Written by AbangNara | July 28th, 2017

Selaku seorang pelakon senior yang mutu kerjanya amat mantap dan tidak perlu dipertikaikan, Nabila Huda sememangnya layak untuk meluahkan isi hati tentang situasi dunia lakonan tanah air yang dibanjiri oleh pelakon-pelakon baru. Ia menjadi satu masalah apabila pelakon-pelakon baru ini diambil untuk membintangi drama dan filem hanya kerana mempunyai rupa yang kacak/cantik, bukannya berdasarkan bakat lakonan. Rata-rata mereka boleh dikatakan berlakon seumpama “kayu”.

nabila huda

Menurut Nabila, dia sendiri menjadi tertekan melihat lakonan pelakon-pelakon baru ini. Iyerlah, kalau bercakap pun ikut skrip 100%, memek muka pun zero, lontaran dialog pun tak ada, siapa yang tak akan tertekan kan? Kata Nabila:-

Sekarang ramai pelakon baru yang hanya kejar populariti dan letak harga yang tidak sama dengan kualiti lakonan mereka.
Kadang-kadang ada juga saya tertonton drama Melayu kerana anak saya peminat drama Melayu, namun saya jadi tertekan melihat lakonan mereka.

Dulu masa saya mula dalam bidang ini drama pertama Blok 404 saya terima bayaran RM600 sahaja, itu sudah termasuk promosi seluruh negara. Tapi lama kelamaan harga itu akan meningkat mengikut kualiti kerja kita. Bayaran adalah soal kedua. Insya-Allah akan meningkat mengikut tahap kualiti kita

Saya terbuka sahaja jika berlakon dengan pelakon-pelakon baru tapi mereka terbuka ke untuk bergandingan dengan saya?. Alhamdulillah, setakat ini semua yang digandingkan dengan saya adalah yang berbakat dan berpengalaman.

nabila huda

Semoga teguran daripada Nabila Huda ini diambil berat oleh para pelakon baru dan digunakan untuk memperbaiki mutu lakonan mereka. Jangan pula digandingkan dengan Nabila Huda barulah nak terkulat-kulat nak belajar berlakon. Sumber Mstar Online.

50 responses to Nabila Huda Tertekan Lihat Lakonan Pelakon Baru, Pernah Terima Bayaran RM600 Sahaja

  1. melayu says:

    Pelakon baru sekarang ni harap jual muka je. Bakat zero. Kalau jenis yg suka belajar takpe mcm Janna Nick etc. Sekurang kurangnya dulu memang dia kayu tapi sekarang dia dah ok sikit berlakon. Tapi kebanyakan pelakon muda sekarang bodoh sombong. Bakat kayu tapi perasan diva.

    29

    0
    • Jem says:

      Pelakon baru, gedik publisiti murahan je lebih. Ayda Jebat, Lopak dan Mira Filzah. Menjatuhkan lagi kualiti ada lah!

      36

      0
      • miamor says:

        akak org dulu2… akak rasa paling best berlakon hanya nabila huda ngan elly suriati jer. pelakon baru ada tak sebest mereka??

        25

        0
    • Pekerja Gomen says:

      Janna Nick berbakat?? OMG….
      She is the one that I always wonder her how can exist in the industry..
      bakat ke laut.. rupa pun biasa2 je…

      47

      0
    • Anonymous says:

      X boleh salahkan pelakon. Stesen2 TV budget ciput benor. Nk beli drama budget x brp nk ada. Production house terpaksa ambik pelakon murah.

      16

      0
    • Lopok says:

      Sapa yg mengata abil ni sah2 dgki. Bes gila kot crita blok 404..msa tu taun 2001. Bayaran mmg xleh nk compare. Lakonan abil pun biasa2 ja tp dia dh improve banyak. Bkn crita munafik ja. Byk lg drama dia yg best. Mcm crita Julia. Lg satu, dia xcontrol cantik or control cun. Blakon muka buruk, buat mcm2 ekspresi, muka xmekap pon xpa. Xmcm plakon skrg ni yg nangis xdak airmata, asyik-asyik nk promote tudung sndri, buat drama kat luar dsb.

