Written by AbangNara | February 18th, 2013

25 Februari ini adalah hari ulang tahun perkahwinan Rita Rudaini dan Aidil Zafuan yang kelima. Tarikh itu juga bakal menjadi detik penentuan buat hubungan mereka berdua. Aidil dijangkakan melafazkan cerai kepada Rita pada hari tersebut di Mahkamah Rendah Syariah Seremban.

rita dan aidil

Menerusi Berita Harian semalam, Rita Rudaini menerangkan yang dia menerima sebuah emel yang menyatakan suaminya, Aidil akan berkahwin dengan seorang wanita bernama Zarema Zainal selepas lafaz cerai dijalankan. Menurut Rita, kereta Aidil sudah pun menjadi hak milik Zarema dan mereka berdua sering keluar bersama. Kata Rita:-

Pada 25 Februari ini, Aidil ada failkan permohonan eai, jadi saya tak tahu apa akan jadi pada tarikh berkenaan. Dia nak cerai ke atau tarik balik permohonan itu. Namun, Aidil sengaja pilih tarikh ulang tahun perkahwinan kami yang kelima untuk kes permohonan cerai ini. Mungkin dia nak ceraikan saya sebab nak kahwin dengan Zarema. Saya tahu, Zarema adalah antara gadis yang pernah berkawan dengan Aidil. Tapi saya taknak bising, bukan jenis yang nak serang orang.

zarema zainalMalah menurut Rita, Zarema Zainal telah pun menutup akaun Twitter dan Facebook selepas hubungannya dengan Aidil telah berjaya dihidu. Kepada Aidil, lepaskanlah Rita kalau anda sudah tiada hati. Jangan dimainkan hati isteri anda. Kalau nak kahwin lain, kahwinlah dengan cara yang elok. Biar semua orang senang hati. Tak gitu?

towkey collagen

P.S: Hanya 10 hari untuk kulit yang lebih cerah dan berseri. Sudah terbukti keberkesanannya. Klik sini untuk mencuba!!!

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

271 responses to Mungkin Aidil Mahu Kahwini Zarema Zainal Selepas Ceraikan Saya 25 Februari Ini – Rita Rudaini

  1. blitzenius says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 193
    • Cheh... says:

      Waaa.. Hari tu pilih Hari jadi rita.. Sekarang pilih Hari ulang tahun perkahwinan pulak.. Steady kau Aidil. Segala Hari Bahagia kau pilih utk menghancurkan hari rita yg sememangnya dah lama hancur berderai jadi abu dan di bawa angin lalu kerana mu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 358 Thumb down 17
      • Feena says:

        I like your comment… Ouch! Part ‘Hancur berderai jadi abu dan di bawa angin lalu’. Been there before. Biar lah ia berlalu seperti angin lalu & I’m happy now. Sesungguhnya ada hikmah di sebalik semua itu.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 201 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 93
        • missa says:

          semoga rita menemui ketenangan hidup di dunia dan akhirat… amin…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 141 Thumb down 4
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 58
        • amoi says:

          Sangat teruk lelaki mcm ni..xpe Rita…dia mmg x layak utk dijadikan suami…pasni, ko bela je anak2 ko..nnt bila dorg dah besar, dorg akan nilai sendiri bapak dorg kejam mcm mana…isk..Aidil, ko tunggu la blsan ko dpt sbb x bertanggungjwb.. #taktakutmatike!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 132 Thumb down 5
        • TENUK PROPA says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 109
        • dedaun says:

          tak paham la.. dulu aidil nak berbaik semula ko macam xnak & malukan dia.. skrg ni aidil nak mintak cerai ko persoalkan “Dia nak cerai ke atau tarik balik permohonan itu”??…
          aku rase ko ni masih ade perasaan kat aidil tu.. tapi ego telah menguasai diri.. ape2 pun ko lagi paham situasi sebenar.. moga berbahagia..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 124 Thumb down 124
        • n says:

          Good luck to Zarema..harap x kena mcm Rita.. Rita pray for your happiness..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 109 Thumb down 9
        • Juki says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 115
        • lola says:

          jap2. aku je ke perasan ke korg yg x prasan?
          kat leher si zarema ni cm ade love bite. huhu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 9
        • TENUK PROPA says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 30
      • suka Sabree Abu says:

        eh, kenapa aku rase nk maki jantan x guna ni ekk..
        Astaghfirullahalazim, sabar je lah..

        mmg x guna betui laki ni, bole pulak pilih tarikh ulang tahun perkahwinan untuk lafazkan cerai.
        bole pulak ko tunggu kan, semoga hidup ko diberkati oleh Allah wahai lelaki tak guna. HUH

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 96 Thumb down 7
        • ntah ape2 ntah says:

          ntah nape aku rase kesian kat laki ni.. mungkin die pilih tarikh tu lafaz cerai coz..maseh syg mengingati isterinye….ye laa bercinta bagai nak rak kan.. sampai kawen lari bagai kan….. n ntah kenape jugak la aku rase rita tak nak lepaskan laki ni.. coz.. kalau rita bukan kaki serang org apesal laa sebut name dak pumpuan ni.. maybe pumpuan ni hadir mase die dihentam habes2an oleh rita?oleh rakyat jelata? n masing2 kene move on la syg.. 2013 bukak buku baru…die de penganti awak pun cr laa len.. tak kan hidup nak ungkit salah sape je… adeh.. benda dah jd.. first step pun dah salah..KAWEN LARI so how laaa kan…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 31 Thumb down 30
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 22
        • Didi says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 26
        • aku says:

          Kesimpulan semua peminat/ penulis blog tak tahu pun apa cerita sebenarnya, sudah-sudahlah memaki hamun menyumpah seranah, kita tak tahu pun hujung pangkal, jgn ingat yang baik di pembacaan kita baik juga sifat sebenar begitu juga sebaiknya. Kadang-kala blog dan penulisan wartawan pun banyak tak betul, banyak yang bersifat pilih kasih dan berat sebelah begitu juga dengan sokongan dan komen-komen peminat fanatik masing-masing yang terlalu memuja hingga menjadi buta hati dan perasaan.Kepada blogger tak perlulah nak mementingkan rating semata-mata dengan melaga-lagakan banyak pihak.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
        • aku says:

          Pada peminat jgn terlalu mudah jatuhkan hukum dan kgn terlalu mudah nk menyalahkan org lain. Kita org lura jgn setakat baca dah fikir org tu betul org tu salah, blogger pun tak payahlah nak bersifat pilih kasih atau berat sebelah, apa yng berlaku tak seorang pun dari kita tahu. Eloknya kita menjadi peminat yang berilmu bukan tak ada ilmu. Penulis blog tak payahlah nak fikir untung semata dosa org mengutuk hina dapat cash kat sano

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 5
      • huahuahua says:

        budak2..sampai bile2 pon mcam tu jek la..dia marah sebenarnya sebb rita rilek jek idoop tanpa dia..sentap toq..tu amek tindakan merapu2 nk saketkan ati rita…P.A.T.H.E.T.I.C

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 8
      • r says:

        semoga Rita tabah..utk Zarema tu..byk2 lah berdoa supaya Aidil tu berubah sikap sebelum kawin dgn awak..fikir masak2..sebelum menyesal..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 2
      • it's too late, baby.. says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 45
      • Anonymous says:

        DULU BUKAN MAIN LAGI SALAH KAN SI ZUE AZIZ…SKRANG TGOK….TU LA MAIN LANTAK JE TUDUH ORG…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 12
    • nooriez says:

      aik.. aritu dgn dgn si jue,ni dgn org lain lak.. itu la dier biler berangan jer.. prestasi ke laut!! ni klu jd kawen,berbiras la yea dgn si khalid jamlus…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 4
    • aNak Hayam says:

      baguslah berceraii…dari hidup tanggung dosa kering….semoga rita lebih tabah dan punyai masa depan lebih cerah bersama orang lain…amin

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 1
    • sunshine says:

      lepaskan jelah rita dri biar gantung x bertali…bukan nak galakkan keruntuhan masjid, tapi kalau saje bagi isteri tersiksa baik ceraikan je..rita pun boleh move on, kalau tak , mcmni rita akan tertunggu2, ternanti2.. buat sakit mental je

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 1
    • pawang permaisuri kapor says:

      Kenapalah perempuan macam ni wujud eh? perampas kebahagiaan orang lain. inilah perempuan yang tak pakai otak dan hanya mengikut hawa nafsu

      dan yang jantan pulak bodoh bin dayus! dlu masa kau kawin ape niat sebenar kaw hah jantan keparat! ee geram aku!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 7
    • kak timah says:

      sedih dengan sikap aidil . . harap rita tabah . . semoga aidil terima pembalasan yg setimpal

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 3
    • kak timah says:

      aidil kejam!!!!!!!!!!!! napa nk tnggu 25 feb nak lafaz cerai??????tu kan ulang tahun perkahwinan ko ngn rita?????xhbis hbis ko nk skitkan hati rita . .kejam ko aidil kejam!!!!!!!!!!tnggu lah pembalasan dari Tuhan nanti

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 6
    • kak timah says:

      harap law rita dah bercerai ngn jantan tu nanti jangan nangis n jgn upload video nyanyi lagu ombak rindu kat youtube k . .syg rita

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
    • Kunta Kinte says:

      Hari ni lu abis edah Rita sok pagi pas subuh wa masuk minang lu.. Amacam Rita setuju?? :-)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      zarema ni artis ke..xpnh tgk pown fisrt time dgn nme dye

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  2. Anonymous says:

    tak rugi pun hilang suami cmtu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 123 Thumb down 2
  3. Adriany says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 130
    • sha says:

      habis kalau lelaki tu baik sgt, apsal xbimbing jadi baik??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 120 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        entahnye kn…? weh Adriany, klu laki si rita tu baik sgt, nape dia sndiri tk tunjuk contoh yg baik???

