Written by AbangNara | June 22nd, 2015

Selaku seorang penggemar ayam, Nando’s adalah salah satu restoran kegemaran Abang Nara. Sos PERi-PERi yang digunakan untuk membaluti ayam memang sedap tak terhingga!!! Memang kena dengan tekak Melayu Abang Nara nie. Walaupun Nando’s mula bertapak di Malaysia sejak tahun 1998 (dah 17 tahun dah), Abang Nara masih terdengar beberapa auta tentang Nando’s. Contohnya macam penggunaan ayam tidak segar, tak banyak menu pilihan dan ayam yang dihidangkan terlalu kering.

nando's

Tidak puas hati, baru-baru ini Abang Nara telah ke Nando’s Alamanda untuk merungkai sendiri segala auta ini. Nak tahu betul-betul yang mana satu fakta, yang mana satu auta. Siap bawak mak dan bapa mertua lagi. Inilah beberapa perkara yang dapat Abang Nara rumuskan selepas makan tengah hari dengan lazatnya bersama Nando’s dan sos PERi-Peri mereka.

1. Nando’s adalah casual dining restoran, bukannya fast food

nando's

Yang ini adalah salah faham yang paling besar sekali. Ada ke patut ingat Nando’s nie fast food punya restoran? Ish, ish, ish. Kalau fast food korang kena beratur untuk ambik order, tapi di Nando’s akan ada pekerjanya datang melayan korang. Suasana pun tenang, hiasan dalaman cantik dan makanan akan dibawa ke meja korang. Duduk je tak perlu berdiri apa bagai. Nando’s adalah casual dining restoran yang amat sesuai untuk seisi keluarga.Untuk siapa-siapa yang tidak tahu, Nando’s berasal dari Afrika Selatan maka tidak hairanlah makanan dan suasana disini ada unsur-unsur unik Afro-Portuguese.

2. Ayam Nando’s tak segar/fresh?

Yang ini Abang Nara tertanya-tanya juga sebab ada terdengar kononnya ayam Nando’s dah dimasak lama dan hanya dipanaskan sebelum dihidangkan kepada kita. Tak puas hati dengan penjelasan manager Nando’s Alamanda, Abang Nara minta kebenaran untuk pergi ke dapur untuk melihat sendiri proses penyediaan ayam Nando’s.
nando's

Inilah Azwa manager Nando’s Alamanda. Menurut Azwa, bila order masuk, barulah ayam Nando’s yang telah disebatikan dalam sos PERi-PERI selama 24 jam akan dikeluarkan untuk di ‘flame grill’ di atas dapur. Untuk makluman, sos PERi-PERi ini tiada MSG langsung di dalamnya. 100% ramuan semulajadi. Semua ayam adalah ayam grade A dan telah dibuang lemaknya. Yang tukang grill nie pun bukan calang-calang orang. Kena pergi kursus dan latihan yang secukupnya.

nando's

mak mertua membuat cubaan ‘menggrill’

3. Tak banyak menu yang boleh dipilih
nando's

Ini adalah auta yang paling tak masuk akal. Abang Nara bila tengok menu Nando’s sampai tahap tak tahu nak pilih apa sebab banyak sangat pilihan. Ayam dah confirm la kena amik kan, lepas tue ada 11 sidedishes untuk dipilih. Itu belum kira menu air dengan dessert lagi. Senang cerita, memang banyak lauk-pauk kat Nando’s nie. Pandai tak pandai je untuk pilih.Dengan pelbagai variasi menu di Nando’s memang berbaloi lah Abang Nara rasa kalau nak menjamu selera disini. nando's

4. Ayam Nando’s kering
nando's

Celah mana ayam Nando’s kering Abang Nara pun tak tahu. Masa ayam ini di’grill’ pun dah diletakkan sos PERi-PERi untuk kasi basah, lepas itu masa makan pun Nando’s ada sediakan 5 lagi pilihan sos (Garlic, Wild Herb,Mild, Hot, Extra Hot) untuk digunakan kalau mahu banjirkan lagi ayam itu. Confirm sedap punya. Abang Nara pernah tengok ada orang habiskan setengah botol sos PERi-PERI untuk banjirkan ayamnya. Pergh sure sedap punya (dan sure dia peminat makanan pedas). Sos PERi-PERi Nando’s ni dirumus khas menggunakan bahan-bahan segar jadi ianya tidak mengandungi sebarang preservatif dan MSG tambahan untuk mengekalkan rasa unik hidangan ayam Nando’s. Sos PERi-PERi ni dibotol dan diimport khas dari Afrika Selatan jadi rasanya memang takkan dapat kat tempat lain, memang best!

5. Nando’s tak ada nasi, orang Melayu nak makan nasi la bro!!!

Ok ini masalah orang Melayu macam Abang Nara. Walaupun dah ada ayam depan mata, tetap nak makan nasi juga. Nasi dan orang Melayu memang tak boleh dipisahkan. Kalau korang tengok betul-betul menu Nando’s, akan anda jumpa 2 jenis nasi untuk memenuhi selera Melayu anda. Pilih je mana yang berkenan di hati. Nasi dapat, ayam pun dapat. Confirm perut kenyang.nando's

Banyak lagi auta-auta tentang Nando’s yang telah diperbetulkan dengan fakta-fakta di Facebook Nando’s Malaysia. Apa pun Abang Nara nak berterima kasih kepada semua pekerja Nando’s Alamanda terutamanya manager yang bernama Azwa itu. Seronok pulak rasanya dapat masuk ke dapur Nando’s. Nanti boring-boring boleh buat part time kat Nando’s. Hehehe. Tapi Abang Nara nak jadi ‘griller’ je. nando's

Baiklah khas untuk pembaca BeautifulNara yang nak pergi cekidaut sendiri kelazatan Nando’s (Abang Nara yakin ramai yang tengah meleleh air liur nie), Nando’s ada voucher untuk bagi korang semua. Syaratnya senang sahaja, cuma perlu komen fakta best tentang Nando’s di ruangan komen. Contohnya “perghhhhhh, ayam Nando’s dibanjiri sos PERi-PERi memang buat air mata ini meleleh seolah-olah sedang berada di sisi Neelofa’. Komen yang paling kelakar, kreatif dan menarik akan menerima voucher nie jadi jangan lupa untuk sertakan nama penuh dan alamat emel sebelum 29 Jun 2015, 11:59PM.

Sambil-sambil tue bolehlah follow Nando’s di Facebook, Twitter dan Instagram dan ushar senarai restoran Nando’s di Malaysia di sini. Mana lah tahu kalau menang boleh terus bawak kaum keluarga makan atau berbuka di sana. Selamat mencuba!!!

*Pemenang-pemenang akan dipilih dan dihubungi oleh pihak Nando’s pada 1 Julai 2015

UPDATE: TAHNIAH kepada pemenang-pemenang Nando’s Sedap Sangat Ke yang berikut!

Ahmad Fauzan
Emi
Sumijelly
Azrinah
Syazwan Muhaimin Mohd Rasdi
Shah
Nurul Syafina binti Ibrahim
Tecit
Nurul Hajar Razali
Ahmad Ashraf Abu Bakar

Anda bakal menerima voucher daripada Nando’s jadi sila semak emel anda untuk info lanjut. Sekali lagi, tahniah!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

180 responses to Nando’s Sedap Sangat Ke?

  1. nok gebuzzz says:

    nando’s mmg sedap….abg nara buat kita meleleh air liur la bln2 pose ni!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Nak tergelak baca komen kat sini…

      Ada 2 kumpulan pengomen… Satu, pelanggan… Dan yang kedua… Staf restoran sendiri yg menyamar sebagai pelanggan untuk mengiakan iklan.

      Korang pun,,, kalau kami makan rasa tak sedap… Jangan poyo sangat nak defend restoren korang boleh tak? Terima dan baiki rasa… Tu jer kami minta… Bukan beria bagai nak defend sampai keluar habis teknikal ayam diperap, sos, sampai yang belajar di australia pon nak sebut gak ke? Hahahaa… Nampak bbenar nipunyer… Belajar hidup dengan menerima kritikan ok? Bye…

      0

      0
      • Anonymous says:

        staff nandos memang nunggu abg nara post cerita ni..dah stanby dah..pas tu promote habis.maklumlah abg nara ala ala duta gitu..

