut tu indon..sampai skg aku igt story tu..

    kdg2, kita ni jgn buat taktau kalau terjadi ragut2 ni..rompak tu mgkn la kite tak dpt buat pape sbb perompak ade pisau segala..tp kalau yg meragut, kalau nmpk, jerit la sekali tlg org yg diragut tu..nmpk pape yg boleh dicampak, campak je..jgn duk tgk je..tu pendapat aku la..

    • student bandung says:

      eh silap..peragut tu bkn jatuh sbb org cmpk brg..peragut jatuh dr motor sbb ade org ni dia sorong kereta sorong dia tolak tu kat tgh jln n peragut tu lggr..tu psl jatuh..jatuh bergolek..haha pdn muka!!

  53. ms bloom says:

    rm40k termasuk barang kemas bkn cash sahaja..ok..

  54. Mysara says:

    Kisah benar, member aku gi bank kat area TTDI untuk keluarkan duit (puluhan ribu raban la jugak) buat bayar apaper yang patut untuk company dia. Diorang follow dia sampai ke highway (tak igt nama – yg sunyi tu, sama dgn tempat kes tembak dlm caldina putih dulu tu) ade la dekat sejam. Time takde orang, tiba2 sebijik Harrier block depan, bmw5 series block belakang. Member xleh wat apa dah. Turun 4 ekor setan bawak kapak, pecah tayar n tingkap, satu kapak kt kepala, tangan tunjuk kat beg yg ada duit tu. Diorang tahu beg mana ada duit, kurang hajar btul.
    Dah la amik duit, sempat sapu GPS n amik kunci kereta dia lagi. Mujur member tak kena kapak je..sebab dia tak lawan. Kalau melawan, gerenti dah.. Ish menyusahkan orang betul la. Penat org kerja cari duit, diorang senang2 je ambik. Dengar kata, diorang ni duk kumpul duit nak buat kelab besar-besaran di Batam.
    Arrrrggghh aku benci pendatang yang perangai macam setan. Hantar semua balik negeri laaa..merempat di sana! Duk di sini bleh mewah dengan menyusahkan orang tempatan. Aku benciiii!!

  55. Mysara says:

    Biasanya yang bawak duit banyak tu pasal nak bayar gaji staff, bayar itu ini la. Benda takleh kuar dr ATM n lebih mudah tak payah gi banyak kali tunggu lama kat kaunter. Tapi itulah risikonya.
    Kes banyak berlaku masa awal bulan. Time tu mmg orang kena gi kat kaunter untuk keluarkan duit. Ni sama ada keja orang dalam, ataupun mmg diorang dah usha dr dalam bank tu lagi. Sbb member aku tu perasan keta BMW yang samun dia tu ada kat bank tu..

  56. zettyhumaira says:

    kesian.. jadikan pengajaran.. 40k, banyak tu…. berhatilah hatilah semua ye.. malang x berbau. kat sape2 n pd sape2 pun blh berlaku. zetty pun selalu jugak cash kan duit kat bank. biasanya awal or hujung bulan. sebab nk byr gaji. zetty ni keje bahagian account. so, jln yg lebih selamat, mensyaratkan semua staff pakai account yg sama dgn syarikat. so, bila time nk byr gaji, cash kan cheque, n terus masuk dlm account staff. memanglah caranya agak kuno sikit, sbb kena isi borang bagai.. tapi lebih selamat mcm tu. daripada cash kan cek, pastu kua dari bank sambil bawak duit banyak2. mata pun ramai jer yg perhati..

  57. pasha sunda says:

    nak cakap sikit la,ini dugaan besar,ni mungkin tuhan nak bagi balasan kan sebab manalah tahu kita ni banyak dosa ke apa,mungkin duit pun sumber dari yang syubhah ,so anggapla ni kifarah

    aku pun nak pesan kat abang nara yang mesti duit masyuk buat blog tapi kalau boleh blog ni janganla sensasi sgt ,bukak aib orang sana sini,tunjuk gambar bogel bikini,bikin adu domba,jadi sarang spekulasi,sebab pasti nanti balasan tuhan pun ada untuk abang nara kan kalau duit banyak tapi tak berkat nak bagi makan anak bini pun tak guna jugak,kan kan kan?

    oklah kak nasha ,dengarnya kak nasha ni pun banyak pissed up kan orang,ingat tak kak nasha langsi ngan red mummy haritu?ha kan tuhan dah balas…..maaf cakap la yer

    • pizza says:

      Citer sket pasha pasal kes dia ngn mak red tu.. aku tatau..

    • perompak coli minah jambu says:

      ahhhhh bosan la ko nih dok suh org insappp.. aku masuk sini nk cite hotzzzz …semua org ada otak la wei bukan nk serap masuk jer apa ang nara tulis.. sedangkan nasya bawak 40k pong org leh argue leh pk… inikan gusip2 chep sale artis… i want hotzzz i want hotzzzz…

  58. kueh cara says:

    kesian kena rompak….tp kenapa hidung nasha aziz pelik sangat… hehehehe

  59. zul asmara says:

    bini aku pown penah kena ragut….SETAN pya peragut…LAHANAT sgt!!

