Written by AbangNara | December 2nd, 2010

mulan jameela

Asyik-asyik cerita artis Malaysia pun muak jugak kan? So hari ini kami bawakkan satu cerita tentang Mulan Jameela, penyanyi yang femes tak hengat dengan lagu Makhluk Tuhan Paling Seksi. Dulu Mulan Jameela ini memang seksi gila kentang punya. Tapi sekarang sejak bercinta dengan Ahmad Dhani, Mulan Jameela sudah pun bertudung litup seperti gambar di atas.

mulan jameela

Respek kami kepada Ahmad Dhani yang mampu mengubah Mulan Jameela ke arah kebaikan. Kau memang jantan bro. Gambar di atas diambil semasa Mulan dan Ahmad Dhani melawat adik Ahmad Dhani yang baru beranak. Semoga Mulan kekal bertudung litup begini. Nampak cantik dan cute sangat-sangat. Tak gitu?

P.S: Mari menari Hindustan di pasar raya.

114 responses to Mulan Jameela Kini Bertudung Litup

  1. mama panas says:

    bagus2…terbuka pintu hati dia….bila la artis malaysia nak mcm ni….

    0
    0
    • milix says:

      suke tgk…harap2 ramai g yg ikut jejak langkah mulan

      0
      0
    • inalina says:

      dah jd cm wilma n nor kumalasari alhamdulillah

      0
      0
      • alz says:

        dia ni bertudung sebab nak sembunyikan perut die la.. diakan pregnant… dia ni da kawin ngan ahmad dhani da….

        0
        0
        • huhu-b says:

          ko bia btol weh?? dosa law ckp bnda x btl ni…

          0
          0
        • a.h says:

          orang pakai seksi, of course la kena marah. Orang pakai tudung litup, pun nak sangka buruk ke? Dia pakai tudung sebab apa, tu urusan dia dengan Tuhan. Mesejnya di sini,dia pakai tudung. Dah memang tanggungjawab orang islam. Tanggungjawab kita pulak doakan semoga dia istiqamah.

          Sekali sekala (kalau tak mampu selalu) kita kena jugak bersangka baik.

          0
          0
        • Selalu bersangka baik je..Bukan susah pun..Bersangka buruk tu menggambarkan kekotoran hati kita.. (tiada kaitan dengan entri Mulan)

          0
          0
    • eliz says:

      bukan semua artis mlysia cmni
      dan HANYA SEGELINTIR JE ARTIS INDON CMNI

      apa pun, mulan cantik.
      org cntik, pakai apa pun cantik kan :)

      0
      0
      • kak naraie says:

        chantiknya mulan, aku yakin beliau boleh menjadi isteri yang solehah………………………………………………………………..
        wearetheslave.blogspot.com/2010/11/hukum-melakukan-onani.html

        0
        0
    • ann says:

      perubahan yg POSITIF! TAHNIAH UTK MJ!!

      0
      0
  2. LadyM says:

    Looking great!

    0
    0
  3. momot says:

    alhamdulillah…semoge kekal…amin….

    0
    0
  4. aku la! says:

    uihh.. cantek sgguh ciptaan Allah!

    0
    0
  5. Dauspozi says:

    Alhamdulillah… dari berbikini.. skang dah bertutup… bagus ler…

    0
    0
  6. intanizani says:

    tak mekap pun
    tapi nampak ayu sgt
    good for her~

    0
    0
  7. laling says:

    alhamdulillah…iindahnya ciptaan tuhan..walau tanpa makeup..allah dah beri yg terbaik utk hambanya..tp hambanya yg pilih keburukan…semoge istiqamah..tahniah..

    0
    0
  8. Neslo says:

    Ya Allah… sejuk ati, sejuk mate nengok die…. =)

    0
    0
  9. faiz says:

    ahmad dhani nie bukan kristian ke..penah nampak die pkai salib…

    0
    0
    • mys abby says:

      nama pun ahmad dhani..
      takkan kristian pulak..
      mungkin dulu dia pernah t’sasar dr landasan islam…
      kan Allah sentiasa bukakan pintu taubat utk hamba2Nya..

      0
      0
      • bunga says:

        kat indon, nama tak boleh menentukan agama seseorang. Pemain badminton indon sendiri pun Taufik Hidayat, nama je nak nampak Islam, tapi hakikat die tue KRISTIAN. Indon kan? Fikir2 laaa

        0
        0
        • syaza says:

          bunga btl ke??
          sya ingt taufik hidayat 2 islam..