        0

        0
        • Anonymous says:

          tak baik cakap mcm tu…
          ini rezeki mereka.. kalau mereka promote pun ayam ni itu berdasar pengalaman mereka.. mereka tidak mencuri…jangan perkecikkan rezeki dan pengalaman mereka… belajar hormat sesama mahkluk…

          peace n war

          0

          0
        • Anonymous says:

          bukan pasal hormat atau tak hormat.tapi kalau benda tak berapa sedap tapi diagung2kan sngt kan itu menipu namanya.puji lebih2an
          padahal takde benda pun.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah tekak ko tak sedap.. itu bahagian ko..
          tapi kat orang lain, mereka kata sedap.. sedap la bagi mereka.. kan ini ruangan memberi pendapat.. takkan tu ko tak boleh terima.. takde sape yang menipu pun.. ko pun takde bukti org tu menipu.. itu persepsi ko sendiri jek.. tapi tak adil la bila ko nak pukul rata seolah olah semua yg kata sedap tu menipu di sini.. bersangka baik la… perbezaan pendapat tu tak boleh di elakkan…

          aku tak marah ko pun.. takde sape agung2kan apa2.. mcm aku ckp, mereka kongsi apa pengalaman dan pandagan mereka sendiri..

          dah ler.. peace no war.. pasal bende makan je pun

          0

          0
        • Anonymous says:

          ayam panggang nampak kering. x menarik :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          staff nandos pakat2 masuk. nampak sgt menipu….

          0

          0
        • Kiah Kongo La Kunte De Kongo says:

          kenny rogers lagi sedap ayam dia. rempah dia lagi “wow”.
          sorry….the truth.

          0

          0
        • Milla says:

          x menarik langsung gambar2 dia. mcm pre-package food. dry and dull.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalau free…semuanya sedap kan nara. cuba bawak geng2, ahli2 kommentar dan jiran2 pergi cuba, mesti cakap yg benar. :D

          0

          0
        • Anonymous says:

          Alahai komen kipas2 kat ats ni nmpk benor staff nandos..first time mkn nandos mmg x sdp lgsg..x berbaloi dgn harga..prefer kenny rogers lg.. terbaikk..

          #angkatbakulsendiripunagakagakla

          0

          0
        • Anonymous says:

          Gara-gara nak voucher free sgup tipu rasa dri sdri.Smua nak troll sedap gara2 nk menang pdhl x prnh kut mkn kt nando’s.SO FAKE!nielah tipikal mlysian…nk menng,nk free,xnk byr,sales sgup nk jd hipokrit n bodoh..sedih..

          0

          0
      • labuuu says:

        bukan lah.. sebenarnya semua org terpaksa menipu di bulan pose ni semata2 nak dapatkan voucher percuma yg nara offer tu… sanggup puji2 wlwpun ayamnye bese2 saje.. kah kah kah. pathetic sgt.

        0

        0
        • Anonymous says:

          jangan menuduh labuu..
          takde bukti anda nak tuduh semua org tipu di sini
          kemain pakai ayat ‘pathetic’, nampak dah hebat anda ni..
          tapi sayang, jenis buruk sangka rupenye anda ni…
          semoga ada keampunan utuk anda dari mereka yg anda tuduh…

          0

          0
        • Anonymous says:

          knape? terasa nampk?? kalau saya tuduh pun.ada nampk muka orang2 tu semua?? jgnlah terasa.yg mkn cili terasa pedas kot.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ya allah..

          memang ko ni dasar malaun la..anon 7.55pm oii.
          takde sape nak terasa apa pun.. tapi kalo dah kepahaman ko mcm org takde iman.. what can I say.. bior le si luncai terjun dengan labu labu dia… biarrr kan!! biarrkan..!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          geng geng nandos nampk membuli si anon di atas kesian..

          0

          0
        • Anonymous says:

          nandos…tak pernah teringin nk cuba. staff muka masam mencuka. eeee….hauk.

          0

          0
        • Anonymous says:

          the comments are fake by nandos staff. epic failed.

          0

          0
        • Anonymous says:

          komen penipu..desperate nk customer sebab org2 rela pergi bazar ramadan. hahahahaah

          0

          0
    • Anonymous says:

      Nara2 aku bekas manager nandos ko jgn menipu nara customer dtg br bakar ayam tu aym tu mmg dh dimasak dulu customer dtg grill je pnskan konan nak ada bkeas digrill nara2

      0

      0
  2. hot!! says:

    nando’s!! 10 fingers up! ingat ms 1st dating ngan husben dlu,kontrol mkn smpai tercekik tulang..haha,tp mmg sos die feberet ahh..terLIUR nye abg nara

    0

    0
  3. sya says:

    makan ayam nandos yang dilimpahi so PERI-PERI ni bt kan bapak mertua lalu pon saya x perasan..hahaha..maafkan menantu ni yer pak….

    0

    0
  4. Saliza says:

    Jatuh hati dengan ayam nando’s tahun 2007.. ayam yg tak berminyak dengan peri2 sos yang sedap esp lemon n herbs.. Hingga sekarang kalau makan ayam.mesti Nando’s..THE BEST!!!

    0

    0
  5. Cik DilL says:

    Staff Nando’s JJ Bukit Raja, Klang terbaik. Ingat lagi masa sambut birthday tunang saya disana. Staff dan Manager memang sporting habis. Mereka tolong present kek birthday dengan siap menyanyi lagi. Thump Up for them !!

    0

    0
  6. Ahmad Ashraf Abu Bakar says:

    Bom Dia!!! Sentiasa rasa diri dialu-alukan di Nandos :) . Hanya dengan ucapan yang ringan macam tu membuatkan kita semangat nak makan. Sos peri-peri, memang tangkap leleh bila dipadankan dengan sos tomato~ Pergh…

    0

    0
  7. salwatie md kassim says:

    Nando’s memang sedappp… ayam peri-peri yang sedap, aroma membangkitkan selera ditambah dengan sos yang beraneka …. makan di Nando’s hari-hari pun tak bosan la!

    0

    0
  8. Suka mc says:

    Nando best sbb boleh refill drinks pas mkn ayam dgn sos peri2 yg pedas.

    0

    0
  9. eizanizam says:

    Nando’s memang kegilaan semua lapisan masyarakat, dengan rasa aroma yang memanggil2 untuk kita pergi menikmatinya, pastinya kelebihan sos extra hot peri-peri yang menjadi kegilaan saya, pedas terbakar tapi still boleh lagak cool…

    0

    0
  10. irnie syuhada says:

    tu dioooooooooo nando’s sos peri-peri sudahhhh maiiiiiii…rasa kelazatannya perghhhhhhh bagai berada di afrika selatan..mabelessss!!!!

    0

    0
  11. semut merah says:

    tak sedap pun,,,, pernah makan sekali dekat Alamanda… ke nak kena berkali2 baru rasa sedap kot :)

    0

    0
    • Hmm says:

      Wei. Aku igt aku sorg. Ms stdy dlu makan. Ergh. Maaf la, mmg xley masuk dgn tekak melayu aku sos dia tu. Yg lain2 mmg sedap. Hihi

      0

      0
      • Anonymous says:

        Aku pn xleh telan sos dia. Pelik sungguh. Extra pedas pn xpedas tp masam je lebih..haihhh

        0

        0
    • Nazrin says:

      Saya pekerja Nandos Alamanda. Kalau encik/cik rasa Nandos Alamanda tak sedap,pergi cuba Nandos lain ???? sebab kami ada regular customer sendiri. Thanks

      0

      0
  12. azlin says:

    Nando’s…ayam dengan extra hot Peri-Peri sapa-sapa yang tak tahan confirm buat mata berair…tangkap syahdu..romantik gitteww….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    time puasa ni nara nk nk tunjuk gambar nando’s..coi

    0

    0
  14. asia biz says:

    Nando…Salah satu favourite untuk makan bila dapat gaji bersama family..he he..he..
    Memang sedap…tapi kenalah budget tak leh selalu :)

    Nyam-Nyam …

    0

    0
  15. syahir says:

    sedap gila nampak Ayam Nando’s dibanjiri sos PERi-PERi ni, kalau Abang Nara belanja mesti lagi sedap. nak beli sendiri tak mampu, yela orang susah.