  60. BOB says:

    Kejadian baru semalam berlaku, kwn aku (lelaki) kete kene langgar dari belakang..and bila dia turun yg melanggar tu rupanya ada 4 org indian guy..kuar 2 org and bwk parang..larikan kete kwn aku..
    hati2 semua..kekdg kita ingat..tp kekadang kita terlupa..

    • zazu says:

      tp kalau dah sampai 4 org serbu pakai parang, nak hati2 mcm mana lagi… kerajaan kene buat sesuatu lah. tu kes dato susila pun apa citer kan… senyap je…

  61. Nadiaaa says:

    Kereta mak saya pulak dah 3 kali kena pecah cermin sebab perompak tu ingat beg adik saya tu beg laptop . Padahal , kat dalam tu ade pampers je . Hehe.

    • Mysara says:

      nampak gaya kena le tukar beg adik awak tu supaya si penjahat tu tau yang tu beg budak sekolah..amik yang kartun2 skit..ben10 ke, naruto ke, princess ke..tapi kalu si penjahat tu mmg minat kartun, mesti dia akan ambik jugak, buat koleksi..hik3

  62. ahaks says:

    celaka punya pendatang!

  63. sha says:

    dulu kt taman aku ada byk kes ragut tp lepas peragut ni cuba ragut mak aku kes ragut ni da kurang kt tmn aku mana xnye peragut 2 silap orgla g ragut mak aku.mak aku kalau ckp pun sore da mcm petir bygkn klu dia jerit.padan muka peragut 2 sampai jatuh motor sbb tkejut.jiran2 sume kuar apalagi ke balai la peragut 2.

  64. musykil gak wak kua cash smpi beribu… sbb la ni dah mcm2 cara yg secure nk wak transfer. xde aa float berhari2 cam dulu, klu bank yg sama, trus clear. nk beli brg plak la ni, kebanyakan dah ade servis pakai kad debit. so xde sbb nk wak kua atau guna cash beribu..
    bkn apa, kite klu ble nk elakkan mende2 camni berlaku. risiko wak kua seng ni sbb ade yg dok perati. klu stakat duit ilang, leh cari tp klu kite tercedera atau membahayakan nyawa, wase2 x worth it aaa.. so klu ade alternatif lain tu, wak aaa cara lain.. duit ilang leh cari, nyawa xde ganti beb… sedih sgt dgr kes2 ragut yg sehingga meragut nyawa..

  65. vanilla tea says:

    kesian kat Nasha tapi betul ke 40k ????…klu 4k tu percaya jugak. Zaman Internet Banking & zaman cheque pun ada juga yg conservatif bawa duit cash riban2 dlmm handbag.

    • tol3x.. zaman internet banking… seme dihujung jari anda smpi gaji hubby pun ble transfer trus ke acct kite hahahah (make sure buat favorite lu hik3x) … aku plak tukang ajo….
      la ni byr bill, kete umah, credit card loan bla2 seme guna internet banking. bkn malas tp better dr segi safety, xyah wak kua cash.. setakat ni alhamdulillah.. internet banking selamat. cuma kena berhati2 dan alert ngan info dr bank…

      • Mysara says:

        online banking ada limit dia utk keluarkan berapa RM dalam sehari. kalau pakai mesin ATM pun paling tinggi rm10K je..dia terpaksa wat bulk withdrawal la tu, kalu dak mesti dia ambik cara yang paling secure..

  66. otai malaya says:

    wtf..celake pnye endon..dtg sni ingat nk keje,pegi wt jenayah plak..klo dapat endon niey mmg pecah kpale da..
    aqu da la mmg benci endon!!

  67. pasha sundal says:

    gi google red mummy – nasha aziz,pasti jumpa

  68. Gila Stats says:

    40k tuh… duit KWSP aku pon mcm x cecah amount tu (kalau cecah pon, mesti br lg), byk manala gamaknya. Berat berkilo2 la kan?? Hmm kaya2 nya org2 kita…

  69. Lavagirl says:

    Kesian Nasha, Lain kali nak ambik duit banyak2 pergi dgn kawan if possible lelaki ok, Jangan la pegi sorang2. Indo2 ni kita hantar balik je. Memang tak guna punya orang. To Nasha, tu bukan rezeki you. Sabar ya hadapi dugaan.

  70. emel says:

    jgn kata 40k..100k pon slumber org carry lam beg.ape da… adala bnda dia nk byr kot sbb tu bwk kuar byk mcm tu. malang xberbau.. sabar je k..ada rezeki lain tu nnt.

    • watchaa says:

      ape la orang yg persoalkan 40k nasha bawak tu??.. cash die 10k je la, yg len tu nilai barang kemas dengan handbag…sekian..