          0
          0
        • buek says:

          taufik islam la..haritu peminat indonesia sebok nak tau die pose ke tak sebab ngam2 ade tournament…tapi die jawab die tak pose, sbb die perlukan tenaga.

          0
          0
        • hem says:

          Taufik Hidayat tu keturunan Cina, di Indonesia memang takder nama Chong ka, Ah Seng ka…sebab yang berdarah Tiong Hua mesti nama berciri Indon…

          0
          0
        • truly says:

          wahhh fitnah aja org malaysia ni. Taufik tu islam, bukan org china. dia org sunda… kl tak tau identiti seseorg jgn fitnah, buat dosaa aja. ngaku2 aja islam. ..

          0
          0
    • milix says:

      aku pun kompius ahmad dhani nih….byk gosip sal yg xelok..n penah tbace gak sal band dewa agungkan yahudi…tp xtaula cite sebenarnye…..harap2 gosip2 smate2…smgm kekal Islam hidup dan mati

      0
      0
      • mys abby says:

        yeke..? takpe la…
        klu dlu dia kristian,mungkin skrg da peluk islam kot…
        yg penting klu dia berubah ke arah lebih baik, tak payah lg nk dipersoalkan…

        0
        0
  10. maimoon says:

    penah tengok pic mulan becium dgn ahmad dhani dulu. Mase tu ahmad dhani lg puye isteri dong ah… Kirenye mulan ni perampas la mcm waheda yg dh pakai purdah nmpk mate . Tak kagum lah

    0
    0
    • mys abby says:

      takpe la..waheeda ke,mulan ke…
      yg penting dah insaf..
      ikhlas tak ikhlas tu antara dia dgn Allah….
      yg kita ni b’syukur jela bila tgk perkara2 baik ni…

      0
      0
      • Granite says:

        Pintu taubat sentiasa terbuka. Jangan hukum dia pada perkara yang dah lepas, patutnya kita bersyukur dia dah berubah ke arah kebaikan

        0
        0
    • rora says:

      jodoh pertemuan di tangan Allah…mungkin isterinya yang pertama tidak panjang jodoh dengannya…segala yang terjadi ada hikmahnya…dalam kes waheeda…mungkin ….Allah dah tentukan yang terbaik untuk dia dan suaminya…

      0
      0
  11. KacangHijau says:

    Alhamdulillah

    0
    0
  12. farahiya says:

    alhamdulillah..eh nampak mcm mulan tengah preggy jerk..nampak perut dia besar..

    0
    0
  13. maimoon says:

    ada info aku tebace ahmad dhani menghalakan yg haram sesuka hatinye.

    0
    0
  14. Disa says:

    kalau tengok umah Ahmad Dhani tuh pn..dinding luarnye penuh dgn ayat al quran..tp pernah ternmpk gmbr anak Ahmad Dhani pegang anjing kat saluran channel tv indon….camne tuh?

    0
    0
    • mys abby says:

      “pernah” nampak…
      tu mungkin dulu….

      0
      0
      • Disa says:

        maybe la dulu….dlm 3 mgu lepas pernah nampak tuh…ahahahhaha..xde la dulu sgt..tp yela…org nak berubah 1saat pn ble berubah….hehehehheh….mase tuh anak2 die dgn ex wife ahmad dhani

        0
        0
    • anonymous says:

      mungkin lepas dia peang anjing tu dia samak balik…ingat…tak haram pegang anjing asalkan kering..

      0
      0
    • buek says:

      pegang anjing mane ade haram….

      0
      0
    • Muharam says:

      die da kawen dgn ahmad dhani ke?xde story pun dgr….
      pgg mmg xharam tp xselalunye kite ni dlm keadaan kering..kena paham keadaan kering tuh cmne…..ni kl tidur makan sume dgn anjing..then tinggal 1 umah naik 1 keta..xkan 24hours kering….kdg2 org terlepas pandang sume benda2 ni…mmg xharam….jgn slh guna perkataan xharam tuh….ambil iktibar….

      0
      0
  15. asya says:

    Alhamdulillah..

    0
    0
  16. suffer8zine says:

    terbaekkk la ni!