    0

    0
  16. cik mek molek says:

    sedapnyaaaaa!! tapi tak pernah makan sbb takut mahal ..
    bestnyaaaa klau dpt mkn berbuka.. lg2 klau org belanja. hahahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kami tak mahal mana pun. Kalau untuk personel set,quarter chicken(suku ayam) dapat 2side,rm 20.03(termasuk gst) dan anda minum Satu Ice lemon tea(yg boleh refill)rm 7.45 lebih kurang dalam rm30++(termasuk service charge 10%)sahaja utk sorang makan. Dijamin kenyang dan lazat ???? Ps:/ kalau rasa mahal,beli take away makan kat rumah tolak 10%(service charge)

      0

      0
  17. lin says:

    terus terang aku katakan nandos tak sedap
    anak aku mkn nasi dia tak habis. selalunya dia makn tak pernah tak habis.. aku cuba rasa memang tak sedap.ayam dia pub aku rasa tak sedap.salad dia masam semacam.bila mereka nak feedback aku kata oklah.sbs tak nak jatuhkan air muka dorang..rugi aku sbb mahal dan tak sedap..takkkan dtg lagi.

    0

    0
    • takaper says:

      Tak aper … masing2 punya citarasa tersendiri … nak buat macamana tekak lin tak boleh trima … bnyk lg makanan dlm dunia ni … juz pilih yg mana tekak boleh trima. Bg sy nandos mmg sedap …

      0

      0
    • Anonymous says:

      lin tak pandai makan kot…

      bagi saya rahsia ayam nando’s ni sebenarnya terletak kat ccampuran sos-sos dia… tu pasal kenapa di nandos kita tgk byk flvour2 sos ada kat sini dari tomato, cuka medium hot, hot extra hot and double extra hot sauces… kene campur sos tomato dan peri-peri sos…. pilihan saya selalunya sos tomato manis + extra hot sos peri-peri yg masam n pedas tu……

      dia bukan macam kita makan ayam kat KFC cicah satu sos je (biasanya sos cili) itu saje rule dia… saya dulu masa di Malaysia, punya menyumpah makan nando sbb konon x sedap.. dah lah mahal gile… bila migrate ke Australia, ini le makanan kegemaran n utama (sbb dulu nando di australia halal).. mmg beli satu bird terus, siap buat lauk makan dgn nasik… hohohoh..

      0

      0
      • roselle says:

        betull..

        bila dah tau cara nak makan nando’s ni baru puas rasa di hati…
        dipping sos nye perlu dicampur sebelum kita nak cicah ayam panggang tu.. biasa nya tomato sos campur extra hot cili sos… wallaa..!! memang tejelir-jelir masa makan sbb pedas.. tapi puas hatinya hanya Tuhan yg tahu.. ini le kelainan Nando’s..

        kalo ko cicah ayam dia dgn satu sos saje, memang melugai dibuatnya..
        tak percaye..? pergi le buat eksperimen

        0

        0
      • Anonymous says:

        Aikkk .. klu tekak tak boleh trima takkn nak paksa kot. Anon 4.23pm. Klu tekak tak boleh trima .. nak kata tak pandai makan ke?. Ngra demokrasi .. tekak pun demokrasi jugak. Aku yg tersngt minat nandos ni pun … takkan paksa org makan. Sian org tu klu makan dgn ko. Tengok jer lah ko makan. Klu tekak si lin tak trima pun … nandos tak bangkrap. Setakat berapa kerat yg tak suka … ramai yg suka. Tak perlu nak rasa bagus … hormatlah org sikit. Sedap jer kata … Orang Tak pandai makan. Hidop nandos. Cuma makesure grill jgn sampai kering sngt. K.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Tak sedap takpayah datang. Buat rugi duit encik je kan. Tekak memasing lain seleranya!

      0

      0
  18. Liza says:

    Sebut pasal nandos, teringat terus sos extra hot peri-peri dia yg pedas tapi puas! Makan plak feveret side dishes dia jagung and wedges yg rangup and pedas. perghhh.. recommended!

    0

    0
  19. ayu says:

    kegemaran paling utama berbanding yg lain

    0

    0
  20. Nonna says:

    Sedap memamg sedap tapi ayam dah perap 24 jam ke tak ke mustahil boleh grill dan masak dlm 10 minit. Saya ada tanya chef kat situ dan beliau cakap bakar sampai 3/4 masak dan bila ada order baru grill. Baru masuk akal. So abg Nara, awak dah kena TIPU BULAT2!

    0

    0
    • Anonymous says:

      mmg betul dah partly pre-cook sebelum grill, tp precook tu utk sustain dia punya jus je, bukan sampai masak. tapi stok ayam dia mmg fresh hari2 baru supplier deliver. saya ex nandos. yg penting kitchen nandos bersih sbb hari2 time closing semua benda di cuci. every single part of the kitchen termasuk grill longkang. sbb tu sy confident nk bawa family mkn kt situ.

      0

      0
  21. Sam says:

    Ayam Nandos memang thorbaek dengan keunikan Sos Peri-Peri membuatkan sesiapa yang menikmatinya seolah berada di awang-awangan bak pari-pari. Nak demand the whole chicken boleh tak? Haha jk.

    0

    0
  22. Siti Nurzulaiqa Azizi says:

    Naik bot bersama bos,
    Bot dipandu hinggi ke Miri,
    Cubalah intai ayam di Nando’s,
    Enak dihiasi sos peri peri!

    0

    0
  23. lin says:

    benar ayamnya kering..walaipun isi je tapi aku tak boleh nak tertelan ..memang benar mereka yg kata tak sedap..ayam kering dan sebagainya.abg nara nandos sponsor ke?? sampai boleh masuk dapur bagai..maklumlah kena sponsor takan nk ckp tak sedap..buat promotion bagai abg nara ya…

    0

    0
    • Anonymous says:

      I was there when Abg Nara masuk kitchen. Memanh waktu tu,manager saya kak azwa yg layan. Memang kami akan bagi peluang kepada blogger sendiri utk masak ayam peri2 kegemaran sendri. It was an experience kan abang nara?

      0

      0
    • Anonymous says:

      batu api + mulut bangkai jugak si lin ni yekk..!!..
      ko rasa tak sedap itu ko punye pasal la..
      nara masuk dapur pun boleh perli lagi.. itu dah memang kerja dia la makcik..
      huhuh.. bahaya budak lin ni..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalau nak mengampu nandos agak2lah.biarlah org nak kasi pendapat bagaimana pun itu hak dia. apa mesti nak kena puji je ke? kalau tak sedap tak sedap jugak.thats a fact.abih nak tipu ckp sedap?

        0

        0
  24. Dulu xbrpa brminat ngn nandos sbb knon xkna ngn tekak melayu.pdhal xpnah try ag cma dgr rumors jek..lg2 plak msa tu area kmn xde nandos..smpi la nandos ada bkak kt mesra mall yg cma 5 mnit je dr umah then nmpk sgnboard kt tpi jln ngn ayat sos peri peri.trus ngn rsa malu2 kucing(sbb dlu pnah kutuk nandos kaw2)try msuk n order.memula xpndai nk order sbb ingtkn cm fastfood tp nsib baik pekerja dia ramah then tlg suggest.air pun bleh tmbh free jer..so far,da jtuh cinta tahap dewa 19 ngn nandos n mmg kipas susah mati nandos laa tetiap bulan..kikiki..p/s:ptg nnti nk brbuka kt nandos laa..terliur weh tgok post nara..

    0

    0
  25. Siti nurzulaiqa Azizi says:

    Naik bot bersama bos,
    Bot dipandu hingga ke Miri,
    Marilah intai ayam di Nando’s,
    Enak dibaluti sos peri-peri!

    0

    0
  26. rahmah ali budin says:

    Adeh!!tengok gambar pun bole terliur..ayam nando’s memang terbaik..bagaikan cair di mulut:)

    0

    0
  27. Imanalisya says:

    Seriously, never heard about that kinda “auta”. Cuma selama ni org slalu compare je la dgn kenny rogers. But i prefer nandos sebab sos dia sedapp ???? i gate this post, trus rasa nak gi nandos bbuka puasa nnt ????

    0

    0
  28. Anonymous says:

    knp comment2 kat atas mostly mcm pelik. mcm dibuat2.

    Anyway aku mmg suka makan nando’s.

    0

    0
    • anonra says:

      aku syak ni mesti pekerja2 nandos diberi upah utk komen kt sni..sbb tu mcm pelik2 jeee komen? pls la.. kenny rogers lebih sedah hokeh!

      0

      0
      • tecit says:

        dedua salah!

        abg nara buat contest la. Sape slogan paling best dpt hadiah. Ape la komen ni. xbace entry abg nara sampai abis latu..