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 4
    • sukehatilaa says:

      weh x baik ckp mcm tu..bukan dia mintak menyalak..kalau betul dah x nak ceraikan je senang..ni nak main tarik tali kesian pompuan tu weh…ko penah rasa ke besarkan 2org anak sorang dgn status bekerjaya? penat tau..balik shooting nak focus kat rumah..anak semua..ada suami nafkah pun x bagi..pandai bagi air mani jer anak xtau nak bela…xpe ALLAH tu adil dan saksama..semoga semua urusan dipermudahkan…ko tgk muka pompuan yg dia nak kawen tu? nampak ke sopan santun? tinggi ke ilmu dan akhlak dia? ckp senanglah sendiri kene baru lu tau mcm mane..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 104 Thumb down 2
    • Gadis. says:

      Yup. Kalau dah taknak sangat, cerai. Ini dok biar gantung buat apa? Kalau kena kat diri sendiri kita tgk awok ni menyalak ke tak.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      ni kakak zareema kot. hahahahaha.. dia tu kan kepohchi sgt.. lebih kuah dari sudukkk….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 0
    • Lalalala says:

      Perempuan suka lelaki yang baik, soleh, melayan wanita dgn baik,betanggungjwb…Tapi kalau lelaki yang tak bertanggung jawab, tak ber akhlak, kaki perempuan, dayus…perempuan mana yang sanggup kan?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 92 Thumb down 0
    • benci aildil says:

      ko ni mestila jenis kaki betina macam si aidil tu kan?
      kalau rita asyik menyalak, si aidil tu apa pulak?
      asyik nak sumbat ‘gol’dia situ sini ke?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 1
    • mulut celupar says:

      zarema ni sopan santun,berakhlak ke?? knp org dianggap berakhlak kuar dgn suami org..xlaku ke ape? ape kes

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 34
    • noname says:

      hmm so, dah confirm ke si bakal bini baru dia tu memenuhi kriteria2 tu??
      kalo lagi teruk, maknanya si aidil tu yg teruk..kita x tau pe masalah dorang, tak payah la nak ckp rita nk suka menyalak ke ape…
      kesian kat org mcm ni…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • mak jemah junior says:

      kalo laki x wat hal watpe die nk myalak… woman have to fight for her right…. kalo sok kene kat ko baru tau… ntah2 bkn takat menyalak mengaum mcm singa lapar…….da la mak mertua pun sama…..spatutnya redha je la pilihan anak die… da ade cucu pun… ni nk bantah….mjawab ko kat akhirat sok wahai org2 tua… apepun sian kat cucu2 die…xpe rita.. jaga anak tu elok2..pas ni kalo nk kawin x yah cari yg ensem..janji baik n jaga semayang n ibadah pada Allah mesti die dapt jaga awak….ok…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        Aku x pernah Lak baca ape2 statement dari keluarga Aidil yang memburukkan Rita sejak kes rumahtangga dia orang problem….yang selalu Aku baca statement Rita ni yang selalu serang family Aidil…kan?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 12
        • Anonymous says:

          betul3 aku pn x pernah baca kuarga aidil burukkan pompuan ni yg ada pompuan ni je yg buruk2kan laki dia,ipar duai dan mentua dia. Buat penyokong2 pompuan ni jgnlah nak buat dosa maki hamun laki dia klu korang baik sangat carikan dia laki yg baik adik beradik korang ke, sedra mara korang ke tp yg poket penoh tau jgn yg haprak nanti kecoh lagi satu malaya.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 14
        • anonymous says:

          aku paling setuju statement ko..aku pun ikuti gak kisah dorg tapi yg aku tgk rita ni ye yg asyik bg statement buruk2 suami n keluarga suami dia..then, ckp suami dia ada hbgn dgn jue aziz la, (tgku fella pun dia percaya suami dia ada hubungan), skg zarema pula (ntah betul o tidak).. yg peliknye, setiap kabar angin yg rita terima mesti dr org sapa ntah n dia akan memberitahu wartawan.. sapala kepochi yg suka mengadu perkembangan aidil kat rita tu n apa motif utama kepochi tu??hurm..pikir2kan.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 10
  4. Anonymous says:

    baca info kt blog lain, rasanya mcm anak dato’ Z.. sorang anak dia kawin ngn khalid jamlus.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      betul la tu. adik kpd manager team lama aidil. kakak dia tau kot adik dia kawin dgn laki org tp sokong.. bagus la tu.. laki dia pon bukan baik sangat..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      ouhh anak dato’ ke? patut punnn. kes aidil dgn rita ni pun kadang2 muak gk bertahun tahun tak habis. lepaskan je la rita ni aidil oi

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
      • eeeuuuwww says:

        anak dato Z jek pon
        ala yg penah kecoh seleweng duit/projek MPKlang dlu
        sblm nak naik court, dia kena heart attack
        elok laaa
        bapak rampas tanah org kampung
        anak rampas laki/ayah orang kannnnnn

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 5
        • khir toyol says:

          datuk Z bunuh diri laaaaaaaaaa!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          khir toyol ko pepandai je kate org tu bunuh diri… serangan jantung kan. tak payah nak kompol dosa lah …

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  5. Pengkritik tidak bertauliah says:

    LOL , perlu ke pilih tarikh perkahwinan utk lafaz cerai? Buduss punye laki.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 3
  6. Sweet33@yahoo.com says:

    Jgn bdk tu pon kena nasib yg same dah! Org mcm aidil tu mmng x penah puas ngan pompuan.. Klu bole 1 dunia pompuan dia nak! Tgk la nnti.. Klu aku ngeri nak kawin ngan org mcm aidil.. Ye la! Hidup hanye sekali, klu bole nak bahagia selama2nye!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      takot perempuan tu yg duk kacau aidil sepanjang aidil ngan rita masih bersama..huhuu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 3
    • datuk z says:

      minah sekor ni maybe aidil xberani nak main2.anak datuk uoll..habis aidil kena lenyek kalau main2 ngan anak datuk ni.hehehe

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 11
    • ntah ape2 ntah says:

      ntah nape aku rase kesian kat laki ni.. mungkin die pilih tarikh tu lafaz cerai coz..maseh syg mengingati isterinye….ye laa bercinta bagai nak rak kan.. sampai kawen lari bagai kan….. n ntah kenape jugak la aku rase rita tak nak lepaskan laki ni.. coz.. kalau rita bukan kaki serang org apesal laa sebut name dak pumpuan ni.. maybe pumpuan ni hadir mase die dihentam habes2an oleh rita?oleh rakyat jelata? n masing2 kene move on la syg.. 2013 bukak buku baru…die de penganti awak pun cr laa len.. tak kan hidup nak ungkit salah sape je… adeh.. benda dah jd.. first step pun dah salah..KAWEN LARI so how laaa kan…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
      • menantu mertua says:

        setujuuuuuu sgt300x…….
        saya pon dah kawen,aib mertua semua kene jaga laaaa….wpon kite ni bukan menantu pilihan…..=((
        awak tu retis….dahla mertua mmg tak kenan,awak mencanang plk cerita tak best dgn wartawan..awak rase keadaan akan jd lbh baik ke?
        fikir2kanlah….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  7. unsr85 says:

    bila nak abis episod sedih rita ni?kejam btl la aidil ni!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 2
  8. Adam says:

    kita tak tahu apa kemelut sebenar rmhtangga mereka. yg penting, kita jaga diri dan maruah.

    smoga kisah mereka ini dapat berakhir dgn baik. jika bercerai jalan terbaik, lakukan. tak guna tarik tali macam ni. lepaskan sahaja jika tak sudi.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 1
  9. Enough says:

    Rita, x rugi hilang lelaki dayus cm tu. Aidil2.. ade hati nak kawin lg. anak2 pn xterjage..bengong mu nih!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 3
  10. sha says:

    aku tgk twitter..ada gambar zarema kat twitter nora danish..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  11. Anonymous says:

    boring eh…. aidil tu baik cari kontriversi jer…. tak payah nak mian bola dah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  12. mulut celupar says:

    semoga bahagia..both of u. to aidil,anak jgn buat ramai2 yer.x termampu nak sara nnt.yang duaorg tu pun payah nak bg nafkah.heheeh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  13. karisma says:

    ni emma kwn rapat nora danish.. anak arwah datuk Zakaria adun pandamaran dlu..
    abg ipar die khalid jamlus…dlu emma pernah kapel dgn noh hujan!
    hmmmmmmmmmmmmmmm..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 0
    • si google says:

      aah betulah.die anak datuk zakaria@zainal.ade kat wikipedia

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      banyaklah dia punye boyfriend, dulu laki si nabila huda tu pon boyfriend dia.. pastu noh hujan tuh pastu ade mamat endon mane ntah tp kaya la… lepas tu baru Aidil… kenela… player sama player… kite tgk sape yang bakal dipermainkan….

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • stokin pink says:

        biase la tu,,org yg baik psgnnye mesti yg baik jgk,,tp klu sbaliknye,,ohh phm2 je la,.~ ^^,v

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  14. aku pon nak komen jugak says:

    iskkkk…… cemuih aihhh

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  15. @_@ says:

    eee sampai hati aidil..kenapa masa birthday rita nak lafazkan cerai?? teruk betul. harini memangla dia bahagia n senang semua. tggu la nanti masa dia dah retired dari bola sepaj jangan pulak masa tu nak rapat dgn anak..baru tau penyesalan nanti.. tak fikir pjg btulla dia ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  16. Anonymous says:

    sebelum nak berumahtangga tu jangan fikir seronok jer,nak kahwin ni untuk seumur hidup bukan utk 2 3 hari .ni lg da ada anak2,bila dah besar nanti apa lah nasib dorang.maybe apa yg jadi ada hikmahnye

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  17. Anonymous says:

    ade gak pompuan yg nk kt aidil ye.. hehehhee…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
  18. Fiz4 says:

    cantik lg rita <3

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 2
  19. anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 23
  20. KJ says:

    Pemain bola ni memang kerja diorang main perempuan eh?!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
  21. aptb says:

    owh rita..koo jauh lbh cantik….kalo ada jodoh lain pasni biorlle yg sepadan dgn umur ko..mude mudi ni mostly nk main je lbh bkn nk membimbing ke jln yg bnr..smg ko lbh tabah….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
  22. enter says:

    ee at least carile laki yang SUCI sket weh alang2 nak kahwin, jgn ikut sronok glamer je… aku tgk aidil ni semmcm ja, dgn kontroversi ttg pompuan x habis2 x kotor ka….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  23. MAK JEMAH says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 82
    • asam boi says:

      sila buat perenggan la.. sakit mata aku nak baca..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 0
    • keledek says:

      awat crita pasal fmily hang 1 karangan kt sini.. kami kenai ka… x mau ambik tau aih… jgn mare!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
      • alahai mak jemahhh...sembang pungp says:

        meroyan ke tibe2 wat tesis kt sini?
        meh aku sambung satttt…..

