Written by AbangNara | May 26th, 2015

Pergh!!! Bukan mudah rupanya nak dapatkan badan sado. Baru Abang Nara teringin nak cuba buat six packs macam Zul Ariffin, Norman Hakim dan terbaru Nabil Ahmad. Nampaknya hasrat itu terpaksa dilupakan buat sementara. Bukan sahaja dari segi keringat yang perlu diperah, mendengar Nabil membelanjakan RM22,000 dalam tempoh 2 bulan untuk mendapatkan badan sasa, hasrat Abang Nara terbantut begitu sahaja. Banyak tue RM22,000. Diri ini belum mampu untuk membelanjakan wang sebanyak itu untuk kelihatan sado.
nabilsadoNamun untuk Nabil RM22,000 yang dibelanjakan adalah satu pelaburan yang amat berbaloi. Iyerlah kalau Abang Nara selebriti macam Nabil pun, memang sanggup buat apa sahaja untuk meingkatkan kualiti bentuk badan. Sihat pun sihat juga. Badan makin mantap Insya Allah job pun makin banyak. Tak gitu? Kata Nabil:-

Saya bukan sengaja nak tayang badan, cuma foto itu tersebar kerana ia dimuat naik oleh jurularih peribadi saya. Sedangkan sebelum ini saya tidak pernah memuat naik foto seperti itu. Apa-apapun saya tidak akan topless (tidak berbaju) dengan sengaja untuk menayang badan seperti kebanyakan lelaki lain melainkan ada sebab-sebab tertentu.

Nampak besar jumlahnya (RM22,000)tetapi ia sangat berbaloi apabila melihat hasilnya. Jika dahulu berat saya 74 kilogram (kg), kini sudah naik kepada 88 kg. Tujuan saya mahu mengubah imej adalah untuk meningkatkan keyakinan diri dalam bekerja di luar mahupun di pentas hiburan selain atas sebab perniagaan. Alhamdulillah, isteri saya turut memberi sokongan untuk melihat perubahan ini.

nabilsadoAbang Nara pun kalau dapat badan macam Nabil memang akan gembira dan puas hati sangat-sangat. Mesti rasa lebih ringan, bertenaga dan sihat. Insya Allah nanti ada masa lepas lahir anak ketiga nak fokus jaga kesihatan pulak. Taknaklah muda-muda perut dah buncit ke depan. Apa pun pesanan Abang Nara kepada Nabil, sila jangan skip leg day. Atas dah sado tiba-tiba bawah keding. Tak smart. Hehehe. Sumber Mstar Online.nabilsado

P.S: Inspired clothing terkini di www.iziefashion.com :) all items ready stock. DISCOUNT 5% bagi setiap pembelian dan FREE POSTAGE bagi order RM150 dan ke atas. lebih banyak design yang berkualiti dengan harga yang berpatutan website IzieFashion, Facebook Iziefashion & Instagram IzieFashion ^_^

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

27 responses to Nabil Ahmad Belanja RM22,000 Dalam Tempoh 2 Bulan Untuk Badan Sado

  1. oklah says:

    bolelah..bnyk duit..cuma 1 nk psn,kalo nk ambik gambo 2 ttp r pst 2 sikit..aurat 2…x boke tayang kat dunia tau

    0

    0
    • KATIJA HARUN says:

      XGUNA BUAT BADAN2 SADO NI KANG KENA KEJAR DGN GAY,GAY RAMAI BADAN SADO

      0

      0
      • Aliff says:

        Eleh aku tkyah badan sado pon berubut org nak , alhamdulillah muka pan asian !

        0

        0
    • Jemah says:

      I think that’s stupid. Takyah byr 20000 pun boleh dpt badan sado. Yg penting is time & hard work. Kalau guna personal trainer yg bagus pun ok juga tapi tak perlu kot smpai spend 20 riban camtu.. Such a waste. Takyah tayang sgt, ko nak jadi Kinah ke. Contohi sazzy falak, aishah sinclair & ramona zamzam. Badan hot n laki work out tapi takde nak over tayang2 pun..

      0

      0
      • joyah says:

        Biaq pi la dah dia ada duit sukahati dia la tak payah la panggil orang stupid bagai. Over la kau ni. Haha

        0

        0
        • Jemih says:

          Takyah pggil org stupid bagai? Ni la mslah dgn org yg baca English pun tak ghetiiii. Jemah tu tulis : I think that’s stupid. Bukan nya dia kata NABIL IS STUPID. So please get your English right Joyah! Kalau tak phm gak meh aku explain. Maknanya Jemah tu rasa perbuatan mggunakan duit smpai 20000 adalah bodoh sbb takyah guna duit byk cmtu pun kau tetap leh dpt bdn sado. Hokay?? N mmg duit dia kita bgi pndpt je bukan nya stop dia dari mggunakan duit dia. Nama pun blog gossip dah sah2 rmai yg nak sibuk bgi pndpt! Ada phm? Lek bro!