        0

        0
      • Anonymous says:

        MasyaAllah. Saya pekerja Nandos,tak masa kami diberi upah sekadar nak komen yg baik2 saja utk naikkan nama Nandos. Bersangka baiklah kamu wahai manusia dibulan ramadhan ini.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Baiklah khas untuk pembaca BeautifulNara yang nak pergi cekidaut sendiri kelazatan Nando’s (Abang Nara yakin ramai yang tengah meleleh air liur nie), Nando’s ada voucher untuk bagi korang semua. Syaratnya senang sahaja, cuma perlu komen fakta best tentang Nando’s di ruangan komen. Contohnya “perghhhhhh, ayam Nando’s dibanjiri sos PERi-PERi memang buat air mata ini meleleh seolah-olah sedang berada di sisi Neelofa’. Komen yang paling kelakar, kreatif dan menarik akan menerima voucher nie jadi jangan lupa untuk sertakan nama penuh dan alamat emel sebelum 29 Jun 2015, 11:59PM.

      0

      0
  29. Linda says:

    Kali Pertama makan Nando’s kat Subang Parade Subang Jaya, masa mula2 restoran dibuka..tahun 1998 kut..alamak makcik dah tua. Masa tu nak order pun terkial-kial…main tunjuk menu jer…nak sebut takut salah..control cun time tu..hehe
    Sampai skrg tahun 2015, rasanya tetap sama.. best ..sos peri-peri marvelous.
    Tahniah buat Nando’s

    0

    0
  30. Siti Hajar says:

    Nando’s…emm memang superb!! Layanan yang diterima memang best… ketika kunjungi Nando’s Di Taman Seri Gombak, Batu Caves. Teringinnn sangat nak makan sebab masa tu pregnant (37minggu) kalau ikutkan kena tahan ward sebab dah turun tanda..hehehe tapi sebab nak makan juga sanggup drive and cakap “Baby, mama nak makan ayam!..jom kita makan sebelum ‘Puasa’ hehee.. trus order ayam 1/4 peri2..perhhh… mmg puas hati… nanti nak kunjungi lagi tpi satu family hehehhe..insyaallah

    0

    0
  31. aminah harun bachik says:

    abag nara… nandos mmng sedap.
    tp nk out of topic jap. maaf le nk tny, ur wife preggy ke? mcm lain mcm je gmbr di atas. tahniah la kalau betul. meriah la raya taun depan bila rmai2 ni.

    0

    0
    • AbangNara says:

      ye betul preggy lagi. terima kasih

      0

      0
      • aminah harun bachik says:

        jgn ambil hati ye sy tny xde niat pun. sedih pulak rmai2 nk dislike pertanyaan sy tu.
        maaf la mata sy agak tajam, mybe sbb sy pun preggy.
        tahniah abg nara n wife. semoga selamat sampai melahirkan, amin..

        0

        0
      • Anonymous says:

        tak sangka abang nara sempat baca komen2. ingatkan main post je..baguslah kalau gitu jadi bagi sesiapa yg tanya soalan sila jwab ye abg nara.

        0

        0
  32. CJ says:

    Apa yang paling saya suka tentang Nandos adalah kerana saya saya boleh pilih set Peri-Peri Chicken yang saya suka. Selain dari pelbagai pilihan sides order, saya juga boleh pilih sos kegemaran saya sambil bergelak ketawa dengan rakan-rakan sekepala… Syok habis!

    0

    0
  33. mohd fadhirul anuar says:

    tahun lepas, aku buka puasa di Nando’s..aku dengan wife.. sebelah aku, sepasang couple yang aku rasa sedang hangat bercinta. aku dengan wife order set ramadhan. nak dekat waktu berbuka,hidangan aku sampai dengan cantekknya..tapi tak lama kemudian, aku dengar seorang staff dibelakangku cakap “set ramadhan”, dengan pantasmya aku menjawab, “sini,sini”..
    rupanya, dia cakap dengan couple sebelah. couple sebelah aku dan staff tu keras melihat aku.. kihkihkih..tak sabo nak makan..sedap sangat baunya..botol sos extrahot dengan garlic dah lama aku rembat siap2 letak atas meja..
    tapi kisahnya, couple sebelah aku makan tak habis pun..mungkin sedang bercinta masih malu2 lagi kihkih..kan elok bagi kat aku je tadi tu ambik hati yang dah malu ni..tapi aku tak pernah serik.aku sekarang sedang kumpul chili.next week aku nak pergi lagi nando’s sebab aku akan dapat redeem ayam.dan aku akan pastikan kejadian ini tak berulang lagi.

    0

    0
  34. engku nurul says:

    memang terbaik..ayam sedap dengan sos Peri-Peri yang pedas berasap.Sekali makan terasa nak ulang berkali-kali.Marvelous!!

    0

    0
  35. Anonymous says:

    psal abg nara gn mertua tak jauh beza mcm sama umo je ekeke

    0

    0
  36. Anonymous says:

    sy dah mkn… first time… ayam sgt kering.. sampai skang x masuk nandos dah.

    0

    0
  37. sal?xpuas hati? says:

    Alahai komen kipas2 kat ats ni nmpk benor staff nandos..first time mkn nandos mmg x sdp lgsg..x berbaloi dgn harga..prefer kenny rogers lg.. terbaikk..#angkatbakulsendiripunagakagakla

    0

    0
    • Anonymous says:

      MasyaAllah. Jgn bersangka buruk di bulan ramadhan. May Allah bless you. -pekerja Nandos-

      0

      0
  38. Nadia Ikhsan says:

    Dear Nando’s,

    If you are a person, i would definitely marry you! It was like love at a first sight since the first time i met you .

    Love,
    Your obsess die-hard-fan. Haha

    0

    0
  39. Putri Farah says:

    Nandos is baie LEKKER!!!!
    It makes me feel at home ;-)

    0

    0
  40. Anonymous says:

    igt makan nandos sacc mall. dpt ayam sejuk je. naseb kawan belanja

    0

    0
  41. tecit says:

    The reason why i like nandos

    1. Suke kepedasannye. Sos peri2 tu. Marbelesss
    2. Suke salad dresser die!! (Most favret) G nandos sebab nak makan salad dengan dresser die. Masam2 gitu. Xsuke salad dressing biase yg gune mayo & thousand island tu.
    3. Even side dishes die xsebanyak keny rogers. I still love the wedges & nasi.
    4. Memang pon kering. Xkan nak cicah dengan sos peri2 sampai banjir. Lame2 nanti banjir satu nandos sebab air mate n air hingus n peluh aku hahaaha. Sebab pedas ya amatt. – depends pada orang la. Ade orang suke makan ayam basah2. Pegi la kenny. Kalau suke kering2 pedas, pegi la nandos. Ape susahhh laaaaahaiii! korang ni pon.

    Alamak, abg nara, please riki2, nandos alamanda leh book x untuk makan bukak pose? Ko nye pasal la ni naraaa.. terus aku teringinnnn.

    0

    0
  42. kiki lala says:

    pertama kali makan kat nandos tahun 2014 kerana curious. bila dah rasa memang sedap terutama makan bersama sos peri-peri. harus bawa bersama mak dan abah bila ke nandos untuk menikmati grill chicken and the hot sauce peri-peri

    0

    0
  43. Aku ok jer says:

    aku bukan ap..mcm ad rasa pelik sikit la bila baca komen2 y d atas…staff nando’s komen sendri ke ap..tu je y aku nk komen…
    satu lagi..biasa la bang nara bila dh d sponser n wlpn makanan tu x sdp TETAP kna ckp sedap…

    0

    0
    • Anonymous says:

      asyik sebut sos peri peri..takkan semua yg suka nandos ckp pasal sos peri peri..ini mesti staff nandos sendiri yg komen. aku dapat rasakan yh abg nara terpaksa ckp sedap kerana di sponsor.tapi tak trperanjat kalau abg nara tak dtg lagi hehehhe

      0

      0
      • Anonymous says:

        ya Allah… ko ni anon 504

        dah sah sah mmg dipping sauce nandos ni lain dari yg lain.. tu yg positive commentors byk sbut pasal sos peri peri tu…ini le kelainan nandos compared to KFC, Kenny and AYAMAS.. lepas tu ko tuduh plak pekerja nando yg byk bagi komen… mana data ko dpt ni anon oii.?

        aku mmg pelik rakyat malaysia ni… orang bagi tau benda betul n positif, korang tempelek balik kata orang tu tipu, tapi bila org cakap tipu, korang percaya pulak bulat2.. nak main persepsi pun selidik la dulu… patut la byk org kita ni kene mohong dgn politician bute bute je kat sini…

        0

        0
        • Anonymous says:

          gaji banyk ke nak mengampu sngt nandos..komen kau pelik.angkat semacam hehehe

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg memuji agak pelik..mcm dibuat2.yg marah2 lagi pelik..menyokong habis nandos nampk.ada share ke..maki hamun org bagai..bodoh..

