Written by AbangNara | April 24th, 2014

Akibat berkongsi sekeping gambar dirinya didukung oleh seorang lelaki, Yana Samsudin menerima kecaman yang amat hebat daripada para pengikutnya di Instagram. Ramai yang melahirkan rasa kecewa dan membidas Yana kerana perbuatan tersebut adalah berdosa akibat membenarkan lelaki bukan muhrim mendukung dirinya. Yana Samsudin ternyata kecewa membaca reaksi para pengikutnya.

yana samsudin dukung

Namun pelakon jelita ini mempunyai penjelasannya yang tersendiri. Kata Yana menerusi Harian Metro hari ini:-

Mungkin mereka yang tentukan dosa saya. Gambar itu diambil ketika saya dalam keadaan darurat sebab kaki terseliuh dan tak boleh berjalan langsung. Nak tak nak kenalah (lelaki) yang kuat tolong saya.

Kalau nak harapkan saya berjalan lambatlah jadinya. Kami pula kejar masa untuk lengkapkan jadual penggambaran. Saya tahu apa yang saya buat. Terima kasih kepada yang terlebih prihatin. Sedih pula bila jadi begini.

yana samsudin dukung

Biasalah kadang-kadang para peminat ini lebih prihatin. Itu tandanya mereka sayang kepada selebriti kesayangan mereka. Kadang-kadang penjelasan yang tidak lengkap untuk sekeping gambar boleh menyebabkan timbul salah faham. Itu adalah lumrah. Kalau dah darurat nak buat macam mana kan? Takkanlah Yana nak merangkak pula ke set penggambaran. Tak apalah Yana. Yang penting anda tahu apa yang anda lakukan. Tak gitu?

P.S: John Cena berbakti kepada kanak-kanak sakit

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

115 responses to Mungkin Mereka Yang Tentukan Dosa Saya – Yana Samsudin

  1. DREBAR LORI says:

    ko tayang rambut tu pon dh bdoSa.. hihi

    0

    0
    • DREBAR LRT says:

      BONGOK JUGE EKAU NI YANA…TAKYAH LA TAYANG PIC CAMNI. KAN DH KENE TEMPIAS…DEFAKKKK

      0

      0
      • Olga says:

        korang ghase dia ni sundal jugak ke nok? aku ghase ye.

        0

        0
        • Undi Saya Neelofa says:

          hidung pergi buat surgery…tak mengaku. amat hipokrit. plastik sangat dia ni. nyampah.

          0

          0
        • Next? says:

          publisiti murahan. -yawn-

          0

          0
        • kusss semangat says:

          diri sendiri yg aibkan diri sendiri lagi nak cerita dosa.. sorry la yana.. memalukan perempuan islam seperti anda!

          0

          0
        • Rozita Che Uang says:

          dosa kau kau yg tentukan la. sah2 rambut tu aurat. idiot la kau.

          0

          0
        • Raja bomoh says:

          kalau nak nampak pandai……..jangan jadi artis. k ta ta !!!

          0

          0
        • aku la.. says:

          bg aku la.. xyah la nk mention yg org yg tentukan dosa ke pahala kan… cukup setakat penerangan perihal gmbr sudah….

          0

          0
        • Lana Samsuharam says:

          ye lah i pun nak merasa batang mat salleh. katanya besar…sedap kena gesel. ahhh, nikmat tak terkata.

          0

          0
        • Olga says:

          mana tangan lelaki tu…pegang burit yana ker ?

          0

          0
        • dunia fana says:

          Kesimpulannya…. Apa perbezaannya si yana @ artis2 lain semasa dorang berlakon? Peluk dr depan+belakang+ kiri+ kanan , dokong , cium dahi , adegan rogol , ada yg sampai nampak lurah dendam terlondeh sana sini , peluk mcm nak real laki bini, kemban k. Erma fatimah ect bla bla.. bal…. klu setakat yana buat ni , da mcm keje yg selalu dia lakukan stiap kali belakon… itu sbbnya dia tak kesah..

          BIAR TAMBAH DOSA SEDIA ADA sbb TAKUT LAMBAT. Takkan tak ada ppuan. TAK KESAH KENE DOKONG SEBAB NAK KEJAR MASA TAPI TAK KESAH KEJAR DOSA. Tak ada istilah darurat kat sini pun saya tngok.
          Lain kali tak yah la cari fitnah , awk gi uploadkn tu buat aper…. artis ni mcm suka tabur fitnah kat diri sndri.. lps tu sodeh… pdhal sendiri undang fitnah… Fikir sejenak menyelamatkn bnyk pekara.

