Written by Bella | February 15th, 2017

Pelawak terkenal Nabil Ahmad dikecam netizen  gara-gara  foto beliau sedang bercumbu dengan isterinya yang dimuat naik di akaun Instagram milik seorang jurugambar profesional.

Netizen agak kurang senang dengan aksi Nabil yang sudah bergelar “haji” kerana ia agak tidak sopan lebih-lebih lagi ia dilakukan di tempat umum.  Malah pelawak Jihan Muse juga turut memberikan komen di foto berkenaan.

Nabil yang mempunyai urusan kerja di Venice, Italy itu pergi bersama isterinya.  Turut sama adalah pasangan Jihan Muse dan suami.

Sumber Berita Dan Foto : Media Hiburan / Instagram Asyrafmanan

49 responses to Nabil Dikecam Netizen Gara-Gara Bercumbu Dengan Isteri Di Tempat Umum

  1. cik dayah says:

    salah photographer tu la.. psl dia upload.. bukan nabil.. jihan pun siap pesan: jgn upload aku punya..

    24

    0
    • Mat Ronggeng says:

      Ala… Haji Nabil kan synonym dgn Ciumolot. Dulu dgn Unkasha pun dia comolot… Ni dgn Bini lagi lah nak menunjuk skill comolot dia.
      Pakai baju melayu konon ikut seat melayu batak… Tapi comolot di public places tu kira nya adat resam Melayu dia kot
      Artis Malaysia ni bonggok. Dulu si Sakinah comolot dgn suami…Upload di social.media. kena hemtam.
      Sekarang Nabil… Esok lusa bonggok nama pulak cuba tiru

      18

      1
      • Anonymous says:

        esok lusa shanaz n nabirah pulak…konon “this is the best decision in my life” puiii

        13

        1
        • Pekerja Gomen says:

          Kot la nanti aku loving sgt ngan bini aku pun..
          Aku takkan cemolot depan org..
          Apa umah takde bilik ke?
          Mula2 cemolot je.. lepas tu meraba… pastu main..
          Alasan- ala dh kawen..

          8

          1
    • Mat terengganu tengah stress says:

      Tu bukan cium aku rasa.. tu nampak cam tekap bibir jer. Cium tu yang mcm french kiss tu cium habisan2 . Tapi entah lah aku belum kahwin lagi …. x tahu cium tu mcm mana. Tapi kalau mcm nabil tu dipanggil cium.. maknanya nabil x pandai cium. Cerita omputih dorang cium bibir rapat bukan muncung mcm nabil tu. Cara nabil cium tu hodoh.

      12

      1
      • Mat terengganu tengah stress says:

        Astaghfirullah … x sangka aku boleh komen cam ni. Sorry lah ya… tengah stress kat office tersasau komen pasal cium… hahahahahaha.

        5

        1
    • Pochong says:

      Yuksss x seksi langsong, bini dia Tgk Leher dah dimamah usia,

      0

      1
    • BilPak says:

      Haji Bil apa kureng nya dr si partner nya host meletop Hajah Lopak tu. BIRAH+BIMBO much!!

      0

      1
  2. Anonymous says:

    Takat cium je bkn yg buat bkn2 lgpun tu kn wife dia..yg rmaja2 bebaju skola tu cium hisap lg sy tgk pun mcm nk muntah hah tu bru salah. Open minded la ckit helo malaysia?! Isu laki bini pun nk heboh..pls lah

    6

    5
    • Anonymous says:

      name pun remaja,otak blom nk bekembang sgt….x fikir mase dpn,patot org dh kawen dh tua bangka ni yg boleh fikir baik buruk nye kalau tayang gamba rupe tu. kalau tgk laki bini ambil gambar rupa itu naper xde rase nk muntah plak…pls lah

      2

      5
    • Ohyeah.. says:

      Dalam Islam ada adab. Segala langkah, kata2 dan perbuatan mesti bersesuaian dengan tempat. Kalau nak menunjukkan kasih sayang terhadap pasangan pun ada batasannya.

      Open minded? There are always rules and boundaries on everything.

      11

      1
  3. Yana says:

    Anonymous yg remaja cium2 semua sbb ikut orang2 tua ni la.. dok cium2 dorg pon ikut la.. yg tua la yg ptut ajar benda baik2 kt budak2 zaman zkrg.. Isu laki bini takyah tayang kt dunia kalau taknak kena kecam.. manusia kalau taknak saling menasihati g dok dalam gua.. Dh tau bnde salah jangan kau nak menghalalkan pulak.. dorg mmg ptut diberi nasihat walaupon dh berkahwin tak perlu kot nak tayang hubungan intim kt orang ramai..