          0

          0
  44. mak c kina says:

    sy slalu jugak g nandos..mmg bes..tp since sy dpt layanan yg kurang memuaskan (sy xigt nandos mana) sy dh xdtg nandos lg..sy tau xpatut la sy judge semua nandos mcm tu..tp terkilan la jugak…kisah nye sy mintak dia tlg bungkus,lebih ayam yg ktorg mkn tu (seekor),dia blh ckp yg benda mcm tu pun nk bungkus..byk lg kot..bkn tinggal tulang je..klu tinggal tulang pun,dorg peduli apa klu sy nk bungkus?..dah byr kan?!!!

    0

    0
  45. Anonymous says:

    nara ko org kaya duit byk blhla mkn mahal2…mewah berbelanja..aku ni mna mampu nk bwk anak2 g mkn mahal2..

    0

    0
  46. genit says:

    The reason why i like nandos

    1. Suke kepedasannye. Sos peri2 tu. Marbelesss
    2. Suke salad dresser die!! (Most favret) G nandos sebab nak makan salad dengan dresser die. Masam2 gitu. Xsuke salad dressing biase yg gune mayo & thousand island tu.
    3. Even side dishes die xsebanyak keny rogers. I still love the wedges & nasi.
    4. Memang pon kering. Xkan nak cicah dengan sos peri2 sampai banjir. Lame2 nanti banjir satu nandos sebab air mate n air hingus n peluh aku hahaaha. Sebab pedas ya amatt. – depends pada orang la. Ade orang suke makan ayam basah2. Pegi la kenny. Kalau suke kering2 pedas, pegi la nandos. Ape susahhh laaaaahaiii! korang ni pon.

    Alamak, abg nara, please riki2, nandos alamanda leh book x untuk makan bukak pose? Ko nye pasal la ni naraaa.. terus aku teringinnnn. nyam3….

    0

    0
  47. ninierusli says:

    Saya sangat gilakan nandos..slalu buat saya craving.malangnya tkde kat langkawi…tiap kali balik kg sure nandos tpt wajib pegi…tiap kali preggy pun( ni anak ke 3 ) nandos yg sy craving…skrang modus operandi bila kawan gi klia2 naik flight saya akan kirim wpun tk sama mcm makan kat restoran dier…nandos youre the best!!

    0

    0
  48. mariami says:

    Nandos IOI City Mall Putrajaya tolong improve your service! datang makan jam 750pm panggil waiter (dah ngkat tangan panggil diorang nampak tapi buat buat tak nampak) 810pm baru lap meja. Terus order, 925 baru foods sampai sesudah 3 kali follow up dengan staff! staff served foods, husband tanya nape lambat ni bro? staff jawab system hang?? what the heck??! yg 3 kali we all dok follow up tu staff tak tengok and follow up dengan staff kitchen ke?? ni bukan kali pertama we all datang makan nandos. dah beratus kali since year 2007! kat Alamanda, kat masjid putrajaya (dulu ada skang dah tutup), kat midvel, service tip top wpun ramai berganda dari IOI City Mall! Please Nandos IOI City Mall Putraaya, your services bloody hell need to improve!!!!

    0

    0
  49. Hana says:

    Aduhhhh…leleh ayaq liuq Abg Nara oooiiiiiii….apa2 pun ayam nandos letak pulak sos peri2….perghhhhh….memey superb. John Travolta lalu pun x nampak dah.

    0

    0
  50. aliska says:

    saya ade satu story nak share..aritu sy ngan kawan makan kat nandos..tgh sdp mkn ade cam kecoh sket..upenye tikus bejalan2 kat bawah meja pelanggan..kawan sy cakap kat sy ade tikus..sy tekejut..pastu die kate bukan bawah meja kita tp meja orang lain..pastu pekerja-pekerja semua sebok bisik2 nak tangkap tikus tu bagi jangan ganggu orang lain tgh makan..gaknya takut ade yang panic kot…tp yang perasan kehadiran tikus tu semua da cuak..yg x sedar steady je makan…adess camne bley ade tikus lak ek

    0

    0
  51. Ina says:

    Nandos memang terbaik diabad ini!! Sekali cuma mahu lagi, sos peri-peri amat sedap sekali. Harap voucher menjadi milik saya nanti :)

    Nama: Nurul Syafina binti Ibrahim
    Email: ina.syafina89@yahoo.com

    0

    0
  52. faiezahamdan says:

    Wahhhhh terlioqq baqq hang! ayam nandos dengan peri peri sos…. tendang tendang baby dalam perut ni terlioq punya pasaiii..

    0

    0
  53. Fai says:

    Nando’s memang best sangat!

    0

    0
  54. shah says:

    Memang sedap nandos ni, ayam yang di gril empuk, dibanjiri pulak dengan sos peri peri yang tangy, pedas dan panas. Gandingan yang mantap dan ummphh bila makan bersama wedges yang digoreng rangup, garden salad yang dipotong segar, tomato ceri yang manis. Salad digaul pulak dengan sos dressing vinaigrette herba yang unik.. perghh!! sebelum masuk mulut, dibanjirkan pulak dengan sos wild herbs yang lazat!! alahai.. bila sekali rasa sambil pejam mata, perghhh.. rasa macam dok kt syurga makanan afrika selatan! Nikmatnya tak terkata!! tuhan sajalah yang tahu wei!! bila buka balik mata, arghh. aku still ada kat malaysia lagi, dok sebelah mak.. sampai mak pun pelik tengok aku makan.. kelam kabut aku minum pepsi sebab tak tahan pedas.. hahahaa #biarpedasjanjisedap

    0

    0
  55. SYAFIQ says:

    Nando’s ayam dan sos peri memang berpisah tiada …Apa lagi …mai sepinggan…Nando’s.

    0

    0
  56. Syazwan Muhaimin Mohd Rasdi says:

    Saya pernah makan nandos sekali je seumur hidup sebab saya bukan orang senang. Tapi kenangannya abadi dalam sanubari seumpama dipoke oleh neelofa… Eyh neelofa jugak

    0

    0
  57. su says:

    Apa kata bagi kat saya jer? Seorang rakyat malaysia yang dah lama teringin nak pergi nandos tapi tak dapat pergi lagi. Kan berbaloi bagi kat yang tak pernah rasa lagi menu nandos? Terliur sangat dah ni. Orang kata kalau makan free berganda lagi sedap. So saya cuma nak buktikan kebenaran kata orang tu. Lagi-lagi kepada saya yang tak pernah cuba lagi ni kan.mesti berganda-ganda sedapnya. Huhuhu

    0

    0
  58. Zaynorsuhada says:

    Ayamnya rasa macam dimasak pari-pari,tambah pulak sos peri-peri yang pedas tapi sedap menjilat jari..memang terbaik lazat tak terperi!!!

    0

    0
  59. aikkk? says:

    komen2 positif mcm kena sponsor je..spam ke?
    xbaik menipu semata2 nak naikkan traffic blog n sales nando’s

    0

    0
  60. aikkk? says:

    ohhh patutlah byk komen yg pelik2..ada contest ghupenyerr! maaf x baca abis

    0

    0
  61. adila says:

    aaargggghhhhh!!!!! nando’s
    homaygod….best sangat2…
    letak sos peri-peri yang best tu.
    slalu gak beli sos tu mkn kat rmh. klau boleh hari2 mau makan….tp apakan daya…xmampu..huhu
    harap2… i dpt la voucher ni..mdpt bawak family makan free….
    arrrgggghhhh!!!! syoknya….
    auuuummmm

    0

    0
  62. hayatul husna says:

    nando’s… urmmmmmm mmg terbaekkkk la..
    pernah layan kt branch sunway PJ dgn kt paradigm mall dgn mber college. celebrate birthday jatuh tarikh sama huhu
    saya bagi 5 star.

    0

    0
  63. AbangNara says:

    Terima kasih kepada yang mengomen. Jangan lupa gunakan email yang betul untuk memudahkan kami menghubungi anda. Tq

    0

    0
  64. Liana says:

    Dlu mkn sedap..skang dh xsedap..xtaw nape maybe kos dah naik kot…belaka dh cut cost smpi dh xlalu mkn…yg sedap bakar sendiri kt kg..