        mmg anak lelaki xkan terputus hubungan ngan makbapak….tp nk buat keputusan untuk keluarga sendiri pun kena mintak keputusan mak bapak ke? mase ajak orang kawen nun jauh2 ade pikir makbapak sangat ke? dah susah2 gi kawen jauh2 kompem la kan janji sumpah setia sehidup semati… mase susah si bini la sorang2 kelek anak dua org? bapaknye tahu mase nk sedap je ke? kalau nk ckp pasal mulut bising,drp sebelom kawen lg semua org tahu rita tu mulut bising,,,tp ko hadap jugak sampai beranak dua…tu pun time arjuna rita ngandung sorang2..lakinye mane?pastu sibuk nk berbaik blik.. skang dah rase besar sgt?dah rase hebat? mmg anak2 xkisah ade bpaka mcm tu kalau itu lah perangai bapaknye,,,anak mane suke kalau org sakitkan hati maknye? kau suke bapak kau buat mak kau mcm tu?

        cer jawab skali nk tgokkk

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 4
        • zareema says:

          apa la dijawab karangan budak darjah 1 mak jemah ni..abaikan aje..bagi dia, anak jantan tanggungjawab hakiki pada mak bapak, anak bini takde hak langsung..harap mak jemah esok kawen kali kedua ngan lelaki tipikal pakistan/india boleh jadi menantu slash unpaid maid kat rumah..lol

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      meroyan hg nih. bukak pekung fmly sndri pulak.. kami tak kenai pon family hg.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
      • ayu hodoh says:

        rita no dua ke?? kata rita xbagus..dia sndr citer mslh family sndr ngan org..haha.rumah xde cermin ker MAK JEMAH..rita xpe,public figure,mak jemah ni sape erk??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • hangen aku says:

      Motif penceritaan kau???
      Itu family kau. Family org kau tau ke?
      Dah kalau org dok kejar dia btanya
      Stress la gak Rita tu.
      Is Aidil suara kartun tu seriously aku kata PERV*** (kang eja penuh kena sama plak).
      Ckp j la ngn Rita knp nak bcerai mcm Rita nk tahu.
      Then ceraikan, she can move on He also can move on.
      Bayar fees bini beranak pun berkira. Mau xpanas hati ke?
      Lain x masalah family kau, xpayah nak cita kat sinia.
      Sekiaaannnn…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • kakak neelofa says:

      hahahhahaha…..mendelah lah ko nie….pakcik tu, makcik nie, nenek mkn ati…..ada aku kesah?

      ko citer pun, bukan jd gosip kt BN pun….

      hahahahhahaa…..sila cuba lagi!

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • kunang kunagn says:

      oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pjg giler ko ceta psl baik buruk family ko.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. lemon says:

    pasal rita : bagi pendapat saya, kalau rita hanya berdiam diri mesti dia akan terus ditindas dengan aidil dan keluarga aidil. tengoklah,walaupun org ramai dah tahu apa jadi kt rita, aidil masih berani nak duga2 rita. cerai time birthday lah, time anniversary lah,nk mtak hak jgaan anak2 lah..at least bila org luar tahu, kita boleh nmpk yg aidil tu yg sebenarnya jahat, rita cuma tk nk diri dia terus ditindas. malah rita juga ada sokongn dari wanita2 luar. sekurang2nya ia dapat bgi kekuatan pada rita.

    pasal zarema : dia perempuan yg malang sbb dapat lelaki sedayus aidil

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      Lemon….I setuju dgn apa yg u ckp tapi pasal zarema yg u kata malang cz dpt lelaki sedayus aidil itu I kurang setuju cz dia sendiri yg cari nahas if anything happen after Kawin ngan aidil itu Padan muka dia cz dh terang benderang dh tau itu Suami org…n bapak 2 anak yg tk bertanggungjawab n playboy…if dh tau sungai tu Ada buaya masih nk masuk juga if Kena “Ngapp” tu bukan malang itu bodoh…n biasanya pompuan yg mcm ni mesti 2 x 5 je dgn laki tu …n hope u jgn marah pula lemon ini my opinion …I giv u 1 like oso

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  25. xsuka says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 70
    • mulut celupar says:

      ni bukan kes kaya raya..ni kes nak ceraikan rita sebab nak kahwin dgn si jarima ni.xbaca tajuk ke?? buduh ko.ke perangai engkau sebijik cam si jerima ni

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 1
  26. like rita says:

    aku harap rita tabah m’hadapi semua ni..bodo punya aidil..sabar rita

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  27. Anonymous says:

    hahaha ala zarema tu jauh ketinggalan dr rita..rita lg lawo..zarema tu pendek je la..xde lawo mane pon..bdk2 lg..dlu 1 skolah dgn aku..tp tahap2 junior yg tahpapetah..tahap IQ pon xde kemane pon..elok dgn si aidil tu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 3
  28. nyampah says:

    jantan tu jantan gak… sabar je lah

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  29. duri says:

    abis lah budak mgs klang semua nyer jadi famous sorang siti saleha kontrovesi nak couple ngn mat salleh je..nie zarema budak yang suke bergaduh time skola rebut2 pakwe..
    mmg ank dato z pun..prangai nauzubilleh..taubat lah yea..xabis2 aktiviti merebut dye nie..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 0
    • ikn dory says:

      kan. ! aku dolu pun pernah kenal si zarema ni kjap dgn laki indon lah.. kejap dgn noh la.. kejap dgn photografer la. byk laki dah damping dia ni..

      die dlu blaja masscom.. mmg target wartawan sukan/bola sepak punn!!

      tp mmg die target pemain bola lately nih.. tu sb die slalu nmpk dia d stadium dgn nora danish mengedik x tentu pasal.. pdahal pasal bola pun x tau! bile org jerit goal sibuk nk jerit pdahal x tgk pun perlawanan bola mase kat padang tu.. saje nk mengedik jek..

      hazab sgt noxx!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 3
    • Melati says:

      Dia ni anak Dato’ Z yg kontroversi pasal villa besar tu kan? ishhh.. kesian bapak dia yg kat kubur tu sbb dapat anak mcm tu. dapat anak PERAMPAS mcm bapak dia yg mase hayatnya suka RAMPAS hak penduduk KLANG. Wallahua’lam.. *masa kecik2 selalu dengar org Kampung Idaman selalu cerita tak elok pasal Datok Z* maaf kalau apa yg kita cakap ni tak betul =)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 6
      • Anonymous says:

        jgn ckp kalo x tahu… mendatangkan dosa

        Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 5
        • zareema says:

          aku penah lalu kaw rumah dia tu few times..rasa mcm kelakar pun ye, sedih pun ye…kiri kanan depan belakang rumah biasa2 je (read kos rendah) tetiba villa dia tercongok kt situ ala2 castle dlm disneyland…apa motifnya? nak menunjuk kaya? kenapa tak buat rumah kat jalan u thant sana? takdela nampak out of place…just shows how money can never buy you class.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
      • nani says:

        ko kutuk mcm2..pastu ckp wallahua’lam…
        kata mintak maaf kalo ckp x betul.
        pelik
        .dato’ tu dah arwah..
        salah ke betul ko nk mntak maaf cmmane?..
        hanya Allah yang mengetahui..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  30. Anonymous says:

    jantan hampeh mcm tu tak jadi laki pun takpa….hidup lebih tenang tanpa dia….move on rita…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  31. samsul says:

    teruskan perjuangan rita demi anak2..xyah dulik jantan hipokrit mcm 2..semoga rita akan bahagia dunia dan akhirat…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  32. pearl says:

    biarlah diaorg ..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
  33. rita ridunia says:

    bila la rita ni nak tutup mulut…. diam jela dik, kerana berdiam diri itu lebih baik. lantak la si aidil tu nak kawin ke hapa ke, ko juz focus on ur career & anak2 ko yg comel2 tu cukup dah…. tak berguna pun ada laki mcm tu. kang zareema/aidil tu balas balik kang ko gak yg makan hati….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 38 Thumb down 31
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 40
  34. Roundtable says:

    Buat Rita lebih baik tidak memberi kenyataan…kerana kenyataan anda akan dimanipulasikan banyak pihak.berdiam itu lebih baik dan bukan bererti kalah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
  35. pearl says:

    hermmm…ye ke nak kawin

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. tipah says:

    Huh…memang lelaki Negeri 9 banyak yang kuek menipu.putar belit.putar alam.Hampeh!sekor pun tak guno!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 29
    • Anonymous says:

      jgn nk kenegerian sgtla woi!!!aku org n9.abah, abang,adik,pkcik2 aku sume ok je,rajin cari rezeki.didik anak2 dgn ilmu dunia & akhirat.apa mslh ko????????!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 15
      • Anonymous says:

        patutlah ekau jahat, jantan N9 rupanya…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        org negeri9 mmg emo eyh? xleh kena cuit sket…

        aku tgok budak KL rilek je org ckp beruk setan pon diorang lek2 lg.. moralnye mudah.. sape makan cili die trase pedasnye…klu ko tak trase kena kat ko tak payahlah nk melatah… reti?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 14
        • Anonymous says:

          mslh nye yg die kutuk rkyat n9,bkn laki2 yg ade kaitan dgn die..so sblum bg knyataan fkr la dlu..kne ingat,,bkn laki kt n9 je yg busuk..msg2 ade kbrukan n kbaikan..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 8
        • Anonymous says:

          ya..byk org n9 mcm tu. mngumpat sana sini. mmg prngai kg. emosi dan sensitif je lebih.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
    • Surirumah says:

      Suami saya org Negeri 9. Baik je… bertanggungjawab. Keluarga belah dia pun semua baik2.

