Written by AbangNara | September 30th, 2015

Wife Abang Nara merupakan seorang pembeli ‘online’ yang tegar. Tahap ketegarannya ialah barang dapur macam ayam, minyak, sayur, pampers anak dan makanan ringan pun dia beli secara online. Power kan? Bila Abang Nara tanya kenapa dia suka sangat beli online, jawapannya ialah “senang, murah dan pantas’. Tak perlu penat-penat nak keluar rumah, drive kereta, beratur nak bayar dan angkut barang.

mycybersale

Mamaroo yang Arissa duduk nie pun beli online jugak

Sesungguhnya wife Abang Nara adalah orang yang paling excited apabila mengetahui MyCyberSale kembali buat kali kedua pada tahun ini. Tahun 2014 adalah kali pertama MyCyberSale dianjurkan dan telah menyaksikan transaksi sebanyak RM67 juta berlaku. Tahun 2015, angka tersebut dijangka meningkat kerana lebih daripada 400 penjual atas talian termasuklah dari Sabah, Sarawak, Johor, Melaka dan Negeri Sembilan turut sama terlibat.

mycybersale

MyCyberSale 2015 adalah jualan online terbesar di Malaysia yang bermula dari 28 September 2015 sehingga 2 Oktober 2015. Kempen ini adalah salah satu inisiatif di bawah Digital Malaysia untuk mengalakkan orang ramai membeli-belah secara online. Kalau ada pembaca BeautifulNara yang tak pernah beli barang secara online, inilah masanya untuk mencuba. Banyak sangat promosi, tawaran, diskaun dan cabutan bertuah yang ditawarkan. Memang kelabu mata dibuatnya.

mycybersale

Sempena MyCyberSale 2015 ini, Abang Nara ada beberapa tips, fakta dan nasihat untuk korang semua. Antaranya ialah:-

1. Pembelian secara online adalah selamat

mycybersale

Mungkin ada yang takut nak beli secara online kerana risaukan maklumat peribadi seperti kad pengenalan, kredit kad, maklumat bank dan sebagainya dicuri oleh pihak tidak bertanggungjawab. Walaupun 99% transaksi kini adalah selamat, untuk lebih berjaga-jaga, ketika membuat pembayaran, pastikan alamat di laman web itu mempunyai “https://” dan bukannya “http://” sahaja.

2. Selalu bukak laman web www.mycybersale.my

mycybersale

Yang ini paling penting sebab kesemua info tentang MyCyberSale 2015 ada di www.mycybersale.my. Promosi yang ditawarkan, apa cabutan bertuah yang boleh menang, peniaga yang join MyCyberSale, kategori produk yang ada dan macam-macam lagilah. Jangan lupa untuk pergi tengok hadiah cabutan bertuah (antaranya ada Samsung Galaxy A8) yang bernilai lebih dari RM50,000. Jadi korang boleh merancang pembelian. Mana tahu ada rezeki kan?

3. Sentiasa refresh Facebook Digital Malaysia

Buat yang mahu membuat pembelian pada harga diskaun tinggi tak ingat (lebih dari 90% diskaun pun ada), salah satu teknik yang wajib digunakan ialah refresh Facebook Digital Malaysia. Ini kerana segala jenis ‘flash sale’, diskaun yang awesome dan promosi tak masuk akal akan diwar-warkan di sini. Nasihat Abang Nara, bukak satu tab untuk Facebook Digital Malaysia dan selang 3 minit sila refresh.

4. Jangan tunggu sampai ‘last minute’ baru nak beli

mycybersale

MyCyberSale 2015 akan berakhir pada 2 Oktober 2015. Biasanya ramai yang akan buat pembelian last minute sebab kononnya hari last mesti lagi murah. Untuk MyCyberSale 2015, sila beli terus kalau ada produk yang berkenan di hati. Sebabnya kebanyakan produk yang ditawarkan diskaun ketika MyCyberSale mempunyai kuantiti yang terhad. Siapa cepat dia yang dapat. Suka je terus tekan ‘beli’. Tak payah tunggu-tunggu. Lagipun setiap hari promosi yang ditawarkan berbeza-beza. Tak semestinya sama.

5. Sediakan duit secukupnya!!!

Yeah!!!! Kalau diskaun 90% tapi duit tak ada tak guna jugak kan? Jadi silalah sediakan bekalan wang yang secukupnya sepanjang MyCyberSale 2015 ini. Fikirkan penjimatan yang anda dapat lakukan kalau beli ketika kempen ini berlangsung. Tapi jangan sampai membazir pulak. Ukur baju di badan sendiri. Kalau boleh janganlah sampai buat hutang yang kita tak mampu bayar. Tak gitu?

Itu sahaja tips dan nasihat daripada Abang Nara bersempan #MyCyberSale2015 ini. Sebagai ingatan, kempen ini berlangsung dari 28 September sehingga 2 Oktober 2015 sahaja. Untuk informasi lanjut tentang MyCyberSale 2015, boleh juga ke laman YouTube Digital Malaysia.