    Terkini : Kucing Gemuk Popular

    0
    0
  17. Reena says:

    Baguslah kalo dia dah berubah..alhamdulillah…tapi aku ada baca goss kat kapanlagi kalo tak silap yg kata mulan ni hamil anak AD. Bila tanya ex-wife AD, ex-wife dia cam bengang jer..wallahua’lam..

    0
    0
  18. seri says:

    Alhamdulillah..smg dia berubah kerana Allah..jgn jd mcm certain artis kita, bila kawin dg org tu pakai tudung. bila cerai terus terbang tudung ntah ke mana….

    0
    0
  19. mrjinx says:

    kira ok la tu ..dah kawin pastu berubah sepenuh nya …
    x mcm sekor artis melesia ni … dah kawin mula2 bertudung ..lepas tu guna tudung pun kat hujung rambut dah sekarang …. sendiri mau ingat lerrr

    0
    0
  20. jellymerah says:

    alhamdulillah..

    0
    0
  21. maimoon says:

    well, MRJINX sekurang kurangnye ct msh pakai sopan banding dgn ex wife tok k. Tgk pic dia p majlis nmpk lurah. Nmpk sombong d sosial ex wife tok k.

    0
    0
  22. nadea says:

    ye ke tu mulan jameela? nape nampak lain?

    but, itulah yg sebenarnya ‘makhluk tuhan yang paling seksi’..=)

    0
    0
  23. ee says:

    x minat artis indon … mereka ni nampak mcm kelibut .. dah pergi mekah .. makeup tebal mcm nak rak ..

    0
    0
  24. aku serius says:

    Drastic changes but syukur alhamdullillah, she’ll become a role model to all esp. those “artis2 wannabe” to become more moderate in every aspects.

    0
    0
  25. tu psl bila kite tgk sesape tak semestinye artis, sesiapa saje yg seksi atau berperangai tak hengat, jgn le kutuk atau maki lebey2, memadai dgn beristighfar dan tidak setuju ngan perlakuan tersebut (sekurang2nya terdetik lam hati) kerana Allah itu maha pengasih lagi maha penyayang kpd seluruh umat dia dan hidayah Allah adalah utk sekelian umatNya yg dikehendakiNya…

    0
    0
  26. kura2 kecil says:

    takde pe nk komen tapi nk tulis gak. hehe.
    weh korang, aku lapa le. megi curry ke megi tomyam lg best?

    0
    0
  27. puteri mayang sari says:

    alhamdulilah.. terbuka hatinya.. semoga berbahagia dan diredhai allah.. amin..

    0
    0
  28. mamawardina says:

    tak kira ler btudung atas sebab apa skali pun..yg penting dah ada niat ke arah tu, tak kira ler niat tu ikhlas atau nak cover apa2..
    yg aku ni, bila lah nak melabuhkan tudung… calang2 org yg ‘berani’ melabuhkan tudung nih..betui tak?

    0
    0
  29. kakchubby says:

    elok la tu. jangan gimik je udah le……mcm ade sorang artis yg dipuja2 x hengat kat malaysia ni. masa plan nak pakai tudung bukan main meletop canangnya. nasib baik x buat PC. dah balik dari mekah, statement dia jadi “saya hanya berselendang, bukan bertudung”! rase nak muntah je kat atas muka dia. x suke makhluk mcm ni :(

    0
    0
  30. saya says:

    bukan dia ni ka digosipkan pregnant anak ahmad dhani?

    0
    0
  31. pencinta says:

    terpancar wajah ke ibuan bla bertudung begini…alhamdulillah…

    0
    0
  32. shasha says:

    cantikkk!! :D past is past la… at least pakai tudung litup…ada dia heboh2??? yg pakai tudung ciput pun nk kecohh… ewwww

    0
    0
  33. darlene says:

    aku nk ckp.. comeynye bby tu…….. ngeee…… :))

    0
    0
  34. Y says:

    aku xtaula betul x,klu salah mohon maaf,tp ade org pernah bitau aku yg ahmad dhani nie bapak dia islam n mak dia jewish bkn kristian,tp aku xtaula sbb ramai gak artis indon or org2 biasa indon yg cmtue….agama jd isu no.2 klu melibatkn perkhawinan nie,tp xtaula kn…tp klu nie betul2 Mulan mmg cantikk…

