Written by Bella | May 20th, 2016

Mula mengeluarkan jenama tudungnya sendiri yang dikenali sebagai Anzel Scarf, Anzalna Nasir akui pintu hatinya mula terbuka untuk menutup aurat.

Namun, Anzalna mahu berubah tanpa paksaan sesiapa dan selepas beliau benar-benar bersedia.

Saya memang ada hasrat untuk bertudung dan bila memasuki perniagaan hijab ini perasaan itu semakin kuat.

Tapi kalau boleh saya tidak mahu terpaksa untuk berubah, saya juga kalau boleh jika sudah pakai tudung tidak mahu buka lagi. Insya-Allah masanya akan tiba, namun saya tidak mahu menetapkan sasaran bila untuk berubah.

Sedar mungkin ada sesetengah pihak yang akan mempertikaikan mengapa beliau menjual tudung sedangkan dirinya tidak berhijab, Anzalna menjelaskan beliau bukan hanya mahu mengaut keuntungan semata-mata tetapi mahu membantu orang lain untuk mencari rezeki juga.

Saya jual tudung ini bukan untuk dapat keuntungan semata-mata, sebaliknya ingin memberi peluang kepada orang lain untuk membuat keuntungan bersama menerusi jualan stokis.

Matlamat kami untuk berkongsi pendapatan dan keuntungan bersama-sama dan menggalakkan peniaga-peniaga baru.

Bekerjasama dengan Dato’ Aliff Syukri  dalam mempromosikan tudung beliau dan jubah Abang Terlajak Laris, Anzalna bagaimanapun enggan melakukan perkara pelik dan mahu jadi diri sendiri untuk memperkenalkan produknya.

Bab menutup aurat itu tidak kami nafikan memang wajib untuk seorang wanita Islam, namun biarlah perubahan itu dilakukan dengan hati yang ikhlas dan benar-benar bersedia sepenuhnya kerana kita mahu perubahan itu kekal sehingga akhir hayat.

Sumber Berita : mStar Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

73 responses to Mula Ceburi Perniagaan Tudung, Anzalna Nasir Sudah Ada Niat Untuk Berhijab

  1. huh says:

    alahai..anzalna…buatlah bisnes lain…
    dh bnyak sgt org bisnes tudung ni..patern pun sama je…mcm tu juga xde bezanya.

    maafkan sya…tdak sepatutnya sya kata mcm tu,kn…terpulang pada minat seseorg.

    sya suka shuib (sepah tu)..dia ada buka bisnes dry cleaning nano..x rmai yg buat bisnes tu..yg ada pun dry cleaning self service yg biasa tu.
    buka kedai kasut atau hand bag ke…?..

    anyway kipidap

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Anzalna cantik..berwajah keibuan.

    0

    0
  3. sentap says:

    “Bab menutup aurat itu tidak kami nafikan memang wajib untuk seorang wanita Islam, namun biarlah perubahan itu dilakukan dengan hati yang ikhlas dan benar-benar bersedia sepenuhnya kerana kita mahu perubahan itu kekal sehingga akhir hayat.”
    ayat bella tak bole blah.. dlm Islam takde kompromi.. ikhlas tak ikhlas wajib tutup aurat

    0

    0
    • Anonymous says:

      setuju dengan sentap .. ikhlas tak ikhlas simpan dalam almari kau .. Allah tak peduli kau ikhlas ke tak .. pointnya kena tutup aurat sebab Allah suruh .. kalau sampai nyawa kena tarik ikhlas tak datang2 .. sampai mati la tak tutup aurat ye?

      0

      0
      • Suka Makan says:

        Hehehee cute la ayat ko yg ‘simpan dln almari kau’ tu hahaa

        0

        0
        • Anonymous says:

          yg berkerudung x semestinya baik.

          0

          0
        • Mek Ta says:

          Tudung pakai baju jarang. Choi!

          0

          0
        • Dhia says:

          Anon. Islam tu perfect. Muslim yg x perfect. Kalau nak tunggu baik baru tutup aurat..x kan dh kerepot br nak buat. Ajal tu x semestinya time tua. Tutup aurat dan solat hukum same..wajib buat..suke ke x..kene buat..x kan nak tunggu baik baru solat? Org yg solat tp jahat confirm ade kurang dlm solat dia…same mcm tutup aurat..bab bahagian tutup aurat dia dah lepas..kalau masih jahat Allah hukum bab yg jahat tu..kalau kita x nak tutup aurat jgnla ckp ikhlas x ikhlas org org tutup aurat ade jahat…check diri kita balik. Sume pun berbalik pada hati kita dan Allah..

          0

          0
    • anti hipokroit says:

      tudung hati busuk, muka mencuka..perangai x jaga..x guna lah!

      0

      0
  4. tarabas says:

    puan anzalna..boleh x ajar sy niat utk berhijab..
    teringin gak rasanya nak jual tudung…tp tudung periuk la :)

    0

    0
  5. ingat lima sebelum lima says:

    menutup aurat adalah wajib…

    tutuplah auratmu sebelum auratmu ditutupkan..

    salam jumaat.. dan sama2 dekatkan diri pada Allah..