          Wlpn x uploadkn & tak kena fitnah. Tp awak kene bertanggungjwb depan ALLAH SWT… Kesian la kat diri sndiri d alam barzakh, pdg masyar & panas api neraka . Ingat mengingati shj sesama saudara seislam. Wallahu a’lam.

          0

          0
      • Nonok says:

        betina jahil dan ego. amat bahaya dalam budaya kiter. :(

        0

        0
      • joe says:

        bangga le tu kena dukung.. puihh

        0

        0
    • David Teuk says:

      sayang kepala hotak ko.
      meluat ada la dgn jawapan ko tu.
      puihhh.

      0

      0
    • Kepohci says:

      lepas dia buat suregry, hidung dia jd besar bkn mancung.. boooo…

      0

      0
    • su says:

      Dukung jadi isu berape byk artis m’sia berlakon berdukung bercium dahi dam mcm adegan mereka tu semua bkn muhrim. Ada berlakun dgn suami or isteri org. Knape yana shamsudin didukung seperti ini nk diperbesarkan isu,be rational.

      0

      0
    • samsul says:

      die x tau kot tayang rmbut tu dosa..sbb klo dia tau mesti dh lama tutup aurat…jwpan artis skrg ni mmg suka menunjukan kebodohan sendiri..LOL

      0

      0
    • abang yang tak bangang says:

      aku sokong kau “aku la.”. bodoh kan pergi bagi statement yang “mungkin mereka yang tentukan dosa pahala saya”. sepatut nye just explain pasal gambar je lah. lagi simple maam ni je, just admit your mistake, n explain kenapa buat macam tu, n mintak maaf dan akan lebih berhati2 dan xbuat lagi. ni suggestion ayat utk retis2 bodoh. orang akan senang terima kalau kita just admit the mistake, xpayah tegakkan benag yang basah.

      0

      0
    • nia sofea enterprise says:

      cotton lace 2014
      satin velvet 2014
      sulam rama-rama 2014
      TERKINI!untuk raya/wedding
      dan mcm2 lagi jenis kain dengan lebih MURAH!!!berminat boleh wassp
      ke 0124455441

      0

      0
    • AMRAN PEKIDA says:

      Bloggers pn sama laga laga org islam…pening ketum lap

      0

      0
    • kesengalanmu terserlah yana says:

      takkan tak boleh jalan langsung? setiap saat n minit kena dukung ke? jem kerem gini yana oi.. abe yg kuat tu pn boleh patah pinggang kalo dok mengangkat ko je setiap masa.

      0

      0
  2. SASA says:

    This is my first time comment here sebab semakin hari semakin ramai artis yang bagi jawapan yang makin bongkak dan tak masuk akal. At the first place, kalau darurat sekalipun yana yang sengaja buka ruang dan peluang untuk org lain bash dia dengan upload pic ni. Kalau dia tak upload, no one will comment anything. Sebab tu, kalau org lain benci atau hina kita, kdg2 kena fikir mungkin kita sendiri penyumbang terjadinya fitnah.

    0

    0
    • anakpondok says:

      nabi pesan, fitnah itu tidur..jangan kau membangkitkan ia.. kalau x dibuka ruang, orang xkan mengata…

      0

      0
      • dunia fana says:

        Thnx @ank pondok kerana pencerahan… smoga awk n sasa di Rahmati ALLAH SWT d dunia & akhrt. Aameen.

        0

        0
    • Si Comel says:

      Saya setuju.
      Kalau tak nak orang mengata or fitnah jangan tunjuk. Simple as that. Someone with brain will sure can think about this.
      But typical malaysia artist always relates religion when they point fingers to public.
      Nak tunjuk baik kononnye tapi sebenarnye menunjukkan ketidakcerdikan mereka.Siannnn

      0

      0
  3. tak baik mane pon... says:

    kalau ye pon yang g post pic tu knp? nak bangge sangatkan.. ingat artis ape je buat orang nak puji… bile da famous.. org tegur bende betul pon jadi salah..