    0

    0
  65. Hairi Anuar says:

    Dulu anak buah selalu ajak makan ayam nando’s ni,tapi disebabkan anak buah kecik dan pelat,ku dengar ‘ayam nandek’ haha India mana jual ayam yg anak buah kata sedap tu,rupanya lepas anak buah yg kecik tu tunjuk iklan,ayam nando’s rupanya.Pergh memang sedap,skali cuba sampai skrg ngidam lagi.

    0

    0
  66. Abdullah says:

    Memang sedap ayam Nando’s ini yang dipanggang dengan cara/ style Peri-peri Portugese. Lagi sedap bila sos peri-peri masa panggang tu kasi lebih sikit.

    0

    0
  67. Ahmad Munir says:

    dah jarang makan kat situ, sos dia sedap

    0

    0
  68. Poppy says:

    Tak pernah cuba sebab tak ada cawangan kat tempat Poppy. Tapi rasanya standard lah if ayam tu kena bakar half cook dulu before hidangan. Kalau start panggang after order tu mesti kena ambik masa & off cos pelanggan akan complain sebab lambat sangat. Yang marinade overnight tu memang biasalah sebab lagi sedap ayam kalau perap lama2 tapi jgn lebih dari 12 jam ( Jam 8pm start marinade then boleh sedia masak jam 8 am next day). Bila tak ada customer jangan asyik panaskan ayam yg dah masak tu nanti isinya keras & tak juicy lagi. Yg half cook tu if letak kat dlm peti ais bahagian seju beku tu rasanya tak ada masalah before panggang balik instead of keep on heating. Apa2 pun semua kena well plan. Kena pandai estimate berapa yg nak kena buat half cook utk satu hari (tengok juga,if pagi tu dah ramai customer boleh standby buat half cook dalam 15 ke 20 ketul utk makan tghari). Hopefully service Nandos sentiasa terbaik. All the best.

    0

    0
  69. babycute says:

    Nandos mmg sedap giler..En suami dan adik ipar drpd tak suke trus jd feveret. Memang x rugi makan nandos uollzzz…

    0

    0
  70. justme says:

    NANDO’S memey torbaekkkkk..org lalu lalang ade aku kesahhh

    0

    0
  71. qalbu82 says:

    Nando’s my favorite too, compared with Kenny’s Roger I prefer Nando’s…

    0

    0
  72. Ayu Suriza says:

    TV: Malaysia merupakan bumi yang bertuah yang kaya dengan kepelbagaian bio. Kepelbagaian bio merangkumi semua benda hidup serta ekosistem yang merupakan habitat bagi kehidupan ini. Kita semua adalah sebahagian dari jaringan kehidupan yang kompleks ini dan saling bergantung antara satu sama lain. Malaysia merupakan salah satu daripada 12 negara paling kaya dari segi kepelbagaian bio serta mempunyai rangkaian Restoren Nandos.

    Anak: Nandos? Apa Nandos itu ayah?

    Ayah: Nando’s adalah sebuah rangkaian restoran berasal dari Afrika Selatan dengan tema Portugis. Diasaskan pada 1987, Nando beroperasi dai 26 buah negara dan lima benua. Ia diasaskan oleh Fernando Duarte & Robert Brozin.

    Nando pakar dalam hidangan ayam dengan sama ada lemon dan herba, mangga dan limau, sederhana, pedas atau lebih pedas peri-peri marinades (dengan betul dikenali sebagai Galinha à Africana). Hidangan-hidangan tambahan seperti nasi pedas, kentang goreng (dengan sama ada Chicken Salt, atau Peri Peri Salt), salad, jagung bertongkol (mealies), cous cous, popiah Portugis atau salad taman sampingan.

    Ha, Kalau nak tahu lagi, sila layari http://www.nandos.com/.my ataupun, g jek Nandos tu..Paling penting, HALAL..

    Anak & Ayah: Heheheh.. (gelak-gelak). Tamat.. K bai.

    0

    0
  73. Nurul huda says:

    Buat Adi Putra yang sangat Peri-Peri.
    Cintaku pada bang Adi sesegar ayam di Nando’s.
    Sokongan paduku pada bang Adi sebanyak nasi Mediterranean dan sehangat asmaraku ibarat Spicy rice.
    Akan aku curahkan minatku pada bang Adi bersama 5 sos power PERI-PERI.
    Ishhhh. Takkan nak ulang sampai 11 kali macam menu kat Nando’s tu madah berhelah aku ni kat bang Adi Putra kan? Yang penting, dapat voucher tu then boleh bawa mak abah pegi buka sana. Muah sikit Nando’s!

    0

    0
  74. lola says:

    1st time makan Nando’s mmg xreti.. maklumlah tekak melayu.. bila cuba ayam dgn sos peri2 rs pelik… sbb xpenah makan kan sblm ni.. ok dlm hati ckp mayb skali je kot dtg.. tp lps 2 3 hari tu xtau knp asik tringat jer kat Nando’s lagi2 sos peri-peri tu… pdhal da rs mmg xnk p dah…huhu.. last2 xtahan tbyangkan sos peri2 die tu aku pujuk husband aku g makan c2 lg…. lps kali kedua pergi aku nk ckp mmg Nando’s kalau pegi skali bt kita nk pegi lagi lg2 igt sos die tu.. huhu.. kalau yg xsuka tu mgkin xikot selera tekak die kot.. lain org lain citarasa…

    And kpd pekerja Nando’s yg reply komen kat sini xpayah la nk hanngin dgn komen2 negatif… tp kalau tgk komen lebih pd positif…biasala lain org lain citarasa… ada yg suka ada yg x… mcm saya Nando’s sodappppp…

    0

    0
  75. me says:

    so far dah reach 90 komen utk nando’s jer?? mcm pelik tol. Slalu kalo bang nara promote brg xdalah nak beriya2 sgt reader nk komen. ketara btl ni pkrja nando sdri yg bg komen kat sini.. mcm melebih2 sdp plak dah..at the end i feel so unreal bout the taste & flavor. peri..peri..oh peri..dah ktandusan idea gamaknya.

    0

    0
    • ... says:

      Baiklah khas untuk pembaca BeautifulNara yang nak pergi cekidaut sendiri kelazatan Nando’s (Abang Nara yakin ramai yang tengah meleleh air liur nie), Nando’s ada voucher untuk bagi korang semua. Syaratnya senang sahaja, cuma perlu komen fakta best tentang Nando’s di ruangan komen. Contohnya “perghhhhhh, ayam Nando’s dibanjiri sos PERi-PERi memang buat air mata ini meleleh seolah-olah sedang berada di sisi Neelofa’. Komen yang paling kelakar, kreatif dan menarik akan menerima voucher nie jadi jangan lupa untuk sertakan nama penuh dan alamat emel sebelum 29 Jun 2015, 11:59PM.
      Sambil-sambil tue bolehlah follow Nando’s di Facebook, Twitter dan Instagram dan ushar senarai restoran Nando’s di Malaysia di sini. Mana lah tahu kalau menang boleh terus bawak kaum keluarga makan atau berbuka di sana. Selamat mencuba!!!
      *Pemenang-pemenang akan dipilih dan dihubungi oleh pihak Nando’s pada 1 Julai 2015

      kesiannya kt ko.. mst xbaca abis kan artikel ni trs hembus jer…. abg nara bt contest ler…. pengajajarannya jd kan membaca budaya kita… membaca smpi abis tau.. bkn bc tajuk jer…

      0

      0
  76. Salam.

    Mggu lepas makan Nandos dengan officemate masa lunch hour. Full kot. Sy jakun sikit x reti nak order Nandos . So officemate yang tlg suggest portion apa yg best etc. Memang best Nandos nie. Sy order nasi kuning, ayam pedas, salad. Alhamdulillah habis licin ha. Sedap ayamnya makan mcm tu je tak payah cicah sos pun dah sedappp.. Inshaallah akan datang lagi ke Nandos and order sendiri pulak sbb dah pandai order dah kahkah.. =D

    0

    0
  77. Anonymous says:

    Nandos??WOW….perapan ayamnya yang sangat MABELES!!!Peri-perinya pula yang sangat OHSEM!!!Side dishes nya juga yang sangat VARIETY!!!Airnya pulak yang sangat SUPERB!!!Boleh refill..siap straw dan gelas baru tu!!!last but not least, servis yang sangat IMPRESSIVE!!!barulah kita bayar service tax tapi tak mengata belakang!!! #KIPIDAPNANDOS

    0

    0
  78. Anonymous says:

    klu pegi Nandos aku acah2 tau jerr nak order.. padahal smpai skg pon x phm2 ape yg ade dlm menu..aku hentam jerr order… hihhi.. tapi aku musykil skit nape gambar dalam menu tak same dgn real ekk…. apa pon Ayam Nandos dgn sos2 nyerr mmg terbaik la.. sodap hingga menjilat siku… betul ni.. tak tipuuuu….

