Written by Bella | October 27th, 2016

Gara-gara isu lawaknya terhadap Elly Mazlein, ada khabar angin mengatakan pelawak Nabil Ahmad telah disingkir sebagai pengacara program Gegar Vaganza 3.

Menurut berita berkenaan, tindakan terhadap Nabil itu adalah kerana lawaknya yang agak melampau dan berbaur lucah.

Namun, Nabil menafikan perkara itu dan menjelaskan beliau tidak menerima sebarang notis daripada pihak Astro berhubung penyingkirannya.

Saya tak tahu daripada sumber mana mereka dengar cerita ini. Nampaknya mereka yang lebih tahu sedangkan saya tidak terima apa-apa notis daripada Astro. Jadi, saya ketawa saja apabila mendengarnya.

Dikecam teruk oleh netizen sejak beberapa hari lepas, Nabil sudah tidak kisah lagi dengan kritikan ramai.

Saya terima setiap komen. Yang baik saya jadikan panduan dan buruk dijadikan sempadan tetapi kadang-kadang kritikan itu membuatkan saya kecewa kerana agak melampau.

Mereka hanya berani mengkritik di alam maya tanpa menunjukkan wajah dan menggunakan nama samaran. Jika mereka betul-betul ikhlas mahu menegur saya, sila hantar mesej peribadi (private message) kepada saya.

Tidak apa Nabil, jangan melatah. Jadikan kritikan orang ramai itu sebagai peringatan untuk anda tidak mengulangi benda yang sama di masa hadapan.

Sumber Berita : Harian Metro

55 responses to Nabil Ahmad Nafi Khabar Angin Disingkir Sebagai Pengacara Gegar Vaganza 3

  1. Haha says:

    Ee mcm Jedi..

    5

    0
    • kk says:

      Aku ok je nabil melawak. xsuka tukar la channel..korang tgk bab nyanyi jela.pandai sgt komplen, apa kt yg beriya mengecam acik2 kepam sume tu p test amik mic n mngacara..yg kn bahan si elly tu pon relek je korang yg lelebih.

      18

      4
      • Muak! says:

        rehat la sementara wahai nabil. sebelum kena boikot. ubah atau kasi jihan je bercakap. kau bercakap mcm xde otak!!!!

        5

        8
        • anti pelawak low class says:

          boleh tak melawak tanpa menghina orang. boleh tak mengacara tanpa terhegeh-hegeh? boleh tak melawak tanpa menyentuh sensitiviti org lain dan air muka? rasanya boleh. ubah please.

          25

          0
      • Anonymous says:

        lawak nabil ni annoying..itu ler orng2 komplain. kalau x, tak jadi la isu ni.

        17

        0
      • Kuis Sikit says:

        aku perasan org2 yg sokong nabil kbykkan tahap pendidikan theyols dan latar belakang pendidikan x berapa tinggi mcm si nabil gak la. oleh itu, biarkan saja luncai terjun dgn labu2nya. don’t go down to their level.

        5

        11
        • CANTIK says:

          kuis sikit…please dont simply cakp yg kebanyakan tahap pendidikan penyokong nabil x brp tinggi.. FYI, saya dan kwn2 mmg minat gila kat nabil coz kami rasa nabil boleh mengurangkan stress kami. For those yg dok kritik nabil.. sebenarnya lawak nabil mmg tahap tinggi.. reason why i’m saying this is becoz all my learned friends akan gelak gila2 and kami rely on his lawak whenever kami ada masalah… and also lawak nabil selalunya akan menjadikan sel-sel otak kami connected… if you know what i mean..at least nabil penah keje law firm…ko ado???????

          9

          6
    • Shhhh says:

      Siapa y cakap pasal khabar angin tu ? Bella sendiri ye agak agaknye ?

      >…<

      2

      1
  2. Aunty jijah says:

    Whatever la nabil oiii. Bang nara ke bella ke taknak kecam plak ramona zamzam pegang anjing kat paris selamber bapak die je upload gmbar

    0

    10
  3. what a life!!! says:

    adoi..tiap tiap tahun nabil ni dengan isu yang sama..tak belajar dari mistakes tahun tahun lepas ke nabil..ke sengaja nk mencipta kontroversi…

    15

    2
    • Anonymous says:

      netizen yang sama tiap tahun

      14

      1
    • Anonymous says:

      serius tak paham kenapa dia boleh jadi pengacara. kalau setakat pandai cakap je tak guna jugak kalau otak takleh pikir & melawak benda-benda sensitif. aznil kelakar jgk tapi takdelah isu-isu kontroversi mcm nabil ni.

