Written by AbangNara | March 14th, 2009

jangdead

Artis Korea yang cun ini dijumpai mati di apartment nya sendiri, memang polis pasti dia bunuh diri sendiri. Sebelum tu tahun lepas, ada lagi artis wanita Korea yang cun dan sexy bunuh diri jugak. Sebabnya ada artis lain yang pinjam duit dia bunuh diri, so dia dah takde duit…”baik aku mati ajaa”

Nak tahu lagi info artis-artis Korea yang bunuh diri baru-baru ini, sila baca artikel ini sepenuhnya:-

choi-jin-sil

Tiap-tiap tahun mesti ada. sebelum tu tahun 2007, penyanyi Korea U Nee, bunuh diri jugak.

uu-nee

Ni 3 je gambar, sebenarnya ramai lagi yg bunuh diri. Nak letak semua gambar kang, berjela pulak panjangnya. Deorang ni CUN, Sexy, Muda, Popular….tapi bunuh diri..agak-agaknya kenapa ye mereka membunuh diri?

P.S: Kenapa kebanyakan yang membunuh diri nie perempuan ek? Mungkin diorang jenis tak tahan tekanan kot? Apa pendapat wanita-wanita di luar sana?

P.P.S: Kalau tahap cun macam nie datang kat Malaysia, mungkin artis Malaysia takleh nak carik makan kot? Ntah-ntah artis Malaysia kita sekarang yang bunuh diri. Hehehe.

41 responses to (MISTERI) Kenapa Artis Korea Suka Bunuh Diri?

  1. anna says:

    yg bawah 2 gambar altantuya kan

    0
    0
  2. woque says:

    bukan altantuya.tapi dulu gambar dia pernah disiarkan kononya dia adalah altantuya. pelanduk dua serupa

    0
    0
  3. Isis says:

    kat sana culture lain..masing2 nak kena popular, nak kena banyak duit, dan nak kena cantik…sebab tu pembedahan plastik common practice dorg kat sana..

    tapi mmg dorg pressure la sebab tak boleh fail..

    0
    0
  4. fasha sendat says:

    aku tak kenal pun…dia org ni prnh blakon cite apa? cite tu ada masuk malaysia ka????

    0
    0
  5. garfield_82 says:

    hmm..sayang nya..muka cantik2 bunuh diri..huhuhu…

    0
    0
  6. Qynie says:

    Cew korea kyakny mentalny lemah y…!
    Masa stressny sampe pke jalan buntu???
    Pdahal masa depan mrk msh bakalan cemerlang…
    Btw, kena kutukan y?

    0
    0
  7. ni says:

    diorg ok jek bunuh bunuh diri nih…
    xde masalah
    diorg x takut neraka

    0
    0
  8. flower says:

    mmg keje dorang kot suka bunuh diri..

    0
    0
  9. Benjamin says:

    …Nie mesti Najib suke nie….

    0
    0
  10. Ainayatim says:

    artis yg first(Chong Ja Yon) mati sebab dipaksa melayan bos comp. die dan kwn2 beliau..

    artis yg kedua(Choi Jin Shil) mati bukan sebab die takde duit tapi sebab fitnah yg kate die kasik pinjam duit itu.die mati meninggalkan harta lebih kurang RM15 juta.

    yuni tuh mati sebab komen2 menghina/mengutuk di internet sampai depress..

    sekian..hehe

    0
    0
  11. boxer hugo bosss says:

    yeker??wuaaaahhhh…sedih aku dorg talented ape…haisss…yunie aku slalu pasan die lakon…tol ke??hehee…yg 2nd tue nk bnuh dri npe?kan mak bapak die @ org leh da sabotaj harte die…sia2 je tggal kan wet smpai 15 juta..byk giler tue..aku mkn ngn fmly aku pun xabis tue..xpe mati jd kayu api sudey….
    jgn pasnie actress hana yuri dango si minami plak yg bnuh dri suda ler…cian laki2 kat korea…mbujang smpai matii….

    0
    0
  12. whiteisland says:

    deorg nie pressure tau x,yela populariti deorg bknnya mcm artis malaysia.Fans korea sumenye fanatik so deorg lansung xde privasi.I penah tgk i cncert artis2 korea kan,fans2 deorg taksub ngan deorg ibarat memuja.Mjoriti artis korea trpaksa say goodbye for their.

    0
    0
  13. pening says:

    Ala..dorang ni xde agama..x pelikla….tula kalau rohani tu ksg..sbb tu org Islam, kne isi rohani kite dgn iman..InsyaAllah..selalu mohon agar d jauhkan dr gngguan syaitan ni…

    0
    0
  14. aquelah says:

    yang aku tau ade sorang artis perempuan korea ni bunuh diri sebab dulu dia pernah berlakon bogel pastu dia jadi tension lah sebab family dia n sume orang macam benci kat dia.pelakon ni penah berlakon dalam filem TAEKGUKGI kot tak salah aku.dia pressure sebab tekanan orang yang sekelling…….tu lar sape suh pandai2 berlakon bogel.