    18

    2
    • abg B says:

      panjang lebar akak komen..ex nabil ke ni?hihihii

      1

      6
    • Anonymous says:

      sebab diorang retis. sbb tu tayang kat dunia org peduli. cuba kalau sik bil ni bukan retis. hang rasa ada kaa yg pedulik? nk kata kena ajar budak2 zaman sekarang, hang ingat dgn gmbaq nabil ni saja ka bulih buat depa terikut2? ckup dgn gmba insta, fb, wechat dan youtube bagai, melambak org share hal kissing dgn sex ni. takyah la nk besaqkan sgt isu ni. laki bini pon. bukan haram. diam sudehhh~

      4

      1
  4. Shhh says:

    mcm ni jelah..ko bygkan kalo si Nabil ni bukan artis.a.da tak dia akan tunjukkan kemesraan dia dgn bini..mcm dia buat skrg..upload dkt ig..rasanya tak kot..aku perasan artis2 ni kalo dh tak glmer..dia cri publisiti dgn cra mcm ni…mmg bini/laki sendiri nk cium bga..tk da hal..tpi utk apa upload kalo bukan tujuan untuk menunjuk..”mmg ramai je org buat mcm tu”…tu lah jawapan yg akan diberikan oleh Haji Nabil.

    6

    4
  5. Pustaka says:

    Yana ne bengap p hajo anak hang supya x jdik mcm drg nabil ne

    1

    4
  6. adelia says:

    lorat la korang…yg berlakon pegang2 tu lg mual tgk. yg ni nmpk biasa jer..bukan over mcm French kiss. lips to lips jer pun. yg komen ni korang pegang tgn bopren gepren boleh pulak. kesimpulannya tak yah nak judge sgt. kita pun bkn baik alim sgt pun.

    10

    1
  7. hahahhahhaha says:

    photographer yg tayang ni…siap la dosa ko…hehehe

    11

    0
  8. Jiwa Terbang says:

    rasanya bukan nabil yg up foto ni dlm ig dia. tp fotografer tu yg upload.
    pd sy nabil ambil gambar bercium ni just a memory for both of them, tp fotografer pulak yg gatal show off dia punya hasil bidikan. dan akhirnya nabil yg jd mangsa kecaman.

    tiap dari kita ada je gambar2 intim yg kita ambil utk simpanan peribadi. tp sebab org2 yg xde etika mcm fotografer ni la yg menyebabkan kecaman dilemparkan.

    12

    1
  9. CPS says:

    Bukan salah Nabil pun.. tempat tu ada berapa ketul je orang.. tak salah dia nak amik gambar buat simpanan tengok sendiri.. yang upload gambar tu pon photographer tu.. kenapa nabil yang kena kecam.. fikir dulu sebelum nak kecam..

    6

    2
  10. Ryan14 says:

    Its all about A.D.A.B dalam islam and nothing else matters.

    22

    2
  11. Ryn says:

    ADAB guys. Its ADAB. FULLSTOP!

    10

    1
  12. noi noi says:

    hah! biasa la org Malaysia. konon sangat nk jaga etika konon. cakap org tak malu bagai wlpun suami isteri. halal kot. yela bil, terime je la kena kutuk leh netizen yg acah2 alim ustat/ustazah. org ngutuk pon sbb ko retis, kalo ko bukan retis ko upload la byk mane pun gamba ko kiss bini ko pun org tak pedulik. kat insta hari2 aku tgk laki bini share gamba kiss, bukan takat laki bini, couple, tunang pon dh start share gamba kissing2. tapi org puji ckp sweet. cube kalo diorang tu retis, mula la pendekar papan kunci dok komen kondem bagai. kesian!

    3

    5
    • minami says:

      Tak de benda lain ke nak tengok? Hari2 tgk org kiss? Really? Oh you are not malaysian i guess..heh

      2

      3
      • kakak noi noi says:

        betul lah tu. dah ramai dok share bende mcm tu. tepampang kat media sosial. abih takkan nk ttup mate time scrolling? nipu la ngko tak pernah tengok. ko ingat org Malaysia ni tak share bende2 mcm tu ke? ke ngko yg bkn org Malaysia? duduk gua eh?

        0

        0
    • Tanya je... says:

      Ko ke yg reply sweet tu?

      1

      2
    • cikoi89 says:

      Maksud ko, sebab dh halal suami isteri boleh la b’cium kt public? Dh kalo mcm tu apesal x jimak je terus? Lg sedap mat salleh blkg tu tgk. Ko ngan bdk2 insta tu same2 bodo. Bkn sbb dia artis dia kna kecam. Understand this first, artis tu adlh public figure. Setiap apa yg diorg buat dpt liputan media, byk org tgk. & mungkin boleh menyebabkan kanak2 / remaja2 yg bengap2 ni akn follow cara hidup diorg..contoh mcm bdk2 kt insta yg ko ckp tu la!

      3

      1
  13. Haters says:

    Lu pikir la sendiri..
    Jangan esok hal2 dalam kelambu pun nak di show off.. ye lah..laki bini..apa ada hal..

    1

    3
  14. Anonymous says:

    Wtf!

    0

    4
  15. anon says:

    Pak haji ni berangan nak jadi omputeh ke…. Kalau dah bernafsu sngt gihlah cari bilik. Taulah dah kawen, tapi jagalah adab..