    0

    0
    • SJ2 says:

      klau mamat hensem yg dukung aku bg chance la ko nk bangga pn yana oi..ni..nan hado..asal omputih je dh bangga..kiki..jangan marah ha…

      0

      0
  4. SAKURA WHITE says:

    Kaki terseliuh eh ? Macam suke je kena dukung . Kahkahkah

    0

    0
  5. Jemah Vogue says:

    ye lah tu nok…. macam la tak de kerusi roda. kan?

    0

    0
  6. ALAA says:

    niat dan sebab itu tidak menghalalkan cara. PHUIIII

    0

    0
  7. Neeolga says:

    Hidung tu buat…..tapi tak ngaku. Fake la kau ni. Eeeee….

    0

    0
  8. lili says:

    next

    0

    0
  9. Silvia Suntis says:

    dah sah2 bukan muhrim…bodoh jogak dia ni noks. ko ghase?

    0

    0
  10. Dyqa says:

    Please people, tolong ambil cermin, cerminkan diri sendiri. Jangan nak mengata orang, nanti terpercik kat diri sendiri.

    Plus what is the freaking diff with this and bila waktu artis2 berlakon adegan peluk2?
    Korang berbual macam faham..dah laman Instagram tu buat muat naik gambar suka hati dia lah nak letak gambar apa? Tak suka jangan tengok. Kalau nak tegur biarlah dengan cara baik..

    0

    0
    • gegirl says:

      babe, kau agak2 cara kau pulak tegur orang ni betol ke?

      0

      0
    • DREBAR KETEbesar says:

      ni jnis kipas susah mati retis2 ..aku kdg mls nk tgok iG retis, tp sje tgok bce komen bodo fans diorg .retis wat salah pon still nk defend.

      0

      0
      • Dyqa says:

        Gegerl, mungkin salah. My apologies. But read up, and think for yourself. I have no further comment.

        Drebar ketebesar,

        Erm, tak ada komen. Saya tak ada kipas nak kipas, saya pakai penghawa dingin je. Dan saya pun taklah minat sangat kat “retis”. :)

        To each their own. Peace out.

        0

        0
      • Berbual pasal si bodo says:

        setuju sangat2. rasa nak tergelak tenguk orang yang kemaruk dengan artis ni. konon2 sayangkan artis. defend serupa bodo je. hahahaha. tak caya sila lah sekali keluarkan kata2 berbaur hinaan dekat page artis2 yang membuka aurat ni dan tenguk respon dorang. aku syak dorang ada penyakit mental. memutar belitkan fakta. kalau tegur kasar , dia kata boleh tegur baik2 la apa la. ehh aku pun dah pening cerita pasal ni. hahaha

        0

        0
    • Shahmil says:

      artis lain kalau buat hal & masuk BN pun kene kaw-kaw gak. no mercy katanya. tiada istilah pilih kasih bagi pengomen tegar nara. ;)

      0

      0
  11. Ariana Rose says:

    You are showing more and more of your stupidity. Kalau kononnya terseliuh kaki and orang laki plak kene dukung u, perlu ke nak snap pic and tayang kat satu dunia? u pon kene fikir la, kalau tanak timbul kontroversi, jgn ciptakan kontroversi at the first place. takkan benda mcm ni pon tak tau? u post gamba mcm ni mmg la akan timbul fitnah. bukan masalah kami tentukan ke tak dosa u. tapi terang2 u dh buat dosa. so? what can you say about yourself now, yana?

    0

    0
  12. fatimah says:

    Kita org melayu mmg suka kot nak menilai org lain tanpa nak cermin diri sendiri… kalau bab mngutuk menilai bercakap pasal dosa pahala org lain mmg no 1 lah.. tp cuba lihat dulu diri sendiri.. cukup sempurna kah??
    Byk juga org kita ni bertudung bmasalah cuma tak nampak je.. fikirkanlah sebelum menilai org..

    0

    0
    • Aku Aku says:

      Setuju..byk hipokrit..blue hippo org yg cam tue..haha

      0

      0
      • dah kenape says:

        Dah kenape nk libatkan org bertudung ni?
        Smua org bermasalah bkn org bertudung je.
        Org pakai purda pun ada gak yg bermasalah. Apetah
        Lagi yg x pakai tudung lg masalah. so tak yah la
        Nk kuar komen mcm ko sedih sgt gn org2 melayu suke
        Ngate artis sedangkan secara halus ko kondem org bertudung.
        Sekian bye!

