Written by AbangNara | December 29th, 2010

mizz nina

Dengan gembira dan syahdunya, kami ingin memberikan Mizz Nina anugerah artis wanita yang paling cepat meningkat popular untuk tahun 2010. Anugerah ini khas untuk mereka-mereka yang tak dikenali sangat pada tahun 2009, tapi tiba-tiba popular tak ingat di tahun 2010. Mizz Nina sememangnya layak untuk mendapat anugerah ini daripada kami.

Kalau ditanya siapakah Mizz Nina pada tahun 2009, kami percaya ramai yang akan menjawap seperti ini:-

[note]Siapa Mizz Nina nie? Haram aku tak kenal pun [/note]

Tapi kalau ditanya siapa Mizz Nina sekarang ini, pastinya semua orang akan menjawap:-

[note] Mizz Nina yang lagu “What You Waiting For” tue kan? Yang tunang Noh Hujan tue kan? Yang ayah dia boss Ambank tue kan? [/note]

Dan sememangnya semuanya bermula dengan kehangatan lagu What You Waiting For yang telah pun mencetuskan kontroversi. Kata ramai orang, lirik lagu Mizz Nina menjatuhkan maruah gadis Melayu. Sedikit sebanyak kontroversi sebegini membantu menaikkan nama Mizz Nina. Ditambah pula dengan berita pertunangannya dengan Noh Hujan. Sememangnya tak salah dikatakan tahun 2010 telah menaikkan nama Mizz Nina di dalam dunia hiburan Malaysia.

Semoga tahun 2011 akan membawa lebih kefemesan kepada Mizz Nina. Lagi gambar Mizz Nina selepas ini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada RunWitMe.

mizz nina

mizz nina

mizz nina

mizz nina

mizz nina

mizz nina

mizz nina

64 responses to Mizz Nina – Artis Wanita Paling Pantas Meningkat Popular Di Tahun 2010

  1. nik says:

    giila sexy budak nie -.-

  2. ProfHariz says:

    Mizz Nina Arits Wanita Paling Seksi Boleh Tak?

    • sue says:

      kot..ramai lagi yg terlebih sexy dari die..

    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

      dia ni muka manis, kalau lah dia pakai sopan macam malam anugerah skrin tuh, mesti lagi manis….

  3. wazy says:

    Rezeki dia tu

  4. Paan Jr says:

    aku kenal die time die ngan Teh Tarik Crew lagi time tu 2001 kot.
    gila hip hop sket dulu
    wahahaha

  5. petra_dubies says:

    TANIAH..

  6. MuJE says:

    i loike seksi!

  7. post pic 6 semacam je..

  8. ana says:

    yeke.. mybe la.. yuna pon rase pantas gak..

  9. skg ni trend anak2 iconic figure dlm kl utk naik jd artis. kalau political figure mcm dafi ngan najwa. mizz nina ni naik sbb business figure.

  10. enzo says:

    dd alias paling hot

  11. Lipstick Hijau says:

    dia femes sb bapa dia kaya…..cuba kalau miskin….suam2 air liur jer bitch ne…i lg minat yuna….

    • adillah says:

      suke2 jek kate org bitch…mulut longakang sey..

    • Kepala Hotak ko says:

      memang mulut longkang……aku xde r minat sgt minah ni…baru selagu-dua je kut…..tp pd pandangan aku….dia bejaya sbb lagu, usaha dan keberanian dia ambik risiko….ape kena mengena dgn bapak dia kaya pulak? yuna tu pun bukan x terkenal kat oversea tu…..yuna tu miskin ke? engko yg bitch bodow.

  12. nia says:

    rezeki dye… :)
    aq minat sjak dye kat kump TEH TARIK CREW

  13. havockerz says:

    one words….. HOTSSSSSSS

  14. what the? says:

    warna baju macam aiskrim, yummy!

  15. ewfew says:

    wow ,this is a great article !
    **Rich ‘ Flirts. ??M
    .If yo want discover the best approach to finding your perfect match and find compatible local singles in your area! –maybe you can try ——-**Rich ‘ Flirts. ??M-**—— is meant to be the place to connect with beautiful and successful people. Check it out and flirt with those wealthy, handsome or beautiful! love means more !
    @@@@@
    Toth is an agent for Creative Artists Agency. Witherspoon is a CAA client but is represented by another agent.