      Jangan lah disebabkan cik tipah pernah ke tipu ataupun kawan2/relatives cik tipah pernah kena belit dgn org N9, nak kata mcm tu. Jangan kenegerian. Tiap2 negeri ada org baik n jahat.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 24 Thumb down 17
      • tipah says:

        ko tu surirumah.duk pun kat rumah je.esok esok laki kesayangan negori yang ko banggakan sangat tu main pompuan lain kat belakang ko,pastu putar belit ko baru ko rasa baik ke tidaknya laki ko tu.hati hati dengan lelaki nogori ni.bahaya! bahahahaha

        Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 11
        • Surirumah says:

          Tak apa lah cik tipah ooiii….. Kalau pun ditakdirkan satu hari nanti dia jadi mcm yg cik tipah sebutkan tu, saya anggap itu sbg dugaan utk saya, bukan sebab percayakan kata2 cik tipah tu. Like I said b4, org baik or jahat ada di mana2, x ada kena-mengena dgn negeri asal mereka.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 6
        • edenbukannogori says:

          TIpah aku cm setuju part ni.sebab abg ipa aku cenggitu.blagak tahap #&$&$&#&@ udahnye xhormat makbapak aku.anak pn jrg jmp die.bz outstation katenye.pdahal aku tau die bz ngn PA die.bajet nk jd datuk.apepon bkn semua org n9 cenggitu.cuma.kebetulan la pulak.mmg abg ipa aku yg cm harem tu org nogori.ade je orgnogori yg baik.kl

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          edenbukannogori..btol ape yg anda kate kn..pe yg hdik mgkin kbtolan @ smemang nye sudaa suratan..utk tipah;jgn nk slh kn org mane2 ngri pn,kalo sesuatu pnah t’jdik pd anda..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ko kutuk org n9 tp ko gno lak loghat noghori tu..apo ko ni ado mslh mental ko

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7
    • orang utara.. says:

      mak bapak aidil orang utaralah…..cuma duduk di N9 sebab dulu kerja di N9….jgn suka menuduh tanpa fakta

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
      • momoko says:

        oooo yaka..ptt muka ala2 mamak sket

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Babi la org kenegerian ni says:

          Hahahahaha so maknanya jantan kedah yg tak guna,kaki betina,anak derhaka,pemalas dll Hahahahaha..sapa yg kutuk org n9 cmtu,swallow the fact that Aidil tu org kedah!hahahaha loser

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. akuygbiasa says:

    Tahniah kpd Aidil kerna menjadi ank yg mendgr kata ibubapanya setelah menjadi anak yg derhaka dgn mengahwini Rita
    Tahniah jgk kerna berjaya menjadi suami dan bapa yg sgt ‘bagus’
    Tahniah kpd ibubapa,kembar dan bini kembarnya jgk kerna berjaya meruntuh/merosakkan masjid yg dibina mereka…..
    smoga kalianberpuas hati….
    Buat Rita…..sentiasa tabah slalu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 5
  38. laki i pon footballer jgk says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 33
    • hanna says:

      die mmg taknak berbaik pun..sbb tu die dah x heran..dulu sayang lg xde open sgt skang dah pas satu2 halnya..mane nk tahan lg…duk peram2 lam hati org plak dtg tnye, muntah lah semua..

      yg hari tu yg x jadi cerai tu puncanye die(rita) tnye sbb ape die patut diceraikan, aidil x jawab…sampai sudah x berjawab…pahal?pastu nk tarik blik tuntuntan cerai..sedar xde jawapan la kan?kalau jantan sgt.. dah kuat sgt,,jawab je lah ape yg buruknye rita tu pastu letak lah talak berapa pun selesai…ni mcm seronok2 main tarik2 tali mcm ni..mcm ngejek pun yer,,cerai time birthday la anniversary la..apebende?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 6
      • hantu says:

        hahaha… sgt lawak statement ats… PERAM??? die peram ke?? bkn die bkk sume cite umh tangge die??? ANG pn slh gak weh… hal peribadi yg p gtau media wat pe??? nk suh media dan org luar wat pengadilan??? ha… skang sume org dh tau hal umahtangge ang LUAR DALAM… PUAS HATI??? mmg org tau aidil pn de slh… tp SLH ANG yg org lbih nmpk… menjaja cite sendiri… xcukup ngan cite sendiri, cite org pn ang bwk gak… kalo die nk kawen, biarla die yg umumkn sdri… yg ang nk p umumkn wat pe??? elok sgt la perangai 2…. kalo xbtul mcm ne… jd FITNAH TAU… xnk ckp bnyk konon… xcukup bnyk pe yg ang ckp… jge la maruah ang… udh2 la 2… ble la nk ttp citenye korg ni…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. clueless says:

    bkn nk bias, tapi setahu aku, tarikh court yang bg…bukan blh pilih sesuka hati….nape plak nk tuduh aidil…hhmmmmmm……

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 25
  40. hate aidil so much says:

    ……hahahahahaha rita, you wont loose anything…aidil is worthless……takda apa yang rugi tinggalkan dia ni beb……nak kata suami yang baik, idok.nak kata bapa yang baik sebagai pelindung…..idop jugak…pemain bola yang baik…hahahahahahha tak ppulak kelab bola luar nak dia..atleast ndzmi tu ada gak….he is NOTHING…NOTHING…dia ni tak lama lagi akan jadik psyco, mengong n tekanan perasaan…caya lah cakap aku…….rita, no worries ALLAH knows what the best for ya….keep on prying …

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
  41. Lelaki Sejati says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 28
    • wanita sejati says:

      habis tu kau ingat semudah itu ke perempuan nak mintak cerai? kalau lelaki bagi nafkah anak isteri dgn teratur, bagi didikan agama yg baik, ada tanggungjwb.. isteri takkan benci suaminya, jauh sekali nak mintak cerai..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        sbb tu lelaki ada 9 akal dan 1 nafsu berbanding wanita yg mempunyai 9 nafsu tapi ada satu akal sahaja. walaupun saya perempuan saya setuju dgn kata2 “lelaki Sejati” tu. mmg ada kebenarannya, bkn senang utk lelaki melafaz kan talak.sedangkan perempuan kalau sikit2 ada hal suka minta suami mereka ceraikan.apa2 pun buat Rita semoga tabah menghadapi dugaan hidup.semua yg berlaku ada hikmahnya.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      KALAU SUAMI DAH CURANG, TAKKAN TAK BOLEH MINTAK CERAI?? LELAKI TAK PAYAH NAK SALAH GUNAKAN KUASA SGTLAH, ISLAM PUN TAK BERI KUASA KPD SUAMI UTK BERLAKU CURANG @ BUAT SESUKA HATI SERTA ABAIKAN KELUARGA. NAFKAH ANAK BINI PUN TAK BAGI. BETINA LAIN BOLEH PULAK DIA BELA.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
    • nak ludah aidil says:

      …….oi lelaki sejati, ko kena tuko nama ..bukan lelaki sejati…lelaki bodo…KOT baru sesuai…BANGANG!! tak semudah itu nak jatuhkan talak…..puihhh..jatuh talak susah, jatuh hati senag? sejap gosip ngan feremfuan ni, kejap ngan feremfuan tu…eh hello…ko tu ada isteri n anak ya…..tolong fikir hati dan perasaan orang…..stupid…kesian kat bini, memendam rasa….kesian kat anak ..budak2 tu membesar memberontak tau dengan cerita2 tak elok pasal ayah dia…..fikir lah….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • Haliza Misboon says:

      tu maybe laki yg matang akan pikir sedalam2nya..
      kalu si edil ni aku rasa.. bkn matang.. bkn nk pikir sedalam2nya..
      tapi dia xberani nk bertanggungjawab atas apa yang dia dh buat..
      kalu dia matang msti dia xgantung xbertali.. napkah anak2 elok je dia hulur..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  42. ada aku kisah says:

    perjalanan masih jauh… kalau dah takde jodoh insyaallah ada yg lebih baik utk anda dan masa depan anak2 diutamakan… ianya tak berakhir… nasihat saya jgn buat media pentas utk mengaibkan sesama sendiri.. byk bersabar dik..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  43. Anonymous says:

    wow..zarema kaki rebut jantan…ke..cermin muka tue dulu…tak guna punya pompuan..rampas laki orang..dah tak de org bujang..ke org bujang tak de selera nengok engko…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 5
  44. bunge sakura says:

    mmg jantan nie kaki betina la!
    ari tue, die nk test bdk kerani kt mutiara motor!
    mintak no tepon bagai!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      sudahnya budak mutiara motor tu tak bagi no fon, sbb budak tu cakap konek aidil sgt2 kecik

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      mmg pon…dlu kn de kisah c aidil nk ngorat pnyanyi zehra zamri..sape ingt??dlu de kuar kt melodi..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      mmg pon..dlu kn de kisah c aidil ni nk ngorat pnyanyi zehra zamri..sape ingt??dlu de kuar kt melodi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 41
  46. mkbs says:

    alahaiiii….pesan utk Rita, kalaulah aidil tak ceraikan U pada tarikh keramat itu…lebih baik U yang ceraikan dia….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  47. Aku dah Bosan says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 27
    • Anonymous says:

      xsayng ke bertahan bertahun2 makan hati,,, mmg skang bile dah xde syang akan keluar isu duit…bkn die x mampu nk bela anak2…tp kalau taknak same2rase susah keluarkan duit besarkan anak2 jgn ckp pasal hak itu hak ini pasal anak2,,, hanya pancut air terus kire hak? abes maknye yg kehulu kehilir bawak perut? cari duit lg yg patutnye jadi tanggungjawab suami…dgn suami berkira nk byrkan kos bersalin..mmg dengar mahal bersalin kt swasta…tp bukannye petani,,,sampai x mampu..xde sampai 7,8 ribu pun…kire la sendiri gaji pemain bolasepak malaysia… nak2 yg poyo2 ni..kereta masing2 kalau x angka..xdenye…hmmm mane bini x mengamuk…xkn jadi burung belatuk je?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  48. Anonymous says:

    rita ni kalau pd 25 tu benda tu dh sahih baru la bagi tahu kat media…ni hnya kemungkinan sahaja…kalau pd tarikh tu awak d ceraikan atau sebaliknya baru la awak leh buka mulut….bosan la ngan rita ni y asyik x tahu ttp mulut…..nk jadi cam shila amzah ke y x reti ttp mulut gak…cuba wat cam almy tu…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 29 Thumb down 28
    • akunakcakap says:

      ko bosan tapi dok komen n amik tau jugak..org kalau bosan xbc dah psl sume benda ni..xyah amik port langsung..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 6
  49. poyo says:

    poyo

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  50. Lol says:

