Written by Bella | February 15th, 2016

Pelawak Nabil Ahmad kini lebih aktif dalam bidang pengacaraan berbanding lakonan yang menjadi medium beliau popular satu ketika dahulu.

Ada yang menyifatkan Nabil sudah mula berlagak hebat dek kerana menolak beberapa tawaran lakonan sebelum ini.

Walaubagaimanapun, Nabil menafikan perkara berkenaan sekerasnya dan memberitahu beliau ada sebab tertentu untuk tidak berlakon.

Saya banyak menolak tawaran berlakon bukan kerana sudah cukup hebat, sebaliknya saya lihat sesetengahnya mengambil mudah mengenai masa.

Saya selalu terkena, mereka mengejar saya bagai nak gil, takut saya tiba lewat di lokasi penggambaran. Bagaimanapun, apabila tiba, apapun tidak siap dan harus menunggu berjam-jam lagi.

Apabila bising, saya dikatakan bersikap besar kepala. Saya bukannya dibayar berjuta-juta seperti artis Hollywood dan mereka bukan sahaja membayar artis tetapi masa sekali. Jadi mereka tidak kisah bekerja 24 jam sekalipun.

Namun, luahan Nabil itu tidak berniat untuk menghentam semua pihak produksi cuma sesetengah sahaja yang tidak memberikan komitment yang baik. Teguran itu dibuat bagi mereka mempertingkatkan lagi mutu kerja selepas ini.

Saya tidak marah dan bising apa yang berlaku membuatkan saya serik dan menjadi pengajaran besar buat saya. Cukuplah sekali saya terkena.

Hendak popular bukanlah mudah, industri hiburan tanah air ini penuh dengan cabaran yang berbeza.

Sumber Berita: Berita Harian

17 responses to Nabil Ahmad Nafi Tolak Tawaran Lakonan Kerana Rasa Diri Sudah Cukup Hebat

  1. SMN says:

    Kalau ambil tawaran berlakon, terkejar-kejar pula untuk mengacara rancangan sebab terpaksa tunggu lama untuk shooting. Nanti pihak produksi kata Nabil susah berikan komitmen lah, besar kepala lah, berlagaklah. Eloklah Nabil fokus pada pengacaraan sahaja. Tapi jangan lupa untuk sentiasa membaiki teknik pengacaraan.

    0

    0
    • Anonymous says:

      True, pelik kenapa dekat Malaysia ni akan jadi issue bila ada artis tolak tawaran. Hak diorang. Maybe for family ke kerja lain ke. Produser2 ni pon. Cari la orang lain yang nak.

      0

      0
    • Lorat says:

      Kan.. at least dia tau whats good for himself and focus on bidang tersebut, jangna jadi macam artis lain semua nak dirembatnya last2 apa pun tak boleh.

      0

      0
  2. aku says:

    aku rasa lg elok klau nabil mengaku yg dia pun bukan pndai sgt berlakon….xyah nk salahkan org lain..

    0

    0
  3. MAK JEMAH says:

    BORIIIIIIIIIING

    0

    0
  4. melati says:

    bangsat Nabil ni….hihihi.

    0

    0
  5. CANTIK says:

    ko yg bangsat melati at 11.12

    0

    0
    • melati says:

      ader juga Lembu yg minat Nabil ni…..hahahaha…kasta rendah jer minat Nabil ni…

      0

      0
      • CANTIK says:

        org yg kasta rendah cam ko jer yg bangsatkan org lain melati….hahahaha….ko tu dah la bodo…takde stment pun kat atas yg kata minat nabil….tu la lain kali cuci mata & bersih minda dulu baru komen…..uwekkkkkkkkkkkkk

        0

        0
  6. melati says:

    nanti saya pikir…Nabil ni patut tk terjun KLCC…& ko yg mengaku Cantik ..tapi muka cam getah pemadam….org2 yg ngaku cantik selalu nya muka Getah Pemadam….hihi

    0

    0
  7. mawar says:

    nabil ni macam telebih gula bila mengacarakan Meletop..yang last week over to the max! nyampah lak aku tgk…aku agak lopa cam sabo kan aje tgk peel dia tu..pakkan la live…

    0

    0
    • Anonymous says:

      haha, yang ni betul. Memang terlebih excited tengok dia bila mengacara something. Maybe dia x sedar ke x tau lah. Tapi kadang x sempat orang nak menjawab soalan dia dah mencelah dulu. Apa function ada jemputan kalau kau je nak cakap en.

      0

      0
      • mawar says:

        kann…..sebukk la nak cakap jugak..balik kisah dia dgn zira…aduhhh.baik x yah panggil guest…meluat lak tgk nabil ni skrg…pdhl aku minat dia sbnrnya…tapi tah la…

        0

        0
  8. melati says:

    betul sesangat…tu siCantik menggong yg minat sgt kat Nabil….dia anggap Nabil cam Tuhan dia…back up sesangat…hihihi

    0

    0
  9. Emma says:

    melati, awk pun jgn laa ckp mcm tu.. bukan minat nabil sgt pun sbnrnya tp bahasa kene laa jaga skit.. xde pun si Cantik tu ckp anggap nabil cam Tuhan.. ish2..xbaik2.. part nabil over aku setuju laa tp smpai bangsatkan org, hina sgt tu

    0

    0
  10. melati says:

    memang Hina Nabil ni….dh byk sgt artis2 skrng ni….Nabil takder pun lg bagus, kurang lew skit pelawak …pelawak2 sekarang pun dh berlambak…

    0

    0
    • Emma says:

      Hehehe.. awak ni marah sgt kat nabil ni.. nabil tinggalkan awk dlu ye? hehehe.. baiklahhh.. apa2 je.. rasanya btl laa awk ckp tu kot.. awk leh apply ganti tempat nabil looo.. #peace

      0

      0