    0

    0
  79. azrinah says:

    Nampak je perkataan Nando’s terus terbayang ayam grill dengan sos extra pedas. Perghhh memang terangkat sedapnya, gabung pulak dengan nasi yang memang sedap giler dengan wedges dan salad yang sedap terbayang – bayang ni. Masa makan tuang extra hot sos memang berair mata tahan pedas dan masam demi kesedapan nando’s. Nando’s memang lain macam sedap dan terbaik.

    0

    0
  80. Sumijelly says:

    Menikmati ayam nandos bersama sos-sos yang ada… memang membuatkan tak hengat dunia bila makan. Sedar2 tinggal tulang walaupun ketika tu anak tengok pun tak percaya mak aku makan sampai licccccccccciiiiiiinnnnnnnnnnnnnn………………. muahhahaa

    0

    0
  81. amy says:

    Nando’s? 1st time makan kat Aeon Bukit Raja. Staff peramah siap explain menu dan macam mane nak order. Sebab suka makan pedas terus ambil Extra Hot punya. Sekali… HAMBIK KAU…. pedas terangkat. Sos PERI-PERI THORBAIKKKK….

    p/s: ada kawan sampai ‘ceri beri’ sebab tak tahan pedas, walaupun cuma ambil set mild. hmmmmmmm

    0

    0
  82. Anonymous says:

    wah ramainya penggemar nandos.atau separuh pengomen adalah staff nandos sendiri

    0

    0
  83. pikapika pongpong says:

    first time makan kat sogo.. Menyumpah tak hingat.. jadahnye sedapp, tak sedap langsung.. second time makan, try letak sos tomato.. perghh.. marvellouss!!! confirm akan jadi pilihan utama bila nk lunch or dinner kat luar… lagi pulak boleh dapat free meal kalau download application dia & redeem point.. hihihihihi..

    0

    0
  84. Peminat Nandos says:

    Aih, Abang NAra saje aih bagi meleleh air liur. lama dah tak jejak kaki ke Nandos sbb Nandos Alamanda renovate ritu. bila dah buka, pun x bekesempatan ke sana.

    0

    0
  85. kelako ker. says:

    First time makan dekat nandos klcc tp aku tapau je la. sos pon cukup2 je dapat. mmg teringin nak makan lg sbb dah lupa rasa caner. kalau betul juicy mcm nara ckp tu aku sanggup belanja bf aku mkn esk. tak sedap aku claim ngan nara

    0

    0
  86. Ex nandos PIA says:

    Dulu penah keja nandos kt epot penang….
    senantiasa rindu sos dia… now kt umah kena ada stock sos extra hot peri-peri….
    tapi sos dekat restoren lg sedap dari beli sos yg jual kt giant tu..

    0

    0
  87. Noor Haniza says:

    Ya Allah..baru ku tahu rupanya taste orang Portugese sama taste orang Jawanese hihi. Orang jawa mostly suka pedas. Malu nak habaq aihh, tak tau berapa kali tiap kali makan Nandos, mesti tamak ambik semua perisa Sos tu. Aku tak tipu, aku bukan staff Nandos tau hihi. Campur-campur sos tu, baru match dengan lidah asli tak terperi dek PERI-peri haha. Erghh…gigil badan air lioq nak terkeluaq nih lagi-lagi di bulan penuh barakah ni… COBAANNNNN. wong Jowo ngomong, ENAK TEMENNN kihkih

    0

    0
    • Anonymous says:

      betoi kan.. sos cicah dia kene campur campur, baru naik rasa..
      kalo cicah pakai satu sos, mmg tak boleh pegi. lah..

      aku pun bukan staff nandos.. tapi lepas dah tau skill nak makan nandos, mmg nandos dah jadi pilihan hati… nak jimat, selalunya aku pi carik marinating sos dia, perap ayam buat sendiri.. tapi dipping sos tetap kene beli yg hot peri-peri campoq dgn sos tomato (brand apa pun takpa..)

      tapi tu la.. simpati aku, ramai yg tak percaya pengalaman kita makan nandos ni mcm ni… siap tuduh yg bukan2.. tapi lantak la deme.. yg sedap tekak aku.. nothing to loose

      0

      0
  88. MimyAmy says:

    Fakta paling best yg saya alami ialah masa tahun 2009, our 1st date bercinta we all makan di Nandos Mid Valley Megamall, our last dishes before we all getting married makan kat Nandos Foodcourt Putrajaya (sekarang dah tutup), ironicnya my last dinner before I delivered (waktu pregnant) pun di Nandos; Nandos The Curve.

    0

    0
  89. fhanish says:

    Dekat perlis tkda cawangan nando’s.. masa cuti sekolah jejak KL.. habiskan masa cuti sekolah kat sana.. pertama kali seumur hidup ketika berusia 7 tahun, kakak bawa makan nando’s. Rasa dia memang sedap tak ingat dunia. Makan dgn sos peri peri dia umpph tak ingat dunia macam makan masakan ibu. Portion nando’s sangatlah banyak dan berbaloi dgn harga dia. Sekarang nak makan pun kena kumpul duit, sebab still belajar. Kalau dpt kongsi kenangan indah dgn family lagi sekali kan best. :)

    0

    0
  90. me says:

    Gara-gara nak voucher free sgup tipu rasa dri sdri.Smua nak troll sedap gara2 nk menang pdhl x prnh kut mkn kt nando’s.SO FAKE!nielah tipikal mlysian…nk menng,nk free,xnk byr,sales sgup nk jd hipokrit n bodoh..sedih..

    0

    0
    • a non 601 says:

      sedap ko mengata…
      kesian ko dik.. kesimpulan hanya berlandaskan persepsi.. lepas tu buat rumusan bodoh sendiri.. pengalaman org berbeza-beza.. itu fakta..

      org Malaysia dah tak hidup atas pokok mcm dulu.. ramai dah merantau n berpengalaman luas… in the context of food, mereka dah merasa makan mcm-mcm. dari western style sampai la masakan ibu sendiri. simpati aku bila baca komen ko dik..

      bagus nara, ko keluarkan artikel pasal nandos ni,boleh dapat byk input n problems utk social studies..
      yg plain people, happily shared their unique experience here without prejudice..
      tapi saya jugak terkejut, di malaysia dlm abad ke 21 ni masih ada org yg konservatif dalam pemikiran dan menuduh org yg bukan bukan.. walau style tulis dah mcm org modern habis.. betapa senang betul sekarang wujud persepsi benci-membenci, tuduh-menuduh, kata-mengata bila hanya berbeza pengalaman dan pandangan ye!!!!.. ni baru pasal makan nandos je pun.. belum masuk bab politik bagai..

      kalau mcm ni punya gaya masyarakat kita.. tak tau la saya nak kata apa lagi..
      pasal nandos je pun..!!

      0

      0
      • budakhingusanbiladapatgadget says:

        Anon 601. Sorry to say klu kat bn ni mmg berlambak jd gang ahli nujum. Dia main serkap jarang tanpa asas fakta yg kukuh dn jelas lps tu buat ksimpuln. Paling kelakar gang ahli nujum ni blh kata org lain komen sndri … reply sndri. Mcm yakin habis. Bila kita suruh cari nara cek ip sama ke tidak. Itu pun belum tentu lg .. ip yg sama adalh org yg sama bg komen sbb ada gang syer gadget bg komen kat nara mcm sy ni , 1 kuarga pakat bg komen guna ip sama. Bukannya dia cari nara malah mcm org nyanyuk bertubi2 dia kata org tu reply sndri. Sama lah kat sini dia kata staff nandos yg bg komen.

        0

        0
  91. pekerja Nandos ke.? says:

    wahai pekerja2 Nando’s sume.. stop lah bagi komen puji memuji.. dah lah obvious sgt yg komen2 puji2 tu pekerja Nandos. taktik marketing ntah ape2.. logik la sket oii.. jangan lah terus pakat puji melambung over camtu.. ingat nak tipu budak2 ke.. komen la simple2 sket. ini blog gosip. biasa cik kiah, cik joyah tu komen xde skema mcm awak2 sume.. fail.! muahaha

    0

    0
    • DATIN MON says:

      awok ni pun, cuba cool sikit bulan2 poser ni. ate bca post nara kt ujung2 tu. kn ada nk bgi voucher free kalau komen pling win, kelakor n meletop.
      mmng rmai la yg nak comment2 sume bagai ni. xde kena mngena dgn budak mcd ke pizza ke, warung kak leha ayam penyet ke.. apa lagi mula kan la operasi puji pujian nandos di bulan romadon ni..