    1

    3
  16. Anonymous says:

    Sy setuju awak adelia

    2

    0
  17. hahaha says:

    Ala smoochie2 jer punnn..awe..so sooweet

    2

    2
  18. Alia says:

    Perangai bodoh……walaupun dah sah laki bini jaga laaa tingkah laku…..bukan mcm ni .kalau dah glamour sekali pun jgn dok riak sngt ….perangai bagi org makin meluat

    1

    2
  19. pelik says:

    tapi bukan nabil yg post kan? photographer tu yg share kan kot. mungkin ini utk koleksi peribadi dia dgn isteri. photographer pun agak2 laa. private kot. kang tak pasal2 ngko yg tanggung dosa. korang pun kecam dia cakap dia bodoh la ape lah.

    2

    1
  20. angkara says:

    what a boring religion we have
    buat mcm ni pun kena kecam. level zaman batu
    patutla agama lain semua xsuka islam
    outdated, caveman, barbaric
    kesian…

    1

    7
    • Ohyeah.. says:

      Sepatutnya article ni gunakan perkataan tegur bukan kecam. Teguran lebih kepada kebaikan.

      Teguran ini khas utk angkara:-
      Jgn sesekalikan mempersendakan agama Islam. Kalau tk faham belajar dgn org yg arif.
      Jika angkara seorang muslim , perkataan2 yg awak gunakan mengenai Islam boleh menyebabkan aqidah awak terpesong.

      Jika awak penganut agama lain, jgn cuba nk memesongkan aqidah org muslim.

      1

      0
  21. som peah yah says:

    aku rasa dorang bukan beria pun tu. just dekatkan bibir ke bibir jer pun. tak nampak apa sangat lah. ke masa korang tengok ig ni, korang siap zoom? haha. omg omg omg.

    3

    0
  22. Anonymous says:

    Right tu angkara benda mcm gini pun nk kecoh, slah ke?tu laki bini lah hello?cium itu 1 simbol syg bknnya hbis hbis pun..fikiran kolot sgt,hah pastu nti tv laptop suma bungkus karung guni nti bdk2 pula nmpk adegan cium2 d tv.. Lu pikirlah sendiri

    3

    5
  23. ayoi says:

    rmai y dok komen “alaa bukan cium btl2 pun,just lips to lips je”..klu camtu apsal x berjimak je terus…bkn masuk btl2 pun just acah2,gesel2 bebird kat bibir tuh…kannn…please laa korg…kate org melayu ni penuh adab sopan..ape y sopan nye…aku rs mat saleh kat blkg tu msti pikir xde beza budaya org barat dgn org malaysia…buat malu je…

    ni soal ADAB..fhm x adab…budaya…ckp msg2 bkn main hebat..budaya melayu penuh adab sopan..tp diri sndri bl g luar negara hlg segala adab sopan…ikut laa sgt budaya mat saleh tu…mmg btl laa org melayu ni xde JATI DIRI…ske terikut2 budaya org…

    2

    6
  24. Anonymous says:

    Baik ambil gambar kau berJIMAK hanat!Haji perangai cam sampah.Tau la halal.tapi bukan binatang.

    1

    1
  25. Anonymous says:

    Helo?yg tgh bckp tu perangai n mulut awk pun mcm binatang jugak hahaha bek ngoka duk diam2 udah leh hahaha jgn hal ngoka je,sudaaa bongok

    1

    0
  26. Pikir lah says:

    Masuk mhkamah pun nabil n wife takde salahnya bodoh pgomen gomen yg tnjuk alim sgt. Komen mcm ustazah tp hati pun hitam juga,dok jaga hal org bek jga hal sndri nak cri kebenaran dlm kbenaran..tu laki bini lah bkn haram pun,just cium bibir je pun bodoh kalian

    1

    1
  27. Hmmm says:

    Sapelah photographernya. Punya bnyk gmbr amek,gmbr ni yg ko upload. Ko ni nak tikam nabil secara perlahan ke.hmmm

    0

    0
  28. Mak Becok says:

    Haji/Hjh TAK bermaruah nak mampos! Lepas ni mana2 artis longkang yg. gila dok berselfie pi Hj; menyampah betul aku!

    1

    1
  29. Kat says:

    Sian nabil. Makin tua makin bodo.
    Pakcik Ahmad mesti susa nk g ngeteh lepas ni…sbb org kg duk tanya awat nabil jadi gitu.

    Sabo la pakcik…idop penuh dugaan..

    0

    1
  30. AKU says:

    alamakkkkkkkkkk peminat plak lebihh2 hahahahahahahah

    0

    0
  31. sentap says:

    pakaian nabil dah elok…x bagus nak kiss2 camtu…tau la ko laki bini…x perlu kot nak tjk romantik…klo aku la org kat blkg tu..aku hayun je pendayung tu…biar dua2 tercampak jatuh ke dlm air…baru la romantik…

    0

    1
  32. redredred says:

    astaga..biasa je pun..utk take pic je pun..mslhnya skrg..photograper tu yg up pic tu. bukan nahil..sy ni bukan fan nabil pun tp sy tgk x ada mslhnya gbr ni..dianak ambik gbr cenggitu utk simpanannya kot..bukan senang nak dtg jauh te,mpat cantik mcm tu..alahai..yg x kawen, peluk2 cium2..korang relax je..di kata suwitttt lg.

    1

    0

Leave a Comment

Optional