      9

      4
      • x paham aku says:

        astro suka dia…ko jeles dah nape..
        aznil tu lawak org tua.. dia dh di bayar utk melawak sambil mengacara..
        so what?? klu rasa sensitip sgt jgn tgk.. elly pon rilex jer.. netizen yg lebih2..
        omaiiiii…

        15

        5
        • aku lagi tak paham says:

          suka hati la orang nak tengok & mengata ke tak. yg ko emo lebih-lebih dari si pengomen & nabil tu pehal. kalau tak suka baca komen orang pasal nabil, duduk diam-diam sudah.tangan tu tak pyh nk gatal scroll apa netizen nak merepek.

          5

          5
        • susher says:

          coba letak ahli keluarga enko depan si Nabil wat lawak…agak2 kalu diorg ada kekurangan dijadikan bahan lawak ko gelakkan atau ko emo???

          7

          2
        • ko tak paham diam jer says:

          elly pon tau nabil tu melawak jer.. dah tugas dia..
          elly x kisah tp netizen lebih2..nabil pon dh minta maaf secara terbuka.. hahaha..lawak antarabangsa sungguh..
          bagus gak nabil kata mcm tu..biar menyedarkan kaum lelaki.. wife punya cantik pon gatal nk cari lain.. pelis laaa..

          10

          3
    • Mak says:

      rasanya nabil patut direhatkan sementara. rancangan ni ditonton oleh segenap lapisan peringkat usia. x molek melawak camtu. lagipun ni pertandingan menyanyi. bila masuk pertandingan melawak…ko pulak takde idea nak melawak. setiap musim ada je pasal dia ni. sudahlah..letih la nabil lawak kau yg asyik memerli orang dan yg kadang2 menghina org.

      7

      4
  4. Mimi Johor says:

    Apasal plak nk gugurkan Nabil jdik pengacara..mesti tk trending lepas tu…Nabil best apa…

    15

    4
  5. Anonymous says:

    dia orang tak faham ayat tu,maksud ayat tu menyedarkan lelaki hargailah kecantikan
    wanita ,jgn sesuka hati lepas nikah ……itu ayat yg saya dapat fahami

    25

    2
    • Just saying says:

      betul. tapi tak wajar diperkatakan publicly. tambah-tambah si elly, ex suami & faye tengah bergaduh sesama sendiri. cuba kalau orang bergurau dengan nabil pasal kes dia commolot dengan uqasha tu. Dia suka ke tak? Bini dia suka tak? Uqasha suka tak? Aku tak rasa dorang boleh gelak dengan gurauan tu.

      8

      1
    • LOLA says:

      sokong!!! at least nabil nak mintak maaf secara terbuka…lagik pun diorang sebelum live dah rehearsal laa..

      4

      1
  6. jenab says:

    ini susahnya..kalau akal pikiran x cukup…belajar x habis…otak pun kurang skit..

    4

    4
  7. cik kim says:

    Bak mai no tel hang haji. Nanti i message u

    5

    0
  8. aku says:

    udah2 jgn dengki ok

    3

    3
  9. Aiai says:

    Nak tukar nabil dgn siapa? Zizang ke? Atau awal ashaari? :P

    1

    2
  10. Anonymous says:

    klu tuka zizang baik sy tak tengok atau nk tgk pkai ol skip2 muka zizang, dr sy focus kat hidung dia jw.wlpun sy tak minat nabil sgt, but still ok dr sy tgk zizangg

    15

    1
  11. senimanjalanampas says:

    tak kan pasal nabil komen gitu terus dia di singirkan..dia pun dah mintak maaf kan.
    rezeki dia,dia makan.rezeki awak,awak makan.apa salah kita makan sama sama..(dialog mr singh pak guard dlm seniman bujang lapok).hehehe..

    3

    3
  12. pening says:

    nabil mmg celupar sket…plz take note nabil…kne cntrol sket lawak2 yg mengutuk…kdg2 yg dikutuk x kisah…penonton je sensitive…

    tp nak tukar pengacara aku rase x patut…dh ngam dh nabil n jihan…diorg best.nk ganti sape?zizan?plz dont…host ke ade sense of humor n bijak.nabil can also speak english..so die xkn blur2 n cntrol ngn gaye ntah hape2 bile x paham.

    so nabil juz cntrol sket je… we all luv u.

    9

    1
  13. Orchid says:

    Kecohnya netizen ni. Menyampah aku. Orang yg kena tu takde nak sekecoh korang pun.

    2

    2
  14. kurma says:

    netizen ni tertekan panic button ke apa? menggelupur tak tentu pasal.
    relex & enjoy the show sudah la..kalau meluat jgn tengok.
    mungkin astro dah arahkan pengacara kene buat heboh2 sikit.
    kalau tukar pengacara lain GV tak akan meriah mcm dulu..
    salah 1 faktor org tgk GV sebab jihan & nabil.