        0

        0
      • temah pi jaga laki says:

        Kak temah ni meroyan aper ke benda niii…. sttmnt yana yg kena cermin dulu… kak temah jngn meroyan kat sini… gi layan laki dpt pahala… kak temah pun kene cermin gakkk…. merepek jer.. tiba2 topik tudung kuar niii…

        0

        0
    • DREBAR VAN says:

      org yg baik mcm cik timah nie tak ptut masuk blog artis..ye dokkk..xbaik juge tau

      0

      0
    • Anonymous says:

      perempuan pakai tudung xsemstinye baik
      tapi perempuan yang baik pasti akn pakai tudung n ttp aurat
      sekurang kurang nye perempuan yg bertudung bermasalh dy ikot juge suruhan allah..

      0

      0
      • Anonymous says:

        dah pakai tudung tu buat la perangai elok sikit. kalau dah pakai tudung tentu Islam. nak org ckp Islam ni macam macam ke. suka mengumpat n lain lain. jgn cover rambut je tp ketat nmpak lengan pnggung segala. hijabster eh atleast dia pakai tdung ye dok? tu pakai tudung bukan tutup aurat ye. kalau btudung tapi ketat nampak tangan semua sama je cam tak btudung. cover you aurat dan cover juga tatasusila tu. n org yg jahil ni xselamanya jahil. and maybe they are not as bad as you think they are. jangan confident sangat masuk syurga. tu rahsia Allah. kita semua ni nampak baik sbb Allah sorok aib kita. sama sama lah kita muhasabah diri ye.

        0

        0
    • villageboy says:

      kak fatimah. ade orang x puas hati la. hahaha. siapa makan cili dia la terase pedasnye. statement tuk mereka2 yg sentap dgn statement akak! salute akak! sy sendiri pena kena. bukan nak ckp 100% yg bertudung tu buruk. ni disebabkn perangai itu sendiri. bertudung tpi perangai buruk x guna gak. sy sendri kena. depan sy bukan main baik belakang huii dia buat cerita bukan main… mereka2 ni yg sentap sbb xleh terima tegurann….. sy sokong akak!

      0

      0
      • apa yg temah cakap says:

        Village boy… aku pun kene pun teruk gak dngn org bertudung tp tak brpa ikut syariat ni… Aku sokong k temah cakap … cume aku musykil … aper kaitan k temah tiba2 kuar tajuk tudung dia dngn topik entry ni… pening pala aku k temah ni… mcm lari tajuk jer…

        0

        0
  13. hhDD says:

    Sebagai org yg dikenali, Yana tak patut pun tunjuk pix tu walaupun tgah darurat, elok padam je..skang ni kenalah terima pendapat org..

    0

    0
  14. mrs b says:

    Hebatnya komen kat atas… Siapa kita untuk meletakkan pahala dan dosa seseorang? Bukankah itu hak Allah saja? As a women…u comment something as ‘sundal’, ‘betina’..wow..just look in the mirror and ask yourself.. “Am i perfect?”.. Kalau jawapannya No..baik baca je la blog ni..takyah comment apa2.

    0

    0
    • villageboy says:

      betul tu mrs b. sedih tgk komen2 ni. mmg masyarakat kt dah terbiase dgn tabiat mcm ni. ade pros n cons nye. benda ni nmpk remeh tp dalaman dia sgt sakit.

      0

      0
  15. Anonymous says:

    sapa sruh kau buat cmtu..gali lubang kubur sendiri..ko tu artis,, nk post gbr hati2 la skit..x smua bnda kita boleh share..bla org tegur kang ada yg mgmuk padahal dri sndri yg buat hal..sekian..

    0

    0
  16. anonymous says:

    Teringt 1 gmbar tunjuk perbezaan cara orang malaysia usung wanita bkn muhrim ngn org palestin usung wanita yg bkn muhrim.

    0

    0
  17. ... says:

    RETIS MELAYU STANDARD BEGINI JELAH DEPA.. TAK DA KONTROVESI TAK GLAMOUR PULA . SENDIRI POST PIC UNDANG FITNAH TUDUH ORANG LAIN AIBKAN DEPA LA APA LA BLALA… TANG HIDUNG TAK BOLEH BLAHHH HAHAHA..

    0

    0
  18. Mineral says:

    Dah darurat, so x slh la..sngaja mncari ksalahan org..haha..ada yg x sedar diri tp cakap pasal org..napa?rela mati dr minta tolong?bodo la kalau cam tue..

