Written by Bella | June 28th, 2016

Baru sahaja dua hari ditayangkan, muzik video buat lagu Pencuri Hati nyanyian Ayda Jebat sudah mencatat jumlah tontonan lebih 350,000 di YouTube.

Meskipun dihimpit pelbagai gosip dan ada yang menghina lirik lagunya sebelum ini, Ayda masih lagi mampu menarik perhatian ramai.

Penonton menyifatkan video muzik berkenaan sebagai sesuatu yang “fresh” dan Ayda merupakan penghibur sebenar kerana bukan sahaja mampu berlakon tetapi menyanyi serta menari.

Wah, nampaknya fenomena Ayda Jebat sudah kembali. Mungkin kerana Ayda memang menghargai peminatnya dan terus mendapat sokongan daripada mereka.

Apa komen anda? Best ke tak muzik video Pencuri Hati?

38 responses to Muzik Video Pencuri Hati Ayda Jebat Dapat Lebih 350,000 Tontonan Dalam Masa Dua Hari

  1. justjust says:

    kira bilangan LIKE lebih bermakna dari kira bilangan tontonon. just sayin

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Bella,
      ko suka Ayda Jebat yek… obvious sangat la..
      Kalau buat bancian secara rawak la kan…
      Haters dia lagi banyak dari screamers..
      Aku pun kompius camna dia leh menang anugerah..
      sama mcm aku kompius camna Ahjib leh menang PRU.

      0

      0
    • leslie says:

      My comments:

      1. Tempat shooting kat Kidzania
      2. MV nak promote Oppo dengan AuraWhite (minum AuraWhite sbb nak putih gebu mcm org Korea ke?)
      3. and last but not least, MV ko tak best hokay

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Penonton menyifatkan video muzik berkenaan sebagai sesuatu yang “fresh”.

    Sorry to say for me the mv is not fresh at all!!!! Ciplak from kpop…xcaye try tgk video klip girls generation lagu paparazi and twinkle…sejibik!!! bkn nak kata aku ni fan kpop but sudah2lah tu tiru…lagu dh tiru, xkn mv pun nk tiru…mana pergi originality???mcm dh xde idea….

    1

    0
    • kiahh terompah says:

      mmg ciplak kpop tp dia cakap fresh sbb manusia yang title rakyat MALAYSIA takpernah buat lagi menari lagu pakai baju kaler block ni . haihh lahh jgn laa lambat sgt

      0

      0
    • dadidu says:

      I seriously am never a fan of her and like who is she again, But i must say that her marketing team or label is like Kpop level seyhh. Yeah maybe theyre lacking in something,like originality or whtevr but it amazes me that the trick still work on us..catchy, hooky lyric and colourful theme, AJ’s cute image (which makes me cringe everytaimee)
      Yeah tht are soo kpop and not our culture but hey seriously tho she makes lots of money from the attention she got from her fans and haters. before she was literally nobody,. Im just proud of her success sincerely.

      0

      0
    • lola says:

      terus aku cari lagu tu kat youtube kau.. memang sebijik..

      0

      0
    • Xxyy says:

      Yg fresh cuma tmpt shooting tu aje… overal biasa2 aje.

      0

      0
    • fizaaziz says:

      Yup! setuju! memang video klip ni sebijik mcm video kpop Girl Generation paparazi and twinkle. Dah lah lagu ciplak kpop, video pun nk curi kpop ke. Maaf, saya bukan hater AJ, sy jugak bukan AJ lovers, tapi sedih sebab penyanyi malaysia kita mcm ni. Bila interview sibuk kata itu idea fresh, walhal, semua orang tahu itu ciplak.

      2

      0
  3. aku says:

    Bagi aku la gedik2 si AJ ni gedik lagi si mira piljah tu dok buat muka ayu dgn mimimg hindustan la lagu raya la…series aku meluat …sorrt fan club mira piljah

    0

    0
  4. ada aku kesah says:

    kahhhh tengok outfit macam snsd i got a boy pun ada. tinggal lagi tak cukup 8-9 orang je. huh takde idea lettew kan hahaha ini lah artis malaysia.

    1

    0
    • Anonymous says:

      xprasan plak outfit dia mcm snsd…rasa cam mv je tiru snsd…haha…agknye penerbit n pengarah mv ni fan snsd kot….

      0

      0
  5. SMN says:

    Hmm…rasa tertipu dengan artikel abang nara. Saya penat menunggu bahagian ayda menari. Outfit, make-up ayda dengan dancers dah okay tapi rupanya bergoyang-goyang dengan angkat-angkat tangan je. Babak dia promote oppo lagi lama dari babak ayda menari. Don’t think the video do justice for the song.

