Written by Bella | April 29th, 2016

Kali ini kami tidak mahu berbicara tentang gosip tetapi mengenai kejayaan penyanyi Yuna yang mendapat pujian seluruh dunia apabila melancarkan muzik video Crush kolaborasi bersama penyanyi yang tidak asing lagi iaitu Usher.

Baru sahaja dilancarkan 3 hari lepas, jumlah tontonan muzik video tersebut telah mencapai angka lebih setengah juta tontonan  di YouTube dan ia semakin meningkat daripada masa ke semasa.

Malah, untuk pengetahuan anda lagu Crush telah menduduki tangga ke 18 dalam car muzik Billboard bagi kategori R&B.

Berikut antara komen netizen :-

Jom layan pula muzik video Crush daripada Yuna ft. Usher :-

Tahniah kami ucapkan kepada Yuna kerana telah membuktikan orang Malaysia juga boleh berjaya dan bersaing dalam industri hiburan di Amerika Syarikat dan masih mengekalkan imej sebagai seorang wanita Islam.

29 responses to Muzik Video Crush Yuna Feat. Usher Buat Netizen Rasa Bangga

  1. FAZURA JELITA says:

    WOW!
    ;)

    0

    0
    • kuis sikit says:

      tahniah beautiful nara, gossip2 mcm ni la patut diketengahkan. bukan kisah retis2 bergaduh mcm budak2, jual tudung atau menyalak minta spender.

      0

      0
      • lenggang kangkong says:

        fans siti boleh jalan daaa. setakat nyanyi kt indonesia tu pun nk bangga. ni baru international standard. video klip pun ada klass.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bila la agaknya klip video malaysia nak buat ala ala mcm ni. Asyik shooting atas bumbung bangunan, tepi lombong, bawah jambatan je.

          0

          0
        • jojo says:

          Yuna stands in her own league. Apparently there shouldn’t be any comparison between Yuna and any of local artist. Until and unless Jaclyn, Dayang, Misha, Ning, Shila or even Dato Siti are able to just write their own English songs, then we shall discuss who’s good and what not. Yuna not just compose, write & sing – she even signed as an artist under international label in Hollywood. In music industry, that is worthway beyond crowned as Most Popular Artist in Anugerah Bintang Popular.

          Hence we should look her resemblance of Muslim women in music industry in Hollywood – a land of Islamophobia. If you can, name one Muslim artist – carrying Islam name, identity and belief – and introduce herself / himself to the whole world as Muslim singer. She’s one of a kind.

          I personally disagree with her hijab style. In fact Hijab is not a style – it should cover your aurah since its compulsory to do so. But judging her not a good Muslim just because she didn’t wear Hijab the way most Malaysian women looks doesn’t make you a good Muslim either. She portray the Muslim identity, she holds her belief in Allah, and she bravely commit to that in the land of America, and tell people Donald Trump is wrong. That’s good enough. Just check, when was the last time we do something for our religion?

          0

          0
    • joyah says:

      I personally thinks that Yuna stands in her own league. Apparently there shouldn’t be any comparison between Yuna and any of local artist. Until and unless Jaclyn, Dayang, Misha, Ning, Shila or even Dato Siti are able to just write their own English songs, then we shall discuss who’s good and what not. Yuna not just compose, write & sing – she even signed as an artist under international label in Hollywood. In music industry, that is worth way beyond crowned as Most Popular Artist in Anugerah Bintang Popular.

      Hence we should look her resemblance of Muslim women in music industry in Hollywood – a land of Islamophobia. If you can, name one Muslim artist – carrying Islam name, identity and belief – and introduce herself / himself to the whole world as Muslim singer. She’s one of a kind.

      I personally disagree with her hijab style. In fact Hijab is not a style – it should cover your aurah since its compulsory to do so. But judging her not a good Muslim just because she didn’t wear Hijab the way most Malaysian women looks doesn’t make you a good Muslim either. She portray the Muslim identity, she holds her belief in Allah, and she bravely commit to that in the land of America, and tell people Donald Trump is wrong. That’s good enough

      0

      0
  2. nextplssssss says:

    Nara…tukar sikit ayat tu..jgn buat budak2 mentah fikir itulah IMEJ ISLAM yg Betul…. itu bukan imej yg patut d banggakan… berbakat mmg dah buat bangga tapi leher dah nmpk rambut tepi tu cuping teling tu eeeeeee…mcm pakai ppuan afrika plak

    0

    0
    • Conpius says:

      Berjaya betul ke yuna kat us nun. Kalau betul berjaya aku tengok follower ig dia baru 300k. Jauh ketinggalan berbanding ig jihan muse yang kena hack baru ni. Patutnya kalau dah sampai menetap kat america (bajet bz n banyak job sangatlah kat sana sampai kena menetap uollss) fans and follower pun kenalah berjuta lemon. Idok pon aku nengok… pasni aku nak nengok plak lagu olimpik ape ke namanya tu. Bukan apa..aku agak musykil sebab tak pernah pulak aku dengar mana-mana deejay radio cakap.. “lagu ini merupakan lagu olimpik tahun sekian sekian”.. tak pernah pulekss

      0

      0
      • becky says:

        instagram followers x menjamin apa2. lady gaga pernah satu masa dulu ada twitter followers paling ramai tapi album x jalan gak. so followers bukan jaminan.

        0

        0
        • Conpius says:

          Album artis hollywood kalau terjual ratus ribu unit pun kira tak jalan cik kak oii… Diorang main juta-juta je. Yuna???? Krikk… krikkk…

          0

          0
      • kurikgatal says:

        tipikal meleis berhati busuk syaiton laknatullah DETECTED!!
        nahhh aku lempor garam NYAHHHHH kau dari sini syaitonnnnn!
        merepot lah kau di ufuk sanah!!

        0

        0
      • lala says:

        alaa tu jadi ramai pun sbb byk instashop follow. lulz

        0

        0
  3. orgtua says:

    Yuna juga dipilh untuk menyumbangkan suara bagi lagu rasmi sukan olimpik bersama penyanyi antarabangsa lain antaranya Lenny Kravitz.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    boleh check out ranking billboard yuna kat sini http://www.billboard.com/charts/hot-adult-r-and-b-airplay

    0

    0
  5. anonymous says:

    Yuna mmg awesome tp pnampilan dah mcm minah africa…jgn mare….

    0

    0
  6. nana___ko says:

    Hebat yuna. Takyah pertikaikan sgt penampilan yuna dlm klip video ni mahupun objek2 dlm video tu sebab kita kene percaya disebalik pembikinan klip video ni, sejuta dlm 1 idea dan pendapat terhasil.

    0

    0
  7. Mime says:

    bukan iri hati..
    “setengah juta tontonan di YouTube”
    sebab ada Usher kot !!!!
    Yuna dan “Pembalut Kepala”
    berubah tiada…!!!

    0

    0
  8. Kupu kupu Emas says:

    Tahniah Yuna

    0

    0
  9. Anonymous says:

    tkde apa nak bangga.. kbai.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    tahniah yuna, artis msia yg tersenarai dlm carta us billboard r&b top 10 minggu ni..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Layn lgu ni…congrate yuna…dayang ft usher pon pasti meletop…

    0

    0
  12. lisha says:

    ada komen2 berunsur jeles di sini….melayu dan hasad dengki berpisah tiada

    0

    0
  13. Linzy Longkang says:

    Yuna lain kali buat laa lagu2 rancak yg catchy sket baru meletopzzzzssss

    0

    0
  14. der.. says:

    lagu yuna dh psg kat office aku.. wow! updated gak dorg nih.

    0

    0
  15. Man in pink says:

    I’m honestly not interested about Yuna masa permulaan kemunculannya in this music industry,my personal opinion that’s time I think she’s doesn’t ve originality of her voice,her style of singging sama dgn Norah Jones(she’s sound like Norah Jones).but after i watched & listened to her songs on u-tube especially 1 song(tak ingat title lagunya) yg di remixed oleh Dj(tak ingat nama Djnya)it’s sound so catchy,so international level,since that I’m acknowledge her originality & what a talented singger she is & start to support her journey to international level,and sepatutnya u r Malaysian(cz I’m Bruneian) supported her journey to the international(that not easy road) & merasa bangga krn ada penyanyi yg mampu bersaing di peringkat antarabangsa, tapi y masih ada yg bagi komen2 yg negatif, about her success or not?? myb till Yuna nominated for Grammy or won Grammy will make ur proud of her? ?? Will shut off ur negative comments? ??

    0

    0
  16. Kak Yam ren says:

    Bestnya lagu ni.
    Smlm kak yam dngr lagu ni mood terus naik .
    Suami Kak yam terus goes down ..
    Mmmm sedap abg thanks ya..
    Awwew

    0

    0
  17. Tay Swift Squad says:

    I tak fhm y ada yg give negatif comments about Yuna, we should be proud of her & supported her journey in the international music industry (that’s Not EASY),jgn persoalkan f her success or not??? we should mendoakan & support her to be success

    0

    0
  18. Mata2Telinga2 says:

    Ni fashion akak yuna yang terbaru dik, rojak dan pasembor dik, dari malaysia

    0

    0