    0
    0
  35. aku teka je says:

    ye2 aku pun penah baca yg sal AD ni yg bapak dia Islam n mak dia keturunan yahudi coz masa tu timbul isu dia pakai baju mirip lmbng zionis… tp kt indon ni mcm2 bende pelik yg blh kita jumpa etc. prkhwinan ngn ahli kitab n lain2 sdgkn yg aku tau prkhwinan ni hnya ada masa zaman nabi SAW je… klu slh tlg btulkn ek…

    0
    0
  36. aku teka je says:

    apapun muka MJ mmg sgt cantik tnpa make up yg tebal2.. hope dia mmg btl2 da berubah ke arah yg lbih baik…

    0
    0
  37. romeo says:

    ahli freemason pn bleh ubah awek dia jdi Solehah..(erkk btol ke??) Cayalah..

    0
    0
  38. maimoon says:

    ahmad dhani pengamal ajaran sesat myb mcm ayah pin. Mulan ni kire gundik ahmad dani lah

    0
    0
  39. sebokmama says:

    comelnya baby dia rasa teringin akak nak beranak lagi…..tahniah Mulan insyallah sama2 lah kita kearah kebaikan

    0
    0
  40. maimoon says:

    pernah aku terbace ttg sorang mentri kabinet indonesia yg baru balik haji sangup peluk agama kristian semate2 nk kawin dgn sorang ank dara indo yg cantik. Ptt pn negara mereka hampir tengelam tiap tahun

    0
    0
  41. syajihaqim says:

    comelnya baby tu;)

    0
    0
  42. cucucacacici says:

    alhamdullillah…tp jgn lah wat cm part time je bertudung litup ye MJ…soksok dh putuih ngan AD ko telanjangkan aurat2 ko itew…xmo tau xmo xmo xmo aarrr..

    0
    0
  43. cucucacacici says:

    kelassssssssssssssss bb kat endon..kalo kita kat masia bb baru kuaq..di bedong2 bagai..depa kat sna teruih pakaaikan bb tecik tuh baju mandi….uhuuuu…hebattttttttttt toh

    0
    0
  44. x baik kite mnfitnah org…kite perlulah brfikiran positif dan bukankah kite perlu brsyukur diatas hidayah yg telah allah berikan kpdnya..doakan yg trbaik buatnya..^_^

    0
    0
  45. gosipgurl_fea says:

    rasanya kalau tak silap aku ada terbaca yang mulan jameela mengandung

    0
    0
  46. gegeh says:

    alhamdulillah…artis cmni la yg boleh di respect…kepada artis2 malaysia..contohi la sikap cmni..terbuka gak hati nk insaf…kepada jejai jd lah mcm ahmad dhani…dan kepada fasha…lu pk la sendiwiiiii…..hahahhaa

    0
    0
  47. soleil_m says:

    masyaAllah..cantik sgt
    i bumped into a lady who looks quite familiar with her at ikea last month. mmg x jemu memandang :)

    0
    0
  48. gosipgurl_fea says:

    okay Mulan Jameela memang mengandung. dah kahwin rupanya!! sedap lagu dia ni!

    0
    0
  49. silentgirl says:

    kamu la makhluk tuhan yg tercipta yg paling sexy..lalalala. sexy didpn suami da ckup ye mulan..bagos!

    0
    0
  50. bawahlicin says:

    heheh tak lama bila dapat offer baik..bukak balik ler tu..

    0
    0
  51. Lolyat gang says:

    Sexy badannya……mulan jameela
    Cantiknya dia…….seperti aku

    0
    0
  52. Piston Pecah says:

    perubahan baru?syukurlah

    0
    0
  53. aMOi says:

    Choiiii…sikit sikit citer pasal perampas laki org…dah jodoh die nk watcamne…sok tgk diri sendiri tuh camner…so nasihat i..if you juper suami org yg sukakan you or you sukakan laki org ingat balik ape u ouls ckp kat artis ni..jangan kawen ngan laki org then jadilah ardartu sampai tua…hidup sepi dan punyai masalah keceriaan sampai mati…sadisnyer….

    0
    0
  54. siti tanjung says:

    mulan muke seram cam zombie

    0
    0
  55. kan cantik tu bertudung..sweet je.. :)

    0
    0
  56. Kak gemox says:

    Dia ada membela polong kot. Polong dok tepi katil nk jilat darah baby. Serem tgk muka mulan

    0
    0
  57. eey says:

    mcm gambo edit je

    0
    0
  58. reenareen says:

    Alhamdulillah..bagus la dah bertudung..