    0
    0
  15. ray says:

    lawak kak kak kak kik kik kik

    0
    0
  16. midori says:

    sbb diorg xsanggup KENA ngorat ngn PAKCIK2 tua dikorea kowt..xpon tensyen sbb selalu kena PUJI CANTIK~~!! huahuahua

    0
    0
  17. jerangkung90 says:

    suma drg ni tekanan kot, sbb org korea kan kebnyakan sumanya cntik2 n handsome…mungkin d sbb kn 2 la dorng buduh diri..bg dorng lau xcntik n xhandsome 2 xda mkna…

    0
    0
  18. aku says:

    kenala terima diri seadanya. jgn nak jadi yg paling cantik sentiasa. ramai org lagi huduh, xbunuh diri pun… jgnla song hye kyo plak bunuh diri

    0
    0
  19. aku says:

    want more stories on korean actress esp song hye kyo…

    0
    0
  20. Anonymous says:

    npjugak waa mok bunuh diri.. smu sua ada npa mok way g2 jugak..law frust jn larrh mok smpi g2..artis g2..

    0
    0
  21. aenis says:

    knpe artis korea ske bunuh diri….
    padahl mke cntik.kaya,sexy dn rmi yg yg menyukainya
    tpi nk juga bunuh diriiiiiii……….

    0
    0
  22. dolly says:

    altantuya ada kembarnya tak silap namanya namira galochin kot rasanya.

    0
    0
  23. dolly says:

    nak tahu kenapa kebanyakkan pelakon korea suka buhuh diri.industri korea tak sehebat industri hollywood.di hollywood ada angelina jolie,julia roberts,chatherine zeta jones,kiera knightley,naomi watts,sandra bullock dan ramai lagi.bkn senang nak msuk industri hollywood ni kena cakap bahasa inggeris dgn fasih.cthnya datuk michele yeoh,zan ziyi,shu qi,gong li mereka ni dari asia punya pelakon.kos hidup di korea sngat tinngi berbanding K.L

    0
    0
  24. lipan says:

    retis retis korea yg cun melecun ni bunuh diri adalah kerana mereka tidak punya halatuju dan panduan hidup.. kalau mereka ni dapat islam sebagai cara hidup, InsyaAllah mereka takkan bunuh diri…

    0
    0
  25. dayana says:

    kenape bunuh diri ? pelakon yg cun cun sume nk bunuh diri

    0
    0
  26. farhan... says:

    hem…napew..artis korea suke..bunuh dri…??
    plik bin ajaib btol lar…

    0
    0
  27. mc says:

    dah x de jln lain kot ………;hidup!!!!!

    0
    0
  28. gosipgurl_fea says:

    aku fuckup sgt bila Park young Ha bunuh diri :( ni semua tekanan economy la ni.

    0
    0
  29. diana says:

    ehm yg sedey uh si jang ja yung uh…dy blakon dlm boys over flowers uh best ar gak..tup2 dh meninggal..aduhai muka cntk,ade pakej..tp syg umur tak pjg ar plak…huhu…cian2 cemeke ni

    0
    0
  30. aq kate says:

    cer yg aq tau,,…s0rg artis p0mpuan neyh bun0h diri c0z mke dy super bur0k,,…bg aq dy cun jerk,,..ish3,…artis zmn skang,,..

    0
    0
  31. nana says:

    kesian.. mereka tiada pegangan, sebb tu, bila ada masalah depa tak tau nak luahkan mcam mana. mgkin cara membunuh diri, depa rasa satu cara terbaik utk bebas dari tekanan dan kemurungan. tapi lagu u nee tu best la…

    0
    0
  32. i48jki says:

    sebenernya…klo kmu smue nk tw…artis korea yg bgunuh dri 2…sebab kbnyknny mengandung la…then,…sebab xnk malu…maka…mekam pn bunuh diri la…kn…

    0
    0
  33. nel says:

    sebab elaine ong ei ling la ya paling cantik….haha…

    0
    0
  34. xery says:

    semoga artis tersebut di terima disisi tuhan

    0
    0
  35. Sri andani says:

    O_M_G >_>

    0
    0
  36. simon says:

    Knpa yha Selo aja kalo dpt bc ini. Gausah bacot. Karna ini bc games. Dan hasilny harus dtulis di pm kalian:). So simple. Permainan ini bukan plagiat dr prmainan luar negeri:)

    Jangan katakan apa arti dr pm mu kpada teman2 mu,, sebarkan lg broadcast ini, dan buat smua org indonesia memakainy di pm:D

    Let’s start (y) ??

    Tulis tanggal lahir kalian dan bulan lahir. Lalu cocokkan dengan nomor yg trtera dibawah ini:D
    Example: 15 agustus
    -greyson makan bedak-

    Mudah kn?;)

    -1….2…3… GO(y)-

    -tanggal-
    1: cody simps
    2: katyperry
    3: jupe
    4: azis gagap
    5: nikitawilly
    6: depe
    7: rhoma irama
    8: sule
    9: justinbieber
    10: sean kigst
    11: rihanna
    12: eminem
    13: parto
    14: cintalaura
    15: greyson
    16: nunung
    17: anang
    18: caitlin
    19: ashanti
    20: mileycyrus
    21: yunishara
    22: syahrini
    23: selgom
    24: demilovato
    25: kd
    26: irfan bachd
    27: morgan *s
    28: bisma *s
    29: akon
    30: gonzales
    31: dicky *s

    -bulan-
    Januari: minum soda
    Februari: minum jamu
    Maret: gigit karpet
    April: hirup kentut
    Mei: ngupil
    Juni: cium kakek2
    Juli: gigit tirai
    Agustus: makan bedak
    September: cakar lantai
    Oktober: ngais tanah
    November: kentut
    Desember: garuk ketombe

    Nah skrg rangkai dan tulis di pm. Bantu broadcast lg ya. Makasi (y);) ko

    0
    0