      48

      0
    • der says:

      janna nick kata ko??????!!! kahkahakahaakahak kahakk

      7

      0
    • Anonymous says:

      especially lofake hahaha. berlakon sebab nak jual tudung.. control cun je memanjang n cakap pun tak jelas

      12

      0
  2. airasia says:

    Betul tu abil…. byk kayu skrg ni… hahahha

    17

    1
  3. wekkkkkkk says:

    dulu lain Nabila, dulu sewa aprtment kt KL kt Bangsar/Pantai Dalam, sewa rmh RM500.00je utk keluasan 800sqf.. skrg dh cicah RM1500.

    dulu lain nabila, u dpt bayran sikit x kisah, sbb boleh minta Amy Search duit..kn Amy Search byk duit.
    kalau nk cakap pasal dulu..x terlulis kt sini nabila

    15

    16
  4. Anonymous says:

    ala abil… dlu ko masa baru2 berlakon pun kayu jugak… nampak sangat busuk ati.. da tua tak laku hahaha

    29

    15
    • qqq says:

      aku rasa dy laku dan amik job best2. cita gempak2. bkn mcm cita melayu yg tah pape

      17

      1
      • minangkabau says:

        mana ada,tak banyak la job sekarang dia. mana ada drama dah dia berlakon. harap kat filem munafik ja nak survive 2 tahun

        7

        1
    • cha says:

      abil bising not because pelakon tu kayu, tapi ni dahla kayu, mintak bayaran mahal! tu kekdahnya anon oi! ni jenis kayu tapi nak kena bayar macam dah dapat anugerah FFM

      16

      0
  5. man says:

    abil.. sorryla, awak tu blakon pun takde la hebat mana.. dlm munafik je mmg outstanding. yang lain so so je. Bila tgk balik erra fazira berlakon cerita lama2 sampai di nobat ratu filem.. tahpape juga. tp makin lame makin ok.

    34

    16
  6. Pelakon Baru says:

    Diam la Abil. Ko tetap berlaki buruk.

    11

    18
  7. nok gebuzzz says:

    pelakon baru ape kesah kayu ke….ke laut ke…yg penting popular pas tu dpt tackle vvip…caras laki org…

    14

    0
  8. EllySha says:

    It’s ok Nabila. Maybe sbb mereka masih baru dlm industri and x ada asas lgsg dlm lakonan. Byk lg yg mereka perlu belajar & kena mereka masa utk asah bakat mereka. Senior yg byk pengalaman kena byk bg tunjuk ajar & tips kt muka2 baru nie. Cuma kdg2 ada je pelakon baru yg berlagak mcm bagus and bodoh sombong. Ada tu yg ok yang boleh terima teguran & nasihat.

    9

    0
  9. Encik nuor says:

    Benda ni cam cycle, lepas ni next generation pelakon2 baru keluar, giliran generation fattah amin dan seangkatan dengannya pulak komen zaman diorang payment ciput, pelakon baru tak nak belajar dan macam2 lagi la. Biasa la tu..

    7

    0
  10. Anonymous says:

    Rezeki masing2, setiap org @ artis ada zaman popuraliti masing2. Jgn cemburu dgn rezeki @ takdir org lain…

    3

    0
  11. Anonymous says:

    AKU PON TERTEKAN TENGOK HANG NABILA HUDA!!!