    0

    0
  19. zuanzuan says:

    dah ko tak cakap siang2, manalah org nak tahu, mmg fitnah itu dosa, ttp ko tak berterus terang awal2 lagi dosa…..dosa menipu.

    0

    0
  20. Nedz says:

    hi org malaysia yang budiman dan berbudi bahasa yang tinggi. ce try p bosnia, tgk keadaan kat sana. kaki terseliuh dia tak pinta. kediaman yang disediakan di tingkat 3 pun dia tak mintak. klinik dan kedai yg ada tongkat mahupun wheel chair yang tutup pukul 5ptg pun dia tak minta. kaki terseliuh lewat malam pun dia tak minta. sekian

    0

    0
  21. Bundawara says:

    Artis Msia sekarang ni macam2..bayangkan semua rakyat Msia x sokong mereka lagi.Dalam erti kata lain “Tiada peminat lagi”.Bagaimana?

    0

    0
  22. jiyeon says:

    tula artis. semua benda pun nak cite. dah kena kecam kecoh lak.

    0

    0
  23. cik tom says:

    1. AURAT ITU SUBJEKTIF – FIZO OMAR
    2. TAK KISAH DIKECAM MENGENAI KONTROVERSI TUDUNG – RAJA AZMI
    3. ANDAI KEMBAN BAWA KE NERAKA, AKU REDHA – ERMA FATIMA
    4. MUNGKIN MEREKA TENTUKAN DOSA SAYA – YANA SAMSUDIN

    # STATEMENT ARTIS SKANG MAKIN JAHIL. LEBIH ELOK JGN KELUARKAN STATEMENT AGAMA YG MEMALUKAN DIRI SENDIRI

    # SEMOGA DIBERI HIDAYAH

    0

    0
  24. hado aku kesah cik senah oii!! says:

    Sundalbolong betol ko nokk….
    Lain kali kalau ko berak.. Ko post jugak no….
    Aku nak tengok bape like ko dapat. Hazab betol ko yana…
    Hadoo aku kesah!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    its up to her lah. kan ia ckp darurat??? habis paksa dia jalan jugak??? kamu ne suka ckp kburukkan orang?? cermin dulu diri sendiri. are we perfect enough?? tiada yang sempurna. kalau dia upload pic mcm tu.. its her fault . tak pikir panjang. well kita kan manusia…. yg kita pakai tudung ne sempurna ke?? pemakaian kita bertudung sempuna ke?? siapa kita nak mnilai orang. tidak salah mnegur sesama muslim…. tapi percakapan kalau boleh biarlah elok sedikit… kita kan melayu.. belajar budi bahasa.. #muhasabahdirisendiri .i adore yana samsudin. one of her fans from brunei =)

    0

    0
  26. sentap says:

    retis. mostly sangat bodoh dan jahil. statement nak nampak suci aje. konon x bersalah, peminat xtaw hal sebenar.. phuii!

    0

    0
  27. Senah says:

    Darurat pun sempat snap pic ehh?

    0

    0
  28. shuq says:

    kalau btul niat dlm darurat…perlu ke pic masuk instagram…kan da mnimbulkan fitnah tuu…huhuhu.diri sendiri yg dedahkan aib.jadi jgn nak sedih bagai bl diri awk tu org judge n jgn slhkan org lua bila berkata mcm2 mgenai diri awk tu…pokok pangkal kita yang jaga diri sendiri.

    0

    0
  29. kambing gurun says:

    Siapa yang tengok cerita ‘Aku masih dara’ kalau x salah tajuk cerita dia.. Raja Farah, Diana Amir and Yana berlakon.. perhujung cerita tu Farah and Diana berubah menjadi muslimah sejati.. Yana je tak berubah dalam cerita tu.. in realiti pun same.. Farah n Diana sudah berhijrah, Yana je belum.. agak2nya cerita tu kebetulan atau ……?? hope Yana akan ikut jejak mereka…

    0

    0
  30. sentap abiss says:

    tak kan masa post gambar tu x reti pk elok ke x gambar tu.. dh tau ramai penganalisis dosa pahala kat sini… lg stu pls la letak la caption ke ape ke yg menerangkan situasi sebenar.. kau post gmbr tu pastu expect org bersangka baik.. pastu kau buat plak ayat sedih… mak sedih nok ngan kau ni..!!