    0

    0
  6. zue says:

    nyanyi live hancor

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Omg..ni ke taste artis rkyat malaysia..?? :,,,,,)

    0

    0
  8. X minat mnah ni says:

    Sy prefer dgr yg lki ala pompuan tu nyanyi.jelas dh lg best sore dia.

    0

    0
  9. Kusmahwati zahari says:

    Minta maaflah…
    video clip dia tak segempak yg diperkatakan.
    Cuma biasa2 je…

    0

    0
  10. m says:

    omaigad
    very kpop!!

    0

    0
  11. melati says:

    nk percaya , berdosa “….tak percaya kelakar””…entah lew aku dlm Delima..!!!!

    0

    0
  12. Pick a point says:

    Baru 1st time dgr lagu ni kt radio smlm and seriously aku xtau nape nk kecoh sgt ngan AJ ni. Aku rasa dia ni hancur dri segi suara, attitude n rupa?! kut… Ok lah, bole la kata lawa sbb idung x senget. Kalau bgi lagu camni kt amyra rosli yg suara lebih kurg sumbangnya jadi cane lah kan?! Hahaha

    0

    0
  13. aaakulahhh says:

    tunggu masa la nak tiru Kyary Pamyu Pamyu lak pasni…
    pastu bajet rakyat malaysia ni katak tempurung cam dia…n cakap dia wat idea sendiri…fresh…x tiru sapa2…BLUWEKKK…
    penggiat seni dr director sampai la yg perasan artis…semua X BERSENI…

    0

    0
  14. Sam says:

    Erm. Biasa je mv?

    0

    0
  15. Mot says:

    Ok never like her.xtau nape,xbole nk ske.nk Kate nyanyi best,mmg sgt la ordinary. Acting xfeel langsung.kalo part die n saharul dlm #assalamualaikum cinta,sy mesti change d channel.xbole tgk coz nmpk AJ trying too hard to look sweet but mmg x.control sgt compare ngan Emma maembong.just my two cents

    0

    0
  16. fake muslimah says:

    bukan niat nak membenci tapi mmg setuju 999% dgn komen2 kat atas nie. Aku pown pelik asal femes sangat minah nie, nyanyian dia boleh buat bernanah telinga aku nie everytime TERdengar lagu kanak2 ribena dia tu *rolling eyes*
    aku tengok lakonan dia langsung xder feel, x der rasa “wow” pown, senang citer x terkesan kat hati nie, unlike emma. Aku nie bukan peminat emma pown tp x taw la knape everytime ak tgk lakonan emma, mesti terkesan kt hati. time scene sedih, ak boleh nangis, time scene klakar, ak boleh terkentut2 gelak. Time scene marah, ak plak yg emo. Pendapat nie bukan based on drama Assalammualaikum Cinta tu jer, ada la dlm 2 drama ak pernah tgk si emma nie berlakon
    And yup, bilangan like lebih bermakna dari jumlah tontonan. sekian terima kasih.

    0

    0
  17. Hauk says:

    Muka jawa, lagu tiru kpop song, ni MV pun ikut Korean. Ape personaliti ko ni Ayda woiiii tak bangga ke dgn diri ko??

    0

    0
  18. bodopiang says:

    cilok kpop.. kata fresh …
    phuiii..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    aj poyo

    0

    0
  20. didi says:

    BN buat post ni sebab nk perangkap semua pembaca dia p tgok video AJ tu..especially untuk haters, so pasni x semena2 leh la btambah viewer

    0

    0
  21. Anonymous says:

    satcy jgk best menari

    0

    0
  22. antijebat says:

    gedik!!! geli seyyy

    0

    0
  23. Soros says:

    amoi pakai baju no 32 cun woo tergoda i

    0

    0
  24. MAYA says:

    FRESH ??? tang mana fresh ?
    Dah laa ciplak KPOP…. takde langsung budaya Melayu… kalau dibenarkan mesti ko nak pakai skirt pendek cam Kpop laa yek ? Perasan nak jadi Mamamoo laa tu… owh purrleeaaseeee

    Cuba laaa belajar jadi icon macam Yuna ! bangga kami

    1

    0
  25. kakpah says:

    LOL ni ke aida jebat yg popular tu? KENAPA MACAM LAGU ENDON??

    0

    0
  26. saw says:

    So cringy

    0

    0