    0

    0
  6. nok gebuzzz says:

    betul tu anzalna…buat la bisnes lain,dah ramai sgt la jual tudung,patern n material pon lebih kurang..harga jer lain2
    btw anzalna mmg cantik lagi2 bertudung…semoga niat tu diteruskan dan dipermudahkan.

    0

    0
    • pah santiago says:

      Ada tk sesiapa yg nk buat tudung beraircond ke…atau pakaian dalam beraircond…skrg cuaca panas laa..rasa macam tk nak pakai apa2…

      0

      0
  7. enot says:

    Lagi satu Melayu bangang yg nak meniaga tudung….Melayu dah layu dan bankrupt idea……..pasai tu tak kan maju langsung….list perniagaan melayu yg mundur

    1. tudung dan pakaian muslimah
    2. ubat seks
    3. ubat kurus
    4. kosmetik
    5. jual bundle
    6. pasar malam
    7. gerai goreng pisang
    8. jual burger

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau takde gerai goreng pisang or burger tu kau rajin sangat ke nak masak sendiri -_- lagi satu agak2 la nak kata mundur ikut bajet org tu jugak nak meniaga apa sedap mulut je cakap

      0

      0
      • gigi emas says:

        Pasai tu Melayu malas bebenor, goreng pisang pun tak boleh goreng kat rumah….macam mana nak maju……Melayu terikut sangat fahaman Wahabism yg menyesatkan sebab nak jadi sangat orang Arab. Identiti Melayu dibuangkan semata-mata nak ikut orang Arab. Pasai tu nak berjubah la, nak jadi ninja la. Ingat Islam bukan Arab dan Arab bukan Isalm. Kita orang MELAYU dan patut BANGGA dgn Bangsa.. lagi pun tudung tak perlu pakai dan dalam quran pun tak suruh

        0

        0
        • The truth says:

          S.E.T.U.J.U

          0

          0
        • Anonymous says:

          menutup aurat adalah wajib..

          nak pakai balut tuala pun boleh..jangan nampak aurat sahaja..aurat adalah aib

          0

          0
        • Sila says:

          Mana ko tau yg berjubah tu nak mengikut arab.. arab wannabe bagai? Jubah tu paling mudah n ringkas utk tutup aurat. I ckp pasal jubah yer bukan dress yg ada cutting bagai tu. Pakai sendat salah. Pakai jubah salah. Apa la masalah?

          0

          0
        • Sila says:

          Hi gigi emas. Amboi.. rajin bebenar kau baca quran eh sampai pandai2 ckp dlm al quran tu takda suruh tutup aurat. Mohon belajar dr ustaz or ustazah bkn dari sekolah kebangsaan google. Moga2 sebelum mati kau sempat bertaubat.

          0

          0
        • ?? says:

          Ada bc Quran N translationnya skali X? Kalo km tu mmg org Islam, snggh memalukn statemnt km.. drp tuduh org lain mcm2, lbk bk chck dr km dl..

          0

          0
        • Haron says:

          Kalau betul ada ayat dlm quran suruh pakai tudung sila tunjukan…..sebab kalau tak de maka sesat le koramg

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dlm Al-quran mmg tak disebut pakai ‘tudung’ tp diwajibkan umat islam ‘menutup aurat’. Dah bahasa melayu kalau nak cover rambut disebut tudung, ertinya sama jg – menutup surat. Masalahnya ramai kalangan wanita islam pakai tudung tp tak tutup aurat.

          0

          0
        • aaakulahhh says:

          btol la..mana ada suruh pakai tudung oi..tudung bawal, tudung neelopah sume…dlm quran suruh TUTUP AURAT…ada FAHAMMM..ko nak tutup pakai lesung batu tu pn takpa, janji AURAT tertutup

          0

          0
        • aaakulahhh says:

          wahai ?? …ko ni umo brapa lahanat..susah sangat ke nak menaip leklok…singkat skit2 dah la..ni KM KM…ko ingat naik kete ke nak pi brapa KM….tulis KMN boleh la diterima lagi…ok lagi tulis komen…plg ok COMMENT….aiyooo….dah la merosakkan bahasa…sib baik isi KM ko tu btoll…kalau tak mau aku bedal lagi ko ni….tlg jaga bahasa anda…sbb kalau awak tulis camni…tgk la zaman anak cucu ko nnti…lagi HANCUR bahasa..

          0

          0
        • Haron says:

          Rambut bukan aurat dan quran pun tak cakap ia aurat

          0

          0
        • The truth says:

          Betul sgt… nak tau kenapa org arab kena tutup bagai? Dolu2 kan padang pasir bagai Pastu sana panas kering. Bertutup lah bagai. Yg kita panas lembab nak Bertutup bagai bodoh betul. Lagi satu, laki arab mostly gila sex (semua haram last2 jd biol) sbb tu kalau kau buat sikit research, sikit je sbb aku tau brain capacity melayu islam very limited, kau akan dpt tau mcm mana women are treated over there.