    Tapi bukan ke dikhabarkan mulan skrg tgh pregnant? (taktau la betul ke tak)

    http://www.sugeng.web.id/…/gosip-mulan-jameela-hamil-anak-dhani.html

    jgn hanya pakai tudung labuh, semata2 nak cover perut yg semakin membesar je, udah le..biasa la artis indon ni, mcm2 dorang leh buat.. :-)

    0
    0
  59. aku laaa says:

    mulan jameela dah masuk islam ker? nama dia dulu kan mulan kwok..atau apa…kalu dah convert..alhamdulillah…atau ini scene sinetron jer

    0
    0
  60. YUYU says:

    tak silap bulan lepas kecoh MULAN MENGANDUNG ANAK AHMAD DHANI.tetiba dah bertudung litup.aih.nak kata ahmad dhani bimbing u ouls paham2 la ahmad dhani tu macamne..so ni pakai tudung labuh2 maybe nak tutup perut yg makin boyot tu kot

    0
    0
  61. Syita says:

    kalo x silap b4 ni ade brite mulan pregnant..n katenye dy da kawen ngan ahmad dhani tp masing2 xnak ngaku..myb dy nak ttp pregnancy dy kot sbb xnk owg taw pasal dy n ahmad dhani n still nak rahsiekan..bkn nak sangke buruk tp cm plek prbhn drastik cmni…

    0
    0
  62. hyde says:

    alhamdulillah…. ape kate suh ahmad dhani tazkirahkan azizah mahzan plak…

    0
    0
  63. nongmala says:

    kutilanak

    0
    0
  64. woot-woot says:

    salam..1st,thanks for the great info

    2nd)admin..saya datang bukan nak melawan arus..cume betolkan apa yang tidak betol..

    sekarang,admin tawu,dan sahih si mulan ni dah menutup aurat..

    jadi sekarang,kite boleh anggap dia sangat2 takut akan azab Allah..

    maka SILA DELETE GAMBAR-GAMBAR mulan jameela mase die sexy dulu

    kamu tahu kan,biarpon die bertudung sekarang,tapi kalau kite still boleh tengok gambar die membuka aurat,die tetap terima dosa !

    so jom2 kita kesiankan dia,bantu die,tolong remove semua gambar2 mereka yang telah insaf..mungkin bukan mulan sorang je,kan ?

    kite x nak,die dah bertudung,solat,ibadat bagai nak rak,tetapi hanya sebab sekeping gambar menghancurkan segalanya..wallahuallam

    sebarang bantahan direct blog or email gua

    0
    0
  65. Ikan duyung says:

    Slalu tengok drama dongeng indon. Org indon pandai buat cerita dongeng. Menjadi jek!

    0
    0
  66. kora-chan says:

    ikan duyung..xde kaitan la komen awk.heheh tp mmg btol pun. even citer cam ngarut, tp suka jugak tgk.hehehe

    sepatutnya, kita bersyukur yg dia dah diberi hidayah.. jgn la sangka buruk bukan2 kt die nie.. Alhamdulillah dia dah pakai tudung. soal cite dulu, kita deletekan..x perlu ungkit2..sebab, Allah juga melihat pengakhiran seseorang..Alhamdulillah..bukan senang Allah nak bg hidayah utk bertudung labuh mcm ni…

    0
    0
  67. hamba Allah says:

    Alhamdulillah…bertudung dgn mengikut syari’at yg ditetapkan dlm Al-Quran..berhijrahlah kamu ke arah yg lebih baik…Salam Maal Hijrah…letak lah dunia di bawah dagu dan akhirat di depan mata…

    “Wahai Nabi! katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang Mukmin, ‘Hendaklah mereka mengulurkan jilbabnya.” [TMQ Al-Ahzab (33):59].

    “Hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dada mereka” [TMQ An-Nur (24):31].

    0
    0
  68. aku dia dan ..... says:

    harap2 betulla…jgn sbb ngah berlakon ke…:P:P

    0
    0
  69. truly says:

    mulan pakai tudung nak sembunyikan kehamilan dia yg dah membesar. takut dikejar2 wartawan. dia istri gelap ahmad dhani. mereka ni tak ngaku dah menikah..

    0
    0
  70. shark says:

    pelik seram eee kna ilmu c dhani ni dia

    0
    0