    3

    3
  12. wekkkkkkk says:

    abil kata..dia tertekan tv remot control..lalu tertonton drama si kayu…lantas terlayan dgn paksaan sbb anak dia suka citer si kayu tu

    hidup semua kena ter…ter..meh

    0

    0
  13. eton says:

    i terbaca gossip alif aziz pukul wife dia?
    update la cepat abg nara, takkan i yang nak update uolss pulak

    4

    0
    • Anonymous says:

      Alif Aziz saja je tu nak cuba lauk lain. Sekarang ni isteri dia kan tgh dlm pantang. Memang dasar lelaki jenis naik tangan sampai ke tua tetap kurang hajor

      4

      0
      • zack minangkabau says:

        mana ada, alif aziz ni baik sebenarnya. tapi sebab pengaruh rakan sebaya. sebab tu , ibu bapa kena pantau anak-anak berkawan. jangan bila dah terantuk baru terngadah

        0

        2
        • wekkkkkkk says:

          kalau dh berbini, ibubapa nk pantau jugk ke anak2 lelaki. Masa kawen dulu, duit sapa, duit cari sendiri ke, atau duit pompuan tu, atau duit makbapak..
          rasanyer kalau duit sendiri dn ssh nk cari duit, pasti kan menghargai bini walau dlm apa je keadaan..
          kalau duit parents..entahlah..
          atau duit haram..atau duit dedak mana2..

          2

          0
  14. eja says:

    abg nara ni lembab lah..cpt lah klua gosip hot alif aziz bersama afifah nasir kat karaoke & kantoi dgn wife. dah kantoi pukul wife pulak!! sian wife dia tgh berpantang 20 hari.sian wife dia & baby boy diaorg yg kecik & x tau apa2 lagi tu..uhuhuhuhu

    3

    0
  15. sian bella says:

    nara.. alif aziz kena kutip polis sebab pukul bella d Diva karaoke tak upadate ka.. sian bella baru beranak laki dah p mengatal dgn adik artis ppuan lain.. sian wehh.. 20 hari baru beranak.. nma ppuan tu afifah ka.. afidah ke..

    1

    0
  16. Anonymous says:

    aaron aziz bila nak pupus?? pegang sana pegang sini peluk sana peluk sini, bini bertudung terus kata hati rasa lapang, kau bersentuh2 tu hati lapang tak???

    2

    2
  17. Yun says:

    Nabila huda..fauziah nawi..dian p ramlee..ungku ismai..l rushdie..norlia…sharifah amani..suami jihan..aqashah..jihan miskin,.remy ishak..erra fazira..kamal adli,..zarina..alif satar..dn bbrapa nama lagi mmg best klu ada dlm drama..
    Terbaru drama arora..lakonan mantap nabila x payah mekap2 pn dn ungku ismail..bole nmpak la antara pelakon kayu..yg baca skrip dgn watak2 yg hidup..

    1

    1
  18. Foodhunter says:

    Aq sampai skrang x pham lg..part kalo lakonan watak sakit, kematian n seangkatan dengannya mmg korang sempat lg nk make up kan..dok terbaring atas katil pon muka cantek je…aq x pnah lagi la melawat org sakit yg make up cantek2 nie..semua muka mcm asam keping je..nmpak sgt x logik..rimas aq tgk..

    0

    0
  19. Aurora says:

    Ceriata #dendamaurora lakonan nabila huda dan engku ismail sangat best. Good job! Better than all ‘pelakon kayu jual muka’

    0

    0
  20. moon says:

    Abil berlakon best lah. tengok drama dendam aurora eps 1 pun dah best. pelakon baru cantik2 gedik semcam aku. mcam Afifah Nasir tu.. pastu rembat laki orang. Tu je la kijonya.

    0

    0
  21. Sha says:

    Drama tv3 yang nasi tak dingin tu heroin dia kayu tahap maximum. Tolonglah ambil pelakon berkualiti sikit. Benci tengok

    0

    0
  22. sheren says:

    Kat malaysia ni ramai lg pelakon yg hebat2… malah cantik2 belaka…contohnya fazura, izara aishah, nelydia senrose, amyra rosli, diana danielle, emma maembong, fathia latif, fasha sandha, siti saleha, juliana evans, sari yanti, liyana jasmay, ummi nazeera, tizz zakiyah,scha alyahya… pd pendapat aku diorg ni semua berlakon dgn selamba dan x over..

    0

    0

Leave a Comment

Optional