          0

          0
        • fifi says:

          Haha kau ni pun satu. Chillex la. Semangat pulak taip panjang² sebab gosip ni. Mungkin kau yg patut rilex kot? Hehe

          0

          0
        • Anonymous says:

          Jemih kau ni pown bodoh.. Kau cakap perbuatan habiskan due 20k bodoh.. Skrg sape yg bodoh… org yg buat perbuatan tu kan… sengal… Xke bodoh

          0

          0
      • aku says:

        jemah: confirm ke sazzy falak tak over tayang?? haha..same je wehhh…

        0

        0
  2. Lovelyvic says:

    Pelik la… kenapa walaupun tgk badan dia camni aku tak rasa lawa pun…
    tak macam aku tgk badan zul ariffin, fahrin ahmad, aaron aziz..
    Kompius jap… takde rasa macam lawa pun.

    0

    0
    • Yahudi says:

      Badan tak selari dgn muka ! Muka mcm matindon !
      I tetap suka kan hero i, hugh jackman

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Bgus bogel jer drpd tayang separuh badan. Muntah aku nk tgk artis lelaki skrg ni berebut nk badan sado..bsyukur dgn apa yg Allah berikan kat kita.x payah nk bsado2.mcm jakun da aku tgk artis lelaki skrg ni..

    0

    0
  4. rozmah manshor says:

    apa guna berbadan sado tp dayus…
    upsss kak mah terlaser plak..
    sila kecam abe jib…ni sumer salah dia

    0

    0
  5. berp says:

    x sesuai sebb kepala kecil . hahahahahaha

    0

    0
  6. aku says:

    perghhhh
    xexpect langsung. setahu aku dia ni mamat keding aje

    0

    0
  7. NaraXhensem says:

    yg si nara pon sibuk lah nak citer psll ko pun nk sado.. Muka x helok mcm ko, x yah nak sado2 sgt lah.. Xde sapa nk tgk

    0

    0
  8. NaraXhensem says:

    yg si nara pun sibuk lah cerita nk sado kan diri jugekkk.. Muka x hensem mcm ko x yah buang masa la.. Sapa je yg selera nk tgk muka ko? Bahaha

    0

    0
  9. meow says:

    20k..okey..uollz cuba snaraikn barang yg blh kita beli gna 20k…slain sadoo kn bdan…?? :p kes dia kot dh bnyk duit kepuk2..emmm x tau nak buang mana…

    0

    0
  10. dina says:

    Apa yg best nye badan camni?
    Kalau tolong isteri mak bapak buat kerja rumah takper jugaklah.
    Tapi setakat nak tayang2 body…photoshoot…ikut2 kawan x payah lah.
    Muka Nabil dah lah muka pelawak…tetiba badan camtu…confirm sure nak pakai baju ketat sbb nak kena tunjuk.
    Orang tgk pun rasa geli…

    0

    0
  11. bola tangkas says:

    An addiction to sports gambling is rather similar to any other
    kind of addiction as the addiction begins to take charge and control your
    life. With all the dueling monologues, there is no dialogue.

    You want the details of some of the games that I watched during this period of time and you get
    it.

    0

    0
  12. lady gagap says:

    jadahnya la work out buka baju ! baik ko work out bogel je oii…
    ak pun selalu g gym, tapi tak penah pulak ak tgk mat2 sado kat gym tu buka baju bagai. kalo dah sado, ko pakai jubah pon org boleh tahu yang ko sado. kelako lah. nmpk sgt niat mmg nak tayang badan. sedih!!!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    bayar mahal untuk lantak streoid banyak banyak,memang ler cepat sado,lepas tu kena sakit jantung,kanser,mati pucuk sebagainya.

    0

    0
  14. anon says:

    Buat apelah membazir duit sebanyak tu. Tak payah keluarkan duit or guna personal trainer pun blh dpt badan sado. Gih je gym hari2, exercise sendiri. Artis2 yg tak sekolah tinggi ni kene lah beringat2 masa ade duit. Save for rainy days… Lagipun keluarga kamu tu makin membesar, makin memerlukan duit. And duit bkn datang bergolek setiap masa….

    0

    0
  15. tahppetah says:

    badan sado,ketak2,80 pack blanje puluh2 ribu tp takut cicak lipas xgune gak…kuang3

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Besa + bodo = sado ????????????

    0

    0
  17. Kokyou says:

    Nabil si telinga besar tu bina otot telinga ke jadi besar macam gajah. Dia ni jenis hati busuk juga nak lemahkan orang lain bahawa kena ada duit 20k baru boleh, Nabil telinga lagi sado daaaa hahahaha

    0

    0