Written by AbangNara | June 29th, 2012

Manchester United ialah pasukan kegemaran Abang Nara. Baru-baru ini apabila Manchester United mengumumkan Shinji Kagawa sebagai pemain baru mereka, Abang Nara menarik nafas lega. Akhirnya ada jugak creative midfielder yang muda sebagai pengganti Paul Scholes.

mencari ramli

Nampaknya kelab Manchester United semakin hari semakin berani mengambil risiko dengan pemain-pemain daripada Asia untuk membantu merampas kembali takhta kejuaraan daripada Manchester City. Park Ji Sung (KOREA), Dong Fangzhou (China) dan kini Shinji Kagawa (Jepun) telah pun menyarung jersi Manchester United. Adakah suatu hari nanti akan ada seorang rakyat Malaysia menjadi pemain Manchester United seperti Ramli di bawah?

Sebenarnya, pemain Malaysia ketika muda sememangnya sangat berbakat besar. Untuk makluman, kalau game under 13 atau under 16, mutu persembahan yang ditonjolkan boleh dikatakan setanding dengan negara Eropah lain. Sebab itulah, Abang Nara teruja sangat apabila TM melancarkan program “Mencari Ramli” ini.

mencari ramli
“Mencari Ramli” membuka peluang kepada semua rakyat Malaysia yang berusia 16 tahun dan ke bawah tak kira bangsa apa untuk mencapai impian mereka. Kalau Abang Nara bawah 16 tahun, confirm Abang Nara join program “Mencari Ramli” nie sebab hadiah yang ditawarkan sangat-sangat menarik.
mencari ramli

Abang Nara dah tengok kat YouTube (klik sini untuk menonton) beberapa pemain yang menyertai program ini. Memang berbakat gila-gila punya. Kalau korang tengok, mesti korang tak sangka ada pemain sebegini hebat di Malaysia. Pastikan juga anda melekat di TV9 setiap hari Isnin jam 9.30 malam sebab segmen “Mencari Ramli” akan ditayangkan selama 10 minit.

mencari ramli

Kalau sekarang Malaysia sudah ada Nazmi Faiz yang bermain di Portugal, dengan program seumpama “Mencari Ramli” ini, tidak mustahil suatu hari nanti akan ada rakyat Malaysia yang bakal menyarung Manchester United. More info layari laman web rasmi Mencari Ramli, LIKE Facebook Team Malaysia dan follow Twitter Team Malaysia.

30 responses to Misi Mencari Ramli Sudah Bermula!!!

  1. muka hensem macam aku ni tak nak cari ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
  2. embko ketum says:

    Jgn carik ramli yg suka timbulkan kontroversi sudah..m

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  3. Ayu nushka says:

    ,Park ji sung pemain feveret sy :).kalu ada org malaysia yg dpt join MU suatu ari nnt,bgus la.itu menunjukkan mutu bola sepak neg,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  4. life4hire says:

    selagi ranking MY tak naik…jgn harap leh main kt kelan EPL

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  5. luqmanhaqem says:

    Perbaiki dulu rank negara dalam kedudukan FIFA. Baru boleh main untuk EPL. Kalau rank masih ditakuk lama, tak guna jugak

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • dienprk says:

      program latihan dari sekolah rendah mesti diperbaiki..dan biarlah wujud kesinambungan latihan di setiap peringkat.nie peringkat negeri bru nk cari jurulatih bertauliah, peringkat sek sekadar juruletih..camne bolasepak negara nak maju…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Prince Noob says:

    bukan nak lemahkan semangat, tapi toksah la nak bermimpi di siang hari

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • ganukite says:

      suport la ckit pasukan kita…bg la kekuatan ..xpun bg moral suport..pasukan kite…identiti kite rakyat malaysia…kita xmampu nak main…xmampu bekalkan pelapis..cukup la kalu kite bole bg moral suport….biar diorg semangat ckit..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Arai says:

    WEI .. CUBE KAU TGOK GMBO LANA NORDIN DKAT JAKARTA .. BIKINI SIOT … KALAU AKU DAPAT LA MINAH NI .. ISH GERAM AKU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  8. ramli says:

    eeee fahrin ahmad palsu ni tolongla. dah la berlagak.
    hari tu ade staf kenny rogers mintak bergambar dengan fahrin ahmad (yg ori),
    dia boleh jawab “nak buat apa gambar”???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. neelopak says:

    taknaklah..team MUnyet..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ah,apelah yg nk d banggakan kalo ‘mereka’ pakai bju cap lambang setan!!! baik sokong club yg lambang baik2.. dasar MUnyet..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. anti-setan merah says:

    ah,ape lah yg nk d bangga kan kalo ‘mereka2′ layak main utk MU.. m’peragakan lambang setan!!! baik sokong club dr lambang yg baik2… :-p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  11. Anonymous says:

    man u..hahahha…
    kene tiau lagi la pasni..hahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Ahmad says:

    selagi sultan bola x ltk jawatan jgn hrp la kualiti bola malaysia nk setaraf jepun dan korea

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  13. harap akan ada budak Msia main kat EPL nnt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. atz says:

    bilanya Dong Fangzhou (China) main dgn man u???bodoh jugak nara nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. kasyah says:

    ape kne mengena manchester united dgn beautiful nara??…hahaha..ggmu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Ndpunk97 says:

    bila tarikh pemilihan ni ? aq terlambat kaaa ? dah lama aq tunggu program macam ni. huhuhuhu….. bila tarikh dia ????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0