    Kepada manusia yg rendah iq…yg suka sgt libatkan negeri … Ngan sikap individu…

    Ni nak habaq mai….
    Jantan Playboy tak kira negeri…tiap negeri ada jer jantan keparat…… ,

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
  51. Anak Mak Dara says:

    fizz fairuz jugak yg diam2 ubi berisi…kesian kat almy

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  52. beg swan says:

    tingat jiran aku,sama kes mcm aidil dgn rita..turun nek mahkamah..heboh satu kampung..si lelaki taknak ceraikan,duk kawen len..anak bini xdipedulikan…
    bini baru dia sibuk nak mewah2..main2 cinta dgn org len sbb nak duit,,,baru padan muka dia dpt bini garik mcm tu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  53. Nyamuk_comel says:

    Rase nk tampo aidil ngan kasut bola….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
  54. Anonymous says:

    buat rita, org dah tak hargai kita, biarkan.. hidup mesti diteruskan.. at least rita dah ada anak2.. org cam tu boleh jalan. sekali jalan, sepuluh mari.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  55. miss propa says:

    bwk2 la brsbar .. tak gne na jntan cm 2

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  56. nurul says:

    Ini lah penangan lelaki yg nsem tapi perangai sangat busuk! dlu kawin smpi bawa lari ke thailand lps tu biarkan rita mcm sampah. llki jns ape ko ni AIDIL??
    ko kne ingt hukum karma psti berlaku. jangan ingt ko ade rupa elok cmtu, kerjaya bola ko yg tgh mningkat ko blh buat kaum hawa mcm tu. ALLAH MAHA BERKUASA, AIDIL ZAKUAN. ko buat org mcm tu suatu ari nt psti ko kne balik.
    to rita : chill up kak. yg pnting ank2 ade dgn akk. itu lbh bgs dn trbaik dr ada suami yg mcm org llki xde pgangan agama yang baik. psti ada insan yg trbaik utk rita kelak.. kuatkan smgt.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  57. Burberry says:

    wow!!! baca komen2 dari pengomen lagi best dari baca tajuk entry…
    kipidap u alls….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 1
  58. sedey says:

    sedih…xpela rita..abaikan jelah lelaki yg mcm aidil ni…saya penah lalui ape yang rita lalui…saya diceraikan sebulan selepas habis berpantang…bayangkan?? dgn anak meninggal lagi…sabarla…dia bukan yg terbaik untuk rita….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  59. Frinses says:

    Ni semua dunia semata2..diharap semua dugaan yg rita terima dihandle dgn baik
    Sabar la…dh xda jodoh nk buat cmna.ckp byk pn xguna.mgkin aidil bkn jodoh pilihan dr Allah..setiap manusia melakukan kesilapan.anggap ja ni kesilapan n byk2 berdoa utk masa depan anak..rita ni retis semua cria org tau..pdhal ramai lagi wanita yg senasib ngan rita malah lbh trok lg..dugaan ni kecik dibandingkan ngan rakyat palestin nuuu..bwk2 bersabar

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  60. Anonymous says:

    kesian ngan rita tapi rita ni pun..perlu ka duk babitkan nama orang lain e.g. ayu raudhah..jue aziz semua tu dalam masalah dia..entah betul entah tak..
    buat org confused..
    kemudian cara dia tu pulak macam kejap nak kejap tak nak ngan laki dia..
    rasa macam dia tak hormat laki n family laki dia pun ada..
    dia duk cakap rumahtangga akan happy bila suami bela isteri tak dinafikan betul la tu tapi isteri pun kena la slow slow give n take ngan family laki..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 14
  61. reeza says:

    Aidil – Sebelum buat apa2 keputusan yang besar dalam hidup, fikirkanlah pasal anak. Jangan silap menilai dan membuat keputusan. You have your own family. Perjalanan hidup masih panjang, anak-anak tetap perlukan kasih-sayang dan perhatian ibu bapa. Apa yang kita buat sekarang kesannya akan nampak pada masa akan datang. Jadilah lelaki yang bertanggungjawab sebagai bapa dan suami yang SOLEH////Tanyalah Ustaz…Mencari kesempurnaan bukan satu kemestian, muhasabahlah diri kerana anda sebagai pemimpin keluarga sepatutnya menjadi contoh dalam keluarga/pembimbing. Lakukan sesuatu mengikut akal bukan nafsu. Berfikir sebelum bertindak…Ingat salah satu bekalan di akhirat nanti adalah doa anak2 yang soleh. Anda telah mempunyai sebuah keluarga yang lengkap maka bimbinglah mereka.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  62. wawa says:

    hmmm,jika pceraian adlh jln terbaik bt mereka drp rita terus sengsara..ingat rita,walau hilang suami tp anda msih pnya kekuatan lain…KELURGA, ANAK2 DAN PEMINAT…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  63. Sha says:

    Masa tengah bahagia…angkut rita tu pergi studium….abih semua orang jeles…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  64. rynna says:

    AIDIL SILA SIAP SEDIAKAN DUIT NAFKAH ANAK YG TERTUNGGAK YE.. TANGGUNGJAWAB PD ANAK JGN LUPA YE.. MINTA SKIT KT BAKAL BINI KO YG KAYA 2…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  65. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    errrmmmmmmmmmm…..malas den nk komen…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  66. anti aidil says:

    ~rita….sabar dan truskan khdupan brsmaank2..tuhan maha adil
    ~aidi&zarema…..slmt mndrikan rmh tangga(kawen..cerai pkra biasa kan aidil??hahaha…
    ~wet n c….ko org dua……(rita sdialah ko utk ktwa)
    ~zarema prmpuan malang(dpt jantan xbtggjwb) hahaha…..
    ~aidil…skrg ko bhgia dan hapy….esok lusa ada blsan yg pasti ko rasa….
    TERIMA KASIH….~RITA RUDAINI TABAHKAN HATI TU K….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  67. Ni Lopaz Tu Lopez says:

    aidil zafuan sanggup kau membangangkan diri kau sendiri…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  68. tipah says:

    tak percayo ekau berkawan atau berkahwinlah dongan orang orang bolah negori 9 sano.bila dah terkono nanti baru tau rasa camano.masa tu korang pun akan cakap jantan jantan nogori 9 tu memang hampeh belako.dah la maleh den nak cakap banyak.yang den tau memang jantan jantan negori tu memang tak guno dan hampeh semuonyo.samolah macam si aidil ni ha.hahahahahampehhhhhh!!!!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 12
    • Anonymous says:

      xsume lelaki kt n9 2 cm yg anda kate kn..sila muhasabah dri dlu sblom kuar kn knyataan..tq

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      Hahahahhaa…… mesti tipah ni penah kena @$#!$$#$ dgn org lelaki N9 lepas tu ditinggalkan, habis madu tipah dibuang. Itu pasal lah walaupun c tipah x suka lelaki N9 tp masih cakap loghat org nogori. Tipah tertipu……

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  69. fizz fairuz says:

    rita…i am waiting for you bebeh! come to papa!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  70. mak jemah says:

    muahaha . eeee that’s why aidil n zaquan jadi adik beradik . dua dua lelaki busuk hati . kah kah kah . sikit rita tak rugi tak berlakikan ko lah . heh heh

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  71. Anonymous says:

    kuatkan semangat rita.bersangka baik pada allah.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  72. Omak Kau says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 29
  73. what ever says:

    pergh…gila kau2 korng kutuk si emma nih! tgh menabung dosa ke ape? yg sokong sangat rita tu buat hape? dia pon dah kompom2 kawen kat thailand tanpa restu ibu bapak si aidil. baik sangt ke gitu… kawen kat thailand ni stok2 endon je tau naik tongkang. Ceirta rumah tangga dok hebah kan kat org tu elok ker? dah namapon lelaki dah tentu gatal… ko sebagai isteri yang masih isteri… patut jaga jangan aibkan suami kau. aidil sendiri xde buat pape kenyataan kan? mungkin aidil jaga air muka rita, ntah ape perangai merepek si rita yang dia xnak umum tau. Pendek kate… kalau baga benda2 gini sekadar bg kate semangat dan kate dorongan dah lah… jgn lah nak aibkan org. Zarema Zainal tu pon manusia biasa, korg dok kate2 ni esok ntah anak2 korg pon sama gak ko ayak lakik org. korg mane nak tau… tu semua ketentuan allah…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 22 Thumb down 24
    • to whatever says:

      wei apa kau bangang sgt. kau ni kan xtahu cite jgn nak hentam. aidil yang ajak kahwin la . sb rita dah putuskan. itu statemnt rita. bila nak kejar smpi dpt. phm x. nak tembak je.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        Aku x caya lah. Kalau si aidil tu yg ajak rita kawen, kenapa pulak family rita yg arranged pernikahan derang kat siam tu. Famili aidil x tau menahu pun. Ini kes sama2 nak kawen lah. Jgn bila ada masalah soal mula perkahwinan pun nak salahkan org lain. Sama2 nak kan……..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 5
        • to anonymous says:

          better kau kaji alik cerita dari puncuk pangkal. masa sblm rita nak kahwin. minta persetujuan. tapi keluarga menentang. rita g jumpe kot mak n pak aidil. then bila tak restu. so rita rase xde harapan. so rita mengalah. tapi bila lari dari die. lagi aidil kejar. tu statemnet rita bg kat aidil. aidil mmg dlu tergilakan2 rita. family xsetuju sb perbezaan umo.