  71. cadangan says:

    hai sume

    saya rasa anda sume (pada yang mampu) patut pasang tinted yang ada mcm pecah tak berderai terus tue..mcm 2 lapisan tinted ke apa…saya tak igt nama apa…
    mmg malang nak jadi mana2 saja..cuma langkah melambatkan cermin tu pecah mgkn sempat selamatkan sume…insyallh..

  72. borot says:

    cash huhu ni brla salu org pakai cek ja ni wow tp nasha tetap lawa xpala nt semua fans dlm fb yg 400 ribu tu derma sepuluh sen seorg jdla 40ribu blik hihi..

  73. shark says:

    nt i derma sepuluh sen ikut fans dlm fb btl ga 2 0.10×400000 jd 40ribu hihi bijak jg ko ni borot

  74. lime says:

    ape ke BODOHnye indon ni… serumpun la sgt kan… x de adab n moral ke….. hantar jek balek semua indon ni, menyusahkan orng jek… dah bagi peluang buat rezeki halal, merompak pulak… *malysia mmg dh x selamat dah, adab semua dh xde… samun sana sini… polis pulak goyang kaki x wat kerja, harap kan duet rasuah masok poket jek…. aihhh…. sedeh ngan negara kita skng ni…*

  75. lala says:

    nasya dah kaya dah xpe..stkt 40 ribu tu kat celah gigi je..

  76. sadis says:

    dulu mase aku kt sek mngah, cikgu aku ne rompak.. mse 2 dia ngn ank dia, mse 2 ank dia yg sulung 2 umo law xclap 14 tawn kot.. tp aku igt, ank cikgu aku 2 sek kt c2 da.. mse 2 cikgu aku ni nk g mne ntah, tp lalu satu jln yg agk sunyi la, aku pon tkut lalu jln 2.. ps2 nk jdkan citernya, de keta lain block keta cikgu aku ni.. ps2, 2 ekor pnjenayah ni trun n suh cikgu aku ni bkk pntu keta.. da le de pisau kt tngan.. mmg giler punya pnjenayah la.. tp yg lawaknya, dia hntr cikgu aku ni kt tmpat lain, n bg duit rm10 suh tmbg tksi blk.. huhuhu.. ps2 keta n sume brg lam 2 dia bwk lari.. sedih dgr cter ckgu aku 2.. tp nsb bek gk anknya xne rgol ke pe ke.. tp prompak 2 org tmptn la…

    so, brhati2 la ngn dunia skg ni..

    • perompak coli minah jambu says:

      woi cikgu kp tak ajo tulih bahser mesia bebetui ker wei.. semua short form ingat sms henpon 3310 ker?

  77. kak Timah says:

    Kak Timah pom ade pengalaman kne ragut gak..msa raya thn lepas KT trpaksa p kje pd hr rya ke-3 msa tu dh malas sgt nk p kje tp kna gnti staf lain yg cuti sakit. So KT pom Bonceng la motor ngan husben msa dlm perjlnan tu hndbag KT dok kt tgh2 riba & dipeluk dgn kuat al-maklumlah hr rya kn ade la duit rya ank & brg kemas skit dlm hndbag tuh..mak mentua dh membel suh pegang elok 2..tp mmg mulut masin btul org tua ni…dlm prjlnan tu ade sebuah motorsikal ikut slow2 dr blkg igtkn member husben nk bgurau..dgn spantas kilat 2 ekor pragut cuba mragut hndbag, tp KT sempat tarik dgn skuat ati dan Xbrjaya la diorg nk ragut hndbag KT..lepas tu husben KT dgn marah nyer terus mengejar 2 ekor peragut itu disusuli oleh seorg hamba Allah yg baik hati cuba utk tolog kejar pragut..tp bla smpai traffic light beliau gagal membrek motor nyer terus melanggar bontot motor KT dan trseret dibawah motor msa tu KT prengnant 6 bln..alhamdulillah xde ape parah cuma calar bala je & baby chat je hgga skrg..pesanan KT cuma brhati 2 selalu.. skrg ni KT bwk hndbag kecik je p kje…

  78. alimkucing says:

    ye ke ni…ntah2 IndonRp40,000 kot..mcm x logik je!

  79. hanz says:

    banyakkan sedekah lah nasya…. Allah ambil balik duit ko tu…..

  80. kantan says:

    SIla jangan langgar lampu trafik light merah.. perbuatan macam tu sama ajer dgn penyamun.. DUA DUA LANGGAR UNDANG2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  81. Chicka says:

    Sy pun prnh ada pengalaman kena ragut handbag kat traffic light merah, ms tu mlm. Handbag letak kat passenger seat, tiba2 dtg 2 org lelaki bermotosikal pecahkan cermin keta & bwk lari handbag. Berhati2 la memandu skg

  82. Thanks for every other informative site. Where else may I get that type of info written in such an ideal method? I’ve a challenge that I am simply now working on, and I have been at the glance out for such information.