    • kurus says:

      nasib baik Islam tlah mengajar aku supaya tetap berlaku adil…tetap berlaku adil
      walaupun atas kaum yg paling ku benci…

  16. misskenyalang says:

    seksa mata aku tengok belang – belang pelangi ni. tutup la kat mane yang terdedah tu.

  17. scorpioncat says:

    dier ni sweet, tak sombong tp suara.. sori..kureng lah….

  18. Reena says:

    Yg mainstream mungkin lambat kenal dia tapi masa zaman TTC dulu pun ada org kenal dia gak..dgn altimet & yg seangkatan dgnnya. Dulu hip hop sekarang hip hip hurray..seksi!

  19. pria kacak says:

    Mizz nina …minat dan suka sangat kat mizz nina..tapi sayang dpt boy frens cam noh..x padan langsung….cara dia cakap pun dah tau jenis………..mmg x secocok.

  20. entah says:

    Asal muka dia number 6 pelik je?mata stim.haha.

  21. Bbasya says:

    erm…mizz nina ni mse die brtunang ngn noh hujan,,cntik sgt pkaian die..sopan,,dan die nmpk lbih cntik bille pkai cmtu..huhuh

  22. hajimaru says:

    pahpalawei!!!! terbaek wok….mizz nina karina…

  23. cometome says:

    buang mekap, pakai baju kurung, sure mcm kampung je. dia jd naik sbb dia seksi. tu je kalo nak jual nama.suara sedap ke..? tak pun. biasa je. sedap lg suara adira. tgk elok2 muke dia. kalo duk kampung nun, org x pndg dh,,lisa surihani lain laaa..dia xpkai mekap, buang jauh2 dlm hulu kg pn dia ttp cntik. =)

  24. Puteri Sejinjang says:

    kalo la terbelah dua zip kat blakang baju tu…. aarrrghhhh… x bleh aku bygkan… btmbh2 la popular mizz nina tu…

  25. gossip gurl says:

    sbb die tunjuk die standard,x cri populariti murahan…

  26. lina says:

    eh dia mmg camtu la dr dulu lagi.dulu dia ada group nama Teh Tarik Crew. klu x slh Altimet pun one of the member group tue

  27. Merpati Putih says:

    ambank?
    bkn cimb islamic ke?

  28. Nur Amina says:

    baby…i never seen someone with ur body… la la la
    selepas mizz nina, mizz nunu akan mencaras popularity mizz nina,… mizz nunu anak tauke tempe ok, huhuhu

  29. Nur Amina says:

    Tanri Azman hashim ni ayah Mizz nina, la CEO ambank.

  30. Nur Amina says:

    nama betul minah ni Shazrina binti Azman, nama komersialnya Mizz Nina.

  31. CT says:

    Bukan popular penjualan album kan? popular ni cuma populariti kan?
    (pertanyaan ni, kalau i silap pls educate me)

  32. tony says:

    makin lawa ek mizz nina ni. dulu tak lawa sgt. skrg makin cun. i loikee

  33. lps kawin dgn noh nanti, blh guna miss lagi ke?
    miss utk yg belum kawin je kan?kan?
    betulkan kalau tersilap….hehe

  34. miszLyssa says:

    aku ske cre dier nmpk well educated n nmpk low profile altho dady dier somebodiiii…
    ske nina since ngn TTC g..
    moge trus sukses taun 2011.

  35. Vennie Rill says:

    You completed several fine points there. I did a search on the subject and found the majority of folks will consent with your blog.

  36. ra shanda says:

    mcm flower horn ja hehe

  37. shark says:

    bau tai jg hahaha

  38. nyzesjoran says:

    seksi mmg la cepat naiknye.. tp aku x kenai pn sape sapa dia… 10 x tgk pn x leh cam ramai sgt artis skrg ni tp x meletop pn di mata aku… tah la kain pn x cukup2

  39. I am not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this info for my mission.