      0

      0
      • lap u datin mon says:

        Komen Paling Win @datin mon …. hahahhaahaha.
        ABG NARA BGLAH BOCER KAT DATIN MON. KELAKARLAH DGN COOLNYA DIA ‘BAHASAKAN’ @ pekerja nandos ke?.
        Warung kak leha ayam penyet ….. kakakakakkakaka

        0

        0
    • ntah hape2 dengkilertew says:

      Oii bersangka baik jerlah sbb yg komen tu bnyk agaknya mak2 org, bapak2 org … itu yg skema jer komen bab makan. Klu bab makan mmg lah ramai mcm tu, masing2 teruja. Ko agaknya yg budak2. Klu pegi caw2 tertentu, kena pulak lunch hour penuh. Tak de masa lah nak tipu2. Ko pergilah nandos. Ko buat survey sndri. Sure ko tau. Ramai juga tourist dan foregnr yg gi makan. Aku ni bkn staff nandos tau.

      0

      0
      • ntah hape2 dengkilertew says:

        Tngk tu smua bg email nak dpt bocer …. icon2 semua cantik2 tak mcm aku punyer sbb aku tak letak email. SEMANGAT NAK IFTAR KAT NANDOS.

        0

        0
  92. muhammad hazim bin hussin says:

    Sos curahan kasih campuran adunan peri peri sungguh berseri tatkala sos penuh berkhasiat dengan ayam panggang dimasak asli untuk santapan keluarga

    0

    0
  93. Anonymous says:

    Ramai yang dislikeee bila puji nando’s HAHAHA confirm staff KFC & MCD tu

    0

    0
  94. anonimossss kau jah! says:

    Komen psl nando’s pelikkk

    0

    0
  95. ainul mardhiah says:

    Pergi nando’s oder quarter drumstic grill lemon& herbs,
    Tak lupa nasi Mediterranean yang lembut, wedges yang crispy berempah,
    Tambah sekali salad yang segar dan crunchy,
    Dah terhidang depan mata capai sos peri2 garlic & extra hot,
    kombinasi sos peri2 garlic, sos extra hot dan ayam lemon herbs… perghhhh memang lazat tak terkata sampai berair mata. Nasib ada nasi Mediterranean, wedges dan salad untuk sejukkan mulut yang mula terasa bahang sos peri2 yang super meletop pedas dan sedap giler. Harap nando’s bagi free voucher kat saya. Boleh la layan kesedapan nando’s semula. Tengah tahan ayaq liuq dari terkeluaqni, terbayang-bayang depan mata ni. Hehe

    Nur Ainul Mardhiah
    inaszin@gmail.com

    0

    0
  96. syasya says:

    Saya memang peminat tegar nando’s!Berkenalan ngan suami yg mempunyai tekak melayu kg tegar…memang bermatian menolak mkn di nando’s kali pertama! At last..kerana kasih aku turutkn…dia da xlrt nk tolak…yes!!lunch di nando’s….order half chicken :hot…nak amik masing2 quarter set takut cik abg x abis…so kongsi..bkn kedekut ekkk…ajar..amik garlic,ketchup n hot…rasa…balancekn rase ikut kesukaan…,furggghhhhhh…cik abg pulak yg concer..nk abis half chick trus bgn order lagi half chicken tmbh ice mocha lg!!mngalahkn sy da kegilaannye pd nando’s sekarang nie!

    0

    0
  97. lilo says:

    sy prefer dave’s deli atau kenny rogers lg..klau xde pilihan g kfc,mcd pastu last choice baru g nandos..k bye

    0

    0
  98. radin fadli says:

    memang enak nando.s ni, kegemaran satu keluarga.Cuma tak tahu lah,sejak dua menjak ini, ayam nandos makin kecil tak macam dulu. Ice Lemon Tea refill memang kegemaran huhuhu

    0

    0
  99. UglyNara says:

    Aku ok je dengan nandos…sedap la jugak…habis la jugak kalau makan…staff nandos pun ok…lagi nak ok? Pi makan dekat nandos cittamalll ara damansara…memang takde orang! So layanan pun cepat dan pantas!

    0

    0
  100. Nandos memang sedap, saya paling suka sos dia.
    Extra Hot super NIKMAT!

    0

    0
  101. dfs says:

    Nandos memang best.. sangat suke extra hot and sos banjir~~ terliur sampai baby dalam perut pun menari2!!

    0

    0
  102. Ahmad Fauzan says:

    N-A-N-D-O-S
    N – Nasinya sedap.
    A – Ayamnya Enak
    N – Namanya Nandos
    D – Dimakan bersama SOS special
    O – Orang yg makan pasti mahu lagi
    S – Saya memang suka nandos.

    0

    0
  103. Suhaimi says:

    Nando’s ni mmg sedap giler la wei, Kalo ade majlis makan2 ngn kengkawan mmg Nando’s la tempatnya.Sosnya mmg sedap dan ttakde kt tempat lain. Spae kata Xsedap n xsesuai ngn mulut Melayu mmg xde nikmat dunia. Nak makan kat Nando;s bezanya ada duit ngan xde duit je sebenarnya…hihi Yg kaki kondem tu cerminlah diri, xsesuai mulut Melayu konon…haha
    Nanda’s mmg Terbaik

    0

    0
  104. Nadia Ikhsan says:

    Setitis sos peri- peri Nando’s pedas bergegar seperti letusan gunung berapi…tetapi saya tak pernah serik.
    Nando’s hanya untuk mereka yang tahu menilai :)

    0

    0
  105. nurul says:

    Sedapnya Nandos terletak pada ayam yang mempunyai rasa perapan sos peri-peri yang sangat lazat. Setiap minggu pasti rasa nak makan Nandos sebab kesedapanya memang buat saya tak jemu langsung nak berNandos selalu!

    0

    0
  106. najihah says:

    mmg sedap…
    kami adalah penggemar nando’s…
    walaupun hampir 2 jam hendak ke nando’s.. xpernah menghalang fav kami!!
    lebih2 lagi bila dapat kumpul chilli..dan blh dpt ayam free..

    0

    0
  107. LORRA says:

    saya pernah makan sekali je nando’s ni…tapi pandangan saya, sedapppp tp ayam kecik, tak cukup dengan selera yg besar ni. muahahahaa..tapi memang sedapp. pada sesiapa yang suka makan pedas, boleh cuba ayam nando’s nih

    0

    0
  108. SITI NABILA BINTI AHMAD says:

    Pantun Nandos,

    Ayam dan peri peri sos di dalam satu pinggan,
    Bersama2 side dish menjadi pilihan,
    Nandos ternyata tiada tandingan,
    Buat yang tak gemar tu, ish tak paham le teman!

    0

    0
  109. LoL says:

    Ayam Nando banjir tu setaraf ngan masakan mak aku tuhhh… Bukan calang calang bebbb.. hahahaa

    0

    0
  110. Anonymous says:

    nandos utk golongan bawahan….biasa je nothing special.

    0

    0
  111. Anonymous says:

    nandos..restoren sepi. tak menarik.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Alahai komen kipas2 kat ats ni nmpk benor staff nandos..first time mkn nandos mmg x sdp lgsg..x berbaloi dgn harga..prefer kenny rogers lg.. terbaikk..#angkatbakulsendiripunagakagakla

      0

      0
  112. tok k says:

    dah kena sponsor..xkan nk cakap x sedap kut.

    0

    0
  113. Anonymous says:

    the photos look so dull and flat. sorry….im not sold.

    0

    0
  114. Anonymous says:

    Gara-gara nak voucher free sgup tipu rasa dri sdri.Smua nak troll sedap gara2 nk menang pdhl x prnh kut mkn kt nando’s.SO FAKE!nielah tipikal mlysian…nk menng,nk free,xnk byr,sales sgup nk jd hipokrit n bodoh..sedih..

    0

    0
  115. Anonymous says:

    komen penipu2. semuanya staff nandos. kesian…desperate …

    0

    0
  116. mami penang says:

    Selera masing2… tak sama..

    0

    0
  117. Appreciating the time and energy you put into your website and in depth information you provide.
    It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same
    unwanted rehashed material. Great read! I’ve
    bookmarked your site and I’m adding your RSS
    feeds to my Google account.

    0

    0