Selamat membeli belah Abang Nara ucapkan. Kalau sudi, isikanlah poll di atas. Jangan lupa layari www.mycybersale.my dan Facebook Digital Malaysia sepanjang MyCyberSale 2015 ini. Selamat bershopping!!!

13 responses to MyCyberSale 2015 Kini Sudah Bermula!!! Diskaun, Cabutan Bertuah & Promosi Super Awesome Untuk Anda

  1. Elmomtaz.com says:

    If you have the tendency to horde things, you will have to learn let go.
    Will you need the cleaning service to do a thorough cleaning for you.
    There are a couple of excellent e-courses available that give a lot of really valuable information on how to structure your business,where and how
    to get clients, how to calculate prices, what equipment and supplies are needed etc, and in my opinion are well worth the $30 or $40 they cost.

    0

    0
  2. Actually, the problems that can be caused
    by traditional chemical products can be enormous. You can also keep containers of various colors and sizes in different rooms.

    To begin with, you would need an office, some people who will clean the apartments and also some cleaning equipments.

    0

    0
  3. Seymour says:

    4) One Cleaning Supply at a Time – Instead of
    cleaning one room top to bottom then moving onto the next on cleaning day, pull out one cleaning supply and
    use it everywhere you need to in your home. The places that are found in this lovely area are there for the convenience of the customers.
    To begin with, you would need an office, some people who will clean the apartments and also
    some cleaning equipments.

    0

    0
  4. 4) One Cleaning Supply at a Time – Instead of cleaning one room top
    to bottom then moving onto the next on cleaning day, pull out one cleaning supply and
    use it everywhere you need to in your home. There is no limit on what you earn – Once you have made a
    good base of clients, you will see that you can earn as much as
    you want. To begin with, you would need an office, some people who will clean the apartments and
    also some cleaning equipments.

    0

    0
  5. Elmomtaz.com says:

    Remember that people trust real address workplaces more than online ventures because contact with the business is more real.
    There is no limit on what you earn – Once you have made a good base of clients, you will see
    that you can earn as much as you want. These mops can be
    a bit pricey initially, but over time will add up to hundreds of dollars in savings on floor products, especially if you
    have many types of flooring.

    0

    0
  6. khamsawy.com says:

    4) One Cleaning Supply at a Time – Instead of cleaning one room top to bottom then moving onto the next on cleaning
    day, pull out one cleaning supply and use it everywhere you need to in your home.
    The places that are found in this lovely area are there for the convenience of the customers.
    Equipment should also be serviced on a weekly basis to make them more efficient.

    0

    0
  7. These are the right size for most cleaning jobs, very absorbent, lint free, and best of all reusable.
    The places that are found in this lovely area are there for the
    convenience of the customers. These mops can be a bit pricey
    initially, but over time will add up to hundreds of dollars in savings
    on floor products, especially if you have many types of flooring.

    0

    0
  8. Marian says:

    Another must-have piece of equipment is a cell phone to enable easy response to your
    customers. The places that are found in this lovely area are there
    for the convenience of the customers. Regardless of whether
    you have a 3 bedroom apartment home or a studio, your place will get
    dirty.

    0

    0
  9. Deanna says:

    Another must-have piece of equipment is a cell phone
    to enable easy response to your customers. You can also
    keep containers of various colors and sizes
    in different rooms. Of course, you don’t want to be doing something every minute
    of the day, so take some time to relax too.

    0

    0
  10. Apply it to a soft cloth and use it to wipe down woodwork
    and furniture. Finally, I think parents and grandparents need to make
    it clear to students that keeping the apartment clean is a personal health issue.
    These mops can be a bit pricey initially, but over time will add up to hundreds of dollars in savings on floor products, especially if you have
    many types of flooring.

    0

    0
  11. Regina says:

    Before you start calling properties and getting estimates, you
    may need to find out what you need cleaned. You can also keep containers of various
    colors and sizes in different rooms. These mops can be a bit pricey initially,
    but over time will add up to hundreds of dollars in savings on floor products, especially if you have many types of flooring.

    0

    0
  12. 4) One Cleaning Supply at a Time – Instead of cleaning one room top to
    bottom then moving onto the next on cleaning day, pull out one cleaning supply and use it everywhere you
    need to in your home. This lets them know how they have done and it helps them to improve their cleaning.
    Regardless of whether you have a 3 bedroom apartment home or a studio, your place will get dirty.

    0

    0
  13. These same apartment cleaning services Los Angeles use 100% biodegradable and green products.
    Many mothers today work outside the home in addition to raising children, and sometimes housework suffers as a result.
    These mops can be a bit pricey initially, but
    over time will add up to hundreds of dollars in savings on floor products, especially if
    you have many types of flooring.

    0

    0