    0

    0
  31. sentap abiss says:

    whatever

    0

    0
  32. ape je says:

    Artis malaysia ni mmg nak carik publisiti murahan je drg tahu bnda mcm ni akan menaik kan darah org ttap nak share jugak lpas kena penangan org org melayu yg sangat menitik brat kan adat dan budaya mereka nak marah… mcm erma fatima dah berkemban tu haram nak
    jugak buat dah tahu lelaki angkat buntut kita tu haram nak buat jugak lepas tu orang tegur mcm mcm drama minggu sedih drg kluar kan ..

    0

    0
  33. anti yana says:

    stupid gurl ever.. dari dulu tasuke minah nie… gedik la.. pdahal mmg sje je suh laki 2 dukung… mmg kteorg xtggung dosa ko.. tp ko sndiri yg bkak pekong.. da kene maki bagai tau plak nk ckp pasal dosa la apela… moron people…

    0

    0
  34. mami penang says:

    ya la tu seliuh kaki… nmpk mcm suka jer… yg eloknya x yah upload pic mcm ni dh buat org salah faham..

    0

    0
  35. bertaubatlah says:

    sendiri cari penyakit…yang ang dok share pict cam tu kat umum kenapa?

    0

    0
  36. hamba Allah yg prihatin says:

    En. Nara, hati-hati dgn penggunaan perkataan MUHRIM dan MAHRAM. MUHRIM adalah perkataan arab yg bermaksud org yg sedang melakukan IHRAM HAJI @ UMRAH. MAHRAM pula bermaksud org yg HARAM BERKAHWIN dgn kita seperti adik beradik dll. Jadi, bagi ayat di atas sepatutnya en. nara menggunakan perkataan BUKAN MAHRAM ya..
    Terima kasih :)

    0

    0
  37. Why bother says:

    Sendiri upload gambar bile orang kutuk buat statement ala2 suci dari dosa, orang lain pulak yang nampak jahat. Sama mcm kes fiza elite, suka hint masalah peribadi kot ig, bile org nasihat die salahkan orang pulak. Kesimpulan dia, kadang2 masalah/kontroversi ni berpunca dari diri sendiri. Fikir dulu sebelum upload, perlu ke x nk upload, kalau x menambahkan iman x payah upload. Aku perasan artis kuat naw membohong skarang ni. Kemain nafi bile dah kantoi ade alasan baru plak keluar. Last but not least, whyyyyy bother!

    0

    0
  38. anon says:

    Gambar2 yg tak berapa elok tu, kalau tak nak org kutuk, takyah tunjuk kat org…..senang cerita..

    0

    0
  39. yana plastic surgery says:

    haha.. lawak la statement u, yana. apsal upload dlm ig klu x nak kena kutuk.. motif? suke sgt kena dukung mat salleh? apa la nk d banggakan sgt smpi uplod kt ig lepastu takut kena cerca.. shame on u

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Baru kena dukung je. Yang selama ni artis2 berlakon berpeluk sakan macam laki bini dalam drama dan dalam filem tak ada pulak yang bising. Tidur sekatil. Sakit sikit pun kena dukung . Pelakon lelaki suka la. Dapat rasa free. Lebih teruk dari tu pun ada. Yang pakai macam nak bogel pun berlambak. Kenapa tak ada yang marah. Bagi artis tu semua dah jadi perkara biasa buat mereka. Bukan yang muda saja . Yang dah berumur pun buat sama. Kalau tak buat , dikatakan bukan pelakon serba boleh. Sebab tu la ramai artis kini dah berhijab. Dah menyesal perbuatan mereka dalam drama ataupun filem.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Pernah tgk video kat syria (if im not mistaken) public cuba menentang pemerintah yg zalim yg mn cuba menindas Islam hingga terjadinya huru hara. Sorg pmpn ni cedera tp seboleh2 mungkin dia menolak ada 2 org llki nk tolong dia. Dia xbg 2 org llki tu sentuh dia langsung even dia mcm xbdaya. And lg sorg pmpn, dia duduk di atas papan while 2 org llki angkat dia dgn memegang kedua hujung papan then letak dia di tmpt yg selamat. It was MORE DARURAT situation i guess. Tp dorg letakkan maruah & harga diri dia kat tmpt yg sgt tinggi. So proud of them. Subhanallah…

    0

    0
    • aku malu says:

      Subhanallah … smoga Allah swt merahmati mu Cik anony.. kerana syer criter syiria ni… Ya Allah malunya aku pd diri aku sndiri… smoga kita smua menjaga aurat & pergaulan mengikut syariat & syarak yg telah d tetapkan olh Allah swt. Aameen. Smoga saudara ku ini mndpt Rahmat & Barakah dr ALLAH SWT dlm kehidupanmu dunia & akhratmu serta utk smua umat islam. Aameen

      0

      0
    • zz says:

      ko dah kenapa? org syria tu mmg la dorg tu ada maruah.. jgn samakan org syria ngan artis malaysia yg xde maruah ni.. stakat kena raba ape ade hal?

      0

      0
  42. Koci says:

    Koci rasa, Yana ni dah famous dah, banyak la telemovie, movie berlakon,, agaknya pegawai sentara *baku kau!, dia suruh kot, maklumlah, tak lama nak ABP, kalau dia tak menang mesti ada yang bunyi cam Neluufa dlu.. kan? gitu!!!

    0

    0
  43. mentibang air tawar says:

    cuba lah bernasihat je. xpayah kutuk2… ape la korg ni….. walaupun yana camtu tp die tetap dapat pahala dr kutukan korg, korg yg dapat dosa balik.. phuiii

    0

    0
  44. Zain Sardin says:

    dia pakai skirt panjang baju lengan panjang siap glove lagi pon nak kene kutuk ngan ahkak2 pprt kat sini yerrr susahnya nak idup seme nak tgk retis balut berlapis2 cam alas meja ker alahai manusia bukan nak nolong baiki keadaan, org dukung atas dasar pertolongan pon salah ker? mmg pikiran 3rd world sungguh

    0

    0
  45. Anonymous says:

    ape bezanye dgn berlakon peluk2?
    takde pulak org pertikaikan
    kecoh!

    0

    0
  46. snz says:

    since die buat hidung,aku terus xminat cite die…
    xlawa gan idung sekarang..

    0

    0
  47. whatevee says:

    erm…..
    parah da ni..klu tego mcm tu pon cik nie xmo terima…
    mgkn care teguran mrke tu keterlaluan…tp cik ptt tau bnde tu akn jd klu di muatnaek kat laman sosial….jd pk dlu la eh sblm nk masukkn….cik tu artis…da jd lumrah hdop seorang artis la..sbb kami org biase ni nk tau sume bnde yg artis kami wat..ape dy mkn,dy minum,dy pakai n dy bercinta ngn cpe…pls bare wit it…if dont want pls quit

    0

    0
  48. cik jah says:

    YANA DULU KAU COMEL DGN HIDUNG PENYEK KAU.

    SKANG AKU TGK IKLAN SUAMIKU JURURAWAT TU, PELIK GILA GILA PUNYA PELIK DENGAN HIDUNG MANCUNG TAK JADI KAU.

    LANGSUNG TAK COMEL. PELIK DOH HIDUNG KAU.

    MESTI KAU MENYESAL KAN BUAT HIDUNG SBB KAU DAH TAK COMEL.

    TU LA LAIN KALI JGN UBAH CIPTAAN ALLAH!

    0

    0
  49. Kakpeah Sendu says:

    Zaman sekarang ni semua artis tak blh ditegur..makin ditegur makin menjadi2 perangai. dah tegur jgn bukak aurat,makin pendek kain tu. dah sindir2 pasal botox,lagi ramai yg ubah muka. Dah lah tak boleh ditegur,dibentuk apatah lagi!

    0

    0
  50. villageboy says:

    stu je cara kan..senyap and tak yah layan. senang cite xyah tgk tv. senang and xde masalahpun. tgk tv pun tgk berita je. benda ni semua boleh buat otak korang lgi jahanam. bila tgk benda buruk secara automatik korg pun berfikiran buruk. tgk la komen2 korang. so lepas baca je xyah komen. aq komen pun sbb kesian tgk komen korg.