          0

          0
  8. el says:

    lagi jual tudung singkat….

    0

    0
  9. el says:

    Sorang lagi artis jual tudung singkat….

    0

    0
  10. melati says:

    ni semua pasal Neelofa…..belakon 1 drama , pastu pakai tudung nk berniaga….aduiiiiii pengsan,,!!! yg percaya sgt ckp Neelofa sampai RM50 juta watper..????? Rosak industri seni Malaysia ,,,semua nk berlakon satu drama , pastu pakai tudung & meniaga tudung…..!!! cuba cari Idea lain plak Berlakon 1 Drama pastu keje Karaoke …mesti ramai yg booking…!!!…hihihi…

    0

    0
  11. melati says:

    lagi 1..ayat tu macam , berhijab sebab nk niaga tudung..!!!…hadoiiiii….cuba lah cari idea sendiri,,,,cuba ko meniaga seluar dlm…!!! yg tu takder Retis buat lg……mesti byk org Beli , ayat tu tukaq….Mula ceburi pakaian Dalam !!!Azalna Nasir sudah ada niat Sexy…….hmmmmmmm….kalau nk marah saya marah lewww tapi saya ckp ihklas..:””””

    0

    0
  12. tipikal says:

    tudung artis..kualiti hauk..mahal dan singkat.

    :(

    0

    0
  13. milah says:

    dah agak dahhh…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    berapa byk retis jual tudung daaaaa. jual la belacan ke…nira kelapa ke…

    0

    0
  15. saja tanye says:

    tudung vietnam lagi kah>?

    0

    0
  16. fazura kim k says:

    nk jual kondom berperisa.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Haih…bertambah lah lagi pengusaha2 tudung yg hipokrit!!!

    0

    0
  18. dina says:

    harga tudung sekarang mahal2 sebab ada nama artis.
    yang pembeli2 pun macam bodoh jer.

    0

    0
  19. kunta kinte says:

    montok jua susu dia yeee..nak sandwich batang kat tengah sikit.

    0

    0
  20. Iklansemak says:

    Abg nara tolong kurang2 kan la iklan yg menyemakkan mata.nk bukak u punye blok smpai 50x.tau u dpt income dr iklan tp berpada2 la.tq.my 2cents.

    0

    0
  21. sue says:

    maaflah adk nara
    statment nara x sesuai
    hati ikhlas atau tidak
    tutup aurat adalah wajib

    0

    0
  22. Anonymous says:

    elok juga artis berbisnes. Beingat. Dari jadi macam artis dulu2, hisap ganja, amik dadah…duit habis gitu je. Patut macam Ella dah ada empire clothing dia. Jual jeans, tshirt n her name as the brand. Arwah Sudirman je yang semangat entrepreneur.

    0

    0
  23. Melati says:

    Pakai Hijab sebab nk meniaga tudung .. Aper citer .. , baik meniaga diri kerana kesempitan wang .. Lg mulia dr org nk berhijab tapi kerana nk promote .. Bukan ihklas berhijab namernya ..!! Fikir2 lah …

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Hmmmm baju belang hitam putih tu..pengacara nona pakai…sama la

    0

    0
  25. alex says:

    wow tudung

    0

    0
  26. Anonymous says:

    tak habis2. mcm xde idea lain daaa.

    0

    0
  27. bob says:

    dia ni still ada perasaan nak compete ngan neelofa ke? geram yg lama tak habis lagi ke dik? bagus niat nak jual tudung tu. tapi takkan la takde idea lain. dah beratus2 org jual tudung dr yg senteng sampai ke lutut. dr takyah beratur sampai yg bergaduh beratur nak tudung. dr tak kenal jadi terkenal sbb jual tudung. dr model sambilan ke model instagram sbb modelkan bermcm tudung. dr model instagram jadi pelakon pon ada. sume sbb penjualan tudung online yg meningkat. byk lagi bende lain org malaysia perlukan. tolongla creatif sikit.

    0

    0
  28. rr says:

    g beli kat uptown danau kota. sorang abg ni jual shawl , high quality chiffon, harga berpatutan, bidang besar, memenuhi tuntutan syariat, yg paling penting kain tak jarang dan harga sangat2 murah. beli banyak lg murah.berbaloi2

    0

    0
  29. miss v says:

    balik2 pakai tudung…pastu bisnes tudung…xda lain ke artis2 m’sia ni…klo nak list mmg byk…hrp label je kualiti ke laut…

    0

    0
  30. ayoi says:

    alahaiii…..pakai tudung semata-mata nk jual tuudng???kesian blt laaa org melayu ni…meniaga nk untung je cpt…buat laa bisnes lain…tgk cam org cina tu mcm2 bisnes buat…bengkel kereta,alat spare part,gunting rmbt,komputer dll terlalu byk nk list…melayu???asik2 tudung,kosmetik,ubat kurus,perfume,cafe ala2 hipster..tu je laa y org melayu mampu…camne nk kuasai ekonomi…pastu dh laa mahal lak tu…untung x seberapa bergaya je lbh…

    0

    0