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • kau kelakarrrr doww..... says:

      -pergh…gila kau2 korng kutuk si emma nih! tgh menabung dosa ke ape? (kalau kami buat kau pun sedang kan?)
      -dia pon dah kompom2 kawen kat thailand tanpa restu ibu bapak si aidil (xberdosa pun…wali sebelah pompuan…pegi dengar ceramah dulu sblom nk ajar org..)
      -kawen kat thailand ni stok2 endon je tau naik tongkang (hina ke indon naik tongkang?)
      -Ceirta rumah tangga dok hebah kan kat org tu elok ker? (mmg x elok,tp perlu untuk die nk buktikan ape yg berlaku)
      - mungkin aidil jaga air muka rita, ntah ape perangai merepek si rita yang dia xnak umum tau (xnak umum taw,,,abes knape dlm mahkamah pun tak jawab?sbb tak jawab tu lah xselesai sampai ke sudah)

      dahlah..penat copy paste..pikir lah sendiri..kau ckp org mengata org tu mengata aidil mengata zarema…dlm mase same ko mngate rita? ko tak takut plak anak ko nt jadi mcm yg ko tak bknan tu? ade otak,pikirlah sedara/i
      -dah namapon lelaki dah tentu gatal… (kau pakai ajaran mane? laki org lain elok je…mungkin gatal tp sekurang2nye tak menggatal)
      -

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
      • high 5 kau kelakar dow says:

        sokong ko der. bagus kerana kau mengexplain kan tok aku. wajar bgi 5 bintang atas explaination ko.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  74. wawa semput says:

    aku kesian kt zarema ni nnt…kalu ada masalah kompom2 dia sendiri akan tanggung sbb Aidil mana reti handle masalah..asyik nak lari je dari masalah..bebal !!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  75. aidil ingatlah says:

    to aidil. mmg dah dijangkakan sejak di ATM lagi kau ni curang dgn isteri kau dgn pergi ke ict 2 pagi dating. sama je abg adik. just to inform. pernah tgk fear factor x. hairul selama 6 minggu tip top . lepas tu hampir2 terkeluar sb dpt no tercorot. kadang2 kita kat atas kita leh tunjuk apa yang kita ada. tapi bila kita kat bawah , kau tgk la nt. skg ko bahagia la sb ada 40 riban dalam tangan. tp nafkah pun xbg, eh come on la. gentle la bro. takkan reti kua air white ko smpi money xleh nak kua tok anak.

    sbnarnye sume team ATM dah tahu. tp sume diamkan diri sb xnak masuk campur. eh kalau ko nak tunjuk kat orang pun kau tu baik. tapi dgn orang mcm kami ni tak mungkin la. sb kami tahu dari pacak akar. what goes around comes around. skg hari kau bahagia. nt lama hari rita bahagia, kau kesepian.

    to rita. i always support u. eventhough u mcm mana pun. cox we are human. orang lain takkan rase apa kita rase. be strong whatver u do. n nver look back. cox it can makes u hurt. jadi mcm nora danish or sapa2 yg sudah terpisah. pikir ttg career. pergi bersukan. bia orang nak ckp. tapi siapa orang negeri xkenal mamat ni. mmg playboy terhebat dari kecik. to aidil segera la memikirkan ttg anak2 kalau xnak pikir pasal isteri kau.

    even kau x bersama tanggungjawab kau sebagai suami masih ada. kalau bagus dlm padang. tapi failed dalam tanggungjawab apa kess. udah2 la beb. udah2 la memainkan perasaan orang pompuan yang sudah ada anak2. HUKUM apa kalau tidak memngambil tahu ttg anak. xbg nafkah. hanya kau dan tuhan je tahu. semoga nampk ke jalan yg benar. bukan bengkok

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
  76. Anonymous says:

    Ontahla..tgu n lihat jela

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. sun_sweet says:

    cian kt org t’aniaya cm rita..dh nmpak terang2 aidil 2 slh..tah pape.ske2 die nk kwin cerai..kalo xnk lg kt rita 2,lepaskn je la..jgn seksa ati n jiwa ie lg.bio kn dri msg2 bhgie suda….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • nnnnnn says:

      terang pe bendenye..
      hang jadi spotlight kes diaorang ka?..

      aidil ngan rita je tau ape masalah die org..kalo jodoh panjang..alhamdulillah..
      kalo x panjang..syukur kepada Allah..
      yang baik semua dari Allah kan..mata manusia mmg nmpak teruk..
      tpi hang mana tau masa depan..
      nanti rita jumpa yang lebih baik..
      aidil pun jumpe yg lebih baik..
      semua hidup bahagia.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  78. Ratu minah jambu merah / biru says:

    Emmmmmmmmmmmmm kalau ini pompan yg aidil tergila2 kan kawin aje lah ! ape nk tunggu lagi tapi cerai kn rita dulu jadi senang rita nk gi shuting di luar kawasan atau pon dia leh gi shuting kt luar negeri n bawak anak2 sekali puas hati kan ! semoga rita tabah di hari yg di janji kan lov u ritaaaaaaaa…..!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  79. fizzo says:

    yg baring tu gambar Zarema dgn Nora Danish…. ada pat instagam Nora :)
    patutlah si Nora dgn Zarema rajin dok semangat tengok bola,, mengedik dua dua ni… bukan main sokong harimau malaya pat tweet :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  80. Anonymous says:

    Apepun kesian kat anak2 mereka berdua ni..Bila dah besar nanti apa perasaan mereka bila baca semua kenyataan2 nie..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Ratu minah jambu merah / biru says:

      elehhhhhhhh by the time bila dorang dh besar dorang pon dh lupaaaaaaaaaaaa pasal kesah mak bapak dia ni …lagi pon anak2 dia nanti kn selalu jumpa bapak dia si aidil kannnnnn rita tk sekejam ape yg di sangka kan ! rita mesti izin kn aidil jumpa anak2 dia …tapi aidil nk kena ikot la ape sarat2 yg rita kasi tol tk ….lov u ritaaaaaaa……….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. beedah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 19
  82. Today, I went to the beach front with my kids.
    I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell
    to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

    She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but
    I had to tell someone!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  83. 666 says:

    Rita ni sayang lagi laki dia ..mana ada isteri yang tak sayang laki . Walau pun teruk peel jantan tu..kesian kat anak2….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  84. lalalalala says:

    jgn mnysal dh r ko pompuan..ak xleh caye laa ngn aidil nie,lps ade ank,bole blah cmtu,x pkir psal ank lgsung..ak hrp rita xkn bgi aidil ank2 dia,.stkt maen bola,x heran laa..dulu mmg ak mnat dkt aidil,lps tau dye cmni,x mnt lgsung dh,bnci ad laa..rita mmg x ssuai dgn jntan mcm ni…ak hrap rita bersabar..x rugi pown cerai dgn aidil nie..pntang btol ak ada laki cm ni..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  85. den la ni says:

    dh la,ckp2 la nk slhkn aidil sorg..dlu mse korg nk kawen npe xfkr??sanggup ketepikn keluarga..skrg asik nk tuduh aidil je..ak bkn la nk backup si aidil 2 sgt,tp ak rase die patut carik kbahagiaan die sndri~sory,ak bkn nk doakn kehancuran rumahtangga korg..tp rita ckp2 la asik hang yg bkak mulut cte psl aib aidil..2-2 ad wt slp sndri..muhasabah diri yg TERBAIK!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
  86. This site certainly has all the info I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  87. You’re so interesting! I don’t think I have read through anything like this before.
    So wonderful to find somebody with unique thoughts
    on this issue. Really.. many thanks for starting this up.

    This web site is something that is needed on the web, someone with some originality!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  88. I like the valuable information you provide in your articles.
    I’ll bookmark your blog and check again here frequently. I’m quite
    certain I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. aulia says:

    dari kata2 rita nampak sangat dia x nak kena cerai ngan aidil. nak meraih simpati org la 2.. lau da x suka aidil biar je lah die nak kwen dgn sapa pun. Rita teruskanlah hidup, buktikan yng Rita ble hidup sendiri, x pyah nak menyalak lagi..biar la aidil ngan idup die..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 8
  90. Cik Tonah says:

    Takpaham laa diorang laki bini niee !!! Apepon hope diorang dapat selesai kan masalah nie cepat2

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  91. When some one searches for his necessary thing, thus he/she
    wants to be available that in detail, thus that thing is maintained over here.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  92. nora says:

    saya masih doakan kalian berbaik..
    semoga jodoh kalian panjang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures
    on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the
    blog. Any responses would be greatly appreciated.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  94. Jess says:

    Paragraph writing is also a fun, if you be acquainted with afterward you can
    write or else it is complicated to write.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  95. joyah says:

    rita ni kalo 2 kali rumahtangga asik hancur tu ada yg x kenala tu,dulu dia kawin dgn kembar jgk,kembar dia sorang pengulas sukan di tv x slap akula,confius sbb laki pertama dia pn kmbar gak.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  96. likes says:

    Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like
    you wrote the book in it or something. I think that
    you can do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is fantastic blog.
    A great read. I will certainly be back.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  97. rr says:

    adoii la rita..dulu ckp ayu kcu umah tangge ko pastu ckp aidil ade hubngn dgn zue la skrng nie dgn zema plk..ko mmng jenis yg suke tuduh2 org kan..bahaya sape yg kawn ngan ko nie..cuba jgn berbunyi klu benda tu bkn sahih lg..muhasabah diri…x perlu pun ko kesahkan laki mcm adil tu bersepah lg laki yg baik kt msia nie…pompan2 yg komen n menyokong ko tu sudi klu nk jd kan ko madu die org..ape2 pun semue tu dh ditentukan oleh nye…bnyk baik dr buruknye klu ko lupekan adil tu…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 7
  98. rr says:

    adoii rita2 sudah la bbunyi mkin bnyk awk bbunyi maki kami tau awk sape…x rugi pun klu x belakikan adil tu…cr orng yg boleh tahan dengan awk punye perangai tu..kt atas nie pun ramai yg sudi jd kan ko madu die org..pilih je…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  99. Anonymous says:

    Sudah2 lah citer psl dia org ni. Tau lah skrg ni rita nak aktif berlakon semula. Citer la psl karier, benda2 rubbish ni x membantu pun. Biaq pi la c aidil tu nak kawen dgn siapa2 pun. Bg publisiti murahan kat pompuan zarema ni ngan aidil ada la. Depa berdua ni bukan retis pun.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  100. Anonymous says:

    FAKTA… budak bola memang semuanya playboy. kawan aku dah kena. couple ngan member aku, dalam masa sama ada 2 lagi dia kawan. last last berperang.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  101. NINI says:

    amboi peminat rita..x leh usik lgsung rita nie..cnpm kne kutuk..cm tau2 je korg hal dlm umah tgga org..berbakul2 korg kutuk suami dia..bkn stkt dia jer..sape sje yg ada ptalian gn aidil..sape sje yg kne gosip gn aidil..smua jht..smua xde ati perut..smua x btl laaa..!
    x slh nk sokong rita..tp bg la smgt..bg la nsiht..pimpin dia..dah kte pemint fanatik sgttt knnn..tp jgn la kutuk2 suami dia..sbb kita x thu mslh dorg apa..stkt mulut manusia nie..smua bley ckp..btl ke idok..tuhan je yg thu..
    lau btl la aidil nk kwin gn zarema..bererti gosip dia gn jue aziz..si fella awek nadzmi tu x btl laaa..nadzmi pon dah mohon maaf kn..tp korg pantang jer dgr bertan2 lori korg maki dorg..mcm2 ayat kluar..tp akhirnya xde bnda pon…itu mknanya..jgn mghukum org sblum kita thu ksahihn berita itu..lau x smuanya fitnah..fitnah itu hukum nya…emmm..bukak al quran yaaa…!
    x pon tanya ustaz azhar idrus,,kot la nk dgr ckit ckp ulamak nie knn..lau ckp org biasa smua x btl..
    (yg tinggal smuanya dosa kita gn org yg kita kutuk tuuu..entah bila la nk mtk maaf..niat dah baik..kita nk bsimpati..tp bila dah emo lbh..mula la mulut n jari jemari mnaik top tep top tek..kata2 makian..malaikat pon trus tulis dlm buku..emmm..kita pemint nie la yg rugiii..akhirnya..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 6
  102. sue says:

    Hati perempuan.lelaki mana paham.walau pun Rita kata macam tu tapi jauh di sudut hati memang masih ada hati sayang walaupun secubit.sebab tu dia macam main tarik tali. Tapi sebagai perempuan saya memang tak setuju tindakan suami macam tu. Hilang rasa hormat. Dah ambil anak orang kalau tak hendak bagi balik (lepas) secara baik.Jangan diperlakukan begitu.Pilih tarikh yang ada kenangan bersama utk lafaz cerai memanglah nampak macam nak balas dendam, sakitkan hati, nak hukum Rita. Tak pikir ke satu hari nanti balasan Allah kat si suami. Kalau Allah takdirkan tiada rezeki anak bersama isteri baru nak mengaku anak2 zuriat dia. Please lah. Tak ke mana handsome tu. nanti dimakan usia jugak. Sekejap je glamor tu.Anak2 lah harta dunia akhirat. Saya doakan Rita mendapat ketenangan. Anggap je dugaan Allah. Allah has plan for us. Believe that ok.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  103. mak lampir says:

    Allah swt nak tunjuk sape di pihak yang benar… sape yang penuh gossip dan kontroversi, sape yang kerjayanya jatuh merundum.. dan sape yang dilimpahi rezeki… Nauzubillah manusia sekarang..kawen, mati, cerai berai di buat main2…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  104. As says:

    rasanya Rita 100 kali cun kowt….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  105. hoho says:

    to aidil : sian rita sbb ko pilih hari yang bahagia utk membuat pekara yag sedih. pasal penjagaan anak & nafkah tak nak komen. sbb tak tau mana betul
    to rita: anda kata “Tapi saya taknak bising, bukan jenis yang nak serang orang.” tapi anda yang banyak buka mulut berkenaan orang iaitu suami and sendiri. nak cerita booleh tp cerita pada kaunselor atau saudara terdekat aje..jgn pada umum. walaupun suami anda bersalah tetapi syurga anda tetapi bwh kaki suami. isteri yang mengaibkan/derhaki suami tiada cium bau syurga..huhu btlkan kalau sy slh.

    #nasihat pada diri sendiri juga. sekian. just my 2 cents.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  106. Laki skg agungkn bini derhaka ibu says:

    Guys,korang tgk sehangat asmara tak?watak Rita dlm cerita tu mmg sesuai ngn Rita kan?macam tak pyh berlakon pun takpa sbb mmg diri dia mcm tu..kawen lari tanpa persetujuan parents n parents in law..Tp watak dlm cerita tu baik sikit..watak sebenar dia in real life teruk n berat sikit sbb perwatakan dia yg bini nusyuz n menantu hantu tuuu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7
    • ko tu baik sgt ke to laki bla bla says:

      bini nusyuz. kau ni mandai2 je kan. ko xtahu cite jgn tembak je. klu laki curang nak cakp suami apa plak. woiii, kalau ko nak tahu rita jaga anak2 kat uma, si aidil g dating kat ict. apa cite. ngan pompuan cantik. apa kes. kau xpyh nak ckp pompuan sumenye jahat. mcm ko tu baik sgt. nak menghukum orang ko sedar x sape diri kau. kau tu baik sgt ke.

      dalam hal ni xpayah nak judge sape2. kalau ko nak judge rita je. aidil xde salah ke. just relex je la. jaga keluarga ko. kalau kau tu bagus sgt. jadi penasihat terapi.puii apap pun xboleh

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • laki skg agungkn bini derhaka ibu says:

        Kau tu baik sgt- kau pun xpyh nak jaga hidup aku, jaga keluarga kau je, takut nnt ada yg dapat perangai cam si rita ni. Bagi aku senang je, kau dah hancurkan hati makbapak org, kau takkan bahagia. lepas tu ada hati nk control laki kau sampai laki kau jd derhaka kat makbapak.

        Kalau aku jd Aidil, aku taknak ikut telunjuk Rita sampai derhaka makbapak aku. sbb tu aidil pilih makbapak dia. Bila at the first place x diberkati, mmg macam2 mslh dtg. Atleast Aidil jaga airmuka rita, tp Rita? buka pekung laki sendiri. Nusyuz enough kan? so kalau Aidil berpaling arah, padan muka. sapa tahan perangai bini cenggitu. BTW aku bukan la sebelahkn Aidil sgt, tp lebih kpd sebelahkn makbapak Aidil yg dah dpt menantu hantu. Oh poor thing

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          ko ni mesti sedara si aidil kan alah tak yah malu la mengaku jer la.hehehehehe. kalau suami bukan yang lemah mesti akan di kuasai bini.kalau suami yang tegas dan bertanggungjawab mesti berjaya mendidik isteri dengan baik.mak bapak pun kene redha jugak kalau tu jodoh anak.hal rumahtangga anak tak perlu la nak masuk campur sangat ni lah jadi yer.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • to laki skg agungkan bini says:

          tu je laki leh buat klu dah slh. nusyuz ngan kembali taat. kau ni penasihat aidil ke. hahaha.sian. kau ni jgn nak tgk slh rita. kau tgk la sape yg berkuasa skg. laki. sape ajak kahwin. sape yg membelkangkan keluarga. tapak takkn berbunyi dgn satu dua2 tngn

          then rita pernah byk kali dtg. setiap kali dtg . mcm apa. kau tahu ke. ko ingat rita xcube ke. ko ingat skit. xsume pompuan jahat . laki pun sama. dalm kes ni ko baca ni ayat.

          to aidil hv to clear up the things. tell why aidil move out from the house, why aidil did not give “nafkah” like what she said..u tell and let people judge.

          tp ada jugak salah aidil sb nape dia bwk family dlm masalah keluarga spt adik,sapa2 lah..aidil memang seorang lelaki yg gentleman tp belum lagi boleh menjadi suami yg superb, dia bagus tp belum superb disebabkan dia masih muda

          mahkamah pun dah x bg aidil bermlm dgn anak.. x kan mahkamah n peguam yg mengendalikan tipu kot… apa2 pun.. dia rasa dia benar.. tu sbb dia cuba pertahankan nya.. yg lain2… biarlah mahkamah allah yg menentukan. klupun dia bagus si aidil tu.. klu hak kat mahkamah.. kena lah dia citer btul2.

          tp apa2 pun.. aku x salah kan bini dia .. tu mmg antara dia dgn laki dia… biarlah dia nak melalak mcm ner pun… sbb cuma yg jd terkesan diaorg dikenali.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • to laki skg agungkan bini says:

          sokong anonymous .silap aidil sptut nye lentur buluh dari awal. lelaki lemah slalu mcm tu. klu die pkir mak pak die. dh lama dah die xbuat cm tu. die plih jalan tu. so kene pandai tempuh. masalhnye aidil ni lembik. klu die tegas n strong mcm main kat pdang. pkir la. aku xnak ckp apa.

          kalau die xnak rita skali pun. JAGA ANAK DIA.NAFKAH TAK BYR. JAWAB LA . GAJI 40 RIBU. KLU MAIN MALAYSIA. ELAUN DR FAM 2000. XCKUP KE NAK TANGGUNG ANAK2. ADA TYE KABAR. EH COME ON LA. GENTLE LA. KLU XSUKE KAT BINI. KASI JAGA BENIH YG DAH DIBERI. KAN BERDOSA TAK LUNASKAN TANGGUNGJAWAB. LELAKI KENE GENTLE. XMATANG

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. to aidil says:

    to aidil hv to clear up the things. tell why aidil move out from the house, why aidil did not give “nafkah” like what she said..u tell and let people judge.

    tp ada jugak salah aidil sb nape dia bwk family dlm masalah keluarga spt adik,sapa2 lah..aidil memang seorang lelaki yg gentleman tp belum lagi boleh menjadi suami yg superb, dia bagus tp belum superb disebabkan dia masih muda

    mahkamah pun dah x bg aidil bermlm dgn anak.. x kan mahkamah n peguam yg mengendalikan tipu kot… apa2 pun.. dia rasa dia benar.. tu sbb dia cuba pertahankan nya.. yg lain2… biarlah mahkamah allah yg menentukan. klupun dia bagus si aidil tu.. klu hak kat mahkamah.. kena lah dia citer btul2.