    7

    4
  15. esah says:

    bes la nabil…korang sensitif sgt

    5

    4
  16. hcubeshop says:

    Tak pe lah Nabil ..kau memang lawak pun

    0

    0
  17. badut says:

    sesuai la tu program pun ‘lawak’ kena lawak LOL

    1

    3
  18. saja komen says:

    aku tengok gv pun sebab nabil dgn jihan…lawak dowh…tak payah la sensitip sgt…dia tak ada mesti gv ni sendu ajer..ke korang nak ac mizal mengacara? buekkkkkkkkkkkkkkkk

    4

    2
  19. One Loop says:

    Astro, sila tukar Nabil dengan Jamal Abdillah…

    5

    1
  20. Anonymous says:

    masaalahnya nabil ni sambil melawak..sambil memerli dan menghina. tu pun x reti beza ke???

    9

    0
  21. melati says:

    lantak lew Nabil aper org nk cakap..!! nasihat saya aper kata awak terjun KLCC…..!! tu jew layak untuk ko Nabil….hihihi

    4

    3
  22. Anonymous says:

    lawak tahap budak sekolah rendah. tu la pasal.

    4

    2
  23. Anonymous says:

    bosan ah mamat ni. lawah takde peningkatan.

    3

    2
  24. Suka Nabil says:

    tak di nafikan Nabil dan Jihan yang menghidupkan rancangan GV ni…dengan lawak jenaka dia orang…memang terhibur…tertunggu tunggu setiap minggu….thumbs up to both of you…

    Nabil kalau you baca komen I ni….I nak cakap satu je…leh wat lawak tapi tolong jgan buat lawak yang membahan…contoh cam Tok Ram…kenala hormat dia, tak yah la panggil dia orang tua ke….umur dah lanjut..bahan tahi lalat dia..muka dia…tu yang orang tak gemar…

    Kalau Nabil tak buat lawak kutuk2 camtu mesti Nabil lagi the best…Nabil ada aura jadi pengacara, tak bosan, dan rancangan tu akan jadi kebabom..macam Pop Star, Meletop, Tafsir Mimpi….Nabil ada gaya jadi pengacara ..tpi tolong buang lawak kutuk2 dan membahan rasanya Nabil akan pergi jauh untuk berjaya…..ALL THE BEST TO YOU NABIL…be BETTER OK !

    2

    0
  25. melati says:

    Kalau btol pun saya ingat lagi Meriah GV ni, sebab takder lawak low class..!!!( Lawak Pion)

    2

    1
  26. melati says:

    Lagi 1 ASTRO jgn lah berat sebelah.!!! kalau kak Ogy ASTRO boleh singkir dlm AF takkan Nabil pun tk boleh..!! hmmmmmm.

    2

    0
  27. astrok says:

    memang patut pun,, sbb i tengok nabil tak profesional langsung… yg paling i tak suka sikap dia, bila juri tengah bagi komen peserta, dia yg sibuk menjawab, mcm tak hormat kritikan daripada juri. mcm kurang hajarrr. boleh melawak tp biarkan para juri habiskan komen dulu barulah melawak. bagi FBI ganti tempat nabil ataupun alif satar baru nampak ada kerlasss GV3 tu..

    5

    3
  28. mia says:

    i tunggu nabil membahan cipsmore and si kirim salam tu je, haha klakarrr. Jehan poyo.

    0

    1
  29. sallehuddin says:

    Melawak takde masalah tapi biar la kena pada tempatnya. jangan la libatkan isu-isu sensitif termasuk hal rumah tangga dan perceraian. cuba kalau dia ditimpa dugaan yang sama dan orang buat lawak tentang apa yang dihadapi. mesti marah jugak. jadinya renung-renungkan la

    3

    0
  30. Who cares says:

    Rsnya nabil pun xd niat nak memperli org..mayb dia just nak redakan keadaan stress..penyanyi msti berdebar nak dgr komen juri pro..cam tok ram..tok kat..mayb tok ram tok kat pun tgh dok pk nak susun ayat camne nak bgtau performance singer tu..kang men sembur..korg sentap dgn juri plak..psl isu ngn elly tu..time reherseal pun nabil dh ckp psl “bpisah jua” tu..tp elly ok je..klu x ok msti elly xsuke nabil ckp camtu..dan xdla gurauaan tu ms live…aku lbh rela tgk nabil kat gv drpd zizan (nm yg org dok suggest dlm komen kat ats ni)

    0

    0
  31. Aminah tajudin says:

    Ngape bagi anak gampang jd pengacara? Aku bayar Astro bukan free.

    0

    1
  32. dam says:

    Nabil, i know what u did last summer…buat hal lagi. lawak boleh tapi jgn menghina, kasar hingga nampak hilang hormat kpd dato ram, elly mazlin. then beri komen lucah pulak ‘comulut’ tu x patut lah. budak2 pun tengok rancangan tu kan. apesal lah buat hal lagi….

    0

    0