    0

    0
  51. intan nur azzura says:

    terdesak nak kan mat saleh la tu.dia tak tau yg mat saleh yg dukung dia tu tak hensem,gemuk,kote kecik.mat saleh kampung je tu

    0

    0
  52. GIGI EMAS says:

    habis tu ble dalam drama2 & filem2 melayu yg ade adegan dukung peluk2 ni..pandai plk korang cakap “so sweeet” , “romantiknyeee”.. semua tu dosa jgk tp korang wt2 buta ble pelakon2 yg korang minat yg brlakon…

    0

    0
  53. teletubbies says:

    mesti scene kau lepas kena dukung (akibat kaki terseliuh tu) scene duduk tak bergerak/tido atas katil atau pura2 mati kan? ye laa..ada jugak scene duduk diam kat taman kan? scene tido golek2 atas katil kat taman kan? atau scene mati kena tembak sambil duduk2 kat taman kan?

    0

    0
  54. meluat says:

    kesian artis M’sia hari2 kena kutuk. baik takyah jd artis lagi la. M’sia patut bubarkan profession artis; pelakon/penyanyi/pemuzik semua… tak payah ada hiburan lagi. ban kan semua bentuk hiburan di Malaysia; instagram, facebook dan blog2/website2 gossip. tv semua siarkan program keagamaan. bykkan rancangan spti ustazah pilihan, al hidayah, ceramah keagaaman, tanah kubur semua.. semoga dpt puaskan hati semua yg komen2 kutuk tak hengat.

    0

    0
  55. dimpleyana says:

    another publisiti murahan…
    berlakon???ke lautttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    0

    0
  56. anon says:

    kalo dah namanya artis mmg bodoh begini ler jawapan yg dorg bagi..

    1st, tnya dulu apa motif dia upload foto kena dukung ngan matsalleh tu, nak tunjuk ape..?bangga kena dukung oleh mat saleh or nak bagitau kaki sakit, jd x boleh jalan..kalo sbb kaki sakit, knape x upload gambar kaki kena balut or gambar kena tolak ngan wheelchair saje..

    0

    0
  57. gosip murahan says:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=438636136272310&set=a.125673817568545.21735.100003777810650&type=1&theater

    -CUBA ANDA SEMUA BACA INI KEBANARAN TERLETAK PADA LINK YANG SAYA BAGI ….

    0

    0
  58. MissLenses says:

    DARURAT.. mana mari nye istilah darurat macam gitu…. Kalau darurat ikut dewan bahasa dan pusataka adalah seperti berikut :-

    1. keadaan yg mencemaskan atau menyusahkan (biasanya yg berlaku dgn tiba-tiba atau dgn tidak disangka-sangka), ke­sukaran yg timbul dgn tidak disangka-sangka (spt bahaya, kekurangan makanan, dll): dlm keadaan ~ begini barulah orang ramai ingat akan Tuhan;
    2. keadaan yg serba sulit (huru-hara, tidak aman, dsb) yg disebabkan oleh ancaman musuh (peperangan dll)

    Dalam mazhab Syafii, darurat diharuskan berdasarkan kaedah fikah, iaitu keperluan untuk mengharuskan benda yang dilarang, sekadar yang diperlukan.

    tapi gambar/cerita yang ditunjukkan tidak menggambarkan darurat/kecemasan. Mungkin pihak produksi boleh ikhtiarkan cara2 lain berbanding dengan cara ini. wallahualam…

    0

    0
  59. Naya says:

    Yang org dukung ko mase blakon dlm filem tu darurat?
    cetek ilmu blaja g la blaja..jgn main statement kecewa je..

    0

    0
  60. JJ says:

    yg korang kutuk2 org tu xberdosa….??biarle die nk buat ape…..dosa pahala die yg tanggung….sedar diri la…semua org xperfect….korang tu baik sgt kerr…?dh byk ke pahala korang buat….??aq bukan nk menyebelahi die…tp kalo nk kutuk org pun….sedar diri tu skit….

    0

    0
  61. sam says:

    bukak bn pon da dosa woi..korang ckp pasal dosa tp tgk wyg cite mat saleh yg seksi..sape dosa korang jgk..ckp mcm org da ckp ilmu..

    0

    0
  62. CT situ says:

    Ak pn ad gambar boyfren angkat masa kaki terseliuh tp ak tak upload. Sbb ap? Sbb ak taknak timbul fitnah, Nak ckp aku alim sgt, ak ni org yg baru suam2 kuku lg untuk mengetahui lebih mendalam ilmu islam. Yana terima je lah nasihat org and jgn sombong sgt. Klu dh tahu gambar tu blh timbul fitnah, jgn upload, lg2 awk tu public figure. Stress lah plak ak dgn artis malaysia ni, mcm takde otak.

    0

    0