    tp apa2 pun.. aku x salah kan bini dia .. tu mmg antara dia dgn laki dia… biarlah dia nak melalak mcm ner pun… sbb cuma yg jd terkesan diaorg dikenali.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  108. doktor says:

    si aidil ni tunggu kena strok baru tau betina mane nak jaga dio>>> aku rasa tita ngan anak2 la yang datang dekat..jue kemane zemema ke mane ..jgn ingat kau popular main semua betina HIV menanti.. muka handsome kalu punai berkudis x de sape nak dik oiii..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  109. doktor says:

    ala si aidil ni tunggu dapat strok baru tau betina mane nak dekat..harap muka handsome main betina sana sini HIV tgg dik oii..nnt kalu muko handsome pun kalu punai berkudis xdok oran nak dah..yang tgg kau tu nnt anak2 ngan Rita la..lov u RITA..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. Dato' Seri Anwar Ibrahim says:

    AKU BERSERU PADA KAMU SEMUA, UNDILAH PAKATAN RAKYAT DAN UNDILAH SAYA MENJADI PERDANA MENETRI MALAYSIA YANG KE-7. SAYA SGT BERKUALITI DAN BERPENGALAMAN DALAM MENTADBIR PERJALANAN NEGARA MALAYSIA YANG TERCINTA INI. AKHIR KATA, MAJULAH PAKATAN RAKYAT UTK NEGARA HIDUP PKR HIDUP PKR HIDUP PKR HIDUP PKR!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  111. Tan Sri Dato' Dr. Karpal Singh says:

    entah mengapakah hatiku bergetaran bila bertemu lagi oh minachi lama, ku cuba selindungkan api keresahan namun perasaan ini berapi di dalam…
    ku kira itu minachi sudah melupakan, kerana yitulah engkau nmpak tenang
    lainlah sayya walau kitika yittu..lalalala sayya lupa juga sama yittu lirik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. I’m extremely inspired together with your writing skills as smartly as with the structure in your weblog. Is that this a paid theme or did you modify it your self? Anyway stay up the nice high quality writing, it’s uncommon to peer a great
    blog like this one today..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. nabila says:

    cepat2lah ko bercerai rita..so boleh msuk team janda..ko pon bukan suci sgt..berlakon aje dan auta byk..biasela artis kalau x berlakon kesian mane org m’sia suke..so teruskan dgn drama2 u selepas ini..motifffff..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. Suppose a car dealership is expected to acquire $2,000 per
    year for 5 a long time from the sale of a vehicle Recommended Reading Since they placed log ebook document
    against money, charge of interest rate receives minimal below it

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. zieta says:

    apa2 pun ..rita tetap jelita, anggun n menarik..kuatkan smgat..may allah bless u..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. any says:

    aah ppuan zaremani mmg ank dato’ zakaria. dia ni adik angkat kesayangan nora danish.. mmg kaki clubbing n kaki minum.. sape orang klang mmg kenal kluarga dato’ z ni dengan ank beranak sume samseng n makan rasuah…sorry to say la tanah wakaf sekolah agama pun ko amik wat istana ko yg harga berjuta2.. duk xsmapai 1/2 tahun dh mninggal.. mmg Allah nk tnjukan balasan.. xpela aidil dpt ppuan mcm ni mmg elok la tu..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  117. The actual NHSC expects to employ 11,1,000
    health care professionals after 2011 and also 15,1000 by the end of 2015 loans for unemployed Your debt settlement corporation
    will continue to build up payments right up until all debt entered
    into this software is paid out

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. aidil ingatlah says:

    DGR DARI KOMEN CKP ANAK PERTAMA TU FAMILY SNE KATA BUKAN ANAK RITA N AIDIL. LIHAT INSTAGRAM DI ZAQONE

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. ritaadiputra says:

    xpe rita..yg penting i like ur drama SEHANGAT ASMARA!! i sntisa support u.. keep it up rita!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. manusia says:

    hmm aku baru je je buat2 busy baca kisah kontroversi aidil n rita ni…

    now …aku dapat rasa sakit rita macam mna…kenapa perlu tggu tarikh ulang tahun perkahwinan baru nak ceraikan rita ? omg sakittttt wehhh aku boleh rasa macam mna rita rasa….

    for rita rudaini percaya semua ni ada hikmah n cepat2 kembali kpdNya.. bykkan bersabar…ingat karma
    n for those guys stop hurt women heart…tahu tak pedih dia macam mana hah ??????
    eiii aku rasa nak tumbuk je laki yg main2 kan perasaan pompuan ni …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  121. sayonara says:

    “tak paham la.. dulu aidil nak berbaik semula ko macam xnak & malukan dia.. skrg ni aidil nak mintak cerai ko persoalkan “Dia nak cerai ke atau tarik balik permohonan itu”??…
    aku rase ko ni masih ade perasaan kat aidil tu.. tapi ego telah menguasai diri.. ape2 pun ko lagi paham situasi sebenar.. moga berbahagia..”

    Bkn sbb die ade perasaan kat aidil..tp sbb aidil main JDT skunk..gaji 60k sbulan..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  122. laksa says:

    aku skang ni xbpe kompem lg psl aidil… yg aku kompem skang ni perangai rita… die bg statement ke pe aku mls nk dengo… tau niat die je dh ckup… niat die, nk mencanang hal peribadi kepada media…. hahaha… elok sgt la perangai ang 2 perempuan….. pe yg die cite 2 ntah btul ntah tidak aku mls nk komen…. tp tang niat die yang 1 tu aku nmpk terang-terang lg… korang sbg lak… nk ke bini yg mcm ni???? sori… kalo aku, aku xnk… bg free pn xnk …

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  123. Anonymous says:

    berdiam diri lebih baik daripada membiarkan diri dihakimi oleh sesama manusia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. designmusleema says:

    lupe kan ajer dia Rita..besorkan ajer anak-anak tu jadi anak yang soleh.Ada yang lebih baik menanti anda dihadapan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. huhhu says:

    LAYAN SGTLAH SIRITA NI..DIE DPT EMEL PSTU TERUS PECAYE BULAT2..HAHAH..G LA TANYE LAKI KO TU DLU OII..DASAR MINAH KAMPUNG!! LEBIH PERCAYE GOSIP DR KENYATAAN..

    SEMUE STATEMENT PSL HUBUNGAN DEPA NI,SUME KLUAR DR RITA..AIDIL MCM MALEH NK BISING..SAAAAANGATLAH OBVIOUS..

    XHABIS2 NK CERITE PSL AIB LAKI SENDIRI KT PUBLIC..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  126. Tag Cloud. If you encourage your visitors to write their original reviews about your
    products instead of coping reviews from competitive websites to show you have
    circulation and satisfied customers, your website is more
    likely to earn higher ranking in the major search engines. Users normally tend to visit
    websites that are at the top of this list as they perceive those to be more relevant to the query.
    The only thing that cannot be “fixed” later is your blog and post titles.
    Thus, in minimum cost, you get an opportunity to increase your site ranking on Search Engine
    Result Page (SERP). There are so many good blogs out there, and if
    you’re one of those writers, you definitely know how important it is that your site gets heard through all of the noise. Identify your niche audience and be an active member on the forums and blogs. Lastly, make sure that you have a reliable work-at-home office. It focuses on networking and impeccable website maintenance. People these days use the Internet for a varied purpose. Those who work on introduced SEO power suite, they choose best SEO tools among various tools available in the market. However, in general, SEO services involve using standard and compliant coding. The SEO agencies must take care of the fact that the traffic is getting converted to potential customers. Regardless of whether you like it, love it, or hate it, social media has become a major player in the SEO world, and it is a costly mistake to ignore it. Create a general, high-level category in which you want to manage all phrases’for example ‘global,’ ‘online,’ ‘channel,’ and so on.
    A well-formed internal linking structure and good sitemap can ensure all pages of a website being indexed
    by a search engine. The World Wide Web is an
    incredible source of customers and potential
    revenue for all types of businesses and companies in all niches.
    However with passing time the complexity in this field has increased and performing an
    SEO task is not a simple thing to do. Such companies know the
    best about industry and market trends. Image Optimization is also a part of
    SEO services in Pune.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. Anonymous says:

    Dah dua kali laki dia nak cerai, tp rita tak nak,banyak songeh. Tp kena tgk situasi aidil. Rita x baik ngan family dia. patutnya rita kena buang ego, ambik hati mak bapak aidil wpun kita x rtahu sapa salah. Ni tak, tak nak balik kg jumpa mertua dgn alasan org tua tu x ikhlas. Pas tu anak2 pun x dibenarkan bawak balik kg laki dia…sampai bila laki bleh tahan camtu…hidup x aman sokmo le…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. Anonymous says:

    Betul ke Tarikh ulang tahun tu tarikh cerai rita coz aidil yg pilih? Ntah2 tu tarikh yg mahkamah tentukan and kebetulan jatuh pada that day.. Pasal Erema tu x mustahil akan kahwin ngan Aidil. Bayangkan berapa lama Aidil bersabar ngan Rita? Sampai tahap dia cakap dia dah x sayangkan Rita lg…laki yg takde masalah ngan wife pun boleh kawin dua senyap2 inikan pula lelaki yg ada wife tp asyik kritik dlm media, cite keburukkan suami sampai menjatuhkan maruah suami…Apa2 hal pun, cermin diri kita dulu sebelum menceritakan keburukkan suami. Semakin banyak keburukkan suami kita dedah, semakin banyak keburukkan isteri terserlah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. I got this web site from my buddy who shared with me
    on the topic of this web page and at the moment this time I
    am visiting this website and reading very informative articles or
    reviews here.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. ???? ?????? says:

    Abercrombie&Fitch ??? ???? ???? ???? ???? ?????? ?? ???????????????????????????????????????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. Thanks for expressing your ideas listed here. The other issue is that if a problem
    appears with a laptop or computer motherboard, folks should not go ahead and take
    risk connected with repairing that themselves for if
    it is not done properly it can lead to irreparable damage to the
    full laptop. It is usually safe just to approach a dealer of that laptop with the repair of that motherboard.
    They’ve got technicians who definitely have an skills in dealing with pc motherboard issues and can get the right analysis and execute repairs.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0