Written by AbangNara | May 16th, 2010

nabil raja lawak eksiden lagi

Aduh. Malang memang tak berbau. Lagi-lagi untuk penunggang motosikal. Kali ini adalah kali kedua Nabil Raja Lawak eksiden melibatkan motor superbikenya. Nasib baik Nabil memang jenis yang pakai baju safety. So kecederaan yang dialaminya tak ada lah teruk sangat.

Nabil luka di tangan dan cedera kat rusuk belakang. Dan yang bahayanya masa jatuh tue kepala dia bergegar sikit. Harap-harap tak ada pendarahan dalaman. Semoga semuanya selamat-selamat belaka. Kalau apa-apa jadi nanti kesian pulak kat Irma. Tak merasa jadi bini orang pulak nanti.

Pengalaman peribadi kami yang pernah melihat 3 kemalangan satu hari melibatkan motor semasa on the way pergi tempat kerja. Memang seram sangat-sangat. Orang bawak motor nie kadang-kadang bukan salah dia pun yang menyebabkan jadi eksiden. Silap sikit je memang boleh buat nyawa melayang. Terbaru kat depan rumah kami nie, satu pakwe makwe maut sebab terjatuh dan digelek lorilepas side mirror motor dia tergesel dengan kereta.

Kesimpulannya kepada semua-semua pembawa kenderaan di jalan raya, silalah bawak berhati-hati. Kepada pemandu kereta, sebelum membelok tue ushar dulu ada ke tak motor-motor lalu. Bawaklah dengan berhemah. Signal tue jangan lupa kasik.

P.S: Selamat Hari Guru kepada semua cikgu-cikgu di Malaysia ini. Teringat kenangan zaman sekolah menengah dulu. Kawan kitorang bila tak dapat jawap soalan Math kena pergi jumpa budak Form 1 cakap dia tak pandai Math. Exam lepas tue terus dapat 100 markah. Kenangan oh kenangan.

27 responses to Nabil Raja Lawak Eksiden Motor Lagi

  1. ~rai~ says:

    aiyak..nabil mai cni la motor tu…hahaha

    0
    0
    • pet says:

      kener mandi bunga si nabil ni

      ** selamat ary guru…. terutama untuk akak aku….. n cikgu2 aku semua…..

      0
      0
      • nyonyot says:

        die buat lawak tu… bukan betol2.. keh keh keh

        0
        0
      • rosh says:

        berpantang ajal sblm maut….kena berhati2 …igt irma tersayang…huhuhuhu

        tumpang gak…

        ~~slmt hari guru tuk smua guru2…esp. kakak dan abg ipar…
        serta buat pensyarah di UMT…esp.Jaskom… (o_o)

        0
        0
  2. nora says:

    adusss… camne la boleh jadi camni laie ni… ….

    0
    0
  3. Leo says:

    suke bawak laju nabil ni.. hati2 laa bawak moto.. kdg2 kete2 ni selalo x pasan moto… mmg risiko n bhaya bawak moto…

    0
    0
  4. elya says:

    bang bil len kli hti2 tau.. Cpt2 kwin ngn kak irma nnti mlps pulak.. Kne kebas hihi..

    0
    0
  5. aizuddin says:

    bahaya bawak motor..kekadang salah org lain pun kita kena jugak..huhu

    0
    0
  6. Ryta says:

    Berhati2 di jalanraya…
    Tunggang dengan cermat, ingatlah org yg tersayang…
    p/s: Selamat Hari Guru kepada semua guru2 di Malaysia….terutama sekali kepada abangku di Melaka…

    0
    0
  7. baby says:

    nbil2 xhbs2..kau ask exsden ja..pew pown lpas nie brhti2 di jlan rya..slmat hari guru pda smua guru2…good luck…thnk pda guru yg mngjar ku…

    0
    0
  8. joegrimjow says:

    nasib baik xjadi ape2 yg terok
    klu x…
    haishhh

    nabil pro dalam melawak
    !

    0
    0
  9. besalah dah naik moto besar..kalau tak jatuh bukan rempit sejati ar hehehe

    – – –
    2 Laptop Acer bernilai RM1299 Untuk Dimenangi!

    0
    0
  10. ALOLA says:

    SLAMT ARI GURU

    0
    0
  11. bahaya cilok weelly n wikang ni..

    0
    0
  12. Nabil..semua tu dugaan..

    0
    0
  13. taruna says:

    ingat…moto ada spare part, tp tuan moto xde spare part no…jangan sanding xcukup sifat dah le….

    0
    0
  14. SIOT says:

    HATI2 EKO BAWO MOTO TU NABIL. YG DEN TAU KO TU LUM KAHWIN LAI.

    0
    0
  15. fairos says:

    Salam … laaaa adik Nara ni duk Kuang ker. hehehehe.. dekat jer rumah kita yer. Bila cerita pasal accident couple budak sekolah yang kena gelek lori tu baru akak perasan.

    Bangga gak tu, famous blogger orang kampung … hik hik hik

    0
    0
  16. MIEY says:

    xde rase pape

    0
    0
  17. guane pulok says:

    nabil brape no plate motor ko,,aku nk tikam nombornye….

    0
    0
  18. SAlly says:

    kdg2 rs sedh n tkot sgt ble bwk motor..trsa yg kte ni xwujud kt jln raya 2,cuma ad knderaan y broda 4 n lbh jer..xptot myalhkn penungg motskal smata2 bla blaku xcident..kdgkala kmi taniaya..waaaa….sdihnyer….(@_@)

    0
    0
  19. ada says:

    aku kalo nk potong motor mesti amik jarak byk skit berbanding nk potong yg tayar 4. bukan apa, mmg kita bajet lepas walau amik cukup2 jer tp yg tayar 2 ni boleh teroleng2, tayar 2 jer, kenkadang terkujat sikit ker byk ker tambah2 pakcik2 bapak2 budak org dah veteran lg la mudah takut bila sipi2 jer. bila dah teroleng ni, tersentuh sikit jer dgn tayar 4 dah blh buat motor terpelanting.
    yg tayar 4 plak xyahla ego sgt nk amik jarak bebanyak dr moto, pedulikla org kata nak potong moto pun mcm tu skali. bodoh la org yg ingat tayar 4 takut dgn moto, risaukan moto tu terkujat jer, bayangkan mak bapak korang naik moto kat kg dihimpit2 dipotong sipi.
    kalo nk tunjuk terer, potongla bapak treler tu sipi2.

    0
    0
  20. Vennie Ngo says:

    Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  21. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    0
    0
  22. porno izle says:

    I was very pleased to find this site. This is an intelligent and well written article, you must have put a fair amount of research into writing this. Thank you

    0
    0
  23. Witty! I’m bookmarking you site for future use.

    0
    0