Written by Bella | July 16th, 2016

Ketika bercuti, ramai artis yang ingin berkongsi foto percutian mereka bukan? Seronok juga kadang-kadang dapat lihat pelbagai tempat menarik dan indah.

Namun, pasti akan ada foto yang mengundang kontroversi dan kritikan ramai. Itulah yang terjadi kepada Sharifah Sakinah gara-gara beliau berkongsi foto yang menampakkan pakaian dalam beliau (bikini).

Beberapa netizen telah menegur cara beliau berpakaian lebih-lebih lagi umum mengetahui Sakinah baru sahaja menunaikan ibadah umrah baru-baru ini.

Berikut antara komen netizen:-

Walaubagaimanapun, Sakinah nampaknya sudah memadam foto berkenaan yang  dipenuhi dengan komen negatif.

Sharifah Sakinah bukanlah artis yang cepat melatah dan rasanya sudah lali dengan kritikan serta cacian netizen.  Mungkin satu perkara yang kita boleh puji tentang Sakinah ialah sifatnya yang tidak hipokrit.

21 responses to Muat Naik Foto Berbikini : Sharifah Sakinah Dikritik Netizen

  1. haron says:

    Kalau tak suka tak yah le tengok, kalau tak suka gi duduk dalam gua kat syria ke, afhhanistan ke atau negara2 yg sewaktu denganye. Aman sikit malaysia bila netizen extremis islam ni keluar dari malaysia. Gi berjuang dgn taliban atau IS

    0

    0
    • Anonymous says:

      Confirm la dia tahu upload pic bikini mcm ni kena kecam tapi dia still nak upload pasai apa? Pasai dia suka la korang bagi perhatian kat dia. Cer next time dia upload pic pic seumpama ni korang takyah komen apa apa. Mau koma kot dia. Hewhewhew

      0

      0
      • Us Zamihun al-lari says:

        Maaf, ana nak betulkan skit komen netizen berkenaan dosa isteri ditanggung suami….dalam islam, tidak ada istilah tanggung doa, kerana yg sudah akil baligh, setiap kesalahan si pelaku yg perlu menanggung dosa itu sendiri

        0

        0
        • whatever says:

          dosa mmg pelaku yg tanggung sndri….sekiranye suami telah menegur n melaksanakan tanggungjwab… tpi klu suami membiarkan saje same2 tanggung dosa. dosa membuka aurat dan dosa menjadi suami yg dayus…

          0

          0
    • Abg sayang says:

      Kan dah ramai org ckp, artis pegi pantai pakai bikini is not a new issue..
      Diorg tak kisah sikit pon org nak kutuk ke apa..
      Ingat diorg murung seminggu dpt netizen komen maki2 hamun camtu?
      Diorg jauh ada life drpd korg yg dok sibuk psl life retis tu lolzzz

      0

      0
    • Org Malaysia says:

      Astagfirullahalazim. Encik Haron. Takkan bila org pertikaikan pemakaian mcm ni pun dikira extremist agama? Benda ni basic je. Org suh pakai baju yg elok sket je. Bkn suh pakai jubah dok tepi pantai

      0

      0
  2. Anis Al-Hingos says:

    jiran i cakap,sakinah nie curi bikini jiran dia..terok pangai..

    0

    0
  3. fairus sulaiman says:

    kalau dah badan mcm sekeping plywood tu mohon jgan perasan nak berbikini sgat ..
    xde selera org nk tgok .. org brbikini sbb nk tnjuk curve .. .

    laen la kalau siti saleha or miera liyana berbikini .. OMG xdpat kubayangkan bntuk curve diorg ..
    .

    0

    0
  4. sara says:

    org tu dah padam… spttnya org yg xtgk xboleh tgk… tp kau upload kat sini nara…. org yg xpernah tgk dah tgk…. sekarang sapa berdosa ni???… tuan badan dah padam dah…

    0

    0
    • Man Gombak says:

      Tak kira la dia pos seminit atau sesaat sekalipun, yg penting dia dah post! Bukannya si nara pegi curi phone atau kamera minah ni and cilok gambar2 dia. Lain kali sebelum post pikir guna otak akibatnya. Terlajak post pic, delete pun tak guna nok!

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Dia ni kan..takde chemistry lgsg dgn suami dia tu.kesian aku tgk sbb suami dia dtg dari family yg baik2.sgt mnjaga adab dan tatasusila serta agama.pegi umrah dan balik ini hasilnya?tergamak kau persendakan Allah setelah kau dijemput jd tetamu Allah.mesti mak mertua kau malu beso dgn sedara mara dan jiran2 gara2 kau yg ting tong ni.kesian mak mertua kau..nasib2x…

    0

    0
  6. Ferjura says:

    Dia dengan Uqasha lebih kurang la. Fight fight siapa yang paling _____ *isi tempat kosong*

    0

    0
  7. aaakulahhh says:

    masalahnya…badan sekeping..rupa hudoh..
    lawak plak lawak bodoh..maybe pompuan2 suka la lawak bodo dia ni..
    kesian kat laki die dok memikul berbakul bakul

    0

    0
  8. mokpokang says:

    xdak selera tgk..kecikkk

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dia ni baru balik buat umrah kan? Dia ni pergi buat umrah macam gi madi kat Sungai Ganges…. Balik dari tanah suci…buat dosa balik… suami dia of course lah membenarkan….

      Somewhat saya tak suka si muka HEROT ni…something tak kena about her….

      0

      0
  9. Pompom says:

    alaa..org dah byk duit..suami pilot, payment jd duta pun byk.. Urban sgt la katakan..jadi ke pantai mestilah nak setaraf artis hollywood…Tp korg x baik tau..bukan kinah sorg sj yg mcmni..adik scha ayoyo pun x kurang hebatnya..terkejut tgok ig dia..kebaratan sgt..

    0

    0
  10. missv says:

    ala body sekeping nasi lemak 30 sen ada hati nak fefeeling omputih…hahaha

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Badan sekeping….
    Tak sedap kalau main. Terus langgar dinding. Takde span.
    Yang solid gebu baru sedap….

    0

    0
  12. Anonymous says:

    bukan lawa sangat artis ini cadangan saya gambar2 yang ada dalam simpanan bakar ajee

    0

    0
  13. KINAHKUNAH says:

    Bila kau dah tua, dah datang keinsafan dalam diri kau. kau akan menyesal n malu bila kenangkan balik gambar-gambar dan perangai kau. percayalah sakinah!!!!

    0

    0