Written by Bella | November 29th, 2016

Sebelum ini, Rozita Che Wan dikecam netizen gara-gara sebuah foto dimana anaknya Aaisyah Dhia Rana mengenakan pakaian singkat.

Terbaru, pelawak Nabil Ahmad turut ditegur netizen apabila anak perempuannya Naera Mikayla juga berpakaian dengan perut terdedah ketika menyambut hari jadinya yang ke 4 dengan tema Toy Story.

Ramai yang merasa kurang senang melihat cara Naera berpakaian sehingga mempersoalkan mengapa seorang yang bergelar haji tidak menjaga penampilan anaknya.

Berikut antara komen di Instagram Nabil :-

Tiada manusia yang tidak melakukan kesilapan, apa-apa pun cubalah untuk menegur dengan cara berhemah.  Kami faham netizen sebenarnya sayang dengan Nabil Ahmad dan keluarganya sebab itu mereka ingin menasihat.


37 responses to Nabil Ahmad Ditegur Netizen Bagi Anak Pakai Baju Terdedah Dibahagian Perut

  1. Anonymous says:

    Kot ye nk ikot Tema pun jgn la pkai rupa gtu.. dh besar jgk ank tu x sesuai dah pkai Camtu.. selekeh je nmpk nya.. klu laki Aku kompom dh Bebel ank Aku pkai Camtu..

    10

    0
    • Anonymous says:

      tak comel langsung. kesian budak tu kerana mak bapaknya x bijak. ecah anak che ta takpe..dia comel. anak ko..so-so je.

      1

      25
    • Anonymous says:

      BODOH NAK MAMPUS ORANG2 YG KOMEN..ANAK NAMPAK PERUTLAH..ITULAH INILAH…APALAH..BIARLAH ITUKAN BUDAK..BELUM BALIGH TAK BERDOSA PUN..NAK TUNJUK ALIM SANGTLAH ORANG GILA NI SEMUA…KAIN SENDIRI TU JAGA..TGK KOYAK TAK..SO NARROW MINDED BETUL..

      9

      8
      • minah kiut says:

        bkn pasal lantak.skrang zaman pedofilia ramai.kes culik rogol banyak.kita sbg mak ayah kena jaga2 lah.kita yg bentukkan anak2.klau da skrang kecik2 selesa pkai baju mcm ni cuba fkir bila besar nanti mcm mana? mmg anak x bdosa. mak ayah yg bdosa sbb x jaga pmkaian anak2 especially anak prmpuan.

        1

        0
  2. Olie says:

    Mashallah…kebaratan betul..

    11

    0
  3. Cleopatra says:

    Lawa pulak wife si nabil nie, tak silap zira nie ex stewardess Airasia before settled down dgn nabil

    3

    6
  4. Aku says:

    Ah poyolah kau Nabil.

    3

    1
  5. Anonymous says:

    x heran tgk anaknye gitu,,tgk bapaknye dh la..xde adab mulut cm ape..kutuk2 perli org sgt mase melawak..belum masuk part gatal miang pak haji die tu..dlm cara kite cari rezeki tu ada keberkatan dlm tu, nk bg anak bini makan..

    7

    1
  6. Anonymous says:

    wt2 part sume ada tema..money can’t buy class..sama pesen cm che ta..still kampung

    8

    1
  7. aku says:

    ala budak2 mane la tau….tu ayat omak dia…………..kocik2 di ajor camni…nnt bosar….pepahm jer la

    4

    1
  8. Anonymous says:

    Lantak dia lah nak bagi anak dia pakai apa sekalipun. Bapak dia mampu tanggung dosa anak dia.

    2

    3
  9. miss red says:

    Rimas tengok aih… pusat terboje…

    5

    0
  10. sentap says:

    dr kecik la kena didik cara pemakaian…klo dah diajar cmtu…x mustahil besar sok cam org x cukup kain…kena la byk mentor2 dlm dunia seni ni…bapak dah hj perangai x semegah gelaran hj…

    10

    1
  11. Mak Becok says:

    Kita sbg. ibubapa sepatutnya jgnlah pi ajaq anak2 jadi tak bermoral, dr. kecik lagi! PEROGOL kanak2 yg. makin berlambak pun tentu terjeliaq lidah tengok foto ni!

    3

    0
  12. kannnn says:

    Alahaiiiiii..anak dara Pak Haji..tomeiii nye awk syg..jaga2..kang kembung perut masuk angin..

    1

    0
  13. Mak Becok says:

    Tengok komen2 puak PEDOFILIA di Instagram tu kat si kecik ni ; “sexy”; “beautiful” – amek lu si BANGANG sgt; sampai memBIAQkan anak mu diIDAMkan puak PEDOFILIA! JILAKA betul!

    5

    0
  14. hello kitty says:

    siannn fesyen victim…..

    3

    0
  15. masyaaaarakat nabil! tp wife dia cantik do haha kbai

    2

    0
  16. Puan Seri says:

    Kesian anak Nabil. Mak ayah Tak lindungi Dia Dari Kecil. Akal pendek, Tak fikir masa depan anak. Tu lah orang kata, kata2 makan diri. Apa yang Nabil kutuk perli orang akan balik kepada keluarganya semula. Lagipun Dia ketua keluarga dan dah haji. Harap Nabil ambil perhatian apa yang netizen cakap2 ni.

    3

    0
  17. mom says:

    tak takut pedophilia ke

    2

    0
  18. whateva! says:

    tak faham betul kenapa korang benci sangat dgn si nabil ni. dia buat salah apa kat korang? lantak pi dia la,life dia. tau la dia nak didik anak bini dia. korang jaga je anak bini memasing. takut depan kita betudung litup, kat luar tetiba fefeeling miley cyrus. korang ni overrated sangat..

    p/s: i am not nabil

    9

    1
  19. lia says:

    lah budak je kut… korang pun belum tentu lagi dosa pahalanya macam mana. budak tu tentu-tentu belum baligh dan belum ada dosa untuk dia.

    7

    1
  20. anom says:

    Budak lah weiiiii, biarlah dia nak pakai apa, ikut theme Aladdin kan…yang budak2 you alls sibuk..yang dah sah2 baliqh pakai tak cukup kain tak bising pulak..pffftttt

    8

    1
  21. Aduuhh says:

    Budak tu kecik lagi apasal korang ni hah? AKu tak faham betul #nabilahmad kau buat tak tahu ajelah.. sukahatilah budak tu nak pakai apa. eee meluat pulak akku dengan keyboard warrior ni…Jaga kain masing2 sudeehh..

    5

    0
  22. Anonymous says:

    kikiki korang kecik2 agak2 pakai mcm mane ek masa pementasan ke birthday party ke.. meh up sini…

    2

    0
  23. cassandra eve says:

    Its Nabil life, that’s her child & am sure Nabil knows better how to educate his childrens. After all its a ‘ party with theme .. & she is just a small little gal ..
    Even tho you being a good parent & dress them well , There is no guarantee that your kids will grow up & be ‘ conservative coz things change with times …
    Best we take care of our own family & issue & pray for the best on things on others.
    In this sense we make the world beautiful to be in it .

    4

    1
  24. cassandra eve says:

    Nabil – you had such cute & pretty daughters.

    1

    0
  25. Anonymous says:

    Bukan masalah budak kecik atau beli baligh.but zaman sekarang ni byk Sgt isu pedophilr.x takut ke org guna gambar ank Kita sbg bahan.banyak dah artikel psl isu gambar kank2 manusia pedofile ni gunakan sbg bahan.x baca ke dlm page syed azmi share ada group we chat yg kongsi gambar kanak2 umur 10 tahun dan komen2 d lm tu masyaaallah.semua berunsur seks.lindungilah ank2 tu sikit.x kesian ke dekat mereka.dr kecil bdn ank Kita jadi tontonan beribu mata2 jahat diluar.jgn Kita menyesal sudah

    7

    0
    • frrfrfrfr says:

      Betul tu.bab didikan,dosa pahala tu pandai2 la mak ayah nya mengajar tp bab bila strangers yg pelik2 ni kita kena elak. dorang memang siap ada website tau tmpt dorang boleh share.

      3

      0
  26. Ayla says:

    Ini la masalah bila letak do Instagram. You get peminat dari pelbagai lapisan. Too narrow minded prudish sangat pun ya. She is a child ! Let her wear whatever . Aku pakai camni kecik 2 dulu and alhamdulillah dah masuk remaja reti pulak nak tutup aurat. U nak anak u berselubung dari umur kecik tu u punya pasal la, tak payah nak sumbat ur lifestyle onto others. Eiiii! Very the kg.com
    Rimas Melayu holier than thou

    0

    4
  27. cik piNgu says:

    MASING2 SIBUK NK KOMEN ANAK RETIS.. DIRI SENDIRI DAH TUTUP AURAT SEMPURNA SGT KE??? ANAK2 KORANG ENTAH PAKAI BAJU KE TIDAK IKUT JANTAN SANA! EH TOLONGLAH X PYH SIBUK SGT, BUDAK TU BUKANNYA BALIGH LAGI YG KORANG DUK SIBUK TUTUP AURAT KE TAK.. PAHTU DUK COMPARE NGN SI CHANTIQ LA APE LA. P BELEK ALBUM MASING2 KORANG DULU SEMUA TUTUP AURAT SGT KE MASA KECIK SAMPAI DH TUA BANGKA NI???

    1

    1
    • Anonymous says:

      cik pingu tutup aurat x???amacam pakaian ade ketat2 dh tua2 bangka ni??pkai tudung labuh tak smpai tutup gunung berapi y semakin besar slps lahir anak ke-8??baju labuh x smpai tutup punggung y semakin lebar mcm tv LCD??pkai seluar jeans ketat x smpai nmpk peha sebesar batang balak??keh keh keh…klu rs diri tuh pn masih blm CUKUP SEMPURNA tak perlu nk hina org y tegur bnde y salah yee…

      0

      0
  28. X says:

    Pakai tudung tapi seluar ketat mcm seluar renang.baju sendat nak meletop dada.usia pun dah tua bangka.takde sapa kisah.ni kanak2 je masa riang ria.korang terangsang ke?

    0

    1
    • who cares says:

      kau ni ddk dalam gua ke ape? mmg ada kelompok manusia yang terangsang tgk budak2…simpan gambar budak2 wat bahan..apoooo la

      2

      0
  29. joshua says:

    Anaknya pakai mcm tu takpe lah, dia kecik lagi. Si maknya yg pakai seksi tu patut di kutuk..

    1

    0
  30. Anonymous says:

    Dari kecik pakai serkup serkup. Jiwa meronta je tengok gugurls lain bole pakai mcm mcm. Dah besar bukak tayang semua bnda sbb masa kecik tak merasa nak bersinglet nk berskirt bagai.

    2

    0
  31. Anonymous says:

    budak2 je kot xyahla nk komen bukan2..tah pape netizens ni..sume mende nk komen..asyik sgt tgk perihal org lain..jaga famili sendiri dulu..depa aja yg